Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 1932 1933 1934 1935 1936 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dirk de Dijker 30 augustus 2023 08:25
    quote:

    izdp schreef op 29 augustus 2023 20:37:

    [...]

    Dat hoeft die niet meer te doen.
    Daar zorgen lokale overheden en de waterschappen wel voor.
    Het verziltingsprogramma loopt als een tierelier.
    Over watermismanagement gesproken.............
    Het zal je tijd wel duren Dirk?
    Kom bij mij niet aan over kletspraatjes over droogte in NL. Waar ik woon is volgens het knmi een neerslagtekort van 150-180mm. hahaha, je zou 2x per week het gras kunnen maaien als je zou willen. Er valt in NL zo'n 800-900mm regen per jaar, terwijl er ook nog eens in de periode oktober-februari nauwelijks sprake is van verdamping. Daar is heus wel wat op te verzinnen. Ik suggereerde eerder al eens een cursus in Australië. Ik ben niet op de hoogte van de situatie in jouw buurt maar het relevante waterschap zou daar best wat op moeten kunnen verzinnen.
    Denk je echt dat een dergelijk probleem overgaat door het hele land vol te zetten met windturbines en zonnepanelen, een bouwstop etc. conform de wensen van die natuuridioot in Nijmegen? Het leidt tot torenhoge belastingen en zeker als Timmermans aan de macht komt tot uiteindelijk faillissement van NL. Dan hebben we een klimaatneutraal land met ca. 5 miljoen inwoners met een economie ter grootte van Luxemburg omdat ieder weldenkend mens zijn heil inmiddels elders heeft gezocht.
    Veel plezier ermee! Alles netjes woke natuurlijk.
  2. forum rang 6 izdp 1 september 2023 02:30
    quote:

    izdp schreef op 30 augustus 2023 16:03:

    De droogte heb ik niet genoemd.
    Dat verzin je zelf erbij.
    Dus probeer nog eens na te denken.
    wq

    En Dirk, heb je al tijd gehad om na te denken voorbij je aversie van zon en wind?
    Ik ben best benieuwd naar jouw waterschap.
    Waarom denk je dat die hun zaakje op orde heeft?
    Ik leer graag en als het waar is, dan wens ik dat alle waterschappen leren van die waar jij woont.
    Immers naast veel verschillen zijn er veel gelijkenissen en problemen.
    In mijn omgeving is er een soort heel schoorvoetend her en der wat herstel te bespeuren van het eerdere verkrachten.
    Uiteraard gebracht als innovatie.
    Persoonlijk vind ik dat dom. Erken gewoon je fouten en bewijs je leren.
    Ik kan in mijn omgeving enkel hopen op enig herstel.
    Dit jaar was weer beroerder. en het beroerdste ooit.
    Heb ik het niet eens over de grootste problemen van verzilting, bodemdaling en drinkwater.
  3. forum rang 10 luchtschip 3 september 2023 12:29
    Klimaatverandering veroorzaakt een reorganisatie in de visindustrie.

    De stijgende temperaturen van de oceanen vormen een bedreiging voor zalm, kreeft en oesters, terwijl kwallen en inktvissen het goed doen.

    Zullen we binnenkort zeggen: "Garnalen eruit, kwallen erin"?

    twitter.com/earthglobalact/status/169...

    earthactiongloballeague.com/2023/08/2...
  4. forum rang 10 voda 6 september 2023 17:14
    Herfstmaand? Warmste 6 september ooit en we stevenen af op hittegolf

    TEKORT AAN STRANDWACHTEN
    De herfst is al een week geleden begonnen, maar aan het weer is dat vooralsnog niet te merken. Na een recordwarme juni, en een koudere juli en augustus, begint september buitengewoon heet. Met tropische temperaturen, de warmste 6 september ooit en zelfs kans op een hittegolf. Tropische temperaturen in september zorgen ook voor praktische problemen: de vrijwilligers van de reddingsbrigade zitten weer op school of op hun werk.

