Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,842 30 apr 2024 17:11
  • -0,076 (-1,94%) Dagrange 3,800 - 3,924
  • 810.811 Gem. (3M) 1,4M

BAM november 2023

1.052 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 bartbas 9 november 2023 12:19
    quote:

    Doemebest schreef op 8 november 2023 23:35:

    [...]Ik begin er een beetje vertrouwen in te krijgen dat de opleving dit keer niet zoals eerder telkens weer, de grond ingetrapt wordt. De omzetten blijven hoog en de laat wordt blijkbaar vrij makkelijk opgevangen, bij een minnetje veert het snel weer op dat geeft aan dat er genoeg kopers zijn met vertrouwen.
    Het lijkt erop dat de inflatie zijn piek gehad heeft en de rente dus ook, BAM bewijst dat ze ook zonder de woningbouw geld verdienen, als de rente iets afneemt en de grondstoffen betaalbaarder worden komt de woningbouw ook wel weer van de grond, ik denk dat het veel meer prefab gaat worden, zeker als een nieuw kabinet moet leveren.
    Maar het belangrijkste blijft de betaalbaarheid en die komt terug met lagere rente, we klagen wel maar de hogere lonen blijven en als de inflatie zakt, de olie als aanjager doet dat al dan komt er weer bestedingsruimte en vooral vertrouwen bij mensen die niet konden of durfden kopen.
    Ik verwacht met de kennis van nu nog wel een kleine eindejaars rally op de beurzen en BAM zie ik de 2,80 nog wel pakken dit jaar.
    Twee opmerkingen bij je interessante post

    De woningbouw stagneert vooral door gebrek aan grond.
    Oplevering van bouwklare woningen stagneert door leiding capaciteit . Tientallen grote projecten zijn klaar omdat er nog geen nutsaansluitingen zijn, zijn ze nog niet bewoonbaar. Vooral elektriciteit blijkt een bottleneck.

    Verder speelt gebrek aan menskracht in de hele bouwsector een vertragende rol.
    Met wat je zegt over Bam ben ikhet grotendeels eens. Maar dit jaar nog een koersvan 2,80 op de borden lijkt me erg optimistisch. Het jaar telt nog maar ruwweg nog 35 beursdagen . En meestal doet de beurs wegens gebrek aan handel al voor de kerst een stapje terug. Windowdressing kan daarentegen in de ember wel voor een koerssprongetje zorgen. Want Bam is vier mij voor 2024 het een van aandelen die positief gaat verrrassen.

    Bb
  2. forum rang 6 OnoMatopee 9 november 2023 12:19
    Eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland gerealiseerd

    Eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland gerealiseerd
    9 november 2023 - Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen hebben met de realisatie van het allereerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland een unieke mijlpaal bereikt. Vrijdag 10 november wordt het nieuwe duurzame winkelhart van Nijmegen-Noord officieel in gebruik genomen. Burgemeester Hubert Bruls verricht de openingshandeling op het Oranje Marieplein, het kloppend hart van het centrum. De opening van het winkelcentrum is een hoogtepunt in de ontwikkeling van de gebiedsontwikkeling Hart van de Waalsprong.

    Het feestelijke programma is gericht op alle bewoners, omwonenden, de ondernemers en andere betrokkenen bij Hart van de Waalsprong. Burgemeester Bruls is verheugd voor de ondernemers en inwoners van Nijmegen-Noord: ‘De ruim 25.000 bewoners hebben lang gewacht op een eigen winkelcentrum. Dit is met recht een hart voor de Waalsprong, dat niet alleen de nodige voorzieningen, maar ook levendigheid en een ontmoetingsplek aan dit stadsdeel toevoegt. Ik wens de ondernemers succes en alle klanten en bezoekers veel plezier.’

    Grand opening
    Op vrijdag 10 november en zaterdag 11 november kunnen bezoekers aan Hart van de Waalsprong genieten van een feestelijk programma met diverse activiteiten en muziek- en dansoptredens op het podium. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Hart van de Waalsprong.

    Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief
    Het nieuwste winkelhart van de Waalsprong is energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief en is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. De exploitatie van het zonnedak is in handen van de lokale energiecoöperatie Buren van Bliek waar bewoners en ondernemers lid van kunnen worden. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van het warmtenet van Vattenfall.

    Thijs Huis in het Veld, projectdirecteur bij Hart van de Waalsprong CV, is trots op het resultaat: ‘Nu, naast de woningen en het parkeerhuis in het eerste plandeel, ook het grootste deel van het energieneutrale winkelcentrum is opgeleverd, worden de duurzame kwaliteiten goed zichtbaar. De energie die nodig is voor het centrum wordt zoveel mogelijk ter plekke én duurzaam opgewekt. Zo biedt het zonnedak op parkeerhuis Bliek ruimte aan ruim 1.200 PV-panelen, die zowel het winkelcentrum als de wijkbewoners direct van groene stroom voorzien.’

    In heel Hart van de Waalsprong is aandacht voor natuurinclusiviteit. In de gevels van veel woningen en appartementen en ook in het Parkeerhuis zijn op de daarvoor geëigende plaatsen nestkasten (in-) gebouwd voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

    Verder dragen de groene gevels en blauwe daken volop bij aan de duurzaamheid van het plan. De groene gevels zorgen voor verkoeling van de buitenlucht of verbetering van het binnenklimaat. Ze vormen onderdeel van het stedelijk ecosysteem en de stedelijke biodiversiteit. Groene gevels houden ook regenwater vast, waardoor er minder regenwater naar de waterzuiveringsinstallaties hoeft worden afgevoerd. Ze werken geluidsisolerend en hebben een positief effect op de gezondheid en het welzijn van de mens. Blauwe daken vangen extra regenwater op bij hevige regenval. Ze zorgen voor verkoeling en waterbuffering. Regenwater is relatief schoon water en kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden, zonder dat dit gezuiverd hoeft te worden.

    Hoogwaardig woon- en winkelhart
    Het winkelcentrum, gerealiseerd door Dura Vermeer, maakt deel uit van gebiedsontwikkeling Hart van de Waalsprong. Het winkelcentrum en parkeerhuis zijn aangekocht door Hans Geveling Vastgoed BV. Er is een hoogwaardig en aantrekkelijk winkelcentrum gerealiseerd met een gebalanceerde mix van lokale en landelijke formules. Zo’n 25 winkels, horeca en voorzieningen openen hun deuren. Daarmee is het grootste gedeelte van de bijna 12.000 m2 winkel- en horecaruimte in Hart van de Waalsprong in gebruik genomen. Belangrijke trekkers zijn Albert Heijn XL en ALDI, aangevuld met veel bijzondere, lokale en duurzame ondernemers zoals Strik Patisserie, boerderijwinkel Appeltje-Eitje en Sound & Soul foodbar. De volgende fasen worden in 2024 en 2025 afgerond. Daarin worden trekkers als Hema en Kruidvat nog toegevoegd.

    Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is verantwoordelijk voor het totale project met in totaal ruim 500 huizen en appartementen, een parkeerhuis met 300 parkeerplekken en een volwaardige mix van winkels voor de dagelijkse boodschappen, zakelijke dienstverlening, persoonlijke verzorging en paramedische units. Bezoekers kunnen eveneens parkeren op het parkeerdek van gebouw Elft (150 bezoekersparkeerplaatsen).

    Nog enkele woningen beschikbaar
    Met Syntrus Achmea zijn koopovereenkomsten gesloten voor de 89 boven het winkelcentrum gelegen huurappartementen. Woningcorporatie Talis is eigenaar van de 51 sociale huurappartementen. De verkoop van de 81 koopappartementen is goed door de markt opgepakt. In Hart van de Waalsprong zijn nog enkele woningen en appartementen beschikbaar. De nieuwe bewoners krijgen vanaf november de sleutel van hun koop- of huurappartement. Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl.

