Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,680 26 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,45%) Dagrange 26,380 - 26,800
  • 70.182 Gem. (3M) 82K

Galapagos Stoffels era

2.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 27 oktober 2023 18:54
    @MyNameIsNobody, bedankt voor de uitgebreide analyse.

    Mijn gedachte was dat Gilead de research van Galapagos als subunit van het eigen bedrijf zou gaan integreren, dwz eigen expertise met die van Galapagos zou combineren om Galapagos (en misschien ook de eigen research) meer succesvol te laten zijn. De miljarden verplichting jegens Galapagos kan uit de boeken (boekhoudkundig een flinke vereenvoudiging), en wellicht is er synergie (leren van elkaar). Onder de streep zou de financiële commitment ook beduidend lager worden.

    Verder kan het zijn dat zoals het nu is, medicijnen die door Galapagos ontwikkeld zijn voor de VS-goedkeuring toch nog eerder als Niet-Amerikaans gelden.
  2. florida7 28 oktober 2023 10:24
    quote:

    De Zwarte kat schreef op 27 oktober 2023 20:20:

    Waar ligt de bodem
    Beleggers hebben geen geduld om nog jaren te wachten op concrete resultaten van de transitie naar galapagos 2.0. De koers
    kan naar mijn idee daarom steeds verder afkalven richting €20. De hoeveelheid cash per aandeel van €57 heeft hier geen invloed op.
  3. forum rang 6 Triple A 30 oktober 2023 13:58
    quote:

    poost schreef op 30 oktober 2023 09:41:

    Galapagos moet gewoon 10 % procent van de aandelen inkopen en doorstrepen.
    Kosten op dit moment 200 miljoen.
    Dat kunnen ze ondermeer financieren van de rente inkomsten op 3,8 miljard.
    Ik ben heb niet de juridische kennis om te weten of het kan, maar ik zie zo twee manieren om heel snel de onderwaardering uit het aandeel te halen.

    Optie 1: Inkoop van eigen aandelen

    Galapagos geeft aan voor € 800 miljoen eigen aandelen in te kopen tegen een koers van maximaal € 40. Dan zou Galapagos minimaal 20 miljoen aandelen inkopen. De kaspositie per aandeel zou dan stijgen van € 57 naar € 66 per aandeel

    Optie 2: Gilead doet een bod van € 40 per aandeel

    Dat levert Gilead gewoon gratis geld op. De kosten van deze overname zijn € 2 miljard (als je de aandelen die Gilead al heeft er aftrekt), maar dan zit Gilead op € 3,7 miljard kaspositie. Dus de overname wordt gefinancierd uit de kaspositie van Galapagos en levert additioneel € 1,7 miljard op.

    Uiteraard moeten Galapagos en Gilead daarvoor wel overeenkomen dat ze de stand still loslaten.

    -
  4. forum rang 10 voda 30 oktober 2023 21:05
    PERSBERICHT: Galapagos rondt strategische oefening af en ondertekent intentieverklaring om Jyseleca(R)-activiteiten over te dragen aan Alfasigma

    -- Transactie zou het mogelijk maken voor Galapagos om aanzienlijke
    besparingen op jaarbasis te realiseren en haar pijplijn gericht op het
    ontwikkelen van baanbrekende geneesmiddelen te versnellen

    -- Streeft naar behoud van Jyseleca(R) (filgotinib)-activiteiten en een
    aanzienlijk aantal posities

    -- Galapagos is van plan om de resterende activiteiten te stroomlijnen en
    verdere operationele efficiëntie in te bouwen
    Mechelen, België; 30 oktober 2023, 21:01 CET; gereglementeerde informatie - voorwetenschap - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Alfasigma S.p.A. hebben vandaag aangekondigd dat zij een intentieverklaring ondertekenden die de overdracht van de Jyseleca(R)-activiteiten aan Alfasigma bevat, met inbegrip van de Europese en Britse handelsvergunningen, de commerciële, medische en ontwikkelingsactiviteiten voor Jyseleca(R) en ongeveer 400 functies in 14 Europese landen.

