Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rheinmetall 2023

116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Tonydwi 10 augustus 2023 09:33
    Wapens en munitie: achterstand loopt op tot meer dan € 6 miljard
    De divisie Wapens en Munitie genereerde in de eerste helft van 2023 een omzet van € 598 miljoen uit haar wapensystemen en munitieactiviteiten , een stijging van € 34 miljoen of 6% ten opzichte van het voorgaande jaar. De stijging op jaarbasis is met name het gevolg van hogere afroepen van munitie door klanten en hogere verkopen van beschermde vrachtwagencabines. Met € 1.561 miljoen handhaafde de Rheinmetall-nominatie grotendeels het sterke niveau van vorig jaar in de eerste helft van 2023 (vorig jaar: € 1.892 miljoen). Het cijfer van vorig jaar was bovengemiddeld vanwege de grootste afzonderlijke order van de divisie tot nu toe uit Hongarije. Grote nieuwe orders in de eerste helft van 2023 hadden betrekking op munitieorders voor de Gepard luchtafweertank en tankmunitieorders voor Marder en Leopard 1 voor Oekraïne. Daarnaast werd in Australië een grote order voor scheepsbeveiligingssystemen verworven met een potentieel totaal ordervolume – inclusief vervolgorders – van ruim € 600 miljoen. Rheinmetall Backlog steeg met € 1.366 miljoen of ongeveer 29% tot ongeveer € 6,1 miljard per 30 juni 2023 (vorig jaar: € 4,7 miljard ).

    Het bedrijfsresultaat verbeterde in de eerste helft van 2023 met € 19 miljoen ofwel 27% tot € 89 miljoen . Deze positieve ontwikkeling is vooral te danken aan een meer winstgevende productmix. Hierdoor steeg de operationele marge aanzienlijk van 12,5% naar 14,9% .


    Electronic Solutions: omzetgroei van 10%
    De divisie Electronic Solutions, die oplossingen produceert op het gebied van digitalisering van de krijgsmacht, infanterie-uitrusting, luchtverdediging en simulatie, verhoogde haar omzet in de eerste helft van 2023 met € 39 miljoen tot € 450 miljoen (vorig jaar: € 411 miljoen ); dit komt overeen met een groei van 10% .

    De Rheinmetall-nominatie daalde met € 49 miljoen of 7% op jaarbasis tot € 652 miljoen . In het eerste halfjaar van 2023 is een grote nieuwe order geplaatst in het kader van Puma infanterie gevechtsvoertuigen . Rheinmetall Backlog bedroeg € 3,4 miljard op 30 juni 2023, een jaar-op-jaar stijging van 16% (vorig jaar: € 2,9 miljard ).

    Het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar van 2023 is met € 2 miljoen toegenomen tot € 27 miljoen (vorig jaar: € 25 miljoen ). De operationele marge daalde naar 5,9% (vorig jaar: 6,1% ), grotendeels als gevolg van wijzigingen in de productmix.


    Sensoren en actuatoren: genomineerde achterstand met ongeveer 22% gestegen
    De omzet in de divisie Sensors and Actuators, die oplossingen levert voor industriële toepassingen en elektrische mobiliteit, evenals componenten en controlesystemen voor emissiereducties, steeg met € 16 miljoen of 2 % jaar -op-jaar tot € 707 miljoen in de eerste helft van 2023 . Deze ontwikkeling was voornamelijk het gevolg van volumestijgingen in Europa en Azië. De geboekte omzet in de eerste helft van 2023 bleef ongewijzigd op jaarbasis op € 1.428 miljoen (vorig jaar: € 1.431 miljoen ). De genomineerde achterstand, dwz het volume van de verwachte afroepen van klantovereenkomsten, steeg met ongeveer 22% tot € 8,2 miljard op 30 juni 2023 (vorig jaar: € 6,7 miljard ).

    Het bedrijfsresultaat daalde in de eerste helft van 2023 met 57% tot € 22 miljoen (vorig jaar: € 50 miljoen ). Deze ontwikkeling is onder meer toe te schrijven aan extra bedrijfsherstelkosten na de cyberaanval op IT-systemen van het civiele bedrijf in april 2023 en gestegen grondstofprijzen, die pas met vertraging kunnen worden doorberekend aan klanten. Dienovereenkomstig daalde de operationele marge tot 3,1% (vorig jaar: 7,3% ).


