Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 58,850 30 apr 2024 09:03
  • -1,650 (-2,73%) Dagrange 57,400 - 59,150
  • 24.691 Gem. (3M) 151,3K

Arcadis 2023

135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 augustus 2023 07:51
    Beursblik: Jefferies zet Arcadis op de kooplijst

    Met een koersdoel van 52,00 euro

    (ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Jefferies is het aandeel Arcadis gaan volgen met een koopadvies en een koersdoel van 52,00 euro. Dit bleek uit een rapport maandagochtend.

    Arcadis is volgens Jefferies een toonaangevend bedrijf op het gebied van technisch advies- en ontwerpdiensten, met een verwachte netto-omzet van 3,8 miljard euro in 2023, staat op de vijfde plaats wereldwijd, met een marktaandeel van circa 1 procent in een gefragmenteerde markt, aldus analist David Kerstens.

    Arcadis mikt op een autonome omzetgroei van ongeveer 5 procent, in lijn met branchegenoten. Dit wordt ondersteund door een ESG-wind in de rug en stimuleringspakketten, zoals de EU Green Deal en IRA, waardoor het orderboek steeds verder oploopt.

    Maar Kerstens wijst erop dat Arcadis wel moeite heeft om goed personeel te vinden. Tussen 2017 en 2022 groeide het personeelsbestand met gemiddeld 2 procent, afgeremd door de beperkte beschikbaarheid van getalenteerde ingenieurs. Wel steeg in deze periode de arbeidsproductiviteit met 2 procent per jaar dankzij digitalisering.

    De winstgevendheid van Arcadis is de afgelopen vijf jaar met 300 basispunten gestegen naar een EBITA-marge van naar verwachting 10,2 procent in 2023. De analist verwacht dat Arcadis zijn EBITA-margedoelstelling voor de middellange termijn zal verhogen tot boven de 12 procent tijdens de komende strategie-update door de nieuwe CEO in november.

    Kerstens denkt dat de belangrijkste drijfveer de verbetering van de arbeidsproductiviteit zal zijn, die nog steeds tot de laagste in de sector behoort. Jefferies verwacht een hoge enkelcijferige EBITA-groei per jaar, wat zal leiden tot een stijgende ROIC met meer dan 10 procent. Sectorgenoten zitten volgens de zakenbank op ongeveer 8,5 procent.

    Ten slotte wijst Kerstens op de sterke balans van Arcadis, met een nettoschuld die is gedaald tot 1,8 keer de EBITDA voor 2023, wat ruimte biedt voor verdere consolidatie in een gefragmenteerde markt. De analist benadrukt dat op dit moment de aandelen Arcadis worden verhandeld tegen een korting van 20 procent ten opzichte van sectorgenoten.

    Het aandeel Arcadis sloot vrijdag op 40,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 4 september 2023 10:19
    Beursblik: ING verhoogt koersdoel voor Arcadis

    Door ABM Financial News op maandag 4 september 2023
    Views: 89

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 47,00 naar 49,00 euro, met handhaving van het koopadvies, in reactie op de kwartaalcijfers van het advies- en ingenieursbureau. Dit bleek uit een rapport van de bank.

    Analist Quirijn Mulder ziet minder risico's voor het aandeel nu de overgenomen bedrijven groeien en goed op weg lijken om bij te dragen aan de winst.

    Daarbij blijft de markt vrij goed, dankzij een sterke vraag die wordt aangejaagd door de klimaatproblemen. In dit segment heeft Arcadis een goede positie opgebouwd.

    Het orderboek en de resultaten in het tweede kwartaal laten nog geen tekenen zien van een macro-economische vertraging. ING kijkt al uit naar medio november als de nieuwe CEO Alan Brooks zijn plannen zal presenteren.

    Het aandeel wordt verhandeld tegen een korting van 15 procent op sectorgenoten. ING hanteert echter een korting van 7,5 procent, gezien de lagere risico's en het feit dat de financiën op orde zijn.

    Het aandeel Arcadis noteert maandag fractioneel hoger op 43,16 euro.

