Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.562 Posts
Pagina: «« 1 ... 2920 2921 2922 2923 2924 ... 3179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 9 januari 2024 13:53
    quote:

    Fred 62 schreef op 9 januari 2024 13:41:

    [...]

    Veel blabla en om de hete brei heen maar een simpel iets zoals
    afstand nemen van .......... is er nog niet van gekomen.

    En inconsequent is het niet als u door voortschrijdend inzicht
    uw houding jegens het westen en uw visie over Rusland tot een
    meer acceptabel standpunt komt.

    Nu niet meer om de hete brei heen draaien en gewoon ja of nee
    afstand nemen punt.

    Groet
    -------------
    Je zou ter leringhe ende vermaeck de coronadraad eens in z'n geheel door moeten lezen: van hetzelfde laken een pak!
  2. forum rang 6 Fred 62 9 januari 2024 14:13
    quote:

    josti5 schreef op 9 januari 2024 13:53:

    [...]

    -------------
    Je zou ter leringhe ende vermaeck de coronadraad eens in z'n geheel door moeten lezen: van hetzelfde laken een pak!
    Ik vat dit maar op als nee dus geen afstand nemen van of veroordelen.
    Ik zal er verder geen aandacht meer aan besteden want dan wordt het
    vervelend voor anderen.

    Mijn eerdere mening omtrent uw persoon blijft dus staan en zal nu ook
    niet meer veranderen.

    Fred
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 9 januari 2024 14:15
    Drie maanden lang heeft Oekraïne een klein bruggenhoofd bezet op de zuidelijke oever van de Dnjepr – met enorme gevolgen voor het Russische binnenvallende leger. Kijk hoe enkele tientallen Oekraïense soldaten tank na tank in de val lokken en vernietigen.
    www.youtube.com/watch?v=qCaKoPRRpDM
  4. forum rang 7 plusmin 9 januari 2024 14:21
    quote:

    josti5 schreef op 9 januari 2024 10:19:

    [...]
    ------------------
    'Dit artikel is exclusief voor abonnees'.
    Daar zijn trucjes voor, alstu, het artikel:

    Leven met sancties in Moskou: ‘Ik ben de Westerse bedrijven alweer vergeten’
    Zo’n 21 maanden leven Russen inmiddels met westerse sancties. Het leven is mede daardoor fiks duurder, maar het went ook. ‘Ik ben alweer bijna vergeten dat westerse bedrijven er ooit waren.’

    Jarron Kamphorst9 januari 2024
    Duur, duurder, duurst, zo laat het dagelijks leven voor de gemiddelde Rus zich momenteel het best samenvatten. Want nadat Moskou in februari 2022 Oekraïne binnenviel, kreeg de Russische economie talloze klappen te verduren en ging de inflatie door het dak. Een combinatie van westerse sancties, een kreupele valuta, een verloren (Europese) afzetmarkt, torenhoge defensie-uitgaven en het vertrek van talloze westerse bedrijven deden de prijzen van vrijwel alle producten in het land stijgen.

    De 33-jarige Dmitri uit Moskou ziet het dagelijks om zich heen. “Vrijwel alles is duurder sinds de oorlog, terwijl de salarissen hetzelfde zijn”, vertelt hij via de telefoon. “Om me heen hoor ik regelmatig dat mensen de hand op de knip houden. Ze gaan niet meer op vakantie, bezuinigen op boodschappen of doen geen grote aankopen.” De cijfers van de overheid schetsen eenzelfde beeld. In het tweede kwartaal van2023 was de jaarlijkse inflatie dik 12 procent.

    Moskoviet Kristina merkt ook dat de prijzen de laatste tijd weer door het dak gaan. “Van de week ging ik mijn ov-kaart opladen en dat bleek opeens fors duurder. Vorige maand betaalde ik nog 2600 roebel (circa 26 euro) voor een maand onbeperkt reizen, nu is dat 3700 roebel (circa 37 euro).”

    Moeite om medicatie te vinden
    Daarnaast merkt de twintiger vooral dat medicijnen steeds duurder en lastiger te verkrijgen zijn, doordat veel westerse farmaceutische bedrijven de Russische markt hebben verlaten. “Vrienden die kampen met diabetes of depressies kunnen steeds moeilijker aan geneesmiddelen komen. Zelfs hiv- en kankerpatiënten hebben moeite om medicatie te vinden. En toen ik laatst naar de tandarts ging, waren de prijzen ook flink hoger. Toen ik vroeg waarom, zei de tandarts dat ze maar moeilijk aan medische apparatuur kan komen en dus geen andere keus had.”

