Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.413 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 december 2023 14:23
    ’Vergeten’ verzekering kost hypotheekadviseur €156.000 na overlijden klant
    BERNARD VOGELSANG

    6 min geleden in GELD

    AMSTERDAM - Een hypotheekadviseur uit Alkmaar heeft verzuimd een klant voor forse financiële schade te behoeden. De adviseur laat in 2020 na de klant en zijn echtgenote te wijzen op het belang van een overlijdensrisicoverzekering. Omdat de klant een jaar later overlijdt en zijn nabestaanden dan met een flinke hypotheekschuld blijven zitten, komt deze fout de adviseur duur te staan.

    Aanvankelijk lijkt er geen probleem te zijn als de man in 2016 naar de hypotheekadviseur stapt vanwege de aankoop van een woning. De klant heeft op dat moment nog geen partner en brengt circa €116.000 in voor het kopen van zijn nieuwe huis. Volgens de adviseur is daarmee de kans nihil dat zijn wettelijke nabestaanden met een restschuld worden geconfronteerd en is er daarom geen noodzaak om een overlijdensrisicoverzekering te nemen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/52568827/...
  2. forum rang 10 voda 5 december 2023 15:48
    Onderzoekers: mysterieuze beleggers profiteerden van aanslag Hamas op 7 oktober
    ONZE REDACTIE BUITENLAND

    Aangepast: 2 uur geleden 3 uur geleden in FINANCIEEL

    TEL AVIV - Bepaalde beleggers op de beurs van Tel Aviv lijken voorkennis te hebben gehad van de aanslag van 7 oktober. Dat concluderen twee Amerikaanse onderzoekers die de handel op de beurs in de weken voorafgaand aan Zwarte Sabbat onder de loep hebben genomen. Dankzij die voorkennis hebben de beleggers tientallen, zo niet honderden miljoenen euro’s verdiend. Zitten Hamas of handlangers van de Palestijnse terreurorganisatie achter deze verdachte handel?

    Op maandag 2 oktober gebeurde er iets vreemds op de beurs van Tel Aviv. Er was sprake van een bovengemiddeld grote hoeveelheid short selling. Simpel samengevat komt deze manier van beleggen erop neer dat een investeerder gokt op de daling van de koers van een aandeel of een beleggingsfonds. De beleggers in Tel Aviv gingen short op onder meer een groot beleggingsfonds met daarin aandelen van Israëls grootste bedrijven en individuele aandelen van onder meer banken en techbedrijven.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/875645509...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 december 2023 15:50
    Erfgenaam Hermès adopteert Marokkaanse klusjesman om hem 5 miljard euro na te laten

    Een nakomeling van de oprichter van Hermès, het Franse luxemerk van lederwaren, wil zijn Marokkaanse klusjesman adopteren. Doel is om hem minstens de helft van zijn fortuin na te laten, meldt de Zwitserse krant Tribune de Genève. Het totale vermogen van Nicolas Puech wordt geschat op 10 miljard euro. Het gaat dus om een erfenis van 5 miljard euro.
    Buitenlandredactie 01-12-23, 23:20

    Puech is met ongeveer 5 procent van de aandelen een van de grootste individuele aandeelhouders van Hermès. De tachtiger is vrijgezel en heeft geen kinderen. Wie moet al dat geld dan wel erven?

    Zijn gewezen tuin- en klusjesman (51), zo blijkt. Die man is naar verluidt afkomstig uit ‘een eenvoudige Marokkaanse familie’. Het magazine Bilan, dat ieder jaar een rangschikking opstelt van de driehonderd rijkste personen in Zwitserland, raamt het fortuin van Puech op 9 à 10 miljard Zwitserse frank (9,4 à 10,4 miljard euro).
    ‘Niet onmogelijk, wel ongewoon’

    Puech gaf vorig jaar de opdracht aan een advocaat om zijn ‘erfrechtelijke situatie op orde te stellen'. Daarbij hoort dus ook een adoptieprocedure. ‘In Zwitserland is het niet onmogelijk om een volwassene te adopteren, maar wel ongewoon’, schrijft de krant.

    De huisbediende zou zo de erfgenaam worden van ‘minstens de helft’ van het fortuin. De miljardair had hem eerder ook al een villa in Montreux (4,2 miljoen euro) en een pand in Marrakech (1,6 miljoen euro) geschonken.
    Onbegrip

    De plannen leiden tot heel wat onbegrip. In 2011 tekende Puech immers een erfovereenkomst ten voordele van Isocrate, een stichting in Genève die projecten financiert in de strijd tegen desinformatie. Dat document is in principe dwingender dan een testament, maar in februari van dit jaar kwam Puech er toch op terug.