    In de beoogde transactie zal Galapagos een vooruitbetaling van EUR50 miljoen, potentiële mijlpaalbetalingen van in totaal EUR120 miljoen en mid-single tot mid-double-digit royalty's op de Europese verkopen ontvangen. Galapagos zal tegen juni 2025 tot EUR40 miljoen betalen aan Alfasigma voor de ontwikkelingsactiviteiten verbonden aan Jyseleca(R). Daarnaast is Galapagos van plan om haar resterende activiteiten te stroomlijnen en de operationele efficiëntie verder in te bouwen met een beoogde reductie van ongeveer 100 posities binnen de organisatie. Galapagos schat de jaarlijkse besparingen tussen EUR150 miljoen en EUR200 miljoen.

    Deze herpositionering van het bedrijf markeert nog een bijkomende belangrijke mijlpaal in de voortdurende transformatie van Galapagos tot een innovatief biotechnologiebedrijf met een patiëntgerichte R&D-pijplijn gericht op immunologie en oncologie. Terwijl de toewijding van Galapagos om de resultaten voor patiënten te transformeren dankzij levensveranderende wetenschap en innovatie onveranderd blijft, wordt verwacht dat het bedrijf deze inspanningen kan versnellen mits het efficiënt kan werken met een gestroomlijnde portfolio en bedrijfsactiviteiten.

    "Het nieuws van vandaag is het resultaat van een doordachte, diepgaande analyse en vertegenwoordigt de succesvolle afronding van het strategische evaluatieproces voor Jyseleca(R). We zijn ervan overtuigd dat dit de best mogelijke uitkomst is voor onze medewerkers, patiënten en hun voorschrijvers, onze andere belanghebbenden en Jyseleca(R). Ik wil de enorme inspanningen en waardevolle bijdragen van onze getalenteerde werknemers erkennen. Ook in het bijzonder deze van het Jyseleca(R)-team, waarvan wij geloven dat zij goed zullen kunnen gedijen binnen Alfasigma," zei Dr. Paul Stoffels1 , CEO en Voorzitter van Galapagos. "Als we vooruitkijken, verwachten we dat de geplande transactie aanzienlijke middelen zal vrijmaken binnen de organisatie, waardoor Galapagos meer kan investeren in onze R&D-groeigebieden, bedrijfsontwikkeling en M&A. Deze actie zal onze transformatie naar een wereldwijde innovatieve biotech met een pijplijn van best-in-class geneesmiddelen om grote onvervulde behoeften aan te pakken, te ondersteunen en te versnellen."

    Dhr. Francesco Balestrieri, Chief Executive Officer van Alfasigma, voegde hieraan toe: "We zijn zeer verheugd om een intentieverklaring met Galapagos te ondertekenen en we zijn enthousiast om de Jyseleca(R)-activiteiten van Galapagos over te nemen. De overname van Galapagos' Jyseleca(R)-activiteiten vertegenwoordigt een andere belangrijke mijlpaal in Alfasigma's internationale transformatie en groeipad, die perfect past bij de kernactiviteiten van ons bedrijf. Wij geloven dat dit beide bedrijven ten goede zal komen en ervoor zal zorgen dat Jyseleca(R) beschikbaar zal blijven voor patiënten die er baat bij kunnen hebben. Galapagos heeft een vakkundig personeelsbestand dat zich inzet om het leven van vele patiënten te verbeteren en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen na afronding van het proces."

    Thad Huston, CFO en COO van Galapagos, zei: "Hoewel beslissingen die gevolgen hebben voor onze collega's nooit gemakkelijk zijn, zijn deze veranderingen noodzakelijk om een sterkere toekomst voor ons bedrijf op te bouwen. Het is essentieel dat we de operationele efficiëntie van onze overgebleven activiteiten verbeteren en een gerichte, aangepaste organisatie implementeren die ongeveer de helft kleiner is dan onze huidige organisatie. We zullen onze inspanningen richten op intern onderzoek en ontwikkeling en gedisciplineerde bedrijfsontwikkeling terwijl we werken aan de uitbreiding van onze innovatieve pijplijn en waardecreatie voor onze aandeelhouders. "

    Proces en timing

    De voltooiing van de voorgenomen transactie is afhankelijk van de uitvoering van een definitieve overeenkomst en gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties en overleg met ondernemingsraden. Er kan geen zekerheid worden gegeven over de voltooiing van de transactie. In de intentieverklaring is een gebruikelijke verbrekingsvergoeding opgenomen voor het geval een van beide partijen niet overgaat tot een definitieve overeenkomst onder voorwaarden die in overeenstemming zijn met de intentieverklaring. Galapagos organiseert haar Q3 2023 earnings call op vrijdag 3 november 2023 om 08:00 ET/13:00 CET.

