Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel EBUSCO HOLDING AEX:EBUS.NL, NL0015000CZ2

  • 2,876 2 mei 2024 17:35
  • +0,058 (+2,06%) Dagrange 2,814 - 2,980
  • 414.332 Gem. (3M) 349K

Ebusco 2023, It giet oan.

8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 400 401 402 403 404 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jochie1962 22 december 2023 09:00
    quote:

    Tsjonge jonge schreef op 21 december 2023 17:10:

    Pfffffff dit tekent het niveau van de de discussie op dit draadje. Geweldig, ga vooral zo door?
    Ik:
    "Beste chatgpt, ik heb de discussie op dit forum op een laag niveau gebracht, maar de koers van het aandeel gaat nóg lager. Wat nu?"

    ChatGPT:
    "Als de koers van een aandeel blijft dalen, zijn er verschillende factoren en strategieën waarmee je rekening kunt houden. Hier zijn enkele overwegingen:

    1. **Fundamentele analyse:** Kijk naar de fundamentele factoren die de waarde van het bedrijf beïnvloeden. Zijn er negatieve ontwikkelingen in de bedrijfsresultaten, managementproblemen of andere zaken die de koersdaling kunnen verklaren? Het is belangrijk om te begrijpen wat er gaande is met het bedrijf.

    2. **Technische analyse:** Bestudeer de grafieken en technische indicatoren om te zien of er technische signalen zijn die wijzen op mogelijke keerpunten in de koersbeweging. Dit kan betrekking hebben op trends, ondersteunings- en weerstandsniveaus, en andere technische patronen.

    3. **Diversificatie:** Als je beleggingsportefeuille te zwaar leunt op een specifiek aandeel en dit aandeel blijft dalen, overweeg dan om je portefeuille te diversifiëren. Spreid je investeringen over verschillende activa om het risico te verminderen.

    4. **Stop-loss orders:** Overweeg het gebruik van stop-loss orders om jezelf te beschermen tegen verdere verliezen. Een stop-loss order stelt een verkoopprijs in waarop je automatisch verkoopt als de koers een bepaald niveau bereikt.

    5. **Informatie en advies:** Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot het bedrijf en de markt. Overweeg ook het raadplegen van financiële adviseurs of experts voor gepersonaliseerd advies.

    6. **Emotionele beheersing:** Het is belangrijk om emoties onder controle te houden. Paniekverkopen tijdens een koersdaling kunnen leiden tot verlies van vermogen. Neem beslissingen op basis van feiten en analyses in plaats van emoties.

    Als je specifieke details hebt over het aandeel of de situatie, kan ik meer gericht advies geven. Onthoud echter dat beleggen risico's met zich meebrengt en het altijd verstandig is om voorzichtig en goed geïnformeerd te handelen."
  2. Jochie1962 22 december 2023 09:59
    quote:

    Happy schreef op 22 december 2023 09:21:

    @Jochie 2962

    Er is in dit geval een nr. 7
    Grote jongens die kleine investeerders uitroken en er in 2024 met de winst van door gaan.
    Ik:
    "Beste chatgpt, er zijn dikke jongens in dit aandeel die kleine beleggers uitroken en er dan volgend jaar met de winst er vandoor willen gaan .... wat nu?"

    ChatGPT:
    "Het lijkt erop dat je je zorgen maakt over mogelijk manipulatief gedrag van grote beleggers in een bepaald aandeel, waarbij kleine beleggers benadeeld zouden kunnen worden. Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt en dat markten soms volatiel kunnen zijn.

    Hier zijn een paar stappen die je zou kunnen overwegen:

    1. **Onderzoek:**
    Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over het betreffende aandeel en de marktomstandigheden. Begrijp de fundamentals van het bedrijf en de mogelijke redenen achter koersschommelingen.

    2. **Diversificatie:**
    Overweeg je beleggingsportefeuille te diversifiëren om risico's te spreiden. Dit kan helpen om minder gevoelig te zijn voor de prestaties van één specifiek aandeel.

    3. **Grenzen stellen:**
    Stel voor jezelf duidelijke doelen en grenzen, zoals winstniveaus waarop je bereid bent te verkopen en verliesniveaus waarop je bereid bent je verliezen te accepteren.

    4. **Waarschuwingssignalen:**
    Houd de markt en het betreffende aandeel nauwlettend in de gaten. Let op eventuele waarschuwingssignalen of ongebruikelijke activiteiten.

    5. **Professioneel advies:**
    Overweeg om professioneel advies in te winnen, bijvoorbeeld van een financieel adviseur, voordat je belangrijke beslissingen neemt.

    6. **Community en forums:**
    Praat met medebeleggers op betrouwbare platforms en forums om informatie te delen en verschillende perspectieven te begrijpen.

    7. **Waakzaamheid:**
    Wees waakzaam voor mogelijke manipulatie of onethisch gedrag op de markt. Als je denkt dat er sprake is van onregelmatigheden, kun je dit melden bij de bevoegde autoriteiten.

    Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en weloverwogen beslissingen te nemen bij beleggen. Onthoud dat de markt onvoorspelbaar kan zijn, en er zijn altijd risico's verbonden aan beleggen."

    [Hmmmm .... misschien zitten die dikke jongens ook wel op DIT forum om ons uit te roken .... en dat terwijl hun voornemen is om te stoppen met roken ....]
  3. phu 22 december 2023 11:45
    quote:

    Daniel1981 schreef op 22 december 2023 10:43:

    Geen omzet, geen nieuwe tenders gewonnen, geen bussen uitgeleverd, is er al nieuws uit Frankrijk?
    Nope.... je krijgt hier alleen slecht nieuws. De koers zal echt een wonder nodig hebben.
    Race to the bottom. Ben serieus benieuwd waar we over een jaar op staan.
  4. phu 22 december 2023 15:07
    quote:

    Daniel1981 schreef op 22 december 2023 14:54:

    [...]

    Op EUR 12 - EUR 15 of pennystock, het is do or die in 2024. Tot op heden baart vooral het gebrek aan nieuwe orders zorgen.
    Zou jij een nieuwe auto kopen bij een merk wat wellicht over tijd niet meer is? Denk dat dat een grote rol speelt dat er geen / nauwelijks nieuwe orders komen.
  5. Daniel1981 22 december 2023 15:33
    quote:

    phu schreef op 22 december 2023 15:07:

    [...]

    Zou jij een nieuwe auto kopen bij een merk wat wellicht over tijd niet meer is? Denk dat dat een grote rol speelt dat er geen / nauwelijks nieuwe orders komen.
    Yep, dit gaat ze gruwelijk opbreken. Die service contracten lopen vaak gedurende de levensduur van de bus (10 - 15 jaar)

    Nu Ebusco kopen is een beetje als 10 jaar geleden een Saab aanschaffen, prachtige auto, mooie techniek, degelijk, maar geen toekomst omdat schaalgrote ontbreekt.

    Vwb de grootaandeelhouders, die zullen echt niet op EUR 23 per aandeel zijn ingestapt......dat zijn alleen de particulieren geweest.
  6. forum rang 4 StoplossBurner 22 december 2023 16:02
    quote:

    Tsjonge jonge schreef op 22 december 2023 12:38:

    Pffffff het lijkt wel een melkvee boerderij, vol herkauwers......
    Gezien het koersverloop moet je ook niet verwachten dat hier het 'slimme' geld in zit. Dat zie je ook aan het niveau van de bijdragen op dit forum.
8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 400 401 402 403 404 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Opnieuw een lelijke misser van Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links