Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel EBUSCO HOLDING AEX:EBUS.NL, NL0015000CZ2

  • 2,942 3 mei 2024 17:35
  • +0,066 (+2,29%) Dagrange 2,860 - 2,982
  • 83.098 Gem. (3M) 349,7K

Ebusco 2023, It giet oan.

8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 249 250 251 252 253 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Fox WIld 15 september 2023 22:20
    quote:

    Unimog schreef op 14 september 2023 19:05:

    Dan was er begin dit jaar een weging van ongeveer 3% voor Ebusco bij het add value fund. Wanneer ze niet hebben bijgekocht blijft er net 1% over.
    Ik zag vanmiddag op mijn telefoon een artikel van Beleggers Belangen over Ebusco voorbij komen dat ik ongeveer voor de helft kon lezen en daarin gaf de auteur aan contact gehad te hebben met het Add Value Fund en dat die aangaven na 6 september (artikel FD) niets verkocht te hebben. Ze hebben dus niet mee geholpen aan de koersval.
  2. hvb 15 september 2023 22:38
    quote:

    Fox WIld schreef op 15 september 2023 22:20:

    [...]

    Ik zag vanmiddag op mijn telefoon een artikel van Beleggers Belangen over Ebusco voorbij komen dat ik ongeveer voor de helft kon lezen en daarin gaf de auteur aan contact gehad te hebben met het Add Value Fund en dat die aangaven na 6 september (artikel FD) niets verkocht te hebben. Ze hebben dus niet mee geholpen aan de koersval.
    Mijn conclusie is dan dat AVF nog steeds vertrouwen heeft in de toekomst van Ebusco.
  3. forum rang 4 pico bello 15 september 2023 23:15
    quote:

    klaar schreef op 15 september 2023 22:03:

    IEX analist Niels Koerts verklaart in de Beleggers- podcast vandaag dat zijn belegging in Ebusco de slechtste belegging is die hij ooit heeft gedaan. Gelet op het extra geld dat Ebusco nodig heeft afgezet tegen de huidige marktkapitalisatie, ziet Koerts er geen heil meer in . Derhalve gaat hij de komende dagen zijn aandeeltjes maar verkopen. OUCH!
    nielsje de fantast vind van alles wat er in zijn portefeuille past
  4. forum rang 7 Unimog 16 september 2023 00:26
    quote:

    klaar schreef op 15 september 2023 22:03:

    IEX analist Niels Koerts verklaart in de Beleggers- podcast vandaag dat zijn belegging in Ebusco de slechtste belegging is die hij ooit heeft gedaan. Gelet op het extra geld dat Ebusco nodig heeft afgezet tegen de huidige marktkapitalisatie, ziet Koerts er geen heil meer in . Derhalve gaat hij de komende dagen zijn aandeeltjes maar verkopen. OUCH!
    na zijn aankoop omlaag
    na verkoop omhoog ?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2023 07:57
    Instorting Adyen en Alfen misschien overdreven: ’Maar wacht liever met kopen’

    Gert van Harskamp en Johan Wiering
    53 min geledenin Financieel

    Terwijl de aandelenbeurzen vooral dankzij hoogvliegers als Nvidia en Besi dit jaar goed presteren, zijn voormalige beurslievelingen waaronder Adyen en Alfen in een vrije val geraakt. Het lijkt aantrekkelijk om deze bedrijven tegen de fors gedaalde koersen op te pakken, maar beursexperts zijn over het algemeen nog wat terughoudend. „Probeer geen vallend mes te vangen.”

    Het meest in het oog springend is Adyen, omdat de waardering van de betalingsverwerker in zeer korte tijd is gehalveerd volgend op zijn tegenvallende halfjaarbericht. Bij Just Eat Takeaway verloopt de neergang geleidelijker. Maar na al twee jaar van stevige dalingen is er dit jaar alweer een derde van de koers af. De producent van laadpalen, batterijen en transformatorstations Alfen zit nog maar twaalf maanden in de verdrukking, maar er is inmiddels wel bijna twee derde van de recordkoers af. Bij de producent van voedingsingrediënten en smaakstoffen DSM-Firmenich, tot de fusie met de Zwitsers nog DSM geheten, is de schade sinds eind 2021 60%. En bij het kleine beursfonds Ebusco is er eveneens sprake van tragiek. De koers is dit jaar ruimschoots gehalveerd en sinds de top begin november 2021, een paar weken nadat de bouwer van elektrische bussen een notering kreeg, met meer dan 80% ingestort.