    Informatie over transactie met verbonden partijen: wijziging van Galapagos-Gilead filgotinib-overeenkomst

    De volgende informatie wordt verstrekt door Galapagos krachtens artikel 7:97, leden 3 en 4 van het Belgische Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen in verband met de wijziging van de Tweede Gewijzigde en Herziene Licentie- en Samenwerkingsovereenkomst tussen Gilead en Galapagos voor de ontwikkeling en commercialisering van filgotinib (de "filgotinib-overeenkomst"). Galapagos en Gilead zijn overeengekomen om de filgotinib-overeenkomst te wijzigen en de bestaande wereldwijde 50/50-regeling voor het delen van ontwikkelingskosten te beëindigen, waarbij Galapagos de verdere kosten zal dragen, en om de verplichting van Galapagos om oplopende royalty's aan Gilead te betalen over de nettoverkoop van Jyseleca(R) in Europa te beëindigen, naast andere wijzigingen. Het is de bedoeling in de voorgenomen transactie tussen Galapagos en Alfasigma dat de gewijzigde filgotinib-overeenkomst door Galapagos zal worden overgedragen aan Alfasigma.
  5. forum rang 10 voda 30 oktober 2023 21:06
    Gilead heeft twee vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur van Galapagos (Daniel O'Day en Linda Higgins). Daarnaast bezit Gilead (indirect, via een van haar dochterondernemingen) meer dan 25% van de aandelen in Galapagos. Daarom wordt Gilead beschouwd als een "verbonden partij" van Galapagos in overeenstemming met de International Financial Reporting Standards zoals aangenomen door de Europese Unie. In het licht hiervan heeft de Raad van Bestuur van Galapagos de procedure van artikel 7:97 van het Belgische Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen toegepast en hebben de twee vertegenwoordigers van Gilead in de Raad van Bestuur van Galapagos niet deelgenomen aan de beraadslaging en stemming door de Raad van Bestuur met betrekking tot de wijziging van de filgotinib-overeenkomst.

    In het kader van de bovengenoemde procedure heeft een comité van drie onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur van Galapagos (het "Comité") een advies uitgebracht aan de Raad van Bestuur waarin het Comité de gewijzigde voorwaarden van de filgotinib-overeenkomst heeft beoordeeld. In zijn advies aan de Raad van Bestuur concludeerde het Comité het volgende: "Het Comité is van mening dat, onder de gegeven omstandigheden, de voorgestelde wijzigingen in de filgotinib samenwerking tussen Gilead en Galapagos redelijk en billijk zijn vanuit het oogpunt van Galapagos en haar aandeelhouders, en in lijn met het beleid van de Vennootschap. De voorgestelde wijzigingen bieden een belangrijke mogelijkheid om autonomie te hebben over de ontwikkeling en commerciële activiteiten in Europa in haar lopende samenwerking met Gilead. De voorgestelde wijzigingen brengen ook een aantal uitdagingen en risico's met zich mee, maar deze zijn niet onredelijk en kunnen in de toekomst worden beheerd. Het Comité is daarom van mening dat de voorgestelde wijzigingen in de samenwerking met Gilead met betrekking tot filgotinib in het belang zijn van Galapagos, en in ieder geval niet kennelijk onrechtmatig zijn. In het licht hiervan brengt het Comité een positief en onvoorwaardelijk advies uit aan de Raad van Bestuur van Galapagos." De Raad van Bestuur is niet afgeweken van het advies van de Commissie.

