Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

6.527 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 327 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 15:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 december 2023 15:36:

    VN-rapporteur: ‘Wooncrisis in Nederland komt door reeks slechte beleidskeuzes van overheid’

    De huisvestingscrisis in Nederland is geen migratiecrisis, maar ‘het gevolg van een reeks slechte beleidskeuzes’ van de overheid. Dat zei de speciale VN-rapporteur voor het recht op goede huisvesting donderdag tijdens een persconferentie in Den Haag. ,,Huisvesting is een mensenrecht, geen economisch product of iets dat afhangt van de liefdadigheid van de regering.”
    Cyril Rosman 21-12-23, 15:31

    VN-rapporteur Balakrishnan Rajagopal bezocht Nederland tussen 11 en 21 december. Hij sloot zijn bezoek donderdagmiddag af met persconferentie. ,,Ik heb vastgesteld dat dat de huisvestingcrisis in Nederland te wijten is aan het feit dat huisvesting niet vanuit het perspectief van de mensenrechten wordt benaderd.” Ook is er volgens hem ‘een versplintering van beleid tussen ministeries en gemeenten’ en worden woningcorporaties ‘op gebrekkige wijze bestuurd'.
    Sloopbuurten

    Rajagopal, een in India geboren Amerikaanse jurist, bezocht de afgelopen tien dagen onder meer de steden Amsterdam, Rotterdam en Groningen. In Amsterdam ging hij langs bij woonwagenbewoners die weg moeten voor een nieuwbouwwijk. In Rotterdam bezocht hij de Tweebosbuurt, waar veel oudere woningen tegen de wil van de bewoners zijn gesloopt voor nieuwbouw. De VN had daar al eerder kritiek op en noemde de sloop ‘mogelijk in strijd met de mensenrechten’. Die brief was een van de redenen waarom de VN-rapporteur nu naar Nederland kwam.

    Hij ging ook langs bij asielcentra in Biddinghuizen, Delfzijl en Groningen. ,,Te vaak worden migranten en buitenlanders als schuldigen aangewezen. Ik wil hier duidelijk zeggen: de huisvestingscrisis is geen migratiecrisis.” Ook stelt hij vast dat asielzoekers zelf veel te lang in noodopvang zitten, die opvangplekken zijn ook vaak ‘van betreurenswaardig niveau’. ,,En kinderen moeten steeds verhuizen, dat is niet goed voor ze.”

    In Groningen bezocht hij ook mensen wiens huizen zijn beschadigd door de aardbevingen vanwege de gaswinning. ,,Groningen en de Eemsdelta zijn achtergelaten zonder behoorlijk te delen in de winst van de gasindustrie. Hun ongenoegen wordt nu erkend, maar er moet nog veel meer worden gedaan om deze mensen schadeloos te stellen.”
    Rapport aan Verenigde Naties

    De Speciale Rapporteur werkt onafhankelijk, maar in opdracht van de Mensenrechtenraad van de de Verenigde Naties. Zijn rapport zal daar in maart worden besproken. Rajagopal stelt onder meer voor weer één minister voor Wonen in te stellen. Hij raadt ook de overheid aan met een ‘nationaal bouwbeleid’ te komen. ,,Betrek mensen wiens huizen worden gesloopt voor nieuwbouw ook meer bij het beslissingsproces, geef ze meer informatie.”

    Zijn bevindingen hebben geen direct of juridische consequenties voor Nederland, maar zijn wel een tik op de neus voor de beleidsmakers. Experts stelden al eerder tegen Nederland dat je zware aanbevelingen vanuit de VN niet zomaar naast je neer kan leggen.
    Als hij het zó duidelijk en expliciet beweert is het dus wel degelijk een migratiecrisis. Aan migratie en mensenrechten zit immers geen grens, aan beschikbare ruimte, toelaatbare milieubelasting, bouw- en financieringscapaciteit wel.