    Materialen en handel: omzetdaling door cyberaanvallen
    De omzet in de Materials and Trade-divisie, die glijlagers en structurele componenten levert en wereldwijde aftermarket-activiteiten afhandelt, daalde met € 22 miljoen of bijna 6% jaar-op-jaar tot € 352 miljoen in de eerste helft van 2023 . De terugval was met name het gevolg van het lagere verkoopvolume in de business unit Bearings. In de business unit Trade is de omzetdaling te wijten aan de cyberaanvallen op IT-systemen op locaties in binnen- en buitenland in april 2023. De geboekte omzet bedroeg in de eerste zes maanden van boekjaar 2023 € 347 miljoen. jaar-op-jaar daling van bijna 14% (vorig jaar: € 403 miljoen ). De genomineerde achterstand van ongeveer € 600 miljoenper 30 juni 2023 was grotendeels ongewijzigd op jaarbasis (vorig jaar: € 610 miljoen ).

    Het bedrijfsresultaat van de divisie Materialen en Handel daalde in het eerste halfjaar van 2023 met € 10 miljoen ofwel bijna 38% tot € 17 miljoen . De operationele marge daalde naar 4,7% (vorig jaar: 7,2% ). Dit was met name het gevolg van een daling van het at-equity resultaat van een Chinese joint venture en het winsteffect van de omzetdaling.


    Vooruitzichten: Huidige vooruitzichten voor het jaar bevestigd
    Rheinmetall bevestigt zijn huidige jaarlijkse begeleiding na de eerste zes maanden van 2023.

    De afgelopen maanden heeft Rheinmetall strikte kostenbeheersing, actieve provisies en risicobeperking op de energie- en inkoopmarkten gebruikt als maatregelen om de algemene inflatietendens en de aanhoudende verstoringen op de markten voor grondstoffen en primaire producten met succes het hoofd te bieden.

    Mede in het licht van deze tijdige beslissingen en de maatregelen die grotendeels al zijn genomen, blijft de Groep voor het lopende boekjaar een omzetgroei verwachten tussen € 7,4 miljard en € 7,6 miljard en rekent zij op een verbetering van het bedrijfsresultaat en een resultaatmarge van circa 12%.

    Deze leidraad omvat niet de overname van de Spaanse munitiefabrikant Expal Systems. Rheinmetall verwacht dat de nieuwe dochteronderneming vanaf de datum van consolidatie (1 augustus 2023) in het lopende boekjaar een omzet van € 150 miljoen tot € 190 miljoen zal bijdragen.
  2. forum rang 4 Tonydwi 18 augustus 2023 09:43
    Het technologiebedrijf Rheinmetall heeft een order binnengehaald voor de auto-industrie voor structurele onderdelen ter waarde van een kleine driecijferige miljoen euro. Gegoten in een zeer complex proces, zullen de onderdelen worden gebruikt in een volledig elektrisch voertuig gemaakt door een bekende premium autofabrikant. Deze nieuwe bestelling vormt een nieuwe stap voorwaarts op Rheinmetall's transformatiepad naar nieuwe vormen van duurzame, milieuvriendelijke toekomstige mobiliteit.

    Vanaf 2026 en voor een periode van tien jaar zullen de zijliggers van Rheinmetall dienen als lichtgewicht structurele onderdelen voor de volledig elektrische high-performance modellen van de klant. De leveringsomvang omvat honderdduizenden van deze volledig bewerkte onderdelen. Gebaseerd op een zeer complexe gietoplossing en ontworpen om crashenergie te dempen, zullen de onderdelen het chassis ondersteunen. Het vinden van de juiste balans tussen wanddikte en gewicht is hier vooral van belang om enerzijds de stabiliteit te waarborgen en anderzijds energie te besparen door het gewicht zo laag mogelijk te houden. De Groep won de bestelling ondanks de concurrentie van rivaliserende bedrijven op het gebied van drukgieten.

    Door het contract binnen te halen, heeft Rheinmetall zich bovendien gevestigd als langetermijnleverancier van de autofabrikant, waardoor een grotere diversificatie in het premiumsegment in het proces is bereikt. In 2020 won de Groep al een negenjarige bestelling van dezelfde klant voor C-stijlen met een waarde in de hoge enkelcijferige miljoen euro. De succesvolle samenwerking in dit project heeft nu geresulteerd in de gunning van een groot nieuw contract. Vooruitkijkend verwacht Rheinmetall in de toekomst nog meer vervolgorders.

    De Groep is een deskundige partner op het gebied van lichtgewicht engineering, die zowel chassisonderdelen levert aan gevestigde autofabrikanten als aan innovatieve nieuwe spelers. Elk nieuw contract onderstreept de succesvolle transformatie van de hightechonderneming tot leverancier van oplossingen voor moderne, milieuvriendelijke aandrijfsystemen voor auto's.

