Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,680 26 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,45%) Dagrange 26,380 - 26,800
  • 70.182 Gem. (3M) 82K

Galapagos Stoffels era

2.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 december 2023 22:08
    PERSBERICHT: Galapagos kondigt start aan van PAPILIO-1 fase 1/2 multipel myeloom studie met point-of-care vervaardigde BCMA CAR-T kandidaat, GLPG5301
    19-dec-2023 22:01

    Mechelen, België; 19 december 2023, 22:01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag aangekondigd dat de eerste patiënt werd gedoseerd in PAPILIO-1, de fase 1/2-studie ter evaluatie van de veiligheid, werkzaamheid en haalbaarheid van onze 7-daagse vein-to-vein, point-of-care vervaardigde BCMA CAR-T kandidaat, GLPG5301, bij volwassen patiënten met recidief/refractair multipel myeloom (rrMM). Dit is Galapagos' derde oncologische CAR-T programma in klinische ontwikkeling.

    GLPG5301 is een autoloog, tweede-generatie/4-1BB B-cel maturatie antigeen (BCMA)-gericht CAR-T kandidaat-product, toegediend als een intraveneuze infusie van een niet-ingevroren product in een enkele vaste dosis, point-of-care vervaardigd.

    "Patiënten met recidief/refractair multipel myeloom hebben een zeer slechte prognose en een aanzienlijk grote medische behoefte aan nieuwe behandelingsmogelijkheden. CAR-T therapie is zo'n optie. Door innovatieve wetenschap te combineren met toediening van nieuwe CAR-T therapieën die met een baanbrekend point-of-care model worden vervaardigd, willen we de resultaten voor patiënten verbeteren en hun kwaliteit van leven verhogen," zegt Dr. Jeevan Shetty, Head of Clinical Development Oncology bij Galapagos. "We zijn erg blij dat de eerste patiënt met rrMM in PAPILIO-1 werd gedoseerd met onze BCMA CAR-T kandidaat, GLPG5301. Dit is een nieuwe mijlpaal in de opbouw van ons CAR-T portfolio en de uitrol van ons point-of-care netwerk, dat nu uit drie lopende klinische programma's voor ernstige hemato-oncologische indicaties bestaat."

    Over de PAPILIO-1 fase 1/2 studie (EU CT 2022-500782-27-00)

    PAPILIO-1 is een fase 1/2, open-label, multi-center studie om de haalbaarheid, veiligheid en werkzaamheid van point-of-care vervaardigd GLPG5301, ons BCMA CAR-T kandidaat-product, te onderzoeken bij patiënten met recidief/refractair multipel myeloom (rrMM) na >=2 eerdere behandelingslijnen. Het primaire doel van het fase 1-gedeelte van de PAPILIO-1 studie is het evalueren van de veiligheid en het bepalen van de aanbevolen dosis voor het fase 2-gedeelte van de studie. Het primaire doel van het fase 2-gedeelte van de studie is het evalueren van de werkzaamheid van GLPG5301, zoals gemeten aan de hand van het objectieve responspercentage (ORR). Secundaire doelstellingen voor zowel fase 1 als fase 2 omvatten verdere beoordeling van de veiligheid van GLPG5301, aanvullende eindpunten voor werkzaamheid, waaronder beoordeling van minimale restziekte (MRD), evenals de haalbaarheid van point-of-care productie van GLPG5301 bij rrMM-patiënten. Elke patiënt in de studie zal gedurende 24 maanden worden gevolgd.

    Tijdens fase 1 zullen tot 3 dosisniveaus worden geëvalueerd en zullen ten minste 12 patiënten worden geïncludeerd om de aanbevolen dosis voor fase 2 vast te stellen. Ongeveer 30 extra patiënten zullen worden geïncludeerd in het fase 2-gedeelte van de studie om de veiligheid en werkzaamheid van GLPG5301 te bevestigen.

