Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

5.529 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 22 oktober 2023 13:40
    Doctors in Gaza have warned that 130 premature babies are in “imminent danger due to a lack of fuel”. “The world cannot simply look on as these babies are killed by the siege in Gaza,” said Melanie Ward, the chief executive of Medical Aid for Palestinians.
    www.theguardian.com/world/live/2023/o...
  2. forum rang 7 Beur 22 oktober 2023 13:52
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 22 oktober 2023 12:34:

    [...]
    Ik denk, dat de bewoners van Gaza door Israël meer gek gemaakt worden, dan lezers van dit forum.

    Heel goed van jou, om info te dubbelchecken, om je te helpen hier de info van een niet-gecensureerde site over de schrijnende situatie, waarin burgers van Gaza gedirigeerd zijn naar het vervolgens gebombardeerde zuiden:

    Families uit Gaza hebben het zuiden opdracht gegeven naar huis terug te keren, en zeggen dat nergens veilig is voor Israëlische bommen

    GAZA, 17 oktober (Reuters) - De familie Abu Marasa keert terug naar Gaza-stad, nadat ze vrijdag waren gevlucht nadat Israël alle burgers had bevolen naar het zuiden te gaan, anders zouden ze te maken krijgen met bombardementen. Ze zeiden dat ze liever thuis zouden sterven nadat een luchtaanval het huis ernaast had getroffen. waar ze schuilden.

    Bij bombardementen in het zuiden van de kleine, drukke Gazastrook zijn in één nacht tientallen mensen om het leven gekomen, zeggen de lokale autoriteiten. De familie Abu Marasa is een van de vele mensen met wie Reuters heeft gesproken en die tot de conclusie zijn gekomen dat ze net zo goed naar hun huizen in het noorden kunnen terugkeren.

    Meer dan een dozijn leden van de familie zaten samengedrukt in een auto aan de rand van Khan Younis, de belangrijkste stad in het zuiden van Gaza, hun bezittingen vastgebonden aan het dak voor de gevaarlijke reis terug naar het noorden door het bombardement.

    'Waarom zouden we martelaren moeten zijn in Khan Younis? We kunnen beter als martelaren in onze huizen sterven. Laat het hele gebouw op ons hoofd vallen,' zei Saleem Abu Marasa, terwijl hij zich klaarmaakte om terug te rijden.

    Israël begon zijn meest intensieve bombardement ooit op de Gazastrook, een 45 km lange enclave waar 2,3 miljoen mensen wonen, nadat de militante Palestijnse groepering Hamas op 7 oktober door Israëlische steden raasde en 1.300 mensen doodde.

    Het Israëlische leger zei vorige week dat alle burgers de noordelijke helft van de enclave moeten verlaten, inclusief Gaza-stad, omdat het land een grondaanval voorbereidt om Hamas uit te roeien. Israëlische bombardementen hebben in elf dagen tijd 2.800 Palestijnen gedood.

    Zelfs zonder het bombardement voltrekt zich een humanitaire ramp in de enclave, omdat Israël alle stroom, water, medicijnen, voedsel en brandstof blokkeert.

    Het evacuatiebevel heeft in Gaza, waar veel inwoners vluchtelingen zijn, de vrees aangewakkerd dat zij nooit meer naar huis zullen kunnen terugkeren. Het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties waarschuwde dinsdag dat de eis in strijd zou kunnen zijn met het internationaal recht.

    De Verenigde Naties zeiden dat er zware bombardementen plaatsvonden in de enclave, waarbij Khan Younis en andere delen van het zuiden werden getroffen waar Israël de mensen had opgedragen daarheen te gaan.

    “Degenen die erin slaagden te voldoen aan het bevel van de Israëlische autoriteiten om te evacueren zitten nu vast in het zuiden van de Gazastrook, met weinig onderdak, snel uitputtende voedselvoorraden, weinig of geen toegang tot schoon water, sanitaire voorzieningen, medicijnen en andere basisbehoeften. ”, zei woordvoerder Ravina Shamdasani van het VN-rechtenbureau.

    Een menigte zocht dinsdag door het puin van een gebouw dat door een luchtaanval was verwoest, op zoek naar overlevenden en lichamen van de doden.

