Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Van Lanschot Kempen NV AEX:VLK.NL, NL0000302636

  • 33,050 26 apr 2024 17:35
  • +0,950 (+2,96%) Dagrange 32,250 - 33,250
  • 86.455 Gem. (3M) 85,6K

vLK 2023

1.117 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 december 2023 08:35
    PERSBERICHT: Van Lanschot Kempen zet volgende stap in groeistrategie in België met overname van Accuro
    21-dec-2023 08:30

    Amsterdam/'s-Hertogenbosch/Antwerpen, 21 december 2023

    Van Lanschot Kempen en de aandeelhouders van de Belgische beleggingsadviseur Accuro hebben overeenstemming bereikt over de overname van Accuro NV door Van Lanschot Kempen. Accuro, opgericht in 2006, heeft een aantrekkelijke klantenbasis, een focus op beleggingsadvies en ruim EUR 0,7 miljard aan vermogen onder beheer.

    Met deze overname geeft Van Lanschot Kempen verder invulling aan haar groeistrategie -- zowel organisch als via bolt-on overnames -- in Belgie als tweede thuismarkt. In 2023 rondde Van Lanschot Kempen de overname af van de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden. Mercier Van Lanschot is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe naam voor de combinatie Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België.

    Na afronding van de transactie worden de klanten en medewerkers van Accuro opgenomen binnen Mercier Van Lanschot. Daarmee wordt het aanbod en de expertise voor klanten in België verder verbreed, met name op het gebied van beleggingsadvies. De oprichters van Accuro blijven in ieder geval tot 2030 aan Mercier Van Lanschot verbonden.

    Thomas Vanderlinden, CEO van Mercier Van Lanschot: 'We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met Accuro aan de vooravond van de start van Mercier Van Lanschot. We delen eenzelfde visie op dienstverlening: voor de lange termijn, met de beste experts en altijd persoonlijk. Klanten kunnen na de integratie rekenen op beleggingsadvies van hun vertrouwde adviseur, ondersteund door de kennis en ervaring van het team van Mercier Van Lanschot. Wij heten de collega's van Accuro van harte welkom. Het engagement van de oprichters toont daarbij het geloof dat wij delen in een gezamenlijke toekomst.'

    Hans De Schouwer, mede-oprichter van Accuro: 'Sinds onze start is Accuro uitgegroeid tot een vooraanstaande beleggingsonderneming in de Belgische financiële sector. Om onze klanten in de steeds complexer wordende wereld de beste zorg en continuïteit te kunnen blijven bieden, zijn we op zoek gegaan naar een sterke partner met dezelfde waarden en normen. We zijn blij die partner gevonden te hebben in Mercier Van Lanschot en verheugen ons erop in de nieuwe vorm en schaal onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Binnen deze nieuwe alliantie zullen we onze schouders zetten onder de adviesafdeling en deze verder uitbouwen tot de referentie in de Belgische markt.'

    De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en heeft naar verwachting een negative impact van 0,4 procentpunt op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen. Voor de overname betaalt Van Lanschot Kempen 60% in cash en 40% in bestaande aandelen met een lock-up tot 2030. Na afronding van de overname, zal Accuro vanaf begin 2025 naar verwachting volledig geïntegreerd zijn binnen Mercier Van Lanschot.

    Media Relations

    Maud van Gaal

    T +31 20 354 45 85

    mediarelations@vanlanschotkempen.com www.globenewswire.com/Tracker?data=pn...

    Investor Relations

    Judith van Tol

    T +31 20 354 45 90

    investorrelations@vanlanschotkempen.com www.globenewswire.com/Tracker?data=OM...

    Over Van Lanschot Kempen NV

    Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager, actief in private banking, investment management en investment banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Door onze langetermijnfocus creëren we positieve financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

    Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

    Belangrijke juridische informatie en voorbehoud over uitspraken die een verwachting bevatten

    Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

    Bijlage

    -- Van Lanschot Kempen_persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  2. forum rang 5 Instapmoment 21 december 2023 09:12
    quote:

    Harry Nik schreef op 21 december 2023 09:10:

    Goedemorgen. Dit is goed nieuws dus?
    Wie meer duiding? :-)

    En zo te zien dalen we wat op het sentiment. Geeft niks dus. Is niet 'persoonlijk' dus .
    Wel een negatieve impact op de CET-1 ratio weer en er wordt voor 40% betaald in eigen aandelen. Weer verwatering dus. Wel natuurlijk een goede AuM-inflow met toekomstige winsten die daaruit zullen voortvloeien. Ze zijn goed bezig in België.
  3. forum rang 10 voda 21 december 2023 09:17
    Van Lanschot Kempen neemt Belgische beleggingsadviseur over
    21-dec-2023 09:13

    Uitbreiding expertise Mercier Van Lanschot.

