Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geopolitieke ontwikkelingen

188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 10 augustus 2023 00:54
    Putin maakt gebruik van een nieuw charme offensief om zijn imperialistische propaganda wat aannemelijker te maken

    De Russische omaatjes met hun Kremlin wijsheid

    "Poetins bataljons" geven politiek advies aan Niger.

    video 1:00 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    Het is wel duidelijk dat Putin geïnteresseerd is in de uranium velden van Niger

    Wanneer olie opraakt of vervangen moet worden door alternatieve klimaatvriendelijke energie, dan gaat Putin's voorkeur uit naar kern energie

    Putin heeft immers veel activiteiten ( richting monopolie ) in het verrijken van uranium om het geschikte maken voor kern energie centrales
    Net als met gas en olie wil hij een monopoliepositie behouden in de energie behoefte van de wereld >> en daarmee landen afhankelijk maken van zijn leveringen van verrijkt uranium

    Daarom rekruteert hij influencers die de kernenergie promoten en ook daarom hoor en lees je veel van Nederlandse influencers die hoog opgeven over krenenergie centrales en de zonne en wind energie opwekking de grond in boren

    Sommigen zijn gemeend over hun mening over kern-energie, maar een aantal laat zich door Russisch kapitaal overhalen om als influencers de Russische belangen te verdedigen en dan kernerergie te promoten
    Putin vaart er wel bij en zeker nu hij weer een land met uranium als vazal kan binnenhalen

    Het ligt er toch duimendik bovenop wanneer je deze simpele Russische omaatjes over uranium hoort praten
  2. forum rang 10 luchtschip 10 augustus 2023 01:00
    quote:

    het zwaard schreef op 7 augustus 2023 15:07:

    Ondanks miljardensteun krimpt de Italiaanse economie, Meloni onder vuur
    Premier Giorgia Meloni jubelde recent nog dat IMF-prognoses lieten zien dat Italië dit jaar sneller groeit dan Duitsland en Frankrijk.

    Ai, en sommigen dachten dat de redding nabij was ..
    Welke miljarden steun en waarom gelijk de noodvlag hijsen bij normale economische ontwikkelingen
    De waanzin van de dag verhalen opblazen tot een structurele teloorgang ?
  3. forum rang 10 luchtschip 11 augustus 2023 11:29
    Coup in Niger

    ECOWAS-landen zijn overeengekomen om "zo snel mogelijk" een militaire operatie in Niger te starten - meldt AFP met verwijzing naar de president van Ivoorkust.

    twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/16...

    kaart met de ECOWAS landen --links in herregister al de landen van de ECOWAS

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1gEkXs...
  4. forum rang 9 josti5 22 augustus 2023 14:07
    quote:

    ffff schreef op 22 augustus 2023 13:22:

    www.tijd.be/opinie/commentaar/het-kle...

    Schitterend overzichtsartikel...."Het kleine Westen".... Er zijn nog journalisten die het gaan beseffen. De BRICS landen met een hogere economische groei dan het westen. Het is alweer even slikken.....
    ----------------

    Niet leesbaar, Peter.
  5. forum rang 7 ffff 22 augustus 2023 14:14
    Jammer John.
    Ik ga het niet kopieëren. DAT zou wel heel grof zijn............ ( Lol) Ik hoop dat je hem snapt.

    Essentie van artikel is dat het Westen zich de afgelopen paar jaar steeds meer en meer geïsoleerd heeft en de contacten met "de rest van de wereld"waaronder dus met ieder van die BRICS landen verwaarloosd heeft. De handelsstromen gaan daardoor uiteraard achteruit en de handelsstromen van anderen, waaronder die Brics-landen nemen toe, met daaraan gekoppled hogere economische groei dan de G-7 landen.....

    Peter
  6. forum rang 9 josti5 23 augustus 2023 09:59
    BRICS 2023 Summit Key Takeaways, Day 1 Overview and Future Goals

    www.youtube.com/watch?v=Wc88oKWjpig&a...

    Let met name op de uitspraken van de president van Zuid-Afrika, Ramaphoza, vanaf ca. minuut 8.40: sterke overeenkomst met uitspraken van de nieuwe machthebbers in Niger - eveneens te beluisteren van woordvoerders uit Mali en Burkina Faso.