    KS HUAYU AluTech GmbH zal het project uitvoeren in Neckarsulm, Duitsland. Het bedrijf is een joint venture die gezamenlijk eigendom is van Rheinmetall en HUAYU Automotive Systems Co., Ltd. (HASCO), een dochteronderneming van de Chinese SAIC Group. De business unit Castings van Rheinmetall AG bestaat uit twee grote bedrijven: KS HUAYU AluTech GmbH in Europa en HASCO KSPG Nonferrous Components (Shanghai) Co., Ltd. (KPSNC) in China. Rheinmetall en HASCO hebben elk een belang van 50 procent in de joint venture.
  3. forum rang 4 Tonydwi 12 september 2023 10:42
    De Duitse regering heeft Rheinmetall de opdracht gegeven om nog eens veertig Marder-infanteriegevechtsvoertuigen aan Oekraïne te leveren. De bestelling, geplaatst in augustus 2023, heeft een waarde van een hoog dubbelcijferig miljoen euro bedrag. Rheinmetall zet de werkzaamheden voort om deze oudere voertuigen te reviseren en ervoor te zorgen dat de nieuwste partij Marder IFV's vanaf 2023 volgens contract kan worden geleverd.

    Deze order brengt het totale aantal Marder-voertuigen dat Rheinmetall aan Oekraïne zal leveren op tachtig. Op 21 maart 2023 verscheepte het bedrijf al de eerste twintig door de Duitse regering bestelde infanteriegevechtsvoertuigen voor Oekraïne. Daarnaast zijn er in juni 2023 nog eens twintig Rheinmetall IFV’s besteld. Deze worden momenteel gereviseerd en afgeleverd.

    De voertuigen die beschikbaar worden gesteld zijn gereviseerde Marder 1A3-systemen die voorheen eigendom waren van de Bundeswehr. Al in het voorjaar van 2022 begon Rheinmetall op eigen kosten met het herstellen van de infanteriegevechtsvoertuigen tot een staat van onmiddellijke gevechtsgereedheid.

    Er wordt al gewerkt in de fabrieken van Rheinmetall in Kassel en Unterlüß. De Groep kan maandelijks maximaal tien infanteriegevechtsvoertuigen leveren.

    Ontwikkeld voor de Bundeswehr en nog steeds in dienst bij het Duitse leger, behoort het Marder-infanteriegevechtsvoertuig tot de meest betrouwbare wapensystemen in zijn soort waar dan ook. Het voertuig wordt gestaag gemoderniseerd en heeft in de loop van zijn carrière herhaaldelijk gevechtsupgrades ondergaan.
  4. forum rang 4 Tonydwi 12 september 2023 10:46
    Rheinmetall en het in de VS gevestigde Northrop Grumman en Lockheed Martin zijn begonnen met de bouw van een ultramoderne fabriek voor de middenromp van de F-35 Lightning II gevechtsvliegtuigen. Op 1 augustus 2023 vond een baanbrekende ceremonie plaats op het terrein van Weeze Airport in het district Kleve in West-Duitsland. De bijeenkomst werd bijgewoond door Hendrik Wüst, gouverneur van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Talrijke andere gasten uit de wereld van de politiek, het maatschappelijk middenveld, de strijdkrachten en de industrie namen ook deel, waaronder Mona Neubaur, de minister van Economische Zaken, Industrie, Klimaatbescherming en Energie van Noordrijn-Westfalen; Vice-admiraal Carsten Stawitzki, hoofd van de uitrustingsafdeling van het Duitse ministerie van Defensie; Luitenant-generaal Ingo Gerhartz, opperbevelhebber van de Duitse luchtmacht; en Annette Lehnigk-Emden,

    Het best presterende gevechtsvliegtuig ter wereld, de F-35 Lightning II, wordt nu aangeschaft door de Duitse luchtmacht. Rheinmetall investeert meer dan € 100 miljoen in de bouw van een geavanceerde productiefaciliteit. De geplande fabriek is uitgerust met de modernste technologie, ontwikkeld en gebruikt door Northrop Grumman bij de productie van de F-35 middenromp in de fabriek van het bedrijf in Palmdale, Californië, en zal worden geëxploiteerd onder auspiciën van Rheinmetall Aviation Services GmbH. Het zal beschikken over 30.000 vierkante meter productieruimte. Ruim 400 hooggekwalificeerde medewerkers zullen de ultramoderne fabriek bemannen, die ook logistieke en magazijnfaciliteiten, onderzoeks- en testcentra, klaslokalen en kwaliteitscontrole-eenheden zal omvatten.

