Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 2705 2706 2707 2708 2709 ... 3183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 1 oktober 2023 01:52
    Alexander Chodakovsky, die fungeert als plaatsvervangend commandant van de nationale garde, commandant van het “Vostok”-bataljon, van de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk ( het Russische woord Vostok betekent Oost en bedoeld is dan dat Donetsk in het Oosten van Oekraine ligt )

    Khodakovsky is een voormalig commandant van de speciale Alpha-eenheid van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU).

    Maar nadat Rusland in 2014 de Donbas-regio had aangevallen, liep hij over en werd hij minister van Veiligheid van de Volksrepubliek Donetsk. Hij verliet die post in 2014 en voert sindsdien het bevel over troepen in de Donbas-regio.

    Khodakovsky is een voormalig commandant van de speciale Alpha-eenheid van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU). Maar nadat Rusland in 2014 de Donbas-regio had aangevallen, liep hij over en werd hij minister van Veiligheid van de Volksrepubliek Donetsk. Hij verliet die post in 2014 en voert sindsdien het bevel over troepen in de Donbas-regio.

    Op 16 augustus heroverde het Oekrainse leger de stad Urozhane bij het zuidelijk front richting Mariopol

    Het Vostok-bataljon behoorde tot degenen die uit Urozhaine werden verdreven, waarbij Khodakovsky eerder deze maand zei dat ze vertrokken omdat hun 'defensieve positie onhoudbaar was geworden'.

    Kaart zuidelijk front --Urozhaine bij de blauwe aanwijzers
    www.google.com/maps/d/edit?mid=1XInY-...

    www.businessinsider.com/russian-gener...

    Alexander Chodakovsky is dus voor de Oekraïners een landverrader en een ernstige omdat hij een voormalig commandant van de speciale Alpha-eenheid van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU ) was

    De Oekrainse Geheime Dienst is er alles aan gelegen deze man uit te schakelen

    zie volgende posting
  2. forum rang 10 luchtschip 1 oktober 2023 01:52
    Het lijkt erop dat de Oekraïners een echte jacht zijn begonnen op de verrader en pseudo-intellectueel Aleksandr Khodakovsky, en dat ze zijn exacte locatie kennen.

    Het telegramkanaal van het Vostok-bataljon publiceerde vandaag een bericht waarin stond dat hun basis opnieuw werd aangevallen met HIMARS-raketten.

    Dit volgt op een rapport van ongeveer een week geleden, toen een voertuig met daarin Khodakovsky werd getroffen door HIMARS, maar de raket raakte hem niet, en hij had het geluk levend naar buiten te komen.

    Deze keer werd een gebouw getroffen waar training plaatsvond, en Khodakovsky bevond zich op een van de verdiepingen, maar wist opnieuw te overleven.

    telegram bericht van het Vostok Bataljon over deze HIMARS aanval--naar Engels vertaald

    pbs.twimg.com/media/F7RPZU_XEAEOJqE?f...

    foto Khodakovsky

    pbs.twimg.com/media/F7RP29-WEAA6OjT?f...

    twitter.com/wartranslated/status/1708...

    Twee aanvallen op zijn leven overleefd -- hoeveel aanslagen op zijn leven door de Oekrainse geheime dienst zullen nog volgen ?

    Oekraine weet dat het maar 1 keer geluk moet hebben voor een definitief resultaat --Aleksandr Khodakovsky daarentegen moet bij iedere aanval op hem geluk hebben
  3. forum rang 4 Karel 1 oktober 2023 04:54
    Ik wordt hier bijna wanhopig van:

    The New York Times onderzocht hoeveel terreinwinst Oekraïne en Rusland dit jaar hebben geboekt en komt tot de conclusie:

    When both sides’ gains are added up, Russia now controls nearly 200 square miles more territory in Ukraine compared with the start of the year.”
    www.nytimes.com/interactive/2023/09/2...

    Rusland blijkt dit jaar ca. 2x zoveel terrein gewonnen te hebben als Oekraïne.

