Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 22,200 30 apr 2024 12:03
  • -0,140 (-0,63%) Dagrange 22,040 - 22,420
  • 20.918 Gem. (3M) 240,4K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 755 756 757 758 759 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 21 oktober 2023 11:59
    Bovenstaand bericht ( K. Wiebes ) is duidelijk. Speelbal van vele shortende partijen, die dagelijks de koers intensief bewerken. Zij zijn aan de macht. Hebben momenteel de macht, en zijn dagdagelijks aktief, zodra ze bemerken dat de particuliere belegger afhaakt in een fonds / er geen omzet is ( en dan komen zij uit hun schelp / een fonds is geïnfecteerd / net gelijk een PC thuis geïnfecteerd kan zijn ) - ja, wie zou niet ? - Mede dus ook bepaald door hun gedrag. Ach, een aandeel waar de algoritmes de grote baas uithangen, natuurlijk wegblijven hiervan dus.
    Het zijn zij, die de small cap en midcap fondsen de dieperik inshorten. Ze zijn aktief / aanwezig. Het is hun verdienmodel. En kunnen al,lang grote sier maken. Verdienen bakken met geld.

    Iemand al eens, hier bij IEX vb. de grafiek gezien van het aandeel Alfen ?
    Nochthans, met hun 3 afdelingen daar werkzaam waar de meeste groei te halen is, de eerste 6 / 7 jaren, pakweg minimaal tot het jaar 2030. ( maar vermoed nog veel langer ).
    Zit ik ook fors in ( en gekocht aan koersen tussen de 74 en 84 euro )
    ( o.a. Kurt Van Steelandt ( redacteur bij de Fin. Ec. Tijd ) raadde het zo veelvuldig aan, als groeiaandeel, bij koersen nog bij koersen rond de 93 euro. Daar moest je inzitten. ( ja, zijn commentaar erbij vermeld gelezen, zijn raad gevolgd ( bij een koers toendertijd een tientje minder, dan waarvoor hij het aanraadde. )
    ( Heb er iets van een 15 % van mijn portefeuille inzitten )

    Zit natuurlijk ook nog vrij fors in AMG ( vermoedelijk iets van een 60 / 65 % van de portefeuille ) - ( maar mijn portefeuille is natuurlijk veel kleiner )
    Gelijk er velen zullen weten, veel / waarachtig veel verkocht begin juni ( algeheel onverwacht, absoluut niet gepland, was niet de bedoeling (, maar een once in a lifetime opportuniteit voor een aankoop van een onroerend goed tegen het lijf gelopen). Was geheel mijn plan uit te kijken, naar koersen tussen de 55 / 70 euro voor koersen AMG.

    Verkocht, maar kort na verkoop terug nog heel wat terug opnieuw bijgekocht aan koersen van laag in de ....... 48 euro. Vond ze koopjes. Was dankbaar voor de mogelijkheid die me geboden werd.
    ( Een marktkapitalisatie / EBIDTA van pakweg 5 of 6 bleef me gewoon nog laag blijken te zijn. Dan spreek je toch al gauw over koersen van rond de 60 of 70 euro ) - ( Volgens Ceo zou alles ook te koop zijn, vermoedde dat hij ook wel aan deze koersen dacht. Begin 2022 noemde Nico Inberg ( bij DAH ) ook zo'n bedrag van tegen de 60 euro, waar hij bij verkoop zou aan denken. En wel zou willen verkopen. Inmiddels verdubbeling van Vanadium productie ( Ohio 1 / 2 ), uitbreiding van spodumeen productie met 40.000 ton en klaar zijn van lithiumhydroxide faciliteit in Bitterfeld. Bedrag van die 60 euro blijft dus staan, maar zal niet voldoende meer zijn. ( Zal meer moeten zijn ).

    Een tijd niet meer gepost. Enkele maanden niet meer gekeken. Koersen maakten me misselijk. Had er buikpijn van. Dan beter het idee hebben : Op de plank ermee, en laten liggen. Kon me er ook iets beter van afzetten. Dit geld / deze aandelen in portefeuille mogen mijn leven niet meer beheersen. Sta er wat afstandelijk naar te kijken. Zet het van je af.
    Een tijd niet meer gepost. Wist bijlange na ook niet wat te posten. Had geen nieuw nieuws, te melden. Kon niet met nieuwtjes uitpakken ( ja, wie gaat de eerste zijn bij B & S met nieuws ? )