    Isocrate betreurt dat het voortbestaan van zijn activiteiten bedreigd wordt ‘door zaken waar het niets aan kan doen’. De stichting spreekt van een ‘intermenselijk conflict en hebzucht'.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2023 13:50
    Man die arm verloor door windturbine krijgt miljoen schadevergoeding
    1 uur geledenin Buitenland

    Engeland - Een ingenieur wiens arm werd afgehakt door een windturbine, heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn werkgever en krijgt een schadevergoeding die naar verwachting meer dan 1 miljoen pond zal bedragen, meldt The Telegraph. Op het moment van het incident was de ingenieur aan het werk in een windmolen van het Rentel offshore windpark in de Belgische Noordzee.

    De gespecialiseerde turbine-installateur Darren Hoadley (42) was onderdelen aan het controleren in het mechanisme dat de messen laat draaien, toen de machine in juni 2018 zijn linkerarm amputeerde.

    Hoadley klaagde zijn werkgever, Siemens Gamesa Renewable Energy, aan en beweerde dat het ongeval voorkomen had kunnen worden als hij had geweten dat de krachtbron van de machine niet was uitgeschakeld.
    1 miljoen pond

    Rechter Richard Davison oordeelde bij het Hooggerechtshof dat het bedrijf grotendeels schuldig was en kende Hoadley een schadevergoeding toe, die volgens advocaten waarschijnlijk meer dan 1 miljoen pond zal bedragen.

    Bij de rechtbank deed Hoadley zijn verhaal: „Alles was oke, maar toen besefte ik dat ik mijn arm niet kon bewegen. Ik besefte daarna dat de schijf nog steeds langzaam bewoog en dat ik mijn arm ging verliezen.”

    De rechter beschreef het ongeval als volgt: „Het stationaire montagegereedschap met één mes, direct achter de remschijf, fungeerde als een guillotine waardoor zijn linkerarm op traumatische wijze werd geamputeerd.” De rechter prees de moed van Hoadley, die erin slaagde meteen na het ongeluk uit de donkere en krappe capsule te komen.
    Aannames

    „De belangrijkste kenmerken van het ongeval zijn dat de eiser dacht dat de remschijf vergrendeld en geïmmobiliseerd was en dat de stroom was uitgeschakeld”, zei hij. „Hij dacht daarom dat hij veilig was, maar beide aannames klopten niet.”

    De rechter oordeelde dat Siemens Gamesa schuldig was omdat andere technici die in de pod werkten de stroom hadden aangezet zonder collega’s goed te waarschuwen. Over Hoadley zegt de rechter: „Hij werkte alleen, terwijl dat niet had moeten gebeuren. Ook nam hij dingen aan zonder dit te controleren.’’

    Hoadley werd voor een derde verantwoordelijk gehouden voor zijn verwondingen, wat betekent dat hij twee derde van de uiteindelijk toegekende schadevergoeding zal terugkrijgen.
    Armprothese

    De rechtbank hoorde dat hij vreesde dat zijn werkzame leven voorbij was. De ingenieur heeft echter een armprothese had gekregen, waardoor hij zijn baan kon hervatten.

    Aan het einde van zijn uitspraak prees de rechter Siemens Gamesa voor hun reactie na het ongeval en voor het inluiden van „onmiddellijke en effectieve hervormingen van hun apparatuur en procedures.”
  5. forum rang 10 voda 7 december 2023 08:07
    Dit wordt de kernreactor op de maan: energie voor permanent bewoonde maanbasis
    Artikel van info@bright.nl (Bright) •
    8u

    Het Britse bedrijf Rolls-Royce heeft een mockup getoond van zijn mini-kernreactor. Die moet in de toekomst elektriciteit genereren voor astronauten op de maan.

    Op een foto die door Rolls-Royce is gepubliceerd, zie je hoe de reactor eruit zal zien. Het apparaat krijgt een breedte van ongeveer een meter en een lengte van ruwweg drie meter. Technische specificaties zijn nog niet bekend. Het model werd voor het eerst tentoongesteld tijdens een Brits congres.

    Een werkende versie van de reactor is er nog niet. Het bedrijf heeft voor de ontwikkeling daarvan zo’n 2,9 miljoen pond, omgerekend zo’n 3,35 miljoen euro, gekregen van het Britse ruimteagentschap. Het zal nog jaren duren voordat met dat geld een werkend prototype wordt gebouwd.

