Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

8.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 407 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 5 september 2023 16:36
    quote:

    JP Samosa schreef op 5 september 2023 16:18:

    Dit is interessant.
    Nos:
    NOS Nieuws

    Vandaag, 12:14

    Aangepast vandaag, 12:34
    Volt wil radicale veranderingen en 'ander mensbeeld'

    Volt wil "grote systeemveranderingen die de crises oplossen". In het verkiezingsprogramma voor de Kamerverkiezingen pleit de partij voor een ander mensbeeld, dat gebaseerd is op vertrouwen. De menselijke maat zou de standaard moeten worden, met bijvoorbeeld een nationaal schuldenpardon voor iedereen met problematische schulden.
    ...
    Ik denk dat als er een schuldenpardon komt dat mensen er massaal misbruik van gaan maken. Vooral niet doen dus.
  2. Dan Helder 5 september 2023 16:47
    quote:

    Kees1 schreef op 4 september 2023 13:08:

    [...]

    Je kunt het ook anders zien.
    Er is een hang naar het verleden, naar de tijd dat alles beter was. Naar de tijd dat er voldoende woningen waren, minder vreemdelingen, niemand werd lastiggevallen met inclusiviteit etc., minder gezeur over klimaat en milieu (en fijne diesels in mooie Europese auto's die bereikbaar waren).
    Die tijd werd belichaamd door het CDA. Het CDA, echter, liet het verleden achter zich en ging met links, D66 en VVD meedoen aan allerlei moderniteiten, zoals boeren en andere plattelanders dingen opdringen die zij helemaal niet willen.
    Het resultaat hiervan is dat het CDA is ontploft in drie delen.
    Bontebal probeert het oude stuk te repareren. BBB en Omtzigt huisvesten de rest.
    Ik verwacht dat CDA, BBB en Omtzigt met de VVD een coalitie vormen. In feite heb je dan weer een kabinet CDA, VVD.
    Mona Keijzer maakt een goede kans premier te worden. Omtzigt wil dit niet en CDA, Omtzigt en BBB samen zijn groter dan de VVD.
    Mona heeft een rurale, gewone, uitstraling. Dat is precies wat nu nodig is.
    Mona is nuchterheid. Heeft recent met team Keyzer nog een leuke opdracht in Tukkerland gedaan voor 300K.
  3. forum rang 8 Succes 5 september 2023 17:14
    Idd .. Volt noemt (hier) verschillende interessante punten (die mij zeer aanspreken).

    Alleen het uitbreiding van de Tweede Kamer van 150 naar 250 leden en de verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar lijken mij niet direct nodig / wenselijk.

    Want wat levert het op?
    Nog meer moties, debatten, vergaderingen en bureaucratie ... meer is niet altijd beter!

    Al weet ik dat we in Nederland relatief weinig zetels in de tweede kamer hebben en bij lange na niet voldoen aan de 'wet van de derdemachtswortel'. Dus wellicht toch een goed idee ... ?
    www.montesquieu-instituut.nl/id/vld2l...

    Anyway, de keuze wordt / is weer reuze bij de aankomende verkiezingen ... en het zal -weer- een moeilijke opgave worden ... met name daar iedereen nu het -ineens- heel goed voor heeft met de burger / gewone man.

    Maar de vraag die (bij alle partijen / plannen) -steeds- blijft hangen is ... wie zal / gaat dat allemaal betalen, zoete lieve Gerritje?

    ------

    NOS Teletekst 108 - Zeventig partijnamen geregistreerd

    Bij de Kiesraad zijn in totaal 70
    partijnamen geregistreerd voor de
    Tweede Kamerverkiezingen,19 minder dan
    bij de vorige verkiezingen.Gisteren
    zijn nog 16 namen opgenomen.

    Daarbij zijn onder meer 'Wij doen niet
    meer mee aan politiek',de 'Liberaal
    Democratische Partij',de 'Partij voor
    Ontwikkeling'en de 'Partij vd Sport'.
    Vorige week werd de partij van Pieter
    Omtzigt al geregistreerd:'Nieuw Sociaal
    Contract'.Al bestaande partijen hoeven
    zich niet opnieuw in te schrijven.

