Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

  • 9,460 26 apr 2024 17:35
  • +0,290 (+3,16%) Dagrange 9,230 - 9,480
  • 195.146 Gem. (3M) 149,1K

Ontex 2024: overpromise and underdeliver or underpromuse and overdeliver

554 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 1 januari 2024 14:29
    quote:

    keffertje schreef op 1 januari 2024 00:52:

    Het nieuwe jaar begint met een valse start wat mij betreft. Geen berichten over verkoop van Algerije en Pakistan. Toch maar blijven zeggen dat ze goed op weg zijn. Hopelijk richting 8 februari en op die dag zelf positieve bevestigingen!
    Gewoon slecht werk van Ontex. In het geval van Algerije begin ik te veronderstellen dat het goed fout zit. Zitten nu al 5 maanden na melding verkoop aan een partij die Ontex door en door kent. Wordt verder niets medegedeeld. Moest lachen toen je vertelde dat IR-Ontex , IEX niet kende. Ontex is voor de grote IB-ers aan de kleine kant dus retail heeft hier zeker zijn waarde. Waar zitten die retail-beleggers, inderdaad bij IEX e.d. Voor een grote IB-er is met name het dagvolume te laag (stel 80.000 x € 7,- = € 56mio). Als ze erin of eruit moeten met belang van pakweg € 20mio gaat dit veels te lang duren (of ze verstoren de prijsvorming). De CEO van asr (Jos Baetens) was laatst bij de Aandeelhouder en kon prima aan retail beleggers zijn verhaal kwijt. Ter vergelijking : waarde asr is ongeveer 20 keer Ontex. Mijn inschatting is dat retail nog redelijk wat aandelen Ontex bezit dus kan je ze maar beter de vriend houden. Het siert Ontex dus niet dat ze geen effort in retail willen steken. Voor 2024 ziet het er (voor een korte rit) best goed uit. Mijn inschatting is dat AIP zich op enig moment (weer ?) gaat melden om haar "luiertak" met Ontex samen te voegen. GBL en Co kunnen eventueel mee in de deal. Dat AIP is een redelijk 'powerhouse' en een samenvoeging van activiteiten in combinatie met een verdere uitbouw past goed in hun strategie. Geld / financiering is op zich geen probleem. Zie uit naar de komende analyse van Martin Crum.
  2. forum rang 6 keffertje 1 januari 2024 17:21
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 1 januari 2024 14:29:

    [...]Gewoon slecht werk van Ontex. In het geval van Algerije begin ik te veronderstellen dat het goed fout zit. Zitten nu al 5 maanden na melding verkoop aan een partij die Ontex door en door kent. Wordt verder niets medegedeeld. Moest lachen toen je vertelde dat IR-Ontex , IEX niet kende. Ontex is voor de grote IB-ers aan de kleine kant dus retail heeft hier zeker zijn waarde. Waar zitten die retail-beleggers, inderdaad bij IEX e.d. Voor een grote IB-er is met name het dagvolume te laag (stel 80.000 x € 7,- = € 56mio). Als ze erin of eruit moeten met belang van pakweg € 20mio gaat dit veels te lang duren (of ze verstoren de prijsvorming). De CEO van asr (Jos Baetens) was laatst bij de Aandeelhouder en kon prima aan retail beleggers zijn verhaal kwijt. Ter vergelijking : waarde asr is ongeveer 20 keer Ontex. Mijn inschatting is dat retail nog redelijk wat aandelen Ontex bezit dus kan je ze maar beter de vriend houden. Het siert Ontex dus niet dat ze geen effort in retail willen steken. Voor 2024 ziet het er (voor een korte rit) best goed uit. Mijn inschatting is dat AIP zich op enig moment (weer ?) gaat melden om haar "luiertak" met Ontex samen te voegen. GBL en Co kunnen eventueel mee in de deal. Dat AIP is een redelijk 'powerhouse' en een samenvoeging van activiteiten in combinatie met een verdere uitbouw past goed in hun strategie. Geld / financiering is op zich geen probleem. Zie uit naar de komende analyse van Martin Crum.
    Ga IR inderdaad eens in contact brengen met Crum en Nico Inberg, maar vrees dat ze het verhaal niet echt goed over het voetlicht kunnen brengen, getuige het artikel in het blad van de Vlaamse VEB. Wat moet je ook met de huidige situatie: 'we zijn goed op weg met de desinvesteringen, maar de aangekondigde verkopen van Algerije en Pakistan zijn helaas niet gereliseerd binnen het aangegeven tijdspad'. We zijn ook operationeel goed op weg, maar slagen er niet in de operationele marge boven de 10% te tillen.