    Reddingswerkers droegen een gewonde man, besmeurd met stof en bloed, langs een bomkrater en gevallen puin, voordat een paramedicus de ruïne uit rende met een baby in een deken gewikkeld en tevergeefs naar zijn pols voelde.
    'DOOD IS OVERAL'

    Hattab Wahdan was uit Beit Hanoun in het noorden van Gaza gevlucht en met zijn gezin naar Khan Younis gereisd. Een nachtelijke Israëlische luchtaanval trof een huis in de buurt van het huis waar hij verblijft, waarbij verschillende mensen om het leven kwamen die, net als hij, uit het noorden waren gevlucht.

    “Ze vertelden ons dat het zuiden veilig was. Ze dwongen ons, verdreven ons uit onze huizen en we kwamen naar Khan Younis omdat we kinderen hebben”, zei Wahdan, die zei dat Israëlische aanvallen zijn huis hadden verwoest tijdens conflicten in 2006 en 2014.

    "We ontdekten dat alles hetzelfde is. De dood is overal. Dus teruggaan is beter voor ons", zei hij, terwijl hij de situatie in Khan Younis omschreef als "de hel".

    Israëlische aanvallen treffen nog steeds het noorden van Gaza. Toen de zon dinsdag opkwam, sloegen ontploffingen in achter een rij woonblokken in Gaza-stad, waarbij vlammenballen omhoog vlogen, gevolgd door enorme rookkolommen, zo bleek uit een videoverbinding van Reuters.

    Bewoners spraken daar van een ongekende verwoesting, waarbij hele wijken verwoest waren. Maar veel inwoners hadden besloten te blijven, sommigen van hen waren bang dat ze helemaal naar Egypte zouden worden gedwongen en tweemaal vluchtelingen zouden worden.

    “Het is waar dat we geen elektriciteit, geen water en geen internet hebben, maar wat belangrijker is: onze vastberadenheid om ons tot de dood te verzetten”, zegt Shadi, een vader van zes kinderen die als ambtenaar werkt in het door Hamas gecontroleerde Gaza-gebied. administratie.

    “We gaan ze niet geven wat ze willen, ze willen nog een ontheemding en dat zal mislukken. We kunnen sterven, maar we zullen hier begraven worden, niet in de Sinaï”, vertelde hij telefonisch aan Reuters vanuit het vluchtelingenkamp Jabalia.

    Reuters-verslaggevers zeiden langs de weg bij Khan Younis dat ze enkele tientallen voertuigen vol met mensen en bezittingen naar het noorden zagen rijden.

    In de gezinsauto zat Raghda Abu Marasa achterin, samen met andere volwassenen, met twee kleine kinderen op schoot.

    ‘Nu keren we terug naar huis, ook al is ons leven in gevaar en zal het moeilijk zijn voor ons en onze kinderen’, zei ze. Maar dat was beter dan de dood weg van huis, zei ze.

    Rapportage door Nidal al-Mughrabi; Aanvullende rapportage door Muhammad Salem; Schrijven door Angus McDowall; Bewerking door Janet Lawrence
    Aut. vertaald uit www.reuters.com/world/middle-east/gaz...
    Zijn dit incidenten of gebeurt het bombarderen van het zuiden van Gaza stelselmatig?
  3. forum rang 7 Beur 22 oktober 2023 14:07
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 22 oktober 2023 13:56:

    [...]
    Hoe kan je dit incidenten noemen, als burgers daar heen gedirigeerd zijn?
    Omdat ik me kan voorstellen dat er niet alleen in het noorden maar ook in het zuiden van Gaza doelen zijn waar Israël Hamas wil treffen. Het is naar ik meen ook niet door Israël als oorlogsvrije zone verklaard.
    Voor mij is het van wezenlijk belang voor een discussie als deze te weten of het (een paar) incidenten zijn die uitgemeten worden in sommige media of dat Israël het zuiden net zo hard aanpakt als het noorden en het dus weinig zin heeft voor burgers van Gaza-stad om naar het zuiden te gaan.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 oktober 2023 14:22
    Nederlandse vrouw (33) in Gaza omgekomen

    In Gaza is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken). "Zij was een van de 22 mensen ter plaatse met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken contact onderhoudt voor consulaire steun", schrijft de minister op X.

    Een woordvoerder van het ministerie kan niets zeggen over de toedracht van de dood van de vrouw "omdat we daarover op dit moment geen bevestigde of verifieerbare informatie hebben". Ook kan hij om privacyreden geen informatie geven over de reden van het verblijf van de vrouw in Gaza of met wie zij daar was.

