Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.266 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 november 2023 07:20
    Shutdown in VS afgewend

    Na groen licht Senaat.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft voor een nieuwe financieringswet gestemd, waardoor een shutdown van de overheid voorlopig is afgewend.

    De wet werd aangenomen met 87 stemmen voor en 11 stemmen tegen.

    "Dit betekent dat er vrijdagnacht geen shutdown zal ingaan", aldus meerderheidsleider Chuck Schumer voorafgaand aan de stemming van woensdag.

    Op dinsdag ging het Huis van Afgevaardigden al akkoord met het plan.

    President Joe Biden zal de financieringswet spoedig ondertekenen, zo liet het Witte Huis al weten.

    Het betreft een tijdelijke oplossing en begin 2024 moet er opnieuw over een oplossing voor de hoge schuldenberg worden gepraat. De overheidsfinanciering voor diverse programma's en instanties is slechts verlengd tot halverwege januari en begin februari.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 7 december 2023 09:25
    Laagste benzineprijs in maanden: 'Maar wordt niet veel goedkoper'
    BERNARD VOGELSANG

    Aangepast: 10 min geleden 23 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Automobilisten zien de prijzen aan de pomp steeds verder dalen. De benzineprijs is gezakt naar het laagste punt sinds de accijnsverhoging in juli.

    Volgens brandstofprijzenexpert Paul van Selms (UnitedConsumers) kost het voltanken van een auto steeds minder, dankzij kleinere olieproducerende landen die het ’zwarte goud’ ook tegen lagere prijzen blijven oppompen. Zij hebben het geld hard nodig en houden zich niet aan de productiebeperkingen van het OPEC-kartel. Daardoor staat de olieprijs onder druk. „Ook de sterkere euro zorgt voor iets minder dure benzine”, legt Van Selms uit.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/123128468...
  3. forum rang 10 voda 13 december 2023 15:11
    Beursblik: beleggersvertrouwen sterk in de lift

    Op hoogste niveau van 2023.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers is in de afgelopen weken sterk gestegen. Dit bleek woensdag uit de maandelijkse meting door Saxo onder zijn beleggers.

    "Na een verdrievoudiging in oktober, klom ook in november het vertrouwen weer fors", aldus de broker.

    De vertrouwensindex steeg van 1,6 naar 3,9, op een schaal van -15 tot +15. Volgens Saxo waren beleggers nog niet eerder dit jaar zo positief als in de afgelopen weken.

    Voor komende maand verwachten de beleggers van Saxo een stijging van de AEX met 2,2 procent. En voor de S&P 500 index voorzien zij een zelfde stijging.

    "Er is sprake van bijzonder veel optimisme bij beleggers", zei Peter Siks van Saxo in een commentaar. "Dat kan liggen aan de decembermaand, maar het hangt waarschijnlijk meer samen met de wens dat centrale banken de rente weer gaan terugschroeven nu de stijging van inflatie onder controle lijkt. Ook de dalende prijs van een vat Brent olie stemt beleggers gelukkig."

    Wel denken de beleggers dat de AEX eind 2024 lager staat dan de huidige stand van de Amsterdamse hoofdgraadmeter. Zij rekenen op een slotkoers voor volgend jaar van 746,50 punten. De AEX noteerde woensdagmiddag op 790,33 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 14 december 2023 13:47
    Video: Sinterklaasrally gaat over in Kerstrally

    Door ABM Financial News op donderdag 14 december 2023
    Views: 679

    (ABM FN-Dow Jones) De financiële markten waren al bezig met een Sinterklaasrally, maar nu de Federal Reserve voor volgend jaar drie renteverlagingen verwacht, kan deze ook doorzetten in een Kerstrally. Dit zei beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management donderdagmiddag voor de camera van ABM Financial News.

    De kans op een Kerstrally "is reëel", in de ogen van Juvyns. De Fed heeft er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken, vindt de expert van JPMorgan.

    youtu.be/fGvAFxQmVfU

    Klik hier voor: Sinterklaasrally gaat over in kerstrally

    Vooral de markten in de VS deden het goed, waarbij de sterke prestaties van smallcaps extra in het hoog sprongen, aldus Juvyns. En het rentebesluit van de Fed versterkt deze beweging alleen maar.