    De kandidatenlijsten moeten worden
    ingeleverd op 9 oktober.De verkiezingen
    zijn op woensdag 22 november.
  4. forum rang 7 JP Samosa 5 september 2023 17:46
    Kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar is discriminatie,Volt ( daar sta je dan als 17 jarige…..)
    Dus dat mot worden: iedereen die een bolletje rood kan kleuren is kiesgerechtigd

    Schuldenpardon ! Is wat mij betreft okay, Mits ook afschaffing van zorgpremie en dus gratis zorg voor iedereen
  5. forum rang 7 JP Samosa 5 september 2023 18:01
    PvdA/GL: snel rekeningrijden en hogere belasting op vliegen, minimumloon moet omhoog
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
    38 min geledenin BINNENLAND

    DEN HAAG - Het linkse blok van PvdA/GL wil snel rekeningrijden invoeren, de belastingen op vliegen verhogen en tabaksaccijnzen opschroeven. Daarnaast ijveren de partijen onder meer voor een hoger minimumloon, inclusief de AOW- en bijstandsuitkering, en het afschaffen van het eigen risico. Hoe de rekening voor alle plannen moet worden betaald, is nog niet helemaal duidelijk.

    PvdA en GroenLinks presenteerden in de Caballerofabriek lijsttrekker Frans Timmermans.
    PvdA en GroenLinks presenteerden in de Caballerofabriek lijsttrekker Frans Timmermans.
    ? ANP / DIRK HOL
    De linkse partijen, die samen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, hebben voor het eerst een gezamenlijk programma opgesteld. De eerste prioriteit, nog vóór bestaanszekerheid, is ’een rechtvaardige duurzaamheidstransitie’. Daarvoor zit onder meer een lastenverhoging in het vat voor vliegtuigpassagiers, in de vorm van btw op vliegtickets en een progressieve vliegtaks voor veelvliegers. De linkse partijen willen ook snel rekeningrijden invoeren, met een lager tarief voor mensen in de regio die geen alternatief hebben. Vluchten binnen 750 kilometer waarvoor een trein-alternatief is moeten worden geschrapt.

    Minimumloon omhoog
    Daar tegenover staan de nodige meevallers voor mensen, vooral met een lager inkomen. Zo moet het minimumloon omhoog naar 16 euro, inclusief de bijbehorende uitkeringen als de AOW en de bijstand. PvdA/GL wil ook het eigen risico in de zorg afschaffen en de zorgpremie verlagen, om zo afscheid te nemen van de zorgtoeslag. Tegelijkertijd willen de partijen wel het basispakket uitbreiden met tandarts, fysiotherapie en ’andere vormen van noodzakelijke zorg’. De kinderopvang moet gratis worden, voor iedereen.

    Waar al die plannen van betaald moeten worden, maakt PvdA/GL niet helemaal duidelijk. De linkse wolk pleit naar goed gebruik voor hogere belastingen voor hoge inkomens, vermogenden/miljonairs en (vervuilende) bedrijven. Maar terwijl lijsttrekker Frans Timmermans onlangs kabinet-Rutte IV beschuldigde van ’ont-zet-tend veel geld’ uitgeven, stelt PvdA/GL in het programma bij het begrotingsbeleid ’vooral naar de lange termijn’ te kijken: „Voor het oplossen van budgettaire opgaven kiezen we een verantwoord tijdpad”, stelt de partij: „Op korte termijn hard bezuinigen is onverstandig.”

    Asieldeals
    Op asielgebied valt op dat het linkse blok openstaat voor asieldeals met andere landen. In 2017 klapte de formatie nog omdat GL daar niet aan wilde. De Tunesië-deal die de Europese Unie onlangs sloot, valt daarentegen niet in de smaak. PvdA/GL is tegen beperking van de gezinshereniging, het onderwerp waarover het kabinet is gevallen. De discretionaire bevoegdheid, ook wel bekend als het ’talkshowpardon’, moet van PvdA/GL terugkomen. Met die bevoegdheid kan een bewindspersoon bepalen dat een uitgeprocedeerde asielzoeker toch mag blijven. Het middel werd juist bij de politiek weggehaald om maatschappelijke druk te voorkomen.

    In het defensie-hoofdstuk valt op dat de partijen terugkomen op de opmerking van lijsttrekker Timmermans om de Navo-norm (2 procent van het bbp investeren in Defensie) vast te leggen in de wet. In het programma staat alleen dat de partij ’structureel’ wil ’voldoen’ aan de NAVO-norm.

