Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 232 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dirk de Dijker 17 oktober 2023 13:13
    De slachtoffers van het geweld van Hamas waren geen legitiem doelwit, zegt Sternhell. "Ze horen niet bij het Israëlische leger. Het waren vreedzame burgers die woonden in het internationaal erkende gebied van Israël. Ze zijn alleen vermoord omdat het Israëliërs waren. Als linkse mensen dat weigeren te veroordelen zijn ze moreel inconsistent."

    Bovenstaande is een quote van een Palestijnse vredesactivist. Maar ja, dat linkse mensen inconsistent zijn wisten we al.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 13:18
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 17 oktober 2023 13:13:

    De slachtoffers van het geweld van Hamas waren geen legitiem doelwit, zegt Sternhell. "Ze horen niet bij het Israëlische leger. Het waren vreedzame burgers die woonden in het internationaal erkende gebied van Israël. Ze zijn alleen vermoord omdat het Israëliërs waren. Als linkse mensen dat weigeren te veroordelen zijn ze moreel inconsistent."

    Bovenstaande is een quote van een Palestijnse vredesactivist. Maar ja, dat linkse mensen inconsistent zijn wisten we al.
    In 2008 raakte Zeev Sternhell, bekroond met de Israelprijs, voormalig redacteur van The Jerusalem Quarterly en oudgediende van de Israëlische vredesbeweging, gewond bij een bomaanslag op zijn huis, vanwege zijn protest tegen het Israëlische beleid jegens de Palestijnen. Van kinds af aan was hij fervent Zionist, en hij emigreerde op zijn zestiende vanuit Polen, waar hij de gruwelen van de Holocaust ternauwernood overleefde, naar Israël. Als emeritus professor in de politieke wetenschappen en vooraanstaand deskundige op het gebied van het fascisme was hij verbonden aan de Israëlische Academie van de Wetenschappen. Zijn meest invloedrijke Engelstalige boeken, The Birth of Fascist Ideology (1994, met M . Sznajder en M. Ashéri) en Neither Right nor Left. Fascist Ideology in France (1995) hebben de historische kijk op het fascisme veranderd. Ook was hij een sterk verdediger van de rationalistische Verlichtingstraditie. Zijn The Anti-Enlightenment Tradition (2006) presenteert een baanbrekende nieuwe visie op het verval van de democratie en de opkomst van nationalistische tendensen in de twintigste eeuw. Sternhell werd voor zijn buitengewone verdiensten herhaaldelijk onderscheiden; hij werd onder andere benoemd tot officier in de prestigieuze Ordre des Arts et des Lettres en tot Commandeur des Palmes Académiques.

    Tot zover akkoord, ik kan respect hebben voor deze schrijver.

    Maar de polariserende opmerking over links hoort daar niet bij, dat getuigt van inhoudsloos rechts populisme.

    Het gebruik van links en rechts vind ik sowieso uit den boze, kom in plaats daarvan met argumenten, daar kunnen we normaal op reageren.

    Koot en Bie hadden het over slinks en slechts, daar kan ik me beter in vinden.
  3. forum rang 8 closer 17 oktober 2023 13:24
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 13:18:

    Maar de polariserende opmerking over links hoort daar niet bij, dat getuigt van inconsistent rechts populisme.

    Het gebruik van links en rechts vind ik sowieso uit den boze, kom in plaats daarvan met argumenten, daar kunnen we normaal op reageren.
    Vandaag, 07:00
    Links Israël teleurgesteld over internationale reacties op Hamas-terreur

    Linkse Israëliërs zijn teleurgesteld over hun internationale bondgenoten. In een open brief uiten zestig Israëlische prominenten hun ongenoegen over de internationale reacties op de Hamas-aanslagen van vorige week zaterdag. Ze vinden dat progressieve stemmen in de Verenigde Staten en Europa zich niet fel genoeg uitspreken over de aanvallen op Israëlische burgers.

    "Tot onze ontsteltenis hebben sommigen binnen mondiaal links, individuen die tot nu toe onze politieke partners waren, onverschillig gereageerd op deze gruwelijke gebeurtenissen en soms zelfs de acties van Hamas gerechtvaardigd", staat in de brief.

