Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 22,180 30 apr 2024 13:14
  • -0,160 (-0,72%) Dagrange 22,040 - 22,420
  • 21.660 Gem. (3M) 240,4K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 807 808 809 810 811 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stephan010 9 november 2023 13:28
    quote:

    Kruimeldief schreef op 9 november 2023 12:09:

    [...]
    Heb wel een plukje op 17 binnengekregen; opties kunnen mooie rendementen opleveren, maar als ik een put schrijf, dan daalt meestal de koers en bij calls omgekeerd.
    Heftig weekje zo, overigens, met ABN, OCI en nu ons AMG. SBM valt gelukkig mee en mag van mij naar HAL voor €18. Morgen nog Aperam en dan kunnen we een weekend uitblazen, pfff.
    HAL koopt geen bedrijven met issues en flinke schulden.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 november 2023 13:28
    quote:

    Instapmoment schreef op 9 november 2023 13:05:

    [...]

    Heb even niets gedaan. Mijn geschreven P25 DEC24 gaat door het dak, maar met de premie van 2.60 die ik destijds heb ontvangen heb ik nog lichte hoop dat ik er zonder kleerscheuren vanaf kom. Anders op een later moment alsnog doorrollen.
    Vinger aan de pols houden...
    Succes.
  3. forum rang 4 HogerOfLager 9 november 2023 13:30
    quote:

    4finance schreef op 9 november 2023 12:49:

    AMG, overigens een zwaar overdreven daling naar de 16-17 range. Zo beroerd draait deze toko niet.
    Eerst maar eens terug naar de 20+
    Het probleem zit hem vooral in de communicatie van Heinz & Co.
    Tja als je van een winst van 65 milj naar 0 gaat, dan communiceer je niet goed? Wat dacht je van de grondstofprijzen?
  4. forum rang 7 Just lucky 9 november 2023 13:41
    Dat ze dit kwartaal niets verdiend hebben is ook bijzonder. Vanadium is een vaste fee (volgens Heins zeer aantrekkelijk, altijd winst) en lithium staat nog ver boven de kostprijs, dus daar ook een vette marge behaald. Dus vermoedelijk waren er dit kwartaal (eenmalig) hoge kosten.
  5. forum rang 6 N audio 9 november 2023 13:51
    quote:

    geldmaker schreef op 9 november 2023 12:54:

    [...]

    Shorters zetten koers terug, waarna slimme kopers hun slag weer slaan. Erg dom om op dit nivo te shorten....
    Onderschat de vuurkracht van de piepelbrigade niet.
    Die blijven eindeloos bashen, puur onder het mom van de cijfers en vooruitzichten kt voor lithium.
    En zolang iedereen dat als oorzaak voor de daling voor zoete koek slikt, kan je eindeloos de boel iedere keer opnieuw "inprijzen"
    Toezicht is er absoluut niet. En of al die geleende stukken ook daadwerkelijk gedekt zijn, kan je jezelf afvragen.
    In mijn ogen zou daar (naked short) een verbod op moeten staan, wat strak gehandhaafd mag worden.

    Managementteam van AMG is ook een oorzaak dat dergelijke spelletjes überhaupt mogelijk zijn in deze extreme mate. Men had op zijn minst een winstwaarschuwing moeten laten uitgaan. Ja wij kunnen ook zien hoe de prijzen erbij liggen. En o wat ben ik blij destijds uitgestapt te zijn, en pas héél laat opnieuw erin. Uiteraard toch te vroeg, maar met een gak voor deze positie van onder de 23, zit ik prima. In totaal staat het geheel gelukkig felgroen.
  6. forum rang 4 Mrs. Smith 9 november 2023 14:03
    quote:

    N audio schreef op 9 november 2023 13:51:

    Managementteam van AMG is ook een oorzaak dat dergelijke spelletjes überhaupt mogelijk zijn in deze extreme mate. Men had op zijn minst een winstwaarschuwing moeten laten uitgaan. Ja wij kunnen ook zien hoe de prijzen erbij liggen. En o wat ben ik blij destijds uitgestapt te zijn, en pas héél laat opnieuw erin. Uiteraard toch te vroeg, maar met een gak voor deze positie van onder de 23, zit ik prima. In totaal staat het geheel gelukkig felgroen.
    Ga ook zeker weer op LinkedIn een reactie plaatsen met een bedankje aan de heer Schimmelbusch als eindverantwoordelijke voor de goede communicatie van het management. Zag dat dat ook al gebeurde bij de Q2 publicatie
  7. forum rang 5 Fox WIld 9 november 2023 14:22
    quote:

