Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.281 Posts
Pagina: «« 1 ... 1236 1237 1238 1239 1240 ... 1265 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 januari 2024 22:22
    Wall Street opnieuw lager gesloten
    03-jan-2024 22:15

    Waarschuwende toon Fed krijgt weinig gehoor.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag opnieuw lager gesloten en kon ook de bekendmaking van de notulen van de Fed weinig steun bieden.

    De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,8 procent in het rood op 4.704,81 punten en de technologie-index Nasdaq verloor 1,2 procent tot 14.592,21 punten. De Dow Jones-index sloot 0,8 procent lager op 37.430,19 punten.

    Beleggers lijken de eerste handelsdagen van 2024 de technologiewinnaars van vorig jaar te verkopen. Die profiteerden enorm toen de markt anticipeerde op een sterke versoepeling van het monetair beleid in het komende jaar. Maar nu de economie nog steeds op een wankele basis staat en onzeker blijft wanneer de Federal Reserve eindelijk de rente gaat verlagen, lijken beleggers minder enthousiast te worden.

    Ook uit de bekendgemaakte notulen bleek veel onzekerheid. Leden van de Federal Reserve concludeerden in december dat renteverlagingen in 2024 waarschijnlijk zijn, hoewel er veel onzekerheid was over wanneer dat zou kunnen gebeuren.

    Deelnemers benadrukten over het algemeen het belang van het handhaven van een zorgvuldige en data-afhankelijke benadering bij het nemen van monetaire beleidsbeslissingen en bevestigden opnieuw dat het passend zou zijn als het beleid enige tijd restrictief zou blijven, totdat de inflatie duidelijk duurzaam naar beneden beweegt in de richting van de doelstelling van het Comité." aldus de notulen.

    Ondanks de waarschuwende toon van Fed-functionarissen verwachten de markten dat de centrale bank in 2024 toch de rente agressief zal verlagen. Volgens de FedWatch tool rekent de markt in 2024 nog steeds op 100-150 basispunten aan renteverlagingen.

    Woensdag liet voorzitter Tom Barkin van de Richmond Fed weten dat de VS hoogstwaarschijnlijk een zachte landing zal maken. Dit betekent dat de inflatie zal blijven dalen, terwijl de economie blijft groeien. Een dergelijk scenario is "steeds denkbaarder", aldus Barkin. Maar wanneer en hoeveel renteverlagingen er komen, is afhankelijk van de macro-economische cijfers die dit jaar volgen. Maar Barkin waarschuwde dat als de Amerikaanse economie sterker dan verwacht blijft presteren, de rente ook zeker nog omhoog kan.

    Economisch nieuws was er over de Amerikaanse vacatures in november, die geen grote beweging lieten zien. De Amerikaanse industrie is in december minder hard gekrompen volgens het Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex steeg van 46,7 in november naar 47,4 in december. De markt rekende op een indexcijfer van 47,2.

    De olieprijzen liepen vandaag op na berichten over een verstoring van het belangrijkste olieveld van Libië. Dit kwam bovenop de bezorgdheid over de situatie in de Rode Zee. Bij een settlement van 72,70 dollar werd een vat West Texas Intermediate woensdag 3,3 procent duurder.

    Ook liet de OPEC van zich horen en hebben woensdag een verklaring uitgegeven waarin zij beloven verenigd te blijven in de "inspanningen van de groep om de stabiliteit van de oliemarkt in de toekomst te handhaven." Verschillende leden van de groep beloofden in november om gedurende het eerste kwartaal van dit jaar 2,2 miljoen vaten per dag te zullen verminderen om de prijzen te ondersteunen.

    Echter, gezien de recente prijsdalingen staan handelaren sceptisch tegenover deze belofte omdat deze vrijwillig is en de OPEC moeite heeft om een verenigd front te behouden. Dit terwijl de VS ruwe olie met een recordtempo oppompt en de vraag vanuit China verzwakt.

    De Amerikaanse dollar steeg woensdag opnieuw en noteerde de euro/dollar op 1,0918. Mede geholpen door de rente op de tienjarige staatsobligatie die even boven de 4 procent uitkwam, maar uiteindelijk rond de 3,91 procent was gesloten.

    Stijgers en dalers

    Apple daalde opnieuw met 0,8 procent, na een forse koersval dinsdag van 3,6 procent in reactie op een adviesverlaging bij Barclays.