    Over Galapagos' innovatieve benadering van CAR-T productie nabij point-of-care

    Galapagos' gedecentraliseerde, innovatieve point-of-care CAR-T productieplatform bestaat uit een end-to-end xCellit(TM) workflow management en monitoring software, een gedecentraliseerd, functioneel gesloten, geautomatiseerd productieplatform voor celtherapieën (met behulp van Lonza's Cocoon(R)) en een eigen kwaliteitscontrole (QC) test- en vrijgavestrategie. De combinatie van deze drie kerncomponenten biedt het potentieel voor toediening van een niet-ingevroren product in een mediane vein-to-vein tijd van 7 dagen (d.w.z. de tijd tussen de verzameling van T-cellen en de CAR-T infusie) en een beter toezicht door artsen tijdens het hele proces.

    Over recidief/refractair multipel myeloom (rrMM)

    Multipel myeloom (MM) wordt typisch gekenmerkt door de neoplastische proliferatie van plasmacellen die een monoklonaal immunoglobuline produceren. De plasmacellen woekeren in het beenmerg en kunnen leiden tot uitgebreide skeletdestructie met osteopenie en osteolytische letsels met of zonder pathologische fracturen. De diagnose van MM wordt gesteld wanneer één (of meer) van de volgende klinische verschijnselen aanwezig zijn: botpijn met lytische letsels die ontdekt worden op routinematige skeletfoto's of andere beeldvormingstechnieken, een verhoogde totale serumeiwitconcentratie met de aanwezigheid van een monoklonaal eiwit in de urine of het serum, en anemie, hyperkaliëmie of nierfalen. De patiënt kan symptomatisch zijn of zijn ziekte kan incidenteel ontdekt worden.

    Ondanks verbeteringen in de behandelingsmogelijkheden, hervallen patiënten met MM uiteindelijk of ze worden ongevoelig voor de beschikbare therapieën. Drievoudig refractaire (refractair voor CD38 monoklonale antilichamen [mAbs], proteasoomremmer [PI] en immunomodulerend geneesmiddel [IMiD]) of penta-refractaire (refractair voor CD38 mAbs, 2 PL's en 2 IMiD's) patiënten hebben een slechte prognose en hebben dringend behoefte aan nieuwe behandelingsmogelijkheden.

    Contact

    Vragen van media Vragen van investeerders
    Marieke Vermeersch Sofie Van Gijsel
    +32 479 490 603 +1 781 296 11433
    mailto:media@glpg.com media@glpg.com ir@glpg.com
    Sandra Cauwenberghs
    mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
    ------------------------------------- -------------------------------
  2. forum rang 10 voda 20 december 2023 07:40
    Galapagos kondigt start aan van nieuwe studie
    20-dec-2023 07:21

    Met CAR-T kandidaat.

    (ABM FN) Galapagos start een nieuwe studie met GLPG5301. Dit kondigde het biotechbedrijf dinsdagavond aan.

    Het betreft de PAPILIO-1 fase 1/2 multipel myeloom studie met de point-of-care vervaardigde BCMA CAR-T kandidaat GLPG5301.

    Deze studie is gericht op de evaluatie van de veiligheid, werkzaamheid en haalbaarheid. Elke patiënt in de studie zal gedurende 24 maanden worden gevolgd.

    Dit is Galapagos' derde oncologische CAR-T programma in klinische ontwikkeling.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 20 december 2023 09:15
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 9 maart 2023 09:47:

    [...]

    Ik snap dat als alles goed uitpakt, het aandeel misschien nog wel wat omhoog gaat. Ik was op zoek naar realistische antwoorden op de vragen die ik stelde, maar helaas is dat waarschijnlijk te hoog gegrepen.

    Voorlopig doet mijn shortpositie het prima. Turend op de grafiek zou een terugval richting €250 me niet verbazen, dit zou dan moeten gebeuren onder invloed van marktsentiment of het juiste aantal tegenvallers. Het aandeel is nu echter al oversold, dus dat zal niet in een rechte lijn gaan. Als het al gebeurt.

    Mijn mini-shortpositie is overigens via een turbo; met dit soort "beloftevolle" aandelen ga ik natuurlijk geen "unlimited upside risk" lopen, just in case.

    PS

    Je had trouwens het relevante gedeelte van mijn post juist niet gequote. Ik ga ervanuit dat dit betekent dat je long zit en niet op kritische kanttekeningen zit te wachten?

