Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,430 3 mei 2024 17:03
  • -0,320 (-0,95%) Dagrange 33,385 - 33,865
  • 4.041.048 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 974 975 976 977 978 ... 1136 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.Haas 10 oktober 2023 15:20
    quote:

    Ron-tron system schreef op 10 oktober 2023 14:23:

    Shell zal enkel dalen als de olieprijs weer omlaag gaat en dat is niet voor meteen denk ik.
    Ben al tevreden met abn waar de okt geschreven puts goed zitten.
    Ook barrick gaat goed.
    ik heb gisteren de helft verkocht op 14,92 50cent winst de andere helft laat ik nog wat verder doorlopen. Want met barrick weet je het ook bijna nooit
  2. forum rang 6 Candelll 10 oktober 2023 17:22
    De olieprijzen zijn gestimuleerd door de Hamas-aanval op Israël, met een verhoogde geopolitieke risicopremie op de markten en groeiende zorgen dat de VS de inspanningen zullen verdubbelen om de Iraanse oliestromen in te dammen. Ondanks de prijsstijging blijft er op de oliemarkten onzekerheid bestaan over hoe vraag en aanbod precies zullen worden beïnvloed.
    De dubbele klap van het piekseizoen dat voorbij is en de hoge prijzen voor ruwe olie hebben de vraag naar benzine in de VS veel lager gemaakt dan seizoensmatig zou moeten zijn, waardoor de vraag sinds de piek in juli met zo'n 1 miljoen vaten per dag is gedaald.

    - De aanvoer van afgewerkte benzine op de Amerikaanse markt daalde tot 8 miljoen vaten per dag in de laatste wekelijkse EIA-cijfers, wat in combinatie met sterk stijgende benzinevoorraden (vorige week met 6,5 miljoen vaten, de hoogste stijging van week tot week in 20 maanden) toevoegt aan de druk op lichte destillaten.

    - NYMEX RBOB-benzinefutures hebben de afgelopen maand alleen al meer dan 15% verloren en worden momenteel verhandeld tegen $2,24 per US gallon, ruim onder de cijfers van vorig jaar in oktober.

    - Met een piek van $30-35 per vat in de zomer, zijn de benzine-cracks op alle continenten gedaald tot $5-6 per vat. In Europa zijn ze het laagst, aangezien de benzinevoorraden in de ARA-regio (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) naar het laagste niveau zijn gestegen. hoogste niveau sinds 2008.

    Marktverhuizers

    – De omstreden Duitse nutsgigant Uniper (ETR:UN01) bereidt zich voor op de verkoop van zijn Duitse stadsverwarmingsactiviteiten, nadat hij Rothschild heeft ingehuurd om de transactie te leiden en $400-500 miljoen uit de deal haalt.

    - De Canadese oliegigant Suncor Energy (NYSE:SU) stemde ermee in om het belang van 31% van TotalEnergies (NYSE:TTE) in de oliezandmijn van Fort Hills te kopen voor $1,07 miljard, wat 61.000 b/d aan bitumenproductiecapaciteit toevoegt.

    - De Corpus Christi-raffinaderij met een capaciteit van 290.000 b/d, geëxploiteerd door de Amerikaanse raffinaderij Valero (NYSE:VLO), werd gedeeltelijk stilgelegd na een brand, de tweede in de fabriek al in 2023, waardoor het aanbod van diesel nog verder werd uitgebreid.

    Dinsdag 10 oktober 2023

    De snelle escalatie van het militaire conflict tussen Israël en Hamas uit Palestina zorgde ervoor dat de olieprijzen een deel van het verloren terrein van vorige week konden herwinnen, waarbij ICE Brent maandag bijna $4 per vat toevoegde en sloot op $88 per vat. De focus ligt nu op Iran, waarbij de gevolgen van de impasse in Gaza mogelijk van invloed kunnen zijn op de olie-export van het land als het Amerikaanse politieke establishment strengere handhaving van de sancties afdwingt.

    OPEC verhoogt de vooruitzichten voor de vraag naar olie. In haar onlangs gepubliceerde World Oil Outlook 2023 trotseerde de OPEC de oproepen van het IEA om fossiele brandstoffen achterwege te laten en verhoogde haar voorspelling voor de mondiale vraag, waarbij ze in 2045 een piekvraag verwacht van 116 miljoen vaten per dag, wat maar liefst een stijging van 6 miljoen vaten per dag is in vergelijking met vorig jaar. rapport.

