Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 2642 2643 2644 2645 2646 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 3 september 2023 20:18
    18:37
    Oekraïense minister verwacht ‘enorme groei’ in productie drones

    Deze herfst zal de Oekraïense productie van drones een ‘enorme groei’ doormaken, verwacht de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov. De afgelopen weken vinden regelmatig drone-aanvallen in Rusland en de door Rusland bezette Krim plaats. Vermoedelijk is Oekraïne daarvoor verantwoordelijk, maar de Oekraïense autoriteiten eisen aanvallen op Russisch grondgebied nooit op.

    Oekraïne produceert naast vliegende drones ook exemplaren die op land of in zee ingezet kunnen worden. Zeedrones worden ingezet om de Russische Zwarte Zeevloot en de Krimbrug te bedreigen. Oekraïense kamikazedrones hebben een steeds groter bereik. Toen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky deze week schreef over een ‘nieuw langeafstandswapen’ met een bereik van 700 kilometer, verwees hij vermoedelijk naar een nieuw type drone.

    Volgens Reznikov is de toegenomen productie mogelijk door een versoepeling van de wetgeving. Daardoor kunnen ook ‘producenten die begonnen zijn in hun garage’ bijdragen aan de Oekraïense drone-voorraad.

    www.volkskrant.nl/cs-b0b1a198
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 03:54
    quote:

    Keus schreef op 2 september 2023 18:22:

    Het gaat om DE AMBASSADEUR die geweigerd wordt, niet om n wetenschappelijk iets.
    Zeer juist gezien. Als Russische wetenschappers bij zo'n 'Nobelbanket' (let wel: geen prijsuitreiking!) geweigerd zouden zijn zou ik ook verontwaardigd zijn en zou ffff gelijk hebben. Maar het gaat om (Wit)Russische ambassadeurs, dus officiële vertegenwoordigers van dictatoriale en agressieve regimes. Daar wil de Zweedse koning terecht geen hand mee schudden.

    Bij vrijwel alle latere bijdragen aan deze discussie wordt dit verschil genegeerd, zowel door 'voor-' als 'tegenstanders'.

    Over sporters denk ik op een analoge manier. Individuele politiek niet-actieve en qua doping 'schone' Russische sporters zouden wat mij betreft aan grote sportwedstrijden mee mogen doen, maar zonder vlagvertoon en zonder foute ambassadeurs op de eretribune.

    In de ruimtevaart (ISS) wordt er ook nog samengewerkt met Russen. En zouden (in het westen uitgegeven) wetenschappelijke tijdschriften serieuze inhoudelijke artikelen van Russische wetenschappers moeten weigeren?
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 04:13
    quote:

    Fred 61 schreef op 2 september 2023 21:23:

    [...]
    ...
    Ik denk dat je Alfred Nobel geen groter genoegen
    zou doen dan dat moordzuchtige volk uit te sluiten
    van zijn voorgestelde prijzen.

    Respectloos is moordenaars behandelen of dat er
    niet aan de hand is.
    De Heer Nobel zou toch zeker geen mensen uitnodigen
    die dreigen de wereld te vernietigen met atoomwapens.

    Peter , ik heb het al vaker gezegd je bent je kompas kwijt.
    Lees even de post van luchtschip van 2 september 20.28 uur, iets boven jouw hierboven gequote post.
    Had die prijs (aan een moedige dissident) dan niet uitgereikt moeten worden? Wil je echt alle (wit)russen per definitie uitsluiten?

    Volgens mij maak je een denkfout. En de sneer naar Peter is onnodig.
  4. forum rang 6 Take a sisi 4 september 2023 06:12
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 september 2023 04:13:

    [...]
    Lees even de post van luchtschip van 2 september 20.28 uur, iets boven jouw hierboven gequote post.
    Had die prijs (aan een moedige dissident) dan niet uitgereikt moeten worden? Wil je echt alle (wit)russen per definitie uitsluiten?