    Zijn we misleid door alle goed-nieuws berichten of is bovenstaand artikel een leugen?
  4. XTrail 1 oktober 2023 08:27
    quote:

    Karel schreef op 1 oktober 2023 04:54:

    Ik wordt hier bijna wanhopig van:

    The New York Times onderzocht hoeveel terreinwinst Oekraïne en Rusland dit jaar hebben geboekt en komt tot de conclusie:

    When both sides’ gains are added up, Russia now controls nearly 200 square miles more territory in Ukraine compared with the start of the year.”
    www.nytimes.com/interactive/2023/09/2...

    Rusland blijkt dit jaar ca. 2x zoveel terrein gewonnen te hebben als Oekraïne.

    Zijn we misleid door alle goed-nieuws berichten of is bovenstaand artikel een leugen?
    De Bachmut area is verloren gegaan, in het oosten is het algemeen heel moeilijk en in het zuiden is er nog altijd geen significante doorbraak qua terrein, de goed nieuws berichten gaan over kleine vorderingen in Zhaporizhia. Kherson en in de richting van Enehodar is het al lang status quo. Goed nieuws berichten gaan dikwijls niet over terreinwinst de laatste periode maar over precisie strikes op belangrijke doelwitten.
  5. forum rang 8 het zwaard 1 oktober 2023 10:17
    Britten willen instructeurs naar Oekraïne sturen voor militaire training
    De Britse regering wil instructeurs naar Oekraïne sturen voor de opleiding van Oekraïense militairen. Dat heeft de Britse minister van Defensie Grant Shapps in een interview met de Sunday Telegraph gezegd.

    Tot nu toe vermeed Groot-Brittannië, net als zijn bondgenoten, een formele militaire aanwezigheid in Oekraïne zelf om het risico op een direct conflict met Rusland te verkleinen. De militaire training vond daarom plaats buiten Oekraïne.

    In het interview zei Shapps dat er ruimte is om militaire training in Oekraïne aan te bieden. Hij zei dat op basis van een gesprek vrijdag met Britse militaire leiders. Het afgelopen jaar zijn er in Groot-Brittannië aan ongeveer 20.000 Oekraïners vijf weken durende militaire trainingen gegeven. Er wordt gesproken over een vergelijkbaar aantal het komende jaar.

    "Ik had het er vandaag over om de training uiteindelijk dichterbij te brengen en ook daadwerkelijk naar Oekraïne te brengen", zei Shapps. "Vooral in het westen van het land denk ik dat de kans nu bestaat om meer dingen in het land zelf te doen", voegde hij eraan toe. Daarbij doelde hij ook op de bouw van wapenfabrieken.

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei zaterdag dat hij de defensie-industrie van zijn land wil veranderen in een "groot militair knooppunt" door samen te werken met westerse wapenfabrikanten om de wapenvoorraden voor het tegenoffensief van Kyiv tegen Rusland te vergroten.

    Shapps is sinds 1 september minister van Defensie, als opvolger van de afgetreden Ben Wallace.
  6. forum rang 8 het zwaard 1 oktober 2023 10:26
    De populistische partij Smer-SD van voormalig premier Robert Fico heeft de parlementsverkiezingen in Slovakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij op 23,3 procent.
    De liberale partij Progressief Slovakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en de linkse partij Hlas van ex-premier Peter Pellegrini behaalde 15 procent. Die laatste partij gold vooraf als een potentiële coalitiepartner van zowel Smer-SD als PS.
    Als de pro-Russische Fico aan de macht komt, staat het land mogelijk een stevige koerswijziging te wachten. De oud-premier heeft namelijk aangekondigd te breken met het prowesterse beleid van de huidige regering en te willen stoppen met de militaire steun aan buurland Oekraïne.

    PS-leider Michal Simecka, vicepresident van het Europees Parlement, wil de samenwerking met de EU juist verder verdiepen. Fico zou als premier waarschijnlijk juist meer willen optrekken met Hongarije en Polen, landen die geregeld dwarsliggen bij EU-kwesties.
    Slovakije, een buurland van Oekraïne, geldt tot nu toe als een van de grootste medestanders van Kiev.
    De verkiezingsopkomst ligt op pakweg 68 procent, zo blijkt uit de voorlopige resultaten die de verkiezingscommissie in Bratislava deze ochtend vroeg heeft vrijgegeven.

