Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,735 30 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-0,82%) Dagrange 33,725 - 34,165
  • 5.140.595 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 986 987 988 989 990 ... 1133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dividend-Shell 20 oktober 2023 13:02
    quote:

    Ron-tron system schreef op 20 oktober 2023 11:10:

    De olieprijs is vanaf 85usd wti hoger gegaan puur op speculaties Israël-gaza en daarom voor de zoveelste keer bij uitbraak shorts olie gestart in stappen.
    De economische risico’s liggen te hoog om echt een oorlog te starten en daarom denk ik en hoop ik dat het niet doorgaat zoals men nu verwacht.
    De olieprijs zal wel weer eens snel naar 85usd wti kunnen gaan.
    Mee eens, het risico voor een grote invasie in Gaza neemt af
  2. Oude School Econoom 20 oktober 2023 13:18
    Misschien dat er verbanden zijn tussen goud, rente, olie etc, maar vandaag is dat verband wel weg en zijn handelaren bezig de koers van Shell te zetten. Bij een hogere en groene Brent en WTI prijs vandaag tov van enkele dagen geleden met 50% kans op hogere Brent en WTI prijs bij verergering crisis in Midden Oosten daalt Shell sterk in korte tijd.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 20 oktober 2023 13:28
    quote:

    Oude School Econoom schreef op 20 oktober 2023 13:18:

    Misschien dat er verbanden zijn tussen goud, rente, olie etc, maar vandaag is dat verband wel weg en zijn handelaren bezig de koers van Shell te zetten. Bij een hogere en groene Brent en WTI prijs vandaag tov van enkele dagen geleden met 50% kans op hogere Brent en WTI prijs bij verergering crisis in Midden Oosten daalt Shell sterk in korte tijd.
    Weekoverzicht aex
    Shell eenzaam groen.
    Er waren wat winstnemingen van 32,60 naar 32 maar dat lijkt me heel normaal.
    Shell reageert ook op indexen die dalen en niet enkel op de olieprijs op korte termijn.
  4. Oude School Econoom 20 oktober 2023 13:37
    Hi Ron-tron, dat klopt, speelt ook mee. Maar als de vandaag naar de daggrafiek kijkt dan is het wel bijzonder opvallend dat tussen 10.45 en 13.00 uur Shell in de verkoopmodus wordt gezet en dat gebeurt wel vaker. Hiermee bedoel ik dat handelaren of andere grote spelers in staat blijken te zijn om het aandeel Shell naar een bepaalde koers te zetten, ongeacht wat andere indicatoren doen. Maar dat hoort natuurlijk ook tot het "beursspel".
  5. forum rang 9 Ron-tron system 20 oktober 2023 13:48
    quote:

    Oude School Econoom schreef op 20 oktober 2023 13:37:

    Hi Ron-tron, dat klopt, speelt ook mee. Maar als de vandaag naar de daggrafiek kijkt dan is het wel bijzonder opvallend dat tussen 10.45 en 13.00 uur Shell in de verkoopmodus wordt gezet en dat gebeurt wel vaker. Hiermee bedoel ik dat handelaren of andere grote spelers in staat blijken te zijn om het aandeel Shell naar een bepaalde koers te zetten, ongeacht wat andere indicatoren doen. Maar dat hoort natuurlijk ook tot het "beursspel".
    Het kan zeker dat optiebelangen meespelen.
    Misschien eens interessant om te zien of Shell buyback partij mee in het spel zit en vandaag duidelijk minder heeft ingekocht.
    Gisteren waren er maar 1,1miljoen stuks in de buybacks tabel.
  6. forum rang 6 Candelll 20 oktober 2023 15:30
    Nieuwssprokkels

    Vrijdag 20 oktober 2023

    De Amerikaanse regering was deze week een van de belangrijkste spelers op de oliemarkt en kondigde zowel de versoepeling van de Venezolaanse sancties als een mogelijke aanvulling van de Amerikaanse SPR aan. Terwijl de eerste van deze twee aankondigingen de olieprijzen omlaag duwde, zorgde het nieuws dat de VS mogelijk zijn oliereserves zou aanvullen ervoor dat de prijzen omhoog gingen. Intussen blijft de Israëlisch-Gaza-crisis escaleren, waardoor de vrees wordt aangewakkerd dat deze zich zal uitbreiden tot een bredere regionale oorlog, waarbij de geopolitieke risicopremie de prijzen verder zal opdrijven. Vrijdagochtend handelde WTI boven de $90 per vat en ICE Brent naderde de $94 per vat.

