Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

71.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 3324 3325 3326 3327 3328 ... 3554 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 00:43
    Leuk dat zinnetje (ZE HEBBEN HET ONS AANGEDAAN!). Hij bedoeld zich zelf,hij praat en schrijft in derde persoon.

    @realDonaldTrump.

    De Republikeinen in het Congres, hoewel goed bedoeld, blijven praten over een "onderzoek" naar de afzetting van de corrupte Joe Biden. Kijk, de man is omgekocht, hij heeft mensen omgekocht en hij wilde geen miljard dollar aan Oekraïne geven tenzij ze "de aanklager kwijt zouden raken". Biden is een ijskoude oplichter - je hebt geen lang ONDERZOEK nodig om het te bewijzen, het is al bewezen. Deze schoften hebben mij TWEE KEER aangeklaagd (IK WON!) en VIER KEER aangeklaagd - voor NIETS! Ofwel IMPEACH de BUM, of verdwijnen in VERGETELHEID. ZE HEBBEN HET ONS AANGEDAAN!
  2. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 02:05
    Palmer Rapport
    Donald Trump bevindt zich nu in een compleet fantasieland terwijl hij zichzelf probeert te troosten op weg naar de gevangenis.
    Bill Palmer | 7:00 pm EDT 27 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Donald Trump beweert nu dat 260.000.000 mensen zijn interview op de debatavond hebben bekeken. Als dat aantal onrealistisch hoog klinkt, dan is dat ook zo. Er zijn niet eens zoveel volwassenen in de Verenigde Staten. De afgelopen dagen heeft Trump de ene na de andere post op sociale media geplaatst, waarin hij steeds belachelijker indrukwekkende kijkcijfers voor zijn interview claimt. In zijn waanvoorstellingen gaan er nog steeds hordes mensen terug om het te bekijken!

    Het maakt niet uit dat deze cijfers zo overduidelijk nep zijn dat ze lachwekkend en vernederend zijn. Net zoals het niet uitmaakt dat Trump zichzelf compleet vernederde door te beweren dat hij maar 215 pond weegt. Net zoals het niet uitmaakt dat Trump nu beweert dat hij dit weekend een golftoernooi won met een score van 67 - een getal dat zelfs Tiger Woods alleen op een goede dag zou halen.

    Dit doet er allemaal niet toe, want Donald Trump bestaat niet meer in de echte wereld. Trump bevindt zich nu in een compleet fantasieland, zichzelf troostend met steeds cartooneskere waanideeën, terwijl zijn leven in de echte wereld aan flarden wordt geschoten door het strafrechtsysteem.

    Trump is nu op een punt dat hij beweert dat hij een betere golfer is dan Tiger Woods, fysiek fitter is dan een professionele quarterback en meer kijkers trekt dan er mensen in het land zijn. En toch is dit in werkelijkheid een man die half seniel klinkt, er half dood uitziet, al jaren geen greintje politieke macht meer heeft gehad en steeds weer gearresteerd wordt op een manier die duidelijk maakt dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal doorbrengen.

    Ik heb een tijdje gezegd dat het zekerste teken van de ondergang van Donald Trump zou zijn wanneer hij het punt bereikt waarop hij tevreden is met niets anders dan zichzelf baden in waanvoorstellingen. Dat is het punt waarop iemand het leven helemaal heeft opgegeven, geen kans meer ziet om dingen te veranderen en genoegen neemt met troostende fantasieën op zijn weg naar beneden. Trump is nu overduidelijk op dat punt.
  3. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 02:11
    Trump geeft Republikeinen in het Huis opdracht om impeachment van Biden onmiddellijk goed te keuren: 'Ze hebben het ons aangedaan!
    Sarah K. Burris
    27 augustus 2023, 7:50 PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-demands-biden-...

    Vanuit zijn zomerhuis in New Jersey heeft voormalig president Donald Trump de Republikeinen in het Huis gedicteerd dat het tijd is om president Joe Biden af te zetten.

    Op zijn persoonlijke sociale media website, Truth Social, beweerde Trump zondag dat het Huis al "bewezen" had dat Biden de wet overtrad en dat het daarom tijd was om in actie te komen.

    "Je hebt geen lang ONDERZOEK nodig om het te bewijzen, het is al bewezen," ging hij tekeer. "Deze schoften hebben me TWEE KEER aangeklaagd (IK WON!) en VIER KEER aangeklaagd - voor NIETS! IMPEACH de BUM, of verdwijn in OBLIVION. ZE HEBBEN HET ONS AANGEDAAN!"

    Republikeinen hebben moeite gehad om Amerikanen achter zich te krijgen met betrekking tot de Biden-onderzoeken. Hun extreemrechtse basis is echter erg luidruchtig over het onderwerp.

    De meest recente ABC News/Ipsos peiling van midden augustus liet zien dat Amerikanen niet achter de onderzoeken staan. Slechts 32 procent had er "enigszins vertrouwen in" dat de Hunter Biden-zaak "eerlijk zou worden afgehandeld", terwijl 48 procent er niet al te veel vertrouwen in had.

    Het probleem is dat Amerikanen het niet in verband brengen met president Joe Biden.

    Uit de peiling van Reuters/Ipsos bleek dat Amerikanen het er met 51 procent tegen 33 procent over eens waren dat de juridische problemen van Hunter Biden "onafhankelijk zijn van en niets te maken hebben met" Joe Biden's dienst als president. Onafhankelijken zijn het hier met een 2-1 marge mee eens. Erger nog, zelfs 32 procent van de Republikeinen is het ermee eens dat het niets te maken heeft met Joe Biden.

    Zelfs de recente peiling van Fox News voorspelt niet veel goeds voor de GOP. Terwijl hun respondenten denken dat Hunter Biden iets illegaals heeft gedaan, zegt slechts 38 procent dat Joe Biden enige connectie heeft met "de zakelijke transacties van zijn zoon".