    Nepnieuws en propaganda
    De verkiezingen werden in Brussel en bij veel regeringen in Europa bezorgd afgewacht. Eurocommissaris Vera Jourova waarschuwde eerder deze week nog voor de golven nepnieuws en propaganda die de laatste weken Slovakije overspoelen. Ze ziet daarin de hand van Rusland. Moskou zou halve waarheden en hele leugens inzetten als een “massamanipulatiewapen” om de steun voor Oekraïne, de rechtsstaat en de democratie te ondergraven.
  7. forum rang 8 closer 1 oktober 2023 12:22
    quote:

    luchtschip schreef op 30 september 2023 16:38:

    Servië verplaatst troepen en tanks naar de grens met Kosovo.

    Het Witte Huis dringt er bij Servië op aan zijn troepen terug te trekken van de grens met Kosovo

    video 0:21 minuut

    twitter.com/aliifil1/status/170788538...
    Servische troepen trekken zich na waarschuwing VS terug van de grens met Kosovo

    Na dreigende woorden van de Verenigde Staten heeft Servië een deel van zijn troepen weggehaald bij de Kosovaarse grens. De terugtrekking volgt op een week van groeiende spanning en troepenopbouw. ‘Servië wil geen oorlog’, aldus de Servische president Aleksandar Vucic.

    Michel Maas, 1 oktober 2023, 10:34

    De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken had president Vucic persoonlijk opgebeld en een ‘onmiddellijke de-escalatie’ geëist, meldde The Guardian. De Servische president had zich te houden aan eerdere afspraken om de relatie met Kosovo te normaliseren. Veiligheidswoordvoerder John Kirby van het Witte Huis had vrijdagavond al gewaarschuwd voor een ‘zeer destabiliserende ontwikkeling’. De Duitse ambassadeur in de VS, Andreas Michaelis, sprak van ‘een nieuw kruitvat in Europa’.

    Vijf dagen lang had Servië troepen, tanks en artillerie naar de grens gedirigeerd. Volgens het Witte Huis was daardoor een zeer dreigende situatie ontstaan. Het Navo vredescontingent in Kosovo, Kfor, was in opperste staat van paraatheid en meer dan 500 Britse militairen stonden klaar om zich bij de 4.500 man sterke vredesmacht te voegen.

    Over de auteur
    Michel Maas is buitenlandredacteur van de Volkskrant. Eerder was hij oorlogsverslaggever en correspondent in Oost-Europa en in Zuidoost-Azië.

    President Vucic probeerde de spanning te bagatelliseren: Servië had ‘nog niet half zoveel troepen bij de grens had, als twee of drie maanden geleden’, aldus Vucic. De Kosovaarse regering bevestigde zaterdag dat een deel van de Servische troepen was vertrokken, aldus The Guardian.

    De spanningen tussen Servië en Kosovo namen een week geleden flink toe vanwege een schietpartij tussen een zwaar gewapende groep Serviërs en de Kosovaarse politie. Bij die schietpartij, en het daarop volgende beleg bij het dorpje Banjska, kwamen een Kosovaarse politieman en drie Servische aanvallers om het leven. Een aantal aanvallers werd gearresteerd.

    Onrust aanwakkeren
    Later bekende Milan Radoicic, vice-voorzitter van de belangrijkste partij van etnische Serviërs in Kosovo, de Lijst Servië, dat hij achter de groep van zo’n dertig aanvallers had gezeten. Hij ontkende dat Belgrado de groep steunde, zoals de Kosovaarse regering zegt.

    De Kosovaarse politie nam een grote hoeveelheid wapens in beslag, ‘genoeg om meer dan honderd man te bevoorraden’, aldus Kosovo’s minister van Binnenlandse Zaken Xhelal Svecla. De gloednieuwe wapens en een grote hoeveelheid munitie werden voor de pers uitgestald als bewijs dat Servië achter de overval zat.

    De overvallers hadden, aldus de regering, onrust willen aanwakkeren in het overwegend etnisch-Servische noorden van Kosovo. Dat zou het Servische leger een voorwendsel kunnen geven om het noorden van Kosovo binnen te trekken ter bescherming van de daar wonende Serviërs.

    Gewelddadige demonstraties
    De bevolking van Kosovo bestaat voor ruim 90 procent uit etnische Albanezen, terwijl maar 6 procent Servisch is. Het gros van die Serviërs woont in het noorden van het land, in het gebied rond de stad Mitrovica.

