Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.791 Posts
Pagina: «« 1 ... 2778 2779 2780 2781 2782 ... 3190 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Mdv 10 november 2023 13:53
    [quote alias=plusmin id=15081374 date=202311101255]
    [quote alias=keljans 123 id=15081301 date=202311101209]
    [...]

    kennelijk is het moeilijk het verschil te zien/ weten tussen mooi en realistisch

    Dit is realistisch en alles behalve dan mooi, zo pervers is de russische leiding dus!

    www.rferl.org/a/ukraine-deported-teen...

    Precies, je moet niet alles door een Nederlandse bril proberen te zien, te begrijpen en te beoordelen...
    Dit is de Russische realiteit en blijkbaar kunnen ze daar mee leven, triest maar de realiteit
  2. forum rang 5 seance 10 november 2023 13:56
    quote:

    plusmin schreef op 10 november 2023 12:55:

    [quote alias=keljans 123 id=15081301 date=202311101209]
    [...]

    kennelijk is het moeilijk het verschil te zien/ weten tussen mooi en realistisch

    Dit is realistisch en alles behalve dan mooi, zo pervers is de russische leiding dus!

    www.rferl.org/a/ukraine-deported-teen...
    dat bedoel ik
  3. forum rang 7 plusmin 10 november 2023 14:07
    BELGRADE -- Serbian companies are exporting dual-use goods to Russia that have been targeted by Western sanctions due to their use in Russian armaments deployed in Ukraine -- despite a pledge by President Aleksandar Vucic that his country would not serve as a conduit for circumventing U.S. and EU sanctions.

    Dual-use goods can be used for both military and civilian purposes and, among the recipients of these exports from Serbia to Russia is an IT supplier hit with U.S. sanctions in September in what Washington described as an effort to deprive Russian President Vladimir Putin "of the equipment, technology, and services he needs to wage his barbaric war on Ukraine," a new investigation by RFE/RL's Balkan Service has found.

    www.rferl.org/a/serbia-russia-sanctio...
  4. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 14:57
    quote:

    plusmin schreef op 10 november 2023 10:33:

    After visiting Kazakhstan, "Putin" went to the headquarters of the Southern Military District in Rostov, which Prigozhin seized in June.

    Gerasimov and Shoigu, both looking sad, accompanied him.

    What do you think they talked about?

    Ik denk over nieuwe golfkarretjes

    twitter.com/i/status/1722884437422055432
    Wat opvalt is dat het weer een nachtelijk bezoek is net als vorige keer

    In Rostov begon Prigozhin met zijn Wagner huursoldaten de bezetting van het militaire hoofdkwartier, waaruit Shoigu ( Rusland's Minister van Defensie ) en Gerasimov (Opperbevelhebber van het Russische leger ) voortijdig waren weggevlucht
    De huursoldaten werden luid toegejuicht in de straten van Rostov -- een blamage voor Putin

    Putin bezoekt Rostov dan ook alleen 's nachts en onaangekondigd -- bang voor negatieve protesten van de bevolking

    Anton Gerashchenko heeft dit commentaar op het bezoek, waarbij op golfkarretjes gelijkende transportmiddelen werden bewonderd

    Als je dit als een heel slechte reclame voor herenkleding beschouwt, is het allemaal logisch te begrijpen. Kom naar Rusland en ook jij kunt er zo uitzien.

    Omdat hij te bang was om bij daglicht door Rusland te reizen, bracht Poetin opnieuw een van zijn gênante nachtelijke bezoeken aan Rostov aan de Don. En omdat ze er alle drie uitzagen alsof ze hun kleding van vogelverschrikkers hadden gestolen, kreeg Poetin een strandbuggy te zien.

    foto's --klik op de foto voor uitvergroting

    twitter.com/GlasnostGone/status/17229...

    saillant detail uit de video -- enige vorm van narcisme vn Minister van Defensie Shoigu ?

    foto
    pbs.twimg.com/media/F-k5WIiWEAAOS4Q?f...

    hier nogmaals de video
    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  5. forum rang 8 closer 10 november 2023 15:16
    14:57
    Russische legerleiding laat Poetin trots terreinwagen zien ‘voor jagers, boeren en boswerkers’

    De terreinwagen die de Russische legerleiding vanochtend trots aan president Vladimir Poetin toonde, wordt door de producent aangeprezen als ‘een voertuig voor jagers, boeren en boswerkers’. Dat achterhaalde de onafhankelijke Russische nieuwswebsite Meduza.

    Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov spreekt van ‘een nieuw type militaire uitrusting’, maar op de site van producent Aodes zijn vooral foto’s te zien van hooibalen die in de terreinwagen worden geladen.

    De Desertcross 1000-3 van het Chinese Aodes kost ongeveer 20 duizend euro, het Russische leger heeft er in totaal tweeduizend besteld. Volgens defensieminister Sergej Sjojgoe heeft het leger de voertuigen ‘bijzonder hard nodig’ voor de strijd in Oekraïne.