    Kernsplijting
    Rolls-Royce wil een kleine kernsplijtingsreactor ontwikkelen, eigenlijk een miniatuurversie van commerciële reactoren op aarde. De meeste huidige missies naar het hemellichaam maken hun stroom met zonnepanelen. De hoeveelheid is echter beperkt en tijdens de nachten op de maan, die twee weken duren, werken zonnepanelen niet. Bovendien bedekt het stof op het hemellichaam ze snel, wat de levensduur van vooral onbemande missies sterk beperkt.

    De reactortechnologie die het bedrijf ontwerpt, zal ook nuttig zijn op aarde, zegt het bedrijf in een persbericht. "Micro-Reactor-technologie zal de mogelijkheid bieden om commerciële en defensietoepassingen te ondersteunen, naast het bieden van een oplossing om de industrie koolstofvrij te maken en schone, veilige en betrouwbare energie te leveren", aldus Abi Clayton, directeur Toekomstige Programma's bij Rolls-Royce.

    Dit decennium naar de maan
    De mensheid zal dit decennium voor het eerst in meer dan een halve eeuw weer voet zetten op de maan. Dat zal gebeuren met de Artemis III-missie, die ten vroegste in 2025 gelanceerd moet worden. Tijdens de missie zal voor het eerst ook een vrouw en een niet-witte persoon voet zetten op het hemellichaam. De tijdlijn om in 2025 al iemand op de maan te plaatsen, zal wellicht niet gehaald worden, omdat daarvoor meerdere Starships van SpaceX nodig zijn, een raket die nog volop ontwikkeld wordt.

    Nadat de landing plaatsvindt, wanneer dat ook zal gebeuren, staan nog een reeks missies op de agenda. Het is de bedoeling om in de jaren 2030 zelfs een permanent bewoonde maanbasis te bouwen rond de zuidpool van de maan. Ook China heeft vergelijkbare plannen.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/dit-wo...
  6. forum rang 10 voda 11 december 2023 06:49
    De kreet "waterhoofd" krijgt nu opeens wel een andere betekenis...

    Door deze bizarre truc wordt de afstandsbediening van je auto veel sterker
    Een autosleutel met afstandsbediening heeft meer bereik wanneer je 'm tegen je hoofd houdt. Velen hebben de truc al eens uitgeprobeerd en geconstateerd dat het klopt. Maar waarom is dat zo?

    Erik Kouwenhoven 11-12-23, 06:15
    Een autosleutel tegen je hoofd houden voor meer bereik. Het werkt echt en het is best handig wanneer je bijvoorbeeld je auto kwijt bent in een volle parkeergarage. Dat het werkt, komt doordat je hoofd het signaal van de afstandsbediening versterkt. Volgens professor Roger Bowley van de Universiteit van Nottingham komt het door het water in je hoofd. Het gaat daarbij simpel gezegd om de interactie tussen de elektromagnetische golven en het water in je hoofd.

    Voor meer, zie link,

    www.ad.nl/auto/door-deze-bizarre-truc...
  7. forum rang 10 voda 11 december 2023 13:41
    Verkapte "propaganda" om het contact geld op termijn af te schaffen. (ze zouden eens naar het energie verbruik moeten kijken van al die bitcoins miners)

    Gebruik bankbiljet belast milieu evenveel als acht kilometer autorijden
    REDACTIE DFT

    1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De jaarlijkse impact van het gebruik van Europese bankbiljetten op het milieu is per persoon even groot als een rit van acht kilometer met de auto, of 0,01% van de gemiddelde totale milieu-impact van de consumptie van een Europeaan. Dat blijkt uit een studie van de Europese Centrale Bank (ECB).

    Voor de studie werd onder andere gekeken naar de milieu-impact van de volledige levenscyclus van biljetten, winning van de grondstoffen, fabricage, verspreiding en circulatie tot aan de uiteindelijke vernietiging van de biljetten.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/165321098...
  8. forum rang 10 voda 12 december 2023 09:04
    Medewerkers AFM overtraden eigen regels

    Categorie: IEX Nieuws, Redactioneel
    Door IEX Nieuws op dinsdag 12 december 2023
    Views: 13

    Medewerkers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) schonden in 2021 en 2022 in tientallen gevallen de AFM-gedragscode en de integriteitsregels die daarin zijn vastgelegd. Die informatie publiceerde AFM in reactie op een Woo-verzoek van RTL Nieuws.