    Deze inspanning vertegenwoordigt de standup van een tweede bron voor F-35 middenrompen, waardoor Northrop Grumman en Rheinmetall gezamenlijk jaarlijks tot 185 middensecties kunnen produceren.

    De fabriek in Weeze gaat minstens 400 F-35 rompdelen produceren voor de luchtmachten van Duitsland en andere bevriende landen. Rheinmetall, een geïntegreerde technologiegroep, zal hier putten uit zijn uitgebreide ervaring in het vervaardigen van geavanceerde componenten en in het luchtvaartdomein. De productie zal naar verwachting in 2025 beginnen.

    Rheinmetall zal ook andere bedrijven met relevante technische capaciteiten opnemen in het F-35-programma, waardoor talloze banen in verschillende sectoren worden gecreëerd of veiliggesteld.

    "Met de F-35-fabriek hier in Weeze creëren we een nieuwe kern voor lucht- en ruimtevaarttechnologie in Noordrijn-Westfalen en openen we een nieuw hoofdstuk in de Duits-Amerikaanse samenwerking", aldus Armin Papperger, CEO van Rheinmetall. “De F-35 Lightning II is een kernelement van de westerse veiligheidsparaatheid. Net zoals de voormalige Royal Air Force-basis in Weeze een pijler was van de NAVO-luchtverdediging tijdens de Koude Oorlog, is de Rheinmetall-fabriek in Weeze voorbestemd om een ??belangrijke rol te spelen voor de F-35-gebruikerslanden van de NAVO. We zijn ons bewust van deze verantwoordelijkheid en zullen alles doen wat in onze macht ligt om ervoor te zorgen dat onze F-35-rompproductie een succes wordt.'

    “Het bewezen succes van onze Integrated Assembly Line helpt ervoor te zorgen dat Northrop Grumman op betaalbare wijze een vliegtuig van de volgende generatie produceert dat voldoet aan de behoeften van een groeiend aantal internationale klanten”, aldus Tom Jones, corporate vice president en president van Northrop Grumman Aeronautics Systems. “Gecombineerd met de ervaring van Rheinmetall met de Duitse strijdkrachten en de Europese industrie, zal de samenwerking met Rheinmetall en Lockheed Martin cruciale vaardigheden bevorderen en de economie van de regio stimuleren met hightech banen.”
  5. forum rang 4 Tonydwi 7 oktober 2023 16:18
    Rheinmetall voorziet Oekraïne opnieuw van geautomatiseerde verkenningssystemen
    Apparatuur wordt geleverd in opdracht van de Duitse regering
    Uitgevoerd in samenwerking met DefSecIntel uit Estland
    Bestelling ter waarde van een cijfer in het lage dubbelcijferige miljoen-eurobereik
    Rheinmetall heeft opnieuw een contract gegund gekregen voor de levering van geautomatiseerde verkenningssystemen aan Oekraïne. De bestelling werd geplaatst door de Duitse regering. Rheinmetall heeft opnieuw een contract gegund gekregen voor de levering van geautomatiseerde verkenningssystemen aan Oekraïne. De bestelling werd geplaatst door de Duitse regering. SurveilSpire is een drone-verdedigingssysteem dat is ontworpen om vijandige drones te verkennen en aan te vallen. De verkenningssystemen omvatten mobiele bewakingstorens met dag- en nachtzichtcamera-apparatuur, automatisch bestuurde mini-drones en een commando- en controlesysteem. Transportvoertuigen zijn ook bij de levering inbegrepen. De systemen worden vooral gebruikt om terreingedeelten met zo weinig mogelijk personeel te monitoren. Het systeem kan ook een 5G-netwerk bieden. Rheinmetall werkt aan het project samen met het Estse bedrijf DefSecIntel. De orderwaarde ligt in het lagere dubbelcijferige bereik van miljoenen euro's. De levering is al begonnen.

    De SurveilSPIRE-bewakingstorens zijn gemaakt door het Estse DefSecIntel en kunnen op trailers worden geladen en snel naar hun werkgebied worden vervoerd. Voor de montage zijn drie personeelsleden nodig; De werking is volledig geautomatiseerd. Het systeem omvat draadloze verbindingen (4G en Starlink) voor videotransmissie naar een mobiele commandopost. Zonnepanelen maken een duurzame werking mogelijk zonder stroomkabels of brandstofbron. Het systeem is gebaseerd op automatisch bestuurde verkenningsdrones die patrouilles en missiespecifieke vluchten uitvoeren. Dit maakt inspectie van gedetecteerde bedreigingen mogelijk en stelt de operator in staat de nodige tegenmaatregelen te nemen.