    Zie de toekomst anderzijds somber en somberder in, voor vele ( kleine ) particuliere beleggers, hier, in de small en midcap fondsen.
    Door het gedrag van de zovele aasgieren-fondsen, die schandelijk hun aktiviteit blijven tonen - en met reden hier van weg blijven. Hier wil je dan toch niet in zitten, gelijk hierboven in bovenstaande posting ook juist wordt weergegeven )
    Anderzijds in de ganse wereld, meer en meer die louter en alleen in ETF's beleggen, en verder louter alleen nog in de grote Big Tech waarden. . K / W verhoudingen van 45 of 60 maakt hun eigenlijk niets uit. Vinden ze niet te duur om er in te beleggen. Het grote en het vele geld wereldwijd blijft er toch onafgebroken naar toe stromen.
    Zo wordt de wereld blijkbaar, Amazon, Tesla, Apple en anderen aan K/W verhoudingen van 35 of 60, ASCX en AMX fondsen, waar niet naar gekeken wordt, geen belangstelling kunnen opwekken / genegeerd worden, en spotgoedkoop blijven noteren.
    Want reden : Geen interesse ervoor.

    Zien de politiekers dit nu niet ? Valt het hun niet op ?
    Een eerste remedie ( en voornamelijk om de aasgier-fondsen met hun algoritmes stokken in de wielen te steken ) , invoering gelijk bij ons ( Vlaanderen ) van een taks bij elke aandelentransactie. Dacht iets van een 0,37 % bij elke aankoop / verkoop bij ons.
    Zal al heel veel veranderen aan het gedrag van de shortende hedgefunds, die dagdagelijks met enkele tienduizende stuks de koers de dieperik in blijven sturen.

    Nu geen ellenlange discussies hieronder over het wel of niet OK vinden van deze taks bij elke transactie.
    Dit is slechts mijn gedacht. Maar anderzijds, brengt toch ook gauw wat honderden miljoenen ( of een miljard ) bij aan de begroting. Geld dat op andere domeinen hard nodig is.

    Toch ook nog een woordje uitleg van Moneypocket, Lamsrust, Viperone, mogelijk anderen die er ( gelijk ik ) toch al sinds de jaren 2011 en later, dus al wat langer inzitten, over de hoogte van de koers AMG ?
    Dat we ergens in het volgende jaar hogere koersen zien, dan momenteel lijkt me ook duidelijk.
    Jarenlang deze bradeerprijsjes ? - Zou niet goed kunnen. Dan verdwijnen ze vlug van de beurs, en worden ze voor deze prijs opgekocht door een grotere groep, die er een interessante aanvulling in ziet / private equity partijen, die er wel waarde inzien ( momenteel al heel wat meer dan het dubbele van de beurskoers )
    LR
  2. forum rang 5 geldmaker 21 oktober 2023 13:06
    Uit het hart gegrepen. Je slaat de spijker op de kop. AMG helaas niet in België zou zeker rust en hogere koersen genereren. Hier doet men niets. Willen wel de pensioenen aan de beurs koppelen.
    Hedgefunds gedeien hier prima verdienen sloten geld en een AFM op zomerreces. Belgische staat ook blij, hier rollen de partijen over de tafel....
    Gaat tijd worden dat een regeringspartij dadelijk eens die taks gaat invoeren. Krijgen wij een faire koers en meer vertrouwen...
    Kan niet wachten tot ze tot daden overgaan.
  3. forum rang 8 Calendar 21 oktober 2023 13:24
    quote:

    Tippie schreef op 21 oktober 2023 01:25:

    Geen nieuwe outlook van AMG, dus cijfers op 8 november zullen meevallen c.q. conform laatste outlook ziijn.
    Oktoberexpiratie is vaak een draaipunt in de markt, daarna eindejaarsrally want cijfers vallen niet echt tegen en aandelen zoals AHOLD, ASR, NN en uiteraard AMG staan fundamenteel veel en veel te laag !
    De vorige keer hebben ze de outlook tijdens de presentatie veranderd, dus vanwaar deze zekerheid? Het is trouwens helemaal niet ongebruikelijk om de outlook te wijzigen bij de cijfers. Doen ze in Amerika continu. Overigens denk ik niet, dat het nodig zal zijn, maar dat komt door de vertraging in de lithiumprijzen.
  4. forum rang 8 Calendar 21 oktober 2023 13:40
    quote:

    Akwaba schreef op 21 oktober 2023 11:24:

    Op BNR werd gisteren ook de exportban door china van grafiet vernoemt, de analist dacht echter dat het bij dreigingen zou blijven omdat China ook bepaalde grondstoffen uit het Westen nodig heeft....
    Exportvergunning is iets heel anders dan een exportverbod.
  5. forum rang 5 geldmaker 21 oktober 2023 14:41
    quote:

    Mrs. Smith schreef op 21 oktober 2023 13:39:

    programma@partijnieuwsociaalcontract.nl

    T.a.v. de heer van Hijum,

    Tax op ...........