    Bron: ABM Financial News
  3. forum rang 10 voda 5 september 2023 07:28
    Arcadis doet onderzoek naar Lelylijn

    Voorgestelde snelle spoorverbinding tussen de Randstad en Noordelijk Nederland.

    (ABM FN-Dow Jones) Een consortium met onder meer Arcadis gaat een bereikbaarheidsonderzoek voor de Lelylijn uitvoeren. Dit meldde het advies- en ingenieursbureau dinsdag voorbeurs zonder financiële details vrij te geven.

    De onderzoekers werken onder meer het ontwerp van drie eerder bedachte basisalternatieven uit, en kijken naar de kosten.

    De Lelylijn is de voorgestelde snelle spoorverbinding tussen de Randstad en Noordelijk Nederland. Hoe de Lelylijn precies gaat lopen en op welke stations de lijn gaat stoppen, is nog niet besloten.

    "Het kabinet heeft 3 miljard euro gereserveerd om met medefinanciering van de regio en Europese fondsen de Lelylijn aan te leggen", aldus de directeur van Mobility Tanya Sancisi.

    "Het is de bedoeling dat in het najaar van 2024 meer duidelijkheid is over ontwerp en kosten, zodat de stap gezet kan worden naar het starten van een zogenaamde MIRT-verkenning."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 11 september 2023 16:28
    Arcadis geselecteerd voor raamcontract van Amerikaanse leger

    Raamcontract van in totaal 800 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis U.S. is geselecteerd om milieu- en saneringsdiensten uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Dit meldde Arcadis maandagmiddag.

    Arcadis is één van de negen bedrijven die zijn geselecteerd als onderdeel van een raamcontract ter waarde van 800 miljoen dollar, zei het bedrijf.

    Gedurende de vijfjarige looptijd van het contract zullen deze bedrijven meedingen naar projecten via aanbestedingen, aldus Arcadis.

    De diensten in het kader van het raamwerk omvatten het verwijderen, transporteren en afvoeren van Aqueous Film Forming Foam dat PFAS bevat uit brandblussystemen.

    "Arcadis zal innovatieve technieken gebruiken", aldus het bedrijf, waaronder het creëren van een digitale tool, evenals het vervangen van blusschuim door gelijkwaardige stoffen die geen PFAS bevatten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 12 september 2023 07:38
    Arcadis aan de slag met tunnels in Noord-Holland

    Opdracht ter waarde van 125 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft van de provincie Noord-Holland een contractverlenging gekregen van 10 jaar voor het operationeel beheer van tunnels ter waarde van 125 miljoen euro. Dit meldde Arcadis dinsdag voorbeurs.

    Arcadis is hoofdaannemer en werkt samen met drie partners.

    Het betreft de Waterwolftunnel, de Abdijtunnel en het Amstel Aquaduct. De oorspronkelijke opdracht werd 10 jaar geleden verleend.

    Een belangrijk onderdeel van het werk zit in de digitalisering en onderlinge samenwerking van de verschillende onderdelen waarmee Arcadis het onderhoud en beheer optimaliseert.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 14 september 2023 09:07
    Arcadis sluit vijfjarig contract in Ontario

    Geen financiële details.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in de Canadese provincie Ontario een vijfjarig contract getekend voor dataverzameling en analytische software. Dit maakte het ingenieursbureau donderdagochtend bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Het contract is, na een uitvoerig biedingsproces, gesloten met Infrastructure Ontario en gaat nog deze maand in.

    Arcadis werkt onder dit contract samen met Conectado Solutions.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 19 september 2023 07:34
    Arcadis aan de slag met nieuwe Duitse energieroute

    Geen financiële details.

    (ABM FN-Dow Jones) Een consortium met onder meer Arcadis gaat werken aan de zogenoemde Rhein-Main-Link energie route. Dit maakte het Nederlandse advies- en ingenieursbureau dinsdagochtend bekend, zonder financiële details vrij te geven.

