Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,475 3 mei 2024 17:35
  • -0,275 (-0,81%) Dagrange 33,370 - 33,865
  • 5.779.215

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.722 Posts
Pagina: «« 1 ... 905 906 907 908 909 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Whatgoesupmustgodown 26 augustus 2023 11:51
    quote:

    Ron-tron system schreef op 25 augustus 2023 22:11:

    28,25eur aan de bel.
    61usd ADR daar moest ie op gezet worden zoals de verwachting was.

    Hi Carl, gestopt met forum ING? Jammer, want de commentaren daar missen jouw wijsheid. Of kom je weer op het forum als ING weer voor het oprapen ligt, na een forse dip?
  2. forum rang 6 Cash collector 26 augustus 2023 12:13
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 25 augustus 2023 17:59:

    [...]

    Uiteraad; silicium is trouwens niet eens een metaal, behalve als je de astronomische definitie hanteert (waar zuurstof en stikstof ook 'metalen' zijn...). Maar als je uitgaat van het zuiverste kwarts dat je kunt vinden, en de zuurstof eruit haalt, dan zit er nog honderden keren meer verontreiniging in dan toelaatbaar voor vervaardiging van chips. Zoals je zegt zitten de dopes in zeer lage concentraties, en de natuurlijke verontreinigingen, die meestal ook als dopes werken, moeten dus veel lager dan dat gemaakt worden, anders hebben die dopes geen meetbaar effect.

    Wat ruimtevaart betreft: merk op dat ik het had over interplanetaire ruimteschepen, niet over interstellair. En dat "zeker niet met de technologie van nu", is geen enkele rechtvaardiging voor "dus gaan we het meteen maar onmogelijk maken voor de technologie van over 100.000 jaar". Het is gewoon dom om een hoogwaardig materiaal met unieke, onvervangbare eigenschappen te verkwisten aan een toepassing die in het geheel geen voordeel van deze eigenschappen heeft. Dat is kapitaalvernietiging.

    Wat ik als alternatief zie? Gewoon zon- en wind-energie opslaan. Daar zijn best technologieën voor. Bijvoorbeeld water omhoog pompen een stuwmeer in, zodat je het er later weer uit kunt laten lopen door je waterkracht centrale. Natuurlijk niet erg geschikt voor Nederland, waar we geen hoogteverschillen kennen. Maar Noorwegen is ontzaggelijk groot, en ligt grotendeels op 1000m hoogte. Maak daar maar eens een stuwmeer zo groot als Nederland. (Dat kleine beetje land kunnen ze best missen...) Met een diepte van 10m kun je dan zo'n 400 km3 water kwijt. En elke m3 op 1000m hoogte is 10MJ aan energie (= ca. 3kWh). Dan praat je over een opslag van meer dan een TWh.
    Voor mij is ruimtevaart voor exploratie van het zonnestelsel eveneens complete verspilling. Wat wil je op die planeten voor belangwekkends gaan doen waar we hier dringend behoefte aan hebben? Grondstoffen winnen? Serieus? Ik vind het een slecht argument om geen uranium te willen gebruiken voor de energievoorziening.

    Opslag en omzetting zijn essentiële onderdelen van een energievoorziening die leunt op zon en wind.
    Omhoog pompen van water om er later via een turbine stroom mee op te wekken lijkt interessant. Er zitten nogal wat verliezen aan: Motor rendement, pomp rendement, stroming verliezen, turbine rendement, generator rendement. Je gaat al gauw richting 50%.
    Als je er twee TWh aan elektrische energie in moet stoppen om er later één TWh elektrische energie uit te krijgen, spreek je dan van een buffer of van een verbruiker?
    Opslag van elektriciteit in accu's is energetisch, economisch en qua ruimtegebruik duurzaamheid veel interessanter. Er zijn interessante ontwikkelingen in elektrolyse. Google maar eens naar Hysata of klik deze link: hysata.com/

    Stuwmeren zijn interessant als ze niet meer dan de aanleg van een stuwdam en turbines vergen en als het water er in natte periodes vanzelf in stroomt.
  3. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 27 augustus 2023 09:14
    OPEC
    De ‘fragiele vijf’ Iran, Irak, Libië, Nigeria en Venezuela – die de afgelopen jaren te kampen hebben gehad met productieverliezen en verstoringen – zullen dit jaar grofweg 900.000 vaten per dag aan productie toevoegen en op zijn minst hetzelfde in 2024, schat de bank. . Dat is genoeg om aan de komende groei van de vraag naar olie te voldoen, aldus het rapport.