    Verder lezen: nos.nl/nieuwsuur/collectie/13959/arti...
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 13:34
    quote:

    closer schreef op 17 oktober 2023 13:24:

    [...]
    Vandaag, 07:00
    Links Israël teleurgesteld over internationale reacties op Hamas-terreur
    De samenleving is in shock in Israël, men waande zich relatief veilig. Ik denk, dat de gebeurtenissen een overlevingsinstinct wakker hebben gemaakt, door de hele bevolking heen.

    Begrijpelijk.

    Als de regeringsleiders maar proportioneel blijven reageren.
  5. Lieutenant Price 17 oktober 2023 14:20
    quote:

    Bullwish schreef op 17 oktober 2023 10:42:

    [...]
    Er is echter geen sprake van een illegale bezetting. Het is gewoon Israël. Palestijnen weg, probleem opgelost.
    Ik snap niet waarom Israël die Gazastrook nog niet al lang volledig aangedweild heeft. Druk van de Westerse diplomatie? Dat zijn echter naïeve slapjanussen, die door hun beleid van "zachte heelmeesters maken stinkende wonen" zelf ook nog wel in de problemen gaan komen.
    Er komt daar geen vrede. Het moet gewoon een keer uitgevochten worden. Dan moet je natuurlijk niet wachten tot landen als Iran sterker en sterker worden en zich erin kunnen mengen. Dit had Israël m.i. al moeten beslissen. Aan het huidige doormodderen komt geen einde. Gaza is een zooitje, daar komt niets positiefs uit. Weg ermee. Komt niet sympathiek over, maar is zakelijk gezien het beste. Dan is het probleem Gaza tenminste opgelost.
    Er zal wat tumult zijn, maar dat ebt wel weer weg. Als er dan toch gezeik is, meteen doorpakken. Vervolgens kun je je meteen richten op de Westelijke Jordaanoever.
    Dit is de enige manier om het probleem op te lossen. Vergeet maar dat er op een normale manier vrede komt, Palestijnen willen alleen maar vechten, ze voeden hun kinderen op met haat, dus dat gaat niet veranderen, moslims zijn immers agressief.
    De vraag is wat de wereld aan moet met Iran. Dat probleem moet ook eens aangepakt worden. Ik doel dan op het dictatoriale regime, waar een groot deel van het eigen volk ook last van heeft.
    Hou toch op met die kletskoek propaganda, volgens de VN is er sprake van een illegale bezetting dus opdonderen met die onzin propaganda van u! Palestina wordt door de meerderheid van de VN erkend en is dus een soevereine staat Israël heeft niets te zoeken op de Westelijke Jordaanoever of Gazastrook! En waarom zou Palestina agressief zijn? Heeft dat iets te maken met die illegale bezettingen en nederzettingen misschien? Oh ja, waarom zou Oekraïne zich verzetten tegen Rusland, hoe durft Oekraïne zo agressief te zijn? Of heeft dat te maken met die illegale bezetting?

    VN Handvest artikel 51 (ik herhaal het nog maar een keer speciaal voor u) - “Nothing in the present Charter shall impair the inherent right of individual or collective self-defence if an armed attack occurs against a Member of the United Nations, until the Security Council has taken measures necessary to maintain international peace and security”

    Als Israël de bezette gebieden onvoorwaardelijk verlaat, hun oorlogsmisdaden tegen Gazastrook stopt en hun apartheidsbeleid opgeeft dan zal het conflict snel de-escaleren.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 oktober 2023 14:34
    Hamas ontkent martelingen, maar de bewijzen zijn overweldigend
    Israëlische forensische experts tonen gruwelijk toegetakelde lichamen aan de pers: ’Omdat we van leugens worden beticht’

    Ralph Dekkers
    Aangepast: 5 min geleden6 min geledenin Buitenland

    Door de ogen geschoten. Vingers en tenen afgesneden. Onthoofd. Verbrand. De forensische experts die op vier plekken in Israël proberen de slachtoffers van de Hamas-aanval te identificeren worden voortdurend geconfronteerd met het sadistische en barbaarse optreden van de moslimterroristen. Veel lichamen zijn zo toegetakeld dat het proces lange tijd vergt.

    De experts werken in de penetrante lucht van de dood, maar gaan door omdat honderden families van vermiste Israëli’s schreeuwen om een antwoord. Via DNA, vingerafdrukken en gebitsgegevens proberen zij de mens achter het lichaam te achterhalen.

