Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Risicokwalificatie bestaande obligaties

1.476 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 74 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Happy One 5 december 2023 09:07
    quote:

    c room schreef op 5 december 2023 00:41:

    www.npex.nl/wp-content/uploads/2023/1...
    Ga het hier ook lekker; ipv de geconsolideerde halfjaarrekening LCS Piping International B.V. worden de cijfers van deelneming LCS Piping BV gepubliceerd. Zie je bijv. geen rentelasten.
    Dat viel mij ook op, maar hopen op een beter tweede halfjaar. Het klinkt gek, maar dit is nog één van de betere oudere obligaties op Npex.....
  2. forum rang 4 Happy One 5 december 2023 10:16
    Die obligatie van RR loopt voor geen meter. Je kunt de eerste en tweede obligatie met behoorlijke korting kopen en converteren, dat geeft al een goede indicatie van de belangstelling.
    Dat ga je met 1 of 2 procent meer rente ook niet meer oplossen ben ik bang, dus wat dan? Een schuldsanering of WHOA?
  3. forum rang 4 c room 5 december 2023 13:38
    quote:

    Happy One schreef op 5 december 2023 10:16:

    Die obligatie van RR loopt voor geen meter. Je kunt de eerste en tweede obligatie met behoorlijke korting kopen en converteren, dat geeft al een goede indicatie van de belangstelling.
    Dat ga je met 1 of 2 procent meer rente ook niet meer oplossen ben ik bang, dus wat dan? Een schuldsanering of WHOA?
    Je weet niet hoe de verkoop loopt van de technologie of een losgepeuterde subsidie. Maar dan moet eerst zo'n 1,2 mio eerst elders worden afgelost. En 4 ton aan de aandeelhouder voordat 2 wordt afgelost. Gok op een verlenging van de obligaties met een bonus.
    Bij LCS Piping International BV stond een discutabele vordering van 2 miljoen op de vorige eigenaar op de balans. Zou de status daarvan willen weten. Om LCS Piping betrouwbaar moet je wel een apologeet voor de eigenaar zijn; hij ziet de rechtzaal vaker van binnen dan Rachel Hazes en heeft strafblad langer dan Taghi.
  4. forum rang 4 c room 6 december 2023 13:33
    www.npex.nl/effectenbeurs/outtrade/
    Binnen 2 weken moet hij vol. Wat een haast. Verder niet grondig bekeken, maar omzet implodeert. Wederom een coronaloser. Hopen op een turnaround en dat 3 mio aan nog niet zekere bestellingen worden gerealiseerd, anders wordt het met 1,5 mio staande orderportefeuille krap. www.google.com/search?q=vuurkorven+ve... Moge dit geen navolging vinden.
    Had zelf bij interesse voor aandelen geopteerd, al is de rang daarvan op NPEX doorgaans laag.
  5. forum rang 8 Leefloon 6 december 2023 16:26
    quote:

    c room schreef op 6 december 2023 13:33:

    https://www.npex.nl/effectenbeurs/outtrade/
    Binnen 2 weken moet hij vol. Wat een haast. Verder niet grondig bekeken, maar omzet implodeert.
    Verder niet bekeken, maar bij o.a. Eurom - om er eentje te noemen - is er keuze uit zo'n 70 terrasverwarmers in plaats van één modelletje uit een bouwmarkt (https://eurom.nl/product-categorie/terrasverwarming/?all).
  6. forum rang 4 Happy One 8 december 2023 18:34
    Dat hele Npex heeft iets surrealistisch vind ik. Het ene na het andere bedrijf gaat failliet, betaalt geen rente of zit in andere problemen. Het kost de beleggers op Npex enorme vermogens en het all over rendement is ongetwijfeld zwaar negatief.

    Aan de andere kant worden er vrolijk nieuwe emissies uitgeschreven alsof er niets aan de hand is en worden ze zelfs genomineerd door IEX.

    Het is net een soort sprookjeswereld waarop de harde realiteit geen vat mag krijgen. Ik vind het bizar allemaal.
  7. forum rang 4 c room 8 december 2023 20:56
    quote:

    Happy One schreef op 8 december 2023 18:34:

    Dat hele Npex heeft iets surrealistisch vind ik. Het ene na het andere bedrijf gaat failliet, betaalt geen rente of zit in andere problemen. Het kost de beleggers op Npex enorme vermogens en het all over rendement is ongetwijfeld zwaar negatief.