    De beoordeling door de Commissaris van Galapagos van het advies van het Comité en de notulen van de Raad van Bestuur is als volgt: "Op grond van onze beoordeling is niets onder onze aandacht gekomen dat ons ertoe aanzet van mening te zijn dat de financiële en boekhoudkundige gegevens vermeld in het advies van het Ad hoc comité van de onafhankelijke leden van de Raad van Bestuur op datum van 30 oktober 2023 en in de notulen van de Raad van Bestuur op datum van 30 oktober 2023, hetwelk de voorgenomen verrichting motiveert, niet consistent zijn, in alle van materieel belang zijnde opzichten, ten opzichte van de informatie waarover wij beschikken in het kader van onze opdracht."
  6. forum rang 10 voda 30 oktober 2023 21:06
    Over filgotinib
    Filgotinib wordt als Jyseleca(R) in Europa en Japan op de markt gebracht voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis (RA) die inadequaat hebben gereageerd of één of meer ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen (DMARD's) niet verdragen. Filgotinib wordt in Europa en Japan ook als Jyseleca(R) op de markt gebracht voor de behandeling van volwassen patiënten met matige tot ernstige actieve colitis ulcerosa (UC) die onvoldoende hebben gereageerd op conventionele therapie of een biologisch middel, of deze niet verdragen. Jyseleca(R) 100mg en 200mg is geregistreerd in de hierboven vermelde gebieden. De Europese samenvatting van productkenmerken voor filgotinib, die contra-indicaties en speciale waarschuwingen en voorzorgen bevat, is beschikbaar op www.ema.europa.eu. De Britse samenvatting van de productkenmerken voor filgotinib is te vinden op www.medicines.org.uk/emc en de Noord-Ierse samenvatting van de productkenmerken voor filgotinib is te vinden op www.emcmedicines.com/en-GB/northernir... Het interviewformulier van het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn is beschikbaar op www.info.pmda.go.jp.

    Jyseleca(R) is een handelsmerk van Galapagos NV en Gilead Sciences, Inc. of aanverwante bedrijven. Met uitzondering van de goedkeuring van filgotinib als Jyseleca(R) voor de behandeling van matige tot ernstige actieve RA en UC door de bevoegde regelgevende instanties in de Europese Unie, Groot-Brittannië en Japan, zijn onze kandidaat-geneesmiddelen onderzoeksgeneesmiddelen; hun werkzaamheid en veiligheid zijn door geen enkele regelgevende instantie volledig geëvalueerd.

    Over Galapagos

    Wij zijn een wereldwijd biotechnologiebedrijf met vestigingen in Europa en de VS dat zich toelegt op de ontwikkeling van baanbrekende geneesmiddelen voor meer levensjaren en levenskwaliteit. We richten ons op grote onvervulde medische behoeften en combineren de diepgaande wetenschap, technologie en samenwerkingsbenaderingen om een diepe pijplijn te creëren van best-in-class kleine moleculen, CAR-T-therapieën en biologische geneesmiddelen in oncologie en immunologie. Met mogelijkheden van laboratorium tot patiënt, inclusief een gedecentraliseerd point-of-care CAR-T productienetwerk, zijn we toegewijd aan het uitdagen van de status quo en het leveren van resultaten voor onze patiënten, werknemers en aandeelhouders. Ga voor meer informatie naar www.glpg.com of volg ons op www.globenewswire.com/Tracker?data=Lu... LinkedIn of www.globenewswire.com/Tracker?data=su... X (voorheen Twitter).

    Over Alfasigma

    Alfasigma is een van de toonaangevende farmaceutische bedrijven in Italië met een sterke internationale positie. De Groep is wereldwijd aanwezig in meer dan 100 landen waar ongeveer 3000 mensen werken aan onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie. In Italië is Alfasigma een leider op de markt van producten op voorschrift waar het, naast zijn sterke focus op gastro-intestinale producten, aanwezig is in verschillende therapeutische gebieden voor eerstelijnszorg. De Groep is populair bij de consumenten vanwege een aantal nutraceuticals & voedingssupplementen die inspelen op verschillende behoeften en die goed bekend zijn en diepgeworteld zijn in de ervaring van Italiaanse gezinnen. Het historische hoofdkantoor is gevestigd in Bologna, waaraan Milaan is toegevoegd, terwijl de productielocaties zich bevinden in Italië, in Pomezia (RM), Alanno (PE), Sermoneta (LT) en Trezzano Rosa (MI) en in het buitenland in Tortosa in Spanje en in Shreveport (Louisiana) in de Verenigde Staten. De R&D-laboratoria bevinden zich in Pomezia en in het Parco Scientifico Tecnologico Kilometro Rosso in Bergamo. Het is de missie van Alfasigma om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen te verbeteren door zorgverleners en gezondheidspersoneel therapeutische oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

    Dit persbericht bevat voorwetenschap in de zin van Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (marktmisbruikverordening).

