Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 56,360 29 apr 2024 11:22
  • +0,240 (+0,43%) Dagrange 56,060 - 56,400
  • 93.488 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 254 255 256 257 258 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MQ666 29 augustus 2023 11:08
    AB InBev gaat helpen bij de distributie van Anora-producten in Finland en Noorwegen
    Gisteren om 07:32

    (MT Newswires) -- AB InBev (ABI.BR) gaat samenwerken met Anora om de producten van het wijn- en gedistilleerdmerk in Finland en Noorwegen te distribueren, aldus een persbericht op maandag.

    De samenwerking gaat vrijdag van start en heeft betrekking op merken zoals Corona Extra en Corona Cero, Stella Artois en Budweiser.
  2. forum rang 8 Leefloon 29 augustus 2023 18:47
    quote:

    Leefloon schreef op 24 augustus 2023 20:18:

    Toch een lijstje gevonden waarin AB InBev bovenaan staat. Het aantal dagen met een opeenvolgende stijging van de slotkoers bij Euronext ... Dat is een (zwakke) "rally" van 6 dagen, met een gedeelde eerste plaats voor AB InBev, Robertet en UV Germi.
    Onveranderd gesloten, dus een vandaag beëindigde serie van 8 groene dagen.
  3. Ezeltje_Strekje 2 september 2023 10:55
    quote:

    Leefloon schreef op 1 september 2023 19:59:

    Matig weekje voor overige alcohol, met o.a. Rémy Cointreau (-4,44%) en Pernod Ricard (-6,11%). De brouwers deden het gemiddeld beter, onder aanvoering van Co.Br.Ha (+2,52%).
    Komt misschien door de lichte opflakkering van Covid. Hier in Europa is het normaal gezien echter niks om zorgen over te maken (zie onderstaand artikel over de huidige Belgische situatie), maar weet niet hoe andere regio’s er momenteel voorstaan.
    Vanaf 30 augustus 2023 hoeven reizigers die bijvoorbeeld China willen bezoeken ook niet langer een PCR- of antigeentest uit te voeren.
    m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230901_97180...
  4. forum rang 8 Leefloon 2 september 2023 13:35
    quote:

    Ezeltje_Strekje schreef op 2 september 2023 10:55:

    Komt misschien door de lichte opflakkering van Covid.

    weet niet hoe andere regio’s er momenteel voorstaan.
    De daling van andere alcohol zou ook iets met de jaarcijfers van Pernod Ricard te maken kunnen hebben:

    www.tijd.be/ondernemen/consumentengoe...

    Voor wie dát genoeg interesseert, met een link zónder Facebook-promotie:

    coronadashboard.rijksoverheid.nl
  5. forum rang 8 Leefloon 4 september 2023 20:31
    quote:

    JdeFL schreef op 4 september 2023 16:40:

    Brouwerijen Haacht is wel bijzonder illiquide. Beter negeren in lijstjes m.i.
    Als mij sectoraal iets opvalt, overige alcohol zakt weg maar brouwers niet, dan is dat altijd zonder illiquide noteringen in die periode. Haacht was meer pars pro toto, en individuele illiquide noteringen kunnen - zinnig of onzinnig - wel de sector verslaan.

    Conform de eerste voetnoot in een volledig "rapport" was verleden week de Milanese notering van AB InBev wel illiquide binnen de ICB subsector Brewers, maar Co.Br.Ha met omzet op 3 van de 5 dagen niet. Met de genoemde week met 5 beursdagen zijn 2 dagen, of 3 "meetmomenten", de ondergrens.

