Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 2856 2857 2858 2859 2860 ... 3191 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 20 december 2023 14:51
    quote:

    Succes schreef op 20 december 2023 14:44:

    EU breidt doorvoerverbod naar Rusland uit

    (...)

    Het Kremlin laat vandaag volgens persbureau Reuters weten dat Rusland een manier zal verzinnen om ook deze nieuwe sancties te omzeilen.
    -----------------

    Een zaak van een wassen neus en in eigen voet schieten, zo lang als een groot deel van de wereld gewoon zaken blijft doen met Rusland.
  2. forum rang 7 Succes 20 december 2023 14:53
    Een belegging in andermans gezondheid, welzijn en ... in andermans vrijheid.

    Een hoger / beter rendement kun je niet krijgen!

    Hulp aan de slachtoffers van het geweld in Oekraïne

    Sinds februari 2022 staat het leven van miljoenen mensen, waaronder veel kinderen, in Oekraïne op z’n kop. Velen zijn gevlucht voor het geweld en hebben alles achter moeten laten. Het Rode Kruis staat klaar om hen te helpen. We bieden onder andere eerste hulp, voedsel, opvang en psychosociale ondersteuning. In Oekraïne, de omliggende landen én in Nederland.

    Help de bevolking van Oekraïne

    doneer.rodekruis.nl/oekraine?_gl=1*89...
  3. forum rang 7 Succes 20 december 2023 15:02
    Poetin worstelt met een ’trilemma’ in 2024: torenhoge militaire uitgaven, de oorlog in Oekraïne winnen én de economie van Rusland stabiel houden

    www.businessinsider.nl/poetin-worstel...

    De Russische economie lijkt redelijk te draaien, zelfs nu de oorlog tegen Oekraïne al 21 maanden duurt. Maar achter de schermen staat president Vladimir Poetin voor een “trilemma”, zegt economisch analist Alexandra Prokopenko van Amerikaanse denktank Carnegie Russia Eurasia Center, in een podcast. Prokopenko was eerder adviseur van de centrale bank van Rusland.

    Volgens Prokopenko wordt Poetin in 2024 geconfronteerd met drie belangrijke uitdagingen. Torenhoge militaire uitgaven vormen een stimulans voor de economie, maar jagen tegelijkertijd de inflatie aan.

    Op de tweede plaats moet Poetin de Russische bevolking blijven overtuigen dat de oorlog in Oekraïne volgens plan verloopt. En ten derde moet hij een zekere mate van economische stabiliteit bieden voor gewone Russische burgers.

    Poetin blijft miljarden uitgaven aan de oorlog in Oekraïne en dat betekent ook een stimulans voor de economische groei. Rusland meldde een groei van 5,5 procent van het nationaal inkomen in het derde kwartaal van dit jaar, terwijl er in dezelfde periode vorig jaar nog sprake was van een krimp van 3,5 procent.

    "Het huidige tempo van de groei van het nationaal inkomen komt vooral door de oorlogsuitgaven en dat betekent in feite dat groei stopt of op z'n minst ernstig vertraagt, als de Russische overheid stopt met het besteden van geld aan de oorlog", zegt Prokopenko.

    Aangezien economische groei ook zorgt voor inflatie, moet de centrale bank van Rusland de rente hoog houden om zo de prijsstijgingen te beperken. Afgelopen vrijdag verhoogde de centrale bank het belangrijkste rentetarief naar 16 procent, de vijfde renteverhoging op rij.

    Oorlog in Oekraïne moet volgens plan gaan én Poetin moet economische stabiliteit in Rusland bieden

    Poetin moet ook de schijn op blijven houden dat hij nog steeds levert in Oekraïne en "alles volgens plan gaat" met de oorlog, omdat hij een sociaal contract heeft met de bevolking. Poetin wil een vijfde termijn als president en het is vrijwel zeker dat hij komend jaar in maart de Russische presidentsverkiezingen gaat winnen.

    "De oorlog is geen wereldoorlog, maar officieel nog altijd een 'speciale militaire operatie'", benadrukt Prokopenko. "Mensen kunnen hun leven gewoon blijven leven, business as usual".

    Op de derde plaats moet Poetin blijven zorgen voor macro-economische stabiliteit. Mede als gevolg van westerse sancties en de druk op de roebel heeft Rusland uitzonderlijke maatregelen ingevoerd, waaronder kapitaalcontroles om te voorkomen dat er massaal vermogen uit het land verdwijnt.