    Just lucky schreef op 9 november 2023 13:41:

    Dat ze dit kwartaal niets verdiend hebben is ook bijzonder. Vanadium is een vaste fee (volgens Heins zeer aantrekkelijk, altijd winst) en lithium staat nog ver boven de kostprijs, dus daar ook een vette marge behaald. Dus vermoedelijk waren er dit kwartaal (eenmalig) hoge kosten.
    Stukje uit adviesverlaging De Groof Petercam:

    Ook andere metalen, zoals vanadium, hebben last van lage prijzen. De volumes van vanadium daalden bovendien fors door de mondiale economische vertraging.

    Uit persbericht AMG:

    Gross profit for the quarter decreased 60% compared to the same period in the prior year, primarily due to the lower sales prices. The primary driver is the lithium price decline. Also, vanadium gross profit was lower due to fixed price inventory being processed from global sources. All other existing contracts are under indexed prices. We are working towards long-term contracts similar to our Cambridge model.

    SG&A expenses in the third quarter of 2023 were higher than the same period in 2022 at $15 million, mainly driven by the increase in headcount related to the lithium and vanadium expansion projects, as well as higher employee benefit costs.


    De brutowinst van Vanadium was ook lager doordat ze nog vanadium van de wereldmarkt ingekocht hebben tegen een vaste prijs? Terwijl de marktprijs inmiddels flink gedaald was dus daar is (flink) verlies op geleden?
  8. forum rang 8 Calendar 9 november 2023 14:23
    quote:

    Fox WIld schreef op 9 november 2023 12:54:

    [...]

    De outlook 2024 van $ 200 miljoen zou theoretisch een verlies kunnen opleveren. Q3 2023 EBITDA van $ 54 miljoen leverde een nul resultaat op. Vier kwartalen een EBITDA van $ 50 miljoen zou dus ook nul of nog minder kunnen opleveren. Dan is AMG het komende jaar dood geld...
    Ben ik ook bang voor. Kosten in 2024 zullen nog hoger zijn dan in Q3. Kastroom kan wel positief blijven, vanwege de afschrijvingen.
  9. forum rang 4 ischav2 9 november 2023 14:34
    In verband met de veel hogere financieringskosten zal fors minder worden geïnvesteerd in nieuwe mijnen. Als de vraag aantrekt vanwege verdergaande elektrificatie kunnen de prijzen voor Lithium fors gaan aantrekken. Zie in dit verband de CEO van Piedmond Lithium. die verwacht dat de bodem nu is bereikt.
    Geschetst plaatje door Heinz is gebaseerd op de huidige prijzen.
  10. forum rang 4 HogerOfLager 9 november 2023 14:46
    Het draait allemaal om China, s'werelds grootste EV-consument.
    De overheid daar subsidieert de EV-industrie enorm. Er zijn in 2021 en 2022 enorme voorraden aangemaakt. Nu gaat het minder en teren batterijfabrikanten nog steeds op deze voorraden. Als dan de EU ook nog gaat besluiten om importtarieven te verhogen, dan snap je wat er gebeurt met de lithiumprijzen.
  11. forum rang 4 lanciared 9 november 2023 15:00
    In wat voor een gekke wereld leven wij ( ik ?)
    Na eigenlijk - 50 % afgelopen 3 maanden, en na -8 % afgelopen 3/4 beursdagen, deze middag al met een goed gevoel, en met blijdschap vast stellen, dat we momenteel vandaag maar - 15 % doen. ( Fleurt me wat op ; Geeft me wat blijdschap ; en dit op een dag, dat de AEX index +1,5 % doet)

    - Wat voor een gekke wereld ? -

    Nog even in het kort : In gestapt aanvankelijk, eind 2010 aan koersen 8,82 euro. Enkele dagen later verscheidene malen bijgekocht aan koersen , een paar cent hoger. Veel bijgekocht tussen de 11 en de 14,5 in de maanden erna.
    Blijven bijkopen. ( 3 x ganse pensioenpot erin . ( 1 x geluk gehad, kon veel aandelen bijkopen - Corona crisis - aan koersen minder dan 15 euro ) - ( Maar toch nog eens kunnen herhalen aan koersen rond de 27 euro )