    Neem contact op met

    Media vragen: Vragen van investeerders:
    Marieke Vermeersch Sofie Van Gijsel
    +32 479 490 603 +1 781 296 1143
    mailto:media@glpg.com media@glpg.com mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
    Sandra Cauwenberghs
    mailto:ir@glpg.com ir@glpg.com
    ------------------------------------- -------------------------------
  7. forum rang 10 voda 30 oktober 2023 21:32
    Galapagos gaat Jyseleca-activiteiten overdragen aan Alfasigma

    Afronding strategische oefening.

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de strategische oefening afgerond en ondertekent een intentieverklaring om de Jyseleca-activiteiten over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma. Dit maakte Galapagos maandagavond bekend.

    "Het nieuws van vandaag is het resultaat van een doordachte, diepgaande analyse en vertegenwoordigt de succesvolle afronding van het strategische evaluatieproces voor Jyseleca", aldus Galapagos.

    In de beoogde transactie zal Galapagos een vooruitbetaling van 50 miljoen euro, potentiële mijlpaalbetalingen van in totaal 120 miljoen euro en royalty's op de Europese verkopen ontvangen.

    Galapagos zal tegen juni 2025 tot 40 miljoen euro betalen aan Alfasigma voor de ontwikkelingsactiviteiten verbonden aan Jyseleca.

    Daarnaast is Galapagos van plan om haar resterende activiteiten te stroomlijnen en de operationele efficiëntie verder in te bouwen met een beoogde reductie van ongeveer 100 posities binnen de organisatie. Galapagos schat de jaarlijkse besparingen tussen 150 miljoen en 200 miljoen euro.

    De voltooiing van de voorgenomen transactie is afhankelijk van de uitvoering van een definitieve overeenkomst en gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties en overleg met ondernemingsraden.

    Het aandeel Galapagos sloot maandag 2,4 procent hoger op 31,09 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. Snowman 30 oktober 2023 22:25
    Een trieste afgang, maar in ieder geval een knoop doorgehakt en een last minder. Marketing in alléén Europa was blijkbaar te moeilijk voor deze groep. Het commerciële team van Galapagos had echter zelf voor deze situatie getekend en voorspeld dat ze het wel even zouden doen. Al die tijd was er maar één persoon met launch ervaring waar helaas teveel naar is geluisterd: de Italiaanse praatjesmaker Michele Manto. Ook zijn situatie is nu volstrekt onhoudbaar en daarmee is binnenkort de hele fanclub van Onno vertrokken en de luchtballon leeggelopen. Met de staart tussen de benen, maar met miljoenen in de kontzak eruit geknikkerd. Nu kan er met een schone lei worden begonnen aan het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen, met degelijke, betrouwbare mensen zonder al het geblaat en de luchtkastelen. Zo is Galapagos ooit begonnen, maar helaas zijn ze de weg kwijtgeraakt door het initiële succes. Ik denk dat de aandelenkoers hier goed op gaat reageren.
  9. MyNameIsNobody 30 oktober 2023 23:37
    quote:

    Triple A schreef op 30 oktober 2023 13:58:

    [...]

    Ik ben heb niet de juridische kennis om te weten of het kan, maar ik zie zo twee manieren om heel snel de onderwaardering uit het aandeel te halen.

    Optie 1: Inkoop van eigen aandelen

    Galapagos geeft aan voor € 800 miljoen eigen aandelen in te kopen tegen een koers van maximaal € 40. Dan zou Galapagos minimaal 20 miljoen aandelen inkopen. De kaspositie per aandeel zou dan stijgen van € 57 naar € 66 per aandeel

    Optie 2: Gilead doet een bod van € 40 per aandeel

    Dat levert Gilead gewoon gratis geld op. De kosten van deze overname zijn € 2 miljard (als je de aandelen die Gilead al heeft er aftrekt), maar dan zit Gilead op € 3,7 miljard kaspositie. Dus de overname wordt gefinancierd uit de kaspositie van Galapagos en levert additioneel € 1,7 miljard op.