    De Rhein-Main-Link is een energieroute met een lengte van 500 kilometer, die via een ondergrondse kabelverbinding de elektriciteit van offshore windparken in de Noordzee naar het Rijn-Maingebied, een regio met bijna 6 miljoen inwoners, zal transporteren.

    Het project maakt deel uit van een Duitse uitbreidingsplan voor het energienetwerk, en wordt onder meer uitgevoerd in het kader van de doelstelling om in 2045 klimaatneutraal te zijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 26 september 2023 07:31
    Arcadis levert digitale en mobiele toepassingen aan Georgia

    Geen financiële details.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis is door de Atlanta Regional Commission geselecteerd om mee te werken aan een programma dat ervoor moet zorgen dat mensen die doorgaans alleen in de auto zitten, kiezen voor een duurzamer alternatief. Dit maakte het ingenieursbureau dinsdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Digitale en mobiel oplossingen moeten deze automobilisten een alternatief bieden in de vorm van bijvoorbeeld openbaar vervoer, carpoolen, thuiswerken of het nemen van de fiets.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl
  9. Mr sponge 19 oktober 2023 14:48
    Wat klettert de koers toch omlaag in de afgelopen maand.
    Echt heel vreemd dit.
    Of heb ik een persbericht gemist?
    Gaat er een grote partij short? Of is dit handel met voorkennis?
    Ik voel al een paar koersdoelverlagingen aankomen. Want zo doen ze dat. Eerst zelf verkopen en daarmee het sentiment drukken, dan downgraden en daarmee de koers nog lager zetten en dan vervolgens weer terug kopen.
  10. forum rang 10 voda 26 oktober 2023 07:35
    Groei Arcadis houdt aan

    Op schema met jaardoelen.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis is in het derde kwartaal verder gegroeid, waardoor het op schema ligt met zijn jaardoelen. Dit maakte het ingenieursbureau donderdag voorbeurs bekend.

    De autonome omzet steeg met 9,0 procent tot 932 miljoen euro, terwijl de operationele EBITA-marge verbeterde van 10,3 procent vorig jaar naar 10,6 procent afgelopen kwartaal. Daarmee behaalde Arcadis al zijn doel om dit jaar een marge van meer dan 10 procent te behalen. De operationele EBITDA steeg met 27 procent tot 128 miljoen euro.

    De autonome groei van het orderboek bedroeg 5,4 procent, waarbij de orderinstroom in het afgelopen kwartaal in lijn was met seizoenspatronen. De orderinstroom nam met 16 procent toe tot 832 miljoen euro. Arcadis sprak van een veerkrachtige pijplijn met aantrekkelijke kansen voor 2024 en daarna.

    De vrije kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 117 miljoen euro, hetgeen ver boven de 38 miljoen euro van vorig jaar is.

    CEO Alan Brookes sprak in een toelichting opnieuw van een sterk kwartaal, aangejaagd door een aanhoudende vraag vanuit klanten. "De sterke groei en winstgevendheid zorgen ervoor dat we onze doelstellingen voor 2023 kunnen behalen."

    De schulden stegen afgelopen kwartaal wel met 23 procent tot bijna 1,1 miljard euro. Arcadis deed dit jaar de nodige overnames.

    Op 16 november houdt Arcadis een beleggersdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 26 oktober 2023 08:44
    Arcadis profiteert van grote vraag naar adviezen over bodemsanering
    10 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven en organisaties zien zich vaker genoodzaakt vervuild water en grond schoon te maken en daar profiteert ingenieurs- en adviesbureau Arcadis steeds meer van. De vraag naar advies over dit soort klussen is groot, meldt topman Alan Brookes bij de cijfers over het derde kwartaal. Dat droeg mede bij aan een hogere omzet en winstgevendheid.