    RTL Nieuws deed een Woo-verzoek (Wet Open Overheid) met betrekking tot het integriteitsgedrag van AFM-medewerkers vanaf 2020. Uit de door de AFM verstrekte informatie, gepubliceerd op de website, blijkt dat in 2021 en 2022 in totaal 62 AFM-medewerkers de gedragscode schonden.

    Dat heeft betrekking op 37 medewerkers in 2021 en 25 medewerkers in 2022. De meest voorkomende schending betreft de overtreding van de regeling privébeleggingen (35 medewerkers). In de meeste gevallen gaat dat over het – zonder toestemming van AFM – openen van een beleggingsrekening en/of het doen van transacties zonder voorafgaande goedkeuring.

    Ook het nalaten van het melden van een nevenactiviteit in combinatie met overtreding van de regeling privébeleggingen komt met 25 medewerkers vaak voor.

    Schending geheimhouding
    Minder vaak (4 medewerkers) komt voor dat de AFM-medewerker de geheimhouding schendt, bijvoorbeeld doordat interne informatie met derden wordt gedeeld. Ernstig is het geval waarin een AFM-medewerker in de fout gaat en informatie manipuleert met het kennelijke doel om die te verdoezelen.

    AFM is doorgaans mild richting de eigen medewerkers. In 43 van de 62 gevallen is de AFM-medewerker geen sanctie opgelegd. In 17 gevallen (27,4%) is een aantekening gemaakt in het personeelsdossier. In slechts 2 gevallen (3,2 procent) is een schriftelijke waarschuwing gegeven.

    Integriteitsschendingen 2021 2022 Totaal
    Overtreding regeling privébeleggingen (PB) 19 16 35
    Overtreding melding nevenactiviteit 1 0 1
    Overtreding PB of melding nevenactiviteiot

    11 6 17
    Onzorgvuldig met informatie 3 1 4
    Schijn van belangenverstrengeling 2 0 2
    Toezichtantecedent 1 0 1
    Onzorgvuldig omgaan met middelen 0 1 1
    Onzorgvuldig met middelen en omgangsvormen 0 1 1
    Totaal 37 25 62

    www.iex.nl/Artikel/786703/Medewerkers...
  9. forum rang 10 voda 13 december 2023 09:17
    Big brother is watching you...

    Nederlandse massaclaim tegen Adobe om illegaal volgen van internetgedrag
    VIAN SCHOUTEN

    Aangepast: 1 uur geleden Vandaag, 00:01in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Adobe brengt het internetgedrag van Nederlanders in kaart zonder dat ze daar weet van hebben. Dat doet het Amerikaanse softwareconcern onder meer via de websites van de Belastingdienst, KPN en ABP. Dat claimt Stichting Data Bescherming Nederland (SDBN), die wil dat Adobe hiermee stopt. De privacyclub stapt naar de rechter en eist een massale schadevergoeding.

    Veelbezochte websites zoals die van KPN, TUI, ABP, Douglas en Beter Horen maken volgens SDBN gebruik van diensten van Adobe. Zelfs de site van de Belastingdienst is volgens directeur Anouk Ruhaak van SDBN niet veilig. „Dat is zo schokkend dat ik het eerst niet geloofde.” Nederlanders kunnen ook worden gevolgd via apps. Er zitten stukjes code van Adobe in die van onder meer Marktplaats, RTL en Buienradar.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/148671490...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 december 2023 10:16
    Dit is de allerslechtste slogan van het jaar: ‘Put the fun between your legs‘

    De titel Slechtste Slogan 2023 gaat naar fietsenverhuurbedrijf Tuut Tuut, met ‘Put the fun between your legs’. De winnaar kreeg 21 procent van de stemmen. De tweede plek is voor Rijkers Naaimachinespecialist, met ‘Have a naai’s day!’. Met ‘Everything for stuffing your pussy!’ belandde kattenspeciaalzaak 4Cats op plek drie.
    Binnenlandredactie 14-12-23, 07:05 Laatste update: 07:21

    De jury van het platform SlechteSlogans.nl had tien kanshebbers uitgekozen, waar het publiek op kon stemmen. In totaal brachten in december 5820 stemmers 8987 stemmen uit. De winnaar krijgt een Blauwe Tegel. Volgens het platform zijn slechte slogans vaak wat ranzig, met woordspelingen.

