Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 18 oktober 2023 10:07
    In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste.

    En wat zal er gebeuren als Israël wél de waarheid spreekt?

    Uit Nu.nl: Op deze beelden zou te zien zijn hoe het Al Ahli-ziekenhuis in de Gazastrook geraakt is. Raketten worden onderschept, waarna een deel van een raket op de grond terechtkomt. Dat zou de locatie van het ziekenhuis zijn.

    Deze beelden zijn niet bevestigd. Het is dus niet met zekerheid te zeggen dat ze laten zien hoe het ziekenhuis geraakt is.
    www.nu.nl/buitenland/6285626/massale-...
    ......

    De legerleiding van Israël heeft al excuses aangeboden en berouw getoond omdat ze nalatig zijn geweest in het beschermen van Israël.

    Van Hamas zul je nooit exuses en berouw vernemen.
    Ze willen niet in het openbaar met de vijand praten, ze blijven liever ondergronds, in hun eigen onderwereld.
    Die onderwereld is betaald met geld wat bedoeld was voor de wederopbouw van de Palestijnse gebieden.

    Wanneer laat Hamas de gijzelaars onvoorwaardelijk vrij en stopt zij met beschieten van Israël?
    Wanneer zullen ze berouw tonen voor wat ze hun eigen volk hebben aangedaan?
    Wanneer wordt Hamás menselijk?
    .
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 10:16
    quote:

    midjj schreef op 18 oktober 2023 09:17:

    [...]

    Te verwachten deze reactie. Het is Israel dat volledig onterecht beschuldigd wordt van apartheid en zich hier verdedigt dmv het CIDI.
    Maar inhoudelijk reageren op deze 75 punten is kennelijk teveel gevraagd.
    Oproep van Pax:

    Er moet een einde komen aan de ongelijkheid en bezetting van Palestina

    5 juli 2023

    De trieste gebeurtenissen van de afgelopen dagen op de Westelijke Jordaanoever, waar Israël een vluchtelingenkamp in Jenin binnenviel, laten eens te meer zien hoe belangrijk het is dat de grondoorzaken aangepakt worden. Zonder een einde aan de ongelijkheid en bezetting van Palestijns grondgebied door Israël blijft de geweldsspiraal voortduren. Hier ligt ook een belangrijke taak voor Nederland en de Europese Unie. Woorden en veroordelingen snijden geen hout. Maatregelen en concrete actie zijn essentieel om de dynamiek van geweld te stoppen.
    Vluchtelingenkamp Jenin

    Duizend Israëlische militairen vielen op 3 juli het vluchtelingenkamp binnen voor een zelfbenoemde antiterrorisme operatie, ondersteund door luchtaanvallen, tanks en bulldozers. Jenin ligt in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De inval heeft verwoestende gevolgen voor met name burgers. Van de ongeveer veertienduizend vluchtelingen in het kamp zijn er drieduizend opnieuw gevlucht. Nu de operatie ten einde is en de mensen terugkeren, komen ze terecht in een enorme ravage met straten, huizen en auto’s volledig verwoest. Ook bij vergeldingsacties zijn burgers weer het slachtoffer; een aanslag in Tel Aviv, raketten vanuit Gaza en nieuwe bombardementen op Gaza.

    Ondertussen dreigt de Israëlische premier Netanyahu met nieuwe “veiligheidsoperaties”. Ook roept de extreemrechtse en nationalistische minister van Nationale Veiligheid, Ben Gvir, tijdens interviews de Israëlische bevolking op om wapens te dragen en verkondigt hij een vereenvoudiging van regels voor wapenbezit. Dit zal alleen maar verder bijdragen aan meer geweld. Verdere repressie en onderdrukking draagt bovendien niet bij aan de veiligheid van Israël.
    Grondoorzaken aanpakken

    Het Israëlische leger opereert in een context van straffeloosheid. Mensenrechten en internationaal recht worden aan de lopende band geschonden. Uit Jenin kwamen beelden naar buiten waaruit blijkt dat Israëlische militairen op journalisten schieten, wat pijnlijk doet denken aan de moord op Al Jazeera journalist Shireen Abu Akleh inmiddels al meer dan een jaar geleden in datzelfde vluchtelingenkamp. Voor deze moord is ondanks alle internationale aandacht nog steeds niemand veroordeeld.