    Witte Huis begint met het aanvullen van SPR. Het Amerikaanse ministerie van Energie kondigde aan dat het zou proberen 6 miljoen vaten ruwe olie te kopen voor levering aan de Strategic Petroleum Reserve in december-januari, en voegde eraan toe dat het aankoopcontracten wil ondertekenen voor $ 79 per vat of minder.

    VS starten sancties tegen Iran. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een nieuwe reeks sancties uitgevaardigd tegen Iran, gericht tegen elf personen en acht bedrijven die betrokken zijn bij de productie van raketten en drones, en heeft zich onthouden van het opleggen van aanvullende beperkingen aan de oliesector van Teheran.

    Amerikaans oorlogsschip onderschept raketten afgevuurd vanuit Jemen. Drie raketten afgevuurd vanuit Jemen werden onderschept door een Amerikaans oorlogsschip in de Rode Zee. Brigadegeneraal Pat Ryder zei dat hoewel ze niet zeker konden zijn van de doelen van de raketten, ze mogelijk in de richting van Israël gingen.

    Shell tekent LNG-megadeal met Qatar. De Britse energiegigant Shell (LON:SHEL) tekende een overeenkomst voor 27 jaar met QatarEnergy, waardoor Qatar vanaf 2026 maar liefst 3,5 miljoen ton LNG per jaar zou leveren aan de Rotterdamse Gate-importterminal.

    Greenpeace verliest zijn Britse olie-uitdaging. Milieugroep Greenpeace verloor een juridische uitdaging bij het Britse Hooggerechtshof nadat de rechtbank oordeelde dat het besluit van de Britse regering om nieuwe vergunningen voor olie- en gasexploratie in de Noordzee goed te keuren wettig was, na vier jaar zonder huurverkoop.

    Venezuela krijgt sancties van zes maanden. De Amerikaanse regering zal een aantal van de belangrijkste sancties tegen de Venezolaanse olie-industrie tijdelijk opheffen, waardoor westerse bedrijven gedurende zes maanden transacties met PDVSA kunnen uitvoeren in ruil voor de beloften van het Maduro-regime om eerlijke verkiezingen te houden.

    BHP werpt grote steenkoolactiva af. Het Australische BHP (NYSE:BHP), het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, stemde ermee in om zijn cokeskolenmijnen Daunia en Blackwater in Australië voor 3,2 miljard dollar te verkopen aan Whitehaven Coal, waarmee de geleidelijke terugtrekking uit fossiele brandstoffen naar energietransitiemetalen wordt uitgebreid.

    Frans bedrijf verdacht van sancties. Het Franse ingenieursbureau Technip (EPA:TE) zag zijn aandelen donderdag met bijna 15% kelderen nadat de grootste krant van het land, Le Monde, zei dat het bedrijf de EU-sancties niet naleefde door apparatuur te blijven leveren aan het Arctic LNG 2-project in Rusland.

    Chesapeake Eyes neemt Gas Peer over. De Amerikaanse op aardgas gerichte producent Chesapeake (NASDAQ:CHK) heeft naar verluidt contact opgenomen met zijn collega Southwestern Energy (NYSE:SWN) voor een mogelijke overname voor $12 miljard inclusief schulden, een deal die qua marktwaarde de grootste gasproducent van de VS zou kunnen creëren.

    In yuan afgewikkelde transacties worden frequenter. De Chinese nationale oliemaatschappij CNOOC (HKG:0883) voltooide een in yuans afgewikkelde LNG-handel met het Franse Engie (EPA:ENGIE) via de Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange, de vierde dergelijke transactie ooit geregistreerd als China zijn munt wil uitbreiden naar grondstoffen.

    Witte Huis versoepelt de sancties tegen Venezuela. De minister van Energie van Trinidad en Tobago bevestigde dat de VS een vergunningswijziging hebben verleend waardoor het eiland gezamenlijk het offshore Dragon-gasveld in de Venezolaanse wateren kan ontwikkelen, waarbij de toekomstige productie de LNG-terminal van Trinidad zal voeden.

    China-optimisme tilt ijzererts op. Nu China een bovenverwachte groei van 4,9% in het derde kwartaal rapporteerde, werd het sentiment op de metaalmarkt gestimuleerd toen ijzerertsfutures hun rally voortzetten en het meest verhandelde Dalian-futurescontract steeg naar $120 per ton, eveneens gestimuleerd door laagste aandelen sinds 2016.