    De aandelen van Xerox daalden met meer dan 12 procent nadat het bedrijf voor werkplek technologie en digitale drukkerij plannen aankondigde om 15 procent van zijn personeelsbestand te schrappen als onderdeel van een breder herstructureringsplan

    Rocket Companies daalde 6,6 procent, na een verkoopadvies van Keefe Bruyette, terwijl Wells Fargo het aandeel van de kooplijst haalde.

    AST SpaceMobile steeg 1,7 procent, nadat het bedrijf een strategische investering aankondigde, die eerst nog moet worden goedgekeurd en afgerond. Op dinsdag verloor het aandeel juist 20 procent.

    ARK Invest heeft 190.370 aandelen Roku gekocht, volgens een melding bij het handelsregister. Desondanks daalde het aandeel Roku met 2,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 4 januari 2024 09:00
    Beursblik: Fed-notulen suggereren geen snelle renteverlaging
    04-jan-2024 08:54

    Deur voor extra renteverhogingen staat nog open.

    (ABM FN-Dow Jones) De notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve suggereren dat het nog wel even wachten is op de eerste renteverlaging. Dit stelde marktanalist Philip Marey van Rabobank in een rapport.

    De notulen waren niet zo 'dovish' als de toelichting van voorzitter Jerome Powell op het laatste rentebesluit, aldus Marey. "De notulen suggereren dat renteverlagingen nog niet direct ophanden zijn."

    Volgens Rabobank werd juist het belang benadrukt dat de Fed voorzichtig handelt en blijft kijken naar macrocijfers. Er werd bevestigd dat het gepast zou zijn om het beleid nog enige tijd restrictief te houden.

    Sommige Fed-leden menen zelfs dat in het licht van de huidige omstandigheden de rentestanden voor een langere periode op dit niveau gehouden moeten worden. "De deur voor extra renteverhogingen blijft bovendien openstaan", aldus Rabobank.

    Marey blijft evenwel mikken op een eerste renteverlaging in juni. En als de eerste verlaging eenmaal is geweest, dan zal de Fed elk kwartaal een verlaging van 25 basispunten doorvoeren, denkt de analist.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 4 januari 2024 13:17
    Futures Wall Street wijzen omhoog
    04-jan-2024 13:00

    Ogen gericht op banenrapport.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het groen.

    De Amerikaanse beurzen lijken vandaag wat hoger te openen, nadat Wall Street de eerste twee handelsdagen van het nieuwe jaar met verliezen begon.

    Er ontstond wat terughoudendheid onder beleggers, nadat uit notulen over de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat Fed-leden nieuwe renteverhogingen dit jaar niet uitsluiten. Er werd door de leden gesproken over een "ongebruikelijk hoge mate van onzekerheid". Eerder woensdag waren er cijfers waaruit bleek dat de Amerikaanse industrie krimpt en dat er minder banen bijkwamen in november.

    Wel lijken veel leden het erover eens dat er in 2024 de eerste renteverlagingen zullen plaatsvinden.

    "Er blijft nog steeds een groot gat tussen de verwachtingen in de markt en hetgeen de Fed heeft gecommuniceerd", aldus analist Bill Northey van U.S. Bank Wealth Management. Als gevolg zullen de komende macrocijfers de beurzen flink in beweging kunnen zetten, waarschuwde Northey.

    Beleggers hopen dat macro-economische data laten zien dat de Amerikaanse economie vertraagt in het tempo waarin de Fed de inflatiedoelstelling van 2 procent zal realiseren, maar zonder dat er een te grote krimp optreedt waardoor de winsten van bedrijven stevig teruglopen.

    In dit opzicht zijn alle ogen vooral gericht op het officiële banenrapport over december, dat voor vrijdag geagendeerd staat. Beleggers hopen op een banengroei in combinatie met een afnemende loondruk.

    Commerzbank sluit niet uit dat het rapport van vrijdag gaat tegenvallen. Ook voor het banenrapport van ADP vanmiddag zullen eventuele verrassingen vooral negatief zijn en niet positief, voorziet de Duitse bank.

    Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0970. De olieprijzen stegen met krap een procent.

    Bedrijfsnieuws

    Cal-Maine Foods lijkt 5,9 procent lager te openen, nadat de producent van verse eieren woensdagavond laat meldde dat het drie procent van zijn totale pluimvee is kwijtgeraakt aan de uitbraak van vogelgriep in het Amerikaanse Kansas.

    Tesla koerste voorbeurs iets hoger, na een verkoopgolf van 4 procent op woensdag. Het aandeel kwam onder druk te staan, na cijfers over het aantal leveringen in het afgelopen kwartaal. De verkoopcijfers vielen tegen in vergelijking tot die van zijn Chinese concurrent BYD.

