Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 21,880 26 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 21,880 - 23,380
  • 313.927 Gem. (3M) 239,8K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 869 870 871 872 873 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 geldmaker 22 december 2023 23:05
    quote:

    Just lucky schreef op 22 december 2023 18:55:

    [...]Nu weer +5%
    Het verschil is dat Albemarle een grote comp is in Australië. Die vrij veel in het nieuws is en het aandeel c.q koers daar echt leeft in tegenstelling met hier. AMG is hier een minispeler op de Nederlandse markt kwa bekendheid. Ze doen er zelf totaal praktisch iets aan. Of Heinz goed bezig is kan ik geen waardeoordeel over geven. Aan het feit dat ze niet in de picture zijn wel.
    Dat ze een speelbal daardoor ook wel, hoe triest ook.Denk zonder dat fenomeen en een betere bekendheid zouden we minimaal op 30 euro staan zoniet hoger.
    Alleen hoe keert het bootje de wal en niet zoals nu de wal het bootje.
    Zolang @J L moeten we maar lijdszaam of wachten hopend op.....vul maar in.
    Prettige dagen.
  2. forum rang 4 Aandachtige lezer 23 december 2023 11:23
    quote:

    geldmaker schreef op 22 december 2023 23:05:

    [...]

    Het verschil is dat Albemarle een grote comp is in Australië. Die vrij veel in het nieuws is en het aandeel c.q koers daar echt leeft in tegenstelling met hier. AMG is hier een minispeler op de Nederlandse markt kwa bekendheid. Ze doen er zelf totaal praktisch iets aan. Of Heinz goed bezig is kan ik geen waardeoordeel over geven. Aan het feit dat ze niet in de picture zijn wel.
    Dat ze een speelbal daardoor ook wel, hoe triest ook.Denk zonder dat fenomeen en een betere bekendheid zouden we minimaal op 30 euro staan zoniet hoger.
    Alleen hoe keert het bootje de wal en niet zoals nu de wal het bootje.
    Zolang @J L moeten we maar lijdzaam of wachten hopend op.....vul maar in.
    Prettige dagen.
    Op zich zou het een goed teken zijn als de verschillen in koers tussen Albemarle en AMG vooral te maken heeft met bekendheid onder beleggers.
    Voor huidige aandeelhouders: AMG zal dan een hogere wpa hebben dan Albemare
    Voor nieuwe aandeelhouders: De aanschafwaarde van aandelen AMG is gunstiger dan die van Albemarle.
    Bestaande aandeelhouders die bijkopen profiteren van beiden.
    -
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 23 december 2023 20:09
    Australische miljardair Gina Rinehart slaat nieuwe lithiumslag

    De Australische magnate Gina Rinehart, een van de tien rijkste vrouwen ter wereld, koopt in eigen land het lithiumbedrijf Azure Minerals. Ze sloeg de handen in elkaar met het Chileense concern SQM, dat een bod had lopen op Azure.

    De 69-jarige Rinehart, volgens de rangschikking van het Amerikaanse zakenblad Forbes de rijkste Australiër, laat het geld rollen. Amper twee maanden nadat ze door een belang te nemen in het Australische lithiumbedrijf Liontown Resources de overname ervan door de Amerikaanse lithiumreus Albemarle gedwarsboomd heeft, staat ze op het punt een ander Australisch lithiumbedrijf over te nemen.

    Het gaat om Azure Minerals, dat naast enkele goudmijnen in Australië vooral bekend is van het Andover-project voor de nog op te starten winning van lithium in het westen van het land, het metaal dat cruciaal is voor de productie van batterijen voor stekkerauto's. In oktober was al bekend geraakt dat ze 18 procent in Azure Minerals, bijna een blokkeringsminderheid, bij elkaar gekocht had.
    Chili

    Daardoor leek het Liontown-scenario zich te herhalen omdat het Chileense concern SQM, een van de grootste lithiumspelers ter wereld, een bod had lopen op Azure Minerals. Het was onduidelijk wat Rinehart van plan was en hoe het verder moest met het bedrijf. De voorbije weken liet ze niet in haar kaarten kijken. Nu wordt duidelijk waarom: ze sloeg de handen in elkaar met SQM om een verbeterd bod uit te brengen op Azure Minerals dat het bedrijf waardeert op 1,7 miljard Australische dollar (1,04 miljard euro).
    1,04 miljard
    wAARdering
    Het bod van Gina Rinehart en het Chileense SQM waardeert Azure Minerals op 1,7 miljard Australische dollar (1,04 miljard euro).

