Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 21,880 26 apr 2024 17:35
  • -1,340 (-5,77%) Dagrange 21,880 - 23,380
  • 313.927 Gem. (3M) 239,8K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 828 829 830 831 832 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 14 november 2023 20:01
    quote:

    Fox WIld schreef op 14 november 2023 18:36:

    Marshall Wace kwam wel uit het niets naar 1,03% dus heeft op 9 november in ieder geval de shortpositie met 0,54% vergroot.

    Maar verder ben ik het met je eens. Ik verwacht ook dat ze snel weer vertrekken. Winstpotentieel is vanaf dit niveau heel beperkt.
    Ik ga ervan uit dat MW op 0,49% zat.
  2. Het mannetje van de radio 14 november 2023 20:25
    Van de site van Marshall Wace:

    Sustainable Investing is an organisational focus. Sustainable investing is part of how we fulfil our duty to act in our clients’ best interests whilst caring for our employees and communities. Marshall Wace is committed to achieving positive social and environmental impact.

    Marshall Wace endeavors to integrate Sustainable Investing principles into various investment strategies. We consider environmental and governance factors and data, along with other factors, for idea generation, identification of thematic opportunities and risk assessments
    Bron: www.mwam.com/sustainable_investing/

    Positief gesteld: ze bouwen een short-positie op om de risico's van een long-positie af te dekken.
    Negatief gesteld: het zijn notoire greenwashers die genadeloos short gaan in een bedrijf dat bijdraagt aan duurzaamheid.
  3. forum rang 6 N audio 14 november 2023 22:11
    quote:

    Just lucky schreef op 14 november 2023 17:39:

    [...]Shorts zijn nauwelijks toegenomen, komen van vlak onder de meldingsgrens.
    En de shortmeldingen komen altijd met een vertraging. De gocheltruc van -28% van vorige week ging gepaard met torenhoge shortvolume's. Dan komen er uiteraard een paar boven het maaiveld uit. De grote hoeveelheid welke net onder de grens opereert, blijft (zoals meestal), onzichtbaar. De afbouw kan net zo vlug gaan als andersom.
  4. forum rang 6 Take a sisi 14 november 2023 22:30
    quote:

    peter_36 schreef op 14 november 2023 19:03:

    [...]

    Beetje herstel was te verwachten en in 2024 zie ik de koers wel naar boven de 30 gaan en 2025 weer 50 en hoger!
    We moeten de dingen wel in het juiste perspectief blijven zetten .
    Dit zijn natuurlijk ook de koersen waar ik op hoop , maar deze uitlatingen komen allemaal , nu de groene verf er stevig op zit , en na de bevestiging dat inflatie lijkt te smelten als sneeuw voor de zon , het is nog een lange reis tot aan die bestemming , dit is dus wat de juiste kleur teweeg kan brengen , heeft veel van , de markt napraten , ( hoe sentiment ontstaat )
    Is hetzelfde als de conclusie trekken dat na een overstroming de meubels in de huiskamer nat zijn , als je feitelijk op het netvlies hebt dat het water twee meter hoog in de huiskamer staat en delen van het keukenblok inmiddels op hoogte van de schilderijen door de woonkamer dobberen .
  5. peter_36 14 november 2023 22:57
    Dat klopt idd. Ik verwacht een stabilisatie en aantrekkende lithiumprijzen in 2024 waarbij de stijging in 2025 door gaat zetten. Dit was dan ook een prima instapmoment om.als Lt'er in te stappen in de transitie die onvermijdelijk is. Dat dit enige tijd gaat duren is ook mijn verwachting maar de koers is in mijn ogen dan ook tever doorgeschoten na de 3de kw cijfers die idd slecht waren. Aangezien Amg vrij heftig kan reageren was de reactie van 30% na de toch al grote afstraffing het moment om bij te kopen. Nu rest mij alleen nog het stukje geduld :)
  6. forum rang 6 am1993 14 november 2023 23:26
    quote:

    Take a sisi schreef op 14 november 2023 22:30:

    [...]
    We moeten de dingen wel in het juiste perspectief blijven zetten .

    Helemaal correct, want zelf zou ik graag willen weten wat de oorzaak van de koersstijging(en) van AMG, na de bekendmaking van de slechte cijfers over het 3e kwartaal, de sombere vooruitzichten over het 4e kwartaal en geheel 2024, zou kunnen zijn, mede gelet op het feit, dat de litiumprijzen sinds eind september met circa 20% zijn gedaald en ook de €/$ inmiddels is gestegen van circa 1.05 naar ruim 1.08, dus de prijzen zijn in € nog eens verder gedaald.
    Is er iemand op het forum die mij dan (goed onderbouwd) kan uitleggen?
    En laten we eerlijk zijn: dat is dus NIET het gevolg van de daling van de US inflatie met 0,1%.
    Mocht het dat uiteindelijk blijken te zijn, is dat weer een puntje erbij voor "de waan van de dag" en weer een forse kras door de algemeen gehanteerde stelling (van vooral oude analisten) dat "beleggers een jaar vooruit kijken", want volgens mij is dat sinds de jaren 80-90 al niet meer zo.
    Disclaimer: Ik heb niets te klagen hoor, want mijn geschreven puts AMG zijn vandaag een stuk minder waard geworden, mijn Flow Traders en Van Lanschotjes zijn leuk gestegen, dus het (toch al behoorlijk positieve) rendement op mijn porto ook. Mijn Zinnwaldjes zijn gedaald, dus aan de Lithiumminers kan het ook niet liggen:).
    Maar ik ben zeer benieuwd naar uw uitleg.
    Bij voorbaat dank. AM1993
  7. forum rang 6 RJ 80 14 november 2023 23:47
    Je kan wel zeggen dat het niets met die US inflatie heeft te maken, maar dat heeft het wel…. Nagenoeg alles is zowat gestegen en afgestrafte waardes door de bocht genomen harder dan andere. Deze stijging is dus fijn maar heeft niets met nieuws of veranderende zaken bij het bedrijf zelf te maken. De verklaring die je zoekt ga je dus niet vinden…