    Overigens hoop/verwacht ik desondanks wel een positief koerseffect als de resultaten zich structureel weten te herstellen, maar vanwege de traagheid en de magere communicatie, zie ik geen spectaculaire ontwikkelingen totdat er zich een bieder aandient.
  3. forum rang 4 Gaston Lagaffe 2 januari 2024 17:32
    quote:

    keffertje schreef op 1 januari 2024 17:21:

    [...]
    Ga IR inderdaad eens in contact brengen met Crum en Nico Inberg, maar vrees dat ze het verhaal niet echt goed over het voetlicht kunnen brengen, getuige het artikel in het blad van de Vlaamse VEB. Wat moet je ook met de huidige situatie: 'we zijn goed op weg met de desinvesteringen, maar de aangekondigde verkopen van Algerije en Pakistan zijn helaas niet gereliseerd binnen het aangegeven tijdspad'. We zijn ook operationeel goed op weg, maar slagen er niet in de operationele marge boven de 10% te tillen.

    Overigens hoop/verwacht ik desondanks wel een positief koerseffect als de resultaten zich structureel weten te herstellen, maar vanwege de traagheid en de magere communicatie, zie ik geen spectaculaire ontwikkelingen totdat er zich een bieder aandient.
    Ben benieuwd of Ontex überhaupt geïnteresseerd is in een gesprek met retailbeleggers. De taal is mogelijk ook een probleem. CEO talk is bijvoorbeeld Nederlandstalig dus CEO Gustavo Calvo Paz valt al af. De nieuwe CEO Geert Peters zou kunnen maar die zit er pas sinds 1 december 2023 (De oude CFO Peter Vanneste heeft er trouwens maar kort gezeten, ruim 2 jaar. Dat is eigenlijk te kort). Luisterend naar de laatste CC moeten ze zaken wel beter aanpakken. Gustavo moest laatst tot 2 keer toe 'gered' worden door de analisten en dat is niet sterk. Begrijp ook niet dat hij daar zonder goede ' plaatsvervangend CFO' gaat zitten. Je weet dat analisten met name financiële vragen zullen stellen en er zijn maar weinig CEO's die dat alleen trekken. Wat was trouwens je kritiek op het artikel in de Beste Belegger nu. 9 - 2023 van de Vlaamse Federatie van Beleggers ? Lijkt mij een vrij recent stuk.

    Zie trouwens dat ik eerder een rekenfout gemaakt heb. 80.000 aandelen tegen € 7,- = € 560.000 (en geen € 56mio)
  4. forum rang 6 keffertje 3 januari 2024 11:27
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 2 januari 2024 17:32:

    [...]Ben benieuwd of Ontex überhaupt geïnteresseerd is in een gesprek met retailbeleggers. De taal is mogelijk ook een probleem. CEO talk is bijvoorbeeld Nederlandstalig dus CEO Gustavo Calvo Paz valt al af. De nieuwe CEO Geert Peters zou kunnen maar die zit er pas sinds 1 december 2023 (De oude CFO Peter Vanneste heeft er trouwens maar kort gezeten, ruim 2 jaar. Dat is eigenlijk te kort). Luisterend naar de laatste CC moeten ze zaken wel beter aanpakken. Gustavo moest laatst tot 2 keer toe 'gered' worden door de analisten en dat is niet sterk. Begrijp ook niet dat hij daar zonder goede ' plaatsvervangend CFO' gaat zitten. Je weet dat analisten met name financiële vragen zullen stellen en er zijn maar weinig CEO's die dat alleen trekken. Wat was trouwens je kritiek op het artikel in de Beste Belegger nu. 9 - 2023 van de Vlaamse Federatie van Beleggers ? Lijkt mij een vrij recent stuk.