    Anita van Rootselaar 6 sep. 2023 Laatste update: 17:06

    Nee, 30 graden in september is zeker geen unicum, zegt meteoroloog Rico Schröder van Weerplaza. Toch is het wel buitengewoon warm voor de tijd van het jaar. ,,De bijzonderheid is dat het zo lang aanhoudt’’, legt hij uit. ,,Het record voor temperaturen boven de 25 graden staat op zeven aaneengesloten dagen. Het ziet er nu naar uit dat we maandag de achtste dag gaan hebben.”

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/herfstmaand-warm...
  5. forum rang 7 Succes 6 september 2023 19:00
    Nederland scoort best aardig met reductie broeikasgassen…zolang je emissie van luchtvaart en CO2-voetafdruk geïmporteerde producten niet meetelt

    www.businessinsider.nl/nederland-scoo...

    Op het eerste gezicht lijkt Nederland het niet bijzonder slecht te doen, als het gaat om het terugdringen van broeikasgassen als onderdeel van de energietransitie. Toch moet er nog een hoop gebeuren om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen voldoende terug te dringen.

    Dat schrijven analisten van adviesbureau Deloitte in de donderdag gepubliceerde Energie Transitie Monitor (ETM). Dit rapport schetst een beeld van wat er in Nederland is gebeurd sinds 1990 met de reductie van de uitstoot van broeikasgassen en hoe de toekomst er tot 2050 uit kan zien.

    Uit het rapport blijkt dat Nederland sinds 1990 de uitstoot van industriële broeikasgassen met zo’n 44 procent heeft teruggedrongen, met name door het terugschakelen van productie, onder druk van hoge energieprijzen.

    Ook energie-gerelateerde emissies zijn tussen 1990 en 2022 flink afgenomen, schrijft Deloitte. Deze emissies zijn nu 32 procent lager.

    Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het om zogenoemde nationale emissies gaat. De uitstoot van broeikasgassen als gevolg de internationale lucht- en scheepvaart en emissies die zijn voortkomen uit de productie van geïmporteerde producten tellen niet mee. Lees: de impact van Schiphol en de haven van Rotterdam.

    In de onderstaande grafiek is te zien hoe zwaar dat meeweegt. In 2022 bedroeg de nationale uitstoot van broeikasgassen in Nederland volgens de officiële rapportage van het CBS 155 megaton CO2-equivalent. Niet meegerekend is dan 213 megaton aan emissies van de luchtvaart, scheepvaart en geïmporteerde goederen en diensten.

    Meer stroom uit hernieuwbare energiebronnen

    Volgens het rapport is inmiddels 15 procent van de energie in Nederland afkomstig uit een hernieuwbare bronnen, waarbij met name wind- en zonne-energie een grote rol spelen.

    Wat betreft de opwekking van stroom is dat percentage nóg hoger: 40 procent van de in Nederland opgewekte elektriciteit komt uit hernieuwbare energiebronnen.

    Gemiddeld één op de drie huishoudens in Nederland gebruikt een duurzame energietechnologie, zoals zonnepanelen of warmtepompen.

    Ook in Europa steekt Nederland er bovenuit: het land heeft de hoogste adoptie van zonnepanelen in de hele Europese Unie, en het hoogste aantal laadstations voor elektrische auto's per hoofd van de bevolking.
    Energietransitie: nog lange weg te gaan

    Toch benadrukken de energie-experts van Deloitte dat er nog flink wat werk aan de winkel is om de doelstellingen uit het klimaatakkoord voor 2030 te halen.

    Zo zouden er elke dag 570 nieuwe laadpalen moeten worden geïnstalleerd, moet de verwarming van zeshonderd huishoudens per dag worden overgezet van gas naar elektrificatie (bijvoorbeeld via warmtepompen) en moet er tot 2050 om de dag een windmolen bijkomen.

    Per saldo is het huidige tempo van energietransitie te traag om de duurzame doelstellingen voor 2030 en later te halen. De energietransitie moet versnellen, concluderen de auteurs van het rapport van Deloitte.