    Devon Energy sluit zich aan bij Exxon Drive. De in Oklahoma gevestigde schalieproducent Devon Energy (NYSE:DVN) onderzoekt belangrijke overnamedoelen in de nasleep van de Exxon-Pioneer-deal, waarbij marktgeruchten suggereren dat er een stap zou kunnen worden gezet in de richting van Marathon Oil (NYSE:MRO) of het particuliere CrownRock.

    Europese gasprijzen stijgen vanwege oorlogsrisico's. De vrees voor een bredere regionale oorlog in het Midden-Oosten begint ook op de aardgasmarkten te wegen, nu de benchmark TTF-futures zijn gestegen naar € 52 per MWh ($ 17,5 per mmBtu) als gevolg van verslechterende vooruitzichten voor de Egyptische LNG-export in de winter. .
  7. DrKoo 20 oktober 2023 15:55
    quote:

    rentmeester schreef op 20 oktober 2023 10:38:

    [...]

    Geachte heer DrKoo,
    Zoals u ongetwijfeld gemerkt zult hebben, is een samenhang tussen de verschillende koersen goud, olie en de futures. Het is juist fijn dat Carl juist het totale plaatje geeft.
    Voor de mensen die geen samenhang zien of daarin niet geïnteresseerd zijn, sla de post gewoon over.
    Ik stel de bijzondere bijdragen van Rontron zeer op prijs. Verdiep je in de samenhang en wordt op z'n minst geestelijk een rijker mens.
    Dan volgt de financiële rijkdom vanzelf.
    Met vriendelijke groet,
    Rentmeester
    Maak dan een algemene economiepagina en begin een blog om de wereldpolitiek en wereldeconomie te duiden!
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 20 oktober 2023 17:12
    Het ziet er guur uit. En dan krijgen we ook nog dit weekend, althans dat lijkt erop, de inval in Gaza met wellicht tot gevolg dat Hezbollah zich er serieus mee gaat bemoeien en het hele conflict volledig escaleert.

    Rente USA is 5%, waarom zou een mens überhaupt nog in hoog gewaardeerde aandelen beleggen ? AEX begon dit jaar op 701, collectief valt de schade wel mee maar er zijn individuele noteringen die op een drama zijn uitgelopen. Shell staat op een plus van bijna 20% voor dit jaar.

    Benieuwd hoe dit maandag verder gaat. Het voordeel van een particulier tov beleggingsfonds/vermogensbeheerder is dat hij de markt uit kon/kan. Zoals ik al een maand of wat geleden aangaf ben ik eruit, op Shell, kortlopende Ned Staats en cash na. De markt "voelt niet goed" om het maar zachtjes uit te drukken.

    Goed weekend iedereen.
  9. forum rang 9 Ron-tron system 20 oktober 2023 17:33
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 20 oktober 2023 17:12:

    Het ziet er guur uit. En dan krijgen we ook nog dit weekend, althans dat lijkt erop, de inval in Gaza met wellicht tot gevolg dat Hezbollah zich er serieus mee gaat bemoeien en het hele conflict volledig escaleert.

    Rente USA is 5%, waarom zou een mens überhaupt nog in hoog gewaardeerde aandelen beleggen ? AEX begon dit jaar op 701, collectief valt de schade wel mee maar er zijn individuele noteringen die op een drama zijn uitgelopen. Shell staat op een plus van bijna 20% voor dit jaar.

    Benieuwd hoe dit maandag verder gaat. Het voordeel van een particulier tov beleggingsfonds/vermogensbeheerder is dat hij de markt uit kon/kan. Zoals ik al een maand of wat geleden aangaf ben ik eruit, op Shell, kortlopende Ned Staats en cash na. De markt "voelt niet goed" om het maar zachtjes uit te drukken.

