Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UCB BRU:UCB.BL, BE0003739530

  • 124,550 26 apr 2024 17:35
  • -0,550 (-0,44%) Dagrange 121,850 - 125,150
  • 371.409 Gem. (3M) 302,7K

Beurskoers UCB

2.253 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 13 november 2023 09:14
    Op zeer lange termijn komen bij ucb nog van die depressieve fases voor. Gewoon uitzitten. 't Is op die lange termijn helaas ook geen echte groeier. Wat trading helpt wel.

    Wat willekeurige koersn: 1/1/23 43.22, 30/1/14 52.64, 19/8/14 72.95, 17/7/20 114.95 (top).

    Staan nu lager dan bijna 10 jaar geleden en voor 't dividend moet je't zeker niet doen (+/- 1% netto)
  2. forum rang 7 Hopper58 15 november 2023 11:51
    Op de blog van De Tijd:

    11:28
    Bimzelx op de markt in VS
    UCB liet gisteren nabeurs weten dat het middel Bimzelx nu op de markt verkrijgbaar is in de VS, na de FDA-goedkeuring van het psoriasismiddel in oktober. De geafficheerde prijs bedraagt 7.200 dollar per spuitje, een prijs die in lijn ligt met Cosentyx, het middel van Novartis (6.924 dollar per spuitje).

    'Dit kan de blik van beleggers terugbrengen naar de fundamentals', zegt analist David Vagman van ING. Eind februari, wanneer UCB jaarcijfers voorlegt, zal het bedrijf drie maanden verkoopsdata hebben met Bimzelx. 'Dan zullen we dus een eerste inschatting kunnen maken van hoe de Amerikaanse uitrol verloopt', klinkt het. Vagman gaat uit van een wereldwijde piekverkoop van 4,1 miljard euro met het middel.
  3. Brahim_av 18 november 2023 00:23
    Gedeeltelijk vertaald met google translate:

    www.fiercepharma.com/pharma/novartis-...

    Cosentyx van Novartis verslaat het geneesmiddel van UCB en eindigt als eerste nieuwe
    biologische stof voor minder bekende huidaandoening in jaren.

    Door Fraiser Kansteiner, 1 november 2023 9:45 uur

    Cosentyx zou binnenkort het hidradenitis suppurativa (HS)-veld kunnen delen met een ander inflammatoir biologisch geneesmiddel, maar voorlopig heeft het medicijn Novartis een voorsprong.
    Dat is goed nieuws voor de Sweedse Pharmareus, aangezien dermatologie-experts het bimekizumab van UCB zien als een sterke rivaal op dit ziektegebied.
    Dinsdag laat zei Novartis dat de FDA Cosentyx (secukinumab) heeft goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige HS bij volwassenen.
    Het groene licht maakt van Cosentyx het eerste nieuwe biologische geneesmiddel dat de minder bekende huidaandoening in bijna tien jaar behandelt.

    HS is een pijnlijke huidziekte waarvoor tot nu toe slechts één biologische behandeling beschikbaar was in de VS:
    AbbVie's niet-gepatenteerde Humira.
    De ziekte gaat gepaard met pijnlijke, bolvormige abcessen die in open wonden kunnen veranderen.
    Naar schatting treft HS ongeveer 1 op de 100 mensen wereldwijd, maar vanwege het relatief lage ziektebewustzijn onder niet-dermatologen wordt het slechts bij ongeveer de helft van de HS-patiënten
    gediagnosticeerd, schreven een paar opinieleiders van dermatologen in april:
    zoals geciteerd door analisten van SVB Securities.
    De FDA heeft Cosentyx goedgekeurd op basis van late fase gegevens uit de SUNSHINE- en SUNRISE-onderzoeken van Novartis.
    In de onderzoeken hielp Cosentyx meer patiënten om laesiereductie te bereiken vergeleken met placebo.
    Cosentyx is goedgekeurd voor HS in een dosis van 300 mg, gegeven elke vier weken.
    Patiënten hebben ook de mogelijkheid om over te stappen op een tweewekelijks doseringsschema als hun respons onvoldoende is.
    Novartis rekent op de HS-goedkeuring van Cosentyx, samen met potentiële nieuwe indicaties voor reuzencelarteritis en lupus nefritis, om de volgende groeifase van het medicijn te stimuleren.
    Als alle drie de indicaties succesvol zijn, zou Cosentyx nog eens 2 miljard dollar aan piekverkopen kunnen binnenhalen, aldus Novartis.