    Exxon-pionierdeal moeilijk te ontsporen. Het Witte Huis zou moeite hebben om de door ExxonMobil (NYSE:XOM) beoogde overname van Pioneer (NYSE:PXD) ter waarde van 60 miljard dollar te dwarsbomen, ondanks zijn eerdere ongunstige houding ten opzichte van het Amerikaanse bedrijf, omdat het doorgaans raffinaderij- of detailhandelsovereenkomsten zijn die antitrustrisico's met zich meebrengen.

    Rusland heft verbod op dieselexport op. Na de aankondiging van vrijdag dat Rusland het verbod op de meeste dieselexporten zou opheffen, heeft 's werelds grootste zee-exporteur van de brandstof de volledige havenactiviteiten hervat, hoewel het verbod op de export van benzine van kracht blijft.

    De EU gaat een antisubsidieonderzoek naar Chinees staal lanceren. Volgens de Financial Times is de Europese Unie van plan een antisubsidieonderzoek tegen Chinese staalproducenten aan te kondigen, in aansluiting op de VS, om zo te voorkomen dat er opnieuw importheffingen uit het Trump-tijdperk op staal uit de EU worden ingevoerd.

    Oegandese boorbonanza stopgezet. De Oegandese autoriteiten hebben de werkzaamheden aan het Kingfisher-olieveld, beheerd door het Chinese staatsbedrijf CNOOC (HKG:0883), opgeschort na een dodelijk incident tijdens booroperaties. Een hervatting wordt pas verwacht nadat de veiligheidscontroles volledig zijn afgerond.

    China vaardigt vierde ronde importquota uit. Het Chinese ministerie van Handel heeft een nieuwe reeks importquota voor ruwe olie van in totaal 9,54 miljoen ton (70 miljoen vaten) uitgegeven, voornamelijk aan onafhankelijke raffinaderijen die niet hun volledige toewijzing voor 2023 hebben ontvangen, wat de vooruitzichten voor de Chinese olie-import verbetert.

    Gesprekken over sancties tussen de VS en Venezuela zijn aan de gang. De Verenigde Staten en Venezuela hebben vooruitgang geboekt in de onderhandelingen waarbij ten minste één extra buitenlands bedrijf, vermoedelijk het Franse upstreambedrijf Maurel & Prom (EPA:MAU), naast PDVSA de activiteiten zou mogen hervatten.

    Israël sluit het grootste veld af te midden van vijandelijkheden. Israël heeft de activiteiten in het offshore-gasveld Tamar, dat wordt beheerd door de Amerikaanse majoor Chevron (NYSE:CVX), voor de zuidkust van het land opgeschort, uit angst voor een vergeldingsaanval van Hamas, aangezien het platform zich binnen raketvuurbereik van de Gazastrook bevindt.

    Lekkage onderzeese gaspijpleiding zet gas onder druk. De Europese gasprijzen stegen boven de drempel van € 40 per MWh nadat een onderzeese gaspijpleiding die Finland en Estland verbond een plotselinge drukdaling ondervond, waarbij de exploitant zei dat het maanden of langer zou kunnen duren om het lek te repareren.

    Volgend jaar zal er een groot aanbodoverschot zijn, waarbij de productieoverschot 467.000 ton zal bereiken, nog verergerd door de verslechterende vraagvooruitzichten in China.

    Irak lanceert upstream-licentieronde. Het Iraakse ministerie van Olie riep internationale oliemaatschappijen op om intentieverklaringen in te dienen voor de zesde olie- en gasvergunningsronde van het land, die naar verwachting 14 olie- en gasprojecten zal belonen met een nieuwe winstdelingsovereenkomst, waarbij wordt gestreefd naar een grotere gasproductie om aan de vraag te voldoen.

    Pemex verlaagt opnieuw de productievooruitzichten. De Mexicaanse nationale oliemaatschappij Pemex verlaagde zijn productievoorspelling voor 2024 tot 1,89 miljoen b/d, aanzienlijk lager dan het aanvankelijke plan van 2,6 miljoen b/d en zelfs lager dan de 1,95 miljoen b/d die slechts drie maanden geleden werd aangekondigd, aangezien de productie van oude velden blijft voortduren. afwijzen.

    Amerikaanse benzineprijzen dalen over de hele linie. Nu de vraag naar benzine afneemt en de olieprijzen onder de 90 per vat zijn gedaald, zijn de Amerikaanse benzineprijzen in vrijwel alle 50 staten gedaald en gedaald naar een landelijk gemiddelde prijs van 3,704 per gallon, een daling van 3% week-op-week.
  3. forum rang 7 Just lucky 10 oktober 2023 18:25
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 10 oktober 2023 14:58:

    [...]
    Zo'n 40 cent premie pakken met doorrollen, is ca. 1,3% rendement..., een jaar volhouden zou zo'n 15% rendement opleveren. Dat zou een strategie kunnen zijn...
    Komt dividend nog bij.
    Doorrollen betekent gewoon dik verlies.
  4. forum rang 6 Cash collector 10 oktober 2023 18:58
    quote:

    Just lucky schreef op 10 oktober 2023 18:25:

    [...]Doorrollen betekent gewoon dik verlies.
    Even kijken.