    Kosovo was tot eind jaren negentig een Servische provincie. Oorlog en een Navo-interventie leidden tot afscheiding. Kosovo, met hoofdstad Pristina, riep in 2008 de onafhankelijkheid uit. De meerderheid van de bij de Verenigde Naties aangesloten landen erkent het land. Servië doet dat echter niet en beschouwt Kosovo als een afvallige provincie. Bondgenoten Rusland en China steunen Servië hierin.

    Sinds de afscheiding van Servië is het vooral in het noorden van Kosovo bij vlagen onrustig. De ongeveer 50 duizend Serviërs die daar leven willen dat het gebied weer onder Servische vlag komt, of dat het op z’n minst een grote mate van autonomie krijgt. Met enige regelmaat ontaarden demonstraties in het gebied in geweld.

    www.volkskrant.nl/cs-b71f5376
  8. forum rang 4 Karel 1 oktober 2023 12:54
    quote:

    het zwaard schreef op 22 september 2023 08:48:


    'Oekraïense gepantserde voertuigen opereren voorbij de laatste verdedigingslijn van de Russen in het westen van Zaporizja', schrijft de invloedrijke denktank Institute for the Study of War (ISW). ‘ …..de Oekraïense mogelijkheid om gepantserde voertuigen voorbij de stevigste Russische verdedigingslinies te brengen en er vervolgens te opereren, zijn belangrijke tekenen van vooruitgang bij het tegenoffensief.'

    Dus WEL een doorbraak!
    N.B. van de “stevigste verdedigingslinies”
    Op naar de Zee van Azov!
    Na een doorbraak was dat toch het scenario binnen 48 uur?
    Of zijn we weer eens blij gemaakt met een dode mus?
    Die smaken mij steeds minder.
  9. forum rang 7 plusmin 1 oktober 2023 13:03
    quote:

    Karel schreef op 1 oktober 2023 12:54:

    [...]

    Dus WEL een doorbraak!
    N.B. van de “stevigste verdedigingslinies”
    Op naar de Zee van Azov!
    Na een doorbraak was dat toch het scenario binnen 48 uur?
    Of zijn we weer eens blij gemaakt met een dode mus?
    Die smaken mij steeds minder.
    Wat blaat je toch allemaal?

    Ze zijn op deze plaats door de 1ste en sterkste linie heen gebroken.
    Daarachter liggen nog 2 linies en daartussen is weinig ruimte voor manoeuvreren.
    Het door u geschetste scenario is wellicht wensdenken maar niet realistisch.
  10. forum rang 10 luchtschip 1 oktober 2023 13:05
    Naar verluidt zijn de Russen begonnen met het tekenen van Tu-95 op hun vliegvelden.

    foto
    pbs.twimg.com/media/F7V6q9vXcAAU3vi?f...

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

    De Toepolev Tu-95 (NAVO-codenaam: Bear) is een viermotorige strategische bommenwerper --deze vliegtuigen lanceren vanuit de lucht de geleide raketten richting Oekrainse steden en dorpen
    Oekraine wil ze daarom graag vernietigen

    Moet iemand hen vertellen dat ze de schaduwen zijn vergeten?

    Het toestel links heeft schaduwen en de twee rechts ervan niet
    Schaduwen tekenen heeft ook niet veel zin omdat de stand van de zon wijzigt
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 oktober 2023 13:09
    quote:

    luchtschip schreef op 1 oktober 2023 13:05:

    Naar verluidt zijn de Russen begonnen met het tekenen van Tu-95 op hun vliegvelden.

    foto
    pbs.twimg.com/media/F7V6q9vXcAAU3vi?f...

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

    De Toepolev Tu-95 (NAVO-codenaam: Bear) is een viermotorige strategische bommenwerper --deze vliegtuigen lanceren vanuit de lucht de geleide raketten richting Oekrainse steden en dorpen
    Oekraine wil ze daarom graag vernietigen

    Moet iemand hen vertellen dat ze de schaduwen zijn vergeten?

    Het toestel links heeft schaduwen en de twee rechts ervan niet
    Schaduwen tekenen heeft ook niet veel zin omdat de stand van de zon wijzigt
    Die geschilderde witte vliegtuigen zijn bedoeld om op de juiste plek te kunnen parkeren.........
  12. forum rang 7 plusmin 1 oktober 2023 13:11
    Russian officer escaped to the Ukrainian side with 11 of his fellow servicemen, GUR reports.