    Niet in de prijzen vielen onder meer ‘Wij zijn uw rouwvast!’ (Hakkenberg Uitvaartzorg); ‘Freeselijk goed werk, verdraaid leuke collega’s!’ (GAB metaal) en ‘We Whisky you a Sherry Christmas’ (Drankdozijn.nl).

    Vorig jaar won de slogan ‘Maak van uw kruis geen punt, kom naar Het Kruispunt’ van bekkenfysiotherapiepraktijk Het Kruispunt in Heemskerk. In 2021 was de slechtste slogan van Benny’s Vleesservice in Nijmegen, met ‘Mijn ballen wegen 130 gram!!’. Meer winnaars: ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ (van een kapper); ‘Zit je haircut’ (ook van een kapper) en ‘Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ (van een aannemer).

    In de ruim twaalf jaar dat platform Slechte Slogans bestaat, zijn zo’n 2500 slogans binnengekomen via e-mail en sociale media. Mensen komen ze in het dagelijks leven tegen op vrachtwagens en bestelbusjes, of op verpakkingen en reclameborden. Het meedoen aan de verkiezing legt de ondernemers geen windeieren, aldus het platform.
  11. forum rang 10 voda 16 december 2023 15:09
    NASA legt sterkste zonnevlam in jaren vast: dit weekend magnetische stormen verwacht
    Aangepast: 1 uur geleden 2 uur geleden in BUITENLAND

    Een telescoop van de NASA heeft de grootste zonnevlam van de afgelopen jaren vastgelegd. De uitbarsting op het zonneoppervlak gebeurde afgelopen donderdag en is de sterkste sinds 2017. Dit weekend kunnen de gevolgen van de hevige zonnevlam de aarde treffen.

    De oorzaak van de magnetische storm zijn zogenaamde coronale massa-ejecties op donderdag en vrijdag. Daarbij zijn plasmawolken in de ruimte geslingerd, die bestaan uit elektronen, protonen en bepaalde atoomkernen. Op donderdag ontstond ook een enorme zonnevlam, vermoedelijk de sterkste tot op heden geregistreerd.

    Het ging om een zonnevlam van klasse X2.8. De X-classificatie wordt enkel gebruikt voor de meest krachtige uitbarstingen, terwijl het getal meer informatie geeft over de sterkte van de zonnevlam. Van zonnevlammen is algemeen bekend dat de uitbarsting van energie doorgaans een risico kan vormen voor ruimtevaartuigen en astronauten.

    VIDEO: Magnetische stormen verwacht dit weekend. Tekst gaat verder onder de video

    Invloed op de aarde
    Ook de aarde kan hierdoor getroffen worden. In de loop van zaterdag en ook op zondag verwacht het Amerikaanse ruimteweervoorspellingscentrum (SWPC) namelijk geomagnetische stormen van de categorieën G1 (kleinschalig) tot G2 (gematigd).

    G2-stormen kunnen er onder andere toe leiden dat de oriëntatie van ruimtevaartuigen door de grondcontrole moet worden aangepast. Daarnaast kunnen bepaalde soorten radiocommunicatie op de hogere breedtegraden worden beïnvloed. Daarbij is ook schade mogelijk aan transformatoren van elektriciteitsnetwerken. Ook zou het poollicht ver ten zuiden van het noordpoolgebied zichtbaar kunnen zijn.

    Sinds december 2019 neemt de activiteit van de zon weer toe. Ongeveer elke elf jaar - in een zogenaamde zonnecyclus - zijn er fases met zwakkere en sterkere activiteit. De sterkste uitbarsting ooit werd volgens de ESA geregistreerd in 2003. Toen werd een zonnevlam van klasse X28 gemeten.

    www.telegraaf.nl/nieuws/801193809/nas...
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 december 2023 10:11
    Boomhutten, luxevilla’s en een enorme ondergrondse bunker: het gigantische complex dat Mark Zuckerberg op Hawaï laat bouwen
    Aangepast: 14 min geleden31 min geledenin Buitenland

    Amsterdam - Hoewel het om een ‘top secret’ project gaat en alle medewerkers aan een strikte geheimhoudingsclausule zijn gebonden, lekken er toch details uit over het megalomane complex dat Meta-CEO Mark Zuckerberg op Hawaï laat bouwen.

    Hoe moet het er uit gaan zien? We bevinden ons op een snelweg in het noordoosten van het Hawaïaanse eiland Kauai. Een muur van ruim 1,8 meter hoog blokkeert het zicht van de bestuurders die er vertragen om toch maar een glimp op te vangen van wat er zich allemaal achter die muur afspeelt.