    Niets mee doen dus.
  2. forum rang 7 rene l 21 december 2023 16:48
    quote:

    A3aan schreef op 21 december 2023 16:22:

    Laat dat figuur eerst maar eens in zijn geboorteland gaan kijken voordat hij hier "sneren" uitdeelt.
    Dat was mijn eerste gedachte eigenlijk ook.
    Deze man is waarschijnlijk nog nooit eerder in Nederland geweest en na een week rondlopen weet hij te vertellen hoe we alles op moeten lossen.

    Ik vraag mij ook af of ze hem verteld hebben dat het door alle dwangmaatregelen van Robbie onmogelijk geworden is om nog betaalbare woningen te bouwen.

    Wat had deze man eigenlijk te zoeken in Nederland?
    Leuren om nog meer geld?

    Nog een lachertje:

    www.gld.nl/nieuws/8059918/warmtepompe...
  3. forum rang 7 Succes 21 december 2023 16:57
    quote:

    rene l schreef op 21 december 2023 09:31:

    [...]

    Je zult nu wel heel erg opgelucht zijn na het uitstorten van deze gigantische partij bagger over mij, of niet dan Succes.
    Tussen de regels door lees ik heel veel frustratie bij jou, ja, ik ben een realist, en ik laat mij de mond niet snoeren door types zoals jij die het beter weten maar ondertussen totaal niet beseffen wat er werkelijk speelt in de gewone maatschappij, en alle knelpunten waar normale mensen tegenaan lopen.
    ...
    Gigantische partij bagger...
    Haha en dat zeg jij ... heb je niet per ongeluk je eigen zure tekst teruggelezen?

    Ik tracht slechts enige reflectie te geven op jouw constante negativiteit (en gebrek aan respect voor anderen in de samenleving / politiek).
    En dat weet je dondergoed, want anders refereer je niet zelf naar die -talrijke- keren dat je hiervoor door de IEX bent gewaarschuwd (en een reprimande hebt gekregen).

    Al heb ik het idee (nee, ik wet het wel zeker) dat jij een persoon bent die niet zo snel leert van zijn fouten.
    Iets met een bord voor z'n kop ... zeggen we hier in Grunn.

    En daar komt -van mijn kant- geen enkel frustratie bij kijken.
    Jouw proza maakt mij bij mij de spreekwoordelijk pis in het geheel niet lauw.

    Al lijkt dat bij jou niet het geval te zijn, want wie is hier nu gefrustreerd?
    Je hebt meer dan 1100 woorden nodig ... nogmaals, meer dan 1100 woorden ... om aan te tonen dat je gelijkt hebt en om mij op mijn plek te zetten (in jouw ogen dan).

    Je raaskalt -zoals gewoonlijk- van de ene onzinnige topic naar de andere. Zonder enige lijn of inhoud. Laat staan dat e.e.a. op feiten is gebaseerd.
    Het geheel zou mijns inziens niet misstaan in de fabeltjeskrant, al weet ik niet of zij jouw 'vleugje' buitenlander haat zouden appreciëren (ik denk het persoonlijk niet, want wie eigenlijk wel?).

    Nou, succes maar weer ...
    Ik kijk iig 'positief' uit naar jouw volgende 'opgewekte' tenenkrommende bijdrage. ;-D
  4. forum rang 10 voda 21 december 2023 17:03
    Ja Rene, dat gaat helemaal fout. Die warmtepompen worden je in de strot geduwd terwijl het elektriciteitsnet daar niet op voorbereid is. Velen vergeten ook dat je thuis een zwaardere aansluiting nodig hebt. 1x 25 ampere doet het niet, je hebt hebt minstens 3 x 25 amp. nodig, of misschien wel 3 x 35 amp. Gasloos koken trekt ook veel stroom, en dan misschien ook nog een elektrische auto erbij.

    Hier in Den Haag zijn er ook al diverse problemen. Een hoop bedrijven moeten zelfs 10 jaar wachten op een verzwaring van het net.

    Waar zijn wij mee bezig?
  5. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 17:10
    quote:

    rene l schreef op 21 december 2023 16:48:

    [...]
    ..
    Nog een lachertje:

    www.gld.nl/nieuws/8059918/warmtepompe...
    Dat je dat een lachertje noemt is veelzeggend voor jouw houding waarmee je uiteindelijk alleen jezelf benadeelt. De trein van grootschalige elektrificatie is al lang en breed vertrokken en omdat de infrastructuur er niet voor geschikt is valt straks bij jou wellicht de stroom uit.