    Goed weekend iedereen.
    Met korte call opties barrick 17/17,5usd ga je wel met een mooie hedge het weekend in en zeker als ze gratis zijn door de helft op 110% reeds te verzilveren.
    Om even off topic te gaan:)
  10. forum rang 5 kassa! 21 oktober 2023 13:51
    Was jij dat Ron-tron

    Bij een controle op de A1 bij Bathmen
    heeft de politie per toeval een koffer
    met 20 kilo goud ontdekt.De man gedroeg
    zich volgens agenten zenuwachtig en
    even later vonden ze de koffer.Het goud
    heeft een waarde van zo'n 1,2 miljoen
    euro.De man kon niet verklaren waar hij
    het vandaan had.Hij mocht doorrijden,
    maar het onderzoek gaat door.
  11. GreenOil 21 oktober 2023 15:58
    quote:

    kassa! schreef op 21 oktober 2023 13:51:

    Was jij dat Ron-tron

    Bij een controle op de A1 bij Bathmen
    heeft de politie per toeval een koffer
    met 20 kilo goud ontdekt.De man gedroeg
    zich volgens agenten zenuwachtig en
    even later vonden ze de koffer.Het goud
    heeft een waarde van zo'n 1,2 miljoen
    euro.De man kon niet verklaren waar hij
    het vandaan had.Hij mocht doorrijden,
    maar het onderzoek gaat door.
    En hij was van plan om elke keer 1 kilo te verkopen bij een stijging van 20 cent van de goudprijs … :-)
  12. forum rang 6 Candelll 23 oktober 2023 08:09
    Brent-futures voor ruwe olie daalden maandag naar $91 per vat en daalden voor de tweede sessie op rij, nadat diplomatieke inspanningen om te voorkomen dat de oorlog tussen Israël en Hamas uitmondde in een breder conflict in het Midden-Oosten enige zorgen over verstoringen van de aanvoer in de olierijke regio wegnamen. Hulpkonvooien arriveerden dit weekend ook vanuit Egypte in de Gazastrook, terwijl Israël ermee instemde zijn aanval op Hamas af te slaan onder druk van de VS. Elders hebben de VS de sancties tegen OPEC-lid Venezuela grotendeels opgeschort nadat de Venezolaanse leiders hadden afgesproken om volgend jaar eerlijke verkiezingen te houden. Intussen werden de olieprijzen nog steeds ondersteund door de verwachting van een groter markttekort in het vierde kwartaal, nadat topproducenten Saoedi-Arabië en Rusland de aanbodbeperkingen tot het einde van het jaar hadden verlengd.
  13. forum rang 6 Candelll 23 oktober 2023 08:14
    en dan lezen we dit.......

    Allianz Trade zegt dat olie $140 kan bereiken
    Door Julianne Geiger - 20 oktober 2023, 18:30 uur CDT

    De prijs van ruwe olie zou kunnen oplopen tot $140 per vat en de wereld in een recessie kunnen storten, zei het in Parijs gevestigde Allianz Trade vrijdag.
    Spanningen in het Midden-Oosten en escalaties tussen Israël en Hamas naar een breder regionaal conflict zouden een prijsstijging voor ruwe olie kunnen veroorzaken, waardoor de grondstof voor $140 per vat zou kunnen worden verhandeld, vertelde Ana Boata, hoofd economisch onderzoek bij Allianz Trade aan Bloomberg Television. Vrijdag.
    “Hogere olieprijzen, dat is de directe impact”, zei Boata, eraan toevoegend dat de prijzen zouden kunnen escaleren van de huidige $90 naar $140 op het hoogtepunt, en zelfs gemiddeld $120 in 2024.

    “Het is duidelijk dat we bij dit niveau van de energieprijzen begrijpen dat centrale banken veel meer in de afwachtende houding zouden zitten voordat ze de rente verlagen”, zei Boata, eraan toevoegend dat dit de wereld in een recessie zou kunnen storten, waardoor de mondiale economische groei zou worden afgeremd. groei tot slechts 2% – de krimpdrempel – wat een half punt minder is dan het basisscenario.

    “Het is duidelijk dat we dit voorlopig niet als basisscenario hebben”, zei Boata, “maar we kunnen duidelijk een waarschijnlijkheid van 20% geven aan dit neerwaartse scenario.” En dat zou volgens Boata leiden tot hoge olieprijzen. “Dat is de directe impact van dit conflict.” Dit zou de mondiale inflatie tot wel 5 kunnen doen stijgen.

    Zelfs vóór het conflict verhoogden analisten uit de olie-industrie hun verwachtingen voor de prijs van ruwe olie voor 2023 – maar slechts een handvol van de ondervraagden van Reuters in september zag de ruwe olie stijgen tot $100. Op dat moment handelde Brent op $96. Uit de September Oil Poll van Reuters bleek vrijdag dat 42 economen en analisten de prijs van Brent Crude nu op een gemiddelde van $84,09 per vat in 2023 zien, een stijging ten opzichte van de consensusprojectie van $82,45 in augustus.
22.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 986 987 988 989 990 ... 1133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links