    Zie trouwens dat ik eerder een rekenfout gemaakt heb. 80.000 aandelen tegen € 7,- = € 560.000 (en geen € 56mio)
    1. Die rekenfout zag ik ook, maar maakt niet zoveel uit. Institutionele beleggers laten dit aandeel begrijpelijkerwijze links liggen, dus zullen ze het van de retailbeleggers moeten hebben, willen ze hun variabele beloning binnenharken.

    2. Of ze de taal nu wel of niet spreken, maakt dus niet uit. Ze zullen retail beleggers moeten verleiden om in te stappen met een duidelijk verhaal en hun verwachtingen waarmaken. Ze slaan de plank al weer volledig mis met het niet halen van de zelf gekozen deadline voor de verkoop van Algerije en Pakistan en dan maar zeggen dat ze het vertrouwen terug willen winnen door waar te maken wat ze beloven (niet dus). Het blijft (helaas) gewoon een naar binnen gerichte verpolitiekte organisatie waar men goed voor zichzelf zorgt en dus feitelijk feest viert op kosten van de aandeelhouders. Het meest tragische geval is dat van die voorzitter van de raad van Bestuur, die alle blunders heeft geaccordeerd maar er nog steeds zit met een waanzinnige beloning.

    3. Kritiek op het VFB-artikel, dat ik zojuist nog een keer doorlas, ligt in het feit dat het een slapjanussenverhaal is, zonder overtuigingskracht. Zonder het regel voor regel te analyseren de volgende zaken:

    a. Dividendverhaal (ik zit niet op winstuitkeringen te wachten, maar veel retailbeleggers wel en het geeft in ieder geval wat steun aan de koers). Hij komt niet verder - na veel aandringen - 'OOIT zullen we wel dividend uitkeren'
    b. Consolidatieslag: in plaats van bijvoorbeeld de opmerking dat zij ongetwijfeld een zeer gewilde bruid zullen zijn, mist hij die kans door oftewel niets te zeggen, danwel te zeggen 'we zien wel' etc.
    c. Onderwaardering en Concrete doelstellingen: Hij vindt het aandeel ondergewaardeerd maar onderbouwt dit niet met concrete zaken. In 2018 - 2020 maakte het bedrijf jaarlijks een winst van meer dan € 1 per aandeel, dus daarop had hij kunnen teruggrijpen, bijvoorbeeld door te zeggen: in 2024 gaan we terug naar historische winstniveaus van enkele jaren gelden. Als hij in 2026 een KOERS wil zien van € 15, dan zal de uitkomst van de WAARDE-analyse dan (via DCF methode) toch wel degelijk op € 20 moeten uitkomen, welke omzet, marges en resultaten horen daarbij?

    Kortom, ik mis eigenlijk in dit verhaal alles wat ik nodig heb om een eigen afweging te maken over de aantrekkelijkheid van een belegging in dit fonds en wordt al helemaal niet enthousiast van de toonzetting
  5. forum rang 6 effegenoeg 4 januari 2024 13:48
    quote:

    keffertje schreef op 3 januari 2024 18:07:

    Herhaald verzoek aan de redactie/moderator

    Kunt u in de koptekst 'underpromuse' veranderen in 'underpromise', zodat ik niet de rest van het jaar wordt geconfonteerd met mijn tikfout(en).