    Bayer liet weten succes te hebben geboekt in een eerste studie naar de behandeling van de ziekte van Parkinson. In Frankfurt steeg het aandeel vandaag 2,3 procent.

    Walgreens Boots Alliance, ConAgra Brands en Lamb Weston openen de boeken voor opening van Wall Street.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index eindigde woensdag 0,8 procent in het rood op 4.704,81 punten en de technologie-index Nasdaq verloor 1,2 procent tot 14.592,21 punten. De Dow Jones-index sloot 0,8 procent lager op 37.430,19 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 4 januari 2024 14:28
    ADP: banengroei Amerika valt mee
    04-jan-2024 14:21

    164.000 banen erbij in december.

    (ABM FN) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in december harder gegroeid dan verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

    Het aantal banen steeg met 164.000, na een bijgestelde stijging van 101.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor november een stijging met 103.000 banen gemeld.

    Er was door economen voor december gerekend op een groei van 130.000 banen.

    De salarissen stegen met 5,4 procent op jaarbasis na een stijging met 5,6 procent een maand eerder, aldus het rapport.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  5. forum rang 10 voda 4 januari 2024 14:30
    Conagra schiet tekort
    04-jan-2024 14:21

    Winstoutlook verlaagd.

    (ABM FN) Conagra Brands heeft in het afgelopen kwartaal ietwat teleurstellend gepresteerd en kwam ook met een tegenvallende outlook voor heel 2024. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse producent van verpakt voedsel.

    In het tweede kwartaal liep de omzet met 3,2 procent terug tot 3,21 miljard dollar, waar analisten mikten op 3,23 miljard dollar.

    De nettowinst daalde met een kwartaal van 382 naar 286 miljoen dollar.

    De aangepaste winst per aandeel van 0,71 dollar was iets beter dan de 0,68 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden. Wel was dit ruim 12 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

    Outlook

    Conagra verwacht voor heel dit jaar een aangepaste winst van 2,60 tot 2,65 dollar per aandeel. Bij de vorige kwartaalupdate sprak Conagra nog van een winst van 2,70 tot 2,75 dollar per aandeel.

    De consensus rekent op een winst van 2,68 dollar.

    Het bedrijf sprak van uitdagende macro-economische omstandigheden, maar zag wel positieve volumetrends in de Amerikaanse retailmarkt. De door inflatie aangejaagde volumedaling halveerde ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook weet Conagra aandeel te winnen op de markt voor diepvriesmaaltijden.

    Deze ontwikkelingen geven Conagra vertrouwen om verder te investeren in de tweede helft van het jaar.

    In de elektronische handel voorbeurs, koerste het aandeel Conagra 2,4 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  6. forum rang 10 voda 4 januari 2024 14:39
    Aantal nieuwe steunaanvragen VS flink gedaald
    04-jan-2024 14:34

    Met 18.000.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 december flink gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 18.000 af tot 202.000. De verwachting lag op 219.000.

    Het cijfer van vorige week werd bijgesteld van 218.000 naar 220.000.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde bedroeg 207.750. Dat is 4.750 minder dan een week eerder.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 23 december kwam uit op 1.855.000 aanvragen, 31.000 minder dan een week eerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 4 januari 2024 15:24
    Wall Street staat licht hogere opening te wachten
    04-jan-2024 14:58

    Banengroei december valt mee.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening van de beurzen 0,2 procent in het groen.

    De Amerikaanse beurzen lijken vandaag wat hoger te openen, nadat Wall Street de eerste twee handelsdagen van het nieuwe jaar met verliezen begon.

    Er ontstond wat terughoudendheid onder beleggers, nadat uit notulen over de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat Fed-leden nieuwe renteverhogingen dit jaar niet uitsluiten. Er werd door de leden gesproken over een "ongebruikelijk hoge mate van onzekerheid". Eerder woensdag waren er cijfers waaruit bleek dat de Amerikaanse industrie krimpt en dat er minder banen bijkwamen in november.

    Wel lijken veel leden het erover eens dat er in 2024 de eerste renteverlagingen zullen plaatsvinden.

    "Er blijft nog steeds een groot gat tussen de verwachtingen in de markt en hetgeen de Fed heeft gecommuniceerd", aldus analist Bill Northey van U.S. Bank Wealth Management. Als gevolg zullen de komende macrocijfers de beurzen flink in beweging kunnen zetten, waarschuwde Northey.

    "De vrees voor recessie zijn zwaarder gaan wegen voor beleggers dan een afname van de inflatie", aldus analist Marios Hadjikyriacos van XM. Volgens de analist waren de verhoogde risico's al zichtbaar in de laatste macrocijfers en de forse daling van de olieprijs.