    Rheinmetall neemt al deel aan verschillende projecten ter ondersteuning van Oekraïne. Het gaat onder meer om de levering van Marder-infanteriegevechtsvoertuigen, munitie van verschillende kalibers, veldhospitalen, militaire vrachtwagens en binnenkort een LUNA Next Generation-verkenningssysteem. Bovendien is Rheinmetall partner in meerdere multilaterale “Ringtausch”-transacties. Deze procedure, ontwikkeld door de Duitse regering, is bedoeld om de Oekraïense oorlogsinspanningen te ondersteunen in samenwerking met de Europese buurlanden van Duitsland en NAVO-partners. Hier dragen de NAVO-lidstaten apparatuur uit het Sovjettijdperk over aan Oekraïne in ruil voor overtollige systemen van westerse makelij.
  6. forum rang 4 Tonydwi 7 oktober 2023 16:47
    De AUSA Annual Meeting & Exposition vindt plaats in Washington, DC van 9 tot en met 11 oktober, met als motto dit jaar: “Wees alles wat je kunt zijn”. De Amerikaanse Rheinmetall-bedrijvenfamilie zal samen met belangrijke partners van de wereldwijde onderneming van Rheinmetall ter plaatse zijn (stand #1603) om enkele van hun meest recente activiteiten, prestaties en innovatieve oplossingen te demonstreren die erop gericht zijn het Amerikaanse leger te voorzien van de cruciale technologieën van de volgende generatie. het nodig heeft en verdient.


    Het “M109-52” zelfrijdende houwitser-prototype met Rheinmetall's L52 houwitserkanonsysteem en verbeterd door geavanceerde artillerietechnologieën
    Rheinmetall's beproefde L52 155 mm kanonbewapening van wereldklasse, geïntegreerd in het M109 zelfrijdende houwitsersysteem, is de optimale oplossing voor de eis van het leger om de M109-vloot te upgraden. De uitzonderlijke L52-bewapening die momenteel in Oekraïne wordt gebruikt en met acht geallieerde gebruikers wereldwijd zorgt voor een aanzienlijke toename in bereik, precisie en dodelijkheid. Rheinmetall zal dit jaar zijn operationeel bewezen assortiment drijfgassen en munitie verder tentoonstellen op de AUSA. Deze producten en mogelijkheden sluiten nauw aan bij de moderniseringsprioriteiten van het leger op het gebied van langeafstandsprecisiebranden. Het Rheinmetall-BAE-team zal in 2023 en 2024 een reeks live vuurdemonstraties uitvoeren van de geüpgradede M109-52. Rheinmetall zal de systeemoplossingen voor platform, kanon, projectiel- en drijfgastechnologie in het artillerie-ecosysteem op zijn stand. Op de stand van BAE Systems zal een M109-52-prototypesysteem op ware grootte te zien zijn(#925) die bezoekers tijdens de show kunnen bekijken.

    Autonome voertuigcapaciteiten – Onbemand en ongeëvenaard
    De PATH Autonomous Kit (A-Kit) van Rheinmetall is een navigatiesysteem dat volledig autonome beweging van voertuigen mogelijk maakt. Het kan snel worden geïntegreerd in bestaande voertuigen of op de nieuwste platforms van de volgende generatie. Het is een kernelement van Rheinmetall's uitzonderlijke Mission Master-familie van autonome onbemande grondvoertuigen (UGV); het combineren van geavanceerde sensoren, toonaangevende algoritmen en realtime data-analyse om voertuigplatforms autonoom te laten werken in een breed scala aan operationele omgevingen. De PATH A-Kit is op verschillende platforms ingezet en getest en is een volwassen, bewezen technologie die zich onderscheidt van de concurrentie. Op AUSA zal het Amerikaanse Rheinmetall het platformonafhankelijke ontwerp van het systeem demonstreren via weergave op meerdere verschillende platforms.(#4049) en L3Harris Technologies (#1725).

    Daarnaast zullen Rheinmetall en partner blackned ter plaatse zijn om de kenmerken en voordelen van de TacticalCore-oplossing van blackned te bespreken, in combinatie met de Mission Master UGV, om het domeinbewustzijn te vergroten door veerkrachtige communicatie te leveren via een ongelijksoortig netwerk van onbemande en autonome platforms in een omstreden communicatieslagveld. Naadloos. Genetwerkt. Op de rand.