    Tegenwoordig heet het snoepje van de dag Argenx, dat inmiddels een medicijn op de markt heeft en kennelijk heel wat veelbelovende zaken in de pijplijn heeft. De term "goudhaantje" valt (in de Belgische media en onder analisten) weer veelvuldig en de marktkapitalisatie bedraag inmiddels meer dan €18 mrd. Ik heb begrepen dat er binnenkort wat cruciale beslissingen en uitslagen te verwachten zijn. Dit aandeel komt me extreem gehypt over. Heeft iemand een visie op Argenx en is al het goede nieuws voor de komende tien jaar niet allang ingeprijsd?? Kortom, is dit de (ietwat succesvollere) opvolger van Thrombo en Gala?

    @Argenx:

    €250 here we come, zij het met een omweg ;-)

    Shortpositie overigens lang geleden helaas alweer gesloten. Dat dan weer wel :(
  4. forum rang 10 voda 2 januari 2024 07:14
    PERSBERICHT: Galapagos tekent overeenkomst om Jyseleca(R) businessover te dragen aan Alfasigma
    02-jan-2024 07:00

    -- Transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden
    afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden

    -- Michele Manto, Galapagos' Chief Commercial Officer, zal Alfasigma
    vervoegen

    Mechelen, België; 2 januari 2024, 07:00 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Alfasigma S.p.A. hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben getekend om Galapagos' Jyseleca(R) (filgotinib) activiteiten over te dragen aan Alfasigma, wat een belangrijke mijlpaal markeert in Galapagos' transformatie naar een innovatief biotechnologiebedrijf met een best-in-class onderzoeks- en ontwikkelingspijplijn gericht op het aanpakken van grote onvervulde patiënten-behoeften in immunologie en oncologie. De overeenkomst volgt op de ondertekening van een intentieverklaring zoals aangekondigd op 30 oktober 2023.

    Onder voorbehoud van, en als onderdeel van de afronding van de transactie, zal Michele Manto, Galapagos' Chief Commercial Officer, Alfasigma vervoegen en heeft hij eind december 2023 zijn functie als Chief Commercial Officer en lid van het Directiecomité bij Galapagos neergelegd.

    "Michele heeft een belangrijke rol gespeeld in de uitvoering van onze commerciële strategie en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het succes van Jyseleca(R) dat een verschil maakt voor meer dan 20.000 patiënten in heel Europa," zegt Dr. Paul Stoffels(1) , CEO en voorzitter van Galapagos. "We willen Michele bedanken voor zijn bijdragen aan Galapagos en zijn ervan overtuigd dat zijn geplande overgang naar Alfasigma business continuïteit zal verzekeren door zijn nauwe samenwerking met het Jyseleca(R) team. We zijn zeer verheugd dat de overeenkomst met Alfasigma de beschikbaarheid van Jyseleca(R) voor patiënten mogelijk zal blijven maken, terwijl een veelbelovende toekomst voor de Jyseleca(R) business en haar toegewijde werknemers wordt ondersteund."

    In verband met de transactie, verwacht Galapagos substantiële besparingen tussen EUR150 miljoen en EUR200 miljoen te realiseren, en zal het prioriteit geven aan investeringen in haar bestaande technologieplatformen van small molecules, CAR-T celtherapieën en biologische geneesmiddelen, evenals de opschaling van haar innovatieve, gedecentraliseerde CAR-T productienetwerk. Daarnaast is Galapagos van plan om te investeren in licentie- en overnamemogelijkheden, variërend van late preklinische tot mid-stage klinische programma's in haar strategische therapeutische gebieden om waarde te creëren in haar portfolio.

    Zoals eerder aangekondigd, zal Alfasigma volgens de voorwaarden van de overeenkomst de volledige Jyseleca(R) business overnemen, inclusief de Europese en Britse marketingautorisaties, de commerciële, medische en ontwikkelingsactiviteiten voor Jyseleca(R) en ongeveer 400 Galapagos posities in 14 Europese landen. Galapagos zal een vooruitbetaling van EUR50 miljoen ontvangen, potentiële op verkoop gebaseerde mijlpaalbetalingen van in totaal EUR120 miljoen en mid-single tot mid-double-digit royalty's op Europese verkopen. Galapagos zal tot EUR40 miljoen bijdragen aan Alfasigma tegen juni 2025 voor Jyseleca(R) gerelateerde ontwikkelingsactiviteiten.
  5. forum rang 10 voda 2 januari 2024 07:14
    Over filgotinib

