Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ooh ooh Den Haag

75 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 mei 2023 12:00
    Fraudezaken Den Haag onder de €5000 niet behandeld door capaciteitsgebrek
    Door MICK VAN WELY

    Updated 2 uur geleden
    3 uur geleden
    in BINNENLAND

    DEN HAAG - Fraudezaken in Den Haag waarbij een slachtoffer is gedupeerd voor een bedrag van onder de vijfduizend euro, worden in principe niet opgepakt door politie en het Openbaar Ministerie. De reden: er is te weinig capaciteit voor. Zowel politie als OM kampen met een flink tekort aan rechercheurs en officieren.

    De ’limiet’ op fraudezaken, die er vooral op het gebied van digitale criminaliteit zijn, kwam naar voren tijdens een reportage van De Telegraaf over de Haagse districtsrecherche Zuid. „Er moet geselecteerd worden in zaken door de grote tekorten in de gehele strafrechtketen én omdat niet elke zaak in het strafrecht thuishoort. Daarvoor worden kaders geschetst, waarmee je de zaken met de meeste impact en kans van slagen oppakt”, zegt Vincent Veenman van het OM Den Haag. Keuzes worden gemaakt aan de hand van interne selectiekaders, waarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld recidive van de verdachte. Er geldt geen landelijke richtlijn op dit gebied.

    De Haagse recherche kampt net als andere politie-eenheden met een groot tekort aan mankracht. In een jaar tijd moest alleen al het district Zuid, slechts een van de zeven in Den Haag, 775 misdrijven laten liggen wegens capaciteitsgebrek. Hoofd Operatiën Tolga Koklu, zegt het capaciteitsprobleem te herkennen en erkennen. „Maar het strafrecht of repressie is niet altijd de oplossing.”
  2. forum rang 10 voda 5 juli 2023 19:50
    Omstreden wolkenkrabbers bij station Den Haag Centraal mogen weer naar 185 meter

    De hoogste woontorens van Den Haag komen weer een stap dichterbij. Het bouwplan Bellevue, met 1200 woningen en twee wolkenkrabbers van 185 meter naast station Den Haag Centraal, mag door van de politiek.

    Lex de Jonge 05-07-23, 18:17

    En dat is een zegen, vinden partijen voor wie de woningnood alle reden is om veel en vooral ook betaalbaar bij te bouwen. ,,Er zijn genoeg jongeren die het huis uit willen en snakken naar een eigen plek”, zei Joren Noorlander van D66 gistermiddag. Veel van deze woningen zijn compact, geschikt voor de doelgroep, en staan ook nog op een toplocatie”.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/omstreden-wolkenkr...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 augustus 2023 18:25
    Inhoudelijke onderhandelingen starten
    Den Haag koerst af op linkse meerderheidscoalitie

    Tanja Verkaik
    23 min geledenin Binnenland

    DEN HAAG - Den Haag koerst af op een linkse coalitie. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid, CDA en Denk gaan verder onderhandelen over een meerderheidscollege. Dat maakte Arie Slob, die werd aangesteld als verkenner, dinsdag bekend. Mogelijk dat hij ook de verdere, inhoudelijke gesprekken gaat leiden. „We moeten nog even de agenda’s naast elkaar leggen.”

    „De eindconclusie is dat er voldoende vertrouwen is en bereidheid om verder inhoudelijke gesprekken te voeren met als perspectief een nieuw college”, zegt Slob.

    Dealbreaker

    Eerder werd een meerderheidscoalitie verkend met Hart voor Den Haag, VVD, Partij van de Dieren, Denk, SP en ChristenUnie/SGP. Een van de dealbreakers was dat Richard de Mos en Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag) enkel bij onherroepelijke veroordeling in de corruptiezaak bij de Hoge Raad afstand zouden doen van het wethouderschap. Dit standpunt werd door fractievoorzitter Richard de Mos middels een tweet ook met de buitenwereld gedeeld. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie/SGP. SP en PvdD voelden hierdoor onvoldoende vertrouwen om verder te gaan met onderhandelen en trokken de stekker eruit. Bij een eventuele veroordeling in hoger beroep zouden er vervangende wethouders namens Hart voor Den Haag moeten aanschuiven in het college, was het standpunt.

    Bekijk ook:
    Coalitie van Den Haag gevallen, VVD stapt uit college om omgang met partij De Mos

    Meteen na het klappen van variant één werd overgestapt op de tweede variant die Slob had aangedragen om tot een meerderheidscoalitie te komen met D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA, Denk, Haagse Stadspartij en ChristenUnie/SGP. „Omdat er geen negen, maar zes partijen nodig zijn om deze variant te laten slagen, deden Haagse Stadspartij, ChristenUnie/SP en SP een stapje terug voor Denk en Partij voor de Dieren”, legde Slob uit. Hij heeft voldoende vertrouwen dat D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid, CDA en Denk de volgende stap kunnen zetten richting een meerderheidscoalitie.”