    De Skyranger 30 mm c-UAS-koepel met luchtstootmunitie op de M5 Ripsaw RCV
    Skyranger is een zeer mobiel, dodelijk en nauwkeurig luchtverdedigingssysteem, dat in staat is om moderne slagveldbedreigingen het hoofd te bieden, met name zeer wendbaar of kleine onbemande luchtdoelen. De M5 Ripsaw, met actieve (3D AESA-radar) en passieve IR-sensoren, samen met de hoge vuursnelheid 30x173 mm Revolver Cannon® KCE-ABM met grond-luchtraketten, biedt een superieure, autonome vuurkrachtoplossing voor de bescherming van soldaten in de meest sobere werkomgevingen. Het modulaire systeem, getoond met Rheinmetall's Path A-Kit, biedt de beste luchtverdediging in zijn klasse, in lijn met de moderniseringsprioriteit van het leger op het gebied van lucht- en raketverdediging.
  7. forum rang 4 Tonydwi 7 oktober 2023 16:50
    De HX3 CTT – De tactische truck van de volgende generatie die presteert
    De nieuwe HX3 8x8 tactische truck van Rheinmetall MAN met palletlastbehandelingssysteem is vanaf de basis opnieuw ontworpen voor verbeterde bescherming, verhoogde mobiliteit, meer comfort en eenvoudige integratie van toekomstige toepassingen voor betere prestaties dankzij de open systeemarchitectuur. Met behulp van een afgeleide van de HX3, de HX3 CTT, voeren Rheinmetall en zijn teamgenoot GM Defense een Rapid Prototyping-prijs van het leger uit voor het Common Tactical Truck (CTT) -programma. Dienovereenkomstig zal Rheinmetall, als een toonaangevende wereldwijde ontwikkelaar en producent van tactische vrachtwagens, nauw verbonden blijven met de prioriteiten van het Contested Logistics Cross Functional Team van het leger. Bekijk de truck persoonlijk op de GM Defense-stand (#661) en schaalmodellen op de Rheinmetall-stand.

    Het XM30-aanbod van het Amerikaanse Rheinmetall
    Passend opgeleid personeel kan samenwerken met het XM30-team van Rheinmetall, geleid door het Amerikaanse Rheinmetall Vehicles, met betrekking tot XM30-technologieën en programmaprestaties. Het team is een elite Amerikaanse defensie-industriegroep, waaronder Textron Systems, Raytheon, L3Harris Technologies, Allison Transmission en Anduril Industries, die deelneemt aan het XM30-programma. De Amerikaanse Rheinmetall XM30 is voorzien van een nieuwe, dodelijke, onbemande 50 mm-koepel met 3GEN FLIR, een zeer manoeuvreerbaar en compacter chassis, geavanceerde ingebouwde beveiligingssystemen die actieve bescherming integreren en een open systeemarchitectuur die zorgt voor overmatch vandaag en morgen. Een demonstrator van augmented reality-technologie zal beschikbaar zijn voor bevoegd DoD-personeel op de Rheinmetall-stand.

    Altruity – Visie toevoegen aan voorzieningen
    Voor het eerst onthuld op de AUSA-tentoonstelling van dit jaar – Altruity is een revolutionair, real-time digitaal informatie-ecosysteem dat duurzaamheid op de voorgrond brengt van het acquisitieproces om het ontwerp te beïnvloeden met behulp van de gezaghebbende bron van waarheid van het systeem. Door gegevens razendsnel en foutloos op te bouwen en over te dragen en digitale informatie te synchroniseren tussen engineering, productie, supply chain en logistiek, biedt Altruity meer tijd voor het plannen en uitvoeren van succesvolle veld- en levenscyclusondersteuning. Demo's op locatie zijn op aanvraag beschikbaar.

    Luchtstootdodelijkheid – Vecht. Overleven. Winnen.
    Bezoekers zullen een reeks airburst-munitie van wereldklasse van wereldklasse zien, een technologiegebied waarin Rheinmetall gespecialiseerd is. De luchtstootmunitie veroorzaakt dodelijke effecten tegen personeel in open en defilade-posities, verslaat ongepantserde/licht gepantserde voertuigen en biedt gelaagde c-UAS-verdediging. Rheinmetall maakt ook gebruik van zijn uitgebreide systeemexpertise om krachtige programmeurs te leveren die de kans op een eerste ronde hit voor airburst-systemen vergroten. Ook zal het 40 mm Squad Support Weapon (SSW40) te zien zijn, 's werelds eerste automatische granaatwerper met magazijnen en schoudervuur.