    “Nederland staat voor een aantal belangrijke en noodzakelijke keuzes”, zegt Oscar Kraan, manager strategy bij Deloitte in een persverklaring. “Gaan we de-industrialiseren in Nederland of gaan we echt verder verduurzamen? Overheid en het bedrijfsleven moeten echt samen de weg verder uitstippelen, en hier ook het brede publiek in meenemen. Niemand wil eigenlijk windmolens in zijn achtertuin, maar de energietransitie gaat ons allemaal aan.”
  6. forum rang 4 Willempie3 6 september 2023 23:06
    28 miljard voor 0,000036 graden minder opwarming. Als de hele wereld dit gaat doen, moet je het keer 300 doen.
    Dan wordt het 8400 miljard voor 0,0108 graden minder opwarming. We gaan nu voor 3 graden opwarming. Men wil dit liever beperken tot 2 graden. dat is dus 1 graad minder opwarming nodig. 1 gedeeld door 0,0108 is 92,6, Keer 8400 miljard euro is 778.000 miljard euro. Dit is 8 keer het BNP van de aarde. Dus als we 10 procent van het BNP per jaar aan klimaat uitgeven (100 miljard per jaar voor Nederland), dan zijn we daar 80 jaar mee bezig.
    Onhaalbaar en onbetaalbaar.
  7. forum rang 7 Succes 8 september 2023 17:10
    Almost 'No One On Earth' Escaped Global Warming In The Last 3 Months

    www.huffingtonpost.co.uk/entry/no-one...

    csi.climatecentral.org/csi-contour-ma...,0.00000,3z,p/

    There was almost “no one on Earth” who avoided the significant temperature increases brought about by the man-made climate crisis across the summer, according to a new report.

    The UK has just recorded its hottest September day on record, while Greece and Hong Kong are experiencing intense heavy floods and a storm is teetering on the edge of a hurricane above the Atlantic Ocean.

    The northern hemisphere has experienced its hottest summer since records began after prolonged heatwaves, while southern Europe in particular saw disastrous wildfires and climbing mortality rates.

    July was also the hottest month ever recorded and the average temperature in August was 1.5C higher than pre-industrial levels.

    Such extreme weather conditions – being felt around the world all at once – obviously contribute to growing fears that the climate crisis is already upon us.

    And now, a peer-reviewed research report published on Thursday has suggested almost everyone on Earth felt the effects of climate change over the last three months (June to August).

    The group’s vice-president for science, Andrew Pershing, told Reuters news agency: “Virtually no one on Earth escaped the influence of global warming during the past three months.

    “In every country we could analyse, including the southern hemisphere, where this is the coolest time of year, we saw temperatures that would be difficult – and in some cases nearly impossible – without human-caused climate change.”

    US-based research group, Climate Central, found that 98% of the world’s population were exposed to higher temperatures, which have become twice as likely to occur because of CO2 emissions.

    Looking at the researchers’ Climate Shift Analysis, it seems the only two countries which did not experience significant changes over the summer were Luxembourg and Uruguay.

    That works out to as many as 6.2 billion people experiencing at least one day of average temperatures which were at least five times more likely to have occurred because of the climate change.

    “These numbers will grow over time until humans stop burning coal, oil, and natural gas,” the researchers added.

    The researchers study whether changes in temperature come about due to climate change by comparing temperatures with models which remove the influence of greenhouse gas emissions.

    But Friederike Otto, climate scientist at the Grantham Institute for Climate Change and the Environment went even further and told Reuters events like the heatwaves seen around the world across the summer were “made infinitely more likely”.

    She added: “They would nor have occurred without climate change.”

    Climate Central also listed the following locations for enduring the most human-induced climate change over the summer:

    North Africa
    The Gulf of Guinea coastline
    Parts of central Africa, the Sahel, and the Horn of Africa
    The Arabian Peninsula
    The Mediterranean Basin
    Parts of India
    The Malay Archipelago
    The Amazon Basin
    The Andes
    Central America and the Caribbean
    Mexico
    The southern tier of the United States
    Western Canada
    Northern Greenland.

    The group pointed out how more than half of the affected countries it studied are designated by the UN as “low-income countries confronting severe structural impediments to sustainable development” or small island developing states.

    Together, they account for just 7% of global greenhouse gas emissions.