    Bekijk ook:
    Beleggers straffen Ebusco af, analisten verdeeld over bouwer stekkerbussen

    Analist Corné van Zeijl (Cardano) stelt dat er bij al deze bedrijven een groot gehalte van hoop was. „Zoals bij Adyen en Just Eat Takeaway dat zij de gehele wereld zouden veroveren. Beleggers zijn terug op aarde, nu blijkt dat de toekomst minder rooskleurig is. Adyen en Just Eat Takeaway lijken marktaandeel te verliezen in de VS. En bij de andere bedrijven is het sprookje ook even over, onder meer omdat de markt tegenzit.”

    Beleggingsstrateeg Simon Wiersma van ING stelt eveneens dat bedrijven als Just Eat Takeaway en Adyen continu te hoge groeiverwachtingen hadden. „Bij bedrijven met groeistuipen is de klap dan ook harder als de resultaten tegenvallen. Daarnaast zie je bij dergelijke bedrijven vaak dat zij het operationeel moeilijk kunnen bolwerken, zoals bij Ebusco. Bij de elektrische bussenbouwer is de markt ook snel veranderd. Er zijn in korte tijd veel nieuwe partijen gekomen.”

    Bekijk ook:
    Analisten liepen bij Adyen achter de feiten aan: ’Adviezen slechts ter inspiratie’

    Jim Tehupuring, eigenaar van 1Vermogensbeheer, meent wel de markt geregeld overdrijft. „Adyen was eerst een groeibriljant en is nu een verschoppeling. De halfjaarcijfers die een maand geleden naar buiten kwamen, waren zwak maar er is nog altijd sprake van behoorlijke groei en vrij hoge marges. Het bedrijf heeft in tegenstelling tot sommige concurrenten ook een sterke balans. Wel is lange tijd de fout gemaakt beleggers niet heel goed te informeren en particulieren helemaal te negeren.”

    Tehupuring is er daarentegen niet van overtuigd dat Just Eat Takeaway te zwaar is afgestraft. „Het bedrijf heeft zich vertild aan de overname van Grubhub in de VS en kampt met stevige margedruk. De verdiencapaciteit zou wel een stuk beter worden als de fee cap, het maximale percentage dat in onder meer New York op een bestelling mag worden verdiend, eraf gaat. Maar voorlopig blijft het bedrijf zwaar verliesgevend en ga ik zeker niet instappen.”

    Tehupuring heeft meer op met Alfen vanuit zijn visie dat de groeistagnatie slechts van tijdelijke aard is. „Het bedrijf heeft eerder enorm geprofiteerd van de enorme vraag naar laadpalen en ziet zich nu geconfronteerd met voorraadafbouw.”

    Dat het verwachtingspatroon te hoog was, speelt volgens Wiersma zeker ook bij DSM-Firmenich. „Achteraf kun je je afvragen of dit een goede overname was, of eigenlijk omgekeerde overname, want dat is het. Iedereen wist dat het een hele dure fusie was, maar er werd qua synergievoordelen et cetera ook veel van verwacht. Een dure overname hoeft ook helemaal niet slecht te zijn, maar de foutenmarge is wel heel klein. Als de resultaten dan tegenvallen, is de teleurstelling ook heel groot.”

    Van Zeijl benadrukt dat de in de afgelopen anderhalf jaar gestegen rentes deze bedrijven ook geen goed hebben gedaan. „Bij de grotere is dat vooral waarderingstechnisch, Adyen heeft operationeel juist baat bij hogere rentes vanwege zijn positieve kassaldo. Bij Ebusco ziet de balans er een stuk minder goed uit.”
    Instappen

    Wiersma verduidelijkt dat de waarde van bedrijven wordt bepaald door de capaciteit om geld te genereren in de toekomst. „Die capaciteit wordt afgezet tegen de huidige rente. Als de rente hoger is wordt de toekomstige winstwaarde lager neergezet.”