    Nederland en de Europese Unie moeten ingrijpen. Nederland kan dit bijvoorbeeld doen door de samenwerking met het Israëlische leger te stoppen. Er wordt onder meer samengewerkt aan kennisuitwisseling en gebruik gemaakt van elkaars trainingsfaciliteiten. Momenteel ligt er zelfs een nieuw samenwerkingsverdrag ter goedkeuring in de Eerst Kamer. Vredesorganisatie PAX roept Nederland op de militaire samenwerking met Israël te stoppen. Ook kan Nederland een visumplicht instellen voor kolonisten, die wonen in de illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Zij zijn vaak aanstichters van geweld, zoals bleek uit de recente aanval op het Palestijnse dorp Huwara.

    PAX vraagt de Nederlandse regering met klem om in de spiegel te kijken en te reflecteren op de eigen verantwoordelijkheid om de geweldsspiraal te doorbreken.
    paxvoorvrede.nl/nieuws/er-moet-een-ei...

    Persoonlijk heb ik helaas niet de indruk, dat Israël zich beter gedraagt in Gaza, dan hierboven.
  3. forum rang 5 seance 18 oktober 2023 10:31
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 oktober 2023 09:38:

    [...]
    Reageren op 75 punten kan beter door een deskundige gebeuren.

    Om mijn uitspraak te onderbouwen het volgende:

    Een beknopte uitleg van de onderdrukking van Palestijnen in Jeruzalem van Pax:
    paxvoorvrede.nl/nieuws/berichten/onru...
    www.youtube.com/watch?v=_6U5JftHBLc

    En dat door een representatieve democratie.

    In mijn ogen wordt er steeds kwaad met kwaad vergolden, er is 1 agressor in deze, die het de Palestijnen steeds moeilijker maakt in de zogenaamde Heilige stad en omstreken, en steeds meer Palestijns bezit confisceert.
    In die zin is het niet veel beter, dan wat Poetin presteert in Oekraïne, dit wordt wel door het Westen gedoogd. Ik ben klaar met dat gedogen.

    En over arme Palestijnen: dan heb ik het niet over de woede van de militante Palestijnen (ook dat praat ik niet goed), maar over gewone boeren en burgers die alles afgepakt worden door Israël. Het is niet zeker, dat al die gewone mensen raketten afschieten, zolang dat niet bewezen is.
    het cidi kan je allang niet meer serieus nemen .
    elke zin van van die club begint met het woord antisemitisme.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 oktober 2023 10:38
    'Israël publiceert onderschept gesprek Hamas na explosie ziekenhuis'

    De Israëlische strijdkrachten hebben een onderschept audiofragment vrijgegeven waarop twee Hamas-functionarissen te horen zouden zijn na de explosie bij het ziekenhuis in Gaza. Dat meldt onder meer een militair correspondent van de Times of Israel. In het fragment is te horen dat er wordt gesproken over de mogelijkheid dat een uit koers geraakte raket van Islamitische Jihad het ziekenhuis trof. Ook wordt er gezegd dat er geen Israëlische raketresten maar 'lokale' brokstukken van een raket zijn gevonden.
    Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt dat "Hamas zich met absolute zekerheid realiseerde dat een mislukte raketlancering door Islamitische Jihad de schade heeft aangericht aan het ziekenhuis." De Islamitische Jihad - een aan Hamas gelieerde terreurbeweging - spreekt tegen dat het om een eigen raket ging.

    De Israëlische krijgsmacht zegt dat Hamas probeert internationale media te misleiden door Israël te beschuldigen van een aanval op een ziekenhuis in de Gazastrook. "Ze hebben zelfs het aantal slachtoffers overdreven", zegt een legerwoordvoerder volgens The Times of Israël.

    "Uit onze inlichtingen komt naar voren dat Hamas zich realiseerde dat er iets was misgegaan met een raket van de Islamitische Jihad", zei de woordvoerder. "Ze besloten een internationale mediacampagne te lanceren om te verhullen wat er echt is gebeurd."

    De Israëlische strijdkrachten zeggen dat raketten werden afgevuurd vanaf een begraafplaats achter het ziekenhuis. De woordvoerder toonde ook beelden van de schade en betoogde dat bij een Israëlische luchtaanval ook "kraters en structurele schade aan het gebouw" te zien hadden moeten zijn.
  5. forum rang 6 benbelegger 18 oktober 2023 10:39
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 oktober 2023 05:34:

    ........

    In de bijbel staat: Je mag geen kwaad met kwaad vergelden.

    .......

    Ook Hamas ( en de ayatollah en vele anderen) kunnen deze tekst in de Koran vinden.
    Het is maar waar je naar zoekt.