    Jyvuns adviseert daarom om belegd te blijven, vooral in Amerikaanse aandelen, maar ook in treasuries. "Dat heeft al flinke winsten opgeleverd, en wij denken dat deze winnende strategie aangehouden moet worden."

    Bron: ABM Financial News
  5. forum rang 10 voda 14 december 2023 15:14
    Beursblik: ECB maakt dovish draai

    Beëindiging PEPP opent deur naar eerdere renteverlagingen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag een voorzichtige "dovish" draai gemaakt in zijn monetaire beleid. Dit oordeelde econoom Carsten Brzeski van ING in een eerste reactie op het rentebesluit, waarbij de rentes werden gehandhaafd.

    "De gepubliceerde beleidsverklaring geeft aan dat in ieder geval het einde van de renteverhogingen in zicht is", aldus Brzeski. Hij wees daarbij naar de zinsnede: "de inflatie zal naar verwachting te lang te hoog blijven", die uit de verklaring is verdwenen.

    Tegelijkertijd staat echter nog steeds in de officiële mededeling dat de rente zo lang als nodig is op een voldoende restrictief niveau blijft, aldus de ING-econoom.

    De ECB kondigde donderdag ook een zeer geleidelijke afbouw aan van de herinvesteringen in het kader van het Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) in de tweede helft van 2024.

    Volgens economen van Deutsche Bank wordt met die aankondiging "de drempel voor eerdere renteverlagingen in 2024 verlaagd."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 14 december 2023 16:19
    Geen 10 cent meer voor bakje of beker: heffing op wegwerpplastic gaat in de ijskast

    De verplichte belasting op plastic wegwerpbekers en -bakjes is voorlopig van de baan. De inspectie controleert vanaf januari niet meer of verkopers hun klanten een toeslag laten betalen. Over de plasticheffing, door tegenstanders de ‘pesttaks’ genoemd, bestond heel veel irritatie. In een motie riep de Tweede Kamer het kabinet daarom op de toeslag af te schaffen.

    Sander van Mersbergen 14-12-23, 15:45 Laatste update: 15:54
    0 REACTIES

    Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu, CDA) gaat daar deels in mee, meldt ze in een persbericht. Helemaal afschaffen wil ze de heffing niet, maar ze draagt de Inspectie Leefomgeving en Transport nu wel op om de regel vanaf 1 januari tijdelijk niet meer te handhaven. Dat komt er in feite op neer dat winkeliers zelf kunnen bepalen of ze de belasting heffen. Een deel van de ondernemers zal dat niet meer doen. De heffing (vaak een cent of 10) leidt bij klanten soms tot irritatie en onbegrip.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/geen-10-cent-mee...
  7. forum rang 10 voda 15 december 2023 09:06
    Eindelijk meer geld in de knip: economen voorzien flinke koopkrachtstijging
    JOOST SPIJKER

    Aangepast: 19 min geleden 3 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Nederlanders gaan er volgend jaar op vooruit. Na twee jaren van koopkrachtdaling verwachten economen dat huishoudens in 2024 weer meer geld te besteden hebben. „Het komende jaar staat in het teken van koopkrachtherstel”, zegt Rabobank-econoom Hugo Erken.

    Ook ING verwacht dat er een ’flinke koopkrachtstijging’ aan zit te komen. De belangrijkste reden is dat de lonen harder stijgen dan de prijzen. Ook profiteren vooral lage inkomens van een reeks maatregelen als het verhogen van de huurtoeslag en een hogere arbeidskorting.

    Uit een berekening van salarisverwerker ADP blijkt dat werkenden er volgend jaar gemiddeld 80 euro op vooruit gaan op hun eerste loonstrookje. Een werknemer met een modaal salaris houdt €79 meer per maand over. Werknemers die twee keer modaal verdienen krijgen er zo’n €76 bij.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/679547035...
  8. forum rang 10 voda 19 december 2023 11:24
    Dalende inflatietrend eurozone bevestigd
    19-dec-2023 11:12

    Blijkt uit definitieve cijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De inflatie in de eurozone is in november conform een voorlopige raming verder gedaald. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van Eurostat.