    Hoewel de regering van Poetin erin slaagt een relatief zonnig beeld van de Russische economie te schetsen, leven er bij economen buiten Rusland twijfels over de betrouwbaarheid van officiële data. De prominente Russische econoom Igor Lipsits zei vorige maand tegen persbureau Reuters dat de economie er in werkelijkheid slecht voor staat.

    Prokopenko wijst ook op een belangrijk kwantitatief signaal dat de economie er veel minder goed voor staat dan de Russische regering wil doen geloven. "Het belangrijkste rentetarief van de Russische centrale bank blijft voorlopig naar verwachting boven de 10 procent. Dat is een teken dat de economie niet gezond is", zegt Prokopenko in de podcast. "Als je een gezonde economie hebt en gematigde duurzame groei, dan heb je als centrale bank geen beleidsrente van 10 procent nodig. Dan is het niet noodzakelijk om lenen zo duur te maken."
  4. forum rang 4 Karel 20 december 2023 15:18
    ‘People Snatchers’: Ukraine’s Recruiters Use Harsh Tactics to Fill Ranks

    Ukrainian men are reporting incidents of wrongful draft notices, unprofessional medical commissions and coercive mobilization tactics.

    www.nytimes.com/2023/12/15/world/euro...

    Dat gaat niet meevallen om 500.000 nieuwe soldaten te mobiliseren zoals Zelensky gister zei te willen.
  5. forum rang 6 Fred 62 20 december 2023 15:46
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 15:18:

    ‘People Snatchers’: Ukraine’s Recruiters Use Harsh Tactics to Fill Ranks

    Ukrainian men are reporting incidents of wrongful draft notices, unprofessional medical commissions and coercive mobilization tactics.

    www.nytimes.com/2023/12/15/world/euro...

    Dat gaat niet meevallen om 500.000 nieuwe soldaten te mobiliseren zoals Zelensky gister zei te willen.
    Misschien is het wat voor jou.
    Kan je van dichtbij de Russische opmars meemaken.
  6. forum rang 10 luchtschip 20 december 2023 16:26
    quote:

    Karel schreef op 19 december 2023 14:32:

    [...]

    Nou dan zo nog maar eens proberen:

    Gebiedswinsten Rusland 18 december,
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live,
    van Noord naar Zuid:

    - vanuit Khromove naar het Zuid-Westen richting Novyi
    - vanuit Bakhmut naar het Westen richting Ivanisvske
    - vanuit Bakhmut naar het Zuid-Westen richting Klischiivka
    - vanuit Kurdiumivka naar het Zuid-Westen richting kanaal
    - vanuit Marinka naar het Westen richting Heorhiivka
    - vanuit Solodke naar het Noorden richting Novomykhailivka

    Gebiedswinst Oekraïne 18 december: geen

    Gelukkig komt volgens sommigen het terug winnen van terrein vanzelf wel, maar heeft dat nu niet de hoogste prioriteit bij het Oekraïense leger
    Het Ministerie van Defensie zegt het volgende over deze wanhoopsoffensiefjes :

    Rusland zet de lokale offensieve opties in verschillende sectoren voort, maar individuele aanvallen zijn zelden groter dan de pelotongrootte. Een grote Russische doorbraak is onwaarschijnlijk en over het geheel genomen wordt het front gekenmerkt door stilstand.

    zie 5fde tweet
    twitter.com/DefenceHQ/status/17374019...

    Het Russische front is 1.200 km lang en slechts op een paar stukjes van hooguit 20 km zet Rusland met volle kracht kanonnenvoer in en maalt Putin niet om uitgeschakelde Russische soldaten en ook niet om vernietigd materiaal

    Het gaat Putin niet om een strategische strijd op het slagveld

    Putin wil in de media proberen successen te kunnen claimen om zo bij de publieke opinie het gevoel te doen ontwikkelen, dat Rusland aan de winnende hand is en wil hij de steun in het Westen aan Oekraine demoraliseren

    Daar heeft hij zeer veel Russische soldaten voor nodig die onnodig het leven laten alsook Russisch militair materiaal dat in grote aantallen verloren gaat

    Alles is bij Putin geoorloofd voor de publiciteit -- Putin wil in aanloop naar de verkiezingen protsen met schijnoverwinningen

    Uiteraard is Putin zeer blij met forumschrijvers van dit IEX forum, die deze minimale wanhoopsoverwinningen van Putin's leger, bejubelend rondbazuinen

    Jammer, maar met deze goedkope PR reclamestunts wordt Putin's strategische positie op het slagveld er niet beter op
  7. forum rang 10 luchtschip 20 december 2023 17:00
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 15:18:

    ‘People Snatchers’: Ukraine’s Recruiters Use Harsh Tactics to Fill Ranks

    Ukrainian men are reporting incidents of wrongful draft notices, unprofessional medical commissions and coercive mobilization tactics.

    www.nytimes.com/2023/12/15/world/euro...