    Tot nu toe heeft voorzitter Kevin McCarthy op het hekje gestaan om verder te gaan met impeachment, maar als hij er nu mee instemt, zal hij worden beschuldigd van het opvolgen van Trump's bevelen.
  4. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 08:40
    Donald Trump heeft een totale meltdown over het feit dat hij zogenaamd het land niet kan verlaten
    Bill Palmer | 21:00 EDT 27 augustus 2023.

    link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Donald Trump is vier keer gearresteerd en is ten onrechte op borgtocht vrijgelaten in afwachting van zijn proces, maar hem zijn (nog) geen reisbeperkingen opgelegd. Normaal gesproken moet je beginnen met het verknoeien en de regels overtreden voordat de rechter je privileges tijdens het voorproces begint weg te nemen, en hoewel Trump daar uiteindelijk misschien wel komt, heeft hij het nog niet verknald.

    Daarom is het zo vreemd dat Trump nu boos tekeer gaat over het feit dat hij het land niet kan verlaten om een golftoernooi in Schotland bij te wonen: “Ik heb het Staysure Senior PGA? Championship in Aberdeen, Schotland, op mijn geweldige baan, en Ik kan niet gaan. Ik moet in de buurt blijven en de gekke radicaal-linkse gekken, communisten, marxisten en fascisten bestrijden. Ik zou niet in Europa willen zijn en zien hoe dit LAND VERNIETIGENDE uitschot zijn walgelijke en illegale ‘magie’ uitwerkt op nietsvermoedende Republikeinse ‘leiders’ die het gewoon niet gepast vinden om vuur met vuur te bestrijden.

    Dit is dus vreemd. Voor alle duidelijkheid: voor zover iemand weet zou hij onder de borgtochtvoorwaarden van Trump inderdaad de Verenigde Staten mogen verlaten om dit toernooi bij te wonen – wat technisch gezien zou worden beschouwd als onderdeel van zijn taak als golfmanager. En gezien het feit dat hij eigenlijk gewoon lui zit en af en toe golf speelt als hij in de VS is, is het onmogelijk dat een paar dagen in Schotland op de een of andere manier zijn vermogen om een procesverdediging op te zetten zou schaden. Deze man doet sowieso niets om een procesverdediging op te zetten.

    Toch hebben de babysitters van Trump duidelijk een manier gevonden om hem ervan te overtuigen dat hij een paar dagen niet naar dit golftoernooi kan reizen, omdat dit op de een of andere manier zijn denkbeeldige voorbereiding op het proces zou schaden. Het laat zien hoe plooibaar de falende geest van Trump tegenwoordig is; iedereen om hem heen lijkt hem van alles te kunnen overtuigen. Maar de vraag is waarom zijn babysitters hem zouden willen overtuigen niet op reis naar Schotland te gaan. Wat weten zij dat hij niet weet, en wat wij niet weten?

    Dit is een ontwikkeling die het bekijken waard is, want terwijl het leven van Donald Trump voor hem instort, is het duidelijk dat het enige waar hij nog troost in vindt, dingen als golftoernooien is. Toch maken zijn eigen mensen er een punt van om hem zijn favoriete golftoernooi af te pakken. Er moet een reden zijn waarom ze hem ertoe aanzetten om niet naar het buitenland te reizen. Moeten we mild zijn en zeggen dat trumps eigen handlangers misschien bang zijn dat hij niet naar huis wil komen? Of is er iets anders aan de hand?
  5. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 08:45
    De blauwe maandag van Donald Trump
    Bocha Blue | 10:00 pm EDT 27 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Het lijkt wel of er elke dag een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt waarbij Donald Trump betrokken is. Maandag zal niet anders zijn. Dit is de dag dat rechter Tanya Chutkan heeft opgeroepen voor een hoorzitting. Dit is de dag waarop waarschijnlijk de datum van het proces wordt bepaald.

    Zoals jullie weten wil het team van Trump dat de procesdatum in 2026 is. Dit gaat niet gebeuren en iets zegt me dat ze dit heel goed weten. Maar het zit zo: wat er ook gebeurt, je kunt verwachten dat Trump er niet blij mee zal zijn. Het enige wat Trumps ingewanden even tevreden zou stellen, is een rechtszaak in 2026 of zelfs nog later.

    Maar Chutkan is geen rechter Cannon. Ze is een serieuze rechter en ze pikt geen onzin van Trump. Dus misschien stelt ze de procesdatum vast voor januari volgend jaar of maart, maar het zal zeker niet in 2026 zijn.

    Het zal interessant zijn om de reactie van Trump te zien. Ik voorspel dat hij tekeer zal gaan over hoe de rechter zijn mensenrechten en waardigheid probeert te stelen door een procesdatum vast te stellen midden in het campagneseizoen.

    Natuurlijk, als Trump een tirade houdt, wat op dit moment zo goed als onvermijdelijk is, zou hij de voorwaarden van zijn vrijlating kunnen schenden. Hoe dan ook is de kans groot dat Trump in de cel belandt voordat zijn rechtszaken beginnen. Dit komt omdat hij zijn mond niet kan houden, en het zal er niet beter op worden voor hem.

    Ondertussen hebben we allemaal maandag om naar uit te kijken. Het wordt een geweldige maandag, een dandy maandag, een blauwe maandag. Het wordt een blauwe maandag van verdriet en woede voor Trump, maar vreugde voor de partij van blauw, de Democratische Partij en de beste partij die er ooit is geweest.
  6. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 08:54
    De voormalige aanklager van Mueller voorspelt een onmiddellijke ‘botsing’ tussen Trump en de rechter in Georgië, waardoor de ex-president gevangengezet zou kunnen worden
    Sarah K. Burris
    14 augustus 2023, 17:04 ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-georgia-266375...

    Andrew Weissmann, voormalig hoofdaanklager van speciaal aanklager Robert Mueller, voorspelt een vroege ‘botsing’ tussen Donald Trump en zijn rechter als hij in Georgië wordt aangeklaagd op beschuldiging van verkiezingsinmenging.