    Kernenergie
    Een ander heikel punt voor de partij is kernenergie. Zowel PvdA als GL was daar de afgelopen periode in de Tweede Kamer tegen, maar Timmermans stond daar in zijn tijd als Eurocommissaris niet negatief tegenover. In het verkiezingsprogramma schrijven de partijen nu juist de komst van deze nieuwe CO2-vrije energiebronnen te willen blokkeren. De partijen geloven dat kerncentrales in de toekomst ’nauwelijks nog een rol van betekenis spelen’ in het energiesysteem. Daarom willen ze de gereserveerde vijf miljard euro ’anders’ besteden en ook de bestaande energiecentrale in Borssele niet langer open houden dan gepland.
  6. forum rang 5 DurianCS 5 september 2023 18:27
    quote:

    JP Samosa schreef op 5 september 2023 17:46:

    Kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar is discriminatie,Volt ( daar sta je dan als 17 jarige…..)
    Dus dat mot worden: iedereen die een bolletje rood kan kleuren is kiesgerechtigd

    Schuldenpardon ! Is wat mij betreft okay, Mits ook afschaffing van zorgpremie en dus gratis zorg voor iedereen
    Zorg is niet gratis en kan dit ook niet worden, maar je kunt het wel door de belastingbetaler laten betalen; nivelleren dus.
  7. forum rang 8 closer 5 september 2023 18:34
    Partij voor de Dieren: pak vergunningen Tata Steel en Chemours af

    De Nederlandse vee-industrie moet met 75 procent krimpen. Van Tata Steel en Chemours worden de lozings- en andere vergunningen ingetrokken. En er komt een totaalverbod op schadelijke pfas-stoffen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november.

    "We gooien het roer om en gaan toe naar een leefomgeving die ons niet langer ziek, maar gezond maakt. Bedrijven mogen niet langer milieuvreemde stoffen in het water lozen of naar de lucht uitstoten", zegt Kamerlid Christine Teunissen, tevens voorzitter van de programmacommissie. "Tata Steel mag alleen voortbestaan als op korte termijn duidelijk wordt gemaakt hoe het bedrijf in 2030 schoon, klimaatneutraal en circulair wordt."

    Bouw biomassacentrales stoppen
    De partij wil een ministerie van Klimaat en Biodiversiteit en iedere maand een persconferentie van de premier over het klimaat. Ook moet er wat de PvdD betreft een verbod komen op het verbranden van biomassa uit hout en moet de bouw van biomassacentrales direct stoppen.

    Milieuschade moet worden verrekend in de prijs van producten. Voor consumenten en producenten wil de partij strengere eisen om de consumptie te reguleren. "Een nationaal plan met afdwingbare doelstellingen moet het aantal spullen dat we produceren en consumeren omlaag brengen", schrijft de programmacommissie.

    Nieuwe producten moeten worden gemaakt van zo min mogelijk materialen. Die materialen moeten kunnen worden hergebruikt en de producten zelf moeten lang meegaan en eenvoudig te repareren zijn.

    Radicaal
    "Sommige voorstellen zijn radicaal maar dat is een vereiste", zegt Teunissen. "Het gaat niet goed met de wereld, en de politieke en maatschappelijke roep om verandering wordt steeds luider. En die verandering moet nu plaatsvinden."

    Partijleider Esther Ouwehand is de beoogde nieuwe lijsttrekker. Zij is voorgedragen door het bestuur. Op 24 september komen de leden bij elkaar voor een verkiezingscongres.

    Bij de afgelopen paar Kamerverkiezingen groeide de partij gestaag naar de huidige zes zetels. In een peiling van eind vorige maand, die vanwege de grote winst van de nieuwe partij NSC van Pieter Omtzigt een politieke aardverschuiving te noemen was, kreeg de PvdD er virtueel twee zetels bij.

    nos.nl/collectie/13944/artikel/248935...
  8. forum rang 7 JP Samosa 5 september 2023 18:37
    quote:

    DurianCS schreef op 5 september 2023 18:27:

    [...]
    Zorg is niet gratis en kan dit ook niet worden, maar je kunt het wel door de belastingbetaler laten betalen; nivelleren dus.
    Klopt ,niets is gratis.
    Toch willen sommigen gratis kinderopvang, gratis OV, gratis schuldenpardon en ga maar door
  9. forum rang 5 DurianCS 5 september 2023 19:05
    quote:

    JP Samosa schreef op 5 september 2023 18:37:

    [...]