    Beleggers hopen dat macro-economische data laten zien dat de Amerikaanse economie vertraagt in het tempo waarin de Fed de inflatiedoelstelling van 2 procent zal realiseren, maar zonder dat er een te grote krimp optreedt waardoor de winsten van bedrijven stevig teruglopen.

    In dit opzicht zijn alle ogen vooral gericht op het officiële banenrapport over december, dat voor vrijdag geagendeerd staat. Beleggers hopen op een banengroei in combinatie met een afnemende loondruk. Commerzbank sluit niet uit dat het rapport van vrijdag gaat tegenvallen.

    Het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bleek vanmiddag mee te vallen. Het aantal banen steeg in december met 164.000, na een bijgestelde stijging van 101.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor november een stijging met 103.000 banen gemeld.

    Er was door economen voor december gerekend op een groei van 130.000 banen. De salarissen stegen met 5,4 procent op jaarbasis na een stijging met 5,6 procent een maand eerder, aldus het rapport.

    Het aantal nieuwe steunaanvragen daalde in de week eindigend op 30 december flink, met 18.000 tot 202.000. De verwachting lag op 219.000.

    Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0947. De olieprijzen stegen met een half procent.

    Bedrijfsnieuws

    Cal-Maine Foods lijkt 5,2 procent lager te openen, nadat de producent van verse eieren woensdagavond laat meldde dat het drie procent van zijn totale pluimvee is kwijtgeraakt aan de uitbraak van vogelgriep in het Amerikaanse Kansas.

    Tesla koerste voorbeurs 0,2 hoger, na een verkoopgolf van 4 procent op woensdag. Het aandeel kwam onder druk te staan, na cijfers over het aantal leveringen in het afgelopen kwartaal. De verkoopcijfers vielen tegen in vergelijking tot die van zijn Chinese concurrent BYD.

    Bayer liet weten succes te hebben geboekt in een eerste studie naar de behandeling van de ziekte van Parkinson. In Frankfurt steeg het aandeel vandaag 1,9 procent.

    Conagra Brands heeft in het afgelopen kwartaal ietwat teleurstellend gepresteerd en kwam ook met een tegenvallende outlook voor heel het jaar. Het aandeel daalde voorbeurs 3,0 procent.

    Het aandeel Mobileye lijkt 30 procent lager te openen. Voorbeurs kwam het bedrijf met een omzetwaarschuwing en daar schrokken beleggers flink van. Het bedrijf stelde na gesprekken met belangrijke klanten dat de meesten nog goed gevulde voorraden hebben, die zij eerst zullen willen gebruiken. Mobileye verwacht voor het eerste kwartaal een circa 50 procent lagere omzet ten opzichte van een jaar eerder.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index eindigde woensdag 0,8 procent in het rood op 4.704,81 punten en de technologie-index Nasdaq verloor 1,2 procent tot 14.592,21 punten. De Dow Jones-index sloot 0,8 procent lager op 37.430,19 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 4 januari 2024 15:47
    ‘Magnificent Seven’ starten nieuw beursjaar met min van $383 mrd  

    Van onze redacteur

    In het kort
    -Na een uiterst goed 2023 beginnen de zeven grootste techbedrijven slecht aan 2024.
    -Bij de zogenoemde Magnificent Seven ging sinds de start van het jaar bijna $400 mrd aan beurswaarde in rook op.
    -De groep Amerikaanse techbedrijven heeft een grote invloed op brede indices als de S&P 500.

    Na een jaar waarin de koersen van 's werelds grootste techbedrijven alleen maar omhoog leken te kunnen bewegen, beleven de ‘Magnificent Seven’ een slecht begin van 2024. Voor Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla en Nvidia daalden de koersen vier dagen op rij, waarmee $383 mrd (ongeveer €350 mrd) aan beurswaarde verdampte. Gezien de handel voorbeurs staan de giganten voor een vlakke opening op donderdag.

    De koersdalingen van begin dit jaar volgen op de enorme winsten die zij vorig jaar boekten. De zeven techbedrijven wonnen in 2023 tussen de circa 60% (Alphabet) en 240% (Nvidia). Inclusief dividenden konden beleggers die in de groep aandelen investeerden een rendement boeken van 107%, zo becijferden analisten van Deutsche Bank eerder. Mogelijk hebben de koersdalingen te maken met de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten langer op het huidige hoge niveau blijft staan. Bij een hoge rente zijn toekomstige winsten minder waard en dat raakt met name techbedrijven.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1502081/magn...
  9. forum rang 10 voda 4 januari 2024 15:53
    S&P: Amerikaanse dienstensector groeit door
    04-jan-2024 15:51

    Inkoopmanagersindex in december naar 51,4.