    Dat gaat niet meevallen om 500.000 nieuwe soldaten te mobiliseren zoals Zelensky gister zei te willen.
    Zelensky heeft gisteren niet gezegd dat hij 500.000 nieuwe soldaten wilde mobiliseren

    Op een sneaky wijze geef jij de feiten net iets verdraaid weer om te kunnen scoren in jouw tactiek om President Zelensky en Oekraine in diskrediet te brengen namens jouw held Vladimir Vladimirovitch Putin

    Verwacht tenminste van jou dat jij deze tekst rectificeert, wil je nog enig respect verdienen op dit forum

    Achterklap en roddel , die jij op de discussie fora van Putin's hielenlikkers tegenkomt, hoef je op dit forum niet te verspreiden
  8. forum rang 7 ffff 20 december 2023 17:08
    Regelmatig vraag ik mij af, Luchtschip, of jij nog wel gezond verstand hebt. Ik heb toch gisteren op het Nederlandse journaal tot twee maal toe Zelensky een toespraak zien houden waarbij hij aangaf 450.000 tot 500.000 nieuwe militairen te willen oproepen.

    Nou speel jij voortdurend met begrippen, maar Karel en ik zijn niet sneaky, maar kijken met grote zorg naar dat enorme geèscaleer van Zelensky. Het lukt hem niet met zijn bestaande leger de Russen de grens over te drukken en wil hij er 450.000 man bij halen. Wellicht dat het dan wel lukt. Wellicht hè, want Putin gaat dan hetzelfde doen.

    En de rekening voor al die fratsen en uitspattingen die is niet alleen voor de Oekraëners, maar vooral voor de West-Europeanen en de Amerikanen. Totdat de Amerikanen er kotsziek van worden en zich terugtrekken zoals in Afghanistan.

    Peter
  9. forum rang 10 luchtschip 20 december 2023 17:09
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 15:18:

    ‘People Snatchers’: Ukraine’s Recruiters Use Harsh Tactics to Fill Ranks

    Ukrainian men are reporting incidents of wrongful draft notices, unprofessional medical commissions and coercive mobilization tactics.

    www.nytimes.com/2023/12/15/world/euro...

    Dat gaat niet meevallen om 500.000 nieuwe soldaten te mobiliseren zoals Zelensky gister zei te willen.
    Hoe gaat het met de registratie van nieuwe soldaten voor Putin's leger ?

    >>In Lyubertsy, regio Moskou, Rusland, viel een stuk ijs van het dak op een rij mannen in een militair rekruteringscentrum.

    Vier raakten gewond, twee zijn in kritieke toestand.

    video 0:12 minuut
    2de video 0:13 minuut

    klik op de video voor grootbeeld
    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  10. forum rang 7 ffff 20 december 2023 17:12
    Ennuh Luchtschip: Ook wij posten zo nu en dan onze mening, onze overtuiging. Dat jij dit forum op een gruwelijke wijze domineert en naar jouw hand zet is al erg genoeg. De Censuur wordt hier al twee jaar driftig toegepast. Met jouw grote verlangen van een sekte helemaal alleen voor jou zelf.

    Maar zo regelmatig kun je van mij een emmer ijskoud water verwachten. Straks kost die oorlog in Oekraïne ons 200 miljard per jaar. TOE MAAR, de goeroe vindt dat geweldig.

    Peter
  11. forum rang 7 Succes 20 december 2023 17:49
    quote:

    luchtschip schreef op 20 december 2023 17:00:

    [...]