    Aan de andere kant worden er vrolijk nieuwe emissies uitgeschreven alsof er niets aan de hand is en worden ze zelfs genomineerd door IEX.

    Het is net een soort sprookjeswereld waarop de harde realiteit geen vat mag krijgen. Ik vind het bizar allemaal.
    Zou me niets verbazen als ze de prijs kopen.
    Dat er nog geëmitteerd wordt, komt volgens mij door het targetten van een andere doelgroep. Veel emissies groeien met maar €500 of 2000 aan per keer. Gok op veel jongeren of onervaren beleggers die hun neus stoten, geen ondernemers meer of gepensioneerden. De nieuwe doelgroep doet zijn huiswerk niet en laat zich misleiden door termen als 'AFM-toezicht' en 'Europese crowdfund vergunning'. Sommigen zullen via het bedrijf of derden worden binnengebracht.
    Neem Fitchannel. De grootaandeelhouder HCG Equity betaalt nu geen rente aan haar deelnemers. Men moet daar hopen op een succes van een film over criminele gabbers in de jaren 90. Tot op heden heeft die iets meer dan 1 miljoen opgehaald bij de bioscopen, maar het aantal bezoekers neemt met 35% per week af. Straks gaat het geld van de emissie via haar deelnemingen besteed worden. Ik weet niet hoeveel rode vlaggen je wilt hebben, maar NPEX zegt: "Doe je ding" en de beleggers die happen, doen dat gemiddeld met 500-2000 euro.
    NPEX zal wel geen keuze hebben, want het ruim 5% rendement van Collin halen ze lang niet. Zelfs de rente van een grootbank is niet haalbaar. Serieuze beleggers trekken ze dus niet meer. Ze zitten vast in de vicieuze cirkel van zwakke bedrijven, dus hoge rentes om mensen te lokken en weer vele defaults. Ik denk dat nu één op de vijf bedrijven zonder kleerscheuren de eindstreep haalt. Veel zeggend is dat niet één bedrijf dat nu emitteert, winstgevend is of de rentelasten in de huidige situatie kan dragen. De voorwaarde om tenminste een winstgevend jaar te hebben in de laatste 3 boekjaren, is logischerwijs niet meer te vinden op de website.
    Ga je obligaties zuiveren van particulieren en professionele beleggers, dan wordt duidelijk dat aandeelhouders of andere belanghebbenden voor een groot deel hebben deelgenomen. Gelukkig is de schade voor beleggers kleiner dan het lijkt. Bij WAAR! op z'n minst 250k, bijv.
    Met 76000 views heeft jouw discussie volgens mij wel degelijk zin. Wellicht heb je honderden mensen beschermd tegen een NPEX zeperd. In ieder geval worden de emissies kleiner. Van journalisten hoeft men het niet te hebben. Die schrijven pas als het fout gaat en nog helemaal niet over de rol van NPEX.
  8. forum rang 8 Leefloon 9 december 2023 13:58
    quote:

    c room schreef op 8 december 2023 20:56:

    Ze zitten vast in de vicieuze cirkel van zwakke bedrijven, dus hoge rentes om mensen te lokken en weer vele defaults. Ik denk dat nu één op de vijf bedrijven zonder kleerscheuren de eindstreep haalt. Veel zeggend is dat niet één bedrijf dat nu emitteert, winstgevend is of de rentelasten in de huidige situatie kan dragen. De voorwaarde om tenminste een winstgevend jaar te hebben in de laatste 3 boekjaren, is logischerwijs niet meer te vinden op de website.
    Bijna het hele Nederlandse ecosysteem systeem rond bedrijfsfinanciering functioneert gebrekkig, waardoor er onder andere voor de NPEX een nichemarkt bestaat. Ik kan nu specifiek ingaan op de NPEX, maar het hoofdpodium in Amsterdam telt slechts 96 actieve, Nederlandse noteringen. Inclusief fiscale brievenbussen. Van die 96 zullen er zeer binnenkort mogelijk 8 emigreren of komen te overlijden. In Brussel is er meer nationale keuze, ondanks een kleiner land en kleinere economie. In een gezonder ecosysteem zou een NPEX evengoed kunnen bestaan, als kelderdivisie of zo, maar nog veel kleiner. Dat "beleggers" uitkomen bij de NPEX, Harry Mens, et cetera, komt omdat er daar al wat geld zit om meer geld op te kunnen halen, en er verder een groot grijs gebied is met banken en crowdfunding. Het helpt als je al genoeg geld hebt om nog meer geld op te kunnen halen. Zou ik regionaal gaan zoeken waar ik € 100 kan beleggen, dan kom ik mogelijk uit bij doneren en niet bij iemand die in totaal € 20.000 eigen vermogen nodig heeft om een Microsoft 2.0 te beginnen. Bij de NPEX struikel je over de systeemfouten, maar 88 Nederlandse noteringen bij Euronext zegt ook heel veel. Dat zou ongeveer het dubbele behoren te zijn, zonder bijzondere ambitie. Zelfs de KLM is uitgeweken naar Brussels Airport: live.euronext.com/nl/product/equities...

