Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 21,880 26 apr 2024 17:35
  • -1,340 (-5,77%) Dagrange 21,880 - 23,380
  • 313.927 Gem. (3M) 239,8K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 575 576 577 578 579 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ruud132 14 augustus 2023 16:31
    quote:

    geldmaker schreef op 14 augustus 2023 16:27:

    Alles wat neer gaat zal heus wel weer herstellen. (Google paragnost Liesbeth van Dijk 3 juli bij Harry Mens. Revival oktober met ca 30%..)
    Linksom of rechtsom ook AMG gaat herstellen..lees@ Lamsrust nog maar eens na..
    Wel ff zeebenen hebben.
    Dan mag het vanaf nu meer dan 50% omhoog om de 50 euro te bereiken.
  2. forum rang 5 mathijsjelle 14 augustus 2023 16:31
    quote:

    christo1 schreef op 14 augustus 2023 16:01:

    [...]

    Het is niet enkel AMG waar het om draait, de hele sector zit in een neerwaartse spiraal momenteel, ook albemarble en consoorten en die bevinden zich bijna op het jaardieptepunt, AMG heeft dus nog veel marge om te dalen want die zitten nog een heel stuk boven hun jaardieptepunt, maar het moet wel gezegd worden AMG is nu een andere bedrijf dan vorig jaar dus verdient AMG wel een zekere premie tov anderen, maar hoeveel is de vraag ik zie AMG ook wel naar de 30 evolueren.

    Mvg.
    YTD echt slecht koersverloop. Nu op -1,95%. Dieptepunt koers in het laatste jaar is 22,44. hoop dat we die niet terug zien gezien mijn calls jun 24
  3. forum rang 5 Fox WIld 14 augustus 2023 16:33
    Interview met AMG door een concurrent (daarom geen link want ik zit niet op een schorsing te wachten).

    I. De onderneming

    Wat is het effect van de vertraging in de Europese industriële economie op de omzet van AMG dit jaar en daarna?
    We hebben de omzetbedragen niet gekwantificeerd, maar als je naar het segment Kritische Mineralen kijkt, zie je dat de omzet van $103,4M in het tweede kwartaal van 2022 naar $57,3M in het tweede kwartaal van 2023 is gegaan.

    Wordt er overwogen om bepaalde onderdelen van AMG af te splitsen? Analisten hebben hier in het recente verleden veel over gespeculeerd. Denk bijvoorbeeld over het afsplitsen van AMG Lithium?
    We hebben geen openbare plannen om onderdelen af te splitsen.

    Wat zijn de vooruitzichten voor de LIVA-batterijen? Wat kunnen we in Europa verwachten, bijvoorbeeld met betrekking tot de Europese automobielsector?
    Onze LIVA-batterijen zijn in verschillende stadia van ontwikkeling en de batterij die we in Hauzenberg hebben geïnstalleerd blijft goed werken.

    AMG heeft een belang van 25% genomen in het Duitse Zinnwald. Overweegt AMG dit belang uit te breiden? Zijn er afspraken met Zinnwald of AMG dit mag uitbreiden?
    Op dit moment hebben we geen plannen om ons belang in Zinnwald uit te breiden. We werken erg goed samen en zullen de markt op de hoogte houden van onze vorderingen.

    In Bitterfeld-Wolfen wordt nu een tweede module gebouwd. Wanneer komt die online en hoe wordt de aanvoer van grondstoffen voor deze fabriek geregeld?
    We hebben geen tweede module aangekondigd. We hebben wel een mandaatbrief getekend met KfW IPEX-Bank GmbH en Citi om de financiering voor de bouw van onze voorgestelde technische lithiumchemicaliënfabriek in Brazilië te structureren en te regelen.

    De financieringsstructuur zal naar verwachting alle financieringsvereisten dekken en wordt ondersteund door Euler Hermes (het Duitse agentschap voor exportkredieten dat de regering vertegenwoordigt) in het kader van zijn Untied Loan Guarantee-programma voor projecten die kritieke grondstoffen naar Duitsland brengen. Deze voorgestelde financiering is een hoeksteen van onze strategie om de belangrijkste leverancier van lithiumhydroxide voor batterijen in Europa te worden.