    Elektronische missiesystemen inclusief ongeëvenaarde EO/IR 360° voertuigsituationele bewustzijnstechnologieën
    De Amerikaanse elektronicadivisie van Rheinmetall, American Rheinmetall Systems, zal zijn uitgebreide productportfolio tonen. Naast systemen voor dodelijke slachtoffers voor soldaten, zoals laserricht-, aanwijs- en verlichtingsapparatuur en vuurleidingssystemen, biedt het bedrijf elektronische missiesystemen voor voertuigen van wereldklasse. Te zien op AUSA zal een interactieve commandant- en schutterstentoonstelling zijn van een TRL 9, een volledig geïntegreerd, modulair en schaalbaar gevechtsvoertuigsysteem voor EO/IR 360° situationeel bewustzijn en verbetering van het zicht van de bestuurder.

    StrikeShield actief beveiligingssysteem – Modulaire bescherming met lager detectierisico
    Rheinmetall zal zijn expertise op het gebied van de overlevingskansen van voertuigen demonstreren met een tentoonstelling van StrikeShield – een hybride actieve beschermingsoplossing die actieve en passieve bescherming combineert om optimale prestaties te bereiken en tegelijkertijd de elektronische handtekening, het systeemgewicht en het energieverbruik van het voertuig te minimaliseren.


    Rheinmetall verwelkomt bezoekers op AUSA-stand #1603 om het aanbod van de Groep te ervaren, geschikt voor de toekomstige strijdmacht van het leger.
  8. forum rang 4 Tonydwi 25 oktober 2023 07:33
    Het technologiebedrijf Rheinmetall en het Oekraïense staatsbedrijf Oekraïense Defensie-industrie JSC (UDI, het voormalige Ukroboronprom) hebben een joint venture opgericht in Kiev. Denys Shmyhal, de premier van Oekraïne, deed de aankondiging ter gelegenheid van het Duits-Oekraïense zakenforum in Berlijn, waar ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aanwezig was. Rheinmetall Oekraïense Defence Industry LLC is al actief sinds 18 oktober 2023. Het is gezamenlijk eigendom van Rheinmetall Landsysteme GmbH, met een belang van 51%, en UDI, dat de resterende 49% in handen heeft.

    De strategische samenwerking op defensiegebied tussen de twee organisaties begon in mei 2023. Op 28 september 2023 gaf het Duitse Federale Kartelbureau de nieuwe joint venture groen licht, gevolgd door goedkeuring van de relevante instanties in Polen en Oekraïne begin oktober. Een paar dagen later werd de Oekraïense defensie-industrie van Rheinmetall officieel geregistreerd en van start gegaan.

    De joint venture zal actief zijn op het gebied van service en onderhoud, maar ook op het gebied van assemblage, productie en ontwikkeling van militaire voertuigen, en zal in eerste instantie uitsluitend opereren op Oekraïens soeverein grondgebied. “In Duitsland zijn er geen overlappingen op het gebied van de concurrentie en geen indicaties van concurrentiegerelateerde zorgen”, aldus het Federale Kartelbureau in een persbericht van 28 september 2023. De samenwerking tussen Rheinmetall en de Oekraïense defensiesector werd voor het eerst aangekondigd in mei 2023 en is bedoeld om de samenwerking tussen Rheinmetall en de Oekraïense defensiesector te versterken

    . De binnenlandse defensie-industrie van Oekraïne en uiteindelijk de nationale veiligheid. Het plan roept op tot het creëren van gezamenlijke capaciteiten voor de defensie-industrie in Oekraïne.

    Oekraïne kan op meerdere manieren profiteren van deze samenwerking, waaronder het creëren en uitbreiden van defensietechnologiecapaciteiten in het eigen land, extra lokale toegevoegde waarde en de snelle levering van militair materieel uit Duitsland.

    Service en onderhoud van militaire voertuigen die rechtstreeks of via de multilaterale uitrustingsuitwisselingsprojecten "Ringtausch" van de Duitse regering aan Oekraïne worden geleverd, vormen de eerste stap in de samenwerking tussen Rheinmetall en UDI. De samenwerking zal zich binnenkort uitbreiden tot de gezamenlijke productie in Oekraïne van geselecteerde Rheinmetall-producten.