    En door onvoorziene mogelijkheden welhaast alles verkocht juni 2023. ( aankoop erg mooi vastgoed ) - ( rond de 47,5 euro)
    Wat te overhaastig teveel verkocht, en door andere mogelijkheden, vastgesteld dat ik teveel verkocht had.
    Gevolg : (Weet het niet meer) - Een week of 2 weken later ( eind juni) toch opnieuw aanzienlijke posities opnieuw verder bijgekocht ( had er nog wel, natuurlijk - ( geen leven zonder AMG ) aan koersen rond de : 48,5 euro. ( Was erg gelukkig ze nog te kunnen kopen, onder de 50 euro)

    Volgde AMG al wel langer. Kende het bedrijf ook wel . Las al jaren, hier op het forum ( neem toch vanaf begin 2011 dagelijks)
    Kende het bedrijf, en concludeerde dat een prijs van 48, en nog wat best een mooie prijs was.
    Alle aktiviteiten, alle gedane uitbreidingen, alle op stapel zijnde uitbreidingen, alle uitbreidingen in de toekomst, vond dit een echt groeibedrijf.
    ( sommigen zouden zeggen : Koop het, en leg het op de plank. Zie er verder niet naar om)
    Dit bedrijf opereeert in het middelpunt van de aan de gang zijnde energie-transitie / van de aan de gang zijnde é-mobilteits-transitie.
    Er is geen weg terug : Amerika, Azie, Europa ; fossiel wordt minder, en electrisch rijden wordt het.
    Tesla was de grote gangmaker, maar las onlangs dat vanaf mid volgend jaar met de komst van een aantal électrische wagens, met een aanschafprijs van 25.000 euro ( of daaromtrent) de aanjager gaat zijn voor de particuliere koper.

    Dus heel wat bijgekocht ( aantallen, waar heel velen hier, ze niet in hun portefeuille hebben zitten) eind juni 2023.
    Vond de prijs een koopje. Vond het ze waard. K/W verhoudingen, EBIDTA, afgezet tegen de beurswaardering, ed. ; vond het een duidelijke koop. Vooruitzichten in de nabije toekomst / verre toekomst : vond ze het waard , die 48,5 euro.
    Vind ik nog steeds. Blijf bij mijn standpunt. Vond niet dat ik indertijd teveel betaald had.

    Voor de rest , Ach, We leven wel verder. Het is maar geld. Geld dat we niet onmiddelijk nodig hebben. Op de plank ermee.
    Blij dat ik aandeelhouder ben, met een aanzienlijke positie in een toekomst gericht groeibedrijf, waar nog van alles staat te gebeuren. Een bedrijf in het middelpunt van de aankomende ( aan de gang zijnde energietransitie)
    (laat me maar dromen - gaat wel komen ! - 5 modules , Lithiumhydroxide productiefaciliteiten , daar neergeplant, vlakbij productiesites van BMW, Mercedes en Tesla. Daar neergeplant, waar nog een heleboel batterijfabrikanten zich gaan vestigen)
    LR
  12. forum rang 5 christo1 9 november 2023 15:20
    quote:

    HogerOfLager schreef op 9 november 2023 14:46:

    Het draait allemaal om China, s'werelds grootste EV-consument.
    De overheid daar subsidieert de EV-industrie enorm. Er zijn in 2021 en 2022 enorme voorraden aangemaakt. Nu gaat het minder en teren batterijfabrikanten nog steeds op deze voorraden. Als dan de EU ook nog gaat besluiten om importtarieven te verhogen, dan snap je wat er gebeurt met de lithiumprijzen.
    Maar binnenkort zal het niet meer alleen om China draaien, de EU en VS zullen ook de prijzen positief beïnvloeden omdat hun EV markt uitbreidt en bijgevolg vraag naar batterij materialen.

    Dus als de EU import tarieven oplegt aan Chinese EV bouwers, zullen zij mischien minder vraag hebben naar batterij materialen maar zal de vraag stijgen in de EU naar batterij materialen.

    Ik heb er een goed oog op dat in de tweede jaarhelft de lithium prijzen hoger staan dan nu en ook in 2025.