    Kunt u iets meer vertellen over waarom AMG Silicon de rest van het jaar slechts één van de vier ovens in gebruik heeft?
    De reden om één van de vier ovens in bedrijf te nemen, zijn de hoge energieprijzen. De operationele parameters van de siliciumactiviteiten zullen voortdurend worden geëvalueerd en indien nodig worden aangepast aan gunstige en voorspelbare marktomstandigheden. Als gevolg van de onderbrekingen in de siliciumactiviteiten, zal de financiële impact van deze activiteit niet worden opgenomen in de EBITDA tijdens deze periode van abnormale activiteiten.

    Hoe ver staat het met de ontwikkeling van het Supercenter in Saoedi-Arabië? Wanneer kunnen we de verkoop hiervan verwachten?
    Het Supercenter-project in het Koninkrijk Saudi-Arabië zal later dit jaar de haalbaarheidsstudie voor FEL3 afronden.

    Overweegt AMG een soortgelijke joint venture op te zetten in andere regio's?
    De joint venture Shell & AMG Recycling BV bekijkt voortdurend de mogelijkheden voor soortgelijke projecten in andere regio's.

    Werkt AMG samen met overheden aan mogelijke subsidies voor het opzetten van dergelijke faciliteiten?
    AMG staat open voor overheidssubsidies waar deze beschikbaar zijn. Zowel afzonderlijk als gezamenlijk met onze partners.

    CEO Heinz Schimmelbusch is nu herbenoemd voor twee jaar. Hoe ziet hij zijn positie na deze periode?
    De Raad van Commissarissen volgt de opvolging van de Raad van Bestuur op een permanente basis. Dr. Schimmelbusch en de Raad van Commissarissen zullen tijdens de huidige termijn van Dr. Schimmelbusch de planning voor 2025 en daarna evalueren.

    AMG heeft momenteel alleen een notering aan de Amsterdamse beurs. Veel bedrijven verlaten Nederland om fiscale of corporate governance redenen. Overweegt AMG een andere notering elders - bijvoorbeeld in de VS?
    AMG overweegt momenteel geen andere notering, maar zou de markt op de hoogte houden als een notering elders tot de mogelijkheden zou behoren.

    II. Materialen / Prijzen

    Wat is de impact op de volumes nu de prijzen van lithiumcarbonaat met 25-50% zijn gedaald?
    De volumes zouden hetzelfde blijven als eerder bekendgemaakt.

    Wat is de prijstrend voor vanadium?
    De huidige prijs van vanadium is $16,50/lb in de VS. De gemiddelde prijs in de VS over de afgelopen vijf jaar is $20,74/lb.

    Wat is de prijsontwikkeling van verschillende soorten lithiumproducten?
    De huidige prijzen van lithiumproducten op 8/8/23 staan hieronder.

    Lithiumhydroxide $35.350/mt

    Lithiumcarbonaat $37.787/mt

    Spodumeenconcentraat $3.457/mt

    En in hoeverre is AMG afhankelijk van die spotprijzen? Of zorgen contracten met klanten meer voor een minder volatiele afnameprijs?
    We zijn blootgesteld aan de volatiliteit van lithium- en vanadiumprijzen. Onze contracten met zowel leveranciers als afnemers helpen de volatiliteit te beheersen.

    In Brazilië breidt AMG zijn spodumeenfabriek uit. Op dit moment zijn de spotprijzen gematigd. Hoe ziet AMG deze prijzen evolueren gezien het tekort aan lithium in de periode 2025 en verder?
    We geven geen aannames of richtlijnen voor metaalprijzen. We geloven dat we, na aftrek van co product credits, aan of dichtbij de onderkant van de wereldwijde kostencurve voor spodumeen zitten.

    De kosten per dmt ton lithiumconcentraat bedroegen 547 dollar CIF China. Hoe ontwikkelen deze kosten zich op dit moment, gezien de inflatiedruk?
    De kosten per ton zijn hoger dan in het eerste kwartaal door lagere volumes en prijzen in tantaalconcentraat. Zoals eerder besproken, vermindert de lagere tantaalopbrengst de kostencompensatie in de berekening van onze nettokosten van de spodumeenproductie.

    De personeelskosten zijn vorig kwartaal behoorlijk gestegen, om nog maar te zwijgen van de pensioenvoorziening van $ 6,7 miljoen. Voelt AMG zich nog steeds comfortabel bij het uitbreiden van het personeelsbestand nu de grondstoffenprijzen veel lager zijn dan een jaar geleden?
    Om onze productie uit te breiden en onze lithiumstrategie verder te ontwikkelen, hebben we extra werknemers nodig. In het tweede kwartaal was de stijging toe te schrijven aan hogere personeelskosten door meer aanwervingen in onze Lithium-, Engineering- en LIVA-activiteiten.

