Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,780 26 apr 2024 17:35
  • +0,205 (+3,68%) Dagrange 5,600 - 5,820
  • 475.734 Gem. (3M) 327,6K

TomTom augustus 2023

261 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 25 augustus 2023 14:52
    hoop dat de koers niet onder de 7 gaat
    heb schoon genoeg van al die koop opportuniteiten op lagere niveau's
    wacht op een exit die mij 15 euro geeft en daarvoor moet toch echt de koers eerst op eigen kracht in de 10 euro noteren, of dat ooit gaat lukken ? ... acht de kans steeds geringer

    dit is gewoon een klote aandeel, compleet overhyped over de jaren heen
    het is een business gedirigeerd door een stelletje mensen voor wie ego en naamsbekendheid belangrijker is dan rendement te maken voor de reguliere aandeelhouder, want zij hebben hun fortuin reeds gemaakt

    verreweg de slechtste investering die ik ooit heb gedaan en heb er zelden zo naast gezeten en geef dat dan ook grif toe
  2. forum rang 6 marique 25 augustus 2023 15:15
    Zelfs als de koers naar 15 gaat is het voor mij een nauwelijks rendabele belegging geweest. Ooit in 2006 ingestapt op 33 euro en gelukkig dankzij een aantal tussentijdse trades de uiteindelijke schade teruggebracht naar een gak op 6,49. Ik wacht die 15 euro niet af. Hoop nog op een upswing naar 9 á 10 euro. Dan kap ik ermee.
  3. minofmeer 25 augustus 2023 16:06
    Idem dito. In die 10 jaar dat ik TT heb, geen ene cent rendement op dit aandeel. Moet geld bij.
    Natuurlijk, om te moeten transformeren van zeg, een hardwarebedrijf naar een softwarebedrijf, is geen peanuts. Daarvoor krijgt HG van mij wel de credits Houdt maar eens een bedrijf met 3000 mensen op de been, tijdens zo'n wisseling en vermoedelijk zorgt hij goed voor zijn werknemers.
    Maar als aandeelhouder is het een verschrikking. Geheel niet transparant, verdienmodel??, ( jaja, de ver(v)hangende worst, maar wat kost bv de integratie naar AI, de verhouding met de 3 andere grote..geen idee. Wachten op een overname is ook mijn drijfveer om de aandelen te behouden.
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 augustus 2023 16:07
    quote:

    vanmaarsum schreef op 24 augustus 2023 08:49:

    TomTom’s location expertise and traffic technology power StreetLight’s growing line of cloud-based mobility analytics products

    With TomTom’s global data coverage, StreetLight is able to expand its platform to cover cities, regions and countries worldwide
    Amsterdam, Netherlands, 13 June 2023 -TomTom (TOM2), the location technology specialist, today announced a new partnership with StreetLight Data, Inc. (StreetLight), a subsidiary of Jacobs (NYSE: J) and the leading Big Data company providing insights into how people, goods, and services move. This partnership includes incorporating TomTom’s best-in-class global data into StreetLight’s growing line of cloud-based products that support transportation professionals with the most critical analytics, for any road and any mode.
    The StreetLight InSight® platform transforms data into contextualized, normalized, and aggregated travel patterns. Through this partnership, StreetLight leverages TomTom’s historical and real-time traffic analytics based on anonymized speed data from more than 600 million connected devices. The result is deep global data coverage and a robust analytic platform that empowers planners and other transportation professionals with data driven insights to inform transportation and infrastructure projects of any size and scope.
    “We are excited to partner with an industry leader like StreetLight to deliver reliable and scalable mobility measurement tools to address today’s complex transportation problems,” said Ralf-Peter Schäfer, Vice President for Traffic & Travel Information at TomTom. “By combining our data from millions of trips globally with StreetLight’s industry-tailored solutions, we enable transportation planners, road authorities and businesses to make informed, accurate decisions, thereby reducing congestion and improving mobility.”
    “As StreetLight looks to expand into new products and geographies, we’re excited to partner with TomTom,” said Laura Schewel, StreetLight CEO and VP of Transportation Software at Jacobs. “TomTom offers a huge increase in sample size, rich data characteristics, and global reach. By integrating TomTom’s origin and destination trip information, we will open up powerful new solutions for our clients in infrastructure planning, combatting climate change and improving transportation for all."
    Dit lijkt op het contractje dat TT een maand geleden sloot met PTV en de Parijse verkeersautoriteit DiRIF, zie mijn posts van 2 augustus om 00.47 en 13.48 eerder in deze draad.

    Overigens goed om weer eens wat van TT's traffic guru R-P. Schäfer in Berlijn te horen, dat was al weer een tijdje geleden.
  5. forum rang 5 hvasd2 25 augustus 2023 17:59
    Feit: TT gedraagt zich als een oester
    TT werkt samen met grote namen
    TT zit goed in de slappe was
    TT presenteerde de afgelopen 2/3 keer cijfers die goed ontvangen werden.
    TT zit al heel lang in de 6-9 Euro range. Op sommige koers bewegingen kan je je klok gelijk zetten. Daar valt mee te verdienen.
  6. forum rang 6 marique 25 augustus 2023 19:45
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 augustus 2023 16:07:

    “We are excited to partner with an industry leader like StreetLight to deliver reliable and scalable mobility measurement tools to address today’s complex transportation problems,” said Ralf-Peter Schäfer, Vice President for Traffic & Travel Information at TomTom.