    Maandag en dinsdag komt een grand jury in Fulton County bijeen en de aanklacht zal naar verwachting binnenkort worden uitgesproken. Terwijl verslaggevers wachten, bracht de voormalige president een groot deel van de maandag door met tieren op zijn persoonlijke sociale mediasite, waarbij hij getuigen en officier van justitie Fani Willis aanviel.

    Dit zal niet lukken met welke rechter de zaak ook toegewezen krijgt, opperde Weissmann.

    Weissmann geeft toe dat het ‘misschien een beetje buiten het linkerveld klinkt’ en legde uit dat borgtocht voor Trump een probleem zou kunnen zijn.

    ‘Nu hebben we gezien hoe de voormalige president borgtocht kreeg in Manhattan, Florida en D.C.’, legde hij uit. “We hebben ook gezien dat de voormalige president verklaringen blijft afleggen die, op zijn minst aantoonbaar, belemmering van de rechtsgang inhouden of getuigen intimideren. Waarom is dat belangrijk? Omdat in Georgië het statuut dat hier van toepassing kan zijn, afhankelijk van wat er wordt aangeklaagd, er een is waarin de Vermoeden is er een die de verdachte moet weerleggen."

    Simpel gezegd betekent het dat de beklaagde, Trump, moet aantonen ‘dat hij geen misdaden zal begaan en geen gevaar loopt te vluchten’.

    In Georgië moet worden aangetoond dat "de verdachte geen risico loopt om getuigen te intimideren of anderszins de rechtsbedeling te belemmeren." De wetten van Georgië verschillen van de federale wetten, maar ook van die van New York en Florida. Daarom kunnen de zaken deze keer ongebruikelijk zijn, legt Weissmann uit.

    Donald Trump heeft consequent laten zien dat hij getuigen, advocaten, onderzoekers en rechters zal aanvallen, terwijl hij ook dreigt met ‘vergelding’, ongeacht de instructies van de rechtbank. Zijn advocaten zullen dus beweren dat hij zal stoppen, maar er is aanzienlijk bewijs van het tegendeel, zelfs na soortgelijke waarschuwingen van rechters. Dat zou de rechter een vergunning kunnen geven om Trump geen borgtocht te verlenen.

    “Voor mij zal dat een probleem zijn voor een rechter die Donald Trump of iemand anders gaat behandelen als elke andere beklaagde”, zei Weissmann. “Omdat we vandaag nog een voortzetting zagen van de aanvallen op de federale rechter van Truth Social in D.C., die zei dat Geoff Duncan, de voormalige luitenant-gouverneur van [Georgië], niet zou moeten voldoen aan de dagvaarding van de grand jury in Georgië. Je kunt het niet aan een getuige vertellen. om niet te voldoen aan een dagvaarding van de grand jury, tenzij er enige juridische mogelijkheid is om dat te doen. Maar dat is niet wat de voormalige president deed. Het zal dus interessant zijn om te zien hoe de rechter in de toekomst met borgtocht omgaat.'

    MSNBC-presentator Nicolle Wallace kwam tussenbeide en vroeg of hij denkt dat er "al meteen een botsing zal plaatsvinden?"

    ‘Ja, absoluut,’ beaamde hij. ‘Ik weet dat veel mensen, waaronder ikzelf, dachten: hoe kan iemand die zich kandidaat stelt voor het presidentschap in de gevangenis worden gegooid in afwachting van zijn proces? Maar onthoud: je kunt je kandidaat stellen voor het presidentschap zonder getuigen te intimideren. Dus als je de keuze maakt om getuigen te intimideren – ik weet dat het ongelooflijk is dat we dit gesprek voeren."

    Bekijk de volledige discussie in de onderstaande video.
    www.youtube.com/watch?v=C5dvZDnM9GE
  7. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 08:57
    Federale rechter stelt maandag datum vast voor historisch proces VS tegen Trump
    AFP
    27 augustus 2023, 9:24 PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/federal-judge-to-wil...

    Washington (AFP) - Een federale rechter zal naar verwachting maandag een datum vaststellen voor wat een van de meest gedenkwaardige rechtszaken in de Amerikaanse geschiedenis zou kunnen worden: de Verenigde Staten van Amerika versus Donald J. Trump. Speciaal raadsman Jack Smith heeft gevraagd om het proces tegen de 45e Amerikaanse president - die wordt beschuldigd van samenzwering om de verkiezingen van 2020, die hij verloor, ongedaan te maken - te laten beginnen op 2 januari 2024. De advocaten van Trump hebben een datum voorgesteld van april 2026 -- ruim na de verkiezingen van november 2024 waarin de vastgoedmagnaat probeert terug te keren naar het Witte Huis. US District Court rechter Tanya Chutk...

    Lees meer.
    nordot.app/1068703837363586004?c=5926...
  8. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 14:20
    @realDonaldTrump
    -
    8m

    Er is zojuist gemeld dat de assistenten van de aanklager van TRUMP, de gestoorde Jack Smith, een ontmoeting hadden met hoge functionarissen in het Witte Huis vlak voordat deze politieke SleazeBags mij OVER NIETS aangaven. Als dit zo is, en dat is het, dan betekent dit dat Biden en zijn fascistische schurken op de hoogte waren van deze landverdelende vorm van verkiezingsbemoeienis en dit goedkeurden, ondanks dat ze volhouden dat ze "van niets wisten". Het is allemaal een GROTE LEUGEN, net als Rusland, Rusland, Rusland, & het niet weten van de zakelijke transacties van hun zoon. SEPONEER DE ZAAK!
  9. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 15:47
    Wanneer eindigt het?
    Bill Palmer | 9:09 uur EDT 28 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/when-do...