    Lijkt me leuk om dan jouw commentaar te horen.
  6. forum rang 9 josti5 21 december 2023 17:58
    quote:

    A3aan schreef op 21 december 2023 13:12:

    [...]

    Hahaha. Ik heb Kok ook wel eens verweten een kameleon te zijn. Ik heb hem meegemaakt als hoogste vakbondsman FNV en ineens werd hij minister van financiën. Binnen twee maanden was hij ineens 100% gedraaid met zijn opvattingen. Toen ik hem daar op wees zei hij: "Ik dien nu een andere baas".
    --------------------
    En wat te denken van de socialist Bos?

    Juist dáárom is het zo inconsequent, dat links Wilders maar aan zijn verleden blijft herinneren, terwijl hij nu een heel andere rol heeft.
  7. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 18:04
    quote:

    rene l schreef op 21 december 2023 12:37:

    [...]

    Nee, dat niet, maar dat is ook helemaal niet relevant.
    En daarom heb ik toen je me dit de eerste keer ook vroeg ook geen enkele reactie gegeven.
    ...
    Is ontzettend relevant. Je kunt met je grote smoel heel hard en betweterig beweren dat er niets van deugt hier maar dan moet je dat natuurlijk wel ergens aan relateren. Bij gebrek aan referentiekader is jouw klaagzang niet meer dan een schreeuw om negatieve aandacht.
  8. forum rang 7 rene l 21 december 2023 18:19
    quote:

    Cash collector schreef op 21 december 2023 18:04:

    [...]

    Heb je je voor niks boos gemaakt, druktemaker!

    Dat valt wel mee, over dergelijke kwesties maak ik mij niet zo druk, het heeft wel wat.

    Gelukkig hadden we nog wat kerstverlichting op batterijen.

    Maar even over die warmtepompen die een paar jaar ongebruikt in de kelder blijven staan.
    Je kunt er donder op zeggen dat er straks problemen met diverse dichtingen zijn doordat ze niet "gesmeerd" worden.
    En waarschijnlijk zal er nog wel wat meer niet goed functioneren door een paar jaar stilstand.

    www.youtube.com/watch?v=54LEywabkl4
  9. forum rang 9 josti5 21 december 2023 18:22
    quote:

    Cash collector schreef op 21 december 2023 18:04:

    [...]

    Is ontzettend relevant. Je kunt met je grote smoel heel hard en betweterig beweren dat er niets van deugt hier maar dan moet je dat natuurlijk wel ergens aan relateren. Bij gebrek aan referentiekader is jouw klaagzang niet meer dan een schreeuw om negatieve aandacht.
    ----------------
    Wat is de relevantie, als je je eigen land als rapportcijfer een 4 geeft (waar het ooit een 8 was), en andere landen een 4 of minder hebben?

    Geen Westerse hond zou toch in het huidige Rusland, de USA of China willen leven, laat staan een mens?
  10. De Kleine Belegger 21 december 2023 19:32
    quote:

    A3aan schreef op 21 december 2023 13:06:

    [...]

    Ik ben het volkomen met je eens. De aanwas van Nederland kunnen we gewoon niet behappen. Dat vonden ze hier in Nederland in 1950 ook al met 11 miljoen inwoners en werd er volop gepromoot om te emigreren naar Australië, Zuid-Afrika, Canada etc. En ja veel hebben we niet aan die nieuwe jonge gasten die klaarblijkelijk in eigen land ook de handen niet uit de mouwen willen steken en hier veel ellende veroorzaken.
    Schrodinger's immigrant. Tegelijkertijd je baan stelen terwijl ze te lui zijn om te werken...
    Meeste immigranten zijn arbeidsmigranten die of seizoenswerk doen, op de bouw werken (mijn sector) of engineer zijn bij bijvoorbeeld een ASML, BESI en dergelijke. Slechts 11% van de mensen die hier heen emigreren zijn asielzoekers. En daar mag je best strict over zijn. Maar dat hele asiel probleem is een gefabriceerd probleem. En kan best Europees opgelost worden.
    De arbeidsmarkt is nog steeds krap ondanks die migranten en we hebben nog steeds te kampen met een lage werkeloosheid hier in Nederland.
  11. forum rang 7 Succes 21 december 2023 19:39
    PVV profiteerde van zwevende kiezer die ook naar BBB en NSC neigde