    Het lijkt erop, dat de Afrikanen hun grondstoffen in eigen hand willen gaan nemen, zelf producten ontwikkelen.
  7. forum rang 7 ffff 23 augustus 2023 13:23
    Dit draadje heet "Geopolitieke ontwikkelingen" Opgestart door John een half jaartje geleden en toen ik gisteren naar "Wirtschaft vor Acht op de Duitse ARD, naar het Nederlandse èn naar het Belgische journaal keek, dacht ik: Ze gaan gelukkig bij de grote media er nu ook aandacht voor krijgen.

    Het begon al enkele dagen geleden met de mooie reportage op Nieuwsuur over Brazilië, onderdeel van de BRICS, dat zich uit de ellende schijnt te werken. Gevolgd dus door beide Journaals. Maar de Duitsers hadden de mooiste, helderste grafieken: VEERTIG procent vn de wereldbevolking zit bij de Brics, terwijl de G7 landen totaal slechts 10 procent van de wereldbevolking uitmaken. Als je een fervent aanhanger van democratie bent, moet je ook de consequenties daarvan accepteren: De kiezers van de BRICS landen zijn met vier maal zoveel op onze aarde en zouden bijvoorbeeld met name in de Veiligheidsraad wel meer zeggenschap mogen hebben. Vind ik.
    Verder aandacht voor de afwijzing van heel wat van die landen van het Westen, zo hard en duidelijk in het artikel gisteren omschreven; Het kleine Westen, dat maar handelsrelaties wil beperken, dan wel volledig onder dominantie van de USA.
    Uiteraard hebben puur financieel de G7 landen nog een overwicht en zoals we allemaal behoren te weten, wie betaalt, bepaalt, maar voor de toekomst komt er ontegenzeglijk een verschuiving.

    Tekenend dat grote landen als Indonesië, Egypte, Iran, maar ook heel wat Afrikaanse landen zich graag bij de BRICS willen aansluiten en ik diverse Midden-Afrikaanse landen de Franse invloed wordt verdreven en ingeruild door Russische. Of je het nu wel of niet eens bent met deze ontwikkelingen: Houd er gewoon rekening mee dat ze gaande zijn. En als een mens constateert dat goud gedolven in Soedan, met hulp van het Wagner leger, overgevlogen naar Moskou dan zijn er wel degelijk verschuivingen ten opzichte van de vroegere koloniale goudmijnexploitanten. En als je constateert dat Brazilië zijn TGV- snelheidstreinen niet in Frankrijk bij Alstom bestelt, maar in China, die ze evenzogoed, maar goedkoper fabriceren, dan houd je daar toch rekening mee.

    Kortom: GOED van de Westerse media om eens wat beter te volgen wat 40 procent van de Wereldbevolking wenst. In ieder geval afstand nemen van het aan invloed slinkende Westen, dat wordt inmiddels wel echt duidelijk. Hard maar waar.

    Peter
  8. forum rang 7 ffff 23 augustus 2023 14:11
    Putin lädt zu BRICS-Gipfel 2024 in Russland
    23.08.23 13:14 Uhr
    MOSKAU (dpa-AFX) - Beim diesjährigen Gipfel der Brics-Staaten ist Russlands Präsident Wladimir Putin wegen seines Kriegs gegen die Ukraine nicht persönlich dabei - den nächsten will er dafür selbst ausrichten. In seiner Rede, die am Mittwoch per Video zum Treffen ins südafrikanische Johannesburg übertragen wurde, lud Putin die Vertreter der anderen Mitgliedstaaten Brasilien, Indien, China und Südafrika für Oktober 2024 in die russische Stadt Kasan ein. Das konkrete Datum solle über diplomatische Kanäle abgesprochen werden.
  9. forum rang 10 luchtschip 23 augustus 2023 15:07
    Nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei dat de VS het BRICS-blok van landen, Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika niet zien veranderen in een geopolitieke rivaal van de VS of wie dan ook. Het is een zeer diverse verzameling landen … met meningsverschillen over cruciale kwesties.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16940...
  10. forum rang 7 ffff 24 augustus 2023 11:38
    Ik zou zeggen als ik het bovenstaande lees: Dan wordt het hoog tijd dat Jake vervangen wordt. In de allereerste plaat ZIJN twee van die vijf landen al een zware geopolitieke rivaal die alleen al daarom al jaren flink bestreden worden. De laatste jaren zelfs een flink opgelaaide strijd, waarbij van alles gebruikt wordt om de handel met China en begrijpelijkerwijze met Rusland te ontmoedigen en te bestrijden. Waarbij de USA niet beducht is om zijn geallieerden simpelweg op te leggen dat ze met China geen bepaalde producten mogen leveren. Over inmenging gesproken en angst voor overvleugeling.....