    Volgens de NOS was de vrouw voor het uitbreken van de oorlog op 7 oktober met haar gezin afgereisd naar de Gazastrook. Ze was daar op familiebezoek. Ze had al meerdere malen tevergeefs geprobeerd bij Rafah de grens met Egypte over te steken, bericht de NOS.

    De Gazastrook wordt sinds de aanval van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas door Israël voortdurend gebombardeerd. In de nacht van zaterdag op zondag viel Israël ook weer doelen aan in de kuststrook waar meer dan 2 miljoen mensen verblijven. Volgens Hamas kwamen bij de aanvallen zeker 55 mensen om het leven.

    In Gaza zit een onbekend aantal Palestijnen met een buitenlands paspoort vast. Israël heeft het gebied afgesloten en ook de grens met Egypte in het zuiden is dicht. "We blijven ons op alle mogelijke manieren inspannen om een veilig vertrek uit Gaza mogelijk te maken", laat Bruins Slot weten.

    Israël heeft mensen in Gaza opgeroepen het noorden van de dichtbevolkte strook te verlaten en naar het zuiden te gaan. Die oproep herhaalde het Israëlische leger zondag opnieuw. Maar ook in het zuiden voert Israël aanvallen uit. Dat gebeurde de afgelopen nacht ook, onder meer in Rafah.

    Veel mensen met een buitenlands paspoort zijn naar het zuiden gevlucht in de hoop daar de grens met Egypte te kunnen oversteken. Dat land houdt de grens dicht uit vrees voor een vluchtelingenstroom. Zaterdag ging de grenspost kortstondig open om twintig vrachtwagens met humanitaire hulp uit Egypte toe te laten.
  5. forum rang 8 closer 22 oktober 2023 14:23
    quote:

    Beur schreef op 22 oktober 2023 14:07:

    Voor mij is het van wezenlijk belang voor een discussie als deze te weten of het (een paar) incidenten zijn die uitgemeten worden in sommige media of dat Israël het zuiden net zo hard aanpakt als het noorden en het dus weinig zin heeft voor burgers van Gaza-stad om naar het zuiden te gaan.
    Dat is voor ons moeilijk te vergelijken.
    Maar als (sommige) Gazanen weer naar het noorden vertrekken (en we kennen de beelden hoe het daar is), zullen ze daar een goede reden voor hebben.
  6. forum rang 7 Beur 22 oktober 2023 14:33
    quote:

    closer schreef op 22 oktober 2023 14:23:

    [...]
    Dat is voor ons moeilijk te vergelijken.
    Maar als (sommige) Gazanen weer naar het noorden vertrekken (en we kennen de beelden hoe het daar is), zullen ze daar een goede reden voor hebben.
    Uiteraard maar de vraag blijft : bombardeert Israël het zuiden net zo stelselmatig als het noorden en hoeveel Gazanen zijn het eigenlijk die zeggen: "We gaan weer naar het noorden want het is hier in het zuiden net zo erg"?.
    Getallen wil ik graag zien die iets zeggen over de intensiteit van de bombardementen in het zuiden en de hierdoor terugkeer van noordelijke Gazanen en geen interviews met een paar van hen.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 22 oktober 2023 14:45
    quote:

    Beur schreef op 22 oktober 2023 14:33:

    [...]Uiteraard maar de vraag blijft : bombardeert Israël het zuiden net zo stelselmatig als het noorden en hoeveel Gazanen zijn het eigenlijk die zeggen: "We gaan weer naar het noorden want het is hier in het zuiden net zo erg"?.
    Getallen wil ik graag zien die iets zeggen over de intensiteit van de bombardementen in het zuiden en de hierdoor terugkeer van noordelijke Gazanen en geen interviews met een paar van hen.
    Cijfers heb ik helaas niet (journalisten worden niet toegelaten in Gaza door Israël, er zijn er wel meer dan tien sinds het begin van de oorlog gesneuveld aldaar), een US site rapporteert:

    As Israel’s bombing hits declared ‘safe zones’, Palestinians trapped in Gaza find danger everywhere

    KHAN YOUNIS, Gaza Strip (AP) — Israeli airstrikes pounded locations across the Gaza Strip on Thursday, including parts of the south that Israel had declared as safe zones, heightening fears among more than 2 million Palestinians trapped in the territory that nowhere was safe.

    www.pbs.org/newshour/world/as-israels...

    Er zijn ook Palestijnen op de vlucht van Noord naar Zuid gebombardeerd en omgekomen.

    Of dat meer of minder is, dan in Noord, kan ik je niet vertellen.