    De consumentenprijzen stegen afgelopen maand met 2,4 procent, zoals eerder ook al werd gemeld. In oktober was dit nog 2,9 procent.

    De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in november 3,6 procent op jaarbasis, tegen 4,2 procent een maand eerder. Hierin worden de volatiele prijzen van energie, voeding, alcohol en tabak niet meegenomen.

    Op maandbasis daalden de consumentenprijzen in de eurozone in november met 0,6 procent, waar was gerekend op een afname met 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 19 december 2023 13:53
    Noordoostpolder krijgt grootste batterij van Nederland met 1 gigawattuur opslagcapaciteit

    Noordoostpolder krijgt bij hoogspanningsstation Westermeerdijk van TenneT de grootste batterij van Nederland. Het energieopslagsysteem van Begro Energy Projects krijgt een opslagcapaciteit van 1 gigawattuur.

    De gemeente heeft de wijziging van het bestemmingsplan voor het project dat een oppervlakte van 4 hectare beslaat ter inzage gelegd. De realisatie van het project vraagt namelijk om wijziging van het bestemmingsplan. Het ontwerp daarvan is vandaag naar de gemeenteraad gestuurd en ligt van 20 december 2023 tot 31 januari 2024 ter inzage.

    Wind- en zonnepark

    Als aanvulling op het windpark worden volgend jaar ook de eerste grote zonneparken gerealiseerd langs de Wester- en Noordermeerdijk. Gemeente Noordoostpolder kiest bewust voor het clusteren en een goede landschappelijke inpassing van de duurzame-energieprojecten. Dit voorkomt versnippering over de Noordoostpolder. De al aanwezige energie-infrastructuur kan zo bovendien efficiënter worden gebruikt.

    Het batterijpark met een vermogen van 250 megawatt gaat wind- en zonne-energie opslaan en wordt ingezet om het hoogspanningsnet van TenneT te balanceren. Wethouder Toon van Steen: ‘Ruimtelijk past dit mooi bij de opweklocatie aan de Westermeerdijk. Zo clusteren we opwek en opslag en gebruiken we de aanwezige energie infrastructuur en duurzaam opgewekte energie efficiënt.’
    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  10. forum rang 10 voda 20 december 2023 07:05
    Nederlandse consument weer minder negatief gestemd
    20-dec-2023 07:01

    Vertrouwensindex in december gestegen naar 29 negatief.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse consument is ook in december minder pessimistisch. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De vertrouwensindex kwam uit op 29 negatief tegen 33 negatief een maand eerder.

    Met -29 lag het consumentenvertrouwen in december onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van -10. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36 en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit met -59. Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

    Consumenten waren in december minder pessimistisch over de economie dan in november. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -41, tegen -47 in november.

    Zowel het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden als het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden was minder negatief.

    De koopbereidheid kwam in december uit op -21, tegen -24 in november.

    Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden en het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden verbeterden.

    Consumenten waren voor het eerst na oktober 2021 weer positief over hun financiële situatie in de komende twaalf maanden.

    Ook vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in november.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 20 december 2023 07:06
    Nederlandse investeringen omhoog
    20-dec-2023 07:04

    Stijging van 2,5 procent op jaarbasis in oktober.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse investeringen zijn in oktober gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.

    Het volume van de investeringen in materiële vaste activa was 2,5 procent groter dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat er meer is geïnvesteerd in gebouwen, infrastructuur en personenauto's. In computers werd juist minder geïnvesteerd.

    In september daalden de investering met 1,8 procent op jaarbasis na vier maanden van hogere investeringen op rij.

    Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de investeringen in december ongunstiger dan in oktober.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 22 december 2023 14:57
    Beursblik: Amerikaanse kerninflatie brengt goed nieuws
    22-dec-2023 14:53

    Voor de 'duiven' van de Fed, aldus Rabobank.

    (ABM FN-Dow Jones) De lager dan verwachte kerninflatie is goed nieuws voor de Fed-bestuurders die voorstander zijn van verruimende maatregelen. Dit stelde marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

    De Amerikaanse kerninflatie liet in november een daling zien naar 3,2 procent op jaarbasis tegen 3,4 procent een maand eerder. Daarmee was het cijfer beter dan de verwachting van economen, die vooraf rekenden op 3,3 procent.

