Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,384 2 mei 2024 12:30
  • -0,450 (-11,74%) Dagrange 3,116 - 3,426
  • 3.965.765 Gem. (3M) 1,5M

Bam October

680 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 innicksname 26 oktober 2023 09:51
    Bouwgerelateerd nieuws van het FD: fd.nl/bedrijfsleven/1494064/dochter-v...

    Dochter VolkerWessels moet per direct werk aan hoofdkantoor ABN Amro neerleggen
    G&S Vastgoed heeft volgens de rechter als opdrachtnemer een ondergeschikte rol bij de herontwikkeling van het kantoor aan de Zuidas.
  2. forum rang 8 HenkdeV 26 oktober 2023 10:56
    quote:

    email2uwf schreef op 26 oktober 2023 10:14:

    [...]
    Henk, zit je nog in EBUSCO en Kendrion ?
    Op E. eerder verlies genomen, maar toch weer ingestapt (moet nog iets goed maken:-))).
    K. hou ik met beide handen vast. Valt mij wel behoorlijk tegen trouwens.
    Mede gezien ook het grote aantal aandelen in vaste handen.
    Het China verhaal valt niet lekker, denk ik.

    Bij een herstel van de beurs gaat dit type aandelen (ook Aalberts en Tw. Kabel bijvoorbeeld) wel weer omhoog.
    Koopjes zat op dit moment, maar hebben we de bodem al bereikt?
  3. email2uwf 26 oktober 2023 11:10
    quote:

    HenkdeV schreef op 26 oktober 2023 10:56:

    [...]

    Op E. eerder verlies genomen, maar toch weer ingestapt (moet nog iets goed maken:-))).
    K. hou ik met beide handen vast. Valt mij wel behoorlijk tegen trouwens.
    Mede gezien ook het grote aantal aandelen in vaste handen.
    Het China verhaal valt niet lekker, denk ik.

    Bij een herstel van de beurs gaat dit type aandelen (ook Aalberts en Tw. Kabel bijvoorbeeld) wel weer omhoog.
    Koopjes zat op dit moment, maar hebben we de bodem al bereikt?
    Idem van mijn kant op Corbion, Wacht op een nieuw instap moment.
    ik verbaas me een toch een beetje hoe er geshort word op ING en ABN AMRO. (Lage KW en sublieme vooruitzichten).
  4. forum rang 6 OnoMatopee 26 oktober 2023 16:42
    Renovatie IJ-viaduct voor circa 15 miljoen naar BAM Infra Nederland
    Gepubliceerd op 26-10-2023
    De verbouwing van Amsterdam Centraal Station is in volle gang.

    De aanbesteding van de renovatie van het IJ-viaduct – de constructie waarop de noordelijke sporen in Station Amsterdam Centraal liggen – is gewonnen door BAM Infra Nederland. Met de opdracht van spoorbeheerder ProRail is 14,715 miljoen euro gemoeid. Het opknappen van het viaduct is een bijzondere klus.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 26 oktober 2023 16:43
    ?BAM en Bosman slaan handen ineen voor technische installaties nieuwe thuisbasis ABN AMRO

    Bunnik, 26 oktober 2023 - Bosman en BAM Bouw en Techniek zijn een nauwe samenwerking aangegaan voor het verzorgen van de technische installaties voor de nieuwe thuisbasis van ABN AMRO in Amsterdam Zuidoost. Vanuit een VOF-constructie met de naam BBC (Bosman-BAM combinatie) zullen de twee bedrijven gezamenlijk bijdragen aan de technische installaties bij de herontwikkeling van ABN AMRO voor het ruim 100.000 m2 grote gebouw.
    ?BAM en Bosman slaan handen ineen voor technische installaties nieuwe thuisbasis ABN AMRO

    Het ABN AMRO-kantoor uit de jaren tachtig wordt door Edge en BAM Bouw en Techniek herontwikkeld tot een Paris Proof-gebouw en op een circulaire manier gerenoveerd en ingericht. Deze revitalisatie sluit aan bij de duurzame visie en purpose van ABN AMRO en is ontworpen in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Edge en de oorspronkelijk architect van het gebouw Broekbakema.

    Circa 70.000 m2 van het pand wordt hergebruikt. Veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen, krijgen een nieuwe bestemming. Op het dak en de gevel van het complex komt 10.500 m2 zonnepanelen, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Circulaire principes worden in elke fase van de herontwikkeling geïntegreerd.

    Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieën om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgt het gebouw ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten. Hiermee bevordert het gebouw ook het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Als gevolg van onder andere al deze keuzes zal in ieder geval een BREAAM Excellent duurzaamheidscertificering worden toegekend.

    Arjo van Geffen, algemeen directeur Bosman: ‘Met deze samenwerking bundelen we echt onze kennis en sterke kanten. Het is niet zo dat de ene partner deze techniek levert en de andere partner dat, we doen het echt samen. Het gevoel met BAM Bouw en Techniek was direct goed en we voelen elkaar naadloos aan. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om van elkaar te leren en samen een resultaat te leveren die above en beyond gaat. Op deze manier kunnen we de perfecte techniek leveren voor dit fantastische project bij ABN AMRO.’