    Toch wil ze niet klagen over haar dagelijks leven. “Ik kom vooralsnog prima rond met mijn baan als docent op een theaterschool en de klussen die ik daarnaast doe.” Datzelfde geldt voor Dmitri. “Ik werk sinds kort voor een Russische projectontwikkelaar die villa’s in onder meer Thailand, Dubai en Georgië bouwt. Als projectmanager help ik hem zijn plannen uit te voeren. Ik heb kortom een prima baan.”

    Wel merkt hij om zich heen dat Russen vaker van baan wisselen. “Ik zie dat steeds meer mensen voor de overheid gaan werken of voor bedrijven die op wat voor manier dan ook toegang hebben tot het overheidsbudget. Het aantal banen in de particuliere sector is nu eenmaal kleiner doordat westerse bedrijven zijn vertrokken.”

    Het gat dat die westerse bedrijven achterlaten, vertaalt zich ook in het straatbeeld weet Dmitri. “Er zijn bijvoorbeeld autoverkoopcentra waar vroeger de logo’s van BMW, Volkswagen, Fiat en andere westerse merken op hingen. Die zijn allemaal weg. In plaats daarvan hangen er voornamelijk Chinese automerken aan de gevels. En de kwaliteit van die auto’s is veel slechter. Daarom zie je nu ook dat mensen hun westerse tweedehandsauto’s verkopen tegen prijzen waarvoor je vroeger een nieuwe kocht.”

    Het Russische antwoord op McDonald's
    Maar ook op het gebied van technologie en entertainment merkt de Moskoviet het gat dat westerse bedrijven achterlaten. “Netflix en Airbnb zijn bijvoorbeeld weg, maar ook een bedrijf als Strava, een app die ik altijd gebruikte om mijn tijden en afstanden tijdens het hardlopen te meten, werkt niet meer in Rusland. Rampzalig is dat natuurlijk niet. Ik kan prima zonder die diensten. Het maakt het leven hoogstens een klein beetje minder comfortabel.”

    Wel past het wat hem betreft in het bredere plaatje dat producten en diensten in Rusland door de westerse sancties aan kwaliteit verliezen. “Rusland verandert langzaam in een markt voor Aziatische merken. En dat komt de kwaliteit niet altijd ten goede. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de Russische alternatieven die westerse ketens vervangen”, doelt hij op de tientallen franchises die de afgelopen maanden uit de grond schoten, vaak met concepten en logo’s die verdacht veel op die van hun voorgangers lijken.

    Het bekendste voorbeeld wat dat betreft, is Vkusno i Tochka, het Russische antwoord op McDonald’s, dat kort na het begin van de oorlog zijn vertrek uit Rusland aankondigde. “Dat is echt een lachertje”, schertst Dmitri. “Het komt niet eens in de buurt van de McDonald’s. De grote wereldwijde ketens hebben vaak een heel uitgebreid kwaliteitscontrolesysteem, waardoor hun producten overal hetzelfde zijn. Bij Vkusno i Tochka is dat zeker niet het geval. Bij sommige van hun restaurants is een hamburger prima, terwijl het een paar honderd meter bij een ander filiaal heel slecht kan zijn.”

    Kristina kan zich er niet druk om maken. “Ik houd niet van McDonald’s. Het is goor en ongezond, dus dat mis ik sowieso niet. Dat geldt trouwens ook voor veel westerse modeketens. Die verkopen ook alleen maar troep. Ik kan prima zonder die zogenaamde luxes.” Dmitri beaamt dat. “Het leven zonder westerse bedrijven went snel. Inmiddels ben ik alweer bijna vergeten dat ze er ooit waren. Eigenlijk is alles hetzelfde als vroeger, terwijl tegelijkertijd alles anders is.”

