Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

  • 14,300 26 apr 2024 17:29
  • -0,100 (-0,69%) Dagrange 14,300 - 14,500
  • 281 Gem. (3M) 3,1K

Lucas Bols - 2023

176 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 oktober 2023 07:53
    07:35
    *Lucas Bols blijft als zelfstandig bedrijf voortbestaan onder leiding van huidige CEO en CFO
    07:34
    *Nolet heeft al belang van 29,9% in Lucas Bols
    07:34
    *CEO, CFO en voorzitter RvC Lucas Bols bieden gezamenlijk belang van 5,4% aan onder bod
    07:33
    *Nolet waardeert Lucas Bols op 269,5 miljoen euro
    07:32
    *Nolet doet overnamebod op Lucas Bols van 18,00 euro per aandeel
  2. forum rang 10 voda 9 oktober 2023 07:56
    Nolet doet overnamebod op Lucas Bols

    Bod biedt premie van 76 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De Schiedamse sectorgenoot en grootaandeelhouder Nolet doet een overnamebod van 18,00 euro per aandeel op drankenproducent Lucas Bols. Dat maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

    Het overnamebod waardeert Bols op 269,5 miljoen euro en biedt een premie van 76 procent op de slotkoers van 6 oktober van 10,20 euro. Nolet is sinds de beursgang van Bols in 2015 al aandeelhouder en heeft op dit moment een belang van 29,9 procent in het bedrijf.

    "Nolet als partner is de juiste volgende stap om deze reis te vervolgen en langetermijngroei te versnellen", stelde CEO Huub van Doorne van Lucas Bols maandag. "De sterke familiewaarden en eeuwen van Nederlands erfgoed passen geweldig bij de bedrijfscultuur van Lucas Bols."

    "Wij geloven dat de overname gunstig is voor Lucas Bols en alle belanghebbenden", voegde René Hooft Graafland, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lucas Bols toe,

    Van Doorne, Hooft Graafland en CFO Frank Cocx hebben hun gezamenlijke belang van 5,4 procent aangemeld onder het bod.

    Nolet breidt met de overname zijn portefeuille van bekende merken uit.

    Het bod wordt unaniem gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Bols. Beide partijen benadrukken de noodzaak dat 100 procent van de aandelen worden overgenomen.

    Lucas Bols blijft gevestigd in Amsterdam en blijft actief onder zijn huidige naam, verklaarde Nolet. De leiding blijft bij de huidige CEO en CFO.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 9 oktober 2023 08:11
    De dag die je wist dat zou komen (duurde alleen wel heel erg lang).

    De absolute hoofdprijs voor een verzameling kleine merkjes als je het mij vraagt, maar dat ziet Nolet kennelijk anders of er zijn andere dan puur zakelijke overwegingen in het spel (sentiment in combinatie met geld teveel).

    Ik heb ze overigens ook niet en feliciteer de volhouders uiteraard ook met deze (langverwachte) "only way out" ;-)
  4. forum rang 7 €URO-Trader 9 oktober 2023 09:20
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 9 oktober 2023 08:11:

    De dag die je wist dat zou komen (duurde alleen wel heel erg lang).

    De absolute hoofdprijs voor een verzameling kleine merkjes als je het mij vraagt, maar dat ziet Nolet kennelijk anders of er zijn andere dan puur zakelijke overwegingen in het spel (sentiment in combinatie met geld teveel).

    Ik heb ze overigens ook niet en feliciteer de volhouders uiteraard ook met deze (langverwachte) "only way out" ;-)
    men koopt niet zozeer die "flut merken, edoch de productiecapaciteit. Slechts een minimaal aantal in de portefeuille, echter een leuk bedrag, minimalissert het verlies in Biocartis, maar dat terzijde.
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 9 oktober 2023 09:59
    quote:

    €URO-Trader schreef op 9 oktober 2023 09:20:

    [...]men koopt niet zozeer die "flut merken, edoch de productiecapaciteit. Slechts een minimaal aantal in de portefeuille, echter een leuk bedrag, minimalissert het verlies in Biocartis, maar dat terzijde.
    Zoals ik al wel eens eerder aan de orde heb gesteld, beschikken ze volgens mij helemaal niet (of nauwelijks) over productiecapaciteit. Het is gewoon niet veel meer dan een piepkleine marketingorganisatie. Volgens mij is (een gedeelte van) de productie trouwens juist uitbesteed aan Nolet. Dat is dan een nog een beetje synergie.

