Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,780 26 apr 2024 17:35
  • +0,205 (+3,68%) Dagrange 5,600 - 5,820
  • 475.734 Gem. (3M) 327,6K

TomTom oktober2023

1.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 69 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marathon 11 31 oktober 2023 13:23
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 31 oktober 2023 12:51:

    Het volume van 1.11M op cijferdag 13 oktober wordt met de 650k van gisteren en de al bijna 130k vandaag ook zeer snel verpulverd.
    Volgens mij veel volume dat rond geschoven wordt.
    Gisteren toch ook een lachertje met 110K in de eindveiling en DL
    Iedereen wilde van zijn stukken af omdat de eerste dag van de inkoop op een einde liep!!!
    Hahaha
  2. forum rang 6 JustRevisited 31 oktober 2023 13:50
    quote:

    NewKidInTown schreef op 31 oktober 2023 12:54:

    Ik wil niet "dreigen" hoor, maar tot nu toe is er nog niemand die de dankbare taak op zich heeft genomen om een november-draadje aan te maken. Zou een draadje met een opening zonder een "geniale strategie" het goed gaan doen voor komende maand ?
    Done. Ik voelde druk :)
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 31 oktober 2023 15:41
    quote:

    JustRevisited schreef op 31 oktober 2023 13:23:

    [...]

    Gaat lekker en de bied ligt al dagen goed vol.

    “Hopen” moet je niet doen met beleggen of speculeren, maar laten we zeggen dat ik het “fijn zou vinden” als we een een soort shortsqueeze in slowmotion krijgen. Elke dag 1-2 duppies erbij met aanhoudende vraag

    Het volume in de bied is al een aantal dagen volledig terug en we weten nu ook waardoor. En ik denk niet dat er veel mensen bereid zijn om op deze koersen te verkopen.

    Als je short zit moet je dan afwegen

    1) niks doen en koers laten oplopen
    2) coveren waarmee ik de uptrend mogelijk versnel
    3) extra short in de hoop een trend te breken, maar wetende dat je tomtom als koper tegenover me heb en het rendement (risk-reward) minimaal lijkt op huidige koersen.
    Volgens de complotdenkers onder ons op dit draadje is het niet meer dan veel volume dat rond geschoven wordt. Ook wel de broekzak-vestzak handel genoemd.
  4. forum rang 6 win some... 31 oktober 2023 16:16
    quote:

    tatje schreef op 31 oktober 2023 09:16:

    Met dank aan I love Melbourne.

    Vice President Automotive Sales / Managing Director, Americas
    Lead North and South American Automotive business
    Drive Sales growth and expansion
    Expand local presence including Sales, Product Management, Automotive Systems, UI/UX and Services
    Overachieved Booking targets (2017 -2022)
    2022 results of $230M in new bookings
    2021 results of $50M in new bookings
    2020 results of $130M in new bookings
    2019 results of $175M in new bookings
    2018 results of $100M in new bookings
    2017 results of $150M in new bookings
    Substantially increased market share in North America

    Je zou zeggen, het marktaandeel stijgt.

    Laat de laatste zin dat nu ook zeggen :-)

    ""Substantially increased market share in North America""

    Een bevestiging van de uitspraken Antoine Saucier op de CMD

    download.tomtom.com/open/banners/Capi...

    33,3% stijging van nov 2022 tm 2025. blz 4

    Eind 2024 begin 2025 SOP grote partij in de VS.

    Het duurt even, maar dan heb je ook wat !
    2017-2019 425 mio
    2020-2022 410 mio

    Eerst maar eens 2023 afwachten om te kijken welke kant het opgaat.
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 31 oktober 2023 17:45
    De uitsmijter van deze maand?

    ‘2.000 ontslagen bij Cariad, de softwaredivisie van Volkswagen’

    Volkswagen Group herstructureert softwaredivisie Cariad. Het gevolg is dat hier de komende twee jaar zo’n 2.000 banen zullen verdwijnen. Bovendien is de softwarearchitectuur die gebruikt zou worden voor de Audi Q6 E-tron en de volledig elektrische Porsche Macan nog niet gereed. Daarom wordt de presentatie van beide modellen vier tot vijf maanden uitgesteld. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Duitse Manager Magazin.

    De Audi Q6 E-tron is het eerste model op de nieuw ontwikkelde PBM-architectuur van Volkswagen Group, met een 800 volt-systeem en snellere oplaadtijden. Het is een belangrijk model, dat zou moeten concurreren met Tesla en het elektrische aanbod van BMW en Mercedes. Productiestart stond nog voor dit jaar gepland.

    Het gist al langer bij Cariad. In mei werd de voltallige top van de softwaredivisie ontslagen. De eigen softwaredivisie was een van de meest omstreden beslissingen van VW-ceo Herbert Diess. Uiteindelijk kostte hem dat de kop. Concurrenten als BMW en Mercedes-Benz ontwikkelen de software niet zelf. Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia

    www.automotive-online.nl/management/2...

    "Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia"

    En TomTom dan?
    Kom er maar in om bovenstaande ontwikkeling bij Cariad als positief te zien voor TomTom.
  6. forum rang 6 JustRevisited 31 oktober 2023 18:12
    @wereldbelegger

    Dat nieuws kwam gelijktijdig met de VW cijfers, 5 dagen geleden.
    “ CARIAD improved sales revenue by 29 percent in the first nine months (Q3 2023: +24 percent). Negative operating profit was impacted by increased efforts to secure upcoming software launches. Negative operating cash flow of approximately 2.5 billion euros was partially offset by an intercompany tax refund of 1 billion euros.”