    De namen van Dmitri en Kristina zijn om veiligheidsredenen gefingeerd, hun echte namen zijn bekend bij de hoofdredactie.
  5. forum rang 5 Mdv 9 januari 2024 14:37
    quote:

    josti5 schreef op 9 januari 2024 14:29:

    [...]
    ----------------
    Nix 'good old'.
    Ben je de coronatijd (2020 - 2022) alweer vergeten?
    De overeenkomst met deze draad is frappant!
    Nou good old Josti, er is helemaal niets frappants aan,
    Ik weet niet wat voor een hallucinaties jij hebt sinds corona, maar dit is van een heel andere orde, oorlog en een virus vertel mij eens de samenhang
  6. forum rang 9 josti5 9 januari 2024 14:46
    quote:

    Mdv schreef op 9 januari 2024 14:37:

    [...]
    Nou good old Josti, er is helemaal niets frappants aan,
    Ik weet niet wat voor een hallucinaties jij hebt sinds corona, maar dit is van een heel andere orde, oorlog en een virus vertel mij eens de samenhang
    --------------
    OK, jij vraagt, dus je krijgt antwoord:

    het gaat niet om oorlog en virus, maar om de draad: een klein, maar o zo fanatiek clubje, dat zowel het officiële narratief uitdraagt, als daarvan afwijkende inzichten en meningen verkettert, alsmede de boodschappers met pek en veren besmeurt.

    En da's geen 'hallucinatie', maar een vaststelling.

    Lees maar.
  7. forum rang 7 plusmin 9 januari 2024 14:56
    quote:

    josti5 schreef op 9 januari 2024 14:46:

    [...]
    --------------
    OK, jij vraagt, dus je krijgt antwoord:

    het gaat niet om oorlog en virus, maar om de draad: een klein, maar o zo fanatiek clubje, dat zowel het officiële narratief uitdraagt, als daarvan afwijkende inzichten en meningen verkettert, alsmede de boodschappers met pek en veren besmeurt.

    En da's geen 'hallucinatie', maar een vaststelling.

    Lees maar.
    Het verschil tussen een afwijkende mening en continu tegen russische propaganda aan schurende posts en links plaatsen is behoorlijk groot.

    Er is níets dat de russische inval kan goedpraten, zoals de schuld bij het westen leggen!
    Enig begrip voor de russen wordt nu eenmaal et afschuw ontvangen hier omdat het klootzakken zijn die in Oekraïne niets te zoeken hebben.

    Jouw verontwaardiging over de zgn. verkettering betekend dat jouw spiegel stuk is, bedenk eens waarom je vaak tegengas krijgt hier. Dat is enkel om de inhoud en de toon in jouw berichtjes.
    Karel heeft zelfs geen spiegel, die heeft een bord voor z'n kop.
  8. forum rang 5 Mdv 9 januari 2024 14:57
    quote:

    josti5 schreef op 9 januari 2024 14:46:

    [...]
    --------------
    OK, jij vraagt, dus je krijgt antwoord:

    het gaat niet om oorlog en virus, maar om de draad: een klein, maar o zo fanatiek clubje, dat zowel het officiële narratief uitdraagt, als daarvan afwijkende inzichten en meningen verkettert, alsmede de boodschappers met pek en veren besmeurt.

    En da's geen 'hallucinatie', maar een vaststelling.

    Lees maar.
    Onzin, echt zwaar onzin wederom, good old Josti, iedereen hier staat open voor een afwijkende mening met een fatsoenlijke onderbouwing, echter het continue posten van sites cq onderbouwingen die eigenlijk nergens op slaan frustreren iedere normale discussie tussen weldenkende mensen
  9. forum rang 5 Mdv 9 januari 2024 15:09
    quote:

    Karel schreef op 9 januari 2024 11:34:

    [...] Wat heet “de” grenzen… dat klinkt wel ernstig. Ik zou eerder zeggen : de sektegrenzen. Het woord sekte schijnt nog niet verboden te zijn, ik zie althans ffff dat woord nog regelmatig straffeloos gebruiken.
    Karel waar ben je? Je word als mede sektelid nu toch wel ff gemist door good old Josti
  10. Lu. 9 januari 2024 15:10
    quote:

    Karel schreef op 9 januari 2024 09:53:

    [...]
    Zo dan:

    Alle terreinwinsten van 8 januari 2024
    volgens de pro-Oekrainse en objectieve site deepstatemap.live

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Zuiden van Novomykhailivka, richting het Westen: 2,5 km2 deepstatemap.live/en#13/47.8212/37.4687

    Terreinwinsten voor Oekraïne: geen
    Rusland heeft over een breedte van 3 km 800m op Oekraïne veroverd. Oekraïne heeft in de etmaal daarvoor bij Novomykhaillivka over een breedte van ruim 16 km een wig van bijna 9 km geslagen. Daar maak je geen gewag van.
  11. forum rang 10 luchtschip 9 januari 2024 15:33
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 9 januari 2024 14:15:

    Drie maanden lang heeft Oekraïne een klein bruggenhoofd bezet op de zuidelijke oever van de Dnjepr – met enorme gevolgen voor het Russische binnenvallende leger. Kijk hoe enkele tientallen Oekraïense soldaten tank na tank in de val lokken en vernietigen.
    www.youtube.com/watch?v=qCaKoPRRpDM
    En de Russen die bij het Oekrainse bruggenhoofd de Oekraïners moeten verjagen zijn de wanhoop nabij

    Hier een verslag van een Russische soldaat :

    Alles kon goed en normaal zijn

    Hij begrijpt niet dat er bij het Russische leger zulke stomme idioten rondlopen
    Ze blijven maar hoogwaardig materiaal sturen om de Oekraïners bij het bruggenhoofd bij Krinky te verjagen, maar 90 % van het materiaal wordt vernietigd

    Dus hij een stelt een vraag aan die Russische stommelingen : Zijn jullie zo stom dat jullie niet begrijpen dat hoogwaardige technologie hier geen plaats van belang heeft.
    Wat nog verbazingwekkender is, is dat deze technologie gedurende de dag wordt ingezet.
    Zichtbaar voor de vijand ( oekrainse leger ) dat met drones en artillerie superieuriteit heeft

    Gisteren leverden we ook al zulke kritiek maar in andere woorden :

    "de aanval op het bruggenhoofd bij Krynki faalde
    We leden verlies in personeel en materieel, 2 tanks en 3 gepantserde personenvervoermiddelen werden vernietigd."

    Je kunt geen stormaanvallen uitvoeren op de vijand ( Oekraine ),wanneer de vijand superieuriteit heeft met drones en artillerie> DAT MOET VERBODEN ZIJN

    tekst in Engels

    pbs.twimg.com/media/GDZnxJyXMAAJSBH?f...

    twitter.com/JayinKyiv/status/17446960...
  12. forum rang 4 Karel 9 januari 2024 15:50
    quote:

    Lu. schreef op 9 januari 2024 15:10:

    [...]Rusland heeft over een breedte van 3 km 800m op Oekraïne veroverd. Oekraïne heeft in de etmaal daarvoor bij Novomykhaillivka over een breedte van ruim 16 km een wig van bijna 9 km geslagen. Daar maak je geen gewag van.
    “ Daar maak je geen gewag van.”
    ???
    Ik heb wel degelijk gewag gemaakt van de terreinwinst van Oekraine in het etmaal daarvoor.
    Citaat uit mijn posting van 8 januari 2024 05:44:
    "Terreinwinsten voor Oekraine:
    - vanaf Novomykhailivka naar het Zuiden, ca 90 grote [door mod verboden woord]
    deepstatemap.live/en#14/47.8426/37.4923"

    En ik heb het altijd over de terreinwinsten die deepstatemap.live aangeeft.
    Dat is voor Oekraine het groene gebied. En dat was eergisteren (van 6 op 7 januari) voor Oekraïne slechts ca. 0,64 km2 groter geworden.
    (namelijk een smalle strook in/onder onder Novomykhailivka)
  13. forum rang 10 luchtschip 9 januari 2024 15:55
    Er wordt melding gemaakt van een drone-aanval op het Russische oliedepot in Orjol. 170 vanaf de grens met Oekraïne.

    kaart
    pbs.twimg.com/media/GDZeYP8WsAABQjr?f...

    foto's
    twitter.com/bayraktar_1love/status/17...

    verzwakken van Russische brandstof voorraden raakt de Russische bevoorrading van hun troepen in Oekraïne op een stevige manier
    De olie kan niet meer geleverd worden en nieuwe partijen kunnen niet meer opgeslagen worden indien opslagtanks vernietigd/beschadigd zijn
  14. forum rang 4 Karel 9 januari 2024 16:02
    quote:

    luchtschip schreef op 9 januari 2024 13:52:

    [...]

    Vergis je je niet een beetje, Karel

    wanneer we 7 januari vergelijken met 8 januari zien we dat het Oekrainse leger haar verdedigingslinie heeft teruggetrokken naar links op een grotere afstand van het front van het Russische leger

    deepstatemap.live/en#13/47.8212/37.4687

    De kleur van het gebied is veranderd in een kleur die de grijze zone/grijs gebied aanduidt : een gebied tussen twee strijdende fronten, dat betwist wordt, maar waar geen van beide partijen zich gevestigd hebben
    De kleur van ht Russische front is daar niet naar links vooruitgeschoven

    Concluderend kunnen we stellen dat het Oekrainse leger zich iets heeft teruggetrokken naar een betere verdedigingslinie en dat de Russen hun positie behielden en niets veroverd hebben