    Hoe duur was de schade in Zanesville, Ohio, door de problemen met de kapotte ventilator precies?
    We hebben het bedrag niet bekendgemaakt, maar AMG is een arbitrageclaim gestart voor een schadevergoeding, inclusief gemaakte kosten en gederfde winst voor deze defecte ventilatoren.
  4. forum rang 5 Fox WIld 14 augustus 2023 16:36
    en deel II...

    III. Rente / leningen

    Volgens het persbericht is de gemiddelde betaalde rente 5%. De rente op de Ohio gemeentelijke obligaties is 4,3% tot 2049. Hoe evolueert de rente op de andere schuldinstrumenten in de tijd?
    De langlopende schuldfaciliteiten van AMG zijn verdeeld tussen een senior secured banklening en een gemeentelijke obligatie. AMG heeft de 7-jarige termijnlening B van $ 350 miljoen in november 2021 uitgegeven en de rentevoet omgezet van variabel naar vast op 4,9%. De 30-jarige ongedekte gemeentelijke obligatie van 325 miljoen dollar heeft een vaste rente van 4,7%. Hierdoor is de gehele schuld van AMG vast onder 5,0% en hebben we geen last van de huidige stijgende rente.

    En wanneer komen er aanzienlijke aflossingen?
    Geen significante schuldaflossingen vóór 2028.

    IV. Overig

    De Europese Commissie heeft de Wet Kritieke Grondstoffen (CRMA) voorgesteld en een lijst van kritieke materialen opgesteld. Zijn er positieve of negatieve implicaties (te verwachten) voor AMG als gevolg van dit of gerelateerd beleid rondom kritieke materialen?
    De wetgeving moet ervoor zorgen dat de EU toegang heeft tot een veilige en duurzame aanvoer van kritieke grondstoffen die van cruciaal belang worden geacht voor een groot aantal strategische sectoren, waaronder de net-zero industrie, de digitale industrie, de lucht- en ruimtevaart, de gezondheidszorg en defensie. AMG verwacht te kunnen profiteren van deze nieuwe (ontwerp)wetgeving die nog moet worden goedgekeurd door het EU-parlement, aangezien deze strategische sectoren overlappen met het productaanbod van AMG.

    Is AMG betrokken geweest bij het opstellen van die wet of de lijst?
    De lijst is opgesteld door de Europese Commissie, die zich baseert op advies en middelen van de lidstaten. De EU heeft al enige tijd (historisch) een lijst opgesteld en gepubliceerd met kritieke grondstoffen die essentieel worden geacht voor de economie van de EU, en verschillende daarvan maken deel uit van AMG's portfolio van kritieke materialen.

    Werkt AMG samen met overheden om de beschikbaarheid van deze materialen te waarborgen?
    AMG bekijkt voortdurend of overheden ondersteuning nodig hebben bij het veiligstellen van kritieke materialen en hoe dat past binnen de strategie van AMG.

    Onderneemt AMG zelf bepaalde acties met betrekking tot dit onderwerp?
    AMG ondersteunt over het algemeen alle activiteiten en initiatieven die de strategische belangen van AMG als wereldwijde leverancier van kritieke materialen ondersteunen.

    China heeft de export van gallium en germanium beperkt. Heeft dit direct of indirect invloed op AMG?
    Dit heeft geen invloed op AMG.

    Houdt AMG actief toezicht op soortgelijke risico's en ontwikkelingen met betrekking tot andere materialen op deze lijst (bijv. vanadium, tantalum)?
    Ja, AMG houdt de risico's en ontwikkelingen met betrekking tot alle kritieke materialen die deel uitmaken van de portfolio actief in de gaten, inclusief lithium, vanadium en tantaal.
  5. forum rang 6 Take a sisi 14 augustus 2023 16:44
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 14 augustus 2023 16:34:

    Er is een diepgaand interview van AMG op een site die ik hier niet mag melden.
    Maar er staan veel vragen en veel antwoorden.
    Ook over de zeer hoge energie prijzen,kosten,schades ,prijzen .
    Zonder spreadsheet kan ik die niet serieus nemen .
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 14 augustus 2023 16:47
    quote:

    Fox WIld schreef op 14 augustus 2023 16:44:

    [...]