    Klopt ,niets is gratis.
    Toch willen sommigen gratis kinderopvang, gratis OV, gratis schuldenpardon en ga maar door
    Klopt, en eigenlijk willen de mensen dus wel gebruik maken van de faciliteiten, maar er niet individueel voor betalen. Dat is de pest in Nederland, dat er zoveel collectief geregeld is. En daarom verzekeren de mensen zich suf, zodat ze niet hoeven af te rekenen, maar vergeten gemakshalve dat ze stevige premies betalen.
  10. forum rang 4 Charlemagne 6 september 2023 11:35
    Er zijn 1.500.000 honden in Nederland dus als 50 wolven al 100derden dieren doodbijten incl. al die arme herten en ander klein wild misschien wel richting 1000, dat wordt ons niet verteld door de boswachters , wat zou dat dan niet zijn als als die honden...... dus wolven moeten ook worden aangelijnd,

    Enfin, de wolf is een roofdier en daarvoor is Nederland te klein en een kind in groep 10 kan iedereen voorrekenen dat met 25 dameswolven die gemiddeld 6 wolfjes per jaar krijgen, waarvan 3 dames die weer 6 kinderen etc x aantal jaren... etc. dat ze in 2030 of zoveel eerder verboden zullen worden en het dier zal worden verwijderd (vangen en naar Siberië of zoiets) of zal worden afgeschoten...kinderen kunnen dat wel uitrekenen, boswachters niet en politici niet... de wolf is een compleet overbodig hobby'product van niet democratisch gekozen en veel te machtige boswachters/ natuurmonumenten/ Staatsbosbeheer/ natuurclubs die hun beroep/soort in stand houden door met krankzinnig hoge subsidies van vriendjes op de juiste ministeries eindeloze onderzoekjes verzinnen... met maar 1 conclusie ( wat mij betreft) de wolf gaat nog veel overlast geven en als hij een keer een kleuter pakt wordt wellicht de politiek ook wakker.... dus Mona, doe er wat aan......
  11. forum rang 9 josti5 6 september 2023 11:41
    quote:

    Charlemagne schreef op 6 september 2023 11:35:

    Er zijn 1.500.000 honden in Nederland dus als 50 wolven al 100derden dieren doodbijten incl. al die arme herten en ander klein wild misschien wel richting 1000, dat wordt ons niet verteld door de boswachters , wat zou dat dan niet zijn als als die honden...... dus wolven moeten ook worden aangelijnd,

    Enfin, de wolf is een roofdier en daarvoor is Nederland te klein en een kind in groep 10 kan iedereen voorrekenen dat met 25 dameswolven die gemiddeld 6 wolfjes per jaar krijgen, waarvan 3 dames die weer 6 kinderen etc x aantal jaren... etc. dat ze in 2030 of zoveel eerder verboden zullen worden en het dier zal worden verwijderd (vangen en naar Siberië of zoiets) of zal worden afgeschoten...kinderen kunnen dat wel uitrekenen, boswachters niet en politici niet... de wolf is een compleet overbodig hobby'product van niet democratisch gekozen en veel te machtige boswachters/ natuurmonumenten/ Staatsbosbeheer/ natuurclubs die hun beroep/soort in stand houden door met krankzinnig hoge subsidies van vriendjes op de juiste ministeries eindeloze onderzoekjes verzinnen... met maar 1 conclusie ( wat mij betreft) de wolf gaat nog veel overlast geven en als hij een keer een kleuter pakt wordt wellicht de politiek ook wakker.... dus Mona, doe er wat aan......
    ----------------
    Niet alleen wolven, maar ook honden moeten veel strenger aangepakt worden.

    Onlangs was er nog een noodkreet te lezen van de plastische chirurgievereniging:

    NOS Teletekst 112

    Kinderen vaak gebeten door honden


    In ruim anderhalf jaar tijd hebben
    plastisch chirurgen ongeveer honderd
    ernstige bijtincidenten met honden
    geregistreerd waarbij een operatie
    nodig was.Dat meldt EenVandaag.

    De meeste slachtoffers waren kinderen:
    44 procent was jonger dan 8 jaar en 11
    procent was baby.Plastisch chirurgen
    willen landelijke regels.De ernstigste
    verwondingen kwamen door rottweilers,
    pitbulls,staffordshires en herders.