    Zelensky heeft gisteren niet gezegd dat hij 500.000 nieuwe soldaten wilde mobiliseren

    Op een sneaky wijze geef jij de feiten net iets verdraaid weer om te kunnen scoren in jouw tactiek om President Zelensky en Oekraine in diskrediet te brengen namens jouw held Vladimir Vladimirovitch Putin

    Verwacht tenminste van jou dat jij deze tekst rectificeert, wil je nog enig respect verdienen op dit forum

    Achterklap en roddel , die jij op de discussie fora van Putin's hielenlikkers tegenkomt, hoef je op dit forum niet te verspreiden
  12. forum rang 4 Karel 20 december 2023 17:51
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 17:30:

    Zelensky overweegt mobilisatie van 500.000 Oekraïners

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

    Toch wel zorgwekkend dat dit nodig is volgens het Oekrainse leger
    Waarom zou het Oekraïense leger opeens opnieuw zoveel mensen willen mobiliseren?
    Het Russische leger bloedde toch dood?
  13. [verwijderd] 20 december 2023 18:48
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 17:51:

    [...]

    Waarom zou het Oekraïense leger opeens opnieuw zoveel mensen willen mobiliseren?
    Het Russische leger bloedde toch dood?
    Waarom trap je forumleden na als zij in de hoop leven dat Oekraine overeind blijft ?
    Het is menselijk zo te denken en heel begrijpelijk.
    Ik heb een andere mening over de afloop en hier geprojecteerd maar sta desondanks pal achter Oekraine en verafschuw een deel van het Russische volk dat achter deze oorlog staat.
    Voor mij leidt het geen twijfel meer dat jij in de roedel thuishoort van de wolven in schaapskleren.
    Maar let wel de EC heeft of binnenkort de wolf van strikt beschermd naar beschermd gebracht en laat een opening open voor het afschieten.
    In figuurlijke zin zou jou dat dus kunnen overkomen, ik doe mijn best.
  14. forum rang 4 Karel 20 december 2023 19:01
    quote:

    Keep-it-simple schreef op 20 december 2023 18:48:

    [...]
    …..laat een opening open voor afschieten. [van de wolf]
    In figuurlijke zin zou jou dat dus kunnen overkomen, ik doe mijn best.
    Toe maar, een figuurlijke doodswens (waar je ook nog eens je best voor zegt te doen) jegens een forumgenoot.
    Gaat lekker hier.
    :
  15. forum rang 6 Fender bass 20 december 2023 19:02
    quote:

    Karel schreef op 20 december 2023 17:51:

    [...]

    Waarom zou het Oekraïense leger opeens opnieuw zoveel mensen willen mobiliseren?
    Het Russische leger bloedde toch dood?
    Beste Karel, waar zit voor jou de lol om steeds op deze wijze te posten? Heb je dezelfde verwrongen behoefte aan stoken of afgewezen worden als Josti5? Ben je een ordinaire copy cat? Maar dan minder slim of geslepen.
    Het heeft niets met neutraliteit te maken, het is kwetsen om het kwetsen.
  16. forum rang 7 Succes 20 december 2023 19:15
    quote:

    ffff schreef op 20 december 2023 17:08:

    Regelmatig vraag ik mij af, Luchtschip, of jij nog wel gezond verstand hebt. ...
    ...
    ...maar kijken met grote zorg naar dat enorme geèscaleer van Zelensky.
    ...
    Grappig ... met betrekking tot jou, vragen wij ons dat al lang niet meer af; want de staat van jouw geestelijke gezondheid is namelijk wel duidelijk.

    Vooral die talrijke persoonlijk aanvallen maken jouw bijdragen tot een 'genoegen' om te lezen ... of was het nou toch ... om te huilen?

    Iig, ik ben bij dat je je toch nog ergens zorgen over maakt ...
    Ik dacht namelijk -op basis van al die fijne inhoudelijk bijdragen- dat je geheel was gecorrumpeerd door geld.

    De vraag rijst echter wel of het Zelensky is die hier voor de escalatie zorgt of dat het toch die andere 'toffe' gozer in het Kremlin is ...
    Je weet wel degene die deze oorlog is begonnen ... begint met een P... (van Peter).
63.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 2856 2857 2858 2859 2860 ... 3191 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0746 -0,02%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.507,80 +0,05%
Gold spot 2.311,92 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

AB InBev
+3,96%
Barco
+2,64%
IBA
+1,87%
Deceun...
+1,61%
Lotus ...
+1,59%

Dalers

Bekaert
-4,17%
Sofina
-1,60%
SYENSQO
-1,44%
KBC Groep
-1,24%
WDP
-0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links