    Zelfs nu Donald Trump vier keer is gearresteerd op grond van eenennegentig misdrijven en op het punt staat te worden veroordeeld en voor de rest van zijn leven naar de gevangenis te worden gestuurd, moeten we op tv en Twitter nog steeds verhalen horen over hoe Trump is vermoedelijk een stap voor op ons. Het laatste verhaal ging over hoe Trump wilde dat zijn mugshot zou gebeuren, zodat hij het in zijn voordeel kon gebruiken. Het blijkt dat dit verhaal 100% fictief is.

    Blijkt dat Trump hard heeft gevochten om te voorkomen dat hij voor een mugshot moest gaan zitten. Volgens Hugo Lowell van The Guardian waren hij en zijn advocaten wekenlang bezig met het vinden van juridische manoeuvres waarmee Trump een mugshot in Fulton County kon vermijden. Niet alleen faalde Trump in die poging, het betekent ook dat elke hete kritiek die we hierover hebben gehoord totale onzin is.

    Tot zover het idee dat dit allemaal een groots masterplan van de kant van Trump was. Tot zover al het gepraat dat we horen over Trump die een mugshot wilde hebben, zodat hij die kon gebruiken om geld in te zamelen en er stoer uit te zien. Tot zover alle verhalen over hoe Trump zijn terugkeer naar Twitter had bewaard totdat hij een mugshot kon maken die hij ervoor kon gebruiken. Geen van deze dingen is gebeurd.

    Dit is wat we nu weten dat er daadwerkelijk is gebeurd. Trump probeerde wanhopig te voorkomen dat hij voor een mugshot zou gaan zitten, omdat (om voor de hand liggende redenen) geen enkele politieke kandidaat ooit zou kunnen profiteren van een mugshot. Nadat hij met een mugshot was opgezadeld, probeerde hij het beste van een slechte situatie te maken door erop in te spelen met een tweet en een inzamelingslink.

    Maar als Trump zijn zin had gekregen, zou er om te beginnen geen sprake zijn geweest van een mugshot. Dus alles wat hij vervolgens met die mugshot deed, kan niet worden gezien als een masterplan van zijn kant. Het is niets meer dan een poging om de schade te beperken waarvan hij weet dat die hem wordt aangedaan.

    Bovendien is het helemaal niet verrassend om te horen dat Trump faalde in zijn poging om de mugshot te voorkomen. Het enige wat Trump tegenwoordig doet, is falen. Hij probeerde wanhopig te voorkomen dat hij werd aangeklaagd, maar dat is hem niet gelukt. Hij probeerde te voorkomen dat mensen als de onderhoudsman van Mar-a-Lago hem in de maling zouden nemen, maar dat is hem niet gelukt.

    Donald Trump heeft geen magische krachten. Niets gaat zoals hij het probeert te laten gaan. Maar elke keer dat er iets misgaat voor hem, en hij zich vervolgens op de sociale media begeeft en zwakjes beweert dat hij het zo wilde, begint de meerderheid van de media en de experts er meteen op in te spelen om het effect te bereiken.

    Het wordt tijd dat we allemaal erkennen dat Trump niets voor hem in petto heeft. Niets verloopt zoals hij het probeert te laten verlopen. Hij voert geen geheim, kwaadaardig, geniaal masterplan uit waarbij hij er een punt van maakt aangeklaagd, gearresteerd en beschoten te worden, zodat hij die dingen op magische wijze weer aan de macht kan brengen.

    Zelfs als dit de strategie van Trump zou zijn, zou het niet werken – om redenen die nogal voor de hand liggen. Simpel gezegd: dit is geen fictiefilm waarin je jezelf een nog dieper gat kunt blijven graven totdat je op magische wijze bovenaan belandt. In de echte wereld geldt: hoe meer het kaartspel tegen je wordt gestapeld, hoe grondiger je verliest. Aan het einde van een film keert het geluk in iemands voordeel, simpelweg omdat de plot dat nodig heeft. Maar zo werken de dingen in de echte wereld niet.

    En nu weten we dat dit om te beginnen niet eens de strategie van Trump is. Het blijkt dat zelfs hij begrijpt dat zaken als gearresteerd worden, strafrechtelijk aangeklaagd worden en gefotografeerd worden voor een mugshot in feite een slechte zaak zijn voor politieke figuren. De vraag is wanneer we zullen stoppen met luisteren naar de mensen die onoprecht volhouden, met als enig doel de aandacht op zichzelf te vestigen, dat Trump ons op de een of andere manier nog steeds precies heeft waar hij ons wil hebben.
  10. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 16:08
    Trump verspreidt nieuwe 'roomer' over Ron DeSantis in door typfouten geplaagde post op Truth Social
    Travis Gettys
    28 augustus 2023, 9:04 AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-desantis-2024-...

    Donald Trump heeft een politiek gerucht verspreid over een van de belangrijkste uitdagers van zijn herverkiezingscampagne in 2024.

    De voormalige president deelde de roddel -- die hij verkeerd spelde als "roomer" -- dat Florida Gov. Ron DeSantis zich misschien terugtrekt uit de Republikeinse presidentsverkiezing om Sen. Rick Scott (R-FL) uit te dagen voor de Amerikaanse Senaat.

    “Roomer (sic) is (sic) sterk in politieke kringen waar Ron DeSanctimonious, wiens presidentiële run een puinhoop is, en wiens opiniepeilingen absoluut zijn ingestort, waardoor hij in sommige staten op de derde en vierde plaats komt, zal afhaken in de presidentiële race in om zich in Florida kandidaat te stellen tegen Rick Scott voor de Senaat', schreef Trump op Truth Social. "Dat is een interessante, nietwaar?"

    Het is niet duidelijk waar Trump zijn informatie over DeSantis vandaan heeft, wiens presidentiële campagne is vastgelopen nadat hij de topuitdager van de ex-president was geworden, maar voormalig Republikeins strateeg Rick Wilson gaf vorige week hetzelfde gerucht door.