    (ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de Amerikaanse dienstensector is in december verder toegenomen. Dit bleek donderdag uit een definitief cijfer van S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 50,8 naar 51,4 afgelopen maand. Dit was nagenoeg gelijk aan een voorlopig cijfer.

    Eerder deze week bleek de index voor de industrie juist gedaald, van 49,4 naar 47,9.

    De samengestelde inkoopmanagersindex steeg zo van 50,7 naar 50,9 in december.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 5 januari 2024 06:21
    Wall Street eindigt lager

    Door ABM Financial News op donderdag 4 januari 2024
    Views: 3.543

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten, nadat vooral aandelen van de grootste bedrijven de S&P500 en Nasdaq omlaag trokken.

    De S&P500-index daalde 0,3 procent tot 4.688,68 punten en de Nasdaq daalde 0,61 procent tot 14.510,3. De Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak op 37.440,34 punten.

    Wall Street heeft nu de eerste drie handelsdagen van het jaar met verlies afgesloten. De daling in een periode die traditioneel gereserveerd is voor de kerstrally, leverde de zwakste jaarstart op sinds 2016. Daar gingen wel negen weken met stijgende koersen aan vooraf.

    James St. Aubin van Sierra Mutual Funds gaf donderdag een prozaïsche verklaring: beleggers wachtten na de sterke koersstijgingen met het nemen van winst, om belasting over die koersstijgingen uit te stellen. Nu worden de winsten alsnog genomen en de stukken verkocht.

    Notulen van de Fed lieten woensdag zien dat de afzwakkende inflatie werd verwelkomd door de centrale bankiers, maar dat er nog onzekerheid is over het pad van de beleidsrente dit jaar. Volgens St. Aubin stond er niets in waardoor de markt van gedachten zou kunnen zijn veranderd.

    Beleggers hopen dat macro-economische data zullen laten zien dat de Amerikaanse economie vertraagt in het tempo waarin de Fed de inflatiedoelstelling van 2 procent zal realiseren, maar zonder dat de winsten van bedrijven stevig teruglopen.

    De ogen zijn gericht op het officiële banenrapport over december vrijdag. Beleggers hopen op banengroei met een afnemende loondruk. Commerzbank sluit niet uit dat het rapport gaat tegenvallen.

    Het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bleek woensdag nog
    mee te vallen. Het aantal banen steeg in december met 164.000, tegen 101.000 een maand eerder en een verwachting van 130.000.

    Het aantal nieuwe steunaanvragen daalde in de week eindigend op 30 december flink, met 18.000 tot 202.000, bleek donderdag verder. De verwachting lag op 219.000.

    Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0946. De daling van de euro sinds het begin van het jaar lijkt daarmee voorbij. Volgens Commerzbank kan de opmars van de dollar worden gedwarsboomd bij het uitblijven van sterke economische cijfers uit de VS. De Amerikaanse banencijfers op vrijdag zullen cruciaal zijn, denkt de bank.

    De olieprijs daalde 0,7 procent tot 72,19 dollar voor een vat WTI oli in maart. Een verrassend sterke stijging van de Amerikaanse voorraden benzine en stookolie zorgde voor een dip in de olieprijs.

    Bedrijfsnieuws

    Grote technamen zoals Alphabet, Apple en Microsoft verloren terrein, maar AI-barometer Nvidia sloot hoger.

    Het aandeel Mobileye daalde 25 procent. Voorbeurs kwam het bedrijf met een omzetwaarschuwing en daar schrokken beleggers flink van. Het bedrijf stelde na gesprekken met belangrijke klanten dat de meesten nog goed gevulde voorraden hebben, die zij eerst zullen willen gebruiken. Mobileye verwacht voor het eerste kwartaal een circa 50 procent lagere omzet ten opzichte van een jaar eerder.

    Energie-aandelen delen het slecht na de daling van de olieprijs in reactie op een sterke stijging van de voorraden benzine en stookolie.
    Farmaciebedrijven zoals Merck en Amgen deden het relatief goed en hielden de Dow Jones-index overeind.

    Walgreens verloor 5 procent na een verlaging van het dividend.

    Cal-Maine Foods steeg 2,6 procent, nadat de producent van verse eieren woensdagavond meldde dat drie procent van het pluimvee verloren is door de uitbraak van vogelgriep in de Amerikaanse staat Kansas.

