Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,750 26 apr 2024 17:35
  • -0,180 (-2,60%) Dagrange 6,710 - 6,930
  • 107.359 Gem. (3M) 78,2K

Jaardraadje Renewi 2024

413 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Acquire Verliezer 9 januari 2024 10:37
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 januari 2024 10:34:

    Met dat volume?
    Ja heb even naar de gasprijs omgerekend, zal inderdaad niet heel veel toevoegen qua omzet. Ben wel benieuwd of dit schaalbaar is en op andere plekken toe te passen is. Sowieso goed om via deze manier extra gas te produceren voor Nederland.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 januari 2024 10:45
    quote:

    Acquire Winnaar schreef op 9 januari 2024 10:37:

    [...]

    Ja heb even naar de gasprijs omgerekend, zal inderdaad niet heel veel toevoegen qua omzet. Ben wel benieuwd of dit schaalbaar is en op andere plekken toe te passen is. Sowieso goed om via deze manier extra gas te produceren voor Nederland.
    Zeker een goede actie van Renewi.
    Bedankt voor je input en moeite.
    Ik bedoelde wel het 'volume aandeelhandel'. :)
  3. Acquire Verliezer 9 januari 2024 15:16
    quote:

    Gesina49 schreef op 9 januari 2024 13:04:

    =7.5 miljoen m3.
    Voor hoeveel zouden ze dit verkopen, mijn prijs die ik nu bij mn dynamische contract betaal is 30 cent ex BTW, laten we er van uit gaan dat door belastingen we op de helft uitkomen, houdt je iets van 15 cent over. Dan kom je op iets meer dan een miljoen euro uit.
  4. teppo 9 januari 2024 19:21
    quote:

    ada schreef op 9 januari 2024 15:56:

    Beste forumleden.
    Ik ben voor het eerst op dit forum.
    Wat mij opvalt dat er bij De Giro een volume is van 15 stuks ,terwijl er hier bij de iex veel meer volume is.
    Hoe is dat te verklaren.
    Dan kijk je naar de tradegate omzet.

    Bij DeGiro kan je ook via tradegate kopen. En als je op een aandeel zoekt staat de tradegate versie nog wel eens bovenaan.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 januari 2024 08:48
    Bank of America meldt eerste belang in Renewi

    Bank of America heeft voor het eerst een belang in Renewi gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 januari 2024.

    De Amerikaanse bank meldde een kapitaalbelang van 3,07 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt deels middellijk reëel gehouden en deels middelijk potentieel.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 januari 2024 08:55
    Bank of America meldt eerste belang in Renewi
    11-01-2024 08:23 - Belang van drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft voor het eerst een belang in Renewi gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 januari 2024.

    De Amerikaanse bank meldde een kapitaalbelang van 3,07 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt deels middellijk reëel gehouden en deels middelijk potentieel.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 januari 2024 09:00
    quote:

    Bracar schreef op 3 januari 2024 13:15:

    In de drugs:

    www.omroepbrabant.nl/nieuws/4391898/n...
    Na drugsdumping gaan tonnen vervuild zand de wasmachine in
    24 december 2023 om 16:00 • Aangepast dinsdag om 02:07

    In Halsteren worden vele tonnen zand weggegraven op de plek waar een enorme drugsdumping is geweest. Het schoonmaken van het vervuilde zand gebeurt bij ATM in Moerdijk. Deze week is een van de grootste schoonmaakoperaties ooit in onze provincie begonnen.

    Geschreven door
    Willem-Jan Joachems

    24 volle vrachtwagens met het vieze zand uit Halsteren ontving afvalverwerker ATMdeze week. Het zand uit de put is doordrenkt met chemische stoffen uit een cocaïnewasserij op de Brabantse Wal. Het gaat allemaal naar een enorme hal aan de oevers van het Hollandsch Diep.

    Grootste
    "Business as usual", zegt Jacques de Jong van ATM. Ooit begonnen als Afvalstoffenterminal Moerdijk in 1982 nu kortweg ATM. Het groeide uit tot een van de grootste gespecialiseerde reinigingsfabrieken in zijn soort in Europa.

    En ze maakten al heel veel schoon in al die jaren. Van de geruchtmakende drugsdumping in Rijsbergen tot een hele woonwijk in Lekkerkerk. Het is mooi dat we wat kunnen betekenen, is de boodschap van ATM.

    Streng
    De capaciteit is zo groot dat ATM de hele drugsput binnen een dag kan schoonmaken. Alleen komt het niet op snelheid aan maar op zorgvuldigheid. En strenge regels.

    Dat merk je al als je het terrein op gaat. Verplicht zijn: speciale schoenen, overall, knalgele jas, bril en helm. En een vaste route volgen. Met een toezichthouder. Door poortjes met pasjes.

    Monster
    Vrachtwagens rijden af en aan. "Ze komen dus eerst bij de poort, dan gaan ze op een weegbrug. Het zand wordt gelost in een loods. We halen er een klein beetje uit en dan volgt de analyse van dat monster," zegt Jacques de Jong.

    "Zo'n monster is belangrijk. Dat doen we bij iedere vracht. We willen weten wat we verwerken dus alles komt in een rapport," zegt Aukje Oostendorp van Renewi, het moederbedrijf van ATM. "We hebben een groot lab waarin we gegevens meten en opslaan." Kolven borrelen, glaasjes rammelen. Ook hier binnen gelden strenge regels.

    Fabriek
    Meten is weten voor ATM. Er is natuurlijk al bodemonderzoek gedaan dus over de stoffen is veel bekend. Maar ATM wil wel steeds precies weten wat er binnen komt. Zo kunnen ze de methode en de aanpak er exact op afstemmen. Als alles is vastgelegd mag de lading door naar de fabriek.

    De eerste zandhopen uit Halsteren die deze week gelost werden, blijven buiten beeld. Strenge regels bepalen dat alleen specialisten er bij mogen. Net als in de put zelf. De giftige tolueen en benzeen zijn gevaarlijk en hier willen ze geen risico's.

    Trommel
    "Het zand komt vanuit een loods in een ronddraaiende trommel. Die verwarmt het tot zo'n 500 graden en dan verdampen de opgeloste stoffen. Dat gas vangen we op. En dat gaat naar een naverbrander waar het vernietigd wordt, met 900 graden", vertelt De Jong. Wat er overblijft zijn water en kooldioxide die de schoorsteen uit gaan.

    Het zand van Halsteren keert niet meer terug. Maar het is ook geen afval. Het wordt gefilterd tot drie eindproducten. Het grovere grind, gewoon zand en het fijnere filler. "Dat blijven we testen in ons laboratorium. Het zijn producten die we leveren aan de betonindustrie. Die gebruiken het dan weer voor het maken van stoeptegels en stenen".

    En de leeg gegraven put in Halsteren? Die wordt uiteindelijk gevuld met ander zand.
413 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links