    Filgotinib wordt als Jyseleca(R) in Europa en Japan op de markt gebracht voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige actieve RA die onvoldoende hebben gereageerd of één of meer ziektemodificerende anti-reumatische geneesmiddelen niet verdragen. Filgotinib wordt in Europa en Japan ook als Jyseleca(R) op de markt gebracht voor de behandeling van volwassen patiënten met matige tot ernstige actieve CU die onvoldoende of niet hebben gereageerd op of intolerant zijn voor conventionele therapie of een biologisch middle. Jyseleca(R) 100mg en 200mg is geregistreerd in bovengenoemde gebieden. De Europese samenvatting van productkenmerken voor filgotinib, die contra-indicaties en speciale waarschuwingen en voorzorgen bevat, is beschikbaar op www.ema.europa.eu. De Britse samenvatting van de productkenmerken voor filgotinib is te vinden op www.medicines.org.uk/emc en de Noord-Ierse samenvatting van de productkenmerken voor filgotinib is te vinden op www.emcmedicines.com/en-GB/northernir... Het interviewformulier van het Japanse ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn is beschikbaar op www.info.pmda.go.jp.

    Jyseleca(R) is een handelsmerk van Galapagos NV en Gilead Sciences, Inc. of aanverwante bedrijven. Met uitzondering van de goedkeuring van filgotinib als Jyseleca(R) voor de behandeling van matige tot ernstige actieve RA en CU door de bevoegde regelgevende instanties in de Europese Unie, Groot-Brittannië en Japan, zijn onze kandidaat-geneesmiddelen onderzoeksgeneesmiddelen; hun werkzaamheid en veiligheid zijn door geen enkele regelgevende instantie volledig geëvalueerd.

    Ga voor meer informatie naar www.glpg.com of volg ons op www.globenewswire.com/Tracker?data=Nl... LinkedIn of www.globenewswire.com/Tracker?data=rg... X (voorheen Twitter).

    Over Alfasigma

    Alfasigma is een van de toonaangevende farmaceutische bedrijven in Italië met een sterke internationale positie. De Groep is wereldwijd aanwezig in meer dan 100 landen waar ongeveer 3000 mensen werken aan onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie. In Italië is Alfasigma een leider op de markt van producten op voorschrift waar het, naast zijn sterke focus op gastro-intestinale producten, aanwezig is in verschillende therapeutische gebieden voor eerstelijnszorg. De Groep is populair bij de consumenten vanwege een aantal nutraceuticals & voedingssupplementen die inspelen op verschillende behoeften en die goed bekend zijn en diepgeworteld zijn in de ervaring van Italiaanse gezinnen. Het historische hoofdkantoor is gevestigd in Bologna, waaraan Milaan is toegevoegd, terwijl de productielocaties zich bevinden in Italië, in Pomezia (RM), Alanno (PE), Sermoneta (LT) en Trezzano Rosa (MI) en in het buitenland in Tortosa in Spanje en in Shreveport (Louisiana) in de Verenigde Staten. De R&D-laboratoria bevinden zich in Pomezia en in het Parco Scientifico Tecnologico Kilometro Rosso in Bergamo. Het is de missie van Alfasigma om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen te verbeteren door zorgverleners en gezondheidspersoneel therapeutische oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

    Contacten

    Media: Investeerders:
    Marieke Vermeersch Sofie Van Gijsel
    +32 479 490 603 +1 781 296 1143
    mailto:media@glpg.com media@glpg.com mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
    Sandra Cauwenberghs
    mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
  6. forum rang 10 voda 2 januari 2024 07:25
    Galapagos draagt Jyseleca activiteiten over aan Alfasigma
    02-jan-2024 07:22

    Transactie kan tot 200 miljoen aan besparingen opleveren.

    (ABM FN) Galapagos heeft een overeenkomst getekend om Jyseleca over te dragen aan Alfasigma. Dit maakte het biotechbedrijf uit Mechelen dinsdagmorgen bekend.

    De overeenkomst volgt op de ondertekening van een intentieverklaring op 30 oktober 2023.

    Als gevolg van deze transactie verwacht Galapagos substantiële besparingen tussen 150 miljoen en 200 miljoen euro te kunnen realiseren.