    "Uit dit cijfer treedt naar voren dat de daling van de infatie sneller gaat dan de markt en de Fed hadden voorzien", aldus Marey.

    Onderliggend zag Marey ook de kerninflatie voor dienstverlening, exclusief huisvesting, op maandbasis omlaag komen. "Dat cijfer houdt de Fed eveneens nauwlettende in de gaten en zal de centrale bank tevreden stellen", aldus de marktanalist van Rabobank vrijdag.

    De euro noteerde vrijdag kort na publicatie van het rapport 0,1 procent hoger op 1,1019 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 29 december 2023 07:19
    Nederlandse detailhandel zet meer om in november
    29-dec-2023 07:17

    Bij licht lagere stabiele volumes.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft ook in november meer omgezet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De omzet steeg met 3,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, ondanks dat de verkoopvolumes met 0,8 procent daalden.

    Een maand eerder steeg de omzet met 4,7 procent op jaarbasis.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,7 procent hoger dan in november 2022.

    De omzet van de non-foodwinkels groeide in november 2023 met 0,7 procent. Het volume was 2,1 procent lager dan een jaar eerder.

    De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november 4,8 procent meer omzet behaald dan in november 2022. Het verkoopvolume was 1,7 procent lager dan een jaar eerder.

    De omzet van de supermarkten lag 5,1 procent hoger en de omzet van de speciaalzaken was 3,3 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 29 december 2023 07:51
    Daling afzetprijzen Nederlandse industrie zet door
    29-dec-2023 07:23

    Afname van ruim 4 procent in november.

    (ABM FN-Dow Jones) De afzetprijzen in de Nederlandse industrie zijn in november opnieuw gedaald, maar in een lager tempo dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De afzetprijzen daalden met 4,2 procent op jaarbasis. Een maand eerder was de prijsdaling 5,3 procent.

    De afzetprijzen van de industrie zijn op maandbasis met 1,2 procent gedaald. De prijzen op de buitenlandse markt daalden met 1,6 procent en op de binnenlandse markt daalden deze met 0,8 procent.

    Olieprijs

    De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie.

    In november 2023 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie bijna 76 euro, 15 procent minder dan een jaar eerder. In oktober kostte een vat ruwe North Sea Brent bijna 84 euro. Dat was 12 procent minder dan een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. [verwijderd] 29 december 2023 13:19
    Een 470 meter lange zipline die ruim twintig jaar lang deel uitmaakte van het dagelijkse woon-werkverkeer van dorpelingen van het dorp Yingge in de zuidwestelijke Chinese provincie Yunnan, wordt “met pensioen” verklaard. De kabelbaan was het belangrijkste transportmiddel voor ongeveer 2.000 dorpelingen om naar school te gaan, naar hun werk te gaan en medische behandeling te zoeken. Maar sinds er in 2018 op slechts een paar honderd meter afstand een brug werd gebouwd, is de zipline minder belangrijk geworden en wordt deze nu omgebouwd tot een nieuwe rol als toeristische attractie voor bezoekers die een spannende reis willen hoog boven de Jinsha (Yangtze) rivier. .

    Huiveringwekkend....("schokkende beelden"):
    www.scmp.com/video/china/3114006/thri...

    Als ik daar als toerist in moet zullen ze MIJ fors moeten betalen.
  16. forum rang 10 voda 30 december 2023 08:12
    Uitkomsten Beleggerbarometer ING
    Optimisme beleggers piekt bij jaarwisseling, IT favoriete sector
    MARK GARRELTS

    8 min geleden in FINANCIEEL

    Optimisten hebben in december ruimschoots de overhand gekregen, zo is af te lezen uit de maandelijkse Beleggersbarometer van ING. Het vertrouwen onder beleggers ging verder omhoog met een flinke toename van de score naar 121, de hoogste stand van dit jaar tegen 102 een maand eerder.

    Aanleiding om het glas halfvol te zien, komt onder meer voort uit de positievere blik op de economische situatie in Nederland. Daarnaast is er meer opgewektheid over de eigen financiële situatie. Het sterk verbeterde beursklimaat zal eveneens hebben bijgedragen aan het opgeklaarde sentiment bij beleggers , benadrukt Bob Homan, hoofd ING Investment Office.