    “Plots zijn ze bronnen van groei, en dat zullen ze vijf, vier jaar lang blijven – of misschien zelfs langer in het geval van Irak en Venezuela”, zei Ed Morse, hoofd grondstoffenonderzoek van Citigroup, in een interview. . “Het valt ons op dat de kernlanden van de OPEC een probleem hebben.”

    De vijf landen vertonen allemaal positieve tekenen van herstel van het aanbod, terwijl de groei van de vraag naar olie zal worden beperkt door de afnemende expansie in China, aldus Morse.

    De Iraanse productie heeft zich hersteld doordat het een vloedgolf aan exporten naar China stuurt, terwijl het zich bezighoudt met voorzichtige diplomatie met de VS. Irak kan de bevoorrading herstellen als het land overeenstemming bereikt over een gesloten pijpleiding naar Turkije, en ook de capaciteit vergroten. Nigeria heeft de veiligheid in zijn onrustige olierijke delta verbeterd, Venezuela voert gesprekken met Washington over het versoepelen van de sancties, en zelfs Libië, dat al lang geplaagd wordt door instabiliteit, heeft potentieel voor expansie.

    Als gevolg hiervan kunnen OPEC-leider Saoedi-Arabië en zijn bondgenoten aan de Perzische Golf – die dit jaar de productie hebben verlaagd om de ruwe prijzen te ondersteunen – onder druk komen te staan ??om de productie verder te verlagen, aldus Morse. Het koninkrijk heeft de levering al teruggebracht tot een dieptepunt in twee jaar, dichtbij 9 miljoen vaten per dag.

    'Het wordt een groot probleem,' zei Morse. "Ik denk dat ze zullen moeten bezuinigen, en ik weet niet hoe gemakkelijk het voor hen is om dat te doen."
  4. forum rang 6 Candelll 27 augustus 2023 09:16
    Bullish Fundamentals beperken de nadelen voor de olieprijzen
    De olieprijzen liggen op koers voor een wekelijks verlies als gevolg van het vooruitzicht dat er nieuwe oliestromen op de markt komen, maar bullish fundamentals helpen elke significante daling te stoppen.
    Het vooruitzicht dat de Koerdische olie-export terugkeert naar de markt en de geruchten over een toenadering tussen de VS en Venezuela hebben deze week zwaar op de olieprijzen gedrukt, maar een gezonde voorraden ruwe olie in de VS en lager dan verwachte productvoorraden in Europa hebben een deel van deze daling gecompenseerd. druk. Tenzij de bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve in Jackson Hole vandaag voor onverwachte wendingen zorgt, is de olie op weg naar een nieuw, zij het zeer klein, wekelijks verlies.

    Chevron-vakbonden bedreigen stakingsverstoring in Australië Terwijl de voorzichtige overeenkomst van Woodside met zijn offshore-arbeidersvakbond de angst voor een LNG-aanbodschok wegnam, kon de vakbond van Chevron (NYSE:CVX) doorgaan met vakbondsacties op de Gorgon- en Wheatstone-terminals nadat 99% van de werknemers een staking had goedgekeurd.

    VS leggen sancties op tegen vliegtuigbrandstof in Myanmar. Het Amerikaanse ministerie van Financiën breidde de sancties tegen Myanmar uit tot bedrijven en individuen die het Aziatische land helpen bij de aanschaf van vliegtuigbrandstof die wordt gebruikt bij militaire aanvallen door de junta, waarbij de vorige ronde van sancties gericht was tegen de staatsbanken van Myanmar.