    Het bedrijf wil zich focussen op investeringen in haar bestaande technologieplatformen van small molecules, CAR-T celtherapieën en biologische geneesmiddelen.

    Ook wil Galapagos haar innovatieve, gedecentraliseerde CAR-T productienetwerk opschalen.

    Daarnaast is Galapagos van plan om te investeren in licentie- en overnamemogelijkheden, variërend van late preklinische tot mid-stage klinische programma's in haar strategische therapeutische gebieden om waarde te creëren in haar portfolio.

    Alfasigma zal volgens de voorwaarden van de overeenkomst de volledige Jyseleca business overnemen, inclusief de Europese en Britse marketingautorisaties, de commerciële, medische en ontwikkelingsactiviteiten voor Jyseleca en ongeveer 400 Galapagos posities in 14 Europese landen.

    Galapagos zal een vooruitbetaling van 50 miljoen euro ontvangen, potentiële op verkoop gebaseerde mijlpaalbetalingen van in totaal 120 miljoen euro en royalty's op Europese verkopen die kunnen oplopen van 5 tot 15 procent.

    Galapagos zal tot 40 miljoen euro bijdragen aan Alfasigma tegen juni 2025 voor aan Jyseleca gerelateerde ontwikkelingsactiviteiten.

    Onder voorbehoud van, en als onderdeel van de afronding van de transactie, zal Michele Manto, Galapagos' Chief Commercial Officer, naar Alfasigma vertrekken.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  7. forum rang 10 voda 2 januari 2024 10:05
    KBC Securities herhaalt advies voor Galapagos
    Gepubliceerd door Trivano.com op 2 januari 2024 om 09:36

    De analisten van KBC Securities hebben zich dinsdag opnieuw positief uitgelaten over Galapagos. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Galapagos.

    Ook het koersdoel van 55,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Galapagos met 47% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 37,33 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Galapagos met 11% ziet stijgen tot 41,94 EUR.
  8. forum rang 10 voda 3 januari 2024 22:03
    PERSBERICHT: Galapagos gaat een strategische samenwerking aan met BridGene Biosciences om de ontdekking van kleine moleculegeneesmiddelen in oncologie uit te breiden
    03-jan-2024 22:01

    -- Strategische samenwerking en licentieovereenkomst versterken Galapagos'
    groeiende vroege pijplijn in oncologische precisiegeneeskunde

    -- Samenwerking maakt gebruik van Galapagos' expertise in het ontdekken en
    ontwikkelen van kleine moleculegeneesmiddelen met BridGene's innovatieve
    ontdekkingsplatform voor 'moeilijk te behandelen' targets

    -- Galapagos betaalt tot $27 miljoen aan vooruitbetalingen en preklinische
    mijlpaalbetalingen aan BridGene
    Mechelen, België; 3 januari 2024, 22:01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt vandaag aan dat het een strategische samenwerkings- en licentieovereenkomst is aangegaan met BridGene Biosciences, Inc. ("Bridgene"), een biotechnologiebedrijf dat gebruik maakt van eigen chemoproteomics-technologie om nieuwe kandidaat-geneesmiddelen met kleine moleculen te ontdekken.

    Door middel van deze samenwerking willen Galapagos en BridGene nieuwe precisiegeneesmiddelen ontdekken en ontwikkelen tegen klinisch gevalideerde targets in kanker door gebruik te maken van Galapagos' expertise op het gebied van het ontdekken van kleine moleculegeneesmiddelen en translationeel onderzoek in combinatie met BridGenes eigen IMTAC(TM) chemoproteomics-platform. De partijen zullen de moleculen verder ontwikkelen tot klinische kandidaten en Galapagos heeft exclusieve rechten voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van alle productkandidaten die onder de overeenkomst worden ontwikkeld.

    "Onze strategie voor kleine moleculen in oncologie is gericht op de ontwikkeling van de beste precisiegeneesmiddelen die het leven van kankerpatiënten kunnen veranderen. De aankondiging van vandaag biedt het potentieel om die doelstelling te versnellen", zegt Pierre Raboisson, Ph.D., Senior Vice President en hoofd van Small Molecules Discovery bij Galapagos. "We zijn zeer verheugd om deze preklinische onderzoekssamenwerking met BridGene aan te kondigen, dat een sterke staat van dienst heeft op het gebied van de ontdekking van kleine moleculen voor moeilijke targets. We kijken ernaar uit om samen te werken en gebruik te maken van de unieke capaciteiten van onze bedrijven met als doel het ontwikkelen van transformatieve geneesmiddelen om de grote onvervulde medische behoeften van kankerpatiënten aan te pakken."

    Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt BridGene van Galapagos tot $27 miljoen aan vooruitbetalingen en mijlpaalbetalingen voor preklinisch onderzoek en mogelijk meer dan $700 miljoen aan klinische en commerciële mijlpaalbetalingen, als de programma's succesvol zijn. Daarnaast heeft BridGene recht op single-digit royalty's op de netto-omzet van elk product dat voortkomt uit de samenwerking.

    Over BridGene Biosciences

    BridGene is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve kleine moleculen die zich richten op moeilijke targets en zo nieuwe wegen bieden om ziekten te behandelen. Door gebruik te maken van haar gepatenteerd chemoproteomics platform, IMTAC(TM), is BridGene in staat om kleine moleculen te screenen tegen alle eiwitten in levende cellen om kandidaat-geneesmiddelen te ontdekken voor hoogwaardige en voorheen ongeneeslijke doelwitten. Hiervoor maakt BridGene gebruik van haar eigen, diverse covalente bibliotheek van gemerkte, kleine moleculen. Het uiteindelijke doel is om baanbrekende ontdekking van kleine moleculen mogelijk te maken en de mechanismen voor de behandeling van ziekten uit te breiden met targets die voorheen ontoegankelijk waren voor kleine moleculen. BridGene werkt aan een gediversifieerde pijplijn van eersteklas geneesmiddelen voor targets in meerdere ziektegebieden. Ga voor meer informatie naar bridgenebio.com/.

    Contacten Galapagos

    Media: Investeerders:
    Marieke Vermeersch Sofie Van Gijsel
    +32 479 490 603 +1 781 296 1143
    mailto:media@glpg.com media@glpg.com mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
    Sandra Cauwenberghs
    mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
  9. forum rang 10 voda 3 januari 2024 22:31
    Galapagos gaat samenwerking aan met BridGene Biosciences
    03-jan-2024 22:24

    Galapagos betaalt tot 27 miljoen dollar aan vooruitbetalingen.

    (ABM FN) Galapagos gaat een strategische samenwerking aan met BridGene Biosciences om de ontdekking van kleine moleculegeneesmiddelen in oncologie uit te breiden . Dit maakte het biotechnologiebedrijf woensdagavond bekend.

    "Onze strategie voor kleine moleculen in oncologie is gericht op de ontwikkeling van de beste precisiegeneesmiddelen die het leven van kankerpatiënten kunnen veranderen. De aankondiging van vandaag biedt het potentieel om die doelstelling te versnellen", zegt Pierre Raboisson, Ph.D., Senior Vice President en hoofd van Small Molecules Discovery bij Galapagos.

    Door middel van deze samenwerking willen Galapagos en BridGene nieuwe precisiegeneesmiddelen ontdekken en ontwikkelen tegen klinisch gevalideerde targets in kanker door gebruik te maken van Galapagos' expertise op het gebied van het ontdekken van kleine moleculegeneesmiddelen en translationeel onderzoek in combinatie met BridGenes eigen IMTAC(TM) chemoproteomics-platform.

    De partijen zullen de moleculen verder ontwikkelen tot klinische kandidaten en Galapagos heeft exclusieve rechten voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van alle productkandidaten die onder de overeenkomst worden ontwikkeld.

    Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt BridGene van Galapagos tot 27 miljoen dollar aan vooruitbetalingen en mijlpaalbetalingen voor preklinisch onderzoek en mogelijk meer dan 700 miljoen dollar aan klinische en commerciële mijlpaalbetalingen, als de programma's succesvol zijn. Daarnaast heeft BridGene recht op single-digit royalty's op de netto-omzet van elk product dat voortkomt uit de samenwerking.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  10. forum rang 6 Triple A 4 januari 2024 10:08
    -

    De astronomische kaspositie van Galapagos legt een bodem onder de koers.