    Plastischechirurgievereniging NVPC
    telde de bijtincidenten voor het eerst,
    in de periode oktober 2021 tot en met
    juli 2023.Naar schatting waren er in
    totaal 150.000 bijtincidenten.
    ---------------------------
  12. forum rang 8 closer 6 september 2023 11:47
    Wolven hebben dit jaar nog niet meer schapen doodgebeten, blijkt uit tellingen

    In Nederland zijn dit jaar tot nu toe 530 schapen en andere dieren gedood door een wolvenbeet. Dat blijkt uit cijfers van de provinciale organisatie BIJ12. Europa wil dat alle landen zo’n gedetailleerde registratie krijgen.

    Nina Eshuis en Xander van Uffelen, 5 september 2023, 12:33

    Het aantal geregistreerde dode dieren na een wolvenaanval in Nederland ligt daarmee op hetzelfde niveau als in 2022. In heel 2022 kwam het aantal dode dieren uit op ruim duizend. In de jaren daarvoor lag het aantal dode dieren veel lager.

    De wolvenregistratie van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de verzamelde provincies, is heel gedetailleerd en dient als voorbeeld voor andere Europese landen. De Europese Commissie deed maandag een oproep aan alle landen om de registratie van wolven sterk te verbeteren, zodat kan worden bepaald of het nodig is de beschermde status van wolven aan te passen.

    Hoeveel wolven er momenteel in Nederland leven is niet met zekerheid te zeggen. Dit voorjaar heeft BIJ12 het dna van zeker dertig verschillende wolven gevonden. In elk geval vier van de dertig gevonden wolven zijn inmiddels overleden: drie na een verkeersongeluk, de vierde is door de politie doodgeschoten na het bijten van een schapenboer. De meeste aanvallen waren in Drenthe.

    Sinds 2017 zijn zeker ruim 2.400 dieren doodgebeten door een wolf, of afgemaakt na verwondingen. Dat zijn er fors meer dan na een beet van een vos (45) of een goudjakhals (15). Over hoeveel dieren zijn doodgebeten door honden zijn geen betrouwbare cijfers. Vooral schapen, maar ook enkele kalveren (zelfs van een Schotse hooglander), damherten en shetlandpony’s behoren tot de slachtoffers van de wolf.

    Over de aanvallen in Europa is veel minder bekend. Uit inventarisatie van het Large Carnivore Initiative blijkt dat er ruwweg 17 duizend wolven in Europa zijn. Naast Oost-Europa leven er onder meer grote roedels op de Balkan, in Italië en Noord-Spanje.

    www.volkskrant.nl/cs-be2de671
  13. forum rang 7 JP Samosa 6 september 2023 13:16
    quote:

    josti5 schreef op 6 september 2023 11:41:

    [...]
    ----------------
    Niet alleen wolven, maar ook honden moeten veel strenger aangepakt worden.

    Onlangs was er nog een noodkreet te lezen van de plastische chirurgievereniging:

    NOS Teletekst 112

    Kinderen vaak gebeten door honden


    In ruim anderhalf jaar tijd hebben
    plastisch chirurgen ongeveer honderd
    ernstige bijtincidenten met honden
    geregistreerd waarbij een operatie
    nodig was.Dat meldt EenVandaag.

    De meeste slachtoffers waren kinderen:
    44 procent was jonger dan 8 jaar en 11
    procent was baby.Plastisch chirurgen
    willen landelijke regels.De ernstigste
    verwondingen kwamen door rottweilers,
    pitbulls,staffordshires en herders.

    Plastischechirurgievereniging NVPC
    telde de bijtincidenten voor het eerst,
    in de periode oktober 2021 tot en met
    juli 2023.Naar schatting waren er in
    totaal 150.000 bijtincidenten.
    ---------------------------
    Pitbulls,herders,rottweilers , olifanten en apen als huisdier verbieden. Ben ik voor!
  14. forum rang 6 De amateur 6 september 2023 13:48
    quote:

    Charlemagne schreef op 6 september 2023 11:35:

    Er zijn 1.500.000 honden in Nederland dus als 50 wolven al 100derden dieren doodbijten incl. al die arme herten en ander klein wild misschien wel richting 1000, dat wordt ons niet verteld door de boswachters , wat zou dat dan niet zijn als als die honden...... dus wolven moeten ook worden aangelijnd,