    Brandstofsubsidies stijgen boven de 7 biljoen, waarschuwt het IMF. Volgens nieuwe schattingen van het Internationale Monetaire Fonds zijn de mondiale subsidies voor fossiele brandstoffen de afgelopen twee jaar met 2 biljoen dollar gestegen, tot boven de 7 biljoen dollar in 2022, waarbij expliciet door de overheid betaalde subsidiekosten minder dan 20% van die fondsen uitmaken.

    Het Panamakanaal kan de droogte niet aan. De autoriteiten van het Panamakanaal verwachten dat de huidige beperkingen op de dagelijkse doorvaart van schepen, waarbij het aantal tankers wordt beperkt tot 32 per dag en hun draagvermogen wordt beperkt, ten minste tien maanden zullen blijven bestaan, aangezien een langdurige droogte de waterstanden in Panama blijft decimeren.

    Cheniere tekent een nieuwe LNG-deal met Duitsland. De Amerikaanse LNG-exporteur Cheniere Energy (NYSEAMERICAN:LNG) heeft een nieuwe leveringsovereenkomst getekend met het Duitse BASF (ETR:BAS) om het bedrijf vanaf medio 2026 te voorzien van 0,8 miljoen ton LNG per jaar, de vierde overeenkomst die tot nu toe in 2023 werd gesloten.

    China gebruikt BRICS-bijeenkomst om Afrikaanse deals binnen te halen China sloot in de zijlijn van de BRICS-top in Johannesburg een reeks energieovereenkomsten met Zuid-Afrika, met als doel de levensduur van kolencentrales te helpen verlengen, transformator- en zonnepaneelcentrales in het Afrikaanse land te bouwen en de kerncentrale van Koeberg te upgraden.

    Amerikaanse leaseverkoop 261 tart de uitfasering van Biden. Voortbouwend op het succes van de vorige lease-uitverkoop in maart, waarbij 32 oliemaatschappijen boden op gebieden in de Golf van Mexico, heeft het Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management aangegeven dat het de nieuwe lease-uitverkoop in de GoM op 27 september zal houden, met een aanbod van 12.395 blokken. .

    Shell verkoopt zijn raffinaderij in Singapore. Volgens berichten in de media overweegt de Britse energiegigant Shell (LON:SHEL) de verkoop van zijn raffinage- en petrochemische fabrieken in Singapore, en doet een beroep op Goldman Sachs (NYSE:GS) om een mogelijke verkoop te onderzoeken, waarbij het Chinese Sinopec als potentiële koper naar voren komt.

    Oorlogspremies voor vracht stijgen enorm door problemen in de Zwarte Zee. De Oekraïense drone-oorlog en de Russische raketaanvallen in de Zwarte Zee hebben de premies voor oorlogsrisico’s in de regio doen stijgen, waarbij de extra verzendkosten tot 1 miljoen dollar zijn gestegen, omdat verzekeringsmaatschappijen hogere vergoedingen eisen van scheepsbevrachters vanwege de hogere risico’s.

    De navigatie in de Turkse Straat is opgeschort te midden van branden. Meer dan 150 schepen, waaronder 23 tankers en 33 droge bulkschepen, zijn tegengehouden bij de noordelijke en zuidelijke ingang van de Turkse Dardanellen-straat, te midden van woedende bosbranden in de kustgebieden. De scheepvaart in noordelijke richting werd eind donderdag hervat.

    Nikkelsonde uit Indonesië leidt tot rally. De prijzen van nikkelerts in Indonesië zijn de afgelopen weken met meer dan 10% gestegen tot boven de $160 per nikkel-eenheid, toen de procureur-generaal van het land een onderzoek startte naar illegale mijnbouw en de activiteiten in een belangrijke mijn van het staatsbedrijf Antam opschortte.

    De aantrekkingskracht van North Dakota neemt af naarmate Bakken volwassener wordt. De Canadese producent Crescent Point Energy (TSE:CPG) heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om zijn activa in Bakken voor 500 miljoen te verkopen aan een onbekende particuliere exploitant, die zich wil concentreren op zijn Canadese areaal in de bekkens van Duvernay en Alberta Montney.