    Tesla daalde 0,2 procent, na een verkoopgolf van 4 procent op woensdag. Het aandeel kwam onder druk nadat het aantal leveringen in het afgelopen kwartaal tegenviel, vergeleken met de Chinese concurrent BYD.

    Conagra Brands heeft in het afgelopen kwartaal ietwat teleurstellend gepresteerd en kwam ook met een tegenvallende outlook voor heel het jaar. Het aandeel daalde 2,6 procent.

    Bron: ABM Financial News
  11. forum rang 10 voda 5 januari 2024 06:44
    Ongelukkige woordspeling...

    Verkopen McDonald’s geraakt door oorlog in Gaza
    Aangepast: Gisteren, 21:23 Gisteren, 20:57 in FINANCIEEL

    CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald’s verkoopt in sommige landen in het Midden-Oosten en ook buiten die regio minder burgers, friet en andere snacks door de oorlog tussen Israël en Hamas. Dat heeft topman Chris Kempczinski laten weten. Hij spreekt in een verklaring op socialemediaplatform LinkedIn van „betekenisvolle zakelijke impact”, wat mede het gevolg zou zijn van wat hij desinformatie noemt.

    In sommige landen zijn boycots tegen de fastfoodketen afgekondigd door verontwaardigde mensen. Dat gebeurde nadat eerder op sociale media foto’s en filmpjes waren verschenen van McDonald’s-restaurants in Israël die maaltijden uitdeelden aan soldaten. Hoeveel de verkopen van de keten hierdoor precies worden geraakt, is niet duidelijk.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/181409043...
  12. forum rang 10 voda 5 januari 2024 11:11
    Tesla moet ruim 1,6 miljoen auto's terugroepen in China
    28 min geleden in FINANCIEEL

    BEIJING (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Tesla moet meer dan 1,6 miljoen auto's terugroepen die het in China heeft verkocht. Dat is volgens de Chinese toezichthouder SAMR nodig door softwareproblemen die voor veiligheidsrisico's kunnen zorgen tijdens het rijden. De elektrische autofabrikant wil de problemen oplossen met een software-upgrade op afstand.

    De terugroepactie heeft betrekking op geïmporteerde voertuigen van de types Model S, Model X en Model 3 en de in China gemaakte Tesla-auto's van de types Model 3 en Model Y.

    In mei vorig jaar riep Tesla nog bijna alle in China verkochte auto's terug. Het bedrijf moest toen ongeveer 1,1 miljoen auto's repareren om een probleem met de versnellingssystemen van de voertuigen.

    www.telegraaf.nl/financieel/140001475...
  13. forum rang 10 voda 5 januari 2024 13:00
    Lichtrode opening Wall Street in de maak
    05-jan-2024 12:59

    Drukke macromiddag.

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt vrijdag een iets lagere opening tegemoet te gaan. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,3 procent lager en de Nasdaq kan rekenen op een openingsverlies van 0,4 procent.

    Vooralsnog is het geen goede start van het nieuwe jaar. Stijgende rentes en winstnemingen bij vooral technologie-aandelen beheersten de afgelopen dagen het beeld op aandelenbeurzen.

    Beleggers wachtten na de sterke koersstijgingen met het nemen van winst, om belasting over die koersstijgingen uit te stellen, de 'capital gains tax'. Nu worden de winsten alsnog genomen en de aandelen verkocht, zo vermoedt James St. Aubin van Sierra Mutual Funds.

    Het belooft een drukke middag te worden, met een serie macrocijfers. Voorbeurs is er eerst het banenrapport voor december, gevolgd door de fabrieksorders en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van ISM. Donderdag liet deze index van S&P Global een stijging zien van 50,8 naar 51,4, ofwel een groeiversnelling van de dienstensector.

    Economen rekenen op 170.000 nieuwe banen in december. Dat is minder dan de 199.000 banen die er in november bijkwamen. De werkloosheid liep vermoedelijk op van 3,7 naar 3,8 procent, maar de loongroei daalde dan weer van 4,0 naar 3,9 procent, denken de analisten. In oktober was de loongroei 4,1 procent.

    Het banenrapport van ADP liet donderdag een banengroei van 164.000 zien in december.

    De euro/dollar daalde vrijdag naar 1,0911 en de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,038 procent.

    Slotstanden

    De S&P 500 index daalde donderdag 0,3 procent tot 4.688,68 punten en de Nasdaq daalde 0,6 procent tot 14.510,30 punten. De Dow Jones index sloot nagenoeg vlak op 37.440,34 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 5 januari 2024 13:39
    Omzet Foxconn onder druk
    05-jan-2024 13:33

    Belangrijke toeleverancier van Apple.