    Een van de locaties waar dat gebeurt, is een groot forensisch centrum in Tel Aviv. Dat bood maandag voor het eerst toegang aan een groep journalisten. „We hebben besloten om de horror te laten zien, omdat er mensen zijn die ons van leugens beschuldigen”, aldus directeur Hen Kugel. Hamas ontkent de martelingen, maar de bewijzen zijn overweldigend.
    Baby uit buik gesneden

    Bij een andere forensische faciliteit, een legerbasis bij Ramle, verklaarde een dokter eerder dat van de 280 lichamen die zij uit de kibboetsen Be’eri en Kfar Aza binnenkregen er 80 procent tekenen van marteling vertoonden. Hij zag twee stapels van tien kinderen, de handen op de rug gebonden en levend verbrand. Ook: een zwangere vrouw wier buik was opengescheurd en haar baby eruit gesneden.

    President Herzog zei eerder deze week voor CNN dat Israël bij gedode Hamas-terroristen handboeken had gevonden waarin staat beschreven hoe zij die martelingen moesten uitvoeren. „Het eerste dat je moet doen wanneer je burgers vindt, is hen martelen”, aldus de instructies. „Dit boekje”, aldus Herzog, „zegt precies hoe ze hen moeten martelen en hoe ze hen moeten ontvoeren.”
    Lijkzak

    Het resultaat ligt nu in talloze koelcellen. Soms zijn de lichamen zo verbrand dat het onduidelijk is of er een of twee in een lijkzak zitten. De experts troffen ook een vader en moeder aan die nog gebogen waren over hun kind, een vergeefse poging om hem te beschermen.

    Zij werken lange dagen en worden daarbij geholpen door met name ultraorthodoxe vrijwilligers, die ervoor moeten zorgen dat het lichaam zo compleet mogelijk is, zelfs inclusief zo veel mogelijk bloed van het slachtoffer. Dat is nodig om hen volgens de Joodse wetten te begraven. Voor honderden wanhopige families zal het echter nog wel even duren voordat zij op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van hun dierbaren.
  7. forum rang 6 benbelegger 17 oktober 2023 14:53
    Een mening of feiten ?

    De Arabische staten hebben geen vinger uitgestoken om het probleem in Gaza op te lossen
    Het nieuws wordt overheerst door Gaza. Wat gaat er gebeuren op dat stukje grond met meer dan twee miljoen mensen? Zelfs de gruwelen die Hamas in Israël heeft aangericht lijken op de achtergrond te raken.

    Als het over Gaza gaat, gaat het vooral over de huidige situatie. Niet alleen het geheugen van de politiek is kort. Wat weten we meer dan dat het een gebied met zo veel mensen is, dat door Israël in de houdgreep wordt gehouden en vanwaar soms aanvallen op Israël worden uitgevoerd. En je kunt ook steeds nog begrip horen dat vooral jonge mannen dat doen, want hun situatie is uitzichtloos en Israël is de agressor.

    Om het beeld duidelijker te krijgen moeten we wat verder terug. Naar 1948. De VN had een resolutie aangenomen dat Palestina moest worden verdeeld in een Joodse en een Palestijnse staat. Gaza behoorde bij het Palestijnse gebied. Het begon dus met een tweestatenmodel. Het was niet Israël dat dit afwees, het waren de Palestijnen. Groepen Palestijnen begonnen met aanslagen in het aan de Joden toegewezen gebied. Vervolgens riepen de Joden de staat Israël uit voor het gebied dat hun door de VN was toegewezen.

    Zodra de staat Israël werkelijkheid was geworden, vielen vijf Arabische staten het land aan. Zij weigerden Israël te erkennen en verwierpen het besluit van de VN. Israël won die oorlog en had uiteindelijk meer gebied in handen dan oorspronkelijk was toegewezen. Daarover heeft de internationale gemeenschap zich nooit druk gemaakt. Israël werd erkend met de grenzen na afloop van de oorlog. De westelijke Jordaanoever kwam in handen van Jordanië en Egypte werd de baas in Gaza.

    Tot een eigen Palestijnse staat kwam het niet. Dat lag niet aan Israël, maar aan de Arabische landen die liever de baas waren in die gebieden dan het bestuur aan de Palestijnen over te laten. Het is dus niet Israël dat een tweestatenoplossing heeft verhinderd en het is niet Israël dat de stichting van een Palestijnse staat in de weg heeft gestaan, het zijn de Arabische staten.