    Bovendien hangt informatiewaarde af van de toepassing. Een individuele belegger heeft individuele noteringen in portefeuille, en dan heb je winnaar Co.Br.Ha of Tubize gekocht of gemist. Om eenzelfde reden zijn er gewogen en ongewogen cijfers. Voor kopers van winnaar Tubize doet het er weinig toe dat UCB een grotere notering is, terwijl UCB wellicht relevanter is voor algemenere, bredere bewegingen en (vanwege gewicht en BEL 20) voor grotere beleggers. Zo maak je IoT niet té belangrijk, maar kan een individuele IoT-onderneming toch schitteren met een koersexplosie van +10.000%.
  6. forum rang 7 JdeFL 6 september 2023 09:38
    07:38
    Citi over AB InBev: 'Weinig beterschap bij Bud Light'
    Beurshuis Citi nam de jongste wekelijkse Amerikaanse biercijffers van onderzoeksbureau Nielsen onder de loep en stelt valt: er was weinig beterschap bij vlaggenschip Bud Light van bierreus AB InBev. De pils zag in de week tot 26 augustus de volumes jaar op jaar met 29,9 procent afnemen, een marginale verbetering tegenover de minus 30,1 procent een week eerder.

    Bovendien is er 'zijdelingse schade' in de verkoop van andere AB InBev merken: Stella Artois, bijvoorbeeld, ziet de volumedaling toenemen van 7,1 naar 8,6 procent.
    ...
    Analist Simon Hales blijft Heineken de voorkeur geven, maar handhaaft toch het koopadvies voor AB InBev omdat de mokerslag voor Bud Light intussen stevig in de koers van AB InBev verrekend zit. Maar dat betekent niet dat impact minnetjes is. Hales: 'De Bud Light-episode zal AB InBev naar schatting op jaarbasis 1,6 miljard winst kosten'. (Tijd.be)
  7. forum rang 7 JdeFL 10 september 2023 19:50
    Fonds van Bill Gates ziet brood in aandeel AB InBev

    De aandelenaankoop voor zo'n 100 miljoen dollar werd de voorbije dagen plots opgepikt in de Amerikaanse media.

    Bill & Melinda Gates Foundation Trust heeft in het tweede kwartaal 1,7 miljoen aandelen AB InBev
    gekocht, goed voor een waarde van 96,6 miljoen dollar. Dat leert de verplichte rapportering bij de Amerikaanse toezichthouder. De filing dateert al van 14 augustus, maar de transactie kreeg afgelopen week plots weerklank in verschillende Amerikaanse media.

    Dat laatste heeft uiteraard alles te maken met de zogeheten Bud Light-hetze die eerder dit jaar uitbrak. Een samenwerking met de Amerikaanse transgenderrechtenactiviste Dylan Mulvaney zette kwaad bloed bij enkele conservatieve countrymuzikanten en hun oproep tot een boycot zette de volumes in Bud Light zwaar onder druk. Bij de halfjaarcijfers eind juli biechtte AB InBev een volumekrimp op van 14 procent voor de hele Noord-Amerikaanse markt.

    De hetze heeft het aandeel van AB InBev in het tweede kwartaal met 15 procent doen corrigeren, een correctie waarop het fonds van Gates lijkt te hebben ingespeeld. In het derde kwartaal heeft het aandeel totnogtoe zijwaarts geëvolueerd.

    De zogeheten Foundation Trust is de afdeling die de middelen beheert van de liefdadigheidsinstelling, Bill & Melinda Foundation. Dat beheer is uitbesteed aan de vermogensbeheerder Cascade Management Company.

    Cascade vond het nodig te benadrukken dat Gates persoonlijk niets te maken had met de aandelenaankoop. 'Als chief investment officer van Cascade heeft Michael Larson de aankoopbeslissing gemaakt voor de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Gates heeft zelf geen aandelen gekocht en nam ook geen deel aan het beslissingsproces. Tegen de huidige koersen, ziet Cascade waarde in AB InBev.' (Tijd.be)
  8. forum rang 8 Leefloon 11 september 2023 09:35
    Terzijde, maar op het Oekraïense forum gaat het er weleens over dat iemand zonder een kopie van de belastingaangifte geen aandelen AB InBev meer zou kunnen kopen via Saxo. "Ze" zouden niet naar zo'n kopie mogen vragen, aldus, volgens klagers, de AFM. Conform o.a. www.kifid.nl/kifid-manier-waarop-degi... mag er wel naar worden gevraagd, mits zeer zorgvuldig en mogelijk nuttig. De afgehandelde (eveneens Nederlandse) klacht illustreert dat de klant wel wat rechten heeft, waaronder het kunnen toetsen van de reden dat ernaar wordt gevraagd. Zou het vragen naar een belastingaangifte überhaupt niet mogen, dan had de bindende uitspraak veel eenvoudiger kunnen zijn.