    Ondertussen houden bewakers de wacht aan de toegangspoort en rijdt er securitypersoneel rond op quads om indringers buiten te houden. De (honderden) mensen die op het terrein werken, zijn allemaal gescreend en onderworpen aan zeer strikte geheimhoudingsclausules. Iedereen die zich er niet aan houdt, wordt op staande voet ontslagen.

    Maar ondanks al die geheimzinnigheid wordt geleidelijk meer bekend over het megalomane bouwproject dat Meta-CEO Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan er op dit moment proberen te verwezenlijken. Zo wist de Amerikaanse nieuwswebsite Wired op anonieme basis met enkele betrokken arbeiders te spreken over het complex-in-wording.
    Web van boomhutten

    Wat weten we al? Sinds augustus 2014 is Mark Zuckerberg begonnen met het opkopen van stukjes land om tot één groot aaneensluitend gebied te komen. En nu laat hij er een uitgestrekt complex ter waarde van zo’n 100 miljoen dollar bouwen, wat het totale kostenplaatje van het 1.400 hectare grote project (inclusief de aankoopprijzen van de grond) op meer dan 270 miljoen dollar (ofwel zo’n 250 miljoen euro) brengt. Zonder twijfel een van de duurste privé-eigendommen ter wereld.

    Wat krijgt Zuckerberg voor die centen? Het pand, dat de naam Koolau Ranch kreeg, zal volgens de planningsdocumenten onder meer een ondergrondse bunker van 5.000 vierkante meter omvatten en zijn eigen energie- en voedselvoorziening hebben. De deuren zijn explosiebestendig en er is een geheim ontsnappingsluik, waardoor het net lijkt alsof Zuckerberg als een echte Doomsday Prepper rekening houdt met hele donkere tijden.

    Andere toppers uit het bedrijfsleven doen ook steeds meer voor huin eigen veiligheid. OpenAI topman Sam Altman bouwde ook een huis vol hightech om zich te beschermen. Maar ook met geweren, antibiotica, gasmaskers en goud.

    Reddit CEA Steve Huffman heeft in zijn huis motorfietsen, geweren en munitie klaar staan voor ’de dag'., zo schrijft Wired. Oprichter van Linkedin Reid Hoffman zei al eerder eens tegen de New Yorker dat ’de helft van silicon valley zich zwaar heeft voorbereid op ’de apocalypse'.

    Terug naar het stulpje in aanbouw van Zuckerberg: volgens de bronnen van Wired zou het hele complex bestaan uit meer dan een dozijn gebouwen, met in totaal minstens 30 slaapkamers en 30 badkamers, en zou het gecentreerd zijn rond twee luxevilla’s met een totale vloeroppervlakte vergelijkbaar met een professioneel American Football-veld (57.000 vierkante meter). De huizen, onderling verbonden door een tunnelnetwerk, zouden voorzien zijn van meerdere liften, kantoren, vergaderzalen en een industriële keuken.

    In nabijgelegen bosgebied is een web van elf boomhutten gepland, met elkaar verbonden door touwbruggen zodat bezoekers van het ene gebouw naar het andere kunnen oversteken terwijl ze tussen de boomtoppen blijven. Een gebouw aan de andere kant van de herenhuizen omvat een grote fitnessruimte, zwembaden, een sauna, een bubbelbad en een tennisbaan.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 december 2023 10:36
    Voorkom datingfraude

    Heb je online iemand ontmoet, check altijd of je nieuwe geliefde wel echt is. Hoe? Check online of foto’s uniek zijn of op meerdere profielen worden gebruikt. Via afbeeldingen zoeken kun je zien waar een foto nog meer voorkomt. Ben je ervan bewust dat foto’s tegenwoordig via kunstmatige intelligentie ook zelf gegenereerd kunnen worden.

    Check bij vrienden en familie wat ze van het verhaal van je date vinden. Laat weten waar je afspreekt.

    Signalen om aan je date te twijfelen:

    - Word je in zeer korte tijd overladen met liefde en complimenten?
    - Wil je date de communicatie verplaatsen van de datingsite naar WhatsApp of e-mail?
    - Wil je date niet (video)bellen?
    - Vraagt je date geld voor een noodgeval? Of om jou te kunnen bezoeken?
    - Meldt je date een succesvolle investering en stimuleert hij je om mee te doen?
  14. forum rang 10 voda 19 december 2023 10:44
    Gaan we in 2038 een millenniumbug tegemoet? ‘Kost miljarden om alles te vervangen of updaten’

    WAT ZEGT DE WETENSCHAP
    Op 19 januari 2038, als de klok naar 14 minuten over 4 tikt, valt het licht uit, crashen beurzen en stroomt water Nederland in. Dit scenario zou zomaar uit kunnen komen. Het is dan namelijk het einde der tijden voor computers, waardoor ze crashen en daarmee ook alles dat door die computers wordt bestuurd.