    Ook de verwachting voor de AEX in de komende drie maanden zijn positief. Beleggers houden er rekening mee dat de hoofdgraadmeter in Amsterdam eind maart op 783 punten staat. Een maand eerder kwam de voorspelling voor februari nog uit op 735 punten. De AEX heeft vanaf begin november de weg omhoog stevig ingeslagen, waarbij de grens van 800 punten zelfs even in zicht kwam gesteund door de sterke draai op de rentemarkt.

    Meeste rendement
    Met sterke opklaring bij de koersen in de voorbije weken is het niet verwonderlijk dat de meeste beleggers voorzien dat volgend jaar met aandelen het meeste rendement is te behalen. De voorkeur gaat in het komende jaar iets minder uit naar obligaties. Volgens Homan is dat ook niet zo vreemd: „Als je het objectief bekijkt, hebben beleggers daar gelijk in. Langlopende Europese staatsobligaties gaven een jaar terug nog 3,6% rente, terwijl dat nu minder dan 3% is.”

    Homan deelt het optimisme over de kansen in het komende beursjaar. „In de eerste plaats denken we dat de rente nog wat verder zal dalen. Daarnaast is onze verwachting dat de winstgevendheid bij bedrijven verder omhoog kan gaan. Verder voorzien we een zachte landing van de economie”.

    Voor het komende jaar blijft IT de sector waar beleggers het meest van verwachten. „De keuze voor IT heeft dit jaar al heel goed uitgepakt. Het was ook de best presterende sector op de beurs geholpen door de AI-hype,” geeft Homan aan. Hij wijst er op dat ING ook nog steeds positief is over de IT-sector in het nieuwe jaar.

    Bij de individuele hoofdfondsen in Amsterdam gaat de voorkeur bij beleggers komende maand het meest uit naar chipfonds ASML. Branchegenoot ASMI en oliereus Shell staan ook op het favorietenlijstje. Verder zien beleggers nog brood in Ahold en ING.

    Verder is het opvallend dat de prestaties van beleggers overwegend zijn achtergebleven bij de brede beurzen. Het gemiddelde winstpercentage bedraagt dit jaar 7,2%, terwijl de wereldindex op een plus van 18% staat. Homan: „Dat is niet zo gek, want de stijging dit jaar kwam van maar een beperkt aantal aandelen. De kans dat je die niet (allemaal) had, is groot. Bovendien hebben vooral actieve beleggers de neiging om te veel te handelen of te vroeg winst te nemen, zoals bij de grote Amerikaanse techfondsen die bijna onverminderd een rit omhoog hebben gemaakt.”

    www.telegraaf.nl/financieel/129409576...
  17. forum rang 8 Freemoneyforever 31 december 2023 06:37
    Zweeds bedrijf activeert van hout gemaakte windturbine van 150 meter hoog

    De Zweedse start-up Modvion heeft zijn houten windturbine donderdag in gebruik genomen. De constructie is 150 meter hoog en is daarmee de hoogste van hout gemaakte windturbine ter wereld, zegt het bedrijf. De windturbine voorziet 400 woningen van stroom.

    De houten windturbine van 2 megawatt staat buiten de Zweedse plaats Skara, ten noordoosten van de stad Göteborg, schrijft de BBC. Deze is gebouwd voor het elektriciteitsbedrijf Varberg Energi en is donderdag begonnen met het leveren van stroom aan het Zweedse elektriciteitsnet.

    De windturbine heeft een toren van 105 meter hoog en met de punt van de hoogste wiek is de constructie 150 meter hoog. De wieken zijn overigens niet van hout gemaakt, maar van gvk. De Deense windturbinefabrikant Vestas heeft de turbine op de houten toren gemonteerd.

    Aan de buitenkant ziet de windturbine eruit als de windturbines die zijn gemaakt van staal, maar de muren van de toren bestaan uit 144 lagen fineerhout. Elke laag bestaat uit 3mm sparrenhout. Voor deze toren zijn er 200 sparren gebruikt, die afkomstig zijn van duurzame houtkap. Dat wil zeggen dat voor elke gekapte boom er meerdere bomen worden geplant.