    "Heet Tallahassee-gerucht landde zojuist in mijn schoot," postte Wilson afgelopen dinsdag op X. "'Wacht tot DeSantis voorgaat op Rick Scott.'"
  11. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 17:41
    Federale rechter slaat hamer neer: Trump zal procesdatum moeten halen 'ongeacht zijn schema'
    David Edwards
    28 augustus 2023, 10:37 AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-chutkan-trial-...

    U.S. District Judge Tanya Chutkan heeft maandag gezegd dat Donald Trump geen speciale privileges krijgt omdat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap terwijl hij meerdere rechtszaken moet voeren.

    Tijdens een hoorzitting op maandag zei Chutkan dat de procesdata die zijn voorgesteld door Trump en speciaal raadsman Jack Smith niet gepast zijn. Smith stelde een proces voor begin 2024 voor, terwijl Trump een datum in april 2026 wil.

    "Het vaststellen van een procesdatum is niet afhankelijk en zou niet afhankelijk moeten zijn van de persoonlijke en professionele verplichtingen van de beklaagde. De heer Trump zal, net als elke andere beklaagde, de procesdatum moeten halen, ongeacht zijn agenda," zei Chutkan tijdens de hoorzitting van maandag.

    De rechter vergeleek Trump met een professionele atleet en zei dat het "ongepast" zou zijn om een procesdatum vast te stellen die past bij zijn schema.
  12. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 17:50
    Trump herschrijft geschiedenis van zijn impeachments in waanzinnige all-caps Truth Social tirade
    Matthew Chapman
    28 augustus 2023, 10:54 AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-impeachment-26...

    De voormalige president Donald Trump herschreef de geschiedenis op zijn Truth Social account op maandag in een met typfouten doorspekt, all-caps manifest om te beweren dat hij nooit het onderwerp is geweest van een afzettingsonderzoek, waarmee hij suggereerde dat leden van het Congres simpelweg over zijn afzetting hebben gestemd zonder enig bewijs in overweging te nemen.
    "IK HEB NOOIT EEN IMPEACHMENT-ONDERZOEK GEHAD, IK HEB EEN IMPEACHMENT GEHAD, DIE IK HEB GEWONNEN! HET WERD ONMIDDELLIJK GESTART, GEEN VERGADERINGEN, GEEN STUDIE, GEEN VERTRAGINGEN", SCHREEF Trump. "DE KRANKZINNIGE FASCHISTEN [sic] en MARXISTEN SPELEN HET SPEL ANDERS."
    "ZE ZIJN EROP UIT OM AMERIKA TE VERNIETIGEN. MAGA!" besloot hij.

    In tegenstelling tot wat Trump beweert, was er beide keren dat hij werd aangeklaagd sprake van een aanklachtonderzoek en een feitenonderzoek. Trump weigerde te getuigen in zijn verdediging bij de tweede afzetting voor het aanzetten tot de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari, en verkondigde dat de procedure vanaf het begin al gemanipuleerd was.

    De uitbarsting van Trump volgde op een andere post eerder op de ochtend, waarin hij president Joe Biden beschuldigde van het orkestreren van de strafrechtelijke aanklachten tegen hem.

    "De verdeeldheid, woede en haat die Crooked Joe Biden, de slechtste en meest corrupte president in de geschiedenis van de Verenigde Staten, heeft veroorzaakt door zijn politieke tegenstander, die hem in de peilingen aanvoert, aan te klagen, allemaal omwille van verkiezingsinmenging, en om gelijk te krijgen voor de zeer vruchtbare onderzoeken naar hem door het Republikeinse Congres," schreef Trump. "Het zal alleen maar erger worden omdat deze gestoorde gekken geen grenzen kennen. Ooit zal het gezond verstand echter weer zegevieren. MAGA!"
  13. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 18:00
    Rechter berispt woedende Trump-advocaat nadat hij Jack Smith beschuldigt van het schenden van zijn eed
    David Edwards
    28 augustus 2023, 11:01 AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/chutkan-lauro/

    U.S. District Judge Tanya Chutkan heeft maandag John Lauro, een advocaat van Donald Trump, uitgefoeterd nadat hij special counsel Jack Smith beschuldigde van het schenden van zijn ambtseed.

    Court watcher Brandi Buchman deed verslag van de hoorzitting die was belegd om een procesdatum vast te stellen voor de federale verkiezingsinmenging van Trump.

    Chutkan merkte op dat het kantoor van de special counsel het bewijs zo had georganiseerd dat een snel proces mogelijk was. Maar het team van Trump stelde een procesdatum voor van april 2026, wat volgens Chutkan niet acceptabel was.

    De hoorzitting werd verhit toen Lauro pleitte voor meer tijd.

    "Chutkan vraagt Lauro waarom dit niet genoeg tijd is," meldde Buchman op de social media site die vroeger bekend stond als Twitter. "Lauro komt heet binnen. Stem iets verhoogd. Noemt Trump 'Mr. Trump' en corrigeert zichzelf dan meteen naar 'President Trump' Lauro noemt dit een 'showproces'. 'We moeten ons werk doen als advocaten van de verdediging.' Hij is een beetje schel."

    Buchman voegde eraan toe: "Voor een federale aanklager om te suggereren dat we in vier maanden naar de rechtszaal zouden kunnen gaan is niet alleen absurd, maar het is een schending van een eed op gerechtigheid, zegt Lauro, stem bulderend. Chutkan zegt: "Laten we de temperatuur hier even laten zakken."

    Chutkan's stem werd beschreven als "gelijkmatig en kalm" terwijl ze de advocaat berispte.