    Volgens mij maak je een denkfout. En de sneer naar Peter is onnodig.
    Hier wordt maar weinig ruimte geboden voor een nuchtere mening , de meeste op dit lijntje houden vast aan het geloof dat 1 druppel inkt de hele zee blauw kleurt .
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 06:28
    quote:

    plusmin schreef op 3 september 2023 01:08:

    [...]
    Even voor de duidelijkheid; dr Mengele heeft heel veel interessante ontdekkingen gedaan tijdens zijn vele bizarre 'onderzoeken'.
    Om dan de ogen te sluiten voor de verschrikking en wandaden die daarmee gepaard gingen zou vreselijk dom zijn.
    Ik heb meerdere boeken gelezen over deze materie, minstens 1000 pagina's elk.
    Toch zou deze man nooit een Nobel prijs mogen krijgen, want het was een vreselijk figuur, 2.0

    Als het instituut Nobel een jaarlijkse vredesprijs uitreikt, waarom zou dan enige delegatie uit rusland of belarus uberhaupt welkom kunnen (mogen) zijn?

    Je schrijft: "Ik vind werkelijk dat het Nobel Prize Commitee een enorme fout maakt, een verkeerde beslissing neemt."

    Die beslissing nemen ze nu o.a. doordat de halve wereld er schande van spreekt als rusland wél vrolijk had mogen aanschuiven.
    Gelukkig hebben zij meer verstand dan u. Want of het nu de Olympische Spelen zijn of het WK voetbal of de Nobel uitreiking...
    Nergens zouden de kutrussen welkom moeten zijn, nergens!
    ...
    Wat draaf je weer fanatiek door, man. De ene Rus is de andere niet.
    Dat alle russen kutrussen zijn vind ik hate speech, net zoals je eerder tekeer ging tegen christenen en andere gelovigen. Mijn reactie daarop leidde nota bene tot een schorsing, maar dit terzijde.

    En het gaat in dit geval dus niet om de uitreiking van een Nobelprijs, slechts om een banket.

    Vertel eens, welke 'interessante ontdekkingen' heeft Mengele gedaan? Gifstoffen die vrouwen onvruchtbaar maakten? Vreselijk, maar interessant?

    De nazi-'wetenschap' wordt zwaar overdreven. In feite waren zij kampioen in het vernietigen van alles wat (wetenschappelijk) van waarde was. In 1937-1939 wisten Duitse fysici evenveel (of even weinig) van kernfysica en kernsplijting als de Amerikanen en de Engelsen. Maar waar de geallieerden in sneltreinvaart doorgingen met het onderzoek, leidend tot het Manhattan Project en de eerste nucleaire explosies in Los Alamos, bleven de (versnipperde) Duitse fysici steken in naïef gedoe of zuiver wetenschappelijke onderzoekjes.
    Zonder steun van de Wehrmacht. Toen Speer er een keer van hoorde, zei hij: "Leuk voor later".

    Hier een veel uitgebreider verhaal:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1397278/Koffie...

    De nazi's waren op dat gebied nog nergens. Toch verschenen er na de oorlog - tot zelfs in deze eeuw - vele verhalen over "Hitler's Bomb". Dat heeft drie oorzaken:

    1. De geallieerden wisten niet hoever de moffen waren en namen het zekere voor het onzekere. Dat leidde tot commando-acties tegen de in Duitse handen zijnde zwaarwaterfabriek in Noorwegen, en het instellen van een speciale militaire eenheid ('Alsos') die in mei-oct 1945 op zoek ging naar alle mogelijke plekken waar de Duitsers met een atoombom bezig zouden kunnen zijn.
    Ze vonden niets, behalve een grot (Haiderloch) waar de ietwat naïeve Werner Heisenberg uit puur wetenschappelijke ambitie zelfs nog in april 1945 een zichzelf in stand houdende gecontroleerde kettingreactie wilde bereiken. De Amerikanen arresteerden hem ter plekke. Maar in september 1945 mocht Werner weer terugkeren naar zijn geliefde 'Labor' in Leipzig.

    2. Sovjet-propaganda. Toen de koude oorlog in '46-'47 uitbrak begon men te suggereren dat de Duitsers echt met een atoombom bezig waren geweest. (De ander verwijten wat je zelf aan het uitspoken bent, waar kennen we dat van?)
    In bovengenoemde link staat een voorbeeld van een duidelijk ge-antidateerd document dat dit zou moeten bewijzen. De CPN nam dit hier dankbaar over in hun 'Dokwerker'.

    3. Westerse sensatiezucht. Boeken en docu's over 'Hitler's bom' verkopen goed.
    Speciaal in Angelsaksische landen. Ze geloven daar alles als het om nazisme gaat, soms proef ik er een weliswaar afkeurende maar heimelijk ook ergens geïntrigeerde belangstelling voor. Op Nat. Geographic zwelgen ze in docu's over Hitler en Wehrmacht-fortificaties.