    Dit lijkt op het contractje dat TT een maand geleden sloot met PTV en de Parijse verkeersautoriteit DiRIF, zie mijn posts van 2 augustus om 00.47 en 13.48 eerder in deze draad.

    Overigens goed om weer eens wat van TT's traffic guru R-P. Schäfer in Berlijn te horen, dat was al weer een tijdje geleden.
    “We are excited ... "

    Die opmerking is standaard in de persberichten van TT. Helaas kan ik zelf maar niet excited worden van de prestaties van TT.
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 26 augustus 2023 13:28
    Polestar 4 leert autonoom rijden met techniek van Mobileye

    Polestar kondigt de samenwerking aan met Mobileye om de nieuwe SUV coupé, de Polestar 4, te voorzien van autonome rijtechnologie. Daarmee zou de Chinese Polestar de eerste auto worden die de ‘chauffeur’-rijtechnologie van het in Israël gevestigde Mobileye gebruikt. Deze technologie zal ook worden gebruikt in andere toekomstige Polestar-modellen, meldt het bedrijf.

    De eerste modellen van de Polestar 4 worden nog dit jaar in China gebouwd en geleverd. Volgend jaar moet het model wereldwijd te koop komen. Het krijgt een op Mobileye Super Vision gebaseerd ADAS-systeem. Dat maakt volgens Polestar dat de elektrische auto op snelwegen volledig autonoom kan rijden, als de wetgever dat toestaat.

    Tesla levert al jarenlang de Autopilot voor autonoom rijden. Dat systeem ligt echter onder een vergrootglas van de Amerikaanse autoriteiten. Er wordt onderzocht of bepaalde ongevallen verwijtbaar aan het falen van de Autopilot liggen.

    www.automotive-online.nl/management/2...
  8. forum rang 8 Wereldbelegger 26 augustus 2023 13:32
    Pakken de Chinese oems een groot marktaandeel?

    Elektrische auto’s: wat zijn de valkuilen voor Chinese merken op de Europese markt?

    Ondanks hun exponentiële groei hebben de Chinese autoconstructeurs het pleit nog niet gewonnen. In Europa zullen ze bijvoorbeeld te maken krijgen met kostenproblemen en ze zullen de consument moeten overtuigen.

    Er heerst een wijdverbreide misvatting dat Chinese merken hun slag al hebben thuisgehaald en dat de rol van de westerse constructeurs is uitgespeeld. Dat klopt gewoonweg niet. Het is wel juist dat de invloed van de Chinezen op zorgwekkend snel toeneemt, maar het pleit is nog niet gewonnen en de Chinese spelers zullen hun inspanningen danig moeten opvoeren op de Europese markt. Dat is nog steeds de belangrijkste markt ter wereld, vooral op vlak van elektrificatie.

    Volgens Automotive News, dat consultant Inovev citeert, zal 8% van de nieuwe elektrische voertuigen die in Europa worden verkocht van Chinese makelij zijn, in 2021 was dat nog maar 4%. Volgens Allianz zullen tussen nu en 2025 liefst 11 nieuwe Chinese elektrische volumemodellen in Europa worden gelanceerd. Het gaat inmiddels om een continue toestroom die sommige belangrijke westerse autobonzen doet panikeren. Een van hen is Carlos Tavares, die niet aarzelde om de komst van de Chinezen als een invasie te zien.

    Strategie bepalen
    Het zal niemand zijn ontgaan dat Westerse constructeurs op dit ogenblik alles uit de kast halen om hun achterstand op vlak van elektrische auto’s in te halen. De Chinezen zijn zich hier terdege van bewust en zullen slim moeten zijn om de valkuilen te vermijden.

    * Zie voor de valkuilen het artikel.

    gocar.be/nl/autonieuws/auto-industrie...
  9. forum rang 7 tatje 27 augustus 2023 12:38
    Ik kan wel zeggen zoek de verschillen.

    Door Corona, leveringstekorten, oorlogen en het feit dat de wereld constant verandert.

    CMD 2019 www.tomtom.com/events/conference/capi...

    CMD 2022 www.tomtom.com/events/conference/capi...

    Vooral de beide presentaties bekijken.

    Enkele verschillen.

    - auto productie 2025 pas niveau 2019
    - 2019 ambitie 2030 LT tussen 1,5 en 2 miljard, 2022 ambitie 2025 600 LT
    - dus in 2019 geven ze een ambitie LT die 11 jaar verder kijkt, in 2022 geven ze een ambitie die 3 jaar verder kijkt.
    - in 2019 laten ze LT tm 2021 met 10% cagr per jaar groeien, daarna zelfs 15% . CMD 2022 is wat moeilijker, lijkt het.
    - 2019 spreekt niet over nieuwe toppers, 2022 doet men niet anders.