    In het derde kwartaal haalde Cosentyx ongeveer $1,3 miljard binnen, een groei van 4% ten opzichte van de $1,27 miljard die het scoorde over hetzelfde traject in 2022.
    Gedurende de eerste negen maanden van 2023 heeft Cosentyx in totaal $3,7 miljard gegenereerd.

    Hoewel de goedkeuring van Novartis Cosentyx wat ruimte heeft gegeven om op adem te komen voor HS, kan het medicijn binnenkort een sterke concurrent hebben in bimekizumab van UCB, dat eerder dit jaar gegevens publiceerde die “stapsgewijs beter waren dan” Cosentyx, volgens een SVB-nota uit april.

    Uit gegevens die werden gedeeld op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Dermatology blijkt dat bimekizumab de placebo aanzienlijk overtreft in het percentage patiënten dat een vermindering van inflammatoire laesies met ten minste 50% bereikte.

    Ondanks dat het middel onlangs een psoriasis-goedkeuring als Bimzelx heeft gewonnen, heeft bimekizumab geen gemakkelijke weg naar de wettelijke finishlijn gehad.
    In oktober merkte het bedrijf op dat nu BIMZELX is goedgekeurd voor psoriasis, het snel actie zal ondernemen om een aanvraag in te dienen voor aanvullende indicaties in de VS.
  4. TonyTT 28 november 2023 18:55
    quote:

    elibar schreef op 20 november 2023 13:58:

    Barclays advies is waardeloos ,
    UCB staat nu 68 euro en ze zeggen overwogen advies koersdoel 117 euro ,dat is niet overwogen maar strong buy voor mij.
    Hiermee geven ze gewoon aan dat er een hoger dan gemiddeld risico verbonden is aan hun koersdoel, en dus ook een grotere onzekerheid.
  5. forum rang 8 Leefloon 28 november 2023 19:35
    quote:

    TonyTT schreef op 28 november 2023 18:55:

    Hiermee geven ze gewoon aan dat er een hoger dan gemiddeld risico verbonden is aan hun koersdoel, en dus ook een grotere onzekerheid.
    Yep. Zinniger dan de kritiek op klassieke zondebokken. Of, algemeen, kan er sprake zijn van meerdere scenario's, in combinatie met een gratis systeem met knullige samenvattingen dat maar één van die meerdere koersdoelen kent. Elke koers van Mithra valt bijvoorbeeld bij KBC onder hun koersdoelen,/scenario's, IIRC. Dan is het de belegger die zelf het juiste scenario mag kiezen, ondersteund door een uitgewerkte analyse.

    Toch heeft ook dan een "hoog" koersdoel bij UCB inderdaad informatiewaarde, namelijk dat de gevestigde farmaceut UCB niet met honderden procenten gaat knallen bij een gehoopt succes van o.a. Bime. Potentieel op korte termijn een bovengemiddeld hoog rendement, maar niet iets waar elke trouwe aandeelhouder schatrijk van gaat worden. En ook bij Barclays zal het "een" uitkomst van "een" scenario zijn, zonder dat een financiële partij de medische expertise heeft om de beste beoordelaar van nieuw ontwikkelde medicijnen ter wereld te zijn. Iets met een hoog als-dan-gehalte, maar dat zal ook blijken uit het volwaardige, volledige analistenrapport.
  6. forum rang 8 Leefloon 29 november 2023 09:28
    quote:

    JdeFL schreef op 28 november 2023 15:59:

    Af en toe verschijnt ucb ten tonele in stukjes over Argen-X. Pech gehad...
    Sectoraal meerdere grote dalers, gisteren bij de Euronext-beurzen, en ongeveer sectorconform voor Sanofi, Tubize en UCB.

    argenx (-10,06%) haalde de top 5 van grootste dalers binnen de sector met "This is not the outcome we had hoped for", en elders (Acticor Biotech, -25,82%) een bedrijfsspecifieke "This is not a KV we had hoped for".