    But, countries with the lowest emissions experienced approximately “three to four times more” summer days impacted by climate change compared to G20 countries, too.

    Climate Central also issued another warning, noting: “Heat waves are the deadliest weather-related hazards, and their rising global frequency and intensity is consistent with well-established scientific understanding of the consequences of carbon pollution—mainly from burning coal, oil, and natural gas.”
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 september 2023 17:15
    quote:

    Succes schreef op 8 september 2023 17:10:

    Almost 'No One On Earth' Escaped Global Warming In The Last 3 Months

    www.huffingtonpost.co.uk/entry/no-one...

    csi.climatecentral.org/csi-contour-ma...,0.00000,3z,p/

    There was almost “no one on Earth” who avoided the significant temperature increases brought about by the man-made climate crisis across the summer, according to a new report.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Als deze hoge temperaturen inderdaad veroorzaakt worden door menselijk handelen, dan zijn we al veel te laat om hier nog iets aan te doen.
  9. forum rang 10 luchtschip 9 september 2023 14:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 september 2023 17:15:

    [...]
    Als deze hoge temperaturen inderdaad veroorzaakt worden door menselijk handelen, dan zijn we al veel te laat om hier nog iets aan te doen.
    het is nooit te laat

    maar wanneer China een veelvoud van deze rampen krijgt zullen ze zien dat de schade onbetaalbaar duur zal gaan worden
    Het is wachten tot bij China de knop omgaat en zij ook hard gaan werken aan vermindering van CO2 uitstoot

    >>Hevige regenval heeft het zuiden van China geteisterd, laaggelegen huizen en wegen onder water gezet, snelwegen verstikt en ambtenaren ertoe aangezet lessen op te schorten terwijl de recordbrekende stormen over de regio bleven hangen.

    video 0:44 minuut

    twitter.com/nytimes/status/1700260239...

    Kosten aan schade en haperingen in de economie zullen veel hoger liggen dan de kosten voor energietransitie
  10. forum rang 6 !@#$!@! 9 september 2023 16:43
    quote:

    luchtschip schreef op 9 september 2023 14:47:

    [...]
    maar wanneer China een veelvoud van deze rampen krijgt zullen ze zien dat de schade onbetaalbaar duur zal gaan worden
    Het is wachten tot bij China de knop omgaat en zij ook hard gaan werken aan vermindering van CO2 uitstoot
    China investeert nu al meer in groene energie dan VS en EU bij elkaar. (zie eerdere post in dit draadje)
  11. forum rang 8 aextracker 9 september 2023 20:20
    quote:

    luchtschip schreef op 9 september 2023 14:47:

    [...]

    het is nooit te laat

    I.p.v. met een paar duizend klimaat sukkels de weg kwijt raken op de A12, kan Extinction Rebellion beter Chinese mede klimaat fanaten mobiliseren en zich vastketenen aan een van de draaiende of nog te openen bruinkoolcentrales.
    Eerst een paar keer oefenen in Polen misschien, voordat ze via de nieuwe zijde-route per trein naar China afreizen.

    Dat heeft meer impact en krijgt wereldwijd 100 keer meer aandacht !
  12. forum rang 9 josti5 10 september 2023 09:25
    Bijzonder lezenswaardig: 'klimaatveranderingen' bij de planeten van ons zonnestelsel, tot en met Pluto!
    Dat kan niet allemaal aan de CO2-mens liggen, toch?

    The Sun, the planets, and the solar system are undergoing significant changes, and the public remains unaware
    Just as Earth is witnessing the beginning of dramatic climate changes due to the Sun’s decreased activity, the entire solar system and the magnetic fields of all the planets are being affected. Significant and, in many cases, unexpected changes have begun to occur on the planets in our solar system in recent years. New Times has compiled a summary of all the planets for our readers (from the Sun outward):

    Mercury has no known changes yet, but it is small and closest to the Sun, offering the best “protection” against cosmic radiation. It is logical that it will be affected last.

    Venus has altered wind speeds, 33 percent faster than before(!), and its rotation has slowed down. Note that Venus rotates in the opposite direction to all other planets.