    “En het goede en kwade zijn niet gelijk: Beantwoord het kwade met wat beter is, dan zal diegene met wie je in vijandschap leefde een oprechte vriend worden.’’ (Soerat Foessillat: 34)
    www.al-yaqeen.com/artikelen/de-moslim...

    Vorige week was er een moslim in Op1 die in een gespreksgroep zat met moslims en christenen.
    Hij vertelde dat er in de Koran ook ook een tekst stond die ongeveer als volgt luidt: als je één mens doodt, dan dood je de hele wereld.

    Met deze teksten loopt Hamas duidelijk niet te koop, zij zoeken andere teksten uit de Koran op en bundelen die in een Handvest waar de honden geen brood van lusten.
    Het is in ieder geval géén Pax Mohammed.

    "Toen werd Kaïn woedend, zijn ogen werden donker. "Waarom kijk je zo boos?" vroeg de Heer. "Als je doet wat goed is dan kun je iedereen aankijken. Als je doet wat slecht is, dan zal het kwaad je te pakken krijgen. Het kwaad wil je de baas zijn. Maar jij moet sterker zijn dan het kwaad." Genesis 4 vanaf vers 3.
    .
  6. Lieutenant Price 18 oktober 2023 10:55
    quote:

    midjj schreef op 18 oktober 2023 09:09:

    [...]

    Apartheid?

    www.cidi.nl/waarom-is-israel-geen-apa...
    Wat een lachwekkende propagandawebsite is dat. Over Israël's apartheidsbeleid zijn verschillende internationale organisaties vrij duidelijk; er is sprake van apartheid:

    www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2...

    www.hrw.org/report/2021/04/27/thresho...

    www.ohchr.org/en/press-releases/2022/...

    www.theguardian.com/world/2023/sep/06...

    www.un.org/unispal/document/special-r...
  7. forum rang 6 Rowi62 18 oktober 2023 11:12
    De Palestijnse video beelden van het ziekenhuis nu bij daglicht op Twitter laten geen bomkrater zien en ook GEEN ingestort gebouw. De parking is geraakt en er zijn daar auto's verbrand en - dat wel - doden gevallen van mensen die daar mogelijk sliepen.

    Al JAzeera Arab heeft een mislukte Hamas raket laten zien die valt op die plek. Heel Arab valt Al JAzeera Arab nu aan.

    twitter.com/ErikMarquardt/status/1714...
  8. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 18 oktober 2023 11:13
    Mooie samenvatting van het conflict:

    twitter.com/HenMazzig/status/17144002...

    For a full week people debated if Hamas beheaded Israeli babies or just peacefully burned them alive.

    Yet, it took you exactly 1 minute to spread the lie that Israel bombed a hospital in Gaza, when all the evidence show they didn’t.

    Ground zero bij het hospitaal (wat dus een parkeerplaats bij een ziekenhuis was), hier zijn echt geen 500 doden gevallen, ongeacht wie het ding heeft afgeschoten.

    twitter.com/Osinttechnical/status/171...
  9. forum rang 7 hirshi 18 oktober 2023 11:15
    Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een naar eigen zeggen een onderschept gesprek gepubliceerd tussen twee Hamas-agenten waarin zij bespreken hoe het Arabische al-Ahli- ziekenhuis is getroffen door een mislukte raket afgevuurd vanuit Gaza.

    www.theguardian.com/world/live/2023/o...
  10. forum rang 8 closer 18 oktober 2023 11:47
    quote:

    Rowi62 schreef op 18 oktober 2023 11:16:

    Erik MArquardt is een EU parlementarier en bedt excuss aan dat hij gisteren te vroeg ws met meehuilen.
    De beelden van de site laten een heel ander verhaal zien dus .

    nog een keer de link
    twitter.com/ErikMarquardt/status/1714...
    Hij zegt dat mensen te snel hun conclusies trokken. Ik lees geen excuses, wel dat hij een post heeft teruggetrokken die door verschillende partijen uit z'n verband werd getrokken.
  11. forum rang 8 closer 18 oktober 2023 12:06
    11:05
    Biden gelooft Israëlisch verhaal over raketinslag bij ziekenhuis

    Volgens Joe Biden lijkt het erop dat de raketinslag bij het Al-Ahli Arabi-ziekenhuis ‘door het andere team, niet jullie’ is veroorzaakt. Dat zei hij na aankomst in Israël in een persconferentie met de Israëlische premier Netanyahu. Daarmee volgt hij Israëls claim dat het ziekenhuis niet is getroffen door een Israëlische raket, maar door een afgezwaaide raket die op de Gazastrook is gelanceerd.