    Sophia van Engelshoven 16 dec. 2023
    Op 19 januari 2038 is het aantal seconden dat computers kunnen tellen op. ,,Dat heeft grote gevolgen, want vrijwel al onze apparaten werken met tijd”, vertelt informaticus Roland van Rijswijk-Deij (Universiteit Twente). Computers en computerprogramma’s kunnen dan uitvallen, denk aan: je telefoon en laptop, maar ook je ‘slimme’ lamp, satellieten, computersystemen van vliegtuigen en matrixborden. ,,Om te voorkomen dat ze allemaal stoppen met werken, moeten ze vervangen of geüpdatet worden. En dat gaat miljarden kosten.”

    Waarom het aantal seconden dat computers kunnen tellen in 2038 op is, heeft te maken met de manier waarop tijd wordt opgeslagen door computers. ,,Dat doen ze op bits. Je kan bits zien als kleine schakelaartjes die op 1 of 0 kunnen staan. En met die enen en nullen tellen computers”, legt Van Rijswijk-Deij uit. De meeste computers en software werken met 32 bits. ,,Met het systeem van enen en nullen kan een computer met 32 bits tot zo’n 2,1 miljard seconden tellen. Dat is omgerekend 68 jaar.”

    ‘Ze hadden gehoopt dat het opgelost zou zijn’
    Dit systeem is rond 1970 bedacht, toen de computertechniek nog in de kinderschoenen stond en er maar weinig geheugenruimte was. Van Rijswijk-Deij: ,,Er werd daarom gezocht naar de gulden middenweg tussen efficiëntie en opslagruimte. Informatici besloten daarom tijd te noteren als het aantal seconden dat is verstreken sinds 1 januari 1970.” Er was geen rekenwonder voor nodig om erachter te komen dat het aantal seconden in 2038 zou verstrijken. ,,Dat wisten ze toen ook al, maar ze hadden gehoopt dat het nu opgelost zou zijn.”

    Inmiddels hebben de meeste telefoons en laptops een 64-bit-processor, waar ze 9 triljoen seconden mee kunnen tellen, ofwel 292 miljard jaar. Daar kan je wel even mee vooruit, maar Van Rijswijk-Deij legt uit dat het probleem daar niet mee is opgelost. ,,Veel software rekent namelijk nog wel met 32 bits. Op 19 januari 2038 crasht je telefoon dan misschien niet, maar de computerprogramma’s of apps die daarop draaien wel.”

    Hoewel het probleem nog redelijk ver in de toekomst ligt, is dat volgens Van Rijwijk-Deij absoluut geen reden om stil te zitten. ,,Om het probleem op te lossen moeten we alle hardware met 32 bits vervangen en alle software updaten. Dat is niet in een dag gefixt. Een marsrover haal je niet terug naar de aarde om er een processor met 64 bits in te zetten. En het computersysteem dat beslist of de Maeslantkering open of dicht gaat kan je niet zomaar vervangen. We moeten dus nu met dit probleem aan de slag om te voorkomen dat over 14 jaar alle computers crashen.”

    Met video:

    www.ad.nl/wetenschap/gaan-we-in-2038-...
  15. forum rang 10 voda 19 december 2023 13:22
    Lijkt wel op: Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

    Gesprek van biologen met bultrug opmaat naar contact met E.T.
    ONZE REDACTIE BUITENLAND

    19 min geleden in BUITENLAND

    DAVIS - Amerikaanse biologen hebben een gesprek gevoerd met een bultrug. De ’conversatie’ duurde twintig minuten en werd gevoerd in de ’taal’ van de walvis zelf. opmerkelijk genoeg kan het onderzoek ook helpen bij de zoektocht naar buitenaardse intelligentie. Dat was de reden dat SETI, een organisatie die tekenen van intelligent leven tussen de sterren probeert te detecteren, meedeed aan het experiment.