    In Gaza zaten veel vluchtelingen die tijdens de oorlog uit Israël waren gevlucht. Egypte had geen behoefte hen toe te laten. Gaza werd hermetisch afgesloten. Er was een strenge avondklok en de mensen hadden geen toekomstperspectief. De levensverwachting was extreem laag. De toestand was veel slechter dan in de tijd dat Israël de zeggenschap had over de Gazastrook. Het is dus niet Israël dat van de Gazastrook een groot vluchtelingenkamp, of zelfs een concentratiekamp, heeft gemaakt, maar Egypte.

    Dit duurde tot 1967, toen Israël in de zesdaagse oorlog (om een nieuwe aanval van de Arabische staten die werd voorbereid voor te zijn) de Westoever en Gaza bezette. Daarmee kreeg Israël alle problemen van die gebieden op zijn nek. Jordanië en Egypte hadden nooit een vinger uitgestoken om wat aan de situatie van de mensen daar te doen. Nu Isaël daar de eerst verantwoordelijke was, kreeg Israël ineens de schuld van alles wat daar mis was.

    De door de andere landen gecreëerde ellende werd gebruikt om het vuur tegen Israël op te stoken. De ellende moest dus blijven bestaan. De Arabische staten hebben geen vinger uitgestoken om het probleem in Gaza op te lossen, alleen het vuur en de wapens geleverd waardoor El Fatah en Hamas gruweldaden konden verrichten. Je zou nog denken dat de uitzichtloosheid van het leven in Gaza mensen daartoe brengt, maar dat is veel te simpel gedacht. De uitzichtloosheid zoals die in Gaza gold niet voor de daders van 9/11 en voor IS. Het gaat om de politiek en de politieke ethiek die dit veroorzaakt.

    Laat de Arabische wereld eerst zelf hun morele orde op zaken stellen voordat ze ook maar één vinger naar Israël uitsteken, beschuldigend of agressief - en laat het Westen zich ook bij die les houden.
    www.nd.nl/opinie/columns/1195969/de-a...
    .
  8. Bullwish 17 oktober 2023 15:01
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 17 oktober 2023 14:20:

    [...]
    Als Israël de bezette gebieden onvoorwaardelijk verlaat, hun oorlogsmisdaden tegen Gazastrook stopt en hun apartheidsbeleid opgeeft dan zal het conflict snel de-escaleren.
    U gelooft in sprookjes. Als Israël dat zou doen, zou de haat blijven. Israël is omringd door haat. Bij kinderen wordt het met de paplepel ingegoten. Ze willen Israël vernietigen en alle joden dood. Dat geven ze openlijk aan, keer op keer. U kiest de verkeerde kant. Zeer fout, zeer gevaarlijk. Helaas zijn er steeds meer mensen van het padje in deze wereld. Een zorgwekkende ontwikkeling.

    Doe maar net of er vorige week zaterdagochtend niets gebeurd is. Of praat het terrorisme maar goed joh. Zie ook weer wat er gisteravond in Brussel gebeurde. Ze komen steeds dichterbij, ook bij u.
  9. forum rang 4 midjj 17 oktober 2023 15:52
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 17 oktober 2023 14:20:

    [...]

    Hou toch op met die kletskoek propaganda, volgens de VN is er sprake van een illegale bezetting dus opdonderen met die onzin propaganda van u! Palestina wordt door de meerderheid van de VN erkend en is dus een soevereine staat Israël heeft niets te zoeken op de Westelijke Jordaanoever of Gazastrook! En waarom zou Palestina agressief zijn? Heeft dat iets te maken met die illegale bezettingen en nederzettingen misschien? Oh ja, waarom zou Oekraïne zich verzetten tegen Rusland, hoe durft Oekraïne zo agressief te zijn? Of heeft dat te maken met die illegale bezetting?

    VN Handvest artikel 51 (ik herhaal het nog maar een keer speciaal voor u) - “Nothing in the present Charter shall impair the inherent right of individual or collective self-defence if an armed attack occurs against a Member of the United Nations, until the Security Council has taken measures necessary to maintain international peace and security”

    Als Israël de bezette gebieden onvoorwaardelijk verlaat, hun oorlogsmisdaden tegen Gazastrook stopt en hun apartheidsbeleid opgeeft dan zal het conflict snel de-escaleren.
    Het is exact andersom. Als Hamas zijn wapens neerlegt is er (tijdelijk) vrede. Als Israel zijn wapens neerlegt of nog meer land geeft voor vrede (hebben ze al in 2005 gedaan red.) dan is er geen Israel meer. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken als de Westbank straks Palestijns zou zijn en onder Hamas komt....ga dan je land nog maar verdedigen als Israel. Ik hoop niet dat ze ooit zo naief zullen zijn.