    "Ze zegt, Trump is niet zoals elke andere beklaagde gezien zijn toegang tot advocaten, middelen," merkte Buchman op.
  14. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 18:01
    Rechter wijst Trump af op de procesdatum van 2026 en stelt maart 2024 vast voor federale verkiezingsinmenging
    David Edwards
    28 augustus 2023, 11:40 uur ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-march-2024-trial/

    De Amerikaanse districtsrechter Tanya Chutkan heeft maandag een datum in maart 2024 vastgesteld voor het proces tegen de federale verkiezingsinmenging van Donald Trump, tegen de bezwaren van zijn advocaten in.

    “Hoewel de heer Trump recht heeft op tijd om zich voor te bereiden, heeft het publiek recht op een snelle en efficiënte oplossing van deze kwestie”, zei Chutkan na een korte pauze in een verhitte hoorzitting waarin Trump-advocaat John Lauro had gepleit voor een uitspraak van april 2026. proefdatum.

    Chutkan zei toen dat ze een procesdatum van 4 maart 2023 vaststelde, slechts enkele maanden na de door de regering voorgestelde datum van 2 januari.

    Lauro stemde met tegenzin in met de nieuwe datum, maar hield vol dat Trump hierdoor geen effectieve raad zou krijgen.

    "Mijn voornaamste zorg hier, zoals dat in elke zaak het geval is, is het belang van gerechtigheid en dat ik het recht van de beklaagde om zich adequaat voor te bereiden in evenwicht heb gebracht", merkte Chutkan op.
  15. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 19:28
    Kari Lake wil ‘een straatgevecht, een vuistgevecht’ nadat de rechter de datum van het proces tegen Trump heeft vastgesteld op maart 2024
    David Edwards
    28 augustus 2023, 13:15 ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/kari-lake-street-fight/

    De mislukte kandidaat uit Arizona, Kari Lake, reageerde op de procesdatum van Donald Trump in maart 2024 door te suggereren dat zijn aanhangers klaar waren voor een ‘straatgevecht’.

    War Room-podcastpresentator Steve Bannon vertelde maandag aan Lake dat de Amerikaanse districtsrechter Tanya Chutkan het proces tegen Trumps federale verkiezingsinmenging had vastgesteld op 4 maart volgend jaar.

    "Ik weet zeker dat ze zullen worden verschoven, maar gewoon een willekeurige, vlak voor Super Tuesday, gewoon een willekeurige, gewoon een willekeurige datum," zei Bannon sarcastisch. "Kari, gewoon totaal willekeurig."

    'Ik wil gewoon dat de bende iets weet, Steve,' antwoordde Lake. ‘Ze proberen het, ze verliezen. Oké. Dat weten we. Dat doe je niet, winnaars gedragen zich niet zoals de diepe staat nu handelt.’

    Lake suggereerde dat de zaken tegen Trump deel uitmaakten van een psychologische operatie om zijn aanhangers te demoraliseren.

    'Geloof niet al het nieuws dat je leest,' hield ze vol. “Het grootste deel ervan zijn complete leugens en onzin, en het is bedoeld om in je gedachten te dringen en je psychologisch neer te halen. Wij zijn aan het winnen. Zij zijn niet aan het winnen. Donald Trump is aan het winnen.”

    “Het Amerikaanse volk wint, maar het zal volgend jaar een gevecht, een straatgevecht en een vuistgevecht worden”, voegde Lake eraan toe. "En dus moeten we onszelf sterken en weten dat God ons hier met een reden heeft geplaatst."
  16. forum rang 7 Succes 28 augustus 2023 20:15
    Rechtszaak tegen Trump over ondermijning stembusuitslag start in maart 2024

    De aanvangsdatum van de rechtszaak tegen Donald Trump wegens ondermijning van de verkiezingsuitslag is door een federale rechter bepaald op 4 maart 2024, midden in de campagnetijd. In deze zaak wordt de voormalig president van de Verenigde Staten ervan beschuldigd een plan te hebben opgezet om zijn verlies bij de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

    Deze zaak staat los van een zaak in de Amerikaanse staat Georgia, waarvoor hij zich afgelopen week meldde in de gevangenis.
    Ongelukkig moment voor Trump

    Als de vandaag bepaalde datum standhoudt zou dit een tegenslag betekenen voor Trump, die de zaak probeert uit te stellen tot ver na de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Een dag later, op 5 maart, staat bij de Republikeinen bovendien een belangrijk debat gepland.

    Het team van Trump en de aanklagers in de zaak hadden totaal verschillende verzoeken voor het processchema. Speciaal aanklager Jack Smith, die sinds afgelopen herfst onderzoek doet naar Trump, wilde op 2 januari 2024 beginnen.

    De advocaten van Trump hadden gevraagd om pas in april 2026 te beginnen. Tijdens de hoorzitting vandaag merkte de rechter dat beide voorstellen ver uit elkaar lagen en dat geen van beide aanvaardbaar was, meldt nieuwssite Semafor.

    -------------
    Aanklachten tegen Trump

    In totaal wordt Trump in deze rechtszaak geconfronteerd met vier federale aanklachten, waaronder drie samenzweringen:

    - De eerste is een samenzwering om de VS te ondermijnen door fraude en misleiding en met als doel het tellen van de stemmen en het bekrachtigen van de verkiezingsuitslag te belemmeren.
    - De tweede is een samenzwering om een officiële procedure te dwarsbomen. Het gaat daarbij om de bijeenkomst in het Capitool waar de uitslag van de verkiezing werd bekrachtigd.
    - De derde aanklacht is dat hij de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden heeft gedwarsboomd. Dit verwijst waarschijnlijk naar de Capitoolbestorming waar de winst van Biden die dag bekrachtigd zou worden door vicepresident Mike Pence.
    - Als laatste wordt hij aangeklaagd voor het ondermijnen van het recht van burgers om hun stem geteld te krijgen, in een poging de verkiezingsuitslag ongedaan te maken.
    ----------

    In 2024 staan ook andere rechtszaken tegen Trump gepland. De startdatum van het proces in de andere federale zaak van Trump, die verband houdt met het meenemen van geheime staatsdocumenten naar zijn landgoed Mar-a-Lago, werd eerder op 20 mei 2024 vastgesteld. Op 25 maart 2024 begint een strafzaak in New York die draait om zwijggeld dat Trump betaalde aan voormalig pornoster Stormy Daniels.