    Het gesprek tussen de wetenschappers en een bultrug met de naam Twain vond plaats voor de kust van Alaska. De biologen speelden een zogenaamd contactgeluid af. Dat is het geluid dat bultruggen voortbrengen als ze soortgenoten groeten, hun equivalent voor ’hallo’. Al snel meldde Twain zich bij de boot van de wetenschappers en met hem ontstond een gesprek. Dat was niet bijzonder inhoudelijk. De conversatie was eigenlijk niets meer dan het herhaaldelijk afspelen van het contactgeluid met intervallen van verschillende lengtes.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/212319957/ges...
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 19 december 2023 16:14
    Ministerie VWS wil onderzoek naar sociale veiligheid op ministerie, na 'schokkende en confronterende' uitkomsten van FNV-enquête

    Grote zorgen bij FNV over grensoverschrijdend gedrag op het ministerie van VWS. Bij de vakbond kwamen meerdere meldingen binnen, waarna er een onderzoek werd ingesteld. Ruim 60 procent had het afgelopen jaar te maken met grensoverschrijdend gedrag.

    Het gaat om verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, maar vooral pesten en intimidatie kwamen veel voor, meldt FNV. En het zijn volgens de vakbond vooral leidinggevenden op het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) die dit gedrag vertonen.

    'Onmiddellijk ingrijpen'

    "We zijn ons bij de bond kapot geschrokken van de meldingen die we kregen", reageert FNV-vicevoorzitter Kitty Jong op het onderzoek. "Kennelijk is er bij VWS een werksfeer ontstaan die giftig is en die hele negatieve consequenties heeft voor de ambtenaren die er werken."

    FNV benadrukt dat het om een 'verkennend onderzoek' gaat en heeft de resultaten gedeeld met VWS. De top van het ministerie heeft volgens de vakbond inmiddels hierop gereageerd en zou het voornemen hebben om een breder onderzoek in te stellen.

    meer:
    eenvandaag.avrotros.nl/item/ministeri...
  17. forum rang 10 voda 21 december 2023 09:42
    Amerikaanse man onschuldig verklaard na 48 jaar cel

    In de Verenigde Staten is woensdag een 71-jarige man onschuldig verklaard, nadat hij ruim 48 jaar in de gevangenis zat voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Glynn Simmons is daarmee de persoon die het langst onschuldig in de cel heeft gezeten in de Amerikaanse geschiedenis.

    Buitenlandredactie 21-12-23, 01:19 Laatste update: 09:21

    Hij werd in 1975 samen met Don Roberts veroordeeld voor de moord op een winkelmedewerker bij een overval in Edmond, in de staat Oklahoma. Hij kreeg de doodstraf, die later werd omgezet in levenslang. Zijn veroordeling was gebaseerd op één enkele getuigenis, van een jonge klant in de winkel die bij de overval een kogel in het hoofd kreeg, maar overleefde. De getuige sprak later een deel van haar eigen getuigenis tegen.

    De twee mannen verklaarden op het proces dat ze op de dag van de overval niet in Oklahoma waren. Simmons werd in juli na 48 jaar, één maand en 18 dagen cel vrijgelaten. Nu is hij ook onschuldig verklaard. Don Roberts werd al in 2008 vrijgelaten.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-man-...
  18. forum rang 10 voda 21 december 2023 09:54
    Veiligste auto ter wereld weegt zo’n 4500 kilo en wij mochten er een rondje mee rijden

    Prinses Amalia en Geert Wilders weten hoe het is om in een gepantserde auto te moeten rijden. Onze auto-expert Niek Schenk weet het nu ook. Hij kroop achter het stuur van de best beveiligde personenauto ter wereld.

    Niek Schenk 21-12-23, 06:15 Laatste update: 06:45
    Op het testcircuit van Mercedes-Benz in het Duitse Sindelfingen start ik een limousine die het gewicht heeft van een flinke vrachtauto: de Mercedes-Benz S680 Guard. Terwijl die er op het eerste gezicht uitziet als gewone, luxe personenauto, heeft hij onderhuids alles wat nodig is om zijn inzittenden tegen extreem vuurwapengeweld en zelfs explosieven te beschermen.

    Gepantserde personenauto’s zijn er in verschillende categorieën en deze Mercedes valt in de allerhoogste categorie. Geen ander automerk levert ‘af fabriek’ een auto in de beschermingscategorie VPAM VR10. Dat betekent dat hij in de praktijk met succes is getest onder de allerzwaarste omstandigheden door de Duitse vuurwapenautoriteit: het Beschussamt in Ulm.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/auto/veiligste-auto-ter-wer...
3.413 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links