    Uiteraard moeten Galapagos en Gilead daarvoor wel overeenkomen dat ze de stand still loslaten.

    -
    @Tripple A

    Ik vermoed dat beide scenario’s puur hypothetisch zijn en zullen blijven.

    Met 3,7 miljard aan cash en een jaarlijkse cashburn van 0,5 miljard heeft Galapagos nog een kleine acht jaar om één of meerdere nieuwe medicijnen op de markt te krijgen, waardoor er voldoende inkomsten worden gegenereerd om het bedrijf ook na die acht jaar voort te kunnen zetten. In pharmaland niet een hele lange tijd, die nog korter wordt als Galapagos in de komende jaren nog wat zou gaan overnemen. Tegen deze achtergrond lijkt het me daarom weinig voor de hand te liggen om 800 miljoen uit te delen aan aandeelhouders, met als enige doel het opkrikken van de beurskoers (waarbij het effect dan ook nog eens niet meer dan tijdelijk zou kunnen zijn).

    Wat betreft een overname: hierover heb ik paar posts eerder mijn visie gedeeld. Kort samengevat: zou Gilead Galapagos na een overname gewoon voortzetten, dan is het “gratis-geld-scenario” na een paar jaar veranderd in het “nog 2 miljard extra in Galapagos gestoken scenario”. Gegeven het overweldigende succes van de investering van 5 miljard van Gilead tot nu toe veronderstel ik, dat de animo bij Gilead voor een extra investering van 2 miljard niet al te groot zal zijn.

    Zoals ik in mijn eerdere post heb aangegeven zou een overname m.i. alleen logisch zijn als Gilead het verlies wil beperken door Galapagos na overname op te doeken. Voor beleggers zou dit dan betekenen, dat hun verlies definitief wordt: meer dan € 40 (de veronderstelde overnameprijs) wordt de koers dan nooit meer.

    Mijn beeld en veronderstelling is eigenlijk steeds meer, dat Galapagos de afgelopen tijd al grotendeels is verworden tot het researchbedrijf van Gilead. Hiervoor is een groter belang van Gilead in Galapagos helemaal niet nodig.

    De overnames van de twee bedrijfjes door Galapagos ruim een jaar geleden werden door de markt met verwondering ontvangen: Galapagos was immers niet actief op het gebied van onderzoek naar kanker. Bedenk je je echter, dat Gilead – zoals in het eerder deze maand geposte verhaal over het Groningse ziekenhuis is aangegeven – één van de grootste spelers is op het CAR-T-terrein, dan zijn de genoemde overnames helemaal niet meer zo verwonderlijk. De heroverweging van Filgotinib door Galapagos – die vandaag is uitgemond in de afstoting van Filgotinib – is ook begrijpelijk in dit kader. Geld besteden aan de uitrol van Filgotinib is simpelweg niet in het belang van Gilead, zeker niet als de verkopen ook nog tegenvallen en een break even niet binnen afzienbare tijd gerealiseerd zal gaan worden.

    Mij lijkt, dat deze ontwikkelingen voor beleggers in Galapagos niet negatief hoeven te zijn. De bluffers van het oude Galapagos zijn vervangen door “saaie” managers die hun sporen in de sector hebben verdiend, met over hun schouder meekijkend Amerikanen die in hoofdzaak in termen van (hun geïnvesteerde) dollars denken. Garanties op succes zijn er natuurlijk ook nu niet: het risico blijft, dat over een jaar of vier twee miljard is verbrand, alle nu lopende trajecten onsuccesvol zijn gebleken en er ook dan nog altijd geen uitzicht is op nieuwe medicijnen.

    Afsluitend zou het mij niet verbazen, als er – nu ook de Filgotinib-hobbel is genomen – op niet al te lange termijn nieuws komt over nieuwe stappen, bijvoorbeeld in de vorm van een overname.
2.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links