    Net als in België

    Beter voor onze pensioenen

    *

    *

    Etc.

    Met vriendelijke groet,

    Mrs. Smith
    Heb, ik reeds eerder aangeschreven, net als div pol partijen. Als meer forumleden volgen worden ze misschien wakker. E.e.a. houdt nl niet in dat iedereen vrijerlijk kan blijven handelen ( die ik ook) maar van deze extreme dalingen zijn we wel vanaf...
  6. forum rang 6 T. Edison 21 oktober 2023 20:42
    quote:

    Mrs. Smith schreef op 21 oktober 2023 18:43:

    www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/c/s/w...
    Door export te beperken zal de rest andere wegen gaan zoeken, andere bronnen aanboren. Uiteindelijk kan je met restricties in je eigen voet schieten.
    AMG is leverancier van kwaliteit grafiet. Komen er mooie tijden aan ?
  7. forum rang 4 Tippie 22 oktober 2023 00:58
    quote:

    lanciared schreef op 21 oktober 2023 11:59:

    Bovenstaand bericht ( K. Wiebes ) is duidelijk. Speelbal van vele shortende partijen, die dagelijks de koers intensief bewerken. Zij zijn aan de macht. Hebben momenteel de macht, en zijn dagdagelijks aktief, zodra ze bemerken dat de particuliere belegger afhaakt in een fonds / er geen omzet is ( en dan komen zij uit hun schelp / een fonds is geïnfecteerd / net gelijk een PC thuis geïnfecteerd kan zijn ) - ja, wie zou niet ? - Mede dus ook bepaald door hun gedrag. Ach, een aandeel waar de algoritmes de grote baas uithangen, natuurlijk wegblijven hiervan dus.
    Het zijn zij, die de small cap en midcap fondsen de dieperik inshorten. Ze zijn aktief / aanwezig. Het is hun verdienmodel. En kunnen al,lang grote sier maken. Verdienen bakken met geld.

    Iemand al eens, hier bij IEX vb. de grafiek gezien van het aandeel Alfen ?
    Nochthans, met hun 3 afdelingen daar werkzaam waar de meeste groei te halen is, de eerste 6 / 7 jaren, pakweg minimaal tot het jaar 2030. ( maar vermoed nog veel langer ).
    Zit ik ook fors in ( en gekocht aan koersen tussen de 74 en 84 euro )
    ( o.a. Kurt Van Steelandt ( redacteur bij de Fin. Ec. Tijd ) raadde het zo veelvuldig aan, als groeiaandeel, bij koersen nog bij koersen rond de 93 euro. Daar moest je inzitten. ( ja, zijn commentaar erbij vermeld gelezen, zijn raad gevolgd ( bij een koers toendertijd een tientje minder, dan waarvoor hij het aanraadde. )
    ( Heb er iets van een 15 % van mijn portefeuille inzitten )

    Zit natuurlijk ook nog vrij fors in AMG ( vermoedelijk iets van een 60 / 65 % van de portefeuille ) - ( maar mijn portefeuille is natuurlijk veel kleiner )
    Gelijk er velen zullen weten, veel / waarachtig veel verkocht begin juni ( algeheel onverwacht, absoluut niet gepland, was niet de bedoeling (, maar een once in a lifetime opportuniteit voor een aankoop van een onroerend goed tegen het lijf gelopen). Was geheel mijn plan uit te kijken, naar koersen tussen de 55 / 70 euro voor koersen AMG.

    Verkocht, maar kort na verkoop terug nog heel wat terug opnieuw bijgekocht aan koersen van laag in de ....... 48 euro. Vond ze koopjes. Was dankbaar voor de mogelijkheid die me geboden werd.
    ( Een marktkapitalisatie / EBIDTA van pakweg 5 of 6 bleef me gewoon nog laag blijken te zijn. Dan spreek je toch al gauw over koersen van rond de 60 of 70 euro ) - ( Volgens Ceo zou alles ook te koop zijn, vermoedde dat hij ook wel aan deze koersen dacht. Begin 2022 noemde Nico Inberg ( bij DAH ) ook zo'n bedrag van tegen de 60 euro, waar hij bij verkoop zou aan denken. En wel zou willen verkopen. Inmiddels verdubbeling van Vanadium productie ( Ohio 1 / 2 ), uitbreiding van spodumeen productie met 40.000 ton en klaar zijn van lithiumhydroxide faciliteit in Bitterfeld. Bedrag van die 60 euro blijft dus staan, maar zal niet voldoende meer zijn. ( Zal meer moeten zijn ).