    Daarmee lijkt een einde te komen aan de onzekerheid rond Azure Minerals. De raad van bestuur van het bedrijf beveelt het bod aan en twee andere grote aandeelhouders gaan er alvast op in. Daardoor kunnen Rinehart en SQM hun gezamenlijk belang alvast verder opdrijven tot bijna 61 procent en hun verbeterd bod veiligstellen.
    IJzererts

    Rinehart, née Hancock, staat bekend als een keiharde zakenvrouw. Ze verdiende haar fortuin, dat door Forbes wordt geraamd op 27,3 miljard dollar (24,9 miljard euro), vooral met ijzererts. Ze slaagde erin het van haar vader Lang Hancock geërfde noodlijdende mijnbedrijf Hancock Prospecting, dat ze sinds 1992 leidt, recht te trekken en uit te bouwen tot een succes. Naast ijzererts ligt de klemtoon de jongste jaren meer en meer

    Hancock Prospecting is een typisch Australisch conglomeraat met naast mijnbouw ook een belangrijke landbouwdivisie. Rinehart was lang de grootste grondeigenaar in Australië tot ze tal van landerijen verkocht. Nu bezit ze nog altijd een van de grootste rundveebedrijven van het land, met in totaal ruim 300.000 grazende dieren. De magnate was ook actief in de mediasector, maar die belangen heeft ze weer afgestoten.
    Omstreden

    De weduwe - haar tweede man Frank Rinehart overleed in 1990 - is ook niet vies van politiek activisme. Met soms omstreden standpunten. In de jaren 70 ijverde ze net als haar vader voor de afscheiding van West-Australië. Ze geldt als een klimaatontkenner en supporter van Donald Trump. In 2012 schreef ze een opmerkelijk artikel met de boodschap dat als mensen geld willen verdienen ze harder moeten werken en 'minder tijd moeten stoppen in drinken, roken en sociale activiteiten'. Ze wijdde twee boeken aan haar zakelijk succes.

    Haar omstreden standpunten beletten haar niet ook aan liefdadigheid te doen met haar fortuin. Met haar kinderen is het echter flink hommeles over het geld. Rinehart is een van de 100 rijkste mensen ter wereld en hoort volgens de miljardairsrangschikking van het nieuwsbedrijf Bloomberg nog net tot de tien rijkste vrouwen.

    Nou zo leuke dame kan en mag gerust een bod doen op AMG toch ?
  4. forum rang 6 T. Edison 23 december 2023 21:54
    Gina Rinehart ziet het wel zitten in de lithium handel en doet mee in de consolidatie slag.
    Met de huidige prijzen is er bijna geen droog brood in te verdienen, dus wel een signaal dat dit tijdelijk is. De voorspellingen zijn hier al naar, maar Rinehart durft daar op te handelen.

    Mijn verwachting is dat we over een jaar een stuk hoger staan dan nu, dit ondersteund dat. Durf alleen nog geen inschatting te maken over hoeveel hoger.
  5. forum rang 6 Take a sisi 24 december 2023 07:09
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 21 december 2023 12:00:

    Niet vervelend bedoeld hoor: maar wat betreft de “analisten” op dit forum: als zelfs een blinde ziet aankomen dat de cijfers over het 4kw en heel 2023 niet best zullen zijn weet de markt dat ook hoor. Is dus ingeprijsd. En dan snijdt de voorspelling dat de koers daarom opnieuw fors naar beneden zal gaan natuurlijk geen hout. Desondanks kan de koers door allerlei andere oorzaken best lager. Dat is een beetje het vervelende met dit soort voorspellingen. Hoe slecht ook onderbouwd: je hebt altijd (bijna) 50% kans.
    Wat jij wilt , maar ik kijk toch graag wat breder , de transportsector in de US welke een belangrijke economische indicator is , krijgt momenteel al rake klappen , dat verteld ons , dat we in de US aan het einde van de laatste bullrun staan , anders gezegd we staan op de laatste trede van de glijbaan .
    Verhoudingsgewijs is er actueel meer op credit gekocht wat ons richting het GDP op het verkeerde been zet .
    Dus jij vertelt ons dat rondom AMG al alles ingeprijst is .
    Dat ligt in mijn ogen toch net iets anders als de sneeuwbal economische de helling af rolt zullen de aandelen die de transitie steunen extra hard geraakt gaan worden , als blijkt dat deze toch kwetsbaarder zijn dan in het verleden gedacht werd .
    Het negatieve nieuws is nog lang niet in de koers verwerkt omdat de lawine nog niet is gaan rollen .
    Hoeveel beleggers dachten al niet dat dit soort aandelen toekomstgericht tot grote hoogtes zouden stijgen , terwijl sommigen dit nog steeds denken en ze om die rede deze nog steeds vast houden , nu is met de huidige Bull-run het vertrouwen nog wel aanwezig , maar ( respectvol bedoeld ) maak je grootje wijs dat we het diepste punt al achter de rug hebben , ik voorspel nog een bak ellende .
    Als de laatste trede van de glijbaan genomen is en de mooie huidige groene cijfertjes van kleur veranderen gaat de onzekerheid toenemen , vertrouwen daalt dan en uiteindelijk rent iedereen op de groene sokken naar de uitgang .
    Als we dan nog even AMG met haar bijbehorende opschalen onder de loep nemen , dan vertelt mij dat , dat AMG kwetsbaarder is , in vergelijking met grotere sectorgenoten .
    Dat ze kwetsbaarder zijn zien we ook terug in vergelijking met grotere sectorgenoten die AMG in deze laatste bull-run met koerswinsten van 40% zwaar in de schaduw gezet hebben .
    De wijze les die we hier al uit kunnen trekken is dat een kwetsbaar bedrijf in een neergaande markt harder geraakt gaat worden .
    Dus als grote sectorgenoten op de glijbaan gaan inleveren , dan gaat een Nederlandse midcap dit mijnsinziens niet tegen spreken .
    Dat jij je vast houdt aan een mogelijke opleving is jou risico en je goed recht en wie weet komt die nog , maar ik heb de overtuiging dat ik op basis wat nog komen gaat , AMG toekomstgericht goedkoper dan de huidige 22€ op kan pakken , en op basis van bepaalde indicators snijdt dat wel degelijk hout .
  6. forum rang 5 geldmaker 24 december 2023 08:43
    @ Take a Sisi, echt jouw mening, als niet aandelen hebbende deelnemer. Wij zijn een andere keuze toegedaan die rijke Australische tante ook ,....
    Wij wel aandelen bezitters hebben een andere mening. Sommige posters hier ( zonder aandelen AMG) willen maar een ding t.w. laaginstappen .
    En dan veranderen ze van mening....
  7. forum rang 6 Krentenmenten 24 december 2023 08:48
    quote:

    geldmaker schreef op 24 december 2023 08:43:

    @ Take a Sisi, echt jouw mening, als niet aandelen hebbende deelnemer. Wij zijn een andere keuze toegedaan die rijke Australische tante ook ,....
    Wij wel aandelen bezitters hebben een andere mening. Sommige posters hier ( zonder aandelen AMG) willen maar een ding t.w. laaginstappen .
    En dan veranderen ze van mening....
    Dit jaar was voor iedere mening wat wils, gelet op de koersbeweging.... Koerswinst gepakt, en gestaffeld lager ingestapt. Uiteindelijk met meer stukken ga ik 2024 in.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 24 december 2023 11:02
    Het wordt geduld hebben en 'wie heeft de langste adem?'

    finance.yahoo.com/news/elon-musk-and-...