    Onder milieusanering, zoals de schoonmaak van vervuild water of grond heet, vallen onder andere de adviezen van Arcadis over het verwijderen van PFAS. Die amper afbreekbare groep chemicaliën zorgt voor grote problemen nu bedrijven en overheden strenger zijn gaan letten op de mogelijke gevolgen van de PFAS-vervuiling. Die extra aandacht vertaalt zich in meer vraag naar oplossingen voor PFAS-problemen, schrijft Arcadis bij zijn kwartaalcijfers.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/202721090...
  12. forum rang 10 voda 26 oktober 2023 08:47
    Beursblik: Arcadis overtreft verwachtingen

    Jefferies handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft een autonome groei en winstgevendheid gerealiseerd die de verwachtingen overtroffen. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies donderdag in een rapport.

    De operationele EBITA steeg met 30 procent tot 99 miljoen euro, hetgeen volledig in lijn was met de consensus, aangejaagd door een autonome groei van 9 procent, waar de consensus mikte op 7,1 procent, aldus Kerstens.

    Verder steeg de EBITA-marge met 30 basispunten tot 10,6 procent, waar de consensus 10,1 procent voorzag.

    Bovendien zag Kerstens de vrije kasstroom verdrievoudigen tot 117 miljoen euro, aangejaagd door het terugbrengen van het werkkapitaal met 90 basispunten tot 12,9 procent van de omzet.

    De focus ligt volgens de analist nu op de beleggersdag van Arcadis op 16 november, wanneer de nieuwe CEO Alan Brookes een strategie-update geeft.

    Jefferies heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel sloot woensdag op 37,42 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 1 november 2023 10:26
    Beursblik: Arcadis bevestigt met Amerikaanse opdracht leidende rol

    ING hanteert koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft een nieuwe opdracht voor de herinrichting van Fifth Avenue in New York ontvangen, en hoewel de waarde van de opdracht vermoedelijk niet heel groot is, is de toekenning wel een bevestiging van de leidende positie die het Nederlandse ingenieursbedrijf inneemt in grootstedelijke planning. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van ING.

    De bank schat de waarde van de opdracht op enkele miljoenen.

    Het aandeel Arcadis noteert volgens ING onterecht op een "grote" korting van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten in Europa en Noord-Amerika en denkt dat als de huidige resultaatvorming doorzet, deze achterstand op de langere termijn wordt weggewerkt.

    ING heeft een koopadvies voor Arcadis met een koersdoel van 49,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. hjk2 8 november 2023 10:55
    www.arcadis.com/en/news/global/2023/1...

    NOV 06, 2023 | PRESS RELEASE

    Arcadis Recognized by Building Design & Construction as a Top Retail Architecture Firm for 2023
    Arcadis breaks into top 3 in building sector category amidst record number of submissions

    Building Design & Construction (BD+C), a leading business content platform serving the commercial buildings industry, has released its latest Giant 400 Report rankings, with Arcadis arriving at #2 on the list of top 140 retail sector architecture and architecture engineering (AE) firms for 2023. This is the first time Arcadis has appeared in the rankings. CRTKL, now part of Arcadis’ newly formed Architecture & Urbanism (A&U) group, has appeared multiple times.

    Every year, BD+C conducts a survey of large U.S. architecture, engineering and constructions firms. The results inform its annual rankings of top firms performing work across a range of categories including convention centers, health care and hospitality.

    A&U sits within the Places Global Business Area and is one of the largest architecture practices in the world. In the retail space, A&U forecasts a not-too-distant future in which brick-and-mortar stores deliver an authentic experience that differs dramatically from online shopping and speaks to the changing behavior of the new consumer.

    Retail environments from shopping malls to food halls are reimagined around flexibility, inclusivity and community, effectively drawing people back to traditional shops. Mixed-use spaces become blended, creating a seamless lifestyle ecosystem that supports how people live, work and play.

    Matt Billerbeck, Global Practice Group Director for Retail of Architecture & Urbanism for Arcadis, said:

    “When Arcadis is named in the rankings of prestigious publications such as the Building Design & Construction’s Giant 400 Report, it is not only a source of pride, but it also motivates and inspires us about what’s possible for 2024.”

    Other notable placements include a top five finish for Arcadis on the list of AE firms for nonresidential building and multifamily housing work.

    BD+C has ranked AEC firms for nearly half a century. A record number of firms were evaluated by the platform this year. Read the full story.
135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links