    Het verschil is wel zo klein, dat op zijn minst sommige families terug gaan van Zuid naar Noord.
  8. forum rang 8 closer 22 oktober 2023 15:01
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 oktober 2023 14:53:

    Alle bombardementen en zelfs een invasie zullen Hamas niet kunnen uitroeien, dus alles wat Israël doet is zinloos.
    Daar ben ik het mee eens.
    Effectief is het enige wat ze doen: wraak nemen. Hetgeen weer wraakgevoelens oproept, en zo gaat het al decennia lang. Gesteund door Rutte die deze "zelfverdediging" gerechtvaardigd vindt.

    (tekst aangepast)
  9. forum rang 7 Beur 22 oktober 2023 15:09
    quote:

    closer schreef op 22 oktober 2023 15:01:

    [...]
    Daar ben ik het mee eens.
    Effectief is het enige wat ze doen: wraak nemen. Hetgeen weer wraakgevoelens oproept, en zo gaat het al decennia lang. Gesteund door Rutte die een "reactie" gerechtvaardigd vindt.
    In het Midden-Oosten is het nou eenmaal oog om oog, tand om tand. En dat krijg je er met Westerse normen en waarden - die wij hier graag als universeel geldend willen zien - echt niet zomaar uit. Laat staan of je dat zou moeten willen.
  10. forum rang 8 closer 22 oktober 2023 15:13
    quote:

    Beur schreef op 22 oktober 2023 15:09:

    In het Midden-Oosten is het nou eenmaal oog om oog, tand om tand. En dat krijg je er met Westerse normen en waarden - die wij hier graag als universeel geldend willen zien - echt niet zomaar uit. Laat staan of je dat zou moeten willen.
    Nou ja, er was toch een bekende jood die pakweg 2000 jaar geleden een andere aanpak bepleitte.
  11. forum rang 7 Beur 22 oktober 2023 15:18
    quote:

    closer schreef op 22 oktober 2023 15:13:

    [...]
    Nou ja, er was toch een bekende jood die pakweg 2000 jaar geleden een andere aanpak bepleitte.
    Dat was de grondlegger van het Christendom dat in zijn totaliteit inmiddels geëvolueerd is naar een meer vredelievende vorm en Christenen vind je niet zoveel in het Midden-Oosten.
  12. forum rang 8 Succes 22 oktober 2023 17:19
    Voor de geïnteresseerden ... een overzichtelijke achtergrond video.

    "The Israel-Palestine conflict: a brief, simple history "

    www.youtube.com/watch?v=iRYZjOuUnlU

    One of the biggest myths about the Israel-Palestine conflict is that it's been going on for centuries, that this is all about ancient religious hatreds.

    In fact, while religion is involved, the conflict is mostly about two groups of people who claim the same land. And it really only goes back about a century, to the early 1900s. At its heart, it is a conflict between two self-determination movements — the Jewish Zionist project and the Palestinian nationalist project — that lay claim to the same territory.
  13. forum rang 6 benbelegger 22 oktober 2023 22:37
    Al-Qaida en Islamitische Staat (IS) hebben hun volgelingen opgeroepen om Israëlische, Amerikaanse en Joodse doelen aan te vallen, waardoor het vooruitzicht op nieuw terroristisch geweld in het Midden-Oosten of het Westen wordt vergroot.

    In een reeks verklaringen van de afgelopen twee weken feliciteerden leden van Al-Qaida Hamas met zijn “invasie van Israël”, een verwijzing naar de terroristische aanslagen waarbij op 7 oktober 1.400 mensen, voornamelijk burgers, omkwamen.

    Het Israëlische militaire offensief in Gaza, dat volgens de medische autoriteiten in het door Hamas gecontroleerde gebied een humanitaire crisis heeft veroorzaakt en tot nu toe meer dan 4.500 mensen heeft gedood, heeft in de islamitische wereld tot verontwaardiging geleid.

    Dit biedt een kans voor extremistische groeperingen, zeggen experts.

    In een recente verklaring van Al-Shabaab, het machtige filiaal van Al-Qaida in Somalië, werd gesteld dat het conflict in het Midden-Oosten niet alleen “de strijd van de islamitische facties in het land Palestina in het bijzonder was, maar eerder de strijd van de gehele islamitische oemma. ”.

    Het voegde eraan toe: “Moslims moeten alles verzamelen en aanbieden wat ze kunnen om de moedjahedien te steunen tegen de Joden en hun hypocriete, ongelovige bondgenoten. De kracht van deze natie ligt in de kracht van haar jihadistische fronten.”