    Ik begrijp echter steeds minder van de strategische keuzes die dit bedrijf maakt. Het wordt met de nieuwe samenwerking met Bridgene Bioscienses nog onduidelijker op.

    • Galapagos zit in een overeenkomst met Gilead (waarvoor Gilead circa € 5 miljard heeft betaald, deels in ruil voor aandelen). Alle verkopen buiten Europa van in de toekomst goedgekeurde medicijnen van Galapagos worden door Gilead gedaan in ruil voor 20%-25% royalty betalingen aan Galapagos. Wat blijft er dan nog voor Galapagos over als uit de overeenkomst met Bridgene therapieën voortkomen die omzet buiten Europa genereren waarover Galapagos 20%-24% royalties krijgt van Gilead en Galapagos vervolgens een single digit royalty over de omzet buiten Europa aan Bridgene moet afdragen????????
    • Bridgegene heeft geen klinische pijplijn. Alles is nog pre-klinisch. Galapagos wilde toch versnelling aanbrengen in de pijplijn? Dat lijkt met deze samenwerking niet echt te gebeuren.
    • Galapagos wordt op deze manier een onoverzichtelijk geheel van overeenkomsten waaruit het inzicht in te betalen en te ontvangen mijlpaalbetalingen en royalties totaal zoek raakt voor een belegger. De kleine overnames die vorig jaar zijn gedaan kennen op hun beurt ook weer additionele commerciële mijlpaalbetalingen.

    -
  11. forum rang 10 voda 5 januari 2024 06:23
    Galapagos in zee met Thermo Fisher

    Door ABM Financial News op donderdag 4 januari 2024
    Views: 2.061

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos gaat strategisch samenwerken met Thermo Fisher Scientific, dat het CAR-T-kandidaatproduct van het biotechbedrijf gaat produceren in de regio San Francisco. Dat meldde het biotechbedrijf donderdag zonder financiële details van de overeenkomst te openbaren.

    Thermo Fisher levert productie, BioServices en Specialty Logistics voor het CAR-T hemato-oncologie klinische programma in deze regio vanaf januari 2024. Galapagos draagt technologie over om dit mogelijk te maken.

    In november 2023 kondigde Galapagos ook al een overeenkomst aan met Landmark Bío voor gedecentraliseerde productie van het kandidaatmedicijn in de regio Boston.

    Door de decentrale productie kunnen de CAR-T-cellen die nodig zijn voor de therapieën snel geleverd worden en kunnen meer patiënten worden bereikt.

    Bron: ABM Financial News
  12. forum rang 5 Piddy 5 januari 2024 10:24
    Galapagos: nieuwe dag, nieuwe samenwerking
    Woensdagavond was het BridGene Biosciences, donderdagavond Thermo Fisher. Galapagos
    GLPG
    0,74%
    maakt met samenwerkingsakkoorden werk van wat onder CEO Paul Stoffels één van de speerpunten van de biotechgroep moet worden: onderzoek naar kankermedicijnen.

    Het geld is er, want Galapagos beschikt nog steeds over een dankzij de ECB behoorlijk rendabele bankrekening van 3,8 miljard euro. De beurswaarde van 2,5 miljard is een stuk lager, omdat beleggers eerst willen zien of alle samenwerkingen en deals zich uiteindelijk in een beter gestoffeerde pijplijn - en finaal medicijnen die de markt halen - zullen vertalen.
  13. forum rang 5 Piddy 5 januari 2024 10:54
    'Galapagos klaar voor klinische activiteit in VS'

    KBC Securities-analist Jacob Mekhael reageert op het nieuws dat Galapagos de samenwerking aangaat met Thermo Fisher rond een productienetwerk in de regio San Francisco. 'De biotechonderneming liet niet weten hoeveel Amerikaanse fabrieken in 2024 zullen gaan draaien, maar zei wel te werken aan verschillende productiesites. We verwachten dat het voldoende T-cellen kan blijven leveren aan patiënten.'

    'Galapagos plant een aanvraag voor zijn onderzoek rond deze cellen in te dienen bij de gezondheidswaakhond (FDA) in het eerste halfjaar', vervolgt Mekhael. 'Met twee bevestigde plekken voor productie is de onderneming klaar om kort na de goedkeuring te starten met de klinische onderzoeken.'
2.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links