    (ABM FN-Dow Jones) Foxconn heeft in december minder omzet behaald. Dat bleek vrijdag uit de maandcijfers van de belangrijke toeleverancier van Apple.

    De fabrikant uit Taiwan, formeel genaamd Hon Hai Precision Industry, meldde een omzetdaling van bijna 27 procent op jaarbasis, en op maandbasis daalde de omzet met meer dan 29 procent, tot 460 miljard Taiwanese dollar.

    December is daarmee de tweede maand op rij dat de omzet van Foxconn daalde. In november daalde de omzet met 12,3 procent op maandbasis.

    In heel 2023 bedroeg de omzet 6,2 biljoen dollar, een daling van 7,0 procent in vergelijking tot 2022.

    Apple lijkt vrijdag 0,6 procent lager te openen. De afgelopen dagen stond het aandeel al flink onder druk.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 5 januari 2024 15:11
    Amerikaanse banengroei valt mee
    05-jan-2024 14:34

    Werkloosheid in december onveranderd.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in december sterker dan verwacht toegenomen. Dit bleek vrijdag uit het officiële Amerikaanse banenrapport.

    Afgelopen maand was er sprake van een banengroei van 216.000. De markt had een stijging van 170.000 banen verwacht.

    De werkloosheid kwam uit op 3,7 procent, net als een maand eerder. Economen rekenden op een stijging tot 3,8 procent.

    De verdiensten per uur stegen afgelopen maand met 0,15 dollar, of 0,4 procent, naar 34,27 dollar. Op jaarbasis bedroeg de loongroei 4,1 procent tegen 4,0 procent in november. De verwachting van economen voor december lag op 3,9 procent.

    Voor oktober werd de banengroei verlaagd van 150.000 naar 105.000. Voor november werd de groei aangepast van 199.000 naar 173.000.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 5 januari 2024 15:12
    Futures Wall Street dieper in rood na meevallende banengroei
    05-jan-2024 14:59

    Ook nog inkoopmanagers en fabrieksorders op de agenda.

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag een lagere opening tegemoet, na een banenrapport dat door de markt als sterk wordt geïnterpreteerd.

    De verliezen op aandelen liepen verder op en de Amerikaanse tienjaarsrente steeg, een signaal dat het rapport sterk is en de Federal Reserve minder noodzaak zal zien om de rente te verlagen en mogelijk zelfs nog een keer de rente zal verhogen, iets waar voorzitter Tom Barkin van de Richmond Fed eerder deze week al voor waarschuwde.

    Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor opening 0,4 procent lager en de Nasdaq kan ook rekenen op een openingsverlies van 0,4 procent.

    De banengroei in december bleek met 216.000 veel sterker dan de 170.000 die was verwacht. Maar voor november en oktober werd de groei wel duidelijk naar beneden bijgesteld.

    De werkloosheid bleef 3,7 procent, hoewel vooraf was gerekend op een stijging naar 3,8 procent. De loongroei liep wel weer op, van 4,0 naar 4,1 procent, terwijl was gerekend op een afname naar 3,9 procent.

    De euro/dollar daalde vrijdag naar 1,0923 en de Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,057 procent.

    Later vanmiddag volgen nog de fabrieksorders en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van ISM. Donderdag liet deze index van S&P Global een stijging zien van 50,8 naar 51,4, ofwel een groeiversnelling van de dienstensector.

    Vooralsnog is het geen goede start van het nieuwe jaar. Stijgende rentes en winstnemingen bij vooral technologie-aandelen beheersten de afgelopen dagen het beeld op beurzen.

    Beleggers wachtten na de sterke koersstijgingen met het nemen van winst, om belasting over die koersstijgingen uit te stellen, de 'capital gains tax'. Nu worden de winsten alsnog genomen en de aandelen verkocht, zo vermoedt James St. Aubin van Sierra Mutual Funds.

    Opnieuw lijkt het aandeel Apple onder druk te komen. De openingsindicatie is een koersdaling van 0,4 procent. Foxconn, een belangrijke leverancier van Apple, meldde over december een flinke omzetdaling.

    Slotstanden

    De S&P 500 index daalde donderdag 0,3 procent tot 4.688,68 punten en de Nasdaq daalde 0,6 procent tot 14.510,30 punten. De Dow Jones index sloot nagenoeg vlak op 37.440,34 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 5 januari 2024 16:10
    Stijging Amerikaanse fabrieksorders
    05-jan-2024 16:05

    Met bijna 3 procent in november.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse fabrieksorders zijn in november gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De fabrieksorders stegen met 2,6 procent op maandbasis, na een afname met 3,4 procent een maand eerder.