    Biden zei verder dat de VS ervoor zullen zorgen dat Israël voldoende wapens heeft om zich te verdedigen. Volgens de president heeft Hamas ‘kwaadaardige gruweldaden begaan die Isis enigszins rationeel laten lijken’. Verder zei hij dat ‘we ook in gedachten moeten houden dat Hamas niet alle Palestijnen vertegenwoordigt, en ze enkel leed heeft gebracht’.

    Netanyahu bedankte Biden woensdag voor zijn ‘ondubbelzinnige steun’ aan Israël. Hij riep andere landen op om zich achter Israël te scharen in de strijd tegen Hamas. Volgens Netanyahu heeft de militante beweging op zaterdag 7 oktober ‘1.400 Israëliërs, misschien meer’ vermoord.

    www.volkskrant.nl/cs-b8e4a599
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 12:42
    A statement signed by more than 800 legal scholars, including experts in international law and Holocaust and genocide studies, has warned that Israel is at risk of committing genocide in Gaza.

    Their statement said: “We are compelled to sound the alarm about the possibility of the crime of genocide being perpetrated by Israeli forces against Palestinians in the Gaza Strip. We do not do so lightly, recognising the weight of this crime, but the gravity of the current situation demands it.”

    It added: “Israel’s current military offensive on the Gaza Strip … is unprecedented in scale and severity, and consequently in its ramifications for the population of Gaza. Following the incursion by Palestinian armed groups on 7 October 2023, including criminal attacks against Israeli civilians, the Gaza Strip has been subjected to incessant and indiscriminate bombardment by Israeli forces.”

    The signatories “urgently appeal to states to take concrete and meaningful steps to individually and collectively prevent genocidal acts, in line with their legal duty to prevent the crime of genocide. They must protect the Palestinian population, and ensure that Israel refrains from any further incitement to genocide and from the perpetration of conduct prohibited by Article II of the Genocide Convention.”

    Meanwhile, some of the UK’s leading Jewish lawyers have warned Israel of its obligations under international law in its war with Hamas.

    Lord Neuberger, Philippe Sands and six other prominent UK Jewish Lawyers condemned atrocities committed by Hamas as crimes against humanity and war crimes, but added “there are laws that we must all live by”.

    In a letter to the FT, they said: “There are some aspects of Israel’s response that already cause significant concern. International law forbids sieges of civilian populations … collective punishment is prohibited by the laws of war. Equally, international law requires combatants to ensure minimum destruction to civilian life and infrastructure.”

    They add: “In these early days when emotions are so understandably raw, many might be reluctant to remind Israel of its international law obligations, considering to do so insensitive or inappropriate. However, we disagree.”
    www.theguardian.com/world/live/2023/o...
  13. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 18 oktober 2023 13:06
    Dit vind ik dus echt om te kotsen.

    www.nu.nl/midden-oostenconflict/62857...

    Nu is inmiddels overduidelijk dat Hamas heeft gelogen. Er was geen Isrealische raket. Er is niet eens een kapot ziekenhuis en er zijn zeker geen 500 doden.

    Maar dit stuk is nu hoofdartikel op nu.nl.

    Hier wordt de lezing van Hamas, een terreur organisatie die 10 dagen terug doelbewust 1000+ burgers heeft afgeslacht net zo zwaar gewogen als de mening van Israël. De VS en het VK onderschrijven de visie van Israël. En als je denkt dat Israël hierover zou kunnen liegen als oorlogvoerende partij, dan hebben de VS en het VK er zeker belang bij te hechten aan de waarheid.

    En dan komt het:

    "
    Met deze beelden hoopt Israël te bewijzen niet verantwoordelijk te zijn voor de aanval op het ziekenhuis. Maar daarover is het laatste woord nog niet gesproken. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wiens raket het bloedbad heeft veroorzaakt, maar zulke analyses worden vaak tegengehouden.

    President Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse regering op de Westelijke Jordaanoever, is woest. "Zo'n afschuwelijk bloedbad wordt niet getolereerd", zei hij. Na de vermeende luchtaanval heeft hij een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Egyptische ambtgenoot Abdel Fattah Al Sisi afgeblazen. De regeringsleiders zouden onder meer de veiligheid van burgers in Gaza bespreken.

