Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BIOTALYS BRU:BTLS.BL, BE0974386188

  • 3,100 3 mei 2024 17:27
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,010 - 3,100
  • 6.969 Gem. (3M) 23,6K

Forum Biotalys geopend

74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zeus 22 november 2023 09:21
    quote:

    SJC schreef op 21 november 2023 22:42:

    Waar gaat dit eindigen.....
    Tja, wie het weet mag het zeggen. Er worden bij voortduring grote posten ingelegd aan de verkoopkant. Die worden niet verhandeld en vervolgens zakt de koers weg. Het kan ook een spel zijn om de beleggers angst aan te jagen en tot verkoop te brengen zodat een partij de aandelen goedkoop kan binnen krijgen....
  2. Juancito 22 november 2023 22:00
    Een wet om het gebruik van pesticiden in Europa te halveren tegen 2030 is door het Europees Parlement verworpen...
    In het Europees Parlement is de pesticidewet met een flinke meerderheid van de stemmen naar de prullenmand verwezen. Die stelde een halvering van het gebruik van chemische gewasbestrijdingsmiddelen tegen 2030 voor en was een onderdeel van de farm-to-forkstrategie. Dat is het luik van de Green Deal dat de klimaatimpact van de Europese landbouw moet temperen. (De Tijd)
    ...
    Volgens mij is dit toch wel de oorzaak van het treurige koersverloop.
  3. Leonard 29 november 2023 09:38
    29-11-2023

    Biotalys houdt werking tegen het licht
    Biotalys
    BTLS
    0,92%
    voert enkele wijzigingen door, onder meer in zijn managementstructuur. De ontwikkelaar van natuurlijke gewasbeschermers schrapt acht banen, waaronder die van COO Luc Maertens en chief business officer Patrick McDonell. Dat moet de operationele kosten met 10 procent terugdringen. De verwachte cashburn daalt van 22 naar 20 miljoen euro.

    In oktober werd de Canadees Kevin Helash benoemd als CEO. De aanpassingen zijn het gevolg van zijn review van het bedrijf. 'We moeten een laserachtige focus hebben op de uitvoering en tegelijk de kosten verstandig beheersen', zegt Helash.

    We beantwoorden alle informatieverzoeken van regelgevers op tijdige en passende wijze.
    BIOTALYS
    Ondanks vertraging en tegenslagen blijft Biotalys vastberaden zijn eerste productkandidaat Evoca, een biofungicide voorde aardbei- en druiventeelt, naar de markt te krijgen. Zowel in de VS als in Europa werd om extra informatie gevraagd. 'We beantwoorden alle verzoeken van de regelgevers op tijdige en passende wijze', aldus het bedrijf. Biotalys sloot gisteren op 1,63 euro, een dieptestand.

    De Tijd
  4. Leonard 29 november 2023 10:29
    29-11-2023

    09:39
    'Dit zal beursbloeding Biotalys stelpen'
    Kepler Cheuvreux is gerustgesteld door de update van Biotalys
    BTLS
    3,36%
    (zie post 7u24). Evoca, Biotalys' eiwitgebaseerde gewasbeschermer, blijft volgens de analist 'on track' om goedkeuring te vinden in de VS en de EU. Kepler verwacht een marktlancering uiterlijk tegen 2025.