    Er is nog geen datum voor de rechtszaak voor zijn zaak in Georgia. De voormalig president wordt hier samen met achttien medeverdachten, onder wie Trumps advocaat Rudy Giuliani, de voormalige stafchef van het Witte Huis Mark Meadows en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Justitie en van de Republikeinse Partij in de staat Georgia, vervolgd voor een crimineel complot om de uitslag van de presidentsverkiezingen in zijn voordeel aan te passen.

    nos.nl/artikel/2488384-rechtszaak-teg...
  17. forum rang 9 gnocchi. 28 augustus 2023 22:47
    @realDonaldTrump
    ·
    1u

    Pagina 2: Hoe kom je aan een aanklacht die bijna geheel gebaseerd is op de bevindingen van het Unselect Committee of Marxists, Fascists, and Political Hacks van 6 januari, terwijl deze zelfde schurken, die jarenlang zijn betrapt op liegen over Rusland, Rusland, Rusland , Oekraïne, Oekraïne, de FISA, het nepdossier en nog veel meer, met opzet en illegaal al het bewijsmateriaal, de bevindingen en het bewijs van de commissie van 6 januari VERNIETIGD EN VERWIJDERD? Wanneer zal de gestoorde Jack Smith de commissie strafrechtelijk aanklagen?
    Avatar

    Donald J.Trump

    @realDonaldTrump
    ·
    2u

    De gestoorde Jack Smith en zijn team van misdadigers, die werden betrapt toen ze naar het Witte Huis gingen vlak voordat de 45e president van de Verenigde Staten werd aangeklaagd (een absoluut nee nee!), hebben bijna drie jaar aan deze heksenjacht gewerkt, maar besloten om het midden in de campagne van de politieke tegenstander van Crooked Joe Biden tegen hem te brengen. Verkiezingsinmenging! Vandaag gaf een bevooroordeelde, Trump-hatende rechter mij slechts een verlenging van twee maanden, precies wat onze corrupte regering wilde: SUPER DINSDAG. Ik ga in beroep!
  18. forum rang 9 gnocchi. 29 augustus 2023 01:22
    Mark Meadows heeft zichzelf net onder de bus gegooid
    Bill Palmer | 5:45 pm EDT 28 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/mark-me...

    Als iemand zichzelf in de kijker speelt, hebben we de natuurlijke neiging om te denken dat hij of zij op de een of andere manier moet weten wat hij of zij doet. Je klimt niet in een boom tenzij je weet dat er een pot met goud is of iets daarboven dat niemand op de grond kan zien. Dat wil zeggen, tenzij je gewoon dom bent. Dit brengt ons bij Mark Meadows.

    Meadows had vandaag zijn hoorzitting om te proberen zijn strafzaak in Fulton County over te brengen naar de federale rechtbank. We wachten nog steeds op een uitspraak of feedback van de rechtbank. Het is altijd mogelijk dat hij een toevallige uitspraak in zijn voordeel krijgt (waartegen hij dan in beroep kan gaan), maar omdat zijn argument om te beginnen al juridisch ongegrond is, is het waarschijnlijk dat hij gewoon verliest. Bovendien, als hij deze hoorzitting verliest, zal dat zijn proces in Fulton County geen dag vertragen. Hij zal er niets mee gewonnen hebben.

    Daarom is het zo bizar dat Meadows naar verluidt zelf in de getuigenbank ging zitten tijdens de hoorzitting van vandaag, zodat hij persoonlijk kon pleiten voor verplaatsing van de zaak naar de federale rechtbank. Houd in gedachten dat wat hij vandaag ook zei in de getuigenbank, het onder ede was en dat hij zich nu heeft vastgezet op deze versie van de gebeurtenissen. Dus als hij dichter bij zijn rechtszaak komt en hij besluit dat hij een andere versie van de gebeurtenissen moet opvoeren ter ondersteuning van een redelijke twijfel verdediging, dan kan hij dat niet doen. Hij zit voor altijd vast aan wat hij vandaag in de getuigenbank heeft gezegd.

    Het zou anders zijn als Meadows een realistische hoop had om deze hoorzitting te winnen. Nogmaals, zijn kansen zijn niet nul. Maar ze zijn zeker niet 50-50. Ze zijn niet eens één op vier. Dit is een enorme gok. En Meadows heeft net het grootste deel van zijn resterende fiches ingezet op een hand waarvan hij weet dat hij die waarschijnlijk gaat verliezen. Zelfs als je geluk hebt en wint in zo'n situatie, was het nog steeds een dom idee om het te proberen. Het is alsof je je geleend geld uitgeeft aan loterijtickets en denkt dat je gaat winnen.

    Maar nogmaals, er is die natuurlijke neiging om te denken dat als Meadows zo toegewijd is aan deze strategie, hij wel iets moet weten dat wij niet weten. Hij moet een beter idee hebben van hoe dit gaat uitpakken dan wij, anders zou hij het niet doen. En toch blijft Meadows ons laten zien dat hij absoluut niet weet hoe dit werkt.

    Meadows gaf op beroemde wijze bewijs tegen zichzelf aan het comité van 6 januari, wetende dat het in handen zou komen van aanklagers, maar de volgende dag verbrak hij zijn medewerking. Toen hij eenmaal dat bewijs aan het Congres had overhandigd, was hij 100% verplicht om een deal te sluiten met de aanklagers - maar hij heeft nooit de moeite genomen om een deal te sluiten. In plaats daarvan gaf hij naar verluidt de aanklagers stukjes en beetjes aanvullend bewijs tegen Trump en dacht op de een of andere manier dat dat hem zou redden. Maar uiteindelijk werd Meadows gewoon aangeklaagd. Hij hielp Trump neerhalen en hij hielp zichzelf neerhalen.

