Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggingsholdings

485 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 15 september 2023 12:56

    Posting uitgevoerd via Debeurs.nl Speciaal voor enkele KK- geïnteresseerden. Maar het blijft toch een gedoe hoor........

    BREDERODE

    HALFJAAR PERSBERICHT – REKENINGEN OP 30 JUNI 2023
    (Gereglementeerde informatie – gepubliceerd op 14 september 2023, om 17.45 uur)
    ? Eigen vermogen per aandeel: € 126,81
    ? Nettowinst van het halfjaar: € 182,76 miljoen
    ? Jaarlijks rendement van het eigen vermogen per aandeel over 10 jaar: 14,9%
    Tijdens het eerste halfjaar 2023 deed zich geen grote geopolitieke crisis voor. De aanhoudende onzekerheid
    over de duur van de huidige monetaire verstrakkingscyclus enerzijds en het evenwichtsniveau van de
    langetermijnrente in de grote westerse economieën anderzijds blijven echter voor volatiliteit zorgen op de
    financiële markten.
    In die complexe en ongewone omgeving laat Brederode behoorlijke prestaties zien. Het eigen vermogen steeg
    tijdens de eerste zes maanden van het jaar met 5%, rekening houdend met het bedrag van € 1,22 per aandeel
    dat in mei 2023 aan de aandeelhouders werd uitgekeerd. Onze twee activiteitendomeinen sloten het halfjaar
    met winst af: de portefeuille beursgenoteerde aandelen en private equity genereerden een resultaat van
    respectievelijk € 121 miljoen en € 64 miljoen.
  2. forum rang 6 'belegger'' 15 september 2023 18:46
    Dat mag, maar hij (*) weet zelf wat hij doet. Hij is bij IEX een beetje de holding specialist. Patrick ook wel, met bijvoorbeeld Berkshire en ik dacht Exor.

    (*) Rien au détriment des femmes, vous ne serez certainement pas aboli :)

    (m.b.v. google translate, gezien mijn linguïstische beperkingen)
  3. forum rang 7 ffff 27 oktober 2023 13:10
    quote:

    marique schreef op 15 september 2023 16:54:

    Zou Niels gespiekt hebben van deze draad?
    Marique,

    Het was weer een poosje geleden, maar het Belgische De Tijd heeft weer een kanjer van een kwaliteitsartikel over de Nederlandse beurs, dus over AEX gepubliceerd. Zeker de moeite waard, maar ik ga dat allemaal niet overtikken. Wat ik wel echt interessant EN opvallend vond is dat De Tijd zowel Arend Jan Kamp van IEX als Nico Inberg van Belegger.nl uitvoerig aan het woord lieten. Op zich was dat een verademing, die eigenlijk toch ook in de KK van IEX mogelijk zou moeten zijn. Maar volgens..............blijft dat een delicaat en moeilijk onderwerp.
    Beide, vroegere collega's kwamen in het artikel in De Tijd aan het woord met zinnige opmerkingen over mogelijke overname's van AEX-bedrijven. Maar wij als ervaren beleggers weten, dat zoiets altijd pure speculatie blijft.

    Peter
  4. forum rang 6 'belegger'' 27 oktober 2023 13:26
    quote:

    Joh schreef op 27 oktober 2023 12:40:

    www.youtube.com/watch?v=S7UUxCfz8YU

    Tresor Capital over holdings in de aandeelhouder
    Dank je voor het attenderen. De genoemde favoriet vond ik wel verrassend. Ik had wel vaker gehoord van Constellation Software als "serial aquirer" en ook als holding. Maar je komt de naam niet vaker tegen in de "standaard" lijstjes van holdings.
  5. forum rang 6 'belegger'' 27 oktober 2023 14:25
    Peter,

    Bedoel je het artikel "Na Bols en Brill: 10 verborgen exitprooien op de beurs van Amsterdam"? Dat kan ik niet lezen aangezien ik geen abonnement op De Tijd heb. Je moet het ook niet integraal overnemen hier. Zo'n abonnement is er niet voor niets. In het algemeen is er een tendens dat kleinere bedrijven (dus niet de AEX) van de beurs worden gehaald. Door de lage waardering wordt het interessant voor private equity. Verder zal meespelen de regeldruk en bijvoorbeeld de moeite om een accountant te vinden om vervolgens al die regeltjes weer te controleren.