    Russian lieutenant Daniil Alfyorov "actively cooperated with the Ukrainian GUR and Defence forces since June 2023". He convinced 11 of his comrades to surrender into Ukrainian captivity from the Russian army, where their lives were under great danger of torture and being sent into meat assaults.

    twitter.com/wartranslated/status/1708...
  13. forum rang 7 plusmin 1 oktober 2023 13:33
    Russian railroads are a critical component of their logistics, allowing the rapid and cost-efficient movement of substantial quantities of ammunition, vehicles, fuel, construction materials, and personnel. Here's a brief post with an update on their logistical operations.

    frontelligence.substack.com/p/evaluat...
  14. forum rang 7 plusmin 1 oktober 2023 13:36
    Based on a recently uploaded video by russians, it's evident that Ukrainian forces successfully penetrated the Surovikin Line and disembarked infantry beyond it. Satellite imagery substantiates these developments, hinting at Ukrainian vehicles crossing Surovikin's Line.

    frontelligence.substack.com/p/visual-...
  15. forum rang 10 luchtschip 1 oktober 2023 14:19
    quote:

    Karel schreef op 1 oktober 2023 04:54:

    Ik wordt hier bijna wanhopig van:

    The New York Times onderzocht hoeveel terreinwinst Oekraïne en Rusland dit jaar hebben geboekt en komt tot de conclusie:

    When both sides’ gains are added up, Russia now controls nearly 200 square miles more territory in Ukraine compared with the start of the year.”
    www.nytimes.com/interactive/2023/09/2...

    Rusland blijkt dit jaar ca. 2x zoveel terrein gewonnen te hebben als Oekraïne.

    Zijn we misleid door alle goed-nieuws berichten of is bovenstaand artikel een leugen?
    Zo zit je wel een beetje de boel door elkaar te gooien en verkeerde stemming te maken tegen Oekraine

    De goed nieuws berichten betreffen het Oekrainse tegenoffensief dat Oekraine is gestart in Juni 2023

    En dan toon jij aan dat het helemaal geen goed nieuws berichten zijn door terrein winst en verlies te bekijken vanaf januari 2023

    Je vergeet dat Rusland in Februari 2023 een offensief begon en daarbij terreinwinst behaalde in Noord Oost Oekraine en bij Bakhmut ( dat op 21 mei 2023 in Russische handen kwam ) plus wat terrein ten Noorden en ten Zuiden van Bakhmut

    In het voorjaar van 2023 werden veel Oekrainse troepen getraind in het Westen en langzaam aan kreeg Oekraine steeds meer en kwalitatief beter materiaal dan de Russen hebben

    In Juni 2023 is het Oekrains tegenoffensief begonnen bij Bakhmut, 3 aanvalslijnen in het Zuiden en druk op de oostoever van de Dnjepr rivier bij Kherson

    In het Zuiden hebben de Russen zich goed ingegraven met verdediging linies met grote aantallen soldaten, loopgraven, mortieren, luchtafweer en ontzettend veel landmijnen op het veld
    Daar stuit Oekraïne op zware tegenstand maar heeft toch terrein gewonnen plus dat het de Russische vijand ernstig verzwakt door uitschakelen van heel veel Russische mortieren, materieel, opslagplaatsen voor munitie en brandstof

    Het is een kwestie van tijd om door de eerste 3 linies en landmijnen te komen, maar Oekraine heeft wel degelijk terrein veroverd sinds de start van het Oekrains offensief in Juni 2023

    En nu kom jij met het bericht dat het niet erg succesvol gaat sinds juni 2023 omdat de Russen van januari tot en met september per saldo 200 vierkante mijlen ( = 520 km2 meer veroverd hebben )

    Je gooit de dingen door elkaar.
    Bewust of omdat je door The New York Times op het verkeerde been wordt gezet ?

    >>>We zijn niet misleid door alle goede berichten en het artikel van The New York Times is geen leugen
    Het vergelijkt appels met peren en geeft een bedrieglijke voorstelling van zaken
63.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 2705 2706 2707 2708 2709 ... 3183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0735 +0,09%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.301,91 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links