Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 24,920 2 mei 2024 14:12
  • -0,330 (-1,31%) Dagrange 24,770 - 25,220
  • 1.066.743 Gem. (3M) 2,3M

Philips 2023

5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 267 268 269 270 271 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 29 november 2023 15:56
    Ter info. Geen link ivm evt schorsingskansen, dan.

    Ongelukkige communicatie treft Philips: “Waar rook is, is vuur”

    Vanochtend dook het aandeel Philips tot 7% omlaag omdat de FDA, de Amerikaanse toezichthouder, de avond ervoor een safety communication had uitgestuurd.

    Het betrof de volgende generatie van de Dreamstation, de Dreamstation 2, de opvolger van het apneu-apparaat wat Philips zoveel ellende bezorgde.

    De FDA meldde tussen augustus en november ruim 270 zogenaamde MDR's (Medical Device Response) te hebben binnengekregen en spreekt van een 'sharp increase'.

    Voor die tijd werden er slechts 30 MDR's ontvangen.

    Philips zelf zegt echter dat de 270 rapporten, die overigens door Philips Respironics zelf zijn aangeleverd bij de FDA, betrekking hebben op de gehele periode sinds goedkeuring, dus vanaf juli 2020.

    Uit de waarschuwing van de FDA lijkt het alsof het de afgelopen periode opeens erger is geworden.

    Hier lees je het officiele statement van Philips hierover:

    Philips Respironics’ number one priority is patient safety and quality. Philips Respironics is in discussions with the U.S. Food and Drug Administration (FDA) regarding the reports it filed with the FDA related to possible thermal issues in the humidifier of the DreamStation 2 sleep therapy device while in use.

    Philips Respironics filed these approximately 270 reports over the last three months which cover a three-year period following a retrospective review of possible thermal complaints related to DreamStation 2 since the launch of the product.

    The FDA has issued a safety communication on this matter: Carefully Monitor Philips DreamStation 2 CPAP Machines for Signs of Overheating: FDA Safety Communication | FDA.

    Philips Respironics conducted review and analysis regarding reports of the possible thermal issues in accordance with its regulatory processes. The devices can continue to be used provided that the safety instructions in the instructions for use for the DreamStation 2 sleep therapy device are followed.

    Dat wil niet zeggen dat er niets aan de hand is; de klachten moeten serieus worden genomen, maar het is dus niet zo dat er, zoals de FDA zegt, opeens een 'sharp increase' is in meldingen.

    De problemen zouden te maken kunnen hebben, aldus de FDA, met iets mechanisch of elektrisch. Philips zelf stelt in haar communiqué dat de apparaten nagekeken zijn volgens de reguliere processen en dat ze gebruikt kunnen blijven worden zolang men de gebruiksinstructies goed hanteert.

    Hoek waar de klappen vallen

    Philips zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen en dan valt zo'n bericht meteen in slechte aarde. Het is wat het is, Philips zal de problemen met de FDA inzake de teruggeroepen apneu-apparatuur eerst volledig moeten oplossen, alvorens de financiële markten Philips het voordeel van de twijfel geven.

    De markt redeneert over het algemeen volgens de stelling 'waar rook is, is vuur' en dat geldt natuurlijk nu helemaal voor de oververhitte Dreamstations. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
  2. forum rang 6 N audio 29 november 2023 16:01
    quote:

    Jalen schreef op 29 november 2023 09:09:

    Ik ben er uit. Helemaal klaar met Philips.
    Tijdje geleden mijn belang hier inmiddels volledig omgezet in Stellantis.
    Was een overstap met gesloten beurs. Ik vind Philips nog steeds interessant.
    Heb alleen sterk het gevoel dat "men" vanuit de USA alles zal blijven doen om de zaken via FDA te blijven traineren/manipuleren, zodat Philips geen poot goed aan de grond krijgt in USA.
  3. Chasse_Patate 29 november 2023 16:12
    Ik heb geen Philips, heb ook geen idee of het volgende bericht hier relevant is, maar gezien het nieuws van vandaag wellicht toch interessant.

    Vivos-Therapeutics-Receives-First-Ever-FDA-510-k-Clearance-for-Oral-Device-Treatment-of-Severe-Obstructive-Sleep-Apnea

    www.globenewswire.com/en/news-release...
  4. forum rang 5 Altijd 29 november 2023 17:54
    quote:

    Chasse_Patate schreef op 29 november 2023 16:12:

    Ik heb geen Philips, heb ook geen idee of het volgende bericht hier relevant is, maar gezien het nieuws van vandaag wellicht toch interessant.