    Een tijd niet meer gepost. Enkele maanden niet meer gekeken. Koersen maakten me misselijk. Had er buikpijn van. Dan beter het idee hebben : Op de plank ermee, en laten liggen. Kon me er ook iets beter van afzetten. Dit geld / deze aandelen in portefeuille mogen mijn leven niet meer beheersen. Sta er wat afstandelijk naar te kijken. Zet het van je af.
    Een tijd niet meer gepost. Wist bijlange na ook niet wat te posten. Had geen nieuw nieuws, te melden. Kon niet met nieuwtjes uitpakken ( ja, wie gaat de eerste zijn bij B & S met nieuws ? )

    Zie de toekomst anderzijds somber en somberder in, voor vele ( kleine ) particuliere beleggers, hier, in de small en midcap fondsen.
    Door het gedrag van de zovele aasgieren-fondsen, die schandelijk hun aktiviteit blijven tonen - en met reden hier van weg blijven. Hier wil je dan toch niet in zitten, gelijk hierboven in bovenstaande posting ook juist wordt weergegeven )
    Anderzijds in de ganse wereld, meer en meer die louter en alleen in ETF's beleggen, en verder louter alleen nog in de grote Big Tech waarden. . K / W verhoudingen van 45 of 60 maakt hun eigenlijk niets uit. Vinden ze niet te duur om er in te beleggen. Het grote en het vele geld wereldwijd blijft er toch onafgebroken naar toe stromen.
    Zo wordt de wereld blijkbaar, Amazon, Tesla, Apple en anderen aan K/W verhoudingen van 35 of 60, ASCX en AMX fondsen, waar niet naar gekeken wordt, geen belangstelling kunnen opwekken / genegeerd worden, en spotgoedkoop blijven noteren.
    Want reden : Geen interesse ervoor.

    Zien de politiekers dit nu niet ? Valt het hun niet op ?
    Een eerste remedie ( en voornamelijk om de aasgier-fondsen met hun algoritmes stokken in de wielen te steken ) , invoering gelijk bij ons ( Vlaanderen ) van een taks bij elke aandelentransactie. Dacht iets van een 0,37 % bij elke aankoop / verkoop bij ons.
    Zal al heel veel veranderen aan het gedrag van de shortende hedgefunds, die dagdagelijks met enkele tienduizende stuks de koers de dieperik in blijven sturen.

    Nu geen ellenlange discussies hieronder over het wel of niet OK vinden van deze taks bij elke transactie.
    Dit is slechts mijn gedacht. Maar anderzijds, brengt toch ook gauw wat honderden miljoenen ( of een miljard ) bij aan de begroting. Geld dat op andere domeinen hard nodig is.

    Toch ook nog een woordje uitleg van Moneypocket, Lamsrust, Viperone, mogelijk anderen die er ( gelijk ik ) toch al sinds de jaren 2011 en later, dus al wat langer inzitten, over de hoogte van de koers AMG ?
    Dat we ergens in het volgende jaar hogere koersen zien, dan momenteel lijkt me ook duidelijk.
    Jarenlang deze bradeerprijsjes ? - Zou niet goed kunnen. Dan verdwijnen ze vlug van de beurs, en worden ze voor deze prijs opgekocht door een grotere groep, die er een interessante aanvulling in ziet / private equity partijen, die er wel waarde inzien ( momenteel al heel wat meer dan het dubbele van de beurskoers )
    LR
    Meld e.e.a. eens aan de AFM !
  8. forum rang 5 geldmaker 22 oktober 2023 07:47
    quote:

    Tippie schreef op 22 oktober 2023 00:58:

    [...]

    Meld e.e.a. eens aan de AFM !
    Zinloos, alleen politieke partijen zijn hier gevoelig voor. Je kan dan ook ( nog vreemder) melden dat Belgische beleggers hier ook TOB moeten betalen middels de Giro en ING Belgie aan de Belgische staat ze blijven schatplichtig.
    Zou een giga impact op de koers geven .
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 755 756 757 758 759 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links