    De PVV heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen geprofiteerd van kiezers die een paar weken eerder nog wilden stemmen op de BoerBurgerBeweging (BBB) of Nieuw Sociaal Contract (NSC), of het nog niet wisten. Dat blijkt uit een eerste analyse van het Nationaal Kiezersonderzoek.

    "Die groep is in grote mate naar de PVV gegaan", zegt onderzoeker Kristof Jacobs. Van de mensen die begin november nog dachten te gaan stemmen op de BBB, koos 40 procent op 22 november voor de PVV. Bij kiezers die aanvankelijk NSC wilden stemmen, ging 25 procent over naar de partij van Geert Wilders.

    Het definitieve rapport van het Nationaal Kiezersonderzoek verschijnt over een paar maanden. De onderzoekers delen vandaag al hun eerste bevindingen "omdat het belangrijk is om inzicht te geven in politieke keuzes", zegt Jacobs. "We zagen dat er veel gespeculeerd wordt."

    Het onderzoek geeft achtergrond over de eindsprint van de PVV. Pas in het laatste weekend voor de verkiezingen werd duidelijk dat de partij wel eens de grootste kon worden. Wie stemden op de PVV en waarom?
    Van PvdD naar PVV

    De onderzoekers keken niet alleen naar verschuivingen onder zwevende kiezers. Ze onderzochten ook op welke partij de huidige PVV-kiezers stemden bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, in 2021. Kiezers die destijds BBB of 50Plus stemden, gingen relatief vaak naar de PVV.

    Andere overstappers kwamen van bijvoorbeeld SP, VVD en Partij voor de Dieren, JA21 en Forum voor Democratie. Verder kreeg de PVV stemmen van mensen die in 2021 thuis bleven.

    Na de winst van de PVV gingen in de media verschillende verklaringen rond, zoals dat er veel moslims en theoretisch opgeleiden op de partij zouden hebben gestemd. "Maar uit dit onderzoek blijkt dat het gaat om uitzonderingen", zegt onderzoeker Kristof Jacobs.

    "Er zijn wel theoretisch opgeleide kiezers die PVV stemmen, maar dat is een kleine groep." Nog steeds zijn "kiezers die zich rekenen tot de arbeidersklasse" oververtegenwoordigd onder aanhang van de PVV, zien de onderzoekers. Ook onder moslims was de voorkeur voor PVV minimaal, blijkt uit het onderzoek.

    Strategisch rechts stemmen

    Kiezers stemden vooral op de PVV omdat ze zich goed kunnen vinden in de standpunten over asiel en migratie, constateren de onderzoekers. Hierbij was het voor de PVV gunstig dat het in de laatste weken van de campagne veel over migratie ging, zegt Jacobs. "Dat is een thema waar de PVV eigenaar van is. NSC was in feite campagne aan het voeren voor de PVV doordat ze het over migratie hadden."

    Over hun motivatie om PVV te stemmen, zeggen kiezers ook dat de PVV "ervoor zorgt dat Nederland weer voor de Nederlanders wordt" en dat de PVV, "anders dan de andere partijen, de waarheid durft te benoemen". Kiezers verwachten dat de partij kan zorgen voor verandering.

    Maar PVV-kiezers werden niet alleen gedreven door de inhoud, ze stemden ook strategisch. Veel van hen wilden niet dat de VVD de grootste zou worden, maar vooral niet dat "links" of "Timmermans" er met de winst vandoor zou gaan.

    Meer vertrouwen dan eerst

    Het overgrote deel van de PVV-kiezers (60 procent) was kort na de verkiezingen nog 'zeer tevreden' met hun stem, blijkt uit het onderzoek. Alleen SGP-stemmers zijn nog vaker 'zeer tevreden'.