    Mvg.
  13. forum rang 8 Calendar 9 november 2023 15:29
    quote:

    lanciared schreef op 9 november 2023 15:00:

    In wat voor een gekke wereld leven wij ( ik ?)
    Na eigenlijk - 50 % afgelopen 3 maanden, en na -8 % afgelopen 3/4 beursdagen, deze middag al met een goed gevoel, en met blijdschap vast stellen, dat we momenteel vandaag maar - 15 % doen. ( Fleurt me wat op ; Geeft me wat blijdschap ; en dit op een dag, dat de AEX index +1,5 % doet)

    - Wat voor een gekke wereld ? -

    Nog even in het kort : In gestapt aanvankelijk, eind 2010 aan koersen 8,82 euro. Enkele dagen later verscheidene malen bijgekocht aan koersen , een paar cent hoger. Veel bijgekocht tussen de 11 en de 14,5 in de maanden erna.
    Blijven bijkopen. ( 3 x ganse pensioenpot erin . ( 1 x geluk gehad, kon veel aandelen bijkopen - Corona crisis - aan koersen minder dan 15 euro ) - ( Maar toch nog eens kunnen herhalen aan koersen rond de 27 euro )

    En door onvoorziene mogelijkheden welhaast alles verkocht juni 2023. ( aankoop erg mooi vastgoed ) - ( rond de 47,5 euro)
    Wat te overhaastig teveel verkocht, en door andere mogelijkheden, vastgesteld dat ik teveel verkocht had.
    Gevolg : (Weet het niet meer) - Een week of 2 weken later ( eind juni) toch opnieuw aanzienlijke posities opnieuw verder bijgekocht ( had er nog wel, natuurlijk - ( geen leven zonder AMG ) aan koersen rond de : 48,5 euro. ( Was erg gelukkig ze nog te kunnen kopen, onder de 50 euro)

    Volgde AMG al wel langer. Kende het bedrijf ook wel . Las al jaren, hier op het forum ( neem toch vanaf begin 2011 dagelijks)
    Kende het bedrijf, en concludeerde dat een prijs van 48, en nog wat best een mooie prijs was.
    Alle aktiviteiten, alle gedane uitbreidingen, alle op stapel zijnde uitbreidingen, alle uitbreidingen in de toekomst, vond dit een echt groeibedrijf.
    ( sommigen zouden zeggen : Koop het, en leg het op de plank. Zie er verder niet naar om)
    Dit bedrijf opereeert in het middelpunt van de aan de gang zijnde energie-transitie / van de aan de gang zijnde é-mobilteits-transitie.
    Er is geen weg terug : Amerika, Azie, Europa ; fossiel wordt minder, en electrisch rijden wordt het.
    Tesla was de grote gangmaker, maar las onlangs dat vanaf mid volgend jaar met de komst van een aantal électrische wagens, met een aanschafprijs van 25.000 euro ( of daaromtrent) de aanjager gaat zijn voor de particuliere koper.

    Dus heel wat bijgekocht ( aantallen, waar heel velen hier, ze niet in hun portefeuille hebben zitten) eind juni 2023.
    Vond de prijs een koopje. Vond het ze waard. K/W verhoudingen, EBIDTA, afgezet tegen de beurswaardering, ed. ; vond het een duidelijke koop. Vooruitzichten in de nabije toekomst / verre toekomst : vond ze het waard , die 48,5 euro.
    Vind ik nog steeds. Blijf bij mijn standpunt. Vond niet dat ik indertijd teveel betaald had.

    Voor de rest , Ach, We leven wel verder. Het is maar geld. Geld dat we niet onmiddelijk nodig hebben. Op de plank ermee.
    Blij dat ik aandeelhouder ben, met een aanzienlijke positie in een toekomst gericht groeibedrijf, waar nog van alles staat te gebeuren. Een bedrijf in het middelpunt van de aankomende ( aan de gang zijnde energietransitie)
    (laat me maar dromen - gaat wel komen ! - 5 modules , Lithiumhydroxide productiefaciliteiten , daar neergeplant, vlakbij productiesites van BMW, Mercedes en Tesla. Daar neergeplant, waar nog een heleboel batterijfabrikanten zich gaan vestigen)
    LR
    Wat dacht je van een bescheiden hypotheek? Is toch wel een buitenkansje voor je nu.
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 807 808 809 810 811 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links