    Kun jij ons uitleggen hoe jij in deze verandering van de positie van het Oekrainse leger tot de conclusie komt dat er terreinwinst was voor het Russische leger

    Of je hebt je per ongeluk vergist of je weet wel beter en zit de forumlezers voor het lapje te houden met pro Russische propaganda ( terreinwinsten claimen voor de Russen, terwijl er geen terreinwinst van hen was )

    Hoor gaarne jouw reactie en excuus wanneer je toegeeft dat je je vergist hebt
    In de bijlage zie je in het rood gearceerde gebied de terreinwinst van Rusland van 7 op 8 januari.
    Dit is een screenprint van deepstatemap.live zelf, die bevestigt wat ik schreef nl.

    “ Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Zuiden van Novomykhailivka, richting het Westen: 2,5 km2”
  15. forum rang 10 luchtschip 9 januari 2024 16:36
    Strijd om Avdiivka

    Russische TOS-1A 220 mm MLRS vernietigd aan het Avdiivka-front. Vermoedelijk door FPV-drone ( kamikaze doen )

    Mis het vuurwerk niet bij 0:41 minuut

    video 1:04 minuut

    twitter.com/bayraktar_1love/status/17...

    geolocatie 48.195708,37.803290

    kaart -- TOS-1A 220 mm MLRS bij rode aanwijzer --Avdiivka midden kaart --Donetsk stad rechtsonder

    maps.app.goo.gl/9grPL4zcBaMw9JJx6

    kaart met posities -- ge-explodeerde TOS !A 220mm MLRS bij rondje-aanwijzer met ster

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1YSp1m...

    TOS-1A BM-1 SOLTSEPEK :

    Vlammenwerper 220 mm meervoudige brandgevaarlijke thermobarische raketwerper

    De TOS-1A Heavy vlammenwerper is ontworpen voor de vuursteun van infanterie en tanks, het verslaan van vijandelijk personeel in een onverborgen omgeving en onder beschutting bij verschillende soorten offensieve en defensieve gevechtsacties, en ook voor het uitschakelen van licht gepantserd transport en voertuigen.

    Het kan ongeleide 220 mm-raketten (30-barrel) of brandgevaarlijke en thermobarische raketten (24-barrel) afvuren vanaf een hoofdgevechtstankchassis. Door de zeer nauwkeurige berekening van de afvuurhoek voor ongeleide raketten worden doelen van het inslagpunt op een manier in het gebied toegewezen die het mogelijk maakt een doel dicht te bestrijken bij een volledige salvoduur van 6 seconden op een maximaal bereik van 6.000 meter.

    Het maakt het mogelijk om vijandelijke actieve acties voor een lange periode te onderdrukken en 100% vernietiging van onverborgen vijandelijk personeel op een gebied van 40.000 vierkante meter. Het maximale actie-effect van ongeleide raketten in thermobarische apparatuur zou kunnen worden bereikt in bergachtige gebieden vanwege de onderlinge nabijheid van explosiegolven en hun meervoudige reflecties van omringende rotsen, waardoor grondtalussen en steenblokkades ontstaan.

    Hoge nauwkeurigheid van salvovuur op het doelgebied wordt bereikt door het direct richten (richten) van de lanceerinrichting, automatisch richten op een schietbereik tot 6.000 m. De munitie bestaat uit 72 raketten, waarvan 24 op TOS-1A en 48 op herlaadvoertuig TZM-T. Chassis van tanks van het type T-80, T-90 kan als basischassis worden gebruikt.

    artikel met foto
    armyrecognition.com/russia_russian_ar...

    Een belangrijk bezit dus van de Russen en er zouden er maar 35 van zijn volgens een reactie
    Dat deze vernietigd is is dus een belangrijke klap voor de Russen ( er zijner al meer van vernietigd )
  16. forum rang 7 plusmin 9 januari 2024 17:14
    quote:

    luchtschip schreef op 9 januari 2024 16:36:

    Strijd om Avdiivka

    Russische TOS-1A 220 mm MLRS vernietigd aan het Avdiivka-front. Vermoedelijk door FPV-drone ( kamikaze doen )

    Mis het vuurwerk niet bij 0:41 minuut

    video 1:04 minuut

    twitter.com/bayraktar_1love/status/17...

    geolocatie 48.195708,37.803290

    kaart -- TOS-1A 220 mm MLRS bij rode aanwijzer --Avdiivka midden kaart --Donetsk stad rechtsonder

    maps.app.goo.gl/9grPL4zcBaMw9JJx6

    kaart met posities -- ge-explodeerde TOS !A 220mm MLRS bij rondje-aanwijzer met ster

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1YSp1m...