    De houding vanuit de organisatie t.o.v. concurrerende beleggingssite(s) komt op mij nogal angstig en krampachtig over.

    Mvg, Bob
  6. forum rang 6 'belegger'' 27 oktober 2023 14:41
    quote:

    marique schreef op 27 oktober 2023 13:50:

    Het houdt niet over met de holdings dit jaar.
    Dat houdt inderdaad niet over. Nu geldt dat voor veel delen van de markt, die is gedragen door Big Tech of the Magnificent XYZ. Maar dat maakt de jaarresultaten voor de holdings niet beter. Berkshire staat dan niet in je lijstje maar dat vind ik een beetje een geval apart onder de holdings. Die beweegt min of meer mee met de S&P 500. Om begrijpelijke redenen, maar ik beschouw dit een beetje als een alternatief voor de S&P 500.
  7. forum rang 6 marique 27 oktober 2023 15:02
    quote:

    'belegger'' schreef op 27 oktober 2023 14:25:

    Peter,

    Bedoel je het artikel "Na Bols en Brill: 10 verborgen exitprooien op de beurs van Amsterdam"? Dat kan ik niet lezen aangezien ik geen abonnement op De Tijd heb. Je moet het ook niet integraal overnemen hier. Zo'n abonnement is er niet voor niets. In het algemeen is er een tendens dat kleinere bedrijven (dus niet de AEX) van de beurs worden gehaald. Door de lage waardering wordt het interessant voor private equity. Verder zal meespelen de regeldruk en bijvoorbeeld de moeite om een accountant te vinden om vervolgens al die regeltjes weer te controleren.

    De houding vanuit de organisatie t.o.v. concurrerende beleggingssite(s) komt op mij nogal angstig en krampachtig over.

    Mvg, Bob
    Welke Nederlandse sites zie jij als concurrent van IEX?
  8. forum rang 7 ffff 28 oktober 2023 16:36
    Bob,

    Ik bedoelde inderdaad DAT artikel. Overigens geschreven door een kanjer van een financieel redactrice. Altijd origineel in haar benaderingen. Verder plaatste ik met opzet ( !!) de verkeerde website omdat ik via via te horen kreeg dat als je de echte hier in de KK post, dat dan je posting weggehaald wordt. Mijn abonnement haal ik er dubbel en dwars uit, alleen al door de kwaliteitsartikelen, zoals deze zaterdag de situaties in Gaza, Oekraïne, de verhoudingen in de Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en een zalig artikel over ..."België als belastingparadijs" althans volgens het EU TAX Observatorium. Een artikel om je vingers bij af te likken. Het rapport wordt tot op het bot afgekraakt.

    Op de beurs Bob, alleen maar ellende maar wel Véolia en Aegon bijgekocht bijgekocht. Ik ben geen trader en "onderga" het aanmerkelijke vermogensverlies op de beurzen. Maar ik houd mij wel aan de levenslange les, dat je gespreid moet bijkopen als de beurzen slecht presteren. Vooral de energietransitie in de vorm van windmolenparken op zee en aan land doen het toch echt heel beroerd. En dan vertelt de grote baas van het Internationaal Energie Agentschap IEA, te weten Fatih Birol.....: Let op ! : Misschien zijn er wat bochten in de weg naar energietransitie, maar..... de trend is duidelijk door het overheidsbeleid. En dat lees je dan allemaal vanmorgen, beseffend dat er ondertussen voor miljarden in die sector allee al in 2023 verbrand is. Kortom, zelfs de grootste specialisten met grote scepsis lezen.
    Zoals ik al eerder deze week schreef: Maar weinig lichtpuntjes in beursjaar 2023 zoals goud en onroerend goed. Echt een jaar om maar gewoon door te spartelen met al die ellendige oorlogen, renteverhogingen door enorme budgettekorten en inflatie. Verkopen van aandelen, grond, onroerend goed, goud etc. doe ik niet. Wat zou ik trouwens moeten kopen: Ik heb al zo'n moeite om de ontvangen dividenden steeds te herbeleggen.
    Fijn weekend.