    Probleem met dit hele conflict is dat het veel meer een religieus conflict dan slechts een politiek conflict is. Ideologie en compromis gaan niet samen en zullen nooit samen gaan. Islam (o.a. Dar al Harb versus Dar al Salaam) zit door het hele conflict verweven en met de Islam het beruchte handvest van Hamas.

    Bezette gebieden? Wanneer laat je de geschiedenis beginnen? Voor velen bij voorkeur in 1967, voor anderen in 1947-1948, of toch maar Balfour aanhouden (1917)? We kunnen nog verder terug gaan van mijn part. Jaartje nul? Abraham? VN...wie zijn de VN? Ze worden vaak genoeg de 'United Nothing' genoemd. Mijns inziens vaker wel dan niet een wassen neus organisatie.

    nos.nl/artikel/2170028-verbijstering-...
  10. forum rang 4 midjj 17 oktober 2023 16:01
    quote:

    Bullwish schreef op 17 oktober 2023 15:01:

    [...]
    U gelooft in sprookjes. Als Israël dat zou doen, zou de haat blijven. Israël is omringd door haat. Bij kinderen wordt het met de paplepel ingegoten. Ze willen Israël vernietigen en alle joden dood. Dat geven ze openlijk aan, keer op keer. U kiest de verkeerde kant. Zeer fout, zeer gevaarlijk. Helaas zijn er steeds meer mensen van het padje in deze wereld. Een zorgwekkende ontwikkeling.

    Doe maar net of er vorige week zaterdagochtend niets gebeurd is. Of praat het terrorisme maar goed joh. Zie ook weer wat er gisteravond in Brussel gebeurde. Ze komen steeds dichterbij, ook bij u.
    Precies dit. Gisteren plaatste ik daar onderstaande link over. Deze werd weggewuifd omdat de betreffende dame in het verleden nogal stevige uitspraken zou hebben gedaan.

    Mijns inziens staat dat verder los van wat ze nu in dit artikel probeert te duiden.

    opiniez.com/2023/10/15/kijk-niet-naar...

    Zij ziet dit conflict ook niet als slechts een politiek conflict en probeert e.a te duiden door onze Westerse blik te vergelijken met een blik vanuit een cultuur/religie die zeer ver weg van die van het Westen staat.
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 16:14
    Acteurs Tilda Swinton, Steve Coogan, Miriam Margolyes, Maxine Peake en regisseur Mike Leigh behoren tot de ruim 2.000 kunstenaars die een open brief hebben ondertekend waarin wordt opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Israël en Gaza, en waarin westerse regeringen worden beschuldigd van ‘niet alleen het tolereren van oorlogsmisdaden, maar het helpen en hen aanmoedigen”.

    In de brief staat gedeeltelijk:

    Gaza is al een samenleving van vluchtelingen en kinderen van vluchtelingen. Nu worden de Palestijnen, wier grootouders met de loop van een geweer uit hun huizen werden verdreven, nu met honderdduizenden, gebombardeerd vanuit de lucht, de zee en het land, opnieuw verteld dat ze moeten vluchten – anders worden ze collectief gestraft op onvoorstelbare schaal. Beroofd van rechten, door de Israëlische minister van Defensie omschreven als ‘menselijke dieren’, zijn ze mensen geworden aan wie bijna alles kan worden gedaan.

    Onze regeringen tolereren niet alleen oorlogsmisdaden, maar helpen ze ook. Er zal een tijd komen dat zij ter verantwoording worden geroepen voor hun medeplichtigheid. Maar voor nu, terwijl we elke daad van geweld tegen burgers en elke schending van het internationaal recht, wie deze ook begaat, veroordelen, is het onze plicht om alles te doen wat we kunnen om een einde te maken aan de ongekende wreedheid die Gaza wordt aangedaan.

    Wij roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en het openen van de grensovergangen in Gaza, zodat humanitaire hulp ongehinderd kan binnenkomen.

    Artists for Palestine UK, dat de brief heeft georganiseerd, werd in 2015 gelanceerd. De brief kan hier volledig worden gelezen.
    Aut. vertaald uit: www.theguardian.com/world/live/2023/o...
  12. forum rang 4 midjj 17 oktober 2023 16:15
    quote:

    midjj schreef op 17 oktober 2023 16:01:

    [...]