    De kick is dat van alle grote namen die verbonden zijn aan de misdaadgolf van Donald Trump, Mark Meadows misschien wel in de beste positie was om een gunstige immuniteitsdeal te krijgen. Meadows zat op de eerste rij bij meerdere misdaden van Trump, wat betekent dat Meadows waarschijnlijk vrijuit had kunnen gaan door mee te werken, hoe lelijk Meadows eigen misdaden ook waren.

    Iedereen weet dat je óf een samenwerkingsdeal sluit met aanklagers en profiteert van de voordelen van die deal, óf je weigert om mee te werken met aanklagers en profiteert ten minste van het feit dat je jezelf en je maten niet in staat van beschuldiging hebt gesteld. Meadows koos voor een denkbeeldige derde optie die alleen bestond in zijn gebroken geest, en het resulteerde erin dat Meadows en Trump werden aangeklaagd.

    We hebben nog steeds te maken met dezelfde Mark Meadows. Hij is hier nu niet opeens goed in. Natuurlijk, hij heeft nu een goede advocaat, maar wat dan nog? Hij heeft al laten zien dat hij het soort gek is die denkt dat hij zich hier doorheen kan toveren, in plaats van realistisch juridisch advies in te winnen over zijn opties.

    Er is dus geen reden om te geloven dat Meadows plotseling weet wat hij doet. Als zijn volslagen vreemde benadering van een strafrechtelijke verdedigingsstrategie goed was, zou hij om te beginnen niet aangeklaagd zijn. Hij heeft al laten zien dat hij een talent heeft voor het vinden van creatieve manieren om zichzelf in een nog dieper gat te graven. En nu zit hij in de getuigenbank en beperkt hij zijn eigen mogelijkheden, zonder goede reden.
  19. forum rang 9 gnocchi. 29 augustus 2023 08:53
    Palmer-rapport
    Donald Trump wordt gek, want voor hem valt alles in duigen
    Bill Palmer | 2:10 uur EDT 29 augustus 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donal-t...

    Het probleem voor Donald Trump is niet alleen dat hij een incompetente beklaagde is met een incompetente juridische strategie. Het is dat zelfs als hij een competente beklaagde zou zijn met een competente juridische strategie, hij nog steeds genaaid zou worden omdat hij zo duidelijk schuldig is. Hij bewijst ook onbewust dat je je niet realistisch kandidaat kunt stellen voor het presidentschap terwijl je op borgtocht vrij bent in afwachting van een strafrechtelijk proces.

    Het begon allemaal maandag tot een hoogtepunt te komen, toen Trump overal een zeer slechte dag had. De rechter in zijn federale strafproces van 1/6 lachte vrijwel om zijn verzoek om een proces in 2026, en gaf in plaats daarvan opdracht tot een proces in maart 2024. De advocaat van Trump deed het zo slecht tijdens de hoorzitting dat je je moet afvragen of hij nog steeds in dienst zal zijn tegen de tijd dat dit proces voor de rechter komt. En als klap op de vuurpijl blijkt uit een nieuwe peiling dat de laatste arrestatie van Trump en het niet verschijnen op het Republikeinse debat nu zes punten van zijn Republikeinse voorverkiezingscijfers hebben afgetrokken.

    Trump vat het niet goed op, op zijn zachtst gezegd. Trump bracht de hele dag door op sociale media, waarbij hij ten onrechte beweerde dat Jack Smith ‘betrapt was toen hij naar het Witte Huis ging vlak voordat’ hij Trump aanklaagde, en tekeer ging over de ‘Trump Hating Judge’ die zijn strafproces voorzat. En dat kwam het dichtst in de buurt van een samenhangende gedachte die Trump de hele dag had.

    Op een gegeven moment plaatste Trump een post op de sociale media met de volgende zinnen: “deze zelfde schurken” … “Rusland, Rusland, Rusland, Oekraïne, Oekraïne, Oekraïne” … “VERNIETIGD EN VERWIJDERD” … en toen eiste hij dat Jack Smith het Congres strafrechtelijk zou aanklagen . Dit spul begint te lezen als het Unabomber-manifest, alleen minder begrijpelijk.

    Op een gegeven moment verwees Trump naar een ‘gerucht’ (dat hij ‘roomer’ spelde) en vervolgens slaagde hij er op de een of andere manier in om ‘fascistisch’ te spellen met een ‘h’ (gebruik je fantasie). Hij bestempelt nu ook een aantal van zijn posts op sociale media als ‘Pagina 2’ – wat denkt hij dat dit is, een roman?

    Trump is altijd opmerkelijk analfabeet geweest, maar daar gaat het hier niet om. Het punt is dat Trump snel het weinige dat nog van zijn geest over was, aan het verliezen is. Hij voert een verloren oorlog op alle fronten en lijkt niet eens te begrijpen waartegen hij vecht. We kijken naar een man, die altijd psychologisch losgeslagen is, die erachter komt dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal doorbrengen.
  20. forum rang 4 alexnr75 29 augustus 2023 11:30
    NEWT: Many people who may not like Trump’s personality look at this and think ‘Here are my choices. I’m going to side with a totally corrupt administration or I’m going side with the guy who has the guts to stand there and take the beating and keep coming.’

    twitter.com/ElectionWiz/status/169580...
71.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 3324 3325 3326 3327 3328 ... 3554 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,97 +0,10%
EUR/USD 1,0748 -0,08%
FTSE 100 8.351,37 +0,45%
Germany40^ 18.491,80 +0,34%
Gold spot 2.310,85 -0,14%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

AB InBev
+4,24%
IBA
+1,73%
Barco
+1,66%
Colruyt
+1,62%
arGEN-X
+1,45%

Dalers

Bekaert
-4,97%
Aedifica
-1,89%
MONTEA
-1,88%
WDP
-1,67%
Sofina
-1,60%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links