    Rick van Haren, projectdirecteur BAM Bouw en Techniek: ‘Vanaf het eerste moment verloopt de samenwerking constructief en prettig. Gedurende de tenderfase heeft het tenderteam van Bosman veel expertise ingebracht op het gebied van SMART Buildings en beproefde installatieconcepten. Dit gecombineerd met de kennis en kunde van de afdeling planontwikkeling van BAM ontstond hierin een optimale werkwijze richting de prijsvorming. Ook over het feit dat de teamleden vanuit de realisatiefase direct waren aangehaakt, ben ik erg content.’

    Het nieuwe ABN AMRO kantoor wordt een inspirerende werk- en ontmoetingsplek die niet alleen beter is voor het klimaat maar ook voor de directe leefomgeving. De ingebruikname vindt naar verwachting in 2027 plaats.
    Over Bosman

    Bosman is een merk van VINCI Energies. Samen met Verkerk, de Schilt bedrijven en VanderLinden brengen wij Nederlandse gebouwen en terreinen technisch tot leven. Dit doen we via de business line Building Solutions VINCI Energies. Wij ondersteunen vastgoedeigenaren, bedrijven en instellingen bij alles wat er nodig is om hun gebouwen -én de mensen die er werken- optimaal te laten presteren. Zo dragen we bij aan duurzame, comfortabele, veilige en energiezuinige gebouwen en terreinen in de industrie, transport en logistiek, vastgoed, gezondheidszorg en utiliteitsbouw. Onze gezamenlijke expertisegebieden zijn systeemintegratie, gebouwinstallaties en gebouwbeheer.
    Over BAM Bouw en Techniek

    BAM Bouw en Techniek: bouwen aan een duurzame toekomst. BAM Bouw en Techniek - deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep, een toonaangevende bouw- en infrastructuurgroep in Nederland - richt zich op commerciële en technische ontwikkeling, voorbereiding en realisatie van utiliteitsbouwprojecten. BAM Bouw en Techniek biedt tevens uitgebreide dienstverlening op het gebied van installatietechniek. Duurzaamheid vormt een belangrijke pijler onder de bedrijfsvoering van BAM én is een van de centrale thema’s in de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.

    BAM wil een leidende rol spelen in het bouwen aan een duurzame toekomst. In hechte samenwerking met opdrachtgevers, partners en toeleveranciers streeft BAM Bouw en Techniek ernaar om duurzame gebouwen te realiseren en beheren, die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de samenleving. Voor meer informatie: www.bambouwentechniek.nl
    Nadere informatie:

    Bosman – communicatie, Angelique Struik, angelique.struik@bosmanbedrijven.nl;
    BAM Bouw en Techniek – communicatie; Huib van Kuilenburg, huib.van.kuilenburg@bam.com.
  6. nescio 26 oktober 2023 17:38
    quote:

    popie schreef op 26 oktober 2023 11:18:

    Dividend van 40 eurocent verwacht bij Fugro dus deze keer maar niet verkopen,
    BAM krabbelt ook een beetje op..
    ja na zo'n dagje pharming en Fugro zou Bam van mij ook nog wel even een boost mogen krijgen, maar goed ik heb vertrouwen al duurt een eeuwigheid.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 26 oktober 2023 18:04
    De Europese Centrale Bank begint op zijn vroegst met het versoepelen van het monetaire beleid in het tweede kwartaal van 2024 als de eurozone in het vierde kwartaal een recessie belandt, maar mogelijk vindt een eerste renteverlaging zelfs al in het eerste kwartaal van volgend jaar plaats. Dit schreven analisten van Monex Europe donderdag in reactie op het rentebesluit van de ECB.

    De ECB zelf benadrukte donderdag bij monde van voorzitter Christine Lagarde dat elke discussie over renteverlagingen veel te voorbarig is en dat de centrale bank er zelf nog niet mee bezig is.

    Maar volgens Simon Harvey van Monex tonen economische data dat het beleid van de ECB misschien al wel te verkrappend is.

    Uit de laatste PMI-gegevens blijkt dat de economie van de eurozone afstevent op een technische recessie en het is evident dat het monetaire beleid duidelijk doorwerkt in de economie, aldus Harvey.

    "Daarom denken wij dat de focus voor het ECB-beleid waarschijnlijk zal verschuiven naar de timing en omvang van renteverlagingen in 2024", aldus Harvey.

    Het basisscenario is daarbij dat de eerste versoepeling plaatsvindt in het tweede kwartaal van volgend, maar een renteverlaging in de eerste drie maanden van 2024 is niet uitgesloten, volgens de analist.

    "De omvang van de beleidsversoepeling daarna blijft hoogst onzeker. De omvang van de recessie in de eurozone in de komende maanden en het effect ervan op de inflatie en de arbeidsmarkt zullen daarom cruciaal zijn bij het vormen van onze voorspellingen over de rentes in de eurozone na de eerste renteverlaging en de kortetermijnvooruitzichten voor de euro/dollar", aldus Harvey.
  8. forum rang 6 Zwijnash 26 oktober 2023 19:03
    quote:

    email2uwf schreef op 26 oktober 2023 11:10:

    [...]
    Idem van mijn kant op Corbion, Wacht op een nieuw instap moment.
    ik verbaas me een toch een beetje hoe er geshort word op ING en ABN AMRO. (Lage KW en sublieme vooruitzichten).
    Short ing en abn is 0%

    Slecht dag voor banken door standard chartered
680 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links