    China kijkt naar nucleaire opbouw in Saoedi-Arabië. Volgens de WSJ is Saoedi-Arabië in vergevorderde gesprekken met het Chinese staatsbedrijf CNNC om een kerncentrale te bouwen in de oostelijke provincie van het Midden-Oosten, vlakbij de grens met Qatar. Daarmee worden de Amerikaanse plannen om hetzelfde te doen op losse schroeven gezet.
  5. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 27 augustus 2023 18:29
    quote:

    Candelll schreef op 27 augustus 2023 09:30:

    BB lijnen op weekbasis
    adyen nogmaals de veriezer
    ING de winnaar

    4 aandelen die dik onder de trendlijn liggen, deze zouden herstel moeten laten zien
    Met hoeveel waarschijnlijkheid gebeurt dit..en mogelijk op welke termijn. Geldt dit ook voor groei aandelen ? Ik ben hier niet zo in thuis.. en wel even heel wezenlijk voor mij. Dank voor reactie. Gr. Hans
  6. forum rang 6 Candelll 28 augustus 2023 06:00
    Shell delivers first gas from the Timi platform in Malaysia

    28 August, 2023

    Sarawak Shell Berhad (SSB), a subsidiary of Shell plc, has announced that gas production has started at its Timi platform in Malaysia under the SK318 production sharing contract (PSC).

    Timi features Shell’s first wellhead platform in Malaysia that is powered by a solar and wind hybrid power system. This unmanned platform is also more cost efficient, as a result of it being around 60% lighter in weight, than a conventional tender-assisted drilling wellhead platform that relies on oil and gas for power.

    “Timi demonstrates we are delivering more value with less emissions,” said Zoe Yujnovich, Shell’s Integrated Gas and Upstream Director. “Bringing the project online is also an example of our focus on performance, discipline, and simplification. It shows our ability to innovate and deliver safe, reliable, and sustainable projects that support a balanced energy transition for Malaysia.”

    Timi is designed to produce up to 50,000 barrels of oil equivalent per day of gas at peak production and will evacuate its gas through a new 80 kilometres (km) pipeline to the F23 production hub. The project supports the future growth in the central Luconia area, off the coast of Sarawak.

    Shell is proud of its long and successful history in Malaysia. Under the stewardship of Malaysia Petroleum Management, PETRONAS, Shell remains committed to supporting the country’s economic progress and energy transition efforts with competitive and resilient investments.
    Notes To Editors
    Timi is a sweet gas field discovered in 2018 under the SK318 PSC.
    Shell’s engineering expertise, early market engagement and competitive scoping resulted in a platform that is 60% lighter than conventional designs.
    Timi is developed as part of the SK318 PSC with SSB as the operator holding 75% equity. The other two partners are PETRONAS Carigali Sdn Bhd (15%) and Brunei Energy Exploration (10%).
    Timi is located around 252 km north-west of Bintulu, Sarawak, and 202 km north-west of Miri, Sarawak.
    Prior to Timi, Shell Malaysia’s first fully solar powered wellhead platform, the Gorek field, located 145 km offshore Malaysia, achieved first gas production on May 24, 2020.
    In 2022, Shell Malaysia took a final investment decision on the Rosmari-Marjoram gas project, the largest integrated offshore and onshore project in Sarawak, which will be primarily powered by renewable energy. The offshore platform will use power from 240 solar panels, while the onshore plant is connected to the Sarawak grid system which is supplied mainly by hydroelectric plants.

    www.shell.com/investor
  7. forum rang 9 Ron-tron system 28 augustus 2023 08:43
    quote:

    Antonio V schreef op 28 augustus 2023 08:28:

    Is het vandaag een dag met 3 groene pijlers en kan een bestens in goed uitpakken? Lijkt erop, wat doen julllie?
    Olieprijs vlak en koers boven de 28eur ik ga geen bestens in.
    Londen dicht zijn er wel buybacks vandaag?
  8. forum rang 9 Ron-tron system 28 augustus 2023 09:30
    quote:

    Beleggertje79 schreef op 28 augustus 2023 09:19:

    Ik zit erover te denken om op basis van het ron-tron systeem nu calls (gedekt) te gaan schrijven serie: october 23, uitoefenprijs 29 voor ongeveer 55cent. Any thoughts?
    Zeker ok.
    Ik schrijf nu calls op sept’23 strike 28,50eur 36-40cent.
  9. forum rang 6 Candelll 28 augustus 2023 09:50
    Brent-futures voor ruwe olie stegen maandag naar $85 per vat en stegen voor de derde sessie op rij naarmate het risicosentiment verbeterde, hoewel investeerders voorzichtig blijven over het vooruitzicht van een groter mondiaal olieaanbod en een zwakkere vraag. In de laatste stap om zijn economie en markten een impuls te geven, heeft China vandaag de zegelrechten op de aandelenhandel gehalveerd, wat een rally van Chinese aandelen en andere risicovolle activa heeft veroorzaakt. Dalende olievoorraden en aanbodbeperkingen vanuit OPEC+-lidstaten hielden de markt ook ondersteund. Ondertussen wekte het vooruitzicht op versoepeling van de sancties tegen Iran en Venezuela de hoop dat er extra ruwe olie op de markt zou kunnen komen. Beleggers keken ook voorzichtig uit naar de PMI-cijfers voor de grote economieën in de context van aanhoudende zorgen over een mondiale economische vertraging. Bovendien zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve dat de inflatie “te hoog” blijft en dat de centrale bank “bereid is om de rente indien nodig verder te verhogen.”
  10. forum rang 6 Candelll 28 augustus 2023 09:55
    Oostenrijk wil de belastingdrempel voor zijn olie- en gasindustrie verlagen
    Door Charles Kennedy - 28 augustus 2023, 02:04 CDT

    De Oostenrijkse regering wil de drempel verlagen voor een meevallerbelasting die zij vorig jaar aan olie- en gasbedrijven heeft opgelegd.

    Dat blijkt uit een nieuw Bloomberg-rapport, waarin werd opgemerkt dat de drempel voor de meevallerbelasting, die 40% van de winsten boven de drempel dekt, tot nu toe was vastgesteld op 20% boven het gemiddelde winstniveau voor de periode 2018 tot 2021.
    De nieuwe drempel die ter discussie staat, zou 10% boven het gemiddelde winstniveau van de bedrijven voor de periode 2018 tot 2021 liggen.

    “Het is niet acceptabel dat energiebedrijven profiteren van de crisis als klanten worden gebombardeerd met verschrikkelijke rekeningen”, zei de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer.

    Meevallerbelastingen werden een instrument voor Europese overheden om de impact van de energiecrisis op huishoudens, bedrijven en hun eigen financiën te verzachten.

    Terwijl de gasprijzen stegen in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne en de Europese sanctiereactie, en de olieprijzen volgden, zagen de bedrijven die deze grondstoffen produceerden en verkochten hun winsten samen met de prijzen stijgen.

    Midden in een energietransitie, weg van olie en gas, kon dit niet goed uitpakken bij overheden, dus wezen ze snel met de vinger naar de olie- en gasindustrie en verplichtten hen om meer in de staatskas te storten.
    Bedrijven waarschuwden dat dit hun investeringsplannen voor toekomstige productie zou kunnen belemmeren, maar de regeringen gaven niet toe en vorig jaar werden in heel Europa meevallers geïntroduceerd.

    In Groot-Brittannië zijn de waarschuwingen al in daden omgezet, waarbij sommige Noordzee-exploitanten hun investeringsplannen voor de regio hebben herzien nadat de regering een extra heffing van 35% op de industrie had ingevoerd.

    Volgens de CEO van Aramco, Amin Nasser, zouden deze meevallerwinstbelastingen ook de inspanningen voor het koolstofarm maken van de olie- en gasindustrie belemmeren.

    “Het koolstofvrij maken van bestaande hulpbronnen kost ook veel geld”, zei Nasser in januari. “We moeten dus tegelijkertijd de steun zien van de beleidsmakers en van de kapitaalmarkten. Kapitaalmarkten oefenen ook veel druk uit op deze bedrijven, waardoor het voor hen te moeilijk wordt om sommige van deze investeringen te doen en de juiste financiering en kapitaal te verkrijgen.”
22.722 Posts
Pagina: «« 1 ... 905 906 907 908 909 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links