    Heb gedekt geschreven calls dec 2023 30 in portefeuille. Verkocht voor 1,50. Terugkopen kost 1,90.

    Doorrollen door gedekte calls te schrijven sept 2024 32 levert premie van 2,30 op.

    Waar zit dat dikke verlies?
  5. forum rang 5 Baksteen 10 oktober 2023 19:50
    quote:

    Cash collector schreef op 10 oktober 2023 18:58:

    [...]

    Even kijken.

    Heb gedekt geschreven calls dec 2023 30 in portefeuille. Verkocht voor 1,50. Terugkopen kost 1,90.

    Doorrollen door gedekte calls te schrijven sept 2024 32 levert premie van 2,30 op.

    Waar zit dat dikke verlies?
    Je sluit de eerste positie met verlies, dan open je weer een nieuwe positie
  6. forum rang 6 Littletycoon 10 oktober 2023 20:17
    quote:

    Just lucky schreef op 10 oktober 2023 18:25:

    [...]Doorrollen betekent gewoon dik verlies.
    Dat is natuurlijk niet zo, of je rolt door (met assignment risico) totdat je het "verlies" hebt ingelopen. Kan lang duren. Mocht de koers eerder naar je toekomen dan pocket je de winst alsnog (met natuurlijk risico op koersverlies als de koers teveel naar je toekomt). Of het een aantrekkelijk rendement is, is een 2e.
  7. forum rang 7 Just lucky 10 oktober 2023 20:17
    quote:

    Cash collector schreef op 10 oktober 2023 18:58:

    [...]

    Even kijken.

    Heb gedekt geschreven calls dec 2023 30 in portefeuille. Verkocht voor 1,50. Terugkopen kost 1,90.

    Doorrollen door gedekte calls te schrijven sept 2024 32 levert premie van 2,30 op.

    Waar zit dat dikke verlies?
    Ik reageerde op een eerdere post. Wat betreft jou situatie; schrijven doe je kort, niet met een jaar looptijd. Op zo'n manier kan je altijd positief doorrollen, desnoods schrijf je sep 2025 32......
  8. Justie 10 oktober 2023 20:32
    quote:

    New M by O schreef op 10 oktober 2023 14:58:

    Waarom calls schrijven op een aandeel dat kortelings overgenomen wordt.
    Beter ver otm calls kopen en bingo met een overname.
    48eur moet zeker lukken.
    Ik geloof hier niet zo in (met alle respect). 48 euro?

    Ik ga ze dus doorrollen, levert zoals freemoney schreef nog rond de 40 cent premie op. Als ik kijk naar de laatst verhandelde koers. 1,37 terugkopen en de nov '23 strike 30 schrijven 1,75 euro

    (dank voor de reacties)
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 10 oktober 2023 20:35
    16:07
    Gasprijs schiet in korte tijd hard omhoog door mogelijke sabotage gaspijp Oostzee
    Auteur: BNR Webredactie

    De prijs voor een megawattuur gas op de Amsterdamse beurs is vanmiddag in korte tijd bijna tien procent omhooggeschoten. Waar eerder vandaag de gasprijs nog koerste op een prijs van rond de 45 euro, daar steeg de prijs op het hoogtepunt naar 49,75 euro per MWh.

    Zou dat de stijgende koers bij dalende WTI verklaren (was bij Aker BP ook zo)?
  10. forum rang 6 Cash collector 10 oktober 2023 22:54
    quote:

    Just lucky schreef op 10 oktober 2023 20:17:

    [...]Ik reageerde op een eerdere post. Wat betreft jou situatie; schrijven doe je kort, niet met een jaar looptijd. Op zo'n manier kan je altijd positief doorrollen, desnoods schrijf je sep 2025 32......
    En ik reageerde op jouw reactie op een eerdere post. Dankjewel voor het advies.

    Positief doorrollen en de stukken en dus dividend behouden vind ik misschien wel belangrijker dan een korte looptijd. Als ik niet doorrol is de kans groot dat ik moet leveren voor 30. Dan krijg ik liever wat meer tijd.