    …mijn antwoord, heeft dus wel degelijk met die meevallende macrodata te maken. Morgen is de PPI aand beurt geloof ik, als die tegenvalt kan het zo weer andersom zijn. Als ook die meevalt….. dan gaan we mss nog een goede beurt maken. Maar wederom dan dus weer WEL daarom.
  8. forum rang 4 HogerOfLager 14 november 2023 23:58
    Nou fundamenteel hoef je je antwoord niet te zoeken. Als lithium duurder wordt gaat AMG als een speer. Andersom dus ook. Terecht of niet. Toch is lithium niet de enige pijler. Zo worden er meerdere metalen geproduceerd, begeven ze zich in de sector van energie opslag, proberen ze in te spelen op de politieke wil om meer lokaal te produceren en de verwerking van mineralen in grafiet, antimoon en siliciummetaal
    Maar het draait bij AMG vooral om auto's en dan vooral EV's en vliegtuigen met hun vacuum furnace technology. Als die markt beweegt dan reageert de koers enorm. Mijn indruk is dat je China in de gaten moet houden. Als daar de vraag aantrekt is dat heel goed voor AMG, want dan ontstaat er een grondstoffen honger.
    Nu waren de berichten uit China niet goed, dus de koers van AMG duikt. Maar daar lijkt verandering in te komen. Daalt de rente dan trekt de vraag aan. En hoe dat kan gaan in China bewijst het jaar 2022. Toen vlogen de verkopen omhoog in China voor EV met bijna 90%! Bovendien is de outlook van AMG gebaseerd op de huidige prijzen. Dus als de vraag aantrekt verandert de outlook ook drastisch.
    En vergeet niet dat China heel veel consumenten bevat, waarvan nog velen op het punt staan om te consumeren zoals wij in het Westen dat al heel lang doen.
    Een rimpeling daar geeft een schokgolf hier.
    Vlgs mij verklaart dat de enorme volatiliteit van AMG. Overigens inherent aan grondstofbedrijven.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 november 2023 23:58
    quote:

    RJ 80 schreef op 14 november 2023 23:47:

    Je kan wel zeggen dat het niets met die US inflatie heeft te maken, maar dat heeft het wel…. Nagenoeg alles is zowat gestegen en afgestrafte waardes door de bocht genomen harder dan andere. Deze stijging is dus fijn maar heeft niets met nieuws of veranderende zaken bij het bedrijf zelf te maken. De verklaring die je zoekt ga je dus niet vinden…

    …mijn antwoord, heeft dus wel degelijk met die meevallende macrodata te maken. Morgen is de PPI aand beurt geloof ik, als die tegenvalt kan het zo weer andersom zijn. Als ook die meevalt….. dan gaan we mss nog een goede beurt maken. Maar wederom dan dus weer WEL daarom.
    Volg.
    Mijn herhaling 'katalytisch effect vanaf 14:30u'. En wat werd gecommuniceerd om 14:30u?
    Niet moeilijk doen.
  10. forum rang 8 Lepre Chaun 15 november 2023 01:17
    Hindernissen bij lithiummijnprojecten zullen de prijzen opdrijven - Sibanye CEO

    Ik denk dat veel van de projecten echt moeite zullen hebben om online te komen, wat uiteindelijk de prijs van lithium zal opdrijven en de kosten van elektrische voertuigen zal beïnvloeden," zei Froneman.

    Europa zal moeite hebben om de binnenlandse aanvoer van het onmisbare lithiummineraal voor batterijen veilig te stellen door vertragingen in de vergunningverlening en lokale tegenstand tegen projecten, waardoor de prijzen zullen stijgen, aldus Neal Froneman, CEO van Sibanye Stillwater, op dinsdag.

    De prijzen voor lithium van batterijkwaliteit zijn gedaald, maar liggen nog steeds op een historisch hoog niveau en volgens de voorspellingen van analisten van SFA Oxford zal de markt vanaf 2025 steeds grotere tekorten gaan vertonen.
  11. forum rang 5 Money Never Sleeps 15 november 2023 08:21
    quote:

    Ruud132 schreef op 12 november 2023 15:25:

    Olieprijs omhoog = energiekosten omhoog = inflatie omhoog = besteedbaar inkomen omlaag en dan hoeft de rente niet omhoog.
    En we hebben het wel hier over de economie van de VS.
    ........... Dus we zeggen hetzelfde .........
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 828 829 830 831 832 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links