    Over Rheinmetall: Rheinmetall AG, met hoofdkantoor in Düsseldorf, is een technologiebedrijf met ongeveer 28.000 werknemers op 132 locaties wereldwijd. In 2022 had de Groep een omzet van € 6,4 miljard. Als een van 's werelds belangrijkste defensieaannemers is Rheinmetall ook een aanjager van toekomstgerichte technologische en industriële
    innovatie in de civiele sector. Een sterke oriëntatie op duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van Rheinmetall.

    Over de Oekraïense defensie-industrie JSC (het voormalige Ukroboronprom):Het Oekraïense Defence Industry JSC, een staatsbedrijf, heeft 67.000 medewerkers die zich onder meer bezighouden met de productie en het onderhoud van gepantserde voertuigen, raketten, artillerie, radar en vliegtuigen. Sinds de eerste dagen van de Russische invasie steunt het bedrijf onvermoeibaar de oorlogsinspanningen van het land
  9. forum rang 4 Tonydwi 10 november 2023 16:40
    Vooruitzichten: Huidige voorspelling voor het jaar bevestigd
    Rheinmetall bevestigt zijn huidige jaarlijkse verwachtingen voor 2023.

    Dynamische prestaties op de markt voor beveiligingstechnologie – vooral in de divisie Wapens en Munitie – zorgden in het derde kwartaal voor een gunstige product- en margemix. De afgelopen maanden is het bedrijf ook strikte kostenbeheersing, actieve voorzieningen en het beperken van risico's op de energie- en inkoopmarkten blijven gebruiken als maatregelen om met succes de algemene trend van inflatie en de situatie op de markten voor grondstoffen en primaire grondstoffen tegen te gaan. producten.

    In het licht van de uiterst positieve ontwikkeling in het derde kwartaal en het feit dat afroepingen doorgaans hoger zijn in het vierde kwartaal, bevestigt de Raad van Bestuur zijn verkoop- en winstverwachtingen voor het hele jaar voor 2023 met een geconsolideerde omzet tussen € 7,4 miljard en € 7,6 miljard. miljard en een operationele marge van ongeveer 12%. De afzonderlijk gecommuniceerde verkoopprognose voor Rheinmetall Expal Munitions ligt nu boven de € 190 miljoen. De operationele marge van Rheinmetall Expal Munitions zal naar verwachting boven de 25% uitkomen.
  10. forum rang 4 Tonydwi 21 november 2023 10:37
    De Oekraïense regering heeft Rheinmetall een contract gegund voor Leopard 1-systemen, waaronder 25 gevechtstanks Leopard 1A5, vijf gepantserde bergingsvoertuigen (Bergepanzer 2) en twee trainingstanks voor chauffeurs. De order, gefinancierd door Duitsland en een bedrag waard in de hoogste tweecijferige miljoen euro, omvat ook training, logistiek, reserveonderdelen, onderhoud en andere ondersteunende diensten.

    De levering zal naar verwachting in 2024 plaatsvinden. De Leopard 1-systemen worden momenteel gereviseerd en klaargemaakt voor gebruik in de fabrieken van Rheinmetall in Unterlüß en Kassel.

    Rheinmetall blijft Oekraïne dus steunen met een gestage stroom tactische voertuigen. De Groep heeft eerder de taak gekregen om Oekraïne te voorzien van in totaal tachtig Marder-infanteriegevechtsvoertuigen. De meeste hiervan zijn al in het land, waar ze hun waarde hebben bewezen in lopende operaties.

    Rheinmetall is bereid nog eens twintig Marder IFV's te leveren zodra zij een opdracht daartoe ontvangt. Eind 2023 en begin 2024 zal Oekraïne ook vijf Caracal-luchtmobiele voertuigen in ontvangst nemen. Namens de Nederlandse en Deense regering zal de Groep bovendien volgend jaar veertien Leopard 2A4-tanks aan Oekraïne leveren. Naast voertuigen helpt Rheinmetall de Oekraïense strijdkrachten met munitie, drones, medische voorzieningen, enz.
  11. forum rang 6 Krentenmenten 12 januari 2024 17:30
    quote:

    Tonydwi schreef op 12 januari 2024 17:29:

    Op 02 jan herhalen de analisten van JP Morgan hun koopadvies voor de Duitse producent van automaterialen Rheinmetall (ISIN: DE0007030009 / Mnemo: RHM). Het 12-maands koersdoel wordt opwaarts bijgesteld van 310.0 EUR naar 420.0 EUR.
    Gewoon vasthouden!
116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links