    Ik vind het in ieder geval een nogal dure overname voor een verzameling rammelende kleine merkjes (omzetgroei is ver te zoeken).

    Maar goed, bij Nolet hebben ze kennelijk meer geld dan ideeën, dus ik feliciteer ze van harte met deze mooie aanwinst!
  6. forum rang 10 voda 9 oktober 2023 10:01
    Bod op Lucas Bols goed voor aandeelhouders én traditie

    Overname door grootaandeelhouder zat al langer in het vat.

    (ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van familiebedrijf Nolet op sectorgenoot Lucas Bols biedt waarde voor aandeelhouders én ruimte voor verdere groei met behoud van de Nederlandse identiteit en het erfgoed van Bols. Dat stelde Bols in een toelichting op het overnamebod, dat unaniem wordt gesteund door bestuurders en de raad van commissarissen.

    Het Schiedamse familiebedrijf Nolet biedt 18,00 euro per aandeel, wat een premie van 76 procent biedt op de slotkoers van afgelopen vrijdag. Lucas Bols is daarmee 269,5 miljoen euro waard.

    Het bod zal gestand worden gedaan als 70 procent van de aandelen is aangemeld. Nolet heeft reeds 29,9 procent in handen en drie Bols-bestuurders hebben hun belangen van gezamenlijk ruim 5 procent aangemeld. Uiteindelijk is het doel van Nolet om 100 procent te krijgen en het aandeel van de beurs te halen.

    Het feit dat Nolet de overname uit eigen zak betaalt en dat er geen goedkeuring nodig is van mededingingsautoriteiten biedt een grote mate van dealzekerheid, zei CEO Huub van Doorne van Lucas Bols maandag in een toelichting op het bod.

    Van Doorne wees erop dat de sterke familiewaarden in het familiebedrijf Nolet, de focus, kracht én de financiële middelen van Nolet verdere groei mogelijk maakt voor Bols. Nolet heeft toegezegd bereid zijn het kapitaal van Bols te versterken.

    Bij de overname heeft Bols uitgebreide afspraken gemaakt over de zelfstandigheid van het Amsterdamse bedrijf. Voor de "zeer lange termijn" blijft Bols in Amsterdam gevestigd, met zijn destilleerderij en promotionele locaties zoals de House of Lucas Bols en de Cocktail Academy. De identiteit blijft behouden, inclusief het stichtingsjaar '1575' als merknaam.

    De organisatie van Bols zal in ieder geval in vijf jaar niet worden gewijzigd. Het bestuur blijft autonoom verantwoordelijk voor het Bols-bedrijf en Nolet zal niet snijden in het werknemersbestand.

    Lucas Bols keerde in 2015 terug op de beurs voor een introductieprijs van 15,75 euro per aandeel, nadat investeerder AAC Capital Bols in 2006 had losgeweekt van eigenaar Remy Cointreau. Het bedrijf kondigde bij zijn terugkeer naar de beurs aan een dividendaandeel te willen zijn, dat 50 procent van de winst na belasting zou laten terugvloeien naar de aandeelhouders.

    Nolet, bekend van de Ketel 1 jenever, maar net als Bols wereldwijd vooral gericht op cocktails, breidde al kort na de beursgang zijn belang uit tot meer dan 20 procent, maar zei aanvankelijk niet uit te zijn op een volledige overname. De gepassioneerde aanpak van de directie, het dividendbeleid en de kans dat de jenever van Bols een hit zou worden in de cocktailwereld werden genoemd als redenen voor de belangname door het grotere Nolet.

    Na enkele jaren bleek er flinke groei bij Bols te zitten in de wereldwijde merken als de nieuwe acquisitie Passoa, Damrak Gin en likeurmerk Nuvo, terwijl jenevermerken als Bokma Jenever en Bols Vieux een krimpende kasstroom lieten zien.

    De klap van de coronacrisis was Bols in 2021 weer te boven, met goede resultaten in de VS en het merk Passoa. Vorig jaar werd nog een overname gedaan van Tequila Partida en het bedrijf moest na de coronacrisis investeren in hogere voorraden en werkte met succes aan een verlaging van de schuld.

    Eerder dit jaar waarschuwde CEO Van Doorne echter voor een "aanhoudend uitdagend klimaat", wijzend op geopolitieke spanningen, hoge inflatie en lagere koopkracht.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
176 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links