Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrek AJ en Niels bij IEX

121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mark90 30 november 2023 17:01
    Helaas…enorm jammer want de podcast was een genot om naar te luisteren vergeleken met nu. AJ en Niels bedankt, het gaat jullie goed! Hopelijk horen/lezen we snel over jullie nieuwe uitdagingen!

    Luisteraars van de vrijdagse IEX BeleggersPodcast kennen ze als duo. Op andere dagen van de week opereren ze weliswaar solo, maar Arend Jan Kamp en Niels Koerts verlaten nu wel zo goed als tegelijkertijd IEX.

    IEX bestaat nu bijna 24 jaar en bijna vanaf het begin was Arend Jan Kamp erbij betrokken. Eerst in de functie van eindredacteur van de website en uiteindelijk als vaste marktcommentator en host van de IEX BeleggersPodcast.

    Voor de meeste vaste bezoekers van de website en voor de abonnees is hij een van de meest herkenbare gezichten van IEX, en zijn dagelijkse voorbeurs-update - die zijn gelijke in Nederland niet kent - is voor veel Nederlandse beleggers de vaste start van de beursdag.

    Onlangs kregen we van Arend Jan het bericht dat hij IEX per 1 januari gaat verlaten. Omdat hij in zijn carrière nog een keer wat nieuws wil doen. We hebben uiteraard nog ons best gedaan om hem op andere gedachten te brengen, maar zijn besluit staat vast.

    Podcast-tegenspeler
    Dan rest ons niets dan een diepe buiging te maken en hem succes te wensen in zijn nieuwe avonturen (en eraan toe te voegen dat zowel de voor- als de achterdeur bij IEX voor hem open staat).

    Ook de analist die drie jaar lang fungeerde als Arend Jans vaste podcast-tegenspeler, Niels Koerts, gaat IEX verlaten. Begonnen als stagiair heeft deze jonge analist in vijf jaar tijd veel indruk gemaakt. Met een schat aan beurskennis, snelle analyses, duidelijke uitleg in de podcast, en als iemand die zich durft uit te spreken.

    We zien hem, net als Arend Jan, niet graag gaan, maar wensen Niels uiteraard heel veel succes in de ongetwijfeld spannende nieuwe avonturen die hij tegemoet gaat.

    IEX zelf gaat verder met het informeren en bijstaan van beleggers in alle soorten en maten. De afgelopen jaren hebben we onze dienstverlening uitgebreid met een wekelijks beleggingsblad, modelportefeuilles en de IEX BeleggersPodcast. Uiteraard gaan we daarmee door, net als met onze plannen voor verdere uitbreiding van ons beleggingsaanbod en ons team van redacteuren en analisten. Maar daarover later meer.

    Voor nu wensen we Arend Jan en Niels veel succes. Hun bijdrage aan het succes van IEX is, om een favoriet literair citaat van Arend Jan aan te halen, “niet onopgemerkt gebleven” en ze blijven – ook als ze niet op de loonlijst staan – voelen als deel van de IEX-familie.
  2. DubbeltjeblijftDubbeltje 30 november 2023 20:44
    Twee gezichtsbepalende personen die tegelijk vertrekken.
    Ik denk daar wat van.
    Zij gaven iex een zekere kleur en brachten de nodige relativering.
    Ik was het het niet altijd eens met hun analyses maar dat ben ik ook niet met die van ING, MS, JPM, DB, KBC en met hindsight, die van mezelf.
    Ik wens ze veel succes met wat ze verder gaan doen en kijk uit naar hoe iex, de kritische licht en ironische ondertoon van AJ gaat handhaven.
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 30 november 2023 20:52
    Niels twittert dat er een verschil van mening is en AJ weet nog niet wat hij gaat doen. Daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat er wat meer aan de hand is. Ik had altijd de indruk dat AJ dag en nacht met IEX bezig was, probeer daar maar eens adequate vervanging voor te vinden. 22 jaar dienstverband !
  4. Mark90 30 november 2023 22:11
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 30 november 2023 20:52:

    Niels twittert dat er een verschil van mening is en AJ weet nog niet wat hij gaat doen. Daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat er wat meer aan de hand is. Ik had altijd de indruk dat AJ dag en nacht met IEX bezig was, probeer daar maar eens adequate vervanging voor te vinden. 22 jaar dienstverband !
    Vreemd inderdaad.
  5. forum rang 4 Cato de jongere 30 november 2023 23:38
    Ik heb mijn abo per direct opgezegd met dit als reden. Ik ben het er niet mee eens. Ik vind IEX echt een geweldig medium en NK en AJ droegen bij aan die geweldige sfeer waar ik zou van hou. Met hun vertrek verdwijnt de sfeer.

    Wel wil ik mijn waardering uitspreken voor het eindbericht van IEX. Dat was Nico niet gegund en zegt veel over de impact van deze twee heren.

    Jammerdebammer
  6. Cloverleaf 1 december 2023 00:28
    De kracht om een boodschap over te brengen is niet iedereen weggelegd. De wijze hoe AJ en Niels hun podcast presenteerden was zeer bijzonder. Bij elke podcast haak ik na een tijd af. Hun podcast daarentegen bleef boeiend. Ze stonden daarmee op gelijke hoogte als hun luisteraars. Een enorm verschil met de podcasts van afgelopen 2 weken. Bij deze podcasts zat ik te wachten tot ze klaar waren. Bij de podcast van AJ en Niels was het jammer dat het was afgelopen.
    Veel dank heren. Jullie boodschap kwam aan !
  7. forum rang 10 voda 1 december 2023 07:16
    Ik kom hiervoor terug uit mijn vrijwillig wegblijven bij de IEX.

    Ik vind het bijzonder jammer dat met name Arend Jan Kamp de IEX gaat verlaten. Ik heb met hem een aantal keren contact gehad in het verleden. Ik zal hem, zijn columns, podcasts en andere activiteiten gaan missen.

    AJK was net als ik, heel erg veel uren bezig met de IEX.

    Ik wens beide heren veel succes toe in hun verdere carrière.

    Hier nog even de link naar het afscheidsstukje van Pieter Kort.

    www.iex.nl/Artikel/786063/Een-dubbel-...
  8. de knaken poetser 1 december 2023 08:47
    Ik lees net het afscheidsstukje met verbazing en verdriet. Wat ontzettend jammer dat jullie gaan AJ en Niels! Het was voor mij een reden om een abbo af te sluiten bij IEX. Altijd een leuke informatieve podcast en artikelen op een levendige manier geschreven.

    Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan deze.

    Het ga jullie goed!
  9. forum rang 7 rene l 1 december 2023 08:49
    Arend Jan, heel er bedankt voor al het leerzame nieuws die je me door de jaren heen gebracht hebt.
    Mooie grafieken, je eigen visie, en heel veel informatie op het gebied van de beurs.
    Daarnaast was het nooit een probleem voor je om wat overuren te draaien als er 's avonds belangrijk nieuws uit de States op de agenda stond.

    Voor jou waarschijnlijk op dit moment mixed emotions, ik kan het uit ervaring zeggen, omstandigheden veranderen soms, en het ligt niet aan jezelf.

    Niels, jij ook bedankt voor je vele analyses, ik heb er regelmatig wat mee gedaan.
    Vorig jaar heb ik je nog gesproken op de IEX beleggersdag, je bent een serieus iemand, en het belangrijkste, ik vond dat je totaal geen capsones hebt.
    Ooit kwam je binnen bij IEX voor je stage, je bent echter blijven hangen.
    Je bent nog jong, en het is zeker niet verkeerd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

    En het is net zoals Pieter zegt, de deur van IEX staat altijd open, en er is niks mee om af en toe eens door deze deur naar binnen te lopen om een kop koffie te komen drinken.
121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links