    Wat opvalt is dat analisten de toekomst over het algemeen negatiever inschatten dan het bedrijf zelf. „Mogelijk schieten analisten met hun taxaties naar beneden door”, aldus Van Zeijl. Toch raadt hij aan om hier nog geen voorschot op te nemen. „Een bekende beurswijsheid is never catch a falling knife. Pas als de beurskoers niet verder daalt na negatief nieuws, zou ik weer aan kopen denken.”

    Tehupuring is positiever. „Je weet nooit waar de bodem ligt, maar Adyen staat bij ons wel op de nominatie om een positie in te nemen. Alfen zou op termijn ook kunnen, maar dan moet er wel weer zicht komen op groei bij laadpalen. Op lange termijn kan het bedrijf profiteren van de verdere elektrificatie bij onder meer auto’s.”

    DFT Dagelijks
    Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.
  6. fleurie 16 september 2023 19:59
    wat een ongelooflijke positieve ontwikkelingen komen er steeds weer aan de horizon ik ga steeds meer moeite krijgen met onze analisten wat een klojoos zijn dat en welk belang dienen zij nu eigenlijk mensen word wakker ook al moet er geld bij dit is onze toekomst
    steun dit bedrijf verander de wereld en begin bij EBUSCO
  7. J.Me 16 september 2023 20:28
    quote:

    Vinca schreef op 16 september 2023 15:42:

    www.linkedin.com/posts/ebusco_expansi...
    Vrij vertaald: "Deze nieuwe fabriek is een belangrijke stap in ons uitbreidingsplan terwijl we de komende maanden doorgaan met de voorbereiding van de kickstart van onze productie in Rouen." Waarin verschilt een kickstart van de productie van een gewone start van de productie? Ebusco was in mijn portefeuille een kleine positie (GAK: €8,93), maar ik durf ze echt niet bij te kopen. Afgelopen week werd het aandeel ook besproken in de podcast van DAH. Albert Jellema heb ik wel 'ns enthousiaster over het aandeel horen praten. Al zij hij er ook toen al bij dat het in de categorie 'hoog risico' viel.
  8. forum rang 5 Bart Meerdink 16 september 2023 21:18
    quote:

    phu schreef op 16 september 2023 20:42:

    fd.nl/financiele-markten/1489850/no-c...
    Voor de nieuwe CFO is er wel degelijk een hoop 'pay' zonder 'cure' hoor.

    Maar als die extra aandeeltjes mede kunnen zorgen dat het het bedrijf weer op de rit komt is het een koopje.

    Het is me een raadsel hoe die supply problemen zo lang kunnen aanhouden terwijl het bedrijf er aan kapot gaat.

    Ik had een week geleden ook al een vraagje over gedropt, maar ja. Ze zitten op de een of manier in de tang.
  9. forum rang 4 G20 Xdrive 18 september 2023 08:52
    Goedemorgen,
    Nieuwe week voor onze Ebusco. Laat in het laatste kwartaal Rouen maar van start gaan en we zijn vertrokken. Belanrijke opschaling voor Ebusco wordt op grote schaal een feit.
    Dan krijg je ook nieuwe grotere orders is mijn mening, rustig afwachten.
    Wat dat met de koers doet is duidelijk
  10. AKKIE 18 september 2023 10:22
    quote:

    Unimog schreef op 18 september 2023 09:36:

    Geen idee. De turbo long 5,1 is kapot.
    Heb er zelf wat aandelen bij 5,135/5,14.
    Rap naar de 6 en hoger
    Iemand enig idee welke dekking door de uitgevende partij wordt aangehouden bij turbo's?

    en komt deze dekking vrij bij het raken van de stoploss?
8.137 Posts
Pagina: «« 1 ... 249 250 251 252 253 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Opnieuw een lelijke misser van Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links