    Maarten De Vuyst van GroenLinks voelt zich opgelucht nu er zicht lijkt op een meerderheidscoalitie. „We kijken nu in ieder geval vooruit in plaats van achteruit. Ik denk dat deze combinatie van partijen zeker kans van slagen heeft, maar de onderhandelingen op inhoud beginnen nu pas.”
    ’Eerste stappen’

    „Dit zijn de eerste stappen van een vernieuwende en open coalitie van zand en veen”, zegt D66-fractievoorzitter Marieke van Doorn. Partij voor de Dieren laat in een statement weten ’zich te gaan inzetten voor een donkergroen en progressief akkoord. Het worden spannende weken.” Mogelijk dat de inhoudelijke gesprekken deze week al vervolgd worden. „Dat sluit ik niet uit, maar eerst moeten we overleggen met de fractievoorzitters”, aldus De Vuyst.
  4. forum rang 10 voda 1 september 2023 13:40
    Huurders net blij met zonnepanelen, moeten ze er weer af van gemeente: ‘Dit is een monument’

    Ze waren net zo blij met hun nieuwe zonnepanelen. Want sinds die er liggen, hebben de bewoners veel minder energiekosten. Maar tot hun verbazing en schrik hebben de huurders te horen gekregen dat de panelen er weer af moeten omdat de huurwoningen een gemeentelijk monument zijn. ,,Dit is een duivels dilemma.’’

    Ilah Rubio 01-09-23, 11:30 Laatste update: 12:37

    Woningcorporatie Staedion, die de zonnepanelen heeft aangelegd, is ook verbaasd. De verhuurder plaatst in het kader van de verduurzaming en energietransitie jaarlijks bij duizend woningen zonnepanelen. ,,Normaal gebeurt dat achter de woningen op het dak en zie je ze vanaf de straat niet. Maar bij de Minstreelstraat in Den Haag was dat technisch niet mogelijk’’, vertelt bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk. Daarom werden er hier vorig jaar bij een deel van de woningen zonnepanelen aan de voorkant geplaatst.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/huurders-net-blij-...
  5. forum rang 10 voda 20 september 2023 07:57
    Geen deelscooters meer op de stoep: Den Haag komt met speciale parkeervakken, minder plek voor de auto

    Huurscooters en -fietsen die kriskras op de stoep worden geparkeerd zorgen voor veel ergernis in Den Haag, maar dat is straks voorbij: er komen door de hele stad speciale vakken waar je moet parkeren. Dat gaat wel ten koste van parkeerplekken voor de auto.

    Terence Garnier 20-09-23, 04:00

    Wat is er aan de hand?
    In onze stad rijden 2500 deelscooters- en deelfietsen rond. Leuk en handig, maar u kent het wel: de op het oog willekeurig geparkeerde voertuigjes op stoepen of in bermen zorgen in grote delen van de stad voor overlast en ergernis. ,,Loopstromen raken geblokkeerd en de toegankelijkheid voor mensen met een visuele of fysieke beperking staat onder druk”, zegt wethouder Robert van Asten.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/geen-deelscooters-...
  6. forum rang 10 voda 20 september 2023 15:00
    Duizenden woningen staan leeg in Den Haag: ‘Schokkend, moet niet kunnen in een wooncrisis’

    In tijden van woningnood en in tijden waarin de nieuwbouw stilvalt, lijken er duizenden woningen leeg te staan in Den Haag. Tot frustratie van de Haagse politiek. ,,Dat moet niet kunnen tijdens een wooncrisis.”

    Terence Garnier 19-09-23, 08:11
    Eerst maar eens de cijfers. Per 1 januari 2022 - de meest recente CBS-cijfers - stonden er 15.006 woningen leeg in Den Haag, zo meldde de gemeente onlangs. Daarvan stonden er 8280 woningen langer dan een jaar leeg. En 6412 onderkomens stonden zelfs langer dan twee jaar leeg. Voor het complete beeld: Den Haag telt in totaal ongeveer 270.000 woningen.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/duizenden-woningen...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 september 2023 16:19
    quote:

    voda schreef op 20 september 2023 15:00:

    Duizenden woningen staan leeg in Den Haag: ‘Schokkend, moet niet kunnen in een wooncrisis’

    In tijden van woningnood en in tijden waarin de nieuwbouw stilvalt, lijken er duizenden woningen leeg te staan in Den Haag. Tot frustratie van de Haagse politiek. ,,Dat moet niet kunnen tijdens een wooncrisis.”