    Ik kan het volgens mij zelf niet veranderen helaas
    Zo wie zo al niemand die iets van de pamper aanhef enigszins begrijpt!
    Er ontgaat ons bovendien belangrijk nieuws gezien de koers die down the drain gaat.
  6. KAATSCLUB 6 januari 2024 10:03
    Keffertje poste het volgende , ik citeer.
    ". Institutionele beleggers laten dit aandeel begrijpelijkerwijze links liggen, dus zullen ze het van de retailbeleggers moeten hebben"
    Blijikbaar heeft men geen enkel benul van het aantal institutionele aandeelhouders en het percentage dat deze bezitten.
    Wel deze bezitten MEER DAN 65% VAN ONTEX...dat zal dan voor sommigen te weinig zijn zekers.

    Groupe Bruxelles Lambert SA (Investment Company)
    16 454 453 19,98 % 126 M €
    ENA Investment Capital LLP
    12 411 999 15,07 % 95 M €
    Hauck & Aufhäuser Fund Services SA
    3 200 373 3,886 % 25 M €
    Pamajugo Irrevocable Trust
    2 722 221 3,306 % 21 M €
    Black Creek Investment Management, Inc.
    2 483 000 3,015 % 19 M €
    Veraison Capital AG
    2 467 800 2,997 % 19 M €
    The Vanguard Group, Inc.
    2 447 423 2,972 % 19 M €
    Norges Bank Investment Management
    1 898 404 2,305 % 15 M €
    LOYS AG
    1 748 807 2,124 % 13 M €
    Dimensional Fund Advisors LP
    1 016 811 1,235 % 8 M €
    Vanguard International Stock Index-Total Intl Stock Indx 999,565 1.21% 7,351,800
    Harbor International Small Cap Fund 703,653 0.85% 5,175,367
    Vanguard Tax Managed Fund-Vanguard Developed Markets Index Fund
    509,156 0.62% 3,744,842
    Brandes International Small Cap Equity Fund 450,486 0.55% 3,313,324
    DFA Continental Small Company Series 392,559 0.48% 2,887,271
    iShares Core MSCI EAFE ETF
    390,225 0.47% 2,870,104
    Schwab Strategic Tr-Schwab Fundamental Intl Small Company Idx ETF
    373,683 0.45% 2,748,438
    DFA International Core Equity Portfolio 359,471 0.44% 2,643,909

    En de lijst is nog langer dan dit hoor.
  7. forum rang 6 keffertje 7 januari 2024 21:27
    quote:

    KAATSCLUB schreef op 6 januari 2024 10:03:

    Keffertje poste het volgende , ik citeer.
    ". Institutionele beleggers laten dit aandeel begrijpelijkerwijze links liggen, dus zullen ze het van de retailbeleggers moeten hebben"
    Blijikbaar heeft men geen enkel benul van het aantal institutionele aandeelhouders en het percentage dat deze bezitten.
    Wel deze bezitten MEER DAN 65% VAN ONTEX...dat zal dan voor sommigen te weinig zijn zekers.

    Groupe Bruxelles Lambert SA (Investment Company)
    16 454 453 19,98 % 126 M €
    ENA Investment Capital LLP
    12 411 999 15,07 % 95 M €
    Hauck & Aufhäuser Fund Services SA
    3 200 373 3,886 % 25 M €
    Pamajugo Irrevocable Trust
    2 722 221 3,306 % 21 M €
    Black Creek Investment Management, Inc.
    2 483 000 3,015 % 19 M €
    Veraison Capital AG
    2 467 800 2,997 % 19 M €
    The Vanguard Group, Inc.
    2 447 423 2,972 % 19 M €
    Norges Bank Investment Management
    1 898 404 2,305 % 15 M €
    LOYS AG
    1 748 807 2,124 % 13 M €
    Dimensional Fund Advisors LP
    1 016 811 1,235 % 8 M €
    Vanguard International Stock Index-Total Intl Stock Indx 999,565 1.21% 7,351,800
    Harbor International Small Cap Fund 703,653 0.85% 5,175,367
    Vanguard Tax Managed Fund-Vanguard Developed Markets Index Fund
    509,156 0.62% 3,744,842
    Brandes International Small Cap Equity Fund 450,486 0.55% 3,313,324
    DFA Continental Small Company Series 392,559 0.48% 2,887,271
    iShares Core MSCI EAFE ETF
    390,225 0.47% 2,870,104
    Schwab Strategic Tr-Schwab Fundamental Intl Small Company Idx ETF
    373,683 0.45% 2,748,438
    DFA International Core Equity Portfolio 359,471 0.44% 2,643,909