    'Deze review moet de val van Biotalys stoppen', klinkt het. 'Zonder enig nieuws heeft het aandeel het in de voorbije maanden zwaar te verduren gehad.' Kepler behoudt het koopadvies voor de Gentse agrobiochemicus. Het koersdoel van 8,8 euro voorziet in liefst 440 procent opwaarts potentieel.
  5. Kojo 29 november 2023 20:21
    Alle lof voor het ontwikkelen van biologische gewasbeschermingsproducten. Maar het probleem is dat de ontwikkeling en de goedkeuring door de bevoegde instellingen een proces van lange adem is. En dan moeten die producten ook nog eens door de landbouwers geprefereerd worden boven de gangbare chemische middelen. Ook dat proces zal tijd en geld kosten. De cashburn mag dan wel met een kleine 10% ingedijkt worden, dat zal heus niet voorkomen dat er nog kapitaalrondes zullen nodig zijn. En daarvoor is het wenselijk dat de koers nog flinke bokkesprongen omhoog maakt.
  6. SJC 30 november 2023 14:25
    Dit waren nu echt weer van die weken dat ik beleggers niet snap. Wie dumpt er dan afgelopen 2 weken zo veel en wie koopt er nu zoveel? Biotalys is niet echt een hip aandeel. Dus ik neem aan dat beleggers zich enigsinds in het aandeel verdiepen. Je kan niet zeggen dat het nieuws van gisteren nu zo bijzonder nieuws is.
  7. Kojo 30 november 2023 20:37
    Ik snap het evenmin. Want de bijsturing van de koers van het bedrijf, het terugplooien op de kernactiviteit, zal weinig veranderen, hoogstens wat kosten uitsparen.

    Het zal de volgende dagen moeten blijken of de koerssprong niet ingegeven is door een fundamenteel gegeven waarvan insiders op de hoogte zijn en overeenkomstig handelen.
  8. forum rang 10 voda 8 december 2023 08:27
    KBC Securities verlaagt koersdoel Biotalys
    Gepubliceerd door Trivano.com op 7 december 2023 om 10:01

    KBC Securities heeft de aandelen van Biotalys donderdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Biotalys.

    Het koersdoel werd verlaagd van 7,80 naar 6,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Biotalys met 82% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 3,29 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Biotalys met 157% ziet stijgen tot 8,47 EUR.
  9. Leonard 19 december 2023 13:55
    NIEUWS ONDERNEMEN FARMA & BIOTECH
    Gewasbeschermer van Gents Biotalys scoort in 'druivenstaat' Californië
    Schermvullende weergave

    Biotalys ontwikkelt biologische gewasbeschermers tegen schimmels voor onder meer druiven en aardbeien. ©REUTERS
    NICO SCHOOFS
    Vandaag om 12:23
    Evoca, de kandidaat-biofungicide van Biotalys, presteerde goed als beschermer van druiven tegen schimmels in onafhankelijke veldproeven. 'Dat is belangrijk, want California is de grootste Amerikaanse druivenmarkt.'

    Het Gentse Biotalys, een beursgenoteerde ontwikkelaar van biologische gewasbeschermers, meldt dinsdag dat zijn kandidaat-middel Evoca goed presteerde bij onafhankelijke veldproeven in de Verenigde Staten.

    De proeven werden in 2022 en 2023 uitgevoerd door twee openbare instellingen, de Universiteit van Californië Davis en de Universiteit van Florida. Ze vormen de gouden standaard in de sector en geven telers en teeltadviseurs gedetailleerde informatie over de prestaties van gewasbeschermingsmiddelen.

    Evoca presteerde als 'een echte vervanger' voor bestaande producten om schimmelziekten in druiven en aardbeien te bestrijden.
    'De veldresultaten zijn belangrijk omdat ze eerdere positieve data valideren van proeven in Californië uit 2021', zegt Biotalys-woordvoerder Toon Musschoot. 'Bovendien is Californië de grootste Amerikaanse druivenmarkt.'

    Biotalys benadrukt dat Evoca in de veldproeven presteerde als 'een echte vervanger' voor bestaande producten om schimmelziekten in druiven en aardbeien te bestrijden. Het middel bewees een consistente bescherming tegen de schimmelziekte Botrytis in verschillende toepassingsprogramma's voor wijnstokken, met name tijdens de kritieke bloeifase.