    Earth has a weakened magnetic field, with the poles moving closer together and an accelerating change in rotation speed. The result is altered jet streams in the atmosphere, increased cloud cover, more water in the atmosphere, increased precipitation (snow, hail, and rain), larger hail, reduced solar radiation, cooler climate, more extreme temperatures and air pressure, extreme weather, altered ocean currents, stronger and more colorful auroras (as cosmic particles penetrate deeper into the atmosphere), and a rapidly thinning ozone layer (mainly in the southern hemisphere), more active volcanoes (50 are erupting), and likely more and larger earthquakes soon.

    Mars is experiencing climate changes much more dramatic than those observed on Earth so far. The Red Planet has altered wind patterns, unexpected seismic activity with a now-active mantle(!), and has also started to rotate faster.

    Jupiter has changed its magnetic field, leading to visibly altered weather patterns and radio waves. The well-known Red Spot, a high-pressure region in Jupiter’s atmosphere, has begun to fade. At the same time, a new one has appeared, named “Red Spot Jr.”

    Saturn has changed storms, with a cyclical superstorm occurring ten years ahead of schedule.

    Uranus has record-breaking storms and auroras (northern lights).

    Neptune has seen a strong storm move in the opposite direction to usual, altered auroras (northern lights), and a 90-degree shift/tip of the planet’s poles! The first and last of these changes may indicate an ongoing pole shift. The clouds have also disappeared since the weak Cycle 25 began in 2019. NASA has come up with a reason this year: It’s the Sun… while simultaneously claiming that the Sun cannot affect cloud cover on Earth.

    THE SUN CONTROLS CLOUD FORMATION, says NASA... on Neptune. This was revealed in a report released on August 17 and presented on the space agency's website under the title "Neptune's Vanishing Clouds Linked to the Solar Cycle." Images taken by the Hubble Space Telescope show changes in the planet's cloud cover since 1994, but it wasn't until now that the "experts" realized it was due to the Sun. Screenshot: NASA.
    THE SUN CONTROLS CLOUD FORMATION, says NASA… on Neptune. This was revealed in a report released on August 17 and presented on the space agency’s website under the title “Neptune’s Vanishing Clouds Linked to the Solar Cycle.” Images taken by the Hubble Space Telescope show changes in the planet’s cloud cover since 1994, but it wasn’t until now that the “experts” realized it was due to the Sun. Screenshot: NASA.



    Pluto has experienced a collapse of its atmosphere!

    media2.freewestmedia.com/wp-content/u...

    freewestmedia.com/2023/09/07/the-enti...
  13. forum rang 10 voda 10 september 2023 14:47
    Weer een record: nog nooit zoveel dagrecords achter elkaar
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Zondag werd om 13.00 uur 28,5 graden gemeten in de Bilt en daarmee is het officieel de warmste 10 september ooit gemeten. Dat betekent alweer een nieuw dagrecord, en dát is volgens Weer.nl ook weer een nieuw record. Voor het eerst is er vijf dagen op rij sprake van een dagrecord. En, daar hoeft de recordreeks ook nog niet te eindigen.

    De afgelopen vijf dagen werd er elke dag een dagrecord verbroken. Woensdag was de warmste 6 september ooit, donderdag de warmste 7 september, enzovoort. We hebben sinds 1901 wel al een aantal keer perioden met 4 dagen op rij een recordhoge maximumtemperatuur. Dit gebeurde namelijk eind mei 1922, begin mei 1976, februari 2004, april 2007, juli 2019 en in februari 2021. Vijf dagen achter elkaar kwam echter nooit eerder voor.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1202982914/we...
38.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 1932 1933 1934 1935 1936 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,21 +0,51%
EUR/USD 1,0776 -0,05%
FTSE 100 8.381,35 +0,33%
Germany40^ 18.721,40 +0,19%
Gold spot 2.351,48 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Proximus
+1,77%
bpost
+1,63%
Retail...
+1,49%
Lotus ...
+1,36%
DEME G...
+1,30%

Dalers

arGEN-X
-5,09%
GBL
-2,71%
UCB
-2,06%
Umicore
-1,98%
Brederode
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links