    In Brussel was argenx wel de grootste daler, gevolgd door de (ondanks het woorddeel "Bio") niet-sectorgenoot Biotalys dat met -6,84% een reeks van 12 opeenvolgende rode beursdagen (cumulatief -48,58%) neerzette.
  7. forum rang 7 Hopper58 1 december 2023 07:40
    Op de blog van De Tijd:

    07:17
    UCB uitgebreid aanwezig op jaarvergadering American Epilepsy Society
    Van 1 tot 5 december vindt in Orlando, Florida de jaarvergadering plaats van de American Epilepsy Society (AES). Als specialist in de behandeling van epilepsie zal UCB daar sterk aanwezig zijn. Het Belgische farmabedrijf meldt in een persbericht dat het er 29 abstracts (samenvattingen van onderzoeken) presenteren, waaronder vier zogenaamde late breakers (samenvattingen met nieuwe of recente bevindingen).

    'De presentaties zullen de diversiteit, het potentieel en het momentum van UCB's portefeuille met behandelingen voor epilepsie en zeldzame syndromen laten zien', klinkt het.
  8. forum rang 7 Hopper58 4 december 2023 07:53
    Brussels (Belgium) 4 December 2023, 07:00: (CET) – UCB (Euronext Brussels: UCB), a global biopharmaceutical company, today announced that the European Commission (EC) has granted a marketing authorization for ZILBRYSQ® (zilucoplan) as an add-on to standard therapy for the treatment of generalized myasthenia gravis (gMG) in adult patients who are anti-acetylcholine receptor (AChR) antibody-positive.1

    Zilucoplan is the first once-daily subcutaneous (SC), targeted peptide inhibitor of complement component 5 (C5) inhibitor for gMG, and the only C5 inhibitor approved for self-administration by adult patients with AChR antibody-positive gMG.2

    As a C5 inhibitor, zilucoplan inhibits complement-mediated damage to the neuromuscular junction through its targeted dual mechanism of action.2 Benefits of SC self-injection can include reduced traveling time to and from hospitals, decreased interference with work obligations, and increased independence.2
  9. forum rang 7 Hopper58 4 december 2023 08:02
    Op de blog van De Tijd:

    07:46
    UCB krijgt Europese goedkeuring voor zilucoplan in gMG
    De Europese Commissie geeft UCB de toelating om zilucoplan in de Europese Unie op de markt te brengen als toevoeging aan de standaardbehandeling van de spierziekte gMG (gegeneraliseerde myasthenia gravis). Het middel mag worden toegediend aan volwassen patiënten die AChR-antilichaampositief zijn.

    Zilucoplan, merknaam Zilbrysq, werd eerder dit jaar al goedgekeurd als gMG-behandeling in Japan en de VS. Ook de geneesmiddelendiensten van Australië en Canada zijn een marktaanvraag aan het onderzoeken, eveneens als behandeling van gMG. Het middel moet eenmaal daags onderhuids worden ingespoten. Patiënten kunnen dat zelf doen.

    Een ander middel van UCB, rozanolixizumab, werd onlangs eveneens als gMG-behandeling goedgekeurd in de VS en Japan, en kreeg ook een positief advies van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Zilucoplan en rozanolixizumab hebben een veerschillend werkingsmechanisme en bieden artsen dus 'nieuwe en bijkomende behandelingskeuzes', aldus UCB in een persbericht.
2.253 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links