    Aan het front is het modderseizoen begonnen, waardoor zwaar materieel soms moeilijk inzetbaar is. De Desertcross is gemaakt om over slecht wegdek en door modder te rijden, maar lijkt niet over stevige bepantsering te beschikken. Op de website van Aodes is de productpagina van de terreinwagen niet bereikbaar sinds de foto’s van Poetin met de terreinwagen verschenen. Via het archief van Google is de pagina wel te zien.

    www.volkskrant.nl/cs-bd400408

    www.aodes.com/
    webcache.googleusercontent.com/search...

    video: www.youtube.com/watch?v=Pl3WoWEOXbI
    westcentralpowersports.com/products/2...
  6. forum rang 8 closer 10 november 2023 15:33
    Veel vertrokken Russen keren weer terug naar hun goede, oude leventjes in Moskou

    Derk Sauer, 10 november 2023

    In de eerste maanden na de inval in Oekraïne pakten bijna een miljoen Russen hun koffers en zochten een goed heenkomen in het buitenland. Het was een van de grootste emigratiegolven sinds de revolutie in 1917. Onder deze groep bevonden zich ook veel goed opgeleide jongeren. Ze wilden niets te maken hebben met Poetins oorlog en/of waren bang gemobiliseerd te worden.

    Nu bijna twee jaar later de oorlog een min of meer permanent karakter krijgt is er sprake van een nieuwe trend: terugkeer naar het vaderland. Poetin claimde al dat bijna de helft van de ‘emigranten’ is teruggekeerd en zei triomfantelijk: “Daar is niets mis mee.”

    Dat is overdreven. Volgens een studie van de Europese Universiteit in Florence is tot nu toe zo’n 15 procent teruggekeerd. Maar dat veel Russen terug naar huis gaan, is een feit.

    Zoals mijn vriend Valeri, een financieel specialist die samen met vrouw en twee kinderen naar Spanje verhuisde. “Gelukkig had ik door mijn werk al een EU-visum,” vertelt Valeri, “daarom konden we snel weg.” Valeri had in Moskou een prima baan bij een van de grootbanken, zijn vrouw is kunsthistorica en werkte als curator. “Een prachtig leven.”

    De oorlog was de druppel om Rusland te verlaten. “In zo’n land wilde ik mijn kinderen niet opvoeden.” De eerste maanden in Spanje gingen op aan het vinden van een huis, scholen en settelen. “En toen liep ik tegen een muur van de harde werkelijkheid op,” aldus Valeri. “Niemand zat te wachten op een Russische financieel specialist. Onze visa liepen na een jaar af en door de EU-sancties kreeg ik geen werkvergunning. Mijn Russische bankrekening was geblokkeerd, ons geld raakte op. We konden geen kant op.”

    Dit verhaal komt de Russische antropologe Alexandra Archipova, die de remigratie volgt, bekend voor. “Geen werk, geen visa, geen geld,” vatte ze het bondig samen in de Financial Times.

    “Eenmaal terug in Moskou had ik binnen vijf minuten weer een baan,” zegt Valeri. “Er is – mede door de oorlog – een schreeuwend gebrek aan geschoold personeel. Met name IT-mensen, want die zijn massaal vertrokken. Het gekke is, vanuit het buitenland lijkt het leven in Rusland moeilijk. Dat al je vrienden zijn vertrokken. In werkelijkheid gaat het leven gewoon door. Russen zijn heel inventief. Er is altijd wel een weg om de sancties heen. De restaurants zitten vol, bedrijven investeren. Om eerlijk te zijn hebben wij ons oude, goede leventje weer terug.”

    Valeri is de eerste om toe te geven dat er wel iets aan hem knaagt. “Ik ben nu – hoe je het ook wendt of keert – onderdeel van de oorlogsmachine. Dat geldt voor alle terugkomers. Kan ik mezelf ’s ochtends in de spiegel aankijken? Ik houd mijn ogen dan liever gesloten.”

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

    www.parool.nl/cs-b442542a
  7. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 15:46
    Video van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die opnieuw een succesvolle aanval toont op de Russische Zwarte Zeevloot in de bezette Krim

    Van de ene op de andere dag meldt Ukraine dat militaire landingsvaartuigen zijn getroffen door zeedrones - de omtrekvormen die in de video te zien zijn, komen overeen met het Oekraïense rapport van project 11770 ("Serna" -klasse) landingsschepen die zijn getroffen

    video 0:55 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/17229...
  8. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 15:54
    Dit is een samenvatting van de omgedraaide verhoudingen in de betrekkingen tussen Kazachstan en Rusland :

    de president van Kazachstan maakt een machtsgreep en opent zijn toespraak in de Kazachse taal ( en niet zoals gebruikelijk in het Russisch ) voor de bezoekende Russische delegatie onder leiding van Poetin.