    Het hout zorgt ervoor dat de toren stevig, maar flexibel is, zegt Modvion-medeoprichter David Olivegren tegen de BBC. "Hout en lijm is de perfecte combinatie. Dat weten we al eeuwen. En omdat hout lichter is dan staal kun je met minder materiaal grotere turbines bouwen." Modvion wil in 2027 een fabriek openen die jaarlijks 100 houten windturbines moet produceren.
    tweakers.net/geek/216986/zweeds-bedri...
  18. forum rang 10 voda 5 januari 2024 06:53
    Inflatie Nederland zakt in 2023 naar 3,8%, ’dalende trend zet door’
    ANP/DFT

    Aangepast: 1 min geleden 11 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De kosten van het dagelijks leven zijn in Nederland afgelopen jaar een stuk minder snel gestegen dan het jaar ervoor: de inflatie is volgens de eerste raming afgenomen naar 3,8%, tegen 10% in 2022.

    Voor december kwam de snelle raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit op de 1,2%, in november was dat inflatiecijfer 1,7%.

    Die daling past volgens het CBS in een trend. De inflatie zonder energieuitgaven neemt doorlopend af. Maar de kostenstijgingen van met name boodschappen in 2023 blijven historisch gezien bijzonder hoog.

    Ook in de dienstensector bleven de prijsstijgingen over december met 4,1% fors, deels door een seizoenseffect, aldus het CBS vrijdagochtend.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/400727534...
  19. forum rang 10 voda 5 januari 2024 07:30
    Inflatie gedaald tot bijna een procent
    05-jan-2024 07:28

    In heel 2023 bedroeg inflatie krap 4 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is in december gedaald naar 1,2 procent. Dit bleek vrijdag uit de snelle raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In november stegen de prijzen nog met 1,6 procent.

    Exclusief energie bedroeg de inflatie in december 3,4 procent. In november was dat 4,2 procent. De inflatie zonder energie en motorbrandstoffen piekte in februari en maart met 8,1 procent en is sindsdien gedaald, aldus het statistiekbureau.

    In heel 2023 kwam de inflatie volgens het CBS uit op 3,8 procent.

    De definitieve cijfers publiceert het statistiekbureau op 11 januari.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  20. forum rang 10 voda 5 januari 2024 16:40
    Test: Chrome schakelt bij 1 procent gebruikers cookies uit
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Google is gestart met het blokkeren van cookies bij een deel van de gebruikers van zijn internetbrowser Chrome. Vanaf de tweede helft van dit jaar zouden alle gebruikers af kunnen zijn van cookies, die hun surfgedrag volgen en onder andere gebruikt worden om gerichte reclame te tonen.

    Het gaat om een testfase waarbij Chrome cookies van derden uitschakelt bij 1 procent van de gebruikers. Het gaat om kleine bestanden die websites en advertentieverkopers – en niet de browser zelf – achterlaten om het surf- en zoekgedrag te volgen.

    Chrome werkt al langer aan privacyvriendelijkere alternatieven voor cookies, die naast reclame ook nuttig zijn voor bijvoorbeeld het inloggen op sites, fraude-opsporing, en het integreren van media van andere bronnen. Google deed eerder al uit de doeken met welke systemen het die functionaliteiten in stand wil houden.

    Bredere thema’s
    Wat gerichte advertenties betreft, wil Google voortaan werken met Topics. Het internetconcern zal Chrome-gebruikers daarbij op basis van bezochte websites linken aan een handvol bredere thema’s die regelmatig worden vernieuwd.

    Of cookies van derden uiteindelijk volledig zullen verdwijnen uit Chrome, hangt wel nog af van de Britse concurrentiewaakhond CMA. Die onderzoekt of Google door de ingreep niet nog machtiger zou worden op het vlak van online advertenties.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/57288367/test...
3.266 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,81 +0,59%
EUR/USD 1,0720 +0,23%
FTSE 100 8.175,38 +0,44%
Germany40^ 18.158,70 -0,01%
Gold spot 2.336,50 -0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+2,62%
AZELIS...
+1,50%
Aedifica
+1,41%
Care P...
+1,36%
Colruyt
+1,34%

Dalers

Proximus
-2,13%
Umicore
-1,62%
UCB
-1,04%
arGEN-X
-1,00%
Ontex
-0,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links