    Daarnaast valt op dat het vertrouwen in de regering en de Tweede Kamer onder PVV-kiezers flink is toegenomen ten opzichte van voor de verkiezingen. Dit 'winnaars-effect' is er volgens de onderzoekers altijd wel. Maar ze vinden het wel opvallend "dat een dergelijk effect zich nu ook zo duidelijk aftekent onder de doorgaans wantrouwende, trouwe PVV-kiezers".

    nos.nl/artikel/2502444-pvv-profiteerd...
  12. forum rang 6 leonardus65 21 december 2023 19:46
    quote:

    Cash collector schreef op 21 december 2023 15:42:

    [...]

    Als hij het zó duidelijk en expliciet beweert is het dus wel degelijk een migratiecrisis. Aan migratie en mensenrechten zit immers geen grens, aan beschikbare ruimte, toelaatbare milieubelasting, bouw- en financieringscapaciteit wel.

    Niets mee doen dus.
    Al zeker meer dan 50 jaar een tekort en wachtlijsten, het is "bewust" slecht beleid, migratie versterkt het effect maar is niet de oorzaak
  13. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 20:28
    quote:

    leonardus65 schreef op 21 december 2023 19:46:

    [...]

    Al zeker meer dan 50 jaar een tekort en wachtlijsten, het is "bewust" slecht beleid, migratie versterkt het effect maar is niet de oorzaak
    Uit mijn eigen ervaring puttend kan ik met zekerheid stellen dat die bewering niet klopt.
  14. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 20:30
    quote:

    josti5 schreef op 21 december 2023 18:22:

    [...]
    ----------------
    Wat is de relevantie, als je je eigen land als rapportcijfer een 4 geeft (waar het ooit een 8 was), en andere landen een 4 of minder hebben?

    Geen Westerse hond zou toch in het huidige Rusland, de USA of China willen leven, laat staan een mens?
    Ik vroeg daar toch ook niet naar? Ik vroeg naar drie landen waar alles beter is dan hier en ik krijg van de klaagneusjes alleen maar ontwijkende antwoorden.

    De conclusie is vrij eenvoudig.
  15. forum rang 6 Cash collector 21 december 2023 20:55
    quote:

    rene l schreef op 21 december 2023 18:19:

    [...]
    ...
    Maar even over die warmtepompen die een paar jaar ongebruikt in de kelder blijven staan.
    Je kunt er donder op zeggen dat er straks problemen met diverse dichtingen zijn doordat ze niet "gesmeerd" worden.
    En waarschijnlijk zal er nog wel wat meer niet goed functioneren door een paar jaar stilstand.
    ...
    Kun je weinig van zeggen als je het ontwerp niet kent en als je niet weet hoe lang het duurt voor die stroomdraadjes getrokken zijn.
  16. forum rang 6 leonardus65 21 december 2023 23:52
    quote:

    Cash collector schreef op 21 december 2023 20:28:

    [...]

    Uit mijn eigen ervaring puttend kan ik met zekerheid stellen dat die bewering niet klopt.
    Dan is het zeker met oogkleppen op, waarom houdt men een systeem in stand wat dit al decenia bewijst. Eerst bouwt men te weinig huizen en dan houdt men een hoge hypotheekaftrek in stand . Mijn generatie in Belgie kocht hun woning met 10-20% eigen geld en betaalde hun huis volledig af in 20 jaar(nu 30jaar). Een groot van mijn generatiegenoten in Nederland kocht een veel te duur huis met amper eigen geld en betaalde soms alleen de rente af. Zo konden ze toch in een redelijk duur rijtjeshuis wonen(ik noem dit huren met de gok dat de prijs altijd wel stijgt) Met de minste problemen komt men in de problemen. In 2008-2012 had de regering de kans om bouwbedrijven te steunen en het tekort in de woningmarkt gedeltelijk op te lossen. En men draaide de geldkraan dicht. Woningmarkt in Nederland is een gevaar...
6.527 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 327 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0728 +0,55%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.326,10 -0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links