    Vivos-Therapeutics-Receives-First-Ever-FDA-510-k-Clearance-for-Oral-Device-Treatment-of-Severe-Obstructive-Sleep-Apnea

    www.globenewswire.com/en/news-release...
    zou maar zo verband kunnen houden......thanx for the post
  5. forum rang 5 Altijd 29 november 2023 18:35
    Wel fijn trouwens dat de hele wereld het weer over Philips heeft en zijzelf gewoon sinterklaas houden. Waar zit die communicatieafdeling?? Mag er een persbericht uit met hun stellingname? Ik hoor via BNR dat het verhaal iets anders in elkaar steekt dan FDA doet voorkomen, maar PHI zelf in geen velden of wegen te horen....bah!
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 29 november 2023 21:14
    Beeldvorming.
    Een aantal adviezen vandaag.

    Barclays herhaalt advies voor Philips

    Gepubliceerd door Trivano.com op 29 november 2023 om 18:18
    De analisten van Barclays waren woensdag opnieuw positief over Philips. Barclays herhaalde het advies overweight voor de aandelen van Philips.

    Ook het koersdoel van 23,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 22% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 18,83 EUR. Daarmee is Barclays heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Philips met 6% ziet dalen tot 17,64 EUR.


    Jefferies herhaalt advies voor Philips

    Gepubliceerd door Trivano.com op 29 november 2023 om 10:45
    De analisten van Jefferies waren woensdag opnieuw negatief over Philips. Jefferies herhaalde het advies market underperform voor de aandelen van Philips.

    Ook het koersdoel van 11,40 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 38% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 18,36 EUR. Daarmee is Jefferies heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Philips met 2% ziet dalen tot 17,94 EUR.


    ING herhaalt advies voor Philips

    Gepubliceerd door Trivano.com op 29 november 2023 om 18:41
    De analisten van ING hebben zich woensdag opnieuw neutraal uitgelaten over Philips. ING herhaalde het advies houden voor de aandelen van Philips.

    Ook het koersdoel van 19,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 1% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 18,83 EUR.


    Sanford Bernstein herhaalt advies voor Philips

    Gepubliceerd door Trivano.com op 29 november 2023 om 18:13
    De analisten van Sanford Bernstein waren woensdag opnieuw neutraal over Philips. Sanford Bernstein herhaalde het advies market perform voor de aandelen van Philips.

    Ook het koersdoel van 18,60 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 1% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 18,83 EUR.
  7. forum rang 6 mercurius-adept 29 november 2023 21:38
    quote:

    Altijd schreef op 29 november 2023 18:35:

    Ik hoor via BNR dat het verhaal iets anders in elkaar steekt dan FDA doet voorkomen, maar PHI zelf in geen velden of wegen te horen....bah!
    Ze hebben de FDA al eerder uitgedaagd met 'hun eigen versie': slecht afgelopen, niet doen!

    ('don't fight the FED / FDA')
  8. forum rang 4 kooning 30 november 2023 13:44
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 29 november 2023 13:15:

    [...]

    Geef hem liever handelsadvies denk ik dan. Als je winstjes pakt van 20 cent, maar verliezen laat lopen tot 2 euro of meer dan is het hard hard werken om er per saldo wat uit te peuteren.
    Nou, ik heb ook Philiips gekocht voor 13,70€ en verkocht voor 16,50€ hoor dus ik blijf er ook wel eens wat langer in zitten. Ook in andere aandelen. Ik heb bijv ook Shell gekocht op 27,50€ en die heb ik nog steeds. Die ga ik overigens wel binnenkort verkopen. Toch 3€ per aandeel winst nu en nog wat dividend wat onderweg is. Had ik maar wat meer Shell en minder Philips gekocht maar dat is achteraf een koe in de kont kijken natuurlijk.
    Hopelijk ook nog wat winst met Philips pakken in de toekomst. Met een gak van 18,80€ maak ik me voor lange termijn (nog) niet te veel zorgen.
    Succes voor de mede-zittenblijvers.
  9. xkinkykongx 30 november 2023 15:44
    quote:

    N audio schreef op 29 november 2023 16:01:

    [...]

    Tijdje geleden mijn belang hier inmiddels volledig omgezet in Stellantis.
    Was een overstap met gesloten beurs. Ik vind Philips nog steeds interessant.
    Heb alleen sterk het gevoel dat "men" vanuit de USA alles zal blijven doen om de zaken via FDA te blijven traineren/manipuleren, zodat Philips geen poot goed aan de grond krijgt in USA.
    Ik vermoed dat het nog erger is. Dat dit een plan is wat al jaren aan de gang is en typisch Amerikaans. Aandeelhouders die een aanzienlijk belang nemen en er op aansturen maar één tak over te houden, degene die het meeste winst maakt en de rest afstoten. Vervolgens zorgen dat de koers daalt , en het dan voor een habbekrats overnemen.
5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 267 268 269 270 271 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links