Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Van Lanschot Kempen NV AEX:VLK.NL, NL0000302636

  • 33,350 30 apr 2024 17:35
  • -0,350 (-1,04%) Dagrange 32,850 - 33,950
  • 100.237 Gem. (3M) 86K

vLK 2023

1.117 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DNFTT 29 augustus 2023 11:43
    quote:

    Katsjinggg schreef op 28 augustus 2023 15:19:

    Evi van Lanschot lanceert Evi Pensioen

    Evi van Lanschot betreedt de intermediaire markt voor pensioenbeleggen. Met het zogeheten Evi Pensioen kunnen onafhankelijke financieel adviseurs de pensioenoplossingen van Evi rechtstreeks aanbieden aan hun klanten. Het pensioenproduct is inclusief kennis en dienstverlening van Evi-professionals op het gebied van pensioenbeleggen in de derde pijler.
    EVI maakt over een periode van 10 jaar na aftrek van de kosten 4,27% per jaar en een ETF MSCI worldindex deed 9,29%
  2. forum rang 5 Porscheknakker 30 augustus 2023 11:52
    quote:

    Adek 2001 schreef op 28 augustus 2023 20:45:

    [...] ik doe ik het altijd.op gevoel. Vaak denk ik winst is winst. Soort analyse in het hoofd.
    Ik handel soms ook op mijn gevoel en mijn gevoel zegt, dat ik nu VLK-aandeel niet moet kopen.
    Gewoon rustig afwachten totdat mijn gewenst aankoopkoers in zicht is en die ligt een heel stuk lager dan de huidige koers. Als ik ze niet krijg, dan heb ik gewoon pech gehad.
  3. IkWilVanIEXAf 31 augustus 2023 11:47
    Het is door het wettelijk verplicht omrekenen van de pensioenpot in individuele pensioenpotjes wel een markt wat er aan komt. Dus Evi van Lanschot lanceert Evi Pensioen. Volgens mij is dit hetzelfde vermogensbeheer, welke dienst van Lanschot al aanbood, met een andere naam om een nieuwe doelgroep aan te trekken. Vandaar mijn vraag: wat is voor van Lanschot het verschil tussen pensioenbeheer en vermogensbeheer.
  4. forum rang 5 DNFTT 31 augustus 2023 14:20
    quote:

    IkWilVanIEXAf schreef op 31 augustus 2023 11:47:

    Het is door het wettelijk verplicht omrekenen van de pensioenpot in individuele pensioenpotjes wel een markt wat er aan komt. Dus Evi van Lanschot lanceert Evi Pensioen. Volgens mij is dit hetzelfde vermogensbeheer, welke dienst van Lanschot al aanbood, met een andere naam om een nieuwe doelgroep aan te trekken. Vandaar mijn vraag: wat is voor van Lanschot het verschil tussen pensioenbeheer en vermogensbeheer.
    Als EVI = vermogensbeheer dan is Suitsupply = maatpakken
  5. forum rang 4 Rakker 4 september 2023 09:37
    DeVoorspeller,

    Ik denk dat het opzetten van een pensioen een hele andere (ws gecompliceerdere) administratie vergt. Ik vind het zeer toe te juichen dat zij in het nieuwe pensioenstelsel stapt, er valt veel mee te verdienen. Als het VLK lukt voet aan de grond te krijgen, levert het langdurig een stabielere inkomstenstroom op.
  6. forum rang 5 DNFTT 4 september 2023 13:41
    ? Het is een simpele geblokkeerde rekening waarbij voortijdige opname pas na 'afkoop' mogelijk is. Bij Degiro kun je voor een appel en een ei een pensioenrekening openen, maar ook Brandnewday, NN, ABN en ga zo maar een uurtje door bieden deze faciliteit aan.
    Veel meer dan de standaard EVI provisie zal het niet opleveren want de behaalde fondsrendementen zijn al treurig.
    Kijk hier even hoe het werkt bij new.brandnewday.nl/pensioen-voor-zzpers/
  7. forum rang 4 Rakker 4 september 2023 15:28
    Onafhankelijke financieel adviseurs vervullen sleutelrol in advisering solide pensioenregeling in de derde pijler

    Evi van Lanschot, de online beleggingsdienstverlener van Van Lanschot Kempen, betreedt de intermediaire markt voor pensioenbeleggen. Daarmee kunnen onafhankelijke financieel adviseurs de pensioenoplossingen van Evi rechtstreeks aanbieden aan klanten. Ook kunnen zij gebruikmaken van de kennis en dienstverlening van Evi op het gebied van pensioenbeleggen in de derde pijler.