    Economen rekenden voor november op een stijging van 2,5 procent.

    De orders exclusief defensie stegen met 3,0 procent en zonder transport was er een stijging van 0,1 procent in november.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 5 januari 2024 16:10
    ISM: Amerikaanse dienstensector groeit nog licht
    05-jan-2024 16:06

    Inkoopmanagersindex in december teruggevallen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in december nog nipt gegroeid. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 52,7 in november naar 50,6 in de afgelopen maand. De markt rekende voor december op een indexniveau van 52,5.

    Donderdag kwam S&P Global ook met inkoopdata voor de dienstensector. Die lieten voor december een lichte verbetering zien, van 50,8 naar 51,4.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  19. forum rang 10 voda 6 januari 2024 09:07
    Wall Street sluit de laatste dag van de week nagenoeg vlak af

    Door ABM Financial News op vrijdag 5 januari 2024
    Views: 3.038

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag nagenoeg vlak gesloten, maar voor het eerst in negen weken op weekbasis wel lager gesloten.

    De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent in het groen op 4.697,24 punten en de Nasdaq won 0,1 procent naar 14.524,07 punten. De Dow Jones-index kon ook 0,1 procent bijschrijven op 37.466,11 punten.

    Het was vrijdag een relatief beweeglijke handelssessie waarbij de futures gedurende de dag in het rood noteerden, maar na de publicatie van werkgelegenheidscijfers een aardige opleving lieten zien. Echter, daarna werden de winsten toch weer ingeleverd en werd de vrijdag nagenoek vlak afgesloten.

    Zo zijn de drie belangrijkste indices allemaal na een winnende reeks van negen weken lager gesloten. De Nasdaq verloor op weekbasis ongeveer 3 procent, de S&P 500 1,5 procent en de Dow Jones is op weekbasis 0,7 procent gedaald.

    De onduidelijkheid vanuit de Fed en conflicterende economische data zorgde in de eerste week van het nieuwe beursjaar toch wel voor wat twijfel bij beleggers over het tempo waarin de centrale banken de beleidsrente gedurende 2024 zullen verlagen.

    Econoom James Knightley van ING zei te verwachten dat de Amerikaanse centrale bank tot mei zal wachten met het verlagen van de rente. "Een snelle renteverlaging is niet nodig", oordeelde Knightley.

    Ook werd bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders waren gestegen, maar daarentegen was de Amerikaanse dienstensector gedaald, die nog maar een lichte groei vertoonde.

    Ook de Amerikaanse tienjaarsrente beleefde een volatiele sessie vrijdag met een hoogste koers van 4,10 procent en een laagste koers van 3,95 procent. Uiteindelijk werd de week afgesloten op 4,04 procent.

    De olieprijzen liepen vandaag op, vooral gedreven door aanhoudende onrust in het Midden-Oosten. Een vat WTI-olie noteerde 2,2 procent hoger op 73,81 dollar en wist op weekbasis zo’n 3 procent bij te schrijven.

    Het muntpaar euro/dollar steeg licht naar 1,0935.

    Stijgers en dalers

    Apple verloor opnieuw terrein en moest 0,4 procent inleveren. De hele week staat het aandeel onder druk na rapporten van analisten die twijfelen over het succes van de recente Iphone lanceringen. Vandaag was daar opnieuw slecht nieuws , nadat The New York Times meldde dat het ministerie van Justitie een antitrustzaak tegen de iPhone-maker voorbereidt, die wellicht al dit jaar zou kunnen worden aangespannen.

    De aandelen van het fitnessbedrijf Peloton stegen 9,6 procent, na een stijging van 14 procent tijdens de voorgaande sessie, na nieuws over de samenwerking met TikTok.

    De aandelen van groothandel Costco stegen vrijdag met 1,2 procent, nadat het bedrijf in december een enorme omzetstijging rapporteerde en donderdag publiceerde dat de omzet vorige maand met 9,9 procent op jaarbasis steeg naar 26,15 miljard dollar. Dit was mede te danken aan het e-commercesegment.

    Bron: ABM Financial News
25.281 Posts
Pagina: «« 1 ... 1236 1237 1238 1239 1240 ... 1265 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 0,00%
EUR/USD 1,0726 +0,28%
FTSE 100 8.139,83 0,00%
Germany40^ 18.228,10 +0,37%
Gold spot 2.330,61 -0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links