    Peter
  9. forum rang 6 'belegger'' 28 oktober 2023 17:15
    Bedoel je Ellen Vermorgen? Zij was deze week in gesprek met een jonge ETF belegger die stock picking de duurste hobby noemde, duurder dan golf. Daar gaf ze op luchtige toon een mooie draai aan door te zeggen, dan ga jij golven en zij ging dan wel rondstruinen in bedrijfscijfers. Daar beleeft ze meer plezier aan en steekt er meer van op. Iedereen blij :)
  10. forum rang 7 ffff 28 oktober 2023 17:28
    Ik bedoel inderdaad Ellen Vermorgen. Ik volg haar nu toch zeker een jaar of drie of vier en vind dat ze vaak enorm origineel uit de hoek komt en altijd met een goed onderbouwd verhaal. Echt een aanwinst bij De Tijd. Wellicht zat er ook een klein strategisch kantje aan dat lange artikel in De Tijd, door zowel Nico Inborg als Arend Jan Kamp uitvoerig aan het woord te laten. Plooien uit het verleden tussen IEX en De Tijd gladstrijken, maar misschien zoek ik het te ver.

    Peter
  11. forum rang 6 marique 29 oktober 2023 14:25
    quote:

    ffff schreef op 28 oktober 2023 16:36:

    (...)
    Op de beurs Bob, alleen maar ellende maar wel Véolia en Aegon bijgekocht bijgekocht. Ik ben geen trader en "onderga" het aanmerkelijke vermogensverlies op de beurzen. Maar ik houd mij wel aan de levenslange les, dat je gespreid moet bijkopen als de beurzen slecht presteren.
    (...)
    "... gespreid moet bijkopen als de beurzen slecht presteren."

    Ja, dat heb ik eerder ook eens gelezen van een of andere analist. Die omschreef het iets anders maar dat kwam op hetzelfde neer. Namelijk dat je niet moet denken dat (bij)koop van de voorgaande hoogvliegers na dieptepunt weer opnieuw de beste belegging zal zijn. Het is net alsof er na een flinke beursbrede koersdaling de kaarten opnieuw worden geschud en er andere winnaars opduiken.

    Heb de les ter harte genomen en vanaf augustus een paar kleine aankopen in de breedte gedaan:
    ASR ---
    Elia -
    dBoerse -
    HannRuck +
    Symrise +
    Fagron +
    Helaas is ASR een miskleun.
  12. forum rang 6 marique 29 oktober 2023 14:45
    quote:

    ffff schreef op 28 oktober 2023 16:36:

    (...)
    Vooral de energietransitie in de vorm van windmolenparken op zee en aan land doen het toch echt heel beroerd. En dan vertelt de grote baas van het Internationaal Energie Agentschap IEA, te weten Fatih Birol.....: Let op ! : Misschien zijn er wat bochten in de weg naar energietransitie, maar..... de trend is duidelijk door het overheidsbeleid. En dat lees je dan allemaal vanmorgen, beseffend dat er ondertussen voor miljarden in die sector allee al in 2023 verbrand is. Kortom, zelfs de grootste specialisten met grote scepsis lezen.
    (...)
    Wat opvalt is dat het koersrendement van etf iShares Global Clean Energy (IE00B1XNHC34) in de jaren '19 t/m '23 tegengesteld is aan dat van etf SPDR World MSCI Energy (IE00BYTRR863).
    Per saldo is vanaf '20 tot nu de sector 'oude' energie sterk gestegen en de sector schone energie sterk gedaald, resp. +143% en -46%. Voor '23 ytd Clean Energy -33% en voor World Energy +3%.
  13. forum rang 7 hirshi 29 oktober 2023 15:03
    Gespreid bijkopen -----bijvoorbeeld van een tegoed als een spaarrekening----- gaf me te denken..

    Dan ook bezien op interessante deposito aanbiedingen
    Zoals bijv. 3,75% voor een jaar vast met Nederlandse garantie tot een ton.
    Tel daarbij op het fiscale aspect per de jaarwisseling.

    Call opties of turbo's kopen lijkt me een beter alternatief.
    Die vergen ook minder investering.

    Haast lijkt mij overbodig. Zelf zie op dit moment nog maar weinig bodempatronen in de markt.
485 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0710 +0,15%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.335,81 -0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links