    En de lijst is nog langer dan dit hoor.
    Ik heb deze gegevens ook, maar desalniettemin bedankt.

    Het gaat er niet om hoeveel institutionele beleggers er in ZITTEN, maar wat we van hen kunnen verwachten, dus hoeveel ze er in handelen en of ze belangen (verder) willen uitbreiden. Daar blijkt voor mij totaal niets van, dus moeten retail beleggers het (collectief) doen.

    Overigens moet je bij de belangen onder de 3% er rekening mee houden dat die inmiddels tot 0 zijn gereduceerd.
  8. KAATSCLUB 8 januari 2024 10:13
    quote:

    keffertje schreef op 7 januari 2024 21:27:

    [...]

    Ik heb deze gegevens ook, maar desalniettemin bedankt.

    Het gaat er niet om hoeveel institutionele beleggers er in ZITTEN, maar wat we van hen kunnen verwachten, dus hoeveel ze er in handelen en of ze belangen (verder) willen uitbreiden. Daar blijkt voor mij totaal niets van, dus moeten retail beleggers het (collectief) doen.

    Overigens moet je bij de belangen onder de 3% er rekening mee houden dat die inmiddels tot 0 zijn gereduceerd.
    Dat laatste wat je zegt klopt totaal niet , het is niet omdat je onder de 3% zit dat het tot 0 is gereduceerd, alleen heb je onder die 3% drempel geen meldingsplicht meer.
    De lijst die ik opsomde zijn de gegevens van 30 november 2023 en dus vrij courant .
  9. forum rang 6 keffertje 8 januari 2024 10:28
    quote:

    KAATSCLUB schreef op 8 januari 2024 10:13:

    [...]

    Dat laatste wat je zegt klopt totaal niet , het is niet omdat je onder de 3% zit dat het tot 0 is gereduceerd, alleen heb je onder die 3% drempel geen meldingsplicht meer.
    De lijst die ik opsomde zijn de gegevens van 30 november 2023 en dus vrij courant .
    Ik zei ook niet dat het met zekerheid naar 0 is gereduceerd, maar het zakken onder de laatste meldingsdrempel is ervaringsgewijs een signaal dat men er volledig van af wil.

    Overigens was mijn eerste opmerking belangrijker. De twee grootaandeelhoduers zitten op hun pakket en bewegen niet. Als ze daadwerkelijk geloofden in het potentieel dan hadden ze vast wel uitgebreid. Nieuwe 'gelovigen' IB- ers zie ik ook jammer genoeg ook niet.

    Er zijn inmiddels drie openstaande posten waarbij men 'in gebreke' blijft:

    a. Nabetaling verkoop Mexico (waarover men wat cryptisch zei in het kwartaalbericht, maar ontvangen is het dus nog niet)
    b. Verkoop Pakistan (doodse stilte)
    c. Verkoop Algerije (doodse stilte)

    Uiteraard zal men op 8 februari hopelijk met goed nieuws komen over de operationele ontwikkelingen, maar ik vrees dat het analistenvolk dan weer gaat focussen op de drie bovenstaande punten, en de nog niet verkochte onderdelen (Brazilië en Turkije).
  10. forum rang 4 Gaston Lagaffe 9 januari 2024 07:40
    quote:

    keffertje schreef op 8 januari 2024 10:28:

    [...]
    Er zijn inmiddels drie openstaande posten waarbij men 'in gebreke' blijft:

    a. Nabetaling verkoop Mexico (waarover men wat cryptisch zei in het kwartaalbericht, maar ontvangen is het dus nog niet)
    b. Verkoop Pakistan (doodse stilte)
    c. Verkoop Algerije (doodse stilte)

    Uiteraard zal men op 8 februari hopelijk met goed nieuws komen over de operationele ontwikkelingen, maar ik vrees dat het analistenvolk dan weer gaat focussen op de drie bovenstaande punten, en de nog niet verkochte onderdelen (Brazilië en Turkije).
    Wat is er nu precies bekend over die nabetaling verkoop Ontex Mexico ? Volgens mij is het een vast bedrag (dus geen berekening op basis toekomstige prestaties). Voor de rest is het mij onduidelijk (termijnen / bedragen ?) Ook hier geldt weer : Ontex geeft beleggers geen blijk van ‘in control’ te zijn en communiceert slecht. Op zich niets nieuws maar wel iets om rekening mee te houden. Ik zie Ontex duidelijk NIET als een kwaliteitsaandelen. Heb ook niet de indruk dat ze het beleid willen wijzigen. Ben je wel eens naar de jaarvergadering geweest ?
  11. forum rang 6 keffertje 9 januari 2024 08:00
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 9 januari 2024 07:40:

    [...]Wat is er nu precies bekend over die nabetaling verkoop Ontex Mexico ? Volgens mij is het een vast bedrag (dus geen berekening op basis toekomstige prestaties). Voor de rest is het mij onduidelijk (termijnen / bedragen ?) Ook hier geldt weer : Ontex geeft beleggers geen blijk van ‘in control’ te zijn en communiceert slecht. Op zich niets nieuws maar wel iets om rekening mee te houden. Ik zie Ontex duidelijk NIET als een kwaliteitsaandelen. Heb ook niet de indruk dat ze het beleid willen wijzigen. Ben je wel eens naar de jaarvergadering geweest ?
    Om met dat laatste te beginnen: nee, en als ik de notulen mag geloven (nooit een vraag) is het een amateur-toneelstukje, maar ik ben wel voornemens om een keer te gaan.

    Als ik het allemaal goed begrijp gaat die nabetaling inderdaad om een vast bedrag, maar het feit dat bij de Q3 cijfers die cryptische opmerking werd geplaatst, doet mij vermoeden (en niet meer dan dat) dat er toch weer geduw en getrek plaats vindt over de eindafrekening, hetgeen overigens niet ongebruikelijk is, maar we tasten inderdaad in het duister.

    Inmiddels begint de vennootschap qua 'in control zijn' met een 3-0 achterstand (nabetaling Mexico, verkoop Pakistan, verkoop Algerije) aan het nieuwe jaar, maar ik heb met jou de indruk dat ze maling hebben aan aandeelhouders en zich op kosten van deze groep stelselmatig verrijken.

    Enige reden dat ik er nog inzit is de hoop op een bod, dan kan dit hoofdpijndossier worden afgesloten.
  12. KAATSCLUB 9 januari 2024 08:59
    Veel negatisme voor het nieuw jaar blijkbaar , ik start het nieuwe jaar possitief.
    Als ik de commentaren hier lees de laatste tijd ...dan denk ik zo , waarom hebben deze mensen Ontex nog in port ?
    Als je er niet meer in gelooft dan verkoop je toch ..met wat ben je anders dan bezig.
    Zelf heb ik niets in port waar ik niet meer in geloof ...waarom jezelf kopneukers bezorgen zoal een aantal hier op het forum.
    Het aandeel in port houden omdat je louter en alleen maar hoopt dat er vroeg of laat eens een overname bod of iets in die vorm komt ...tja met wat ben je dan bezig zeg.
554 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links