    Over AM
    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

    Over VanWonen
    Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com.

    Nadere informatie: AM, afdeling communicatie, (030) 6097222 of communicatie@am.nl.

    Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl.
  3. forum rang 5 bartbas 9 november 2023 12:34
    quote:

    Tartessos schreef op 9 november 2023 07:24:

    Rapport: met hogere dijken kan Nederland 3 meter zeespiegelstijging aan
    nos.nl/l/2497163
    Het verbaast me dat er dan nu al niet forser verhoogd wordt.Waterschap Rivierenland ibs nadat de bijna watersnoodramp in 1995 nog net goed afliep begonnen aan een tweede dijkversterkingsprogranna. Dijken worden flink breder en daar wat dit niet kan worden massaaldamwanden in de dijk geslagen. De hoogte wordt slechts met niets tot maximaal een meter aangepast.hHet ziet er naar uit dat zodra deze ronde klaar er direct weer aan een nieuwe ronde gewerkt kan worden. Een enorme verspillingen. Zelf moet iedere dag meer dan dan een jaar 8 kilometer over smalle weggetjes Edward door een dorp omrijden om in Tiel te komen.
    Bij dit miljardenproject kom ink Bam nergens tegen. Bam is kennelijk weinig geïnteresseerd in de natte bouw met heel veel grondverzetmachines.

    Bb
  4. forum rang 6 OnoMatopee 9 november 2023 12:41
    quote:

    bartbas schreef op 9 november 2023 12:34:

    [...]

    Het verbaast me dat er dan nu al niet forser verhoogd wordt.Waterschap Rivierenland ibs nadat de bijna watersnoodramp in 1995 nog net goed afliep begonnen aan een tweede dijkversterkingsprogranna. Dijken worden flink breder en daar wat dit niet kan worden massaaldamwanden in de dijk geslagen. De hoogte wordt slechts met niets tot maximaal een meter aangepast.hHet ziet er naar uit dat zodra deze ronde klaar er direct weer aan een nieuwe ronde gewerkt kan worden. Een enorme verspillingen. Zelf moet iedere dag meer dan dan een jaar 8 kilometer over smalle weggetjes Edward door een dorp omrijden om in Tiel te komen.
    Bij dit miljardenproject kom ink Bam nergens tegen. Bam is kennelijk weinig geïnteresseerd in de natte bouw met heel veel grondverzetmachines.

    Bb
    Dat ze ergens niet zijn wil nog niet zeggen dat ze nergens zijn. Waterwerken zat waaraan gewerkt wordt/werd en niet alleen in NL.
  5. forum rang 5 bartbas 9 november 2023 12:54
    quote:

    OnoMatopee schreef op 9 november 2023 12:41:

    [...]Dat ze ergens niet zijn wil nog niet zeggen dat ze nergens zijn. Waterwerken zat waaraan gewerkt wordt/werd en niet alleen in NL.
    Ja maar dat zijn meestal bouwtechnische hoogstandjes. Dijkversterking in het binnenland is vooral massaal grondverzetten en damwanden slaan . Het werk wordt steeds in stukjes van twee tot twintig kilometer aanbesteed, benodigde grond wordt gekocht bij een grondbank en met tientallen schepen aangevoerd. Daar zijn in de rivier om de twee a drie kilometer provisorische losplekken gebouwd.waarbij de bouwteams nauw samenwerken met het waterschap en vaak in een groot tijdelijk kantoor huizen. Je kunt er prachtige futuristische plaatjes schieten. Plan is om de dijken op eenzelfde toeristisch aantrekkelijke manier in te richten
    Het gaat in totaal om honderden kilometers.
    Bb
  6. forum rang 6 OnoMatopee 9 november 2023 13:04
    Bart, er is zo'n 3700km aan waterkering nodig voor onze delta. Daar zitten vast wel een paar km's voor Bam bij. En anders bemoeien ze zich maar met hoogstandjes die hieruit voortkomen tegen een aardige vergoeding. Trouwens het moet toch allemaal Europees aanbesteed worden dus er zullen meer eters uit de ruif zijn.
  7. forum rang 5 bartbas 9 november 2023 13:16
    quote:

    OnoMatopee schreef op 9 november 2023 13:08:

    [...]mooi Bart, ik nog ca 3 euro :}
    Als je het uit kunt en wil zitten komt de zes euro - ik schat in 2025 / 2026 - ook weer op de borden. Daarna moet je wel spreiden is mijn advies.Bam is op dit moment het op een na goedkoopste aandeel op de Aex.
    Bb
  8. Tothemax 9 november 2023 13:22
    quote:

    bartbas schreef op 9 november 2023 13:16:

    [...]
    Als je het uit kunt en wil zitten komt de zes euro - ik schat in 2025 / 2026 - ook weer op de borden. Daarna moet je wel spreiden is mijn advies.
    Bb
    Ik deel je enthousiastme. maar dit is wel érg optimistisch in mijn optiek haha.

    Maarrrr de juiste trend is ingezet! Hier zit iig een tevreden amateur belegger(tje)

    Mijn (inkoop)gemiddelde van alle BAM aandelen: €2,04
    Toch leuk rendement zo :)
  9. forum rang 5 bartbas 9 november 2023 13:24
    quote:

    OnoMatopee schreef op 9 november 2023 13:04:

    Bart, er is zo'n 3700km aan waterkering nodig voor onze delta. Daar zitten vast wel een paar km's voor Bam bij. En anders bemoeien ze zich maar met hoogstandjes die hieruit voortkomen tegen een aardige vergoeding. Trouwens het moet toch allemaal Europees aanbesteed worden dus er zullen meer eters uit de ruif zijn.
    Tot nog toe zie ik alleen maar Nederlandse bedrijven, die in een aantal gevallen tijdelijke combinaties vormen. Ik weet het niet zeker, maar denk dat bam niet beschikt over een groot aan terreinvrachtwagens en zware bulldozers.
    Ik zie trouwens bij de twee dijkvakken die ik zieook veel zware tractoren, die grond aanvoeren. Bij het dijkvak waar ik woon is met platen een werkweek aangelegd van 20 kilometer onder langs de dijk aan de Waalzijde.
    Bb
  10. Eekhoorn50 9 november 2023 13:47
    quote:

    bartbas schreef op 9 november 2023 13:24:

    [...]
    Tot nog toe zie ik alleen maar Nederlandse bedrijven, die in een aantal gevallen tijdelijke combinaties vormen. Ik weet het niet zeker, maar denk dat bam niet beschikt over een groot aan terreinvrachtwagens en zware bulldozers.
    Ik zie trouwens bij de twee dijkvakken die ik zieook veel zware tractoren, die grond aanvoeren. Bij het dijkvak waar ik woon is met platen een werkweek aangelegd van 20 kilometer onder langs de dijk aan de Waalzijde.
    Bb
    Tot aan 2050 gaat het om 2000 km. dijk. Het gaat tussen de 15,7 en 32,9 miljard kosten is de inschatting. En je weet het, het gaat altijd minstens het dubbele kosten uiteindelijk. Totaan en die tijd en daarna het onderhoud zitten wij goed met onze bammetjes op
    € 200.

    www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/...
  11. forum rang 7 boldie 9 november 2023 14:49
    quote:

    Eekhoorn50 schreef op 9 november 2023 13:47:

    [...]
    Tot aan 2050 gaat het om 2000 km. dijk. Het gaat tussen de 15,7 en 32,9 miljard kosten is de inschatting. En je weet het, het gaat altijd minstens het dubbele kosten uiteindelijk. Totaan en die tijd en daarna het onderhoud zitten wij goed met onze bammetjes op
    € 200.

    www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/...
    en 10e divi lol
1.052 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links