    Chris Zegers, managing director Evi van Lanschot: ‘De toenemende individualisering van de Nederlandse pensioenmarkt vraagt van steeds meer mensen dat zij zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun pensioen. Om dat op een solide manier te regelen, is goede informatie en helder advies belangrijk. Evi ziet daarin een sleutelrol weggelegd voor onafhankelijke financieel adviseurs bij het adviseren van zowel zzp'ers als ondernemers.

    Als gespecialiseerde online beleggingsdienstverlener, biedt Evi klanten van onafhankelijke financieel adviseurs de mogelijkheid om op basis van hun specifieke situatie invulling te geven aan hun toekomstplannen. Hierbij bieden we niet alleen digitale tools, maar helpen we de klant ook bij het afsluiten van het product. Zo kan de adviseur zich richten op een persoonlijk pensioenadvies aan de klant, met alle aandacht die daarbij nodig is.’

    Vanaf 21 augustus 2023 is het mogelijk voor onafhankelijke financieel adviseurs om het Evi Pensioen-beleggingsproduct aan te bieden. Een team van Evi-accountmanagers staat klaar om hen te ondersteunen als dat nodig is. Daarnaast is er een Evi-klantenserviceteam beschikbaar om de klanten van de financieel adviseur persoonlijk te helpen bij de onboarding en overige vragen. Dat geeft adviseurs de ruimte om zich vooral te concentreren op de relatie met de klant en het geven van financieel advies, terwijl Evi de administratie en het proces regelt.
  8. forum rang 5 DNFTT 4 september 2023 15:44
    quote:

    Rakker schreef op 4 september 2023 15:11:

    Japio_ Kijk hier even hoe het werkt bij new.brandnewday.nl/pensioen-voor-zzpers/

    Het is niet langer alleen voor zzp. Het gaat op voor alle werknemers binnenkort.
    Moet ik echt alle opties die zij aanbieden hier met een linkje posten? EVI hobbelt ergens achteraan en blijft voorlopig een kostenpost voor vLK.
  9. forum rang 4 Rakker 4 september 2023 16:44
    Japio_

    Ik begin de indruk te krijgen, dat je zonder enige onderbouwing je uiterste best doet het aandeel naar beneden te praten.
    VLK maakt dus vlgns jouw teveel kosten om z'n pensioen divisie in te richten. Heb je de kosten opgevraagd die NN, Aegon en de rest hebben gemaakt voor een vergelijkbaar aanbod? Graag gespecifieerd.
  10. forum rang 4 Rakker 4 september 2023 17:26
    Ik kies voor van Lanschot en de gemaakte kosten gaan (hopelijk) voor de baat uit. Wel zou ik graag willen weten of er schulden moeten worden gemaakt om de kapitaalvergoeding en het dividend uit te kunnen keren. Dat bleek namelijk bij Shell het geval drie jaar geleden, en de koersval + het stopzetten van het dividend hebben me toen, veel geld gekost.
  11. forum rang 5 DNFTT 4 september 2023 21:35
    vLK is degelijk gekapitaliseerd, voor uitkeringen hoeven ze echt niet het handje op te houden.
    Ik begin de indruk te krijgen dat jij blind op een aandeel bent ingestapt omdat er geld wordt uitgedeeld. De wpa loopt dit jaar een flinke deuk op, wat is dit aandeel jou waard als je een jaar €1,30 dividend krijgt en geen kapitaalteruggave?
  12. Harry Nik 5 september 2023 00:08
    Goedemorgen,
    Vlk lijkt me niet een bedrijf dat iets gaat doen dat alleen maar geld kost. Dus ook het opzetten van Evi lijkt me dat ze dat doen omdat ze menen er geld mee te gaan verdienen.
    Dat is trouwens de enige reden dat er 8ver het algemeen een pensioen fonds wordt opgericht. Bij de meeste kun je beter in plaats van maandelijks storten in de pensioen pot maar voor dat geld aandelen kopen er in. Aan het einde..wat zeg ik ..binnen een paar jaar levert dat al meer geld op als dat je ooit voor je pensioen zal krijgen. Ooit een snelle berekening gedaan bij de presentatie van een nieuwe pensioen voorziening bij ons bedrijf en schoorvoetend, zo rood als een tomaat, moest de spreker dit toegeven nadat ik hem met bij a bevindingen geconfronteerd had.
    We zaten niet eerder zo snel aan de bitterballen en het bier kan ik je zeggen. Mij werd bij een van de laatste bitterballen toch wel duidelijk te verstaan gegeven dat een pensioen een soort van verplichte oefening was, dus gingen we er alsnog gewoon mee door. Punt.
    Dus ik denk dat het wel goed komt met Evi. Meer geld harken dus.
1.117 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links