    Elon Musk and Exxon talked up a key ingredient in EVs this year. Here's why.
    Ines FerréThu, December 21, 2023 at 2:40 PM GMT+1

    Worldwide demand for lithium is expected to double between 2025 and 2030 as more consumers buy electric vehicles. EVs are expected to make up about half of new car sales worldwide by 2035, according to Goldman Sachs research.
  9. forum rang 6 Take a sisi 24 december 2023 12:46
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 24 december 2023 11:02:

    Het wordt geduld hebben en 'wie heeft de langste adem?'

    finance.yahoo.com/news/elon-musk-and-...

    Elon Musk and Exxon talked up a key ingredient in EVs this year. Here's why.
    Ines FerréThu, December 21, 2023 at 2:40 PM GMT+1

    Worldwide demand for lithium is expected to double between 2025 and 2030 as more consumers buy electric vehicles. EVs are expected to make up about half of new car sales worldwide by 2035, according to Goldman Sachs research.
    Helemaal mee eens , als tegen 2027 weer opnieuw bakken met geld in de economie gepompt worden en we weer uit het dal klimmen waar we nu nog doorheen moeten , dan worden die EV's vast weer als warme broodjes van de hand gedaan ;-)
  10. forum rang 8 Lepre Chaun 24 december 2023 13:40
    De Chinese EV-verkoop bedraagt meer dan een miljoen eenheden.

    de stroomafwaartse markt voor elektrische voertuigen in november getuige was van een spectaculaire omzet- en productiegroei.

    De totale maandelijkse verkoop van elektrische voertuigen (EV’s) in China bedroeg in november 1,026 miljoen stuks. Singles Day begin november, lokale subsidies en inspanningen van autofabrikanten om de verkoop aan het einde van het jaar te verhogen, droegen bij aan stijgende volumes, aldus de Chinese Association of Automobile Manufacturers (CAAM).

    Van het totaal steeg de verkoop van plug-in elektrische voertuigen (PEV) met 13,5% op jaarbasis tot 702.000 eenheden, en de verkoop van plug-in hybrides steeg met 89,5% ten opzichte van een jaar eerder tot 323.000 eenheden.

    In de periode januari-november produceerde China 8,43 miljoen elektrische voertuigen, een stijging met 34,5% op jaarbasis, terwijl de totale verkoop in dezelfde periode met 36,7% steeg tot 8,3 miljoen exemplaren.

    In de eerste elf maanden van 2023 bedroeg de productie van PEV’s in totaal 5,89 miljoen stuks, een stijging met 21,1% op jaarbasis, terwijl de productie van plug-in hybrides met 81,4% steeg tot 2,53 miljoen stuks. In dezelfde periode bereikte de verkoop van PEV's 5,86 miljoen exemplaren, een stijging met 23,6%, terwijl plug-in hybrides met 83,5% stegen tot 2,44 miljoen exemplaren.
  11. forum rang 6 Take a sisi 24 december 2023 14:29
    Ja klopt

    youtu.be/1SEfwoqKRU8?feature=shared

    youtu.be/uD8qqEx4G18?feature=shared

    youtu.be/wEDZmrzII14?feature=shared

    BT-way aandelenhandel is er op gericht om de droom zo lang mogelijk levendig te houden , dus bij deze dit was de laatste eerlijke melding , met een zorgelijke vooruitblik , ik hoop voor jullie dat we vanaf hier gaan opleven , wat ik er van denk is dat doomsday nog moet komen maar dat is inmiddels wel duidelijk , vind het verder prima mocht ik ongelijk krijgen .
    Ik ga niet de pessimistis uithangen , dus vanaf hier AMG voorlopig alleen nog lezen .

    Succes allemaal .
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 869 870 871 872 873 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links