Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,750 26 apr 2024 17:35
  • -0,180 (-2,60%) Dagrange 6,710 - 6,930
  • 107.359 Gem. (3M) 78,2K

Renewi - 2023: weer het meest circulaire bedrijf op de beurs

1.624 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 82 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 2 december 2023 15:58
    quote:

    Bracar schreef op 28 november 2023 15:15:

    Nieuwe overname :

    Renewi integreert de steenwolactiviteiten van Aannemingen Jef Meeus

    28 november 2023 – Recyclagebedrijf Renewi en Aannemingen Jef Meeus kondigen de succesvolle overname aan van Aannemingen Jef Meeus door Renewi België. Aannemingen Jef Meeus is de grootste speler in België actief op het gebied van steenwolrecyclage. Deze acquisitie versterkt Renewi’s positie als duurzame speler in de afvalverwerkingsindustrie en past volledig in haar waste-to-product strategie.

    Aannemingen Jef Meeus, een familiebedrijf opgericht in 1971, heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in de verwerking van steenwol, een materiaal dat wordt gebruikt als voedingsbodem in de glastuinbouw. Met hun uitgebreide kennis van het recycleren van steenwol, heeft Aannemingen Jef Meeus een sterke reputatie opgebouwd in de markt.

    De overname van Aannemingen Jef Meeus benadrukt de inzet van Renewi om een leidende rol te spelen in de transitie naar een circulaire economie. Met een uitgebreid portfolio van diensten op het gebied van afvalverwerking en recyclage blijft Renewi zich inzetten voor het verminderen van de milieueffecten van afval en het bevorderen van duurzame oplossingen.

    "We zijn verheugd om de hoogwaardige activiteiten van Meeus te integreren in ons bedrijf", aldus Mark Thys, Managing Director Renewi België. “Hoewel steenwol-recyclage voor Renewi in Nederland reeds een nuttige activiteit vormt, is het een materiaalstroom die we tot nu toe nog niet in België verwerkten. Door deze integratie ook in België, kunnen we onze geprivilegieerde positie in de recyclagemarkt en onze leidende rol in de circulaire economie verder versterken.”

    Het steenwol met aanwezige organische fractie van de teelten die erop worden gekweekt, wordt via een aantal processen gescheiden: een organische fractie die kan gecomposteerd worden, een folie fractie die na wassen en opnieuw granuleren terug als grondstof kan gebruikt worden in de kunststofindustrie, en een zuivere steenwolfractie die kan ingezet worden als grondstof voor de productie van bakstenen in een steenbakkerij.

    “We hebben meer dan 30 jaar de steenwolrecyclage met hart en ziel verzorgd en we kijken met trots terug op wat we als familiebedrijf opgebouwd hebben”, aldus Christel Meeus, zaakvoerder van Aannemingen Jef Meeus. “Vandaag geven wij weloverwogen de fakkel door aan Renewi, maar niet zonder onze lange termijn business partners uitdrukkelijk te bedanken voor de fijne samenwerking! Wij zijn ervan overtuigd dat Renewi de juiste partij is om de kwalitatieve dienstverlening inzake steenwolrecyclage verder te zetten.”
    Wollig verhaal, weinig feitelijkheden,w aar de belegger iets mee kan.
  2. Amsgier 4 december 2023 16:29
    Ik kan me zo voorstellen dat de volumes steenwol hierdoor zienderogen toenemen, wat weer versterkend werkt voor de participatie in Rockcycle. Het circulaire bouwen neemt in de komende jaren ook een vlucht, dus dit is een logische en gunstige overname door/voor Renewi. Daarnaast levert dit ook weer kennis op, dus prima lijkt me.
  3. forum rang 10 voda 5 december 2023 18:47
    quote:

    SEVA_ schreef op 5 december 2023 18:09:

    Renewi naar de AscX.
    Indexherweging levert geen veranderingen op in AEX

    Ook AMX blijft ongewijzigd.

    (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalherweging door Euronext heeft geen veranderingen opgeleverd in de AEX en de AMX index. Dit meldde het beursbedrijf dinsdagavond.

    De AScX wordt uitgebreid met Lucas Bols en Renewi. Op Bols ligt een bod van Nolet. Renewi werd begeerd door Macquarie Asset Management, maar die zag af van het uitbrengen van een officieel bod.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 6 effegenoeg 5 december 2023 19:40
    quote:

    voda schreef op 5 december 2023 18:47:

    [...]
    Indexherweging levert geen veranderingen op in AEX

    Ook AMX blijft ongewijzigd.

    (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalherweging door Euronext heeft geen veranderingen opgeleverd in de AEX en de AMX index. Dit meldde het beursbedrijf dinsdagavond.

    De AScX wordt uitgebreid met Lucas Bols en Renewi. Op Bols ligt een bod van Nolet. Renewi werd begeerd door Macquarie Asset Management, maar die zag af van het uitbrengen van een officieel bod.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Goede ontwikkeling.
  5. forum rang 4 K. Wiebes 6 december 2023 14:32
    Het zag er in de peilingen én na de verkiezingsuitslag uit als 'n appeltje-eitje over rechts.
    Intussen is het getreuzel en geneuzel alweer begonnen.

    Háperende formatie en langer uitblijven van een nieuwe regering is slecht nieuws voor
    Renewi wegens uitblijven van nieuw beleid. Bijvoorbeeld t.a.v. de circulaire economie en
    de CO2-problematiek; waar Renewi dan via de bouw mee te maken heeft.
1.624 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 82 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links