    Tegenover de 96 fiscaal Nederlandse noteringen met recente handel bij Euronext Amsterdam als hoofdmarkt, staan er bij Euronext Brussel 121 Belgische, plus 14 uit een klein marktsegment. En dan hangt er bij 8 Nederlandse een delisting per 18 januari boven het hoofd, dus kans op 88 Nederlandse bedrijven op het hoofdpodium versus 135 Belgische. En één van die 8 zou naar België kunnen gaan verhuizen, dus daar kans op 136 (exclusief een grote spin-off a.s. maandag). Over grootte heb ik het niet, maar dat maakt ook niet uit. Je kunt zowel in ASML als in I Love Sushi beleggen. Het is in essentie een gekwantificeerde systeemfout. Een grotere beurs, maar slechts 88 fiscaal Nederlandse noteringen.

    En dan blijft de NPEX verhoudingsgewijs niet eens ver achter op de 88, als we veel van de obligaties daar maar even, wat risico betreft, als verkapt eigen vermogen zien met op papier een "hoog" dividendrendement. De hoogste "dividendwaarde" is overigens te vinden in dat kleine Brusselse marktsegment, met kans op meer dan 100% "rendement". Maar dat kost je dagen van je leven, wat geld, en je moet de Antwerpse dierentuin leuk vinden:

    "de bezitter van zo'n aandeel die elk jaar een abonnement neemt, heeft het privilege om elke dag vijf personen van buiten de Antwerpse agglomeratie gratis naar de Zoo te kunnen brengen. Hij moet er wel bij zijn."

    Dat laatste is dan weer een voorbeeld van iets dat in Nederland ongebruikelijk is. Dat je voor € 100 kunt participeren in iemands veganistische sushitentje, met een oprichtersbewijs dat tevens recht geeft op 1x per jaar 50% korting voor maximaal 4 personen op het gerecht van de dag. Hier zou de kans groter zijn dat je dan € 100 mag doneren, eenmalig in ruil voor een houten pollepel met bedrijfslogo. Een cultuurverschil, maar wel weer in het voordeel van het buitenland. Hier zijn bijzondere rechten of, per bedrijf, verenigingen van effectenhouders zeldzaam. Obligaties van de Rotterdamse Kuip, compleet met zitplaats, zijn een uitzondering.

    Een vereniging van effectenhouders lijkt mij bij de NPEX niet aan de orde. Te klein, en slachtofferhulp.nl bestaat al...
  9. forum rang 4 c room 9 december 2023 19:59
    quote:

    Happy One schreef op 8 december 2023 18:34:

    Dat hele Npex heeft iets surrealistisch vind ik. Het ene na het andere bedrijf gaat failliet, betaalt geen rente of zit in andere problemen. Het kost de beleggers op Npex enorme vermogens en het all over rendement is ongetwijfeld zwaar negatief.

    Aan de andere kant worden er vrolijk nieuwe emissies uitgeschreven alsof er niets aan de hand is en worden ze zelfs genomineerd door IEX.