    Je ziet de verbijstering en verwarring onder de delegatie ( Ze moeten onverwachts ineens een oordopje pakken voor de vertaling )

    video 0:30 minuut

    twitter.com/Euan_MacDonald/status/172...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2023 15:59
    quote:

    closer schreef op 10 november 2023 15:16:

    14:57
    Russische legerleiding laat Poetin trots terreinwagen zien ‘voor jagers, boeren en boswerkers’

    De terreinwagen die de Russische legerleiding vanochtend trots aan president Vladimir Poetin toonde, wordt door de producent aangeprezen als ‘een voertuig voor jagers, boeren en boswerkers’. Dat achterhaalde de onafhankelijke Russische nieuwswebsite Meduza.

    Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov spreekt van ‘een nieuw type militaire uitrusting’, maar op de site van producent Aodes zijn vooral foto’s te zien van hooibalen die in de terreinwagen worden geladen.

    De Desertcross 1000-3 van het Chinese Aodes kost ongeveer 20 duizend euro, het Russische leger heeft er in totaal tweeduizend besteld. Volgens defensieminister Sergej Sjojgoe heeft het leger de voertuigen ‘bijzonder hard nodig’ voor de strijd in Oekraïne.

    Aan het front is het modderseizoen begonnen, waardoor zwaar materieel soms moeilijk inzetbaar is. De Desertcross is gemaakt om over slecht wegdek en door modder te rijden, maar lijkt niet over stevige bepantsering te beschikken. Op de website van Aodes is de productpagina van de terreinwagen niet bereikbaar sinds de foto’s van Poetin met de terreinwagen verschenen. Via het archief van Google is de pagina wel te zien.
    Het zijn mooie golfkarretjes voor Trump.
  10. forum rang 5 seance 10 november 2023 16:44
    quote:

    luchtschip schreef op 10 november 2023 15:54:

    Dit is een samenvatting van de omgedraaide verhoudingen in de betrekkingen tussen Kazachstan en Rusland :

    de president van Kazachstan maakt een machtsgreep en opent zijn toespraak in de Kazachse taal ( en niet zoals gebruikelijk in het Russisch ) voor de bezoekende Russische delegatie onder leiding van Poetin.

    Je ziet de verbijstering en verwarring onder de delegatie ( Ze moeten onverwachts ineens een oordopje pakken voor de vertaling )

    video 0:30 minuut

    twitter.com/Euan_MacDonald/status/172...
    deze vernedering zal goed aankomen.
  11. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 18:29
    quote:

    plusmin schreef op 8 november 2023 11:52:

    Ukrainian strike against a facility in the temporarily occupied Donetsk carried out today with HIMARS. According to Ukrainian sources, a UAV pilot ( drone bestuurders ) “school” was destroyed.

    twitter.com/i/status/1721958690540929043
    De Russen claimden dat een school, een burgerfaciliteit, geraakt werd

    >>Skadovsk, na de raketaanval van gisteren deelden de Russen zelf beelden van de puinanalyse.

    Maar Vladimir Saldo, ik dacht dat een particulier niet-militair gebouw was getroffen?

    video 0:06 minuut

    klik net iets rechts onder hide voor groot scherm
    twitter.com/NOELreports/status/172298...
  12. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 18:55
    Russische verzetsstrijders actief in het Oekrainse leger hebben een actie uitgevoerd in Rusland

    Het Russische Vrijwilligerskorps zei dat het een Russisch transportschip in de regio Brjansk, Rusland, in een hinderlaag had gelokt. Er wordt gemeld dat tijdens deze hinderlaag een FSB ( ex KGB )-luitenant-kolonel werd gedood.

    foto's
    twitter.com/NOELreports/status/172294...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2023 18:57
    quote:

    luchtschip schreef op 10 november 2023 18:55:

    Russische verzetsstrijders actief in het Oekrainse leger hebben een actie uitgevoerd in Rusland

    Het Russische Vrijwilligerskorps zei dat het een Russisch transportschip in de regio Brjansk, Rusland, in een hinderlaag had gelokt. Er wordt gemeld dat tijdens deze hinderlaag een FSB ( ex KGB )-luitenant-kolonel werd gedood.

    foto's
    twitter.com/NOELreports/status/172294...
    Ik denk niet dat het een schip was.......
  14. forum rang 10 luchtschip 10 november 2023 19:23
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 november 2023 18:57:

    [...]

    Ik denk niet dat het een schip was.......
    Neen, autotranslateliet mij in de steek

    goede vertaling had moeten zijn dat "een Russisch transport op land in een hinderlaag werd gelokt door Russische verzetstrijders van het Russische Vrijwilligerskorps in de regio Bryansk, Rusland "
63.791 Posts
Pagina: «« 1 ... 2778 2779 2780 2781 2782 ... 3190 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 898,71 -0,15%
EUR/USD 1,0750 -0,06%
FTSE 100 8.331,78 +0,22%
Germany40^ 18.442,40 +0,07%
Gold spot 2.315,51 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

AB InBev
+4,70%
Umicore
+3,84%
Colruyt
+2,14%
Barco
+1,73%
arGEN-X
+1,39%

Dalers

Bekaert
-5,27%
Aedifica
-2,12%
SYENSQO
-2,05%
MONTEA
-1,77%
SHURGARD
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links