    Waar zit dat dikke verlies in doorrollen nou precies?
  11. forum rang 6 Cash collector 10 oktober 2023 22:58
    quote:

    Littletycoon schreef op 10 oktober 2023 20:17:

    [...]
    Dat is natuurlijk niet zo, of je rolt door (met assignment risico) totdat je het "verlies" hebt ingelopen. Kan lang duren. Mocht de koers eerder naar je toekomen dan pocket je de winst alsnog (met natuurlijk risico op koersverlies als de koers teveel naar je toekomt). Of het een aantrekkelijk rendement is, is een 2e.
    Niet optimaal maar dat hoort er nu eenmaal bij.
  12. forum rang 6 Cash collector 10 oktober 2023 23:11
    quote:

    New M by O schreef op 10 oktober 2023 14:58:

    Waarom calls schrijven op een aandeel dat kortelings overgenomen wordt.
    Beter ver otm calls kopen en bingo met een overname.
    48eur moet zeker lukken.
    Omdat niets er op wijst dat Shell op korte termijn overgenomen gaat worden.

    Je roept dat nu al een half jaar, die korte termijn is verstreken.
  13. forum rang 6 Cash collector 10 oktober 2023 23:14
    quote:

    Baksteen schreef op 10 oktober 2023 23:10:

    [...]
    Dat weet je nog niet, maar de eerste positie is met verlies gesloten
    De tweede levert winst op en opgeteld is het geen verlies.

    Als ik alles van tevoren zou weten zou ik alleen maar transacties doen die gegarandeerd winst opleveren.
  14. forum rang 6 Candelll 11 oktober 2023 05:55
    Goud hield woensdag ongeveer $1.860 per ounce aan en bleef deze week tot nu toe ongeveer 1,5% stijgen, nadat versoepelingssignalen van de Amerikaanse Federal Reserve de dollar en de rente op staatsobligaties schade toebrachten en de goudprijs stimuleerden. Fed-president Raphael Bostic van Atlanta zei dinsdag dat de centrale bank de rente niet verder hoeft te verhogen om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2%. Fed-president van Minneapolis, Neel Kashkari, spiegelde zijn opmerkingen later die dag na. De markten gaan er momenteel van uit dat de Fed de rente tijdens de beleidsvergadering van november stabiel zal houden. Beleggers kijken nu vooruit naar de notulen van de laatste bijeenkomst van de centrale bank op woensdag, evenals naar de belangrijkste Amerikaanse inflatiecijfers van donderdag, als leidraad voor de monetaire beleidsvooruitzichten. Maandag steeg goud met 1,6%, omdat het conflict tussen Israël en Hamas het geopolitieke risico in het Midden-Oosten deed toenemen, waardoor de vraag naar het metaal als veilige haven werd gestimuleerd.
  15. forum rang 6 MIDAS 11 oktober 2023 07:34
    quote:

    Cash collector schreef op 10 oktober 2023 23:11:

    [...]

    Omdat niets er op wijst dat Shell op korte termijn overgenomen gaat worden.

    Je roept dat nu al een half jaar, die korte termijn is verstreken.
    Shell is wel gestegen en de overname komt er.
    Dat geschreven call gevalletje eens besproken met mijn pa vanmorgen en hij gaf als oplossing dat hij beter niet had doorgerold en verlies genomen had maar in de aanval moest gaan met geschreven puts ernaast Pnovember23 31eur kreeg je 1eur premie voor.
    Op naar de overname.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 11 oktober 2023 07:47
    quote:

    New M by O schreef op 11 oktober 2023 07:34:

    [...]
    Shell is wel gestegen en de overname komt er.
    Dat geschreven call gevalletje eens besproken met mijn pa vanmorgen en hij gaf als oplossing dat hij beter niet had doorgerold en verlies genomen had maar in de aanval moest gaan met geschreven puts ernaast Pnovember23 31eur kreeg je 1eur premie voor.
    Op naar de overname.
    Ik wacht al 16 jaar op die overname:
    Er zit veel fantasie in het aandeel Shell

    Auteur: Hans Crooijmans | 18-05-2007
    managementscope.nl/opinie/shell-fusie...
  17. forum rang 5 Baksteen 11 oktober 2023 08:46
    quote:

    New M by O schreef op 11 oktober 2023 07:34:

    [...]
    Shell is wel gestegen en de overname komt er.
    Dat geschreven call gevalletje eens besproken met mijn pa vanmorgen en hij gaf als oplossing dat hij beter niet had doorgerold en verlies genomen had maar in de aanval moest gaan met geschreven puts ernaast Pnovember23 31eur kreeg je 1eur premie voor.
    Op naar de overname.
    Je moet tegen pappie zeggen dat hij beter moet gaan lezen, hij verwacht een daling in Shell, vandaar calls schrijven ,nu zegt pappie ga long,dat doe je niet als je een daling verwacht
22.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 974 975 976 977 978 ... 1136 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links