    Terence Garnier 19-09-23, 08:11
    Eerst maar eens de cijfers. Per 1 januari 2022 - de meest recente CBS-cijfers - stonden er 15.006 woningen leeg in Den Haag, zo meldde de gemeente onlangs. Daarvan stonden er 8280 woningen langer dan een jaar leeg. En 6412 onderkomens stonden zelfs langer dan twee jaar leeg. Voor het complete beeld: Den Haag telt in totaal ongeveer 270.000 woningen.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/duizenden-woningen...
    Leegstaande woningen worden vooral veroorzaakt door doorgeslagen huurdersbescherming. Een woning verhuren levert vaak te veel problemen op voor de eigenaar.
  8. forum rang 10 voda 29 september 2023 13:12
    Duizenden brutale meeuwen overspoelen Den Haag: ‘We gaan er nog jaren last van hebben’

    Den Haag wordt dagelijks overspoeld door meeuwen die vanuit Rotterdam (en soms verder) naar de stad vliegen om eten te stelen en vuilniszakken kapot te pikken. Op topdagen zijn het er wel 10.000. En daar valt niet makkelijk iets aan te doen.

    Lex de Jonge 29-09-23, 11:30 Laatste update: 12:03
    Wie kent ze niet, de brutale meeuwen die op de Grote Markt op een paal zitten te wachten tot ze de uitsmijter van je bord kunnen grissen? Of die op het dak van de Bijenkorf hun tijd verbeiden tot ze een kind met een softijsje van de Hema van zijn of haar lekkernij kunnen beroven?

    En als ze niet bezig zijn om toeristen in vogelvlucht van hun haring te ontdoen, dan storten de meeuwen zich wel op de vuilniszakken die in alle vroegte in het centrum klaar staan om opgehaald te worden. Het gevolg: een wekelijks terugkerende chaos van door afval ontsierde straten, die Den Haag overigens elke keer binnen anderhalf uur schoonmaakt.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/duizenden-brutale-...
  9. forum rang 10 voda 5 oktober 2023 08:47
    Positief!

    Bewoners van de Mient superblij met cadeautje van nieuwe coalitie: kap van 130 bomen gaat niet door

    Het is nog een beetje onwerkelijk voor de bewoners van de Mient. Na jaren van strijd is het opeens klaar. De 130 iepen, essen en acasia’s die per se moesten sneuvelen voor veertig ‘nutteloze parkeerplekken’ mogen nu toch blijven staan. Met dank aan de nieuwe politieke coalitie in Den Haag.

    Lex de Jonge 04-10-23, 20:25
    ,,We zijn dankbaar. Echt superblij”, zegt Christien Innikel van actiegroep Eerlijk Plan Mient. En ook verrast, want de bewoners van de Mient zagen het ‘cadeautje’ van de nieuwe coalitie in Den Haag niet aankomen. Na vier jaar verzet tegen een ‘halsstarrig stadsbestuur’ hadden ze niet veel hoop meer voor de toekomst. Er loopt zelfs nog een hoger beroep tegen de bomenkap, zover was het al gekomen. ,,Als je dit dan in het akkoord leest is dat wel heel bijzonder.”

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/bewoners-van-de-mi...
  10. forum rang 10 voda 12 oktober 2023 08:54
    Goed idee.

    ‘Basisinkomen’ voor zestigers in de bijstand op komst in Den Haag: ‘Mensen worden gek van alle regeltjes’
    Krijgen Haagse zestigers in de bijstand straks ‘gratis’ geld? Als het aan het nieuwe stadsbestuur ligt, komt er in ieder geval een proef met een zogenoemd pré-AOW.

    Terence Garnier 12-10-23, 04:00
    Het idee is om deze groep Hagenaars in de bijstand, naar schatting enkele duizenden mensen, volledig vrij te laten. Wie nu in de bijstand zit en (deels) gaat werken, wordt gekort op de uitkering. Ook moet je je melden als je vrijwilligerswerk wil doen en mag je niet lang in het buitenland zitten, omdat je geacht wordt om bij wijze van spreken morgen aan het werk te gaan.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/basisinkomen-voor-...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 oktober 2023 09:59
    quote:

    voda schreef op 29 september 2023 13:12:

    Duizenden brutale meeuwen overspoelen Den Haag: ‘We gaan er nog jaren last van hebben’

    Den Haag wordt dagelijks overspoeld door meeuwen die vanuit Rotterdam (en soms verder) naar de stad vliegen om eten te stelen en vuilniszakken kapot te pikken. Op topdagen zijn het er wel 10.000. En daar valt niet makkelijk iets aan te doen.

    Lex de Jonge 29-09-23, 11:30 Laatste update: 12:03
    Wie kent ze niet, de brutale meeuwen die op de Grote Markt op een paal zitten te wachten tot ze de uitsmijter van je bord kunnen grissen? Of die op het dak van de Bijenkorf hun tijd verbeiden tot ze een kind met een softijsje van de Hema van zijn of haar lekkernij kunnen beroven?