    TOS-1A BM-1 SOLTSEPEK :

    Vlammenwerper 220 mm meervoudige brandgevaarlijke thermobarische raketwerper

    De TOS-1A Heavy vlammenwerper is ontworpen voor de vuursteun van infanterie en tanks, het verslaan van vijandelijk personeel in een onverborgen omgeving en onder beschutting bij verschillende soorten offensieve en defensieve gevechtsacties, en ook voor het uitschakelen van licht gepantserd transport en voertuigen.

    Het kan ongeleide 220 mm-raketten (30-barrel) of brandgevaarlijke en thermobarische raketten (24-barrel) afvuren vanaf een hoofdgevechtstankchassis. Door de zeer nauwkeurige berekening van de afvuurhoek voor ongeleide raketten worden doelen van het inslagpunt op een manier in het gebied toegewezen die het mogelijk maakt een doel dicht te bestrijken bij een volledige salvoduur van 6 seconden op een maximaal bereik van 6.000 meter.

    Het maakt het mogelijk om vijandelijke actieve acties voor een lange periode te onderdrukken en 100% vernietiging van onverborgen vijandelijk personeel op een gebied van 40.000 vierkante meter. Het maximale actie-effect van ongeleide raketten in thermobarische apparatuur zou kunnen worden bereikt in bergachtige gebieden vanwege de onderlinge nabijheid van explosiegolven en hun meervoudige reflecties van omringende rotsen, waardoor grondtalussen en steenblokkades ontstaan.

    Hoge nauwkeurigheid van salvovuur op het doelgebied wordt bereikt door het direct richten (richten) van de lanceerinrichting, automatisch richten op een schietbereik tot 6.000 m. De munitie bestaat uit 72 raketten, waarvan 24 op TOS-1A en 48 op herlaadvoertuig TZM-T. Chassis van tanks van het type T-80, T-90 kan als basischassis worden gebruikt.

    artikel met foto
    armyrecognition.com/russia_russian_ar...

    Een belangrijk bezit dus van de Russen en er zouden er maar 35 van zijn volgens een reactie
    Dat deze vernietigd is is dus een belangrijke klap voor de Russen ( er zijner al meer van vernietigd )
    Dat is m.i. een MRLS (multiple rocket launch system) en dus absoluut geen vlammenwerper.
    Geen idee waarom het in dat artikel wel zo genoemd wordt maar het is niet correct.
    Waarschijnlijk door de 'incendiary and thermobaric rockets' die genoemd worden.

    Desalnieteplus weer een mooie 'winst'' voor Oekraïne dat dat ding vernietigd is.
  17. Lu. 9 januari 2024 17:28
    quote:

    Karel schreef op 9 januari 2024 15:50:

    [...]
    “ Daar maak je geen gewag van.”
    ???
    Ik heb wel degelijk gewag gemaakt van de terreinwinst van Oekraine in het etmaal daarvoor.
    Citaat uit mijn posting van 8 januari 2024 05:44:
    "Terreinwinsten voor Oekraine:
    - vanaf Novomykhailivka naar het Zuiden, ca 90 grote [door mod verboden woord]
    deepstatemap.live/en#14/47.8426/37.4923"

    En ik heb het altijd over de terreinwinsten die deepstatemap.live aangeeft.
    Dat is voor Oekraine het groene gebied. En dat was eergisteren (van 6 op 7 januari) voor Oekraïne slechts ca. 0,64 km2 groter geworden.
    (namelijk een smalle strook in/onder onder Novomykhailivka)
    Laat me het dan anders formuleren: Rusland heeft op desbetreffende dag zo'n 10.000 voetbalvelden prijsgegeven.
63.562 Posts
Pagina: «« 1 ... 2920 2921 2922 2923 2924 ... 3179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 885,78 +0,36%
EUR/USD 1,0703 +0,08%
FTSE 100 8.156,55 +0,21%
Germany40^ 18.134,10 -0,15%
Gold spot 2.336,68 -0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+2,81%
VGP
+2,55%
Solvay
+1,99%
EVS
+1,95%
Fagron
+1,91%

Dalers

Proximus
-1,99%
Umicore
-1,43%
Barco
-0,92%
UCB
-0,88%
Ontex
-0,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links