    Abbas staat achter de Palestijnen en verafschuwt de gebeurtenissen in Gaza. Hij is tegen het gedwongen vertrek uit de Gazastrook. "Ik moet er nu voor mijn volk zijn. Een tweede Nakba zullen wij niet toestaan en ons volk zal niet worden ontheemd", benadrukte hij.

    Honderden inwoners van de Westelijke Jordaanoever gingen de straat op om hun woede over de vermeende aanval te uiten."

    Main stream media in Nederland: voor terreur.
  14. forum rang 4 midjj 18 oktober 2023 13:09
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 oktober 2023 09:38:

    [...]
    Reageren op 75 punten kan beter door een deskundige gebeuren.

    Om mijn uitspraak te onderbouwen het volgende:

    Een beknopte uitleg van de onderdrukking van Palestijnen in Jeruzalem van Pax:
    paxvoorvrede.nl/nieuws/berichten/onru...
    www.youtube.com/watch?v=_6U5JftHBLc

    En dat door een representatieve democratie.

    In mijn ogen wordt er steeds kwaad met kwaad vergolden, er is 1 agressor in deze, die het de Palestijnen steeds moeilijker maakt in de zogenaamde Heilige stad en omstreken, en steeds meer Palestijns bezit confisceert.
    In die zin is het niet veel beter, dan wat Poetin presteert in Oekraïne, dit wordt wel door het Westen gedoogd. Ik ben klaar met dat gedogen.

    En over arme Palestijnen: dan heb ik het niet over de woede van de militante Palestijnen (ook dat praat ik niet goed), maar over gewone boeren en burgers die alles afgepakt worden door Israël. Het is niet zeker, dat al die gewone mensen raketten afschieten, zolang dat niet bewezen is.
    We komen weer op het bekende: Wie stelt, bewijst.
    Er wordt gesteld dat Israel een apartheid staat is, dat wordt weerlegd door het CIDI met feiten. Vervolgens wordt er niet op ingegaan en eigenlijk weer gezegd: Maar Israel is toch een apartheidstaat, zie die en die link en net zo slecht als Rusland en wat al dies slechts meer zij. I rest my case.

    Nog een interview van de NOS (WNL), over de verschrikking van gisteravond:

    twitter.com/WNLVandaag/status/1714511...

    Ik hoop deze 'nuance' vanavond ook op het 6 uur en 8 uur journaal te mogen zien...
  15. forum rang 4 midjj 18 oktober 2023 13:13
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 18 oktober 2023 10:55:

    [...]

    Wat een lachwekkende propagandawebsite is dat. Over Israël's apartheidsbeleid zijn verschillende internationale organisaties vrij duidelijk; er is sprake van apartheid:

    www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2...

    www.hrw.org/report/2021/04/27/thresho...

    www.ohchr.org/en/press-releases/2022/...

    www.theguardian.com/world/2023/sep/06...

    www.un.org/unispal/document/special-r...
    Je hebt hun inhoudelijke argumenten niet eens gelezen. Ik wacht nog steeds geduldig op je weerlegging, maar zal deze zeker niet krijgen. Wel weer een aantal links met beschuldigingen dat israel een apartheid staat zou zijn....
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 13:18
    quote:

    midjj schreef op 18 oktober 2023 13:09:

    [...]

    We komen weer op het bekende: Wie stelt, bewijst.
    Er wordt gesteld dat Israel een apartheid staat is, dat wordt weerlegd door het CIDI met feiten. Vervolgens wordt er niet op ingegaan en eigenlijk weer gezegd: Maar Israel is toch een apartheidstaat, zie die en die link en net zo slecht als Rusland en wat al dies slechts meer zij. I rest my case.

    Nog een interview van de NOS (WNL), over de verschrikking van gisteravond:

    twitter.com/WNLVandaag/status/1714511...

    Ik hoop deze 'nuance' vanavond ook op het 6 uur en 8 uur journaal te mogen zien...
    Gefeliciteerd met het goedpraten van Israëlische gruwelijkheden. Gruwelijk, is ook Hamas. Pax geeft aan: stop eens met het veroordelen met woorden, en stel eens daden, dat wordt hoog tijd.

    Lafaards die beter bewapend zijn, die Israëlies. Palestijnse burgerbevolking heeft vaak geen schijn van kans anders dan verdreven worden, of doodgeschoten. Mooie lui daar. Een discussie over Apartheid niet waard.
4.604 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0730 +0,18%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.303,50 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links