    Andere Al-Qaeda-filialen op het Indiase subcontinent, Jemen en Syrië hebben soortgelijke verklaringen afgelegd.

    Volgens de Long War Journal , een nieuwswebsite gespecialiseerd in islamistisch geweld, prezen de afdelingen van Al-Qaeda in Noord- en West-Afrika de Hamas-aanvallen op Israël en riepen ze op tot verder geweld tegen Joden.

    “Wij feliciteren uw daden en dringen er bij u op aan om door te gaan en geduldig op uw tanden te bijten op het pad van de jihad”, zeiden de groepen in een verklaring. “Zij [de Palestijnen] vielen de Joden aan… en wilden het zwaard van vernedering uit hun nek heffen.”

    De oproepen tot geweld zullen bij westerse functionarissen de bezorgdheid over een nieuwe golf van extremistisch geweld verder vergroten. Vorige week zeiden de hoofden van MI5 en de FBI dat Joodse gemeenschappen en andere groepen gevaar kunnen lopen door eenzame actoren, Iran of militanten. Zelfs vóór de oorlog in Gaza waarschuwden de Europese autoriteiten voor een toename van het islamistisch terrorisme op het continent.

    Ken McCallum, de directeur-generaal van de Britse binnenlandse spionagedienst MI5, zei dat er een risico bestaat dat ‘zelfgeïnitieerde’ individuen die mogelijk online zijn geradicaliseerd, in Groot-Brittannië op ‘spontane of onvoorspelbare manieren’ zullen reageren na de terroristische aanslagen op Israël. en wat een langdurig conflict zou kunnen worden.

    In mei waarschuwden Nederlandse veiligheidsdiensten dat de terroristische dreiging van IS voor Europa was toegenomen. In dezelfde maand zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken dat het risico op islamistisch terrorisme weer toenam en dat zowel zijn eigen land als zijn buurlanden het doelwit waren.

    Eerder deze maand werd in Frankrijk een leraar doodgestoken door een aanvaller die trouw had gezworen aan IS, en werden twee Zweedse voetbalfans in Brussel neergeschoten door een 45-jarige die bekend was bij de veiligheidsdiensten en verdacht werd van radicale sympathieën.

    “Op dit moment is de kans veel groter dat je individuen ziet reageren op dit soort oproepen, maar naarmate de oorlog voortduurt zie je steeds meer georganiseerde complotten worden gesmeed. Al deze groepen proberen het conflict uit te buiten om steun te mobiliseren, zowel lokaal als internationaal”, zegt Caleb Weiss, senior analist bij de Bridgeway Foundation.

    Al-Qaeda heeft zich eerder kritisch uitgelaten over organisaties als Hamas en Hezbollah , en is noch in Gaza, noch op de Westelijke Jordaanoever significant aanwezig. Hoewel ze enkele doelstellingen en ideeën delen, zijn er zeer belangrijke ideologische verschillen: Al-Qaeda heeft zich bijvoorbeeld kritisch uitgelaten over de betrokkenheid van beide groepen bij het bestuur en de regering.

    In een verklaring bood IS advies over “praktische stappen om de Joden te bestrijden”, maar bekritiseerde Hamas vanwege zijn banden met Iran en zijn beperkte focus op Israël. De groep riep overal op tot aanvallen op Joden, maar specifiek in Noord-Amerika en Europa.

    Er bestaat een bittere rivaliteit tussen IS en Al-Qaeda, wat leidt tot concurrerende retoriek van beide partijen in hun poging om rekruten aan te trekken. Beide zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verzwakt. IS verloor zijn zogenaamde kalifaat in Syrië en Irak, terwijl de ervaren leider van Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, vorig jaar werd gedood bij een drone-aanval.
    www.theguardian.com/world/2023/oct/22...
    .
5.529 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,67 0,00%
EUR/USD 1,0889 +0,17%
FTSE 100 8.246,95 +0,18%
Germany40^ 18.638,80 +0,34%
Gold spot 2.368,22 +0,54%
NY-Nasdaq Composite 17.187,91 +1,96%

Stijgers

Xior
+5,70%
Deceun...
+3,66%
AZELIS...
+2,16%
Melexis
+1,78%
Care P...
+1,40%

Dalers

Ageas
-4,06%
Umicore
-3,17%
Tessen...
-2,96%
IBA
-2,69%
SYENSQO
-1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links