    Maar ik hoef de lezer niet te zeggen dat er.......gruwelijk veel gebeurt: India zet zomaar een onderzoeksstation op de Zuidpool van de Maan en sluit zich aan bij de intellectuele grootmachten USA, China, Rusland. Die veroorloven zich dat financieel en ze zijn ertoe in staat! Ik zie het West- Europa nog niet nadoen. Die zijn druk met woke en het binnenhalen en verzorgen van Afrikanen en Aziaten zoals Afghanen..... Het is maar waar je je prioriteiten legt.
    Geopolitiek..... Tja Moskou heeft alweer een visitekaartje afgegeven. Ook al walg je ervan, volkomen terecht, er wordt wel goed aangegeven wie het voor het zeggen heeft. Terwijl Poetin in Irkoetsk, ver weg van het centrum Moskou is en daar herdenkingen leidt, ondertussen instructies en uitnodigingen stuurt voor een BRICS-bijeenkomst in 2024 in Rusland, vertegenwoordigers van ruim 3 miljard aardbewoners, laat hij zijn leger een lastpost en enkele nauwe vrienden uit de lucht schieten. Nogmaals: Je kunt hierom gruwen, maar leer wel het antwoord op de vraag: Wie heeft het daar voor het zeggen?
    En tenslotte: Zeer weinig geopolitiek, maar ik wil het toch even zeggen: Straks verkiezingen in Nederland en een klein jaartje formatiebesprekingen: ALSJEBLIEFT kies nu voor een minister van Defensie en Nucleaire zaken een man uit leger of marine met de uitstraling zoals bijvoorbeeld de Minister van Defensie van de USA. Een uitstraling waarbij je naar het kijken naar zo'n man al gas terugneemt.
    Maar niet van die lieve, hartelijke, bedachtzame omaatjes zoals ze die in Nederland aanstellen. Helemaal in woke- stijl. Moskou lacht zich echt kapot om zulke figuren op zo'n plek. Sommige zaken veranderen niet in 70.000 jaar homo sapiens: Agressie bestrijden doe je met kerels en niet met omaatjes, wat de woke-liefhebbers anno 2022 en 2023 en geëmancipeerden er ook van mogen vinden.

    Peter
  11. forum rang 10 luchtschip 24 augustus 2023 12:53
    quote:

    ffff schreef op 24 augustus 2023 11:38:

    Ik zou zeggen als ik het bovenstaande lees: Dan wordt het hoog tijd dat Jake vervangen wordt. In de allereerste plaat ZIJN twee van die vijf landen al een zware geopolitieke rivaal die alleen al daarom al jaren flink bestreden worden. De laatste jaren zelfs een flink opgelaaide strijd, waarbij van alles gebruikt wordt om de handel met China en begrijpelijkerwijze met Rusland te ontmoedigen en te bestrijden. Waarbij de USA niet beducht is om zijn geallieerden simpelweg op te leggen dat ze met China geen bepaalde producten mogen leveren. Over inmenging gesproken en angst voor overvleugeling.....

    Maar ik hoef de lezer niet te zeggen dat er.......gruwelijk veel gebeurt: India zet zomaar een onderzoeksstation op de Zuidpool van de Maan en sluit zich aan bij de intellectuele grootmachten USA, China, Rusland. Die veroorloven zich dat financieel en ze zijn ertoe in staat! Ik zie het West- Europa nog niet nadoen. Die zijn druk met woke en het binnenhalen en verzorgen van Afrikanen en Aziaten zoals Afghanen..... Het is maar waar je je prioriteiten legt.
    Geopolitiek..... Tja Moskou heeft alweer een visitekaartje afgegeven. Ook al walg je ervan, volkomen terecht, er wordt wel goed aangegeven wie het voor het zeggen heeft. Terwijl Poetin in Irkoetsk, ver weg van het centrum Moskou is en daar herdenkingen leidt, ondertussen instructies en uitnodigingen stuurt voor een BRICS-bijeenkomst in 2024 in Rusland, vertegenwoordigers van ruim 3 miljard aardbewoners, laat hij zijn leger een lastpost en enkele nauwe vrienden uit de lucht schieten. Nogmaals: Je kunt hierom gruwen, maar leer wel het antwoord op de vraag: Wie heeft het daar voor het zeggen?
    En tenslotte: Zeer weinig geopolitiek, maar ik wil het toch even zeggen: Straks verkiezingen in Nederland en een klein jaartje formatiebesprekingen: ALSJEBLIEFT kies nu voor een minister van Defensie en Nucleaire zaken een man uit leger of marine met de uitstraling zoals bijvoorbeeld de Minister van Defensie van de USA. Een uitstraling waarbij je naar het kijken naar zo'n man al gas terugneemt.
    Maar niet van die lieve, hartelijke, bedachtzame omaatjes zoals ze die in Nederland aanstellen. Helemaal in woke- stijl. Moskou lacht zich echt kapot om zulke figuren op zo'n plek. Sommige zaken veranderen niet in 70.000 jaar homo sapiens: Agressie bestrijden doe je met kerels en niet met omaatjes, wat de woke-liefhebbers anno 2022 en 2023 en geëmancipeerden er ook van mogen vinden.