    Maar dat dus geheel terzijde; terug naar het Marc VDS Racing Team...
  9. forum rang 10 voda 15 september 2023 12:48
    Deutsche Bank herhaalt advies voor AB InBev
    Gepubliceerd door Trivano.com op 15 september 2023 om 11:00

    De analisten van Deutsche Bank waren vrijdag opnieuw positief over AB InBev. Deutsche Bank herhaalde het advies kopen voor de aandelen van AB InBev.

    Ook het koersdoel van 65,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van AB InBev met 21% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 53,84 EUR.
  10. noordkaap 20 september 2023 08:23
    De zomer is om zeep voor Anheuser-Busch

    Wolfgang Riepl
    redacteur bij Trends
    18/09/2023
    Er komt maar geen einde aan de neergang van AB InBev in de Verenigde Staten. De wereldbrouwer en de lokale marktleider ziet de verkoop al ruim vijf maanden crashen. Voorlopig heeft de wereldbrouwer nog geen zware bijzondere waardevermindering geslikt in de Verenigde Staten. Het wordt wel opletten als de neergang langer aansleept.

    22 jaar lang, sinds 2001, was Bud Light het meest verkochte bier in de Verenigde Staten. Bud Light, gelanceerd in 1982, was de lokale marktleider, vergelijkbaar met Jupiler in België. Maar toen kwam 1 april. Op die dag werd op Instagram een filmpje van een transgender influencer met bijna 2 miljoen volgers gelanceerd. Dylan Mulvaney, een tot vrouw omgevormde man, vierde haar eerste verjaardag als vrouw. Het filmpje toonde Bud Light-blikjes met de beeltenis van Dylan Mulvaney. Het merk wilde de transgender feliciteren met het bereiken van die “persoonlijke mijlpaal”, haar eerste verjaardag als vrouw. Dylan Mulvaney heeft ook nog eens 10,7 miljoen volgers op TikTok.

    Sindsdien is de verkoop van de bieren van Anheuser-Busch in de Verenigde Staten in vrije val. Bud Light verloor met een smak zijn imago als doorsneepils. Bud Light is niet langer het merk voor de middenklasse in de Verenigde Staten. Dat imago werd door het filmpje overhoopgehaald. De doorsneeconsument kon het moeilijk vatten. Bud Light werd als merk niet langer authentiek en betrouwbaar bevonden.

    Meer dan een tiende minder Stella Artois
    Er komt maar geen kentering aan de ellende van Anheuser-Busch, het Amerikaanse filiaal van de Belgische Braziliaanse brouwer AB InBev. Bud Light verloor in de week van 27 augustus tot 2 september alweer 27 procent omzet en 31 procent in volume tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van Bump Williams Consulting. De specialist in alcoholische drank meet wekelijks de verkoop in de winkels, op basis van gegevens van Nielsen IQ. De winkelverkoop staat voor vier vijfde van de bierconsumptie in de Verenigde Staten, de horeca voor de overige 20 procent.

    De val met dubbele procenten houdt al ruim vijf maanden aan. En dat terwijl de brouwer half juni zijn duurste reclamecampagne ooit lanceerde. Het gehavende imago moest en zou verbeteren. Niets van: de zomer is om zeep voor Anheuser-Busch. Ook de Belgische pils Stella Artois, die in de Verenigde Staten als een dure premiumpils wordt gepositioneerd, deelt mee in de klappen. In de week van 27 augustus tot 2 september daalden de volumes met ruim een tiende en de omzet met 5 procent.

    Mexicaanse marktleider
    De grote winnaars zijn de concurrenten. Vooral Modelo Especial ziet zijn groei versnellen. Dat Mexicaanse merk is de nieuwe marktleider in de Verenigde Staten en vergroot wekelijks zijn voorsprong. In omzet had Modelo Especial in de week van 27 augustus tot 2 september 9,2 procent marktaandeel, tegenover 7 procent voor Bud Light.