    (ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen neemt de Belgische beleggingsadviseur Accuro over. Dat maakte de Nederlandse bank donderdag bekend.

    Accuro, opgericht in 2006, heeft volgens de koper een aantrekkelijke klantenbasis, een focus op beleggingsadvies en een beheerd vermogen van ruim 0,7 miljard euro.

    Van Lanschot heeft België als tweede thuismarkt gekozen en rondde in 2023 de overname af van de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden, dat vanaf volgend jaar als Mercier Van Lanschot zal opereren.

    De klanten en medewerkers van Accuro zullen worden opgenomen in Mercier Van Lanschot. De oprichters van Accuro blijven in ieder geval tot 2030 verbonden aan het bedrijf.

    Een overnamesom werd niet vermeld. De overname wordt voor 60 procent in contanten en verder in bestaande aandelen voldaan. Deze aandelen hebben een lock-up tot 2030.

    De overname zal de kapitaalbuffer van Van Lanschot Kempen met 0,4 procentpunt laten dalen en moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Na afronding verwacht Van Lanschot Kempen dat de integratie begin 2025 voltooid zal zijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 4 Rakker 21 december 2023 09:25
    Instapmoment: 'Wel een negatieve impact op de CET-1 ratio weer en er wordt voor 40% betaald in eigen aandelen. Weer verwatering dus. Wel natuurlijk een goede AuM-inflow met toekomstige winsten die daaruit zullen voortvloeien. Ze zijn goed bezig in België'.

    Alleen verwatering als VLK nieuwe aandelen gaat uitgeven toch?
  5. forum rang 4 zeurpietje 21 december 2023 09:55
    Van verwatering is geen sprake wanneer je een bedrijf dat je overneemt in aandelen betaald. Ervan uitgaande dat dit bedrijf ook winstgevend is of redelijkerwijs winstgevend wordt. Denk dat deze beslissing bij vLK wel in goede handen is. Ook om die rede is er geen daling van het CET-1 ratio. Het CET-1 ratio daalde wel door de uitbetaling van het overvloedige kapitaal aan de aandeelhouders.
  6. forum rang 6 Gadus morhua 21 december 2023 09:57
    quote:

    Rakker schreef op 21 december 2023 09:47:

    Die Saxo is zo goed. Ik had koopopdracht gegeven voor 27,25, uit eigen beweging hebben ze de koopopdracht uitgevoerd op 27,15.
    It's your lucky day!
    Heb ik overigens ook wel eens. (DeGiro).
    Komt denk ik doordat het een kleine partij is, dan wordt zo'n mandje ook geleegd.
  7. Harry Nik 21 december 2023 10:56
    Je koop opdracht is altijd zeg maar het maximum dat je er voor wilt betalen.
    Dat betekent dus dat als iemand de aandelen onder jou prijs aanbied, jij die dan kan kopen voor de lagere prijs.
    Je geeft een maximum prijs op dus bij aankopen.
    Andersom werkt het ook. Je wilt ze verkopen. Je geeft dan een minimum prijs op dat jij er voor wilt hebben.
    Dus als je ze te koop zet voor 28 euro en je krijgt er 28,10 voor is dat goed mogelijk.

    Vr gr Harry
  8. forum rang 6 Gadus morhua 21 december 2023 14:16
    Ik weet er zelf te weinig vanaf, of je dit nu 'positief' of negatief moet beoordelen.
    Waarschijnlijk krijgt Lanschot op den duur profijt (groei?) hiervan.
    Het zijn natuurlijk wel kosten. Is niet voor niks.
    En wat nu precies het idee is over die overname en of dat goed past in VlK.
  9. forum rang 4 Rakker 22 december 2023 08:04
    En Adek, heb je al teruggekocht of verwacht je nog meer daling? Je hebt het in ieder geval goed gedaan met je verkoop op €30,30. Ik ben zelf zeker niet ontevreden dat de uitkering pas gister vrij kwam, anders had ik eergister teruggekocht. Nu heeft de daling extra aandelen opgeleverd.
1.117 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links