    En als ze niet bezig zijn om toeristen in vogelvlucht van hun haring te ontdoen, dan storten de meeuwen zich wel op de vuilniszakken die in alle vroegte in het centrum klaar staan om opgehaald te worden. Het gevolg: een wekelijks terugkerende chaos van door afval ontsierde straten, die Den Haag overigens elke keer binnen anderhalf uur schoonmaakt.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/duizenden-brutale-...
    Een badplaats aan de zee moet niet zeuren over meeuwen.........!!!!
  12. forum rang 10 voda 18 oktober 2023 12:42
    Meer dan de helft van de Haagse kinderen begint met achterstand aan basisschooltijd

    Meer dan de helft van de Haagse kinderen begint aan de basisschool met een achterstand. Peuterconsulenten Khadija en Hafsa zetten zich met hart en ziel in om dit op te lossen, omdat een vroege achterstand op latere leeftijd bijna niet meer is in te halen.

    Annemiek Brandriet 18-10-23, 04:03

    Khadija Boubkari en Hafsa Belhaj zijn pas net begonnen in hun nieuwe functie als peuterconsulent in Den Haag, maar hebben hun eerste successen al geboekt. ,,We hebben al tien kinderen in kunnen schrijven voor de voorschool”, zegt Boubkari vol trots.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/meer-dan-de-helft-...
  13. forum rang 10 voda 24 oktober 2023 13:06
    Dit zijn de minst duurzame gemeenten van Nederland
    Tuinen vol tegels, weinig zonnepanelen en amper iemand die duurzaamheidssubsidie aanvraagt: Den Haag is een van de minst duurzame gemeentes van het hele land. Alleen Schiedam doet het slechter.

    Redactie Den Haag 24-10-23, 10:01 Laatste update: 11:06

    Meer dan de helft van het totale oppervlakte aan tuinen in Zuid-Holland is bestraat. De provincie is dan ook de minst duurzame van Nederland. Ook liggen hier op relatief weinig daken zonnepanelen en hebben niet veel inwoners een duurzaamheidssubsidie (ISDE) aangevraagd. Dit blijkt uit de Duurzaamheidsindex van energieleverancier Vattenfall, die alle Nederlandse gemeenten onder de loep nam.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/dit-zijn-de-minst-...
  14. forum rang 10 voda 24 oktober 2023 14:53
    OM heeft spijt: Richard de Mos verdenken van deelname aan criminele organisaties ging te ver

    Het Openbaar Ministerie heeft achteraf spijt dat het politicus Richard de Mos en andere verdachten beschuldigd heeft van deelname aan criminele organisaties. ,,We hebben gemerkt dat dit een bepaald stempel aan deze zaak gaf die deze niet heeft verdiend.”

    Lex de Jonge, Terence Garnier 24-10-23, 14:02 Laatste update: 14:41
    Dat zei aanklager Koos Plooij, dinsdagochtend tijdens de eerste zitting in het hoger beroep tegen de Haagse ex-wethouder De Mos en zes andere verdachten. Zij werden naast corruptie en omkoping verdacht van deelname aan criminele organisaties. De rechter sprak hen in april volledig vrij. Het OM is in hoger beroep gegaan, maar laat die verdenking van deelname aan die criminele organisaties varen, volgens Justitie om zo tijd te winnen in de zaak.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/om-heeft-spijt-ric...
  15. forum rang 10 voda 25 oktober 2023 15:35
    Ik zie WOZ waarde alleen maar stijgen...

    Zo duur is het gemiddelde huis nu in Den Haag
    De huizenprijzen in Den Haag zijn de afgelopen drie maanden met zes procent gestegen tot gemiddeld 424.000 euro. Dat is dan wel weer dertien procent lager dan een jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het Kadaster, dat alle transacties op de woningmarkt registreert.

    Martijn Klerks 25-10-23, 09:08
    Landelijk liggen de huizenprijzen nog altijd lager dan een jaar geleden, maar op kwartaalbasis is de weg naar boven alweer ingeslagen. Makelaarsclub NVM, die zich baseert op koopovereenkomsten in plaats van notariële aktes, meldde eerder deze maand ook al een kleine prijsstijging op kwartaalbasis.

    De tekst gaat verder onder het kaartje

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/den-haag/zo-duur-is-het-gem...
75 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0874 +0,04%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Orange...
+6,35%
Recticel
+2,66%
UCB
+2,63%
Ageas
+1,82%
AB InBev
+1,44%

Dalers

AZELIS...
-11,71%
EVS
-9,06%
Umicore
-2,85%
D'IETE...
-2,31%
Aedifica
-1,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links