    Enfin, de wolf is een roofdier en daarvoor is Nederland te klein en een kind in groep 10 kan iedereen voorrekenen dat met 25 dameswolven die gemiddeld 6 wolfjes per jaar krijgen, waarvan 3 dames die weer 6 kinderen etc x aantal jaren... etc. dat ze in 2030 of zoveel eerder verboden zullen worden en het dier zal worden verwijderd (vangen en naar Siberië of zoiets) of zal worden afgeschoten...kinderen kunnen dat wel uitrekenen, boswachters niet en politici niet... de wolf is een compleet overbodig hobby'product van niet democratisch gekozen en veel te machtige boswachters/ natuurmonumenten/ Staatsbosbeheer/ natuurclubs die hun beroep/soort in stand houden door met krankzinnig hoge subsidies van vriendjes op de juiste ministeries eindeloze onderzoekjes verzinnen... met maar 1 conclusie ( wat mij betreft) de wolf gaat nog veel overlast geven en als hij een keer een kleuter pakt wordt wellicht de politiek ook wakker.... dus Mona, doe er wat aan......
    Arme herten? We hebben er veel teveel hier en daarbij dat een hert opgegeten wordt door een roofdier is juist natuurlijk.
    Ruimte genoeg voor een aantal wolven. Voordeel is dat als het er teveel worden ze niet genoeg voedsel hebben en de populatie vanzelf weer naar een normale situatie gaat. Zo werkt het in de natuur.

    Je hebt het over een keer een kleuter pakt. Dan mogen we alle honden ook wel gaan afschieten als voorzorg.
  15. forum rang 8 Succes 6 september 2023 14:44
    quote:

    De amateur schreef op 6 september 2023 13:48:

    [...]

    ...

    Je hebt het over een keer een kleuter pakt. Dan mogen we alle honden ook wel gaan afschieten als voorzorg.
    Het zal je kleuter maar wezen!!
    Dus van mij mogen ze direct beginnen ... -1,7 MILJOEN honden- ... is namelijk veel te veel.

    Op basis van gegevens van de 14 SEH-afdelingen in LIS belandden naar schatting jaarlijks rond de 1.800 slachtoffers op de Spoedeisende Hulp na een hondenbeet. Bij 200 patiënten was het letsel dusdanig ernstig, dat ze na de SEH-behandeling opgenomen moesten worden in het ziekenhuis. De meeste patiënten hadden een open wond na een beet, een enkele keer ging het om een fractuur. Volgens cijfers van het CBS stierven afgelopen tien jaar vijf mensen na een aanval door een hond, waarvan drie in 2019.

    www.veiligheid.nl/kennisaanbod/cijfer...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 september 2023 15:57
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 6 september 2023 14:53:

    GroenLinks-PvdA willen contante betalingen beperken tot duizend euro.

    www.security.nl/posting/809145/GroenL...
    GroenLinks-PvdA willen contante betalingen beperken tot duizend euro
    woensdag 6 september 2023, 09:53 door Redactie, 15 reacties

    GroenLinks-PvdA willen de wettelijk toegestane limiet voor contante betalingen verlagen van tienduizend euro naar duizend euro. Daarnaast pleiten de partijen voor democratisering van soft- en hardware, het recht op end-to-end encryptie en minder surveillance. Ook moet de digitale euro worden ingevoerd en de Autoriteit Persoonsgegevens meer budget krijgen. Dat stellen de partijen in hun concept-verkiezingsprogramma (pdf).

    Het verkiezingsprogramma gaat onder andere in op privacy en digitalisering en heeft een hoofdstuk genaamd 'Een veilige digitale wereld met privacy'. Zo willen GroenLinks-PvdA democratisering van soft- en hardware. "Door middel van aanbestedingen en subsidies ondersteunen we de ontwikkeling van betrouwbare opensourcesoftware en -hardware, met broncodes die iedereen kan controleren, aanpassen en verbeteren. We investeren in publiek-civiele alternatieven voor commerciële sociale media, platformdiensten en cloudopslag."