    In 2019 geeft men de duur van de Enterprise contracten, 2 tot 6 jaar.
    De verwachtingen in Enterprise met het nieuwe platform zijn hoog, maar de nieuwe klanten hebben nog contracten, die begin 2022, voor het nieuwe platform, nog tussen 2 en 6 jaar kunnen lopen.
    Dus 2024 zullen we pas nieuwe contracten zien die in de omzet lopen.
    Het laatste zei Harold ook.

    Veel presentatoren uit 2019, heb ik in 2022 niet meer gezien
    Antoine Saucier wel, maar na de CMD 2022 vertrokken.

    Het was geen moeite :-)

    Vanmorgen de marathon om 7 uur opgezet, de eerste 1,5 uur is bijna het groeien van gras.

    Dus de CMD s bekeken van 2019 en 2022.
  10. forum rang 7 tatje 28 augustus 2023 10:57
    Wordt geduld beloond ?

    Mike Schoofs managing director Enterprise op de CMD 2022.

    Resulting in a significant expansion of our addressable market

    adressable market gaat van 2021 55% naar 2025 85% groei 64%.
    64% groei en het woord significant gebruiken.

    De Markt groeit van 2021 2 naar 2,5 miljard in 2025 groei 25%

    Gecombineerd 55% van 2 miljard in 2021 is 1,1 miljard, 85% van 2,5 miljard in 2025 is 2,125 miljard, bijna een verdubbeling, van wat adressable is.

    Harold sprak de wens uit Enterprise te verdubbelen in the mid term.
    We kunnen dus kijken in 2027 uiterlijk, of de woorden van Harold bewaarheid worden :-)

    Wie wordt op termijn 1 of 2 qua grootte in omzet , automotive of Enterprise.

    Dat er niets voor ons in TT gebeurt, wil niet zeggen dat er niets gebeurt.

    Eigenlijk vreemd, niet iedereen handelt naar zijn uitspraken.
  11. forum rang 8 Wereldbelegger 28 augustus 2023 11:31
    In de Ocean TTmaps

    Amerikaans Fisker komt naar Nederland, België en Zwitserland

    De EV’s van het Amerikaanse Fisker worden leverbaar in Nederland, België en Zwitserland. De auto is binnenkort te bestellen via de website van Fisker en zal vanaf eind september worden uitgeleverd, meldt de fabrikant.

    Fisker heeft als enig leverbare model de suv Fisker Ocean. De auto is al langer leverbaar in de VS, Canada en zeven Europese landen. “Uiteindelijk willen we onze voertuigen over de hele wereld verkopen”, stelt Henrik Fisker, voorzitter en ceo van het bedrijf.

    Verkoop in de Europese landen gaat via de website, voor de service en verkoopondersteuning komen er servicecentra nabij de grote steden, meldt Fisker.

    In de toekomst wil Fisker ook de Fisker Pear geen leveren, een cross-over met in de VS een basisprijs van 29.900 dollar. Daarnaast komt er de Fisker Ronin, een sportcabrio met een vermogen van circa 1000 pk en een basisprijs (in de VS) van 385.000 dollar. De Ocean krijgt in Nederland waarschijnlijk een basisprijs van 42.000 euro.

    www.automotive-online.nl/management/2...
  12. gvanmaarsum 28 augustus 2023 16:44
    AEROSPIKE SUMMIT AMSTERDAM 2023
    Building a Sustainable Future through Real-Time Data
    DATE
    Thursday, October 5th, 2023

    Aerospike Summit Amsterdam
    This conference is designed for database innovators, technologists, developers, engineers and architects who are looking to enhance their knowledge and skills in real-time data processing and building a sustainable future through real-time data.

    Our keynote speakers will share first-hand experience on achieving breakthroughs on the way to modernizing their data infrastructure. These practitioners will share their case studies along with actionable insights on their new approaches to building sustainable, scalable and reliable real-time databases. Efficiency will also be discussed from another angle: recent research has shown that green software lowers CO2 emissions significantly.

    aerospike.com/summit/amsterdam-summit...
  13. gvanmaarsum 28 augustus 2023 16:45
    Monday, August 28 - Thursday, August 31 | Melbourne, Australia
    ITS Australia Global Summit 2023
    Join us to talk about the future of mobility at ITS Australia 2023. Come network, swap stories and learn more about the traffic data that powers more than one in four vehicles in Victoria, and how it can inform smarter choices for your business or city. Request a meeting with us or visit us at Booth 22 on the main floor.
  14. gvanmaarsum 28 augustus 2023 16:45
    MONDAY, SEPTEMBER 4 - FRIDAY, SEPTEMBER 8 | MUNICH, GERMANY
    IAA Mobility 2023
    Join us where the world of mobility gathers at IAA Mobility 2023. Visit us at the NL Pavilion to get a glimpse of the latest innovations across the in-vehicle infotainment, digital maps and electric mobility domains. Get in touch to reserve your spot.
261 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links