    Of er echt ontslagen komen is nog de vraag want de vakbonden liggen ervoor en cariad mensen zouden baangarantie tot 2025 hebben.

    CARIAD kost VW dus 2,5 miljard. Is wel discutabel of ze dat zo moeten stellen, want als Cariad niet zou bestaan dan hebben alle merken van Volkswagen binnen elk automodel kosten voor software. Dat leidt weer tot andere inefficiencies. En het is juist duur dat al die software niet met elkaar praat en niet op afstand te updaten was. Dus logisch dat je dan naar 1 besturingssysteem wil voor alle auto’s. Zeg maar wat iOS is voor Apple.

    Doordat Volkswagen iedereen die aan software werkt uit het bedrijf heeft gehaald en in 1 unit heeft gestopt, worden de kosten zichtbaarder.

    Hoe dan ook rommelt het daar en de Duitse cultuur is ook niet ideaal voor software ontwikkelaars. Daar zijn ze toch iets te stijf en hierarchisch voor — voor het agile werken. Tech bedrijven (zoals Tesla) die ‘digital native’ zijn hebben een voorsprong vs autobedrijven met hardware achtergrond.

    Nu overwegen ze om wat minder ambitieus te zijn en vooral op dat iOS te focussen en op diensten in de auto die echt tot de kern gerekend worden. Wat infotainment betreft moeten ze gewoon de TomTom digital cockpit nemen, die is vanaf de plank te krijgen en tomtom heeft ervaring met de implementatie (bij Fisker en FoxConn/MIH).

    Cariad wil ook desinvesteringen doen. Een deel van de overnames door Cariad weer verkopen, Ze hebben ooit Hella Aglaia overgenomen waarmee tomtom crowdsourced HD maps maakte. Misschien wel een interessante prooi voor tomtom? www.tomtom.com/customers/hella-aglaia/
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 31 oktober 2023 18:24
    quote:

    JustRevisited schreef op 31 oktober 2023 18:12:

    @wereldbelegger

    Deel van post weggelaten; zie hierboven.

    Nu overwegen ze om wat minder ambitieus te zijn en vooral op dat iOS te focussen en op diensten in de auto die echt tot de kern gerekend worden. Wat infotainment betreft moeten ze gewoon de TomTom digital cockpit nemen, die is vanaf de plank te krijgen en tomtom heeft ervaring met de implementatie (bij Fisker en FoxConn/MIH).

    Cariad wil ook desinvesteringen doen. Een deel van de overnames door Cariad weer verkopen, Ze hebben ooit Hella Aglaia overgenomen waarmee tomtom crowdsourced HD maps maakte. Misschien wel een interessante prooi voor tomtom? www.tomtom.com/customers/hella-aglaia/
    Of Volkswagen gaat Mercedes en BMW achterna.....
    Ik verwacht het niet. Maar het kan soms raar rollen in de ICT wereld.
  8. forum rang 4 Mr. Fleming 13 november 2023 15:17
    quote:

    Mr. Fleming schreef op 21 oktober 2023 13:12:

    [...]

    Dit lijkt mij een prima idee, makkelijker waarde creëren voor haar aandeelhouders kan op dit moment niet.

    Oh nee, toch niet want HG en de zijnen haten de andere aandeelhouders die zij als een stelletje lastposten zien, waar je in feite niets op uit hoeft te doen, want zij hebben nog steeds meer als 50% in handen..

    Manman, wat een bedrijf, wat een RvB.. Godtergend, het is dat ik er niet uit kan op deze schandalige koersen. Maar Goddijn moest er met een knuppel uitgeramd worden nu bij TT. Dit kan toch zo niet langer..

    Het is net sloppy joe biden, oud en vergeeld, niet meer in staat tot innovatie, die PND's waren een one trick pony en het prijzengeld die die hardlopende pony opleverde zijn verbrand in TA, en de pony is inmiddels rijp voor het abortoir.. Net zo als haar ruiter..
    De rest van de prijzenkast is ook al verkocht voor een habbekrats, T2 is gewoon helemaal uitgehold door wanbeleid..
    www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/4582941...

    Manman, 96% verlies van hoogste punt ooit en de top zit er nog gewoon, speelplaats voor shorters, dit kan alleen in Nederland..

    Harold, ga in godsnaam met pensioen! geef het stokje door aan een jongeling die wel met 2 poten in de maatschappij staat en in staat is tot mooie nieuwe innovatieve producten lanceren op de navigatiemarkt..!
    Nouja, het enige positieve is dat ze nu eigen aandelen gaan inkopen op deze absurd lage koersen.. Wat eigenlijk ook een zwaktebod is.. Als dit enige manier is als RvB waarop je denkt waarde te kunt creëren voor je aandeelhouders, dit doekje van 50 mil voor het bloeden..; Manman, wat een bedrijf. Harold, je hebt nog 300 miljoen cash liggen, koop de rest dan ook maar van ons, doe een bod op alle aandelen en stop met deze dwaasheid. TomTom is gewoon DOOD!

    Goddijn, kijk naar het koersverloop de afgelopen 15 jaar en stel jezelf dan de vraag: Hoe vindt je dat het zelf gaat met het koersverloop van TT en trek dan in Godsnaam conclusie sen ga met pensioen. Stop met nog langer financieel mishandelen van je investeerders in je bedrijfje.. Koop jezelf van de Beurs. Is de enige eerlijke oplossing, zet nog 1x de shorters en hedgers een poot dwars en nok af!
1.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 69 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links