    Precies dit. Gisteren plaatste ik daar onderstaande link over. Deze werd weggewuifd omdat de betreffende dame in het verleden nogal stevige uitspraken zou hebben gedaan.

    Mijns inziens staat dat verder los van wat ze nu in dit artikel probeert te duiden.

    opiniez.com/2023/10/15/kijk-niet-naar...

    Zij ziet dit conflict ook niet als slechts een politiek conflict en probeert e.a te duiden door onze Westerse blik te vergelijken met een blik vanuit een cultuur/religie die zeer ver weg van die van het Westen staat.
    De bovenste reactie op het artikel in deze link wil ik er nog even bijplaatsen:

    Het artikel geeft in feite weer dat wij in Europa verscheurd worden door twee wereldbeelden: het antiek-christelijke en het modern-universele.
    De antieke en christelijke waarden vormen weliswaar in de verte de uitgangspunten van het modern-universele wereldbeeld, maar zijn daarin ontdaan van de kaders die een voorwaarde vormden voor hun functioneren.
    De rationaliteit van het antieke Griekenland en de christelijke waarden, zoals beschreven in het artikel, worden klakkeloos geprojecteerd op culturen en mensen ver weg. Mensen die geen enkele kennis hebben van de antieke kennis, laat staan van christelijke waarden.
    Al in de 18de eeuw werd dit klakkeloos projecteren beoefend door denkers als Rousseau en Condorcet, maar in onze tijd heeft het algemeen ingang gevonden. De meest recent gehanteerde versie heet ‘globalisme’. Het centrale uitgangspunt hiervan is dat alle culturen uiteindelijk zullen tenderen naar dezelfde post-moderne samenleving. Het merkwaardige van dit wensdenken is dat het datgene veronderstelt, dat juist bewezen moet worden door wat gebeurt in de werkelijkheid.
    Echter: telkens als deze theorie van globalisme weer onderuit wordt gehaald door de feiten – zoals de aanval van Hamas op 7 okt. j.l. – dan wordt ons verteld ‘dat we de dingen anders moeten zien, namelijk in context’.
    Mensen die ons haten, verdienen onze tolerantie niet. Ze moeten zelf tot bezinning komen, dat kan niemand anders voor hen doen.
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 16:17
    Madrid heeft de beweringen van Israël verworpen dat sommige leden van de Spaanse coalitieregering zich hebben aangesloten “aan het terrorisme in Isis-stijl” door de reactie van Benjamin Netanyahu op de wreedheden van Hamas te bekritiseren en te suggereren dat Israëlische strijdkrachten genocide en oorlogsmisdaden plegen in de Gazastrook.
    Aut. vertaald meer: www.theguardian.com/world/live/2023/o...
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 16:31
    quote:

    prince john schreef op 17 oktober 2023 16:27:

    ...je kunt jezelf een jood, christen, hindoe, moslim, arabier, inuit, nederlander, amsterdammer, jordanees etc. (laten) noemen...ik denk dat homo het leukste is :):):)
    Schoon schip...de goden bestaan niet...alleen in je hoofd...en zelfs dat is een illusie :):):)
    mainzerbeobachter.com/2022/04/08/waar...
    ...veel liefs gewenst...

    John
    Nee, Joh(n), luilak is het mooiste woord.
    Mijn broer die het meest lui was, heeft zijn studie het meest succesvol afgerond.
    Luiheid is de beste eigenschap, die je kan hebben ;)
  15. forum rang 4 prince john 17 oktober 2023 16:36
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 16:31:

    [...]
    Nee, Joh(n), luilak is het mooiste woord.
    Mijn broer die het meest lui was, heeft zijn studie het meest succesvol afgerond.
    Luiheid is de beste eigenschap, die je kan hebben ;)
    ...die is ook leuk ;)...edoch...moet je corrigeren...het mooiste "nederlandse" woord is "heel-al"...
4.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 232 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0770 +0,05%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +1,20%
Gold spot 2.324,55 +0,99%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Umicore
+4,05%
Econoc...
+2,70%
D'IETE...
+2,02%
SHURGARD
+1,84%
Xior
+1,74%

Dalers

bpost
-2,60%
Colruyt
-2,22%
Barco
-1,63%
VGP
-1,51%
Ontex
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links