    De partijen willen ook het recht op end-to-end encryptie vastleggen. "Nederland neemt geen wetten aan die achterdeurtjes in encryptie inbouwen en komt ook in internationaal verband op voor de vertrouwelijkheid van communicatie en het recht op encryptie." Ook moet de Autoriteit Persoonsgegevens meer budget krijgen en zet de Rijksoverheid zich in om het naleven van de AVG te verbeteren.
    Gegevens

    Als het gaat om gegevens van mensen willen de partijen dat het mogelijk wordt om zorggegevens wanneer het nodig is sneller uit te wisselen. Verder moeten gemeenten, scholen, jeugdzorg jongerenwerk, politie en andere instanties in zorg- en veiligheidsnetwerken onderling informatie met elkaar kunnen delen. Binnen de EU willen GroenLinks-PvdA zich hard maken voor een verbod op de handel in persoonsgegevens en de daarop gebaseerde profielen. Verder wordt de gedragscode aangescherpt waarin is geregeld hoe banken met betaalgegevens van klanten omgaan en mogen banken deze betaalgegevens niet verkopen aan derden.
    Surveillance

    Ook het aanpakken van surveillance in verschillende vormen wordt in het verkiezingsprogramma genoemd. Zo wordt surveillancesoftware in het onderwijs verboden. Dat geldt ook voor automatische profilering door algoritmen en massasurveillance. Verder komt bij de bestrijding van terrorisme de nadruk te liggen op het verzamelen van inlichtingen uit menselijke bronnen en gerichte digitale surveillance in plaats van massasurveillance. Politie zal daarnaast 'uiterst terughoudendheid' moeten zijn met de inzet van digitale surveillance van organisatoren van demonstraties en hun familieleden.
    Digitale euro

    GroenLinks-PvdA zijn voorstander van de digitale euro. "Door de invoering van een digitale euro via de Europese Centrale Bank, waarmee betaald en gespaard kan worden, verkleinen we de afhankelijkheid van commerciële banken. Contant geld blijft in omloop. Wel wordt de wettelijk toegestane limiet voor contante betalingen van tienduizend euro naar duizend euro verlaagd.
  17. forum rang 4 Charlemagne 6 september 2023 16:16
    Wat geeft de mens het recht om een wolf belangrijker te vinden dan creperendehalfdoodgebeten schapen die soms zo gemarteld nog uren in het weiland liggen, pony's en ander klein vee idem, belangrijker te vinden, niet omdat de wolf hier woont maar omdat hem vrij baan gegeven wordt hier te komen wonen... p.s. ze worden ook vooral van achteren in de genitale zones gebeten en aangevallen....

    waarom is 1 wolf belangrijker dan duizend schapen en waarom vindt de mens dat hij zich dit recht toe kan eigenen zonder het aan de andere mensen te vragen en dat dan met allerlei complete flauwekulargumenten "natuur" te noemen" of nog veel erger "zo werkt de natuur nu eenmaal", nee zo werkt de natuur helemaal niet.. dat heeft helemaal niets met natuur te maken... er is geen natuur in Nederland, 0 natuur, alleen een groot park dat door de mens in elkaar geknutseld is en waar nu 18.000.000 miljoen mensen wonen... de mens, de enige n i e t beschermde diersoort..... behalve de boswachter in Bergen aan Zee die 13.000 bomen gaat kappen omdat die man zandverstuivingen wil, waarom? niemand die het begrijpt "omdat ze er vroeger ook waren" zoiets.... ( mammoeten ook....)
  18. forum rang 8 GakGak 6 september 2023 17:49
    ,,Wie zegt dat een Tweede Kamerlid geen verantwoordelijkheid draagt, heeft niets begrepen van de essentie. Het Kamerlidmaatschap is geen junior positie op de weg naar het kabinet of een burgemeesterspost.”
    .
    www.ad.nl/politiek/omtzigt-ziet-weini...
    .
    Elke politicus krijgt een hele kluif aan Pieter.
    Zelfs de omroepen moeten wat dimmen met hun verkiezingsspelshows.
8.130 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 407 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,12 +0,48%
EUR/USD 1,0725 +0,18%
FTSE 100 8.142,15 -0,06%
Germany40^ 18.132,40 +0,72%
Gold spot 2.315,85 -0,72%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

Retail...
+3,83%
KBC Groep
+2,24%
DEME G...
+2,17%
EVS
+1,82%
Solvay
+1,79%

Dalers

Barco
-3,09%
IBA
-2,54%
Colruyt
-2,44%
Bekaert
-1,85%
arGEN-X
-1,47%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links