    En dat laatste wist je niet of zo?
    De operationele parameters van de siliciumactiviteiten zullen voortdurend worden geëvalueerd en indien nodig worden aangepast aan gunstige en voorspelbare marktomstandigheden.
    Als gevolg van de onderbrekingen in de siliciumactiviteiten, zal de financiële impact van deze activiteit niet worden opgenomen in de EBITDA tijdens deze periode van abnormale activiteiten.

    Ja creatief aanpassen. Dank je de koekoek.
    Kosten zijn er toch.
  7. forum rang 5 Lekker Truitje 14 augustus 2023 16:57
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 14 augustus 2023 16:47:

    [...]

    De operationele parameters van de siliciumactiviteiten zullen voortdurend worden geëvalueerd en indien nodig worden aangepast aan gunstige en voorspelbare marktomstandigheden.
    Als gevolg van de onderbrekingen in de siliciumactiviteiten, zal de financiële impact van deze activiteit niet worden opgenomen in de EBITDA tijdens deze periode van abnormale activiteiten.

    Ja creatief aanpassen. Dank je de koekoek. Kosten zijn er toch.
    Vind ik ook ja, heb je helemaal gelijk in.
    Divisies die afgestoten worden stoppen ze wel eens in extra resultaten ipv de gewone Verlies en Winst, maar dit is wel heel "creatief".
  8. forum rang 5 Fox WIld 14 augustus 2023 16:57
    quote:

    Instapmoment schreef op 14 augustus 2023 16:50:

    Wat een vreemde berichten weer hier. Als je vindt dat dit interview nieuwswaardige elementen bevat, denk ik dat je niet helemaal goed op de hoogte bent van AMG.
    Voor de beleggers die de website van AMG bekijken en de kwartaalcijfers doornemen en de cc beluisteren stond in het interview idd weinig nieuws. Ik vermoed dat er gewoon wat vragen via email beantwoord zijn.

    Lepre behoort helaas niet tot die beleggers.
  9. forum rang 6 am1993 14 augustus 2023 16:59
    Ik denk dat de daling vandaag wordt ingegeven door de berichten uit China. Kijk via de spreadsheet van Calendar even op de site van Asianmetal.com. Dan zie je naast de dagverliezen van een paar procent onder Production analysis vandaag de volgende berichten staan:
    - De LC voorraden bij de fabrikanten zijn tov juni met circa 326% gestegen.
    - Het verkoopvolumes bij de fabrikanten van LC zijn tov juni met circa 48% gedaald.
    - Er is YoY circa 15% minder LC geproduceerd.
    - De nog te verwerken voorraden voor de productie van LC zijn met circa 327% gestegen.
    Dat betekent, dat we ook bij AMG qua omzetten en prijzen een heel slecht kwartaal tegemoet gaan, hetgeen ook nog eens wordt beïnvloed door het stilleggen van de mijn In Brazilië. Komt daar nog een tegenvallertje bij (en krijgen de beurzen net als vorig jaar in deze periode ook nog een paar tikken) dan zijn de rapen gaar en gaan we mogelijk zelfs lage 20-ers zien.
    Voor degenen onder ons die economie hebben gehad of in de landbouw/veeteelt zitten/zaten: varkenscyclus in optima forma. We glijden nu het dal in. Wél goed voor de energietransitie, want grondstoffen zoals LC en spodumene kan je straks (bij wijze van spreken) straks aan de straatstenen niet kwijt, dus goed voor de productie van goederen. Investeringen (vooral in nieuwe mijnen en fabrieken) gaan uitgesteld worden en als de vraag het aanbod gaat overtreffen komen we weer in een opgaande trend. Ook voor AMG.
    Maar gelet op de berichtgeving denk ik dat dat nog wel even gaat duren (1-2 jaar zomaar denk ik), dus in de tussentijd kunnen we nog bizarre (lage) koersen gaan zien bij de miners en producenten.
    Mijn mening voor wat die waard is uiteraard.
    Disclaimer: En, zoals hier keurig gemeld, heb ik op 27-7 alles verkocht met een klein verlies dankzij mijn diep ITM geschreven calls.
    AM1993
  10. Beursamateurtje 14 augustus 2023 17:01
    quote:

    silverwheaton schreef op 14 augustus 2023 16:49:

    [...]

    Ben je ooit al langer dan drie maandjes in één aandeel blijven zitten, Beursamateurtje? Ik geloof het nooit.
    Jazeker, Wereldhave met nu nog 50% verlies. Dat heeft me de ogen wel geopend om op tijd verlies te nemen. Bij aankoop zet in nu meteen een stoploss op -5%.
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 575 576 577 578 579 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links