    Peter
    "Terwijl Poetin in Irkoetsk, ver weg van het centrum Moskou is en daar herdenkingen leidt"

    Moet jij je niet laten vervangen door iemand die weet waar hij over praat

    Putin was in Kursk op 500 km van Moskou en niet in Irkoetsk ver weg ( 4.000 km ) van Moskou

    >>Putin viert de verjaardag van de overwinning in de strijd om Koersk in de Tweede Wereldoorlog.

    video 0:48 minuut geluid aan

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    En luister eens naar de stem van Putin bij zijn toespraak in Koersk

    En luister dan eens naar de stem van Putin terwijl hij de BRICS top toespreekt
    Dat is niet de stem van Putin

    >>Poetin sprak de BRICS-top via video toe, omdat hij bang was om persoonlijk aanwezig te zijn. Hij was ook bang om zijn eigen stem te gebruiken, zo lijkt het.

    De video gepubliceerd door een Russische nieuwsmedia,
    gebruikt een veranderde stem. Ondertussen werd in de video op de website van het Kremlin de stem van Poetin gebruikt.

    video 0:14 minuut
    video 0:35 minuut

    Klik op de video's voor een groot beeld met geluid

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    Over de rest van jouw wartaal zal ik het maar niet hebben
  12. Dirk de Dijker 24 augustus 2023 16:28
    quote:

    ffff schreef op 22 augustus 2023 14:14:

    Jammer John.
    Ik ga het niet kopieëren. DAT zou wel heel grof zijn............ ( Lol) Ik hoop dat je hem snapt.

    Essentie van artikel is dat het Westen zich de afgelopen paar jaar steeds meer en meer geïsoleerd heeft en de contacten met "de rest van de wereld"waaronder dus met ieder van die BRICS landen verwaarloosd heeft. De handelsstromen gaan daardoor uiteraard achteruit en de handelsstromen van anderen, waaronder die Brics-landen nemen toe, met daaraan gekoppled hogere economische groei dan de G-7 landen.....

    Peter
    Ben liever 'geisoleerd' in het westen, dan zaken uit handen geven aan het Oosten. Is er een BRICS land waar het dermate goed gaat dat je ernaar toe zou willen verhuizen? Er is juist nog veel te veel binding met met name China.
  13. forum rang 9 josti5 25 augustus 2023 09:15
    Heldere en duidelijke uiteenzetting:

    BRICS 2023 EXPANSION: UAE, Saudi Arabia, Iran, Egypt, Ethiopia and Argentina Join The Bloc

    Per 1 januari 2024 al!

    www.youtube.com/watch?v=qKxXigac7qI&a...

    Maar liefst 80% van de wereldolieproductie komt in handen van de BRICS landen, en de uitspraken van de Braziliaanse president Lula inzake andere grondstoffen zijn geheel in lijn met de uitspraken hierover in Burkina Faso en Niger.

    Een zorgelijke, zo niet bedreigende ontwikkeling voor de economie van het Westen, dat daadwerkelijk zal moeten gaan betalen voor grondstoffen.

    Anderzijds zal hopelijk de economische situatie in met name Afrika verbeteren, waardoor de trek naar het Westen wordt afgeremd, alsmede de vreselijke toestanden rondom vluchtelingen.

    Natuurlijk zegt BRICS geen concurrent van de G7 te willen zijn, maar men geeft wél fijntjes aan, 36% van het global GDP en 46% van de wereldbevolking uit te gaan maken.

    Ik vrees dan ook, dat wij het ware gezicht van BRICS nog niet hebben gezien.

    Onderling mogen er dan forse geschillen (China, India) zijn: de diepliggende geschillen met het Westen lijken groter, en men lijkt zich nu sterk genoeg te voelen, om het koloniale juk écht van zich af te schudden.
188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links