Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 31,625 26 apr 2024 17:35
  • +0,815 (+2,65%) Dagrange 31,375 - 31,925
  • 3.058.093 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2023

2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 146 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 augustus 2023 16:30
    Is dit relevant voor Prosus?

    HONG KONG, Aug 15 (Reuters Breakingviews) - Hong Kong has lost some permanent appeal. The city's bourse operator has ditched a requirement for companies incorporated in China to hold separate votes for their onshore and offshore investors on rights issues and share repurchases. It's a fresh reason for global funds to trade stocks on the mainland instead of those in the Asian hub.

    The tweak impacting 150 or so dual-listed companies is part of Hong Kong Exchanges and Clearing's (HKEX) (0388.HK)listings rules revamp that went into effect this month. It follows an overhaul of the offshore-listings policy by the China Securities Regulatory Commission in March which frees companies of an obligation to treat Hong Kong H-shares as a separate class of stock from A-shares in Shanghai and Shenzhen.
  2. forum rang 10 voda 16 augustus 2023 11:01
    Tencent ziet winst nog sterker stijgen dan omzet

    Beide met dubbele cijfers omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft in het tweede kwartaal de winst veel sterker zien stijgen dan de omzet. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van het Chinese techbedrijf, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang heeft.

    Zelf sprak het bedrijf van een solide omzetgroei. Daarbij was ook de kwaliteit van de omzetgroei volgens Tencent goed, wat tot hogere marges leidde. En in combinatie met een goede beheersing van de kosten leidde dit tot een winstgroei die de omzetstijging overtrof.

    In het afgelopen kwartaal boekte Tencent een omzet van 149,2 miljard yuan, omgerekend ongeveer 18,7 miljard euro. Dit is 11 procent meer dan een jaar eerder, maar wel 1 procent minder dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

    Tencent zelf wees op de snelle groei van de advertentie-inkomsten.

    De nettowinst steeg met 41 procent naar 26,2 miljard yuan. Op kwartaalbasis was dit een kleine plus van 1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. PabloJa 16 augustus 2023 11:19
    quote:

    hegveld2023 schreef op 16 augustus 2023 11:11:

    Aandeelkoers gedrukt ten behoeve van inkoop aandelen Prosus door Prosus?
    Eerst drukt Prosus de koers van Tencent, waardoor ook Prosus daalt. Daarbij is Prosus al een tijdje bezig met het drukken van de Chinese beurzen, om zo langer goedkoop in te kunnen blijven kopen.
  4. Krisna 16 augustus 2023 11:47
    quote:

    PabloJa schreef op 16 augustus 2023 11:19:

    [...]

    Eerst drukt Prosus de koers van Tencent, waardoor ook Prosus daalt. Daarbij is Prosus al een tijdje bezig met het drukken van de Chinese beurzen, om zo langer goedkoop in te kunnen blijven kopen.
    Ik denk toch niet dat dit de reden is van de daling vanmorgen na de cijfers, die volgens mij redeljk oke waren... maar ja...
  5. mr69 16 augustus 2023 11:59
    China’s Nieuwe Richtlijnen voor Kunstmatige Intelligentie treden in werking in augustus
    doorin ChatGPT, Newson 16 augustus 2023
    0
    China’s Nieuwe Richtlijnen voor Kunstmatige Intelligentie treden in werking in augustus
    China’s voorlopige richtlijnen voor activiteiten en beheer van kunstmatige intelligentie (AI), bekend als de “Generatieve AI-maatregelen”, treden op 15 augustus in werking. Deze regelgeving, vrijgegeven op 10 juli, zijn de eerste set AI-regels die in het land worden geïmplementeerd. Ze zijn gezamenlijk opgesteld door zes overheidsinstanties, waaronder de Cybersecurity Administratie van China, de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie en het Ministerie van Wetenschap en Technologie.

    De richtlijnen bestaan uit 24 maatregelen, waaronder de eis dat AI-dienstverleners hun platforms registreren en een beveiligingsbeoordeling ondergaan voordat ze deze aan het publiek vrijgeven. De Chinese overheid zal ook verplichte labels opleggen voor kunstmatig gecreëerde inhoud. De richtlijnen benadrukken het gebruik van gegevens en fundamentele modellen van legitieme bronnen die intellectuele eigendomsrechten en gebruikersprivacy respecteren. Dienstverleners zijn verantwoordelijk voor alle inhoud die via hun platforms wordt gecreëerd.

    Eerder bevatte de ontwerpversie van de regelgeving specifieke boetes voor overtredingen, maar deze zijn verwijderd. In plaats daarvan zijn dienstverleners nu verplicht om problematische inhoud binnen een termijn van drie maanden aan te pakken. Het doel van deze regelgeving is om een balans te vinden tussen staatscontrole op AI en het bevorderen van innovatie in de sector.

    China heeft actief gewerkt aan de ontwikkeling van de AI-sector, met bedrijven als Alibaba die hun eigen chatbot hebben gecreëerd om de concurrentie aan te gaan met ChatGPT. In tegenstelling hiermee is de Verenigde Staten net begonnen met het overwegen van AI-regulering, terwijl de Europese Unie de AI-wet heeft goedgekeurd, een wetgevend kader voor lidstaten.

    Naarmate de implementatiedatum nadert, hebben grote technologiebedrijven opgeroepen aan de EU om de regels rond open-source AI-modellen te versoepelen.
  6. FarEnd 16 augustus 2023 12:35
    Live chat de tijd:

    Tencent duikt onder analistenlat
    Het Chinese internetconglomeraat Tencent zag de omzet vorig kwartaal met 11 procent toenemen tot 149,2 miljard yuan (ongeveer 18,7 miljard euro), leert een net verschenen persbericht. Dat is minder dan verwacht (152 miljard).

    De nettowinst kwam 41 procent hoger uit op 26,17 miljard yuan (3,3 miljard euro). Ook dat is minder dan verwacht (33,4 miljard).

    We zien een negatieve koersreactie bij grootaandeelhouder Prosus . Het aandeel zakt 3 procent, terwijl het net voor de publicatie van de Tencent-cijfers nog stabiel evolueerde.
2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 146 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links