    Opsteker
    Het Californische nieuws is een verse opsteker voor Biotalys, dat zijn aandeel na de aankondiging dinsdag tot 15 procent zag klimmen. De Gentse gewasbeschermer, opgericht in 2013 als spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en beursgenoteerd sinds juli 2021, zet zo zijn remonte verder.

    De belegger herontdekte recent het aandeel. Sinds eind november is de Biotalys-koers bijna verdubbeld, nadat die eerder tot een dieptepunt was weggezakt door oplopend verlies - netto 10,6 miljoen euro verlies per 30 juni - en vertraging met Evoca op de cruciale Amerikaanse markt.

    De remonte kwam er sinds de Canadese CEO Kevin Helash, die werd benoemd in oktober, na een doorlichting eind november kostenbesparingen aankondigde. Daarbij werden banen geschrapt en operationele kosten gedrukt.

    Het is nog niet duidelijk of en wanneer Biotalys met Evoca zijn eerste biologische gewasbeschermer in de VS mag lanceren. Die datum is al een paar keer opgeschoven.

    'Nieuw is wel dat de bevoegde autoriteit van de staat Californië zijn beoordeling van Evoca al heeft afgerond', zegt Musschoot. 'In de VS moet je eerst goedkeuring krijgen op federaal niveau en nadien ook op niveau van de staat. Uiteraard moet er dus eerst federaal groen licht komen, maar nadien zou het snel kunnen gaan in Californië, terwijl zo'n goedkeuring normaal lang kan duren.'

    De :Tijd.
  10. SJC 19 december 2023 14:32
    'Nieuw is wel dat de bevoegde autoriteit van de staat Californië zijn beoordeling van Evoca al heeft afgerond', zegt Musschoot. 'In de VS moet je eerst goedkeuring krijgen op federaal niveau en nadien ook op niveau van de staat. Uiteraard moet er dus eerst federaal groen licht komen, maar nadien zou het snel kunnen gaan in Californië, terwijl zo'n goedkeuring normaal lang kan duren.'

    Dat is zeer positief lijkt mij !
  11. forum rang 4 Riding the Tiger 22 december 2023 10:34
    Waardering Biotalys

    Je kan Biotalys vergelijken met een biofarma bedrijf. Het ontwikkelt geneeskunde voor de planten. Net als in farma duurt dit lang...erg lang. Je hebt verschillende fases, en afhankelijk van de effectiviteit van de molecules gaat het vooruit of wordt het stopgezet (zie Argenx deze week).

    Ik las op dit forum het volgende over de tijdsspanne van het onderzoek van Biotalys : Biotalys krijgt de centen (van Bill Gates) gespreid over vier jaar. Na afloop van die periode zou het een stof klaar moeten hebben die werkt. Daarna is nog eens vier jaar nodig om onder meer de dosis te optimaliseren en allerhande veldtesten te doen. ‘De steun van Gates dekt dus niet alle kosten. Daarvoor is een nieuwe financiering in een tweede fase, afhankelijk van de onderzoeksresultaten', luidt het.

    Acht jaar is heel wat tijd. Het actuele koersverloop van 7 euro naar 1,6 euro naar 5 euro is spectaculair. Dit is een soort loterij ticket. De waarde van Biotalys ? Dat weet niemand. Ik denk dat een bonobo met een darts pijltje even veel kans maakt even veel kans maakt de koers van binnen enkele jaren te gessen, dan al de beurshuizen die er een slag in slaan. Keppler geeft een koersdoel van 8 euro ??? Kepler gaf ook een koersdoel van 100 euro aan Fastned, dat staat nu 27 euro...
  12. forum rang 4 Riding the Tiger 27 december 2023 22:16
    Als het management van Biotalys slim is, doen ze spoedig een kapitaalverhoging, nu het aandeel weer op een hoog punt staat. De koers is weer fel opgelopen ; Biotalys heeft zowieso geld nodig om de komende 8 jaar onderzoek te overbruggen. Ik stap in als de koers op een lager peil staat.
74 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links