    Het is net een soort sprookjeswereld waarop de harde realiteit geen vat mag krijgen. Ik vind het bizar allemaal.
    Ben even door de cijfers gegaan. Aan emissies afgerond of minimumbedrag gehaald in 2023: 15211820 euro. Open Het Dorp. Heb minimumbedrag Soolutions meegerekend en het totaalbedrag van emissies genomen.
    Geheel of gedeeltelijk afgeslagen op leningen in 2023: 14.503200 euro. Omzettingen naar aandelen of warrants heb ik op nul gezet en de waarde van certificaten Hygear eraf getrokken. Eigenlijk is het bedrag hoger. Ik heb de contante waarde niet heb berekend voor verlengingen en de invloed van inflatie daarop.
    Aan rentes niet betaald of verlaagd: kleine 1,5 miljoen. Uitgestelde rentes zijn hier bij opgeteld. Rentes van in 2023 gefailleerde bedrijven zijn voor het hele jaar meegerekend.
    Netto neemt het nominaal genoteerde bedrag niet toe in 2023 op NPEX als je tranches uitgegeven in 2022 eraf trekt. Of dat een Gouden Stier waard is?
  10. forum rang 4 Happy One 11 december 2023 12:20
    quote:

    c room schreef op 9 december 2023 19:59:

    [...]

    Netto neemt het nominaal genoteerde bedrag niet toe in 2023 op NPEX als je tranches uitgegeven in 2022 eraf trekt. Of dat een Gouden Stier waard is?
    Dat heet met recht een retorische vraag ;-). Ongelofelijk dat het allemaal zo slecht is op de Npex beurs.
  11. forum rang 4 Happy One 11 december 2023 12:21
    quote:

    c room schreef op 10 december 2023 23:50:

    Opmerkelijk dat Tubes nog geen jaarrekening over 2022 heeft gepresenteerd. Zou begin oktober komen. Een daarop volgende vergadering moet nog aangekondigd worden. Beetje meten met 2 maten als je bij ILS de lening dreigt op te eisen. De situatie bij Tubes is niet minder urgent.
    Mee eens, Tubes staat ook op de lange lijst van probleemgevallen. Het zou mij niets verbazen als het één dezer dagen ook daar einde oefening is.
  12. forum rang 4 c room 13 december 2023 16:16
    Met enige verbazing de notulen van Freshbed gelezen.
    Mocht het al zijn gebeurd, dan neem ik mijn woorden terug. Maar waarom stuurt NPEX/SOB de obligatiehouders geen formulier, waarop ze kunnen aangeven of ze voor 24% willen deelnemen in aandelen en voor 10% in de lening per obligatie en een evt. deadline? Bijvoorbeeld dat je voor 20/12/2023 moet aangeven of je van je recht gebruik maakt en wellicht meer. 300 mensen een mail sturen lijkt me niet zo moeilijk.
    Verder verbaast het me dat niemand een vraag stelt over de juridische eigendomsstructuur. Wie heeft straks, zeker nu de dga een ton wil investeren, het voor het zeggen? Heeft hij überhaupt NPEX obligaties?
    Er wordt wel heel makkelijk over de 1,2 miljoen schuld aan RH heen gestapt. Bij obligatiehouders telt hij wel mee en bij investeerders valt hij onder herstructurering Freshbed US. Zou dat wel uitgelegd willen hebben.
    Geen vraag over de royale 40% voor 1,381 mio afschrijving bij dga, terwijl NPEX-obligatiehouders 1,25 mio afschrijven en nul krijgen.
    Het lijkt me met een 2de topman niet mogelijk om de OPEX binnen de 50k per maand te houden. En zo zijn er nog wel meer puntjes. Nog steeds rekenfoutjes in de sommen. Verhandelbaarheid aandelen niet duidelijk. Voorwaarden bij overname scenario 2 niet uitgewerkt; NPEX'ers zouden een minderheidsaandeelhouder kunnen worden en hoe zit het dan bij een door hen ongewenste overname als dga wel wil.
    Buiten de herstructurering blijf nog een vraag over. Hoe wil Freshbed de vraag in VS stimuleren? Als het B2C moet, dan heb ik er een hard hoofd in. Dit krijg je als je op de pagina van RH Freshbed intoetst.
    rh.com/us/en/catalog/product/product....
    Een kaal bed voor 20k. Wie wil een 3 jaar oud bed hebben? Niet een optie gezien de niet-werkende eerdere korting van 13k, om hen B2B te verkopen? De huizenmarkt en malaise bij RH maken dat de prijs voor consumenten verder omlaag zal moeten. Prijzen van andere bedden dalen immers en geld voor promotie is er niet. Maak je toch nog wat broodnodige cash vrij.
  13. forum rang 4 Happy One 13 december 2023 20:53
    quote:

    c room schreef op 13 december 2023 16:16:

    Met enige verbazing de notulen van Freshbed gelezen.
    Mocht het al zijn gebeurd, dan neem ik mijn woorden terug. Maar waarom stuurt NPEX/SOB de obligatiehouders geen formulier, waarop ze kunnen aangeven of ze voor 24% willen deelnemen in aandelen en voor 10% in de lening per obligatie en een evt. deadline? Bijvoorbeeld dat je voor 20/12/2023 moet aangeven of je van je recht gebruik maakt en wellicht meer. 300 mensen een mail sturen lijkt me niet zo moeilijk.
    Verder verbaast het me dat niemand een vraag stelt over de juridische eigendomsstructuur. Wie heeft straks, zeker nu de dga een ton wil investeren, het voor het zeggen? Heeft hij überhaupt NPEX obligaties?
    Er wordt wel heel makkelijk over de 1,2 miljoen schuld aan RH heen gestapt. Bij obligatiehouders telt hij wel mee en bij investeerders valt hij onder herstructurering Freshbed US. Zou dat wel uitgelegd willen hebben.
    Geen vraag over de royale 40% voor 1,381 mio afschrijving bij dga, terwijl NPEX-obligatiehouders 1,25 mio afschrijven en nul krijgen.
    Het lijkt me met een 2de topman niet mogelijk om de OPEX binnen de 50k per maand te houden. En zo zijn er nog wel meer puntjes. Nog steeds rekenfoutjes in de sommen. Verhandelbaarheid aandelen niet duidelijk. Voorwaarden bij overname scenario 2 niet uitgewerkt; NPEX'ers zouden een minderheidsaandeelhouder kunnen worden en hoe zit het dan bij een door hen ongewenste overname als dga wel wil.
    Buiten de herstructurering blijf nog een vraag over. Hoe wil Freshbed de vraag in VS stimuleren? Als het B2C moet, dan heb ik er een hard hoofd in. Dit krijg je als je op de pagina van RH Freshbed intoetst.
    rh.com/us/en/catalog/product/product....
    Een kaal bed voor 20k. Wie wil een 3 jaar oud bed hebben? Niet een optie gezien de niet-werkende eerdere korting van 13k, om hen B2B te verkopen? De huizenmarkt en malaise bij RH maken dat de prijs voor consumenten verder omlaag zal moeten. Prijzen van andere bedden dalen immers en geld voor promotie is er niet. Maak je toch nog wat broodnodige cash vrij.
    Ja, mee eens. Je zou zeker de EV storting nog wel een een breder publiek kunnen aanbieden. Ik vermoed niet dat die volledig van de obligatiehouders zal komen. Dan kun je instappen (tegen een gedeelte van de) 600k tegen 51% van de aandelen.
    Overigens, ze moeten terugschalen naar 5 bedden per maand meen ik gelezen te hebben. Maar wie koopt er zo'n duur bed als de continuiteit niet gewaarborgd is?
    Ik ben bang voor de obligatiehouders dat het het investeerders voorstel wordt met een gedecimeerde koers tot gevolg, dat is een soort Innr Lighting optie.
    Na het faillissement van WAAR de zoveelste blooper op Npex.
  14. forum rang 4 c room 13 december 2023 23:23
    quote:

    Happy One schreef op 13 december 2023 21:16:

    De verhoging van de rente bij RR Mechatronics heeft welgeteld iets van 50.000 euro opgeleverd. De opties zijn op, ik vrees voor een drama voor de oude obligatiehouders.
    www.npex.nl/wp-content/uploads/2023/1...
    2 en 3 zijn meer de pineut. Doorrollen en maar hopen dat aandeelhouders verliezen blijven aanvullen en dat er een behandeling komt voor sikkelcelziekte.
    Bij Freshbed gaan ze proberen acht dure bedden te verkopen per maand en 5 goedkope per juli. Wordt wel erg een niche.
    Obligatiehouders konden wel vooraf aangeven hoeveel ze wilden investeren. Mijn fout.
    Bij scenario 1 mag je vrezen voor een nog verdere verwatering als er meer geld nodig is of niet aan de voorwaarden van de lening kan worden voldaan. Gok toch dat het scenario 2 wordt.
1.476 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 74 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0710 +0,15%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.332,11 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links