    Wij weten beter, althans als we 70+ of goed geïnformeerd zijn. Niks intrigerends, niks romantisch. Pure ellende in 40-45. In Angelsaksische films zijn Duitse militairen altijd domme luid schreeuwende teutonen, met een woordenschat beperkt tot "Aufmachen, Schnell en Jawohl".

    Nee, ze waren voor ons best herkenbaar. Gewone mensen, in het begin best redelijk. "Diesser Scheisskrieg", zie een oude Duitser tegen mij oma.
    Laten we eerlijk zijn. Wij Nederlanders zijn historisch, cultureel en genetisch halve Duitsers.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 07:16
    quote:

    luchtschip schreef op 3 september 2023 13:25:

    [...]
    Er staat helemaal niet wie er bij de prijsuitreiking uitgenodigd moeten worden

    Nobel heeft alleen een fonds vrijgemaakt om financiële beloningen te geven om de wetenschap, cultuur en vrede te stimuleren
    Het ging helemaal niet om een prijsuitreiking!

    En wat weet jij over Nobelprijzen??

    Ik leerde een Nobelprijswinnaar solderen. En kreeg van een andere Nobelprijswinnaar mijn cummetje in de theoretische natuurkunde. Ja, sorry, ik weet dat men dat cum laude afschaffen wil...
    Maar mij pakt men het nooit meer af.

    Verder ben ik bescheiden hoor. Deed geen grote dingen ohgv de echte theoretische fysica.
    Maar hielp mijn land met hun watermanagement. Vandaar mijn alias.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 07:33
    quote:

    closer schreef op 3 september 2023 16:04:

    [...]
    Jouw berichten zouden zoveel waardevoller zijn als je die sneren naar anderen eens achterwege liet.
    Maar lees dit vooral niet als twijfel over jouw superioriteit.
    Wát een hatelijke post!
    Marique en 'sneren"? Je bent niet goed snik.
  8. forum rang 6 Fender bass 4 september 2023 07:43
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 september 2023 07:16:

    [...]
    Het ging helemaal niet om een prijsuitreiking!

    En wat weet jij over Nobelprijzen??

    Ik leerde een Nobelprijswinnaar solderen. En kreeg van een andere Nobelprijswinnaar mijn cummetje in de theoretische natuurkunde. Ja, sorry, ik weet dat men dat cum laude afschaffen wil...
    Maar mij pakt men het nooit meer af.

    Verder ben ik bescheiden hoor. Deed geen grote dingen ohgv de echte theoretische fysica.
    Maar hielp mijn land met hun watermanagement. Vandaar mijn alias.
    Ik, ik, ik.

    Beter schrijf je 's-nachts aan je memoires en laat dit gezemel hier achterwege.
  9. forum rang 6 Fender bass 4 september 2023 08:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 september 2023 08:02:

    [...]
    Dat bepaal ik zelf wel.
    Jij bent een lichtgewicht die hier weinig interessants te melden heeft.
    Omdat ik niet meld met ik vroeger geknikkerd heb, zeker?
    Of wie ik, trillend van opwinding, een handje heb gegeven? Zestig jaar geleden.
    Zo lekker relevant allemaal op een Rusland-draadje.

    Dan maar een lichtgewicht in de ogen van een bescheiden grote wetenschapper.
  10. forum rang 6 Fender bass 4 september 2023 08:23
    Op de dag dat Putin en Erdogan spreken.

    Ukraine shoots down 17 Russian drones
    september 04, 2023 08:00a.m. CEST
    Governor of Odessa Oblast Oleh Kiper reported on Monday that during another drone attack, the local forces shot down 17 Russian unmanned aerial vehicles.

    Damages occurred in "several settlements of Izmail district, warehouses, and industrial buildings, agricultural machinery and equipment of industrial enterprises," and the fire was controlled by 7:00 am local time, added Kiper. No civilians or military members were injured during the strike.

    On Sunday, 22 drones were shot during another attack whose duration was approximately 3.5 hours as the one described today.

    KEYWORDS:
    UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / AC
  11. forum rang 9 josti5 4 september 2023 08:26
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 september 2023 04:13:

    [...]
    Lees even de post van luchtschip van 2 september 20.28 uur, iets boven jouw hierboven gequote post.
    Had die prijs (aan een moedige dissident) dan niet uitgereikt moeten worden? Wil je echt alle (wit)russen per definitie uitsluiten?

