Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Value8 AEX:VALUE.NL, NL0010661864

  • 5,800 2 mei 2024 17:21
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,750 - 5,800
  • 2.923 Gem. (3M) 3,3K

Value8 2023

63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 december 2023 09:38
    Value8 meldt ontwikkelingen bij investeringen

    Met name Renewi, Kersten, Ctac en Almunda.

    (ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft maandag een update gegeven over de ontwikkelingen bij de deelnemingen sinds de halfjaarcijfers, die eind juli werden bekendgemaakt. Daarbij ging de aandacht vooral uit naar de vier grootste belangen in Renewi, Kersten, Ctac en Almunda Professionals.

    Bij Renewi kwam eind september een overnamebod van Macquarie uit Australië binnen, voor 7,75 Britse pond per aandeel, of ongeveer 9 euro. Een verhoogd bod van 8,10 pond werd afgewezen door Renewi, dat op 9 november bekendmaakte dat in de eerste helft van het jaar de omzet 2 procent daalde en het EBITDA-resultaat met 14 procent door lagere recyclaatprijzen. Value8 blijft enthousiast over het recyclingbedrijf.

    Kersten is inmiddels onderdeel van het beursgenoteerde Morefield Group. Het bedrijf hield de groei van de eerste zes maanden van dit jaar vast en zal naar verwachting de omzet van 44 miljoen euro en het EBITDA-resultaat van bijna 6 miljoen euro van het eerste halfjaar tenminste evenaren in de tweede jaarhelft. "Daarmee stevent Kersten af op een recordomzet en een record resultaat."

    Ctac publiceerde een stabiel genormaliseerd nettoresultaat van 2,9 miljoen euro over de eerste negen maanden en Value8 ziet goede kansen voor groei van de omzet en de marges.

    Almunda zag de omzet en EBITDA in het eerste halfjaar dalen, maar in het derde kwartaal was het herstel ingezet, volgens Value8. De bezettingsgraad van Novisource verbeterde duidelijk.

    Tenslotte nam Value8 in het derde kwartaal een belang van 31 procent in het online overnameplatform Brookz, gericht op Nederlandse mkb-bedrijven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 28 december 2023 13:35
    Peter Paul de Vries: ‘Wie probleem maakt van Portugese accountant, ontkent dertig jaar EU’

    Eva SchramMartijn Pols
    De oprichter en ceo van investeerder Value8 en voormalig beleggersactivist Peter Paul de Vries stelde dit jaar zijn beursnotering veilig door de Portugese accountant CFA in de arm te nemen. Maar hij wil het er eigenlijk niet meer over hebben.

    Peter Paul de Vries staat duidelijk ‘aan’ als hij iets na elven het verder lege café-restaurant PorterHouse bij Weesp binnenloopt. Hij zit nog niet, of hij begint al met een grijns de vijf korte aantekeningen van een van de verslaggevers tegenover hem op zijn kop voor te lezen en over te schrijven. ‘Kritiek? België? CFA? IEX? En ah, Value8! Laten we het vooral daar over hebben.’

    Het is duidelijk: de voormalige voorman van beleggersvereniging VEB en alweer vijftien jaar de baas van de beursgenoteerde investeerder Value8 gaat zich niet laten vangen dit interview, zo heeft hij zich voorgenomen. Het gesprek springt heen en weer, van steken onder water via al dan niet gespeelde verbazing, tot af en toe een ontboezeming en een boze blik.

    ’Mijn God, wat zit je toch te vissen…’
    De aanleiding voor het interview: terugkijken op 2023, dat een bijzonder jaar was voor De Vries. Beursuitbater Euronext dreigde een punt te zetten achter de notering van Value8, dat net als een handvol andere, kleine beursfondsen jarenlang geen accountant kon vinden. Daarmee voldeed het niet aan de wettelijke eis dat genoteerde bedrijven een gecontroleerde jaarrekening moeten hebben.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1500763/pete...
63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links