    Wat de zaak extra pijnlijk maakt, is dat Modelo Especial tot voor kort een merk van AB InBev was. De Mexicaanse marktleider Grupo Modelo was een dochter van AB InBev, maar de Amerikaanse mededingingsoverheden verplichtten AB InBev in 2013 hun Mexicaanse invoeractiviteiten te verkopen, uit vrees dat de wereldbrouwer in de Verenigde Staten een te dominante positie zou verwerven. De Amerikaanse brouwer Constellation Brands, het nummer drie, verwierf voor altijd de invoerrechten van de Grupo Modelo-bieren in de Verenigde Staten.

    AB InBev stelt in een reactie dat het de verkoopcijfers niet officieel kan bevestigen, gezien het geen eigen bronnen zijn, maar die van Bump Williams Consulting. AB InBev kan geen commentaar geven op die bronnen.

    Geen bijzondere waardevermindering
    De Verenigde Staten leverden tot vorig jaar 30 procent van de bedrijfswinst van AB InBev en blijven de belangrijkste winstmotor voor de groep. Dat vertaalt zich ook in de balansstructuur. De activiteiten in de Verenigde Staten wegen zwaar. Het balanstotaal bedroeg eind vorig jaar 213 miljard dollar, de goodwill uit de Verenigde Staten 34 miljard dollar. Daarbovenop kwamen nog eens de merknamen: 22 miljard dollar voor de Amerikaanse merken. Het eigen vermogen bedroeg eind vorig jaar 84 miljard euro.

    Toch is een specialist in IFRS-boekhouding niet verwonderd dat zware waardeverminderingen tot nu zijn uitgebleven in de Amerikaanse divisie van de wereldbrouwer. Die worden onder meer bepaald door prognoses over toekomstige kasstromen. Ze worden gespreid over vele jaren en kijken niet enkel naar het rampjaar 2023. De verkoop kan in latere jaren weer verbeteren.

    Belangrijk is eveneens dat die kasstromen rekening houden met stressscenario’s. Die worden vooraf bepaald en moeten uitgaan van ‘redelijk voorspelbare’ ontwikkelingen. De affaire die rond Bud Light losbarstte, was onmogelijk redelijk voorspelbaar.

    In het najaar maakt een onderneming scenario’s voor het volgende jaar. De specialist in IFRS-boekhouding benadrukt daarom dat het bijzonder uitkijken wordt naar de toelichting in de jaarrekening voor het boekjaar 2023. Welke veronderstellingen zal AB InBev gebruiken bij de bepaling van de waarde van de goodwill? Met welke stressscenario’s wordt rekening gehouden? Blijft de lage verkoop aanhouden? Of verwacht de brouwer dat die in de nabije toekomst weer zou opveren?

    Diepe politieke verscheurdheid
    Een voormalig topkader van AB InBev verwacht dat de Bud Light-affaire een duidelijke impact zal hebben in het boekjaar 2023, en waarschijnlijk nog veel langer. Het herstel zal tijd vergen. Toch heeft het afboeken van goodwill niets te maken met ‘tijdelijke’ gebeurtenissen. Daarvoor moet de rot er structureel in zitten. Het is te vroeg om daarover te oordelen. De Bud Light-affaire weerspiegelt vooral de diepe politieke verscheurdheid van de Verenigde Staten. Merken worden schaamteloos gebruikt voor politieke doeleinden. Bud Light, tot voor kort de uitverkoren pils voor de doorsnee-Amerikaan, is daarbij een dankbaar doelwit.

    AB InBev verwijst in een reactie naar een recent positief analistenrapport van de vermogensbeheerder TD Cowen. De storm rond Bud Light zou niet verder aanwakkeren en vanaf volgend jaar zou die weer luwen. De brouwer zal weliswaar nog een tijdje minder ruimte krijgen voor zijn merken in de winkelrekken. Maar vanaf volgend voorjaar zou de hemel langzaam moeten opklaren. TD Cowen plakt een koersdoel van 63 euro op het aandeel van AB InBev. De voorbije vrijdag sloot de koers bij 53,3 euro.
5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 254 255 256 257 258 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links