    Volgens mij maak je een denkfout. En de sneer naar Peter is onnodig.
    ---------------------
    Haha: ik stelde dezelfde vraag naar aanleiding van dezelfde post, en de tekst (nog te zien op 3 september 2023 08:26) werd verwijderd: 'stroman argument'.

    Gelukkig ben ik de enige niet :-)
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 september 2023 08:33
    quote:

    Fender bass schreef op 4 september 2023 08:14:

    [...]
    ...
    Dan maar een lichtgewicht in de ogen van een bescheiden grote wetenschapper.
    Zo is het.
    Wie of wat ik ben doet er niet toe. Het wachten is op wat jij echt aan interessants, inhoudelijks of relevants te melden hebt.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 september 2023 08:43
    Oud-collega’s: Russische diplomaten gedragen zich weinig diplomatiek
    1 uur geledenin Buitenland

    MOSKOU - Van onze redactie buitenland Russische diplomatie is tegenwoordig vooral gericht op het thuisland. Russische diplomaten onderhandelen amper nog, wijken geen millimeter van de Kremlin-lijn af en zijn trots als ze gesprekspartners de gordijnen injagen. Dat concludeert de BBC op basis van gesprekken met voormalige Russische diplomaten en hun gesprekspartners in het Westen.

    Hoe meer macht president Vladimir Poetin vergaarde, hoe meer hij vond dat hij de wijsheid in pacht had en dat diplomaten onnodig waren. Dat stelt Alexander Gaboev, een voormalige Russische diplomaat die nu in ballingschap in Duitsland woont.
    Langs de zijlijn

    Gaboev noemt Sergei Lavrov, al bijna twintig jaar Ruslands minister van Buitenlandse Zaken, als een belangrijk voorbeeld. Van de zelfstandigheid die Lavrov twee decennia geleden tentoonspreidde, is volgens de voormalige diplomaat niets meer over. Destijds consulteerde het Kremlin Lavrov nog wel eens, juist omdat hij vaak ander een standpunt over diplomatieke kwesties had. Tegenwoordig staat hij vooral langs de zijlijn, aldus Gaboev.

    Met de topdiplomaten rond Lavrov is het al niet veel anders. Het ontlokte recent aan de Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland de uitspraak dat de functionarissen van Lavrovs ministerie „praten als robots die briefjes voorlezen.”
    ’Diplomatie met andere middelen’

    De Russische ambassadeur in Londen, Andrei Kelin, spreekt dit tegen. Volgens hem hebben Russische diplomaten nog steeds het oor van het Kremlin. Kelin geeft juist het Westen de schuld van de slechte relatie met Moskou. De ambassadeur typeert de oorlog in Oekraïne als „de voortzetting van diplomatie met andere middelen.”

    Dat ambassadeur Kelin, die er op X (het voormalige Twitter) regelmatig met gestrekt been ingaat, de beroemde uitspraak van de Duitse militaire theoreticus Carl von Clausewitz parafraseerde, lijkt veelzeggend. Rusland laat tegenwoordig liever de wapens spreken dan zijn diplomaten.
  14. forum rang 8 closer 4 september 2023 08:46
    06:54
    Rusland valt graanhaven van Oekraïne aan, vlak voor overleg Poetin en Erdogan

    Rusland heeft maandag een langdurige luchtaanval uitgevoerd op Izmajil, een belangrijke haven aan de Donau in Oekraïne van waaruit de graanexport plaats heeft. De aanval komt op het moment dat de Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse tegenhanger, Tayyip Erdogan, gesprekken zouden voeren over de graanexport.

    De Oekraïense luchtmacht riep de inwoners van Izmajil rond middernacht op om de schuilkelders op te zoeken. Sommige Oekraïense media meldden het geluid van ontploffingen in het gebied. De aanval duurde 3,5 uur. Volgens de gouverneur van de regio is er vooral veel schade aangericht aan gebouwen en materieel. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-bf4b447f
63.534 Posts
Pagina: «« 1 ... 2642 2643 2644 2645 2646 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 0,00%
EUR/USD 1,0720 +0,23%
FTSE 100 8.139